Opmerking over Bergwijn valt verkeerd: ‘Dit vraag je alleen aan mij’

Donderdag, 16 juli 2020 om

Steven Bergwijn moest woensdagavond tegen Newcastle United in eerste instantie genoegen nemen met een plek op de bank en voor de aanvaller was het de tweede wedstrijd op rij dat hij niet in de basis begon bij Tottenham Hotspur. Als invaller had Bergwijn vervolgens een grote impact door al na drie minuten een doelpunt van Harry Kane voor te bereiden en na afloop van het door the Spurs met 1-3 gewonnen duel was Bergwijn dan ook onderwerp van gesprek.

Een vraag aan manager José Mourinho over wat Bergwijn ‘moet doen om vaker in de basis te mogen beginnen’ tijdens een persmoment viel niet helemaal goed bij de Portugese oefenmeester: “Dit is een vraag die je wel aan mij stelt, maar niet aan Frank Lampard, Jürgen Klopp, Pep (Josep Guardiola, red.). Aan de coaches van alle andere grote clubs met grote spelers. Als Lampard Christian Pulisic opstelt vraag je hem niet waarom hij niet bijvoorbeeld Callum Hudson-Odoi laat spelen. Als Pep deze gozer laat spelen en Bernardo Silva op de bank zet, vraag je nooit naar Bernardo Silva”, reageerde Mourinho geïrriteerd.

Mourinho reageert verbolgen na vraag over opstelling

“Het lijkt erop dat ik de enige ben die vijftien spelers aan de aftrap moet laten verschijnen, of dat ik de enige ben die niet het recht heeft om goede spelers op de bank te houden. Als ik wel met Bergwijn was begonnen, had je me nu gevraagd wat Lucas Moura had moeten doen om in de basis te beginnen, wat Heung-Min Son had moeten doen om in de basis te beginnen.” Volgens Mourinho hoeven zijn spelers helemaal niets ‘speciaals’ te doen om te mogen spelen: “Ze moeten teamspelers zijn en teamspelers zijn spelers die in de basis beginnen, die op de bank plaatsnemen, die een halfuurtje invallen, die een minuut invallen.”

“Hoe vaak heeft Nuno Espírito Santo (manager Wolverhampton Wanderers, red.) Adama Traoré op de bank gehouden om in het laatste halfuur toch nog een wedstrijd te kunnen winnen? Je vraagt Nuno ook niet waarom Traoré op de bank zit en Diogo Jota, Daniel Podence of Leander Dendoncker wel speelt. Dat gebeurt alleen bij mij. Dus hij hoeft verder helemaal niets te doen, hij is een speler van het team. Hij speelt voor Tottenham en als Tottenham het op wil nemen tegen de allerbeste teams, zijn elf goede spelers niet genoeg. Dan hebben we er meer nodig en die hadden we ook op de bank.” Bergwijn kwam sinds zijn winterse overstap van PSV twaalf keer in actie namens Tottenham in de Premier League. Hiervan maakte hij driemaal de negentig minuten vol.


Poll

Vind jij dat José Mourinho Steven Bergwijn vaker in de basis zou moeten laten starten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door conti)

Wat voelt Mourinho zich snel aangevallen zeg. Boeiend of dezelfde vraag ook aan andere coaches gesteld kan worden. Hij heeft een prima antwoord waarom Bergwijn op de bank moest zitten, je hebt immers meer dan 11 basiswaardige spelers. Is het wijzen naar Guardiola, Lampard of Klopp niet voor nodig.

16 juli 2020 om 12:09

Staat Mourinho toch ook om bekend. Al heeft hij gelijk, hij maakt het er natuurlijk zelf naar.

16 juli 2020 om 12:40

Blijft toch jammer. Vorig jaar tijdens dat emotionele interview waarin hij aangaf zo graag weer te willen werken dacht ik oprecht dat hij zich iets zou aanpassen. Maar zowel zijn speelstijl als zijn ongepaste persconferenties zijn gewoon helemaal terug. Ondertussen staan mooie voetballers als Ndombele en Bergwijn weer lekker de bank warm te houden

16 juli 2020 om 12:45

Mourinho heeft nou eenmaal een bepaalde manier van werken. Dat is vooral de aandacht op zichzelf projecteren en zo de spelers ontlasten. Ik heb persoonlijk helemaal niets met Mourinho, maar slim is hij wel. Het is alleen altijd dat het na een seizoen of 2 is uitgewerkt en dan gaat ie rare dingen doen.

16 juli 2020 om 12:56

@melvinwsp... da laatste jaren presteert hij amper nog wat, na zijn periode bij Chelsea en inter (en mindere maten madrid) heeft hij daarna niks meer gepresteerd.

16 juli 2020 om 13:07

@riciotto, in 2014/2015 nog de Premier League kampioen geworden met Chelsea. In 2016/2017 ook gewoon 3 prijzen gepakt met United

16 juli 2020 om 13:49

idd Primetime, dus de laatste jaren gewoon heel erg matig. Meest overschatte trainer die er rondloopt. Maakt geen team of speler beter, nooit gedaan ook. Kwam er ooit mee weg, doordat hij wel prijzen pakte met zijn teams, wel altijd met foei lelijk voetbal uiteraard. Maar dat prijzen pakken is hij ook verleerd en dan blijft er helemaal niets over. Kan me niet voorstellen dat er ook maar 1 Spurs supporter is, die blij is met deze coach. Brengt de clubs niets positiefs, louter verkeerde en slechte aandacht. En dat ook nog eens voor een bizar hoog salaris. Ongelooflijk dat er nog steeds clubeigenaren zijn die erin trappen.

16 juli 2020 om 14:23

@aardbei Ik vond Inter aardig mooi spelen onder Mourinho..

16 juli 2020 om 14:34

Echt?!?! Heb je die wedstrijden tegen Barca gezien? Bizar, zo defensief. Maar zijn kunstje is klaar, werkt niet meer.

16 juli 2020 om 16:04

@aardbei Daar zeg je me ook wat, tegen Barcelona dat toen een verdomd goed team had. Vind het persoonlijk ook niks hoe hij zijn teams laat spelen soms. Maar je schildert de beste man een beetje af als een nietsnut..

16 juli 2020 om 16:09

@mr dat klopt, dat is ook niet terecht. Hij heeft natuurlijk het nodige gepresteerd en daarvoor petje af, maar het was niet om aan te zien. Ik maak mijn opmerkingen hier wat scherper, om mijn punt duidelijk te maken. Kijk, van Gaal is net zo'n narcist als Mourinho, maar die heeft tenminste zijn teams wel echt beter laten voetballen.

16 juli 2020 om 13:04

Altijd dat verongelijkte, zo'n vermoeiende man. Hij heeft alle vrijheid om op te stellen wie hij wil, vertel dat gewoon rustig. Maar nee, altijd met die bombastische misselijkmakende worden.

16 juli 2020 om 13:33

Ik snap hem wel. Hij kan namelijk alleen maar een antwoord geven wat verkeerd uitgelegd wordt. Krijgt hij daar weer vragen over.

16 juli 2020 om 14:54

Maar dit is ook gewoon belachelijk. VZ doet er ook aan mee, met Stevie's unieke dieptepunt. Er zijn 12 wedstrijden geweest sinds z'n transfer. Daarvan heeft hij er in 12 gespeeld. En 61% van alle minuten uit die wedstrijden. Dat is lang niet verkeerd.

16 juli 2020 om 15:25

@29er Wat de reporter bedoelt te zeggen is dat Bergwijn al langere tijd heel goed speelt en inmiddels zo vaak beslissend is geweest met goals en acties, en daarmee het team en daarmee Mourinho een enorme dienst heeft bewezen (in het zadel heeft gehouden), dat een beetje meer krediet of beloning wel op zn plaats is. Mourinho begrijpt deze verkapte vorm van kritiek meteen en reageert daarom zo geprikkeld. Maar ik ben het wel met de reporter eens. Bergwijn mag inmiddels wel beloond worden voor zn bijzondere prestaties.

17 juli 2020 om 11:26

@holland8 maar dan moet je son op de bank laten ik begin dan liever mrt son dat samen met kane je sterspelers zijn

Ik snap zn punt, onnozele vraag. Berg heeft gewoon enorme concurrentie die het niet slechter doen. En het is prima om Bergwijn erste jaar rustig te laten beginnen. Jammer dat Mourinho er beetje Calimero achtig op reageerde, maar ik snap zijn plan

16 juli 2020 om 14:06

Zo gek is de vraag toch niet als een invaller het goed doet? Daar kan Mourhino toch normaal antwoord op geven in plaats van zich metene aangevallen te voelen? Denk dat het Mourhino knap tegen gevallen is bij Tottenham en nu de CL niet haalbaar blijkt te zijn, hij best gefrustreerd begint te raken.

Tja, lastig. Bergwijn is met zijn 22 jaar nog wel jong en niet zo ervaren als Lucas Moura en Son. Son is sowieso een betere speler en er valt wel wat voor te zeggen als je als coach voor Lucas Moura kiest in plaats van Bergwijn, terwijl er andersom ook argumenten zijn om Bergwijn boven Lucas Moura te verkiezen. Maar goed, aan de andere kant kun je zo'n vraag verwachten als je een speler besluit op de bank te posteren en die speler uiteindelijk belangrijk wordt met zijn invalbeurt.

16 juli 2020 om 12:28

Ik zou Moura ook boven Bergwijn kiezen, vind dat hij een betere techniek heeft en makkelijker zijn medespelers vind. Verder telt zijn ervaring ook mee, heeft eerder bij grote clubs gespeeld terwijl Bergwijn van PSV komt.

16 juli 2020 om 12:52

Ik zou bijvoorbeeld weer voor Bergwijn kiezen, omdat Bergwijn zowel kan scoren als een goede voorzet kan geven. Het zegt genoeg dat Bergwijn in 12-13 wedstrijden al bijna het rendement van Lucas Moura heeft. Dat is ook het nadeel van Moura. Hij heeft een uitstekende techniek, maar dat is ook echt het enigste wat hij heeft. Maar goed, dat is persoonlijke voorkeur. Het maakt niet uit wat voor keuze je als coach dan maakt. Voor beide gevallen valt wat te zeggen.

16 juli 2020 om 13:08

Ik zie hier een inkoppertje over het scorend vermogen van Lucas Moura en dat je daar als tegenstander niets te vrezen voor hebt moura is gewoon wat verder in zijn ontwikkeling als speler in de Premier League. Grotere longen, meer kracht, kent de wetten van het topvoetbal beter. Bergwijn kan er prima mee concurreren, maar loopt (logisch) nog wel wat stapjes achter. Het scheelt allemaal niet heel veel en Bergwijn heeft nog wel baat bij een goed roulatiesysteem

16 juli 2020 om 13:24

Ik vind Moura technisch echt niet beter dan Bergwijn. Moura moet het vooral hebben van hard werken en snelheid.

16 juli 2020 om 13:32

Moura komt zijn tegenstands anders makkelijk voorbij, afgelopen wedstrijd ook genoeg goeie dribbels van hem gezien.

Wat een ongeloflijke dramaqueen is die Mourinho toch ook. Hij had zijn punt gewoon kunnen maken zonder dat hele verhaal over die andere coaches er bij te halen. Als hij zegt dat hij 18 vrijwel gelijkwaardige spelers heeft en er daar maar 11 van kan opstellen dan heeft hij net zo veel gezegd. En dan had hij ook net zo zeer gelijk gehad. Maar Mourinho moet van die simpele vraag weer een drama maken.

16 juli 2020 om 12:47

@theo. Mourinho zegt dit omdat hij het zat is dat dit constant gebeurt. Het is een optelsom. Die journalisten moeten geen onnozele en domme vragen stellen. Stel een vraag over de tactische en technische kant van het vertoonde spel. Maar dat doet de journalist niet want daarover kan hij niet meepraten met Mourinho. Ik denk dat jij op de plek van Mourinho die journalist de huid vol zou hebben gescholden. Mourinho was nog netjes.

16 juli 2020 om 13:25

@ Theovolgens mij heeft hij al 30.000 x geroepen, bij verschillende clubs, dat hij 18 vrijwel gelijkwaardige spelers heeft en er maar 11 van kan opstellen.dat hij vervolgens die vragen elke weer naar zn hoofd geslingerd krijgt, snap ik best dat hij een keer zn bek open trekt m.b.t. het meten met 2 maten.klopp zet zo vaak sterspelers op de bank neer, om te rouleren.mourinho rouleert, zeker in deze tijd, ook met enige regelmaat.dit is gewoonweg een kansloze vraag van een journalist. Maja, ik ben persoonlijk niets anders gewend van journalisten. Kan je niets in deze wereld, ben je nergens goed in?wordt journalist!

16 juli 2020 om 15:00

Dat is iets te kort door de bocht. Sportjournalist moet je worden. Heb het een tijdje gestudeerd en als je daar liet merken dat je de sportjournalistiek in wou werd je weg gelachen. Dat zien ze niet eens als journalistiek. Daar heb je alleen maar een dartbord met clubs, één met spelers, en twee pijltjes voor nodig. Tada, transfergerucht!

16 juli 2020 om 15:42

@Deem. Dat geeft al aan dat je sportjournalisten niet serieus hoeft te nemen. Op de opleiding worden ze al uitgelachen. Als voetbal journalist denken ze maar alles te kunnen zeggen omdat ze iets zien. Ze brengen het als feit ipv vragen hoe het zit en of het zo is. Hélène Hendriks is er zo een. Zo slecht. Zo suggestief. Ze lult anderen maar na zonder enige inhoudelijke onderbouwing. Een lachje erbij en ze denkt dat ze een topper is. Ze ventileert altijd de mening van Derksen. Hierom botste ze met Ziyech. En Ziyech botste nooit met Hans Kraay jr. Rara hoe zou dat nu komen?

17 juli 2020 om 09:20

@ Deemnou, misschien inderdaad te kort door de bocht, maar ik zie t ook bij de persconferenties m.b.t. corona en de verkiezingen van Cda.ze stellen de meest kansloze vragen, die totaal niet relevant zijn.of vragen die ze alleen maar specifiek aan die persoon vragen, terwijl ze dat niet doen bij een ander. Perfecte voorbeeld: Mona Keizer, hoe ga je de thuissituatie regelen als je wordt verkozen?die vraag kreeg Hugo de Jonge niet, terwijl hij in t zelfde schuitje zit.verder is die vraag totaal niet relevant.ik blijf er dus bij: Mocht je niets kunnen in het leven. Wordt journalist. Je wordt totaal niet afgerekend op je onwetendheid of je kansloze niet relevante vragen.

16 juli 2020 om 14:58

En dat antwoord heeft hij ook gegeven. De vorige 20 keer dat het hem gevraagd werd.

In NL vinden we altijd maar dat een coach zich niet aangevallen mag voelen. Een coach moet maar alles pikken van een journalist. Elke vraag beantwoorden en rustig blijven. Hou s op zeg! Ik vind Mourinho een eikel. Maar hij heeft hier 100% gelijk. Niks geen Calimero gedrag. Journalisten zijn gewoon kritischer op hem dan op al die anderen. En die anderen gedragen zich ook als eikels als het tegenzit. Je hebt rare journalisten die je echt zou moeten berispen omdat ze maar zitten te treiteren. Die zou ik direct aanpakken. Maar in NL staan we altijd achter de journalist. Ook als die treitert, vals en gemeen is of niet op de hoogte is. Daar moeten we mee stoppen. Eikels van journalisten zijn niet heilig ofzo. De meesten weten niet eens wat ze opschrijven. Mourinho heeft hier alle recht om uit zijn slof te schieten.

16 juli 2020 om 12:56

Journalisten stellen deze vragen omdat ze weten dat het bij Mourinho reacties uitlokt, terwijl andere coaches niet zo snel geneigd zijn om zich uit de tent te laten lokken. Zo vreemd is zo'n vraag niet. Er is altijd kritiek op Moura geweest (buiten 1 wedstrijd die hij nooit in z'n leven weer zal spelen), dus dan is het niet vreemd dat je als coach zo'n vraag krijgt als de invaller bijna direct na z'n invalbeurt belangrijk is. Mourinho heeft het recht wellicht om zo uit z'n slof te schieten, maar de journalist heeft het recht deze vragen te stellen. Het grote verschil is dat deze journalist nu z'n sensatie weer heeft, terwijl Mourinho weer eens een flater slaat. Wie maakt dan de betere beslissing; de journalist of Mourinho?

16 juli 2020 om 13:58

Hmm Okan, ik weet niet waar jij de laatste jaren bent geweest maar als er een beroep is wat de laatste jaren de publieke opinie tegen heeft is het wel de journalist.

16 juli 2020 om 15:19

@tubby. Dan zal jij vast op Mars gezeten hebben, want journalisten worden altijd beschermd als ze foute dingen opschrijven. Per ongeluk of bewust wordt niet eens naar gekeken. Want ze hebben journalistieke vrijheid. Ik wist niet dat dat gelijk stond aan leugens schrijven. Samen met politici zijn zij de beroepsgroep die er sowieso mee wegkomen. Ik heb op Valentijn na nog nooit een sportjournalist gezien die op zijn vingers werd getikt omdat hij slecht werk levert. Jij wel?

Man man man chill.. Waarom zo agressief hahah. Je kan toch je keuze gewoon uitleggen? Is toch leuk om je fans te laten weten waarom je bepaalde keuzes maakt als coach.

16 juli 2020 om 15:21

De fans weten dat al. En de journalisten proberen dat belachelijk te maken. Mourinho heeft geen tijd om daar aan mee te werken. Hij heeft belangrijker dingen te doen bij de club.

Kan je vertellen dat hij echt niet de enige coach is met dit soort vragen. Jammer dat hij weer eens zo reageert en dat terwijl zijn uitleg, waarom Berwijn niet start gewoon heel goed is. Alleen de uitleg was voldoende geweest.

@orkan Ik zou zeker die journalist niet uitgescholden hebben. Ik scheld niet. Ik argumenteer. Ook op die wijze kun je als je daar behoefte toe voelt een journalist in de hoek zetten. Mourinho mag aan de andere kant ook best wat meer geduld betrachten. Vragen van journalisten beantwoorden behoort tot zijn vak, net zo goed als dat het stellen van vragen het vak van de journalist is. Van Gaal werd ook ooit eens boos op een journalist. Iedereen weet dat nog. "ben jij nou zo dom of ben ik nou zo slim ?" Die reactie heeft van Gaal meer beschadigd dan de betreffende journalist. Mourinho beschadigt zichzelf naar mijn mening ook regelmatig in de pers , zoals met dit akkefietje.

16 juli 2020 om 15:34

@theo. Ik begrijp je verhaal maar ik ben het er totaal mee oneens. Zoals jij het voorstelt kan een journalist doen wat hij wil, met vragen de coach volledig frustreren en....de journalist komt er gewoon mee weg. De coach daarentegen moet zich maar gedragen. Zo werkt het niet. Als iemand jou op je zenuwen werkt ga jij ook schreeuwen net als Mourinho. Ik zou die journalist terugpakken met vragen over voetbal. Daar weet hij niks van maar stelt toch suggestieve vragen waaruit blijkt dat hij er iets vanaf denkt te weten. Dan raakt zo'n journalist ook gefrustreerd. En net als Mourinho hoort hij zich dan te gedragen. In jouw ogen kunnen ze echter nooit iets fout doen. Dat klopt gewoon niet. Van Gaal heeft zoveel gepresteerd dat zijn reactie hem echt geen schade kan opleveren. Het was een domme vraag van de journalist die niet op de hoogte was. Journalisten mogen ook aangepakt worden en zijn niet heilig.

Die man zit tegen een burnout aan als je het mij vraagt, hij is zo rustig en gaat dan in 1 x van 0 naar 110 % anger. Dude, die Engelse pers is echt drama, dus neem het niet serieus

Ik heb het niet gecontroleerd, maar ik denk dat Mourinho hier weer pertinent zit te liegen. Waarschijnlijk krijgen ook die andere coaches deze vragen gesteld namelijk, zeker als het om spelers gaat die het ogenschijnlijk goed doen. Dan is die vraag ook gewoon gerechtvaardidgd, alleen ligt het aan de coach hoe je hier op reageert.de allergrootste narcist (en dat is Mourinho) kan daar simpelweg niet mee omgaan. Hetzelfde zie je bij vrijwel alle andere narcisten, of nu trainer, president (trump), of welk beroep ook hebt. Kritiek is iets waar narcisten absoluut niet mee om kunnen gaan.

Bergwijn, Zyech,Neres etc zijn rasvoetballers, natuurtalenten Kunnen uit het niets een wedstrijd beslissen. Dus zuinig op hen zijn! Dus trainer moet speler met beleid benaderen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6615
8.Arsenal568
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Son Heung-MinAanvaller3011
H. KaneAanvaller2918
H. LlorisKeeper210
P. GazzanigaKeeper180
T. AlderweireldVerdediger332
S. AurierVerdediger331
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

849 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Situatie van ‘nieuwe Ashley Cole’ stelt Ajax voor stevig dilemma

Het ontslag van Mauricio Pochettino in november van het afgelopen jaar kwam voor velen als een grote schok. Een van de spelers voor wie de verrassing het grootst zal zijn geweest,...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren