Meunier nagelt Leonardo aan de schandpaal in tirade over PSG

Donderdag, 16 juli 2020 om

Thomas Meunier is bepaald niet te spreken over de handelswijze van Leonardo, technisch directeur van Paris Saint-Germain. Volgens de aanwinst van Borussia Dortmund heeft de bestuurder van PSG verkeerde informatie naar buiten gebracht over de uiteindelijk stukgelopen contractonderhandelingen tussen de Franse grootmacht en Meunier. Ook zijn vertrek uit het Parc des Princes is een pijnlijk verhaal geworden, zo benadrukt de vleugelverdediger.

Meunier tekende een vierjarig contract in Dortmund, maar mocht het seizoen nog wel afmaken in Frankrijk. PSG staat in augustus namelijk tegenover Atalanta in de kwartfinale van de Champions League. De rechtsback zal echter niet meer in actie komen voor de kampioen van afgelopen seizoen. "Leonardo heeft op geen enkel moment rekening gehouden met de overeenkomst met Dortmund, laat staan met wat ik wilde", foetert Meunier in gesprek met het Duitse persbureau DPA. "Als het van hem had afgehangen, had ik praktisch gratis voor PSG gespeeld."

De Dortmund-aankoop ontving een brief van het PSG-bestuur met het verzoek om weg te blijven van de trainingsfaciliteiten van de club, kort nadat hij had gevraagd om mee te kunnen blijven trainen. "Vervolgens werd mij telefonisch meegedeeld dat ik niemands weg nog mocht kruisen, omdat ik bezwarende zaken uit de doeken zou kunnen doen", vervolgt Meunier zijn reconstructie. "Het was een typisch geval van realiteitsverlies. Leonardo vertelde de Franse pers dat ik een contractverlenging afgewezen heb. Ik wil er echter duidelijk op wijzen dat dat niet klopt."

Meunier had naast Dortmund nog meer ijzers in het vuur wat betreft de keuze voor een nieuwe club. "De voorbije maanden toonden verschillende grote ploegen interesse in mij en het kwam tot enkele concrete aanbiedingen. Het ging om clubs uit Spanje, Italië, Engeland en ook Duitsland", verduidelijkt de Belgische rechtsback. "Al voor mijn transfer naar PSG wilde ik de overstap naar Duitsland of Engeland maken. De keuze voor Dortmund was er een van het hart", zo besluit Meunier.


Poll

Thomas Meunier is de ideale opvolger van Achraf Hakimi bij Borussia Dortmund


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door medellin)

Tja, je weet dat je in deze situatie terecht kan komen bij Psg. Echter snap ik soms de houding ook wel van Psg, die pompen enorm veel geld in de zakken van de spelers. Ook al zou Meunier die wedstrijden gratis hebben gespeeld, mag dat ergens ook wel na jaren dienst en geld verdienen aan zo een club, ook gezien deze crisis meegenomen?

16 juli 2020 om 11:15

En dan zwaar geblesseerd raken en je nieuwe club die jouw saladis betaald duperen? Dit is gewoon een goede keuze van hem. Hij moet aan zichzelf denken. Ja psg heeft geinvesteerd maar de hoogte en de lengte van de overeenkomst hebben ze samen bepaald. Clubs moeten nu niet gaan zeuren.

16 juli 2020 om 11:59

En PSG weigerde steeds om hem een contractverbetering te geven toen hij geweldig speelde. Hij moest aan zijn aanvangscontract blijven spelen, wat slechter was dan van de andere 10 basisspelers. De clubleiding heeft nooit veel respect getoond naar Meunier. Terecht dat hij die nu een veeg uit de pan geeft. Jammer, want hij lag wel goed in de groep en bij de supporters. En woonde graag in Parijs.

16 juli 2020 om 12:02

Laat me voorop stellen dat ik helemaal niet ben van clubs als Psg, maar probeerde het eens van hun kant te belichten. Jou kant snap ik wel degelijk en ben het daar ook gewoon mee eens.

16 juli 2020 om 12:24

Fiodor. Meunier was natuurlijk ook geen topper in de ploeg van PSG en hij voetbalde daar ook echt niet voor een habbekrats. Logisch dat hij niet hetzelfde verdiende als Neymar, Mbappe, Cavani, Icardi, Silva en Marquinhos.

16 juli 2020 om 13:18

No. 2 Ik denk dat er teveel geld omgaat in het topvoetbal om even een vriendendienstje te bewijzen omdat je miljonair in Parijs bent geworden. Bij mensen met een kantoorbaan die worden gevraagd even de klus af te maken ligt dat toch anders. De kans dat ze een kruisband afscheuren en daardoor niet bij hun nieuwe baan kunnen beginnen is vrijwel nihil.

16 juli 2020 om 15:06

Je zou toch zomaar RSI aan dat laatste klusje over kunnen houden...

17 juli 2020 om 00:45

Maar het is dan toch ook raar dat Meunier zeurt dat hij niet meer welkom is om mee trainen? Of mis ik iets?

16 juli 2020 om 11:21

Ben ik het niet mee eens. PSg moet dat soort geld er in pompen om überhaupt spelers van een bepaald niveau aan te trekken. Dan moet je er niet nog iets extra’s bovenop verwachten imo

16 juli 2020 om 11:54

@no2ga jij nu alsjeblieft onmiddellijk naar je werkgever/baas en ga even voor het minimum loon werken (of niks indien mogelijk).het blijft een business. Als dit klopt dan speelt PSG het heel lelijk, dat hij niet mocht trainen, niemand mocht zien of spreken etc.

16 juli 2020 om 12:03

Maak je niet druk, ik werk nog wel eens in noodgevallen voor oud werkgevers. Niet voor het volle pond, maar voor een kleine bijdrage of zelfs voor niets. Niet zo moeilijk eens is terug te geven aan mensen die dat ook voor jou hebben gedaan.

16 juli 2020 om 15:42

Kom dan niet met zo'n statement af. Vind dat zo raar en eng. Dat jij wat doet voor je vorige werkgevers (geen idee wat voor werk je doet, heb nu wel iets in mijn hoofd en dan snap ik dat best) kan best maar niet iedere sector of industrie zit zo in elkaar.en het is niet omdat je als voetballer 10 miljoen bij elkaar hebt gesprokkeld dat je dan opeens verplicht bent om eens gratis te spelen.en hoe het verwoord staat is dat Psg/leonardo had verwacht dat hij voor niets zou spelen/tekenen omdat hij een cheap ass is.

Gelukkig is hij daar weg. Hij is nu bij een mooiere club gekomen en het is een goeie rechtsback. De cijfers die Hakimi gaat hij hoogstwaarschijnlijk niet reproduceren, echter is het wel een stabiele factor achterin. En aanvallend kan hij ook zijn steentje bijdragen, dus een prima vervanger van Dortmund voor Hakimi.

16 juli 2020 om 11:25

Naar mijn idee nog steeds een van de belangrijkste redenen dat het misgelopen is tegen Frankrijk op het WK van 2018. Hij was toen echt zo goed en zo belangrijk voor België (liet hij ook zien in de troostfinale tegen Engeland). Zeer zonde dan ook dat hij door een belachelijke gele kaart geschorst was. Daarom denk ik dat hij echt wel een meerwaarde zal zijn voor Dortmund.

16 juli 2020 om 12:13

Een speler maakt natuurlijk geen team. België heeft de laatste 8 jaar echt een goed team staan, maar zullen het in 2021 of 2022 echt moeten gaan doen, waar ik denk dat ze nu toch wel over hun top heen zijn. Maar laten het toch eigenlijk altijd afweten op het cruciale moment. Ik ben benieuwd.

16 juli 2020 om 12:20

Hij was toen heel belangrijk en zijn vervanger (Chadli) was gewoon niet goed genoeg die wedstrijd. Hij was toen echt serieus een van de belangrijkste spelers van het team.

16 juli 2020 om 13:02

Ja absoluut, enige zorgenpuntje bij Belgie, wingbackposities. Echter, met Meunier op rechts, Castagne op links, en Foket daarachter hebben jullie prima je backposities gevuld nu ipv dat je Chadli nu op de wingbackpositie moet plaatsen. En met Castro-Montes, Cobbaut en Sardella komen ook wat goeie talenten door op de backpositie. En als Saelemaekers gewoon op de backpositie focused, dan heb je nog een toekomstige back waar Belgie nog lang voorruit kan. Lukaku heb ik nog mijn twijfels, want ik vind dat best een blindpaard op links. Misschien moet hij even een stap terugdoen, want hij zal niet zo snel aan speelminuten komen bij Lazio.

16 juli 2020 om 14:05

Lukaku speelt aardig veel de laatste tijd bij Lazio had ik begrepen of klopt dat niet? Verder met je eens al ben ik zelf niet gecharmeerd van Cobbaut

16 juli 2020 om 14:49

Met alle respect voor die jongens maar op Meunier en Castagne na zijn dat allemaal op zijn zachtst gezegd matige backs. Het is wel duidelijk dat Belgie nu weer een iets mindere generatie zal kennen, wat ook normaal is voor een landje dat uit een kleine vijver moet vissen. Het is een godswonder dat we een generatie van het niveau Brazilie hebben maar nu zullen we weer terugvallen. Gelukkig zullen we niet zo ver terugvallen als de generatie ervoor want we hebben nog wel enkele fantastische spelers die nog enkele jaren vooruitkunnen (met name Courtois, de Bruyne, Hazard) en nog een aantal stabiele krachten zoals deze Meunier. En er komen ook echt wel talenten aan, maar die hebben nog tijd nodig. Maar de spelers die je opnoemt, zijn dan niet de talenten aan wie ik denk. Dat zijn geen hoogvliegers. Maar goed, met het niveau dat Carrasco nu bij Atletico haalt, heb je er op links wel weer een wingback bij.

16 juli 2020 om 15:25

Momenteel is Thorgan Hazard de vaste linkerwingback en die vult dat echt goed in. Tegen de kleinere landen kan ook Carrasco daar wel spelen. Cobbaut lijkt me eerder een optie voor in de driemansdefensie al hebben daar Boyata, Denayer, Kana, Kabasele en Vanheusden meer de toekomst. Jordan Lukaku hoef ik er persoonlijk niet meer te zien eerlijk gezegd.

16 juli 2020 om 15:28

@Bon Jovi, vooral defensief zal er veel gewijzigd moeten worden want alleen Alderweireld kan nog wel even mee. Persoonlijk ben ik wel fan van Denayer de laatste seizoenen en met Vanheusden en Kana komen er wel echt mooie talenten aan. Witsel opvangen zal ook wel een probleem worden op termijn. Maar Dendoncker lijkt me daar wel een geschikte optie. Voor de wingbacks heb je nog meunier en Hazard en in de aanval zal er een opvolger nodig zijn voor Mertens op termijn. Maar er staat dan echt nog wel een sterk team. Alleen zal een WK winnen niet meer binnen de mogelijkheden vallen vrees ik.

16 juli 2020 om 19:09

Lukaku en Denayer zijn geen opties meer wat mij betreft. Ik hoop dat die klaar zijn bij de nationale ploeg. Vanheusden vind ik wel een klasseverdediger, en in Kana zie ik inderdaad ook toekomst. Al moet die nog heel veel boterhammen eten. Bornauw mogen we ook niet vergeten, al weet ik niet niet goed hoe ik hem moet inschatten. Kan die het niveau al aan? Ik zou wel eens willen weten hoe hij de stap naar een club als Gladbach zou verteren. In de aanval hebben dan verschillende raspaardjes zoals Doku en de Ketelaere. Ik zou graag nog een spits zien, maar die zie ik niet direct. Vervanger Witsel is inderdaad Dendoncker (of Tielemans kan natuurlijk ook, jongens als Dembele, Cazorla en Witsel zelf uiteraard) zijn ook allemaal geevolueerd van puur aanvallend georienteerd naar wat meer defensief. Als back up heb je nog Samuel Bastien die ik oprecht een goede speler vind, samen met Amallah en Vanheusden de enige die Standard recht houdt.

16 juli 2020 om 20:26

Denayer doet het wel echt goed bij Lyon heb ik van horen zeggen. Bornauw heb ik zelf ook niet genoeg bezig gezien maar er werd hier laatst door iemand gemeld dat hij defensief toch nog regelmatig zwak was. Bastien is inderdaad ook wel echt een goede speler, maar toch ook iets te aanvallend. Naast De Bruyne lijkt het me toch het beste iemand die eerst defensief denkt te hebben staan. Doku was ik inderdaad nog vergeten, toch wel echt een groot talent. Verschaeren en De Ketelaere heb je ook nog natuurlijk. Maar geen idee of die echt in een 3-4-3 werken in een soort van rechterdeel van de drie aanvallers.

16 juli 2020 om 11:39

Vind het nog steeds absurd dat Inter "opeens" kaliber Eriksen en Hakimi kan kopen. Verder wel blij mee hoor, hoe meer grote,goede of populaire spelers in de Serie A, hoe beter!

16 juli 2020 om 11:44

CL is daarvoor zo belangrijk denk ik. Inter en AC hebben potentieel echt wel stevige financiële middelen, maar als je maar EL speelt (wat Inter ook lang moest) kun je die niet volledig inzetten.

16 juli 2020 om 12:18

Mee eens. De bedragen van de EL en CL zijn totaal onvergelijkbaar, en niet eens nuttig om naast elkaar te leggen. Eigen inkomsten zijn positief, maar héél veel clubs zijn afhankelijk vd CL om echt een team neer te zetten dat mee doet om de prijzen in eigen land. Ook een stukje sportief perspectief natuurlijk. Een Hakimi en Eriksen gaan echt niet meer in de EL acteren, daar zijn ze gewoon te goed voor.

16 juli 2020 om 12:52

Eriksen heeft maar 20 miljoen gekost he, echt een koopje en Hakimi ook maar voor 40 miljoen. Dat zijn echt koopjes voor de markt waar we nu en destijds inzaten.

Leonardo is een erg overschatte directeur. Bij Milan heeft ie het ook heel slecht gedaan met miskopen zoals Caldara, Higuain, Laxalt, Paqueta en Piatek, alleen Bakayoko deed het nog best goed, maar hij heeft vele miljoenen in de prullenbak gegooid. Nu bij PSG probeert hij steeds spelers van Milan te halen

16 juli 2020 om 12:22

Dat is wel makkelijk praten achteraf. Zowel Higuain als Piatek schoten de hele Serie A aan gort, waar Higuain gehuurd werd, dus niet echt een miskoop. Paqueta werd door meerdere topclubs in Europa gevolgd, onder andere door PSG en hij is echt heel goed. Dat Milan niet op een manier speelt waarin hij het beste tot zijn recht komt, is spijtig maar het is echt een hele goede voetballer die voor meer dan die 35 miljoen euro verkocht zal worden. Dus in dat opzicht zal hij een goede aankoop blijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Reims00
18.Rennes00
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
T. TuchelUnknown
M. BulkaKeeper
K. NavasKeeper
MarquinhosVerdediger
M. BakkerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

2 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Borussia Dortmund 0 0
2019/2020 Paris Saint-Germain 16 0 3 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 22 3 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 24 4 3 0
2016/2017 Paris Saint-Germain 22 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Meunier doet boekje open over ‘buitensporige’ feestjes met Neymar en co

Thomas Meunier sloot deze zomer een periode van vier seizoenen bij Paris Saint-Germain af, door een contract te ondertekenen bij Borussia Dortmund. De rechtervleugelverdediger blikt tegenover RTBF terug op zijn jaren...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Eljero Elia is bezig de verhuizing vanuit Turkije naar Nederland af te ronden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren