Oefeningen in Jadon Sancho-shirt leiden tot ophef: ‘Ik word er misselijk van’

Dinsdag, 14 juli 2020 om 15:16Rian Rosendaal • Laatste update: 15:58

Rabbi Matondo heeft een slechte beurt gemaakt bij de aanhang van Schalke 04. Op internet circuleert namelijk een foto waarop te zien is dat de aanvaller krachtoefeningen doet in het shirt van aartsrivaal Borussia Dortmund. Op het betreffende shirt prijkt de naam van Jadon Sancho, die in de jeugdopleiding van Manchester City enige tijd samenspeelde met Matondo. Het komt laatstgenoemde op verschillende boze reacties te staan van met name Schalke-fans.

De ophef ontstond toen de personal trainer van Matondo de veelbesproken foto, genomen in een sportschool in Cardiff, op zijn Instagram Stories had geplaatst. Het bericht is inmiddels alweer verwijderd. Onder meer Sky Deutschland schenkt dinsdag aandacht aan de actie van de negentienjarige aanvaller uit Wales. "Hoe zullen die Königsblauen hierop reageren?", zo valt te lezen onder de tweet over Matondo. Een reactie van de clubleiding laat echter nog op zich wachten. Op Twitter reageren verschillende mensen vol afschuw. "Ik word er misselijk van", zo schrijft een gebruiker van het social media-kanaal. Anderen roepen Schalke 04 op om zo snel mogelijk afscheid te nemen van de vleugelaanvaller.

Matondo en Sancho zijn goed bevriend en zien elkaar regelmatig in Duitsland, ondanks de rivaliteit tussen Schalke 04 en Dortmund. Eerstgenoemde aanvaller, sinds januari 2019 verbonden aan de club uit Gelsenkirchen, kwam afgelopen seizoen tot 22 wedstrijden in de hoofdmacht, met twee doelpunten als resultaat. Het was desondanks een allesbehalve geslaagd seizoen, want Schalke 04 eindigde in de Bundesliga op een tegenvallende twaalfde plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door 4ever4ajax)

Dat die spelers elkaar regelmatig zien is no big deal. Dat gebeurd overal ter wereld waar landgenoten samen zitten. Maar om nou in een shirt rond te lopen van de concurrent is een ander uiterste. Helemaal als dit ook nog eens gepost wordt. Of het moet een bewuste provocatie zijn, of gewoon heel erg dom.

14 juli 2020 om 15:22

Domme dingen op insta is toch niets nieuws in de voetbalwereld?

14 juli 2020 om 15:39

Tegenwoordig verschijnt er ook wel extreem veel social media nieuws van elke voetballer. Lekker belangrijk zou ik zeggen. Al is het natuurlijk wel dom van de betreffende speler. Die actie van die brede cultheld speler in zijn Liverpool shirt daarin tegen vond ik wel weer humor.

14 juli 2020 om 17:46

Lol ja dit is weer zo'n voorbeeld. We weten dat voetballers van rivalen e.d. vrienden van elkaar kunnen zijn, heb je er genoeg van. Maar dit is wel heel erg dom zeg. Althans ik denk dat het domheid is aangezien het jonge jongens zijn die bepaalde zaken nog niet doorhebben hoe ze werken in de voetballerij.

14 juli 2020 om 18:20

Daar verschijnt "extreem veel" van, omdat het gros van de voetballers nou eenmaal niet bijzonder intelligent zijn (geen waarde oordeel). Zij zijn gewoon goed in wat ze doen en da's dikke prima. Het verschil tussen deze voetballers en hun leeftijdsgenoten, is simpelweg hun faam. 95% van hetgeen op instagram, snapchat en die andere zaken staan, is natuurlijk nutteloos of zelfs ronduit debiel. En blijkbaar wordt dat bekeken door talloze jongeren en moet dát nieuwswaardig zijn.

14 juli 2020 om 18:23

Blijkbaar heb je dom en 'super dom'. Want dit is onmogelijk om als speler te doen. Een shirt van de concurrent aantrekken. Geen enkel excuus is aanvaardbaar in mijn ogen.

14 juli 2020 om 15:40

Ik vind het zo bijzonder dat het wordt geaccepteerd dat dit soort dingen not done zijn. Hij heeft het shirt van een maat van hem aan tijdens een workout in zijn vrije tijd. Dat volwassen mensen hier zo mee bezig zijn is eigenlijk best gek. Het kan toch niet zo zijn dat ik blinde haat van anderen moet volgen als ik voor een bepaalde club werk?

14 juli 2020 om 16:06

haha juist en dat het gaat om volwassen mensen is nog het ergste. Wat voor triest leven moet je hebben als je je daar druk om gaat maken... een shirtje van een andere club

14 juli 2020 om 16:34

precies. Je zou maar voetballer zijn en je vriendschap niet op social media kunnen uitten omdar er een aantal halve zolen commentaar op hebben.

14 juli 2020 om 17:24

Verdiep je in de realiteit van Schalke en Dortmund. Ik begrijp echt wel wat je bedoeld, maar er zijn zoveel dingen die je gewoon wat slimmer kan behandelen. Uitgerekend de aartsrivaal. Uiteindelijk mag hij lekker doen wat hij zelf wilt, maar als Tagliafico in een shirt van Senesi of gaat zitten fitnessen vind ik dat ook wel klote.

14 juli 2020 om 18:23

Dan heb je echt het incasseringsvermogen van een kind hoor maat. Ik zou het wat anders vinden als Daley Blind in een Feyenoord-shirt van oud-ploeggenoot Vd Heijden loopt, omdat Blind opgegroeid is bij Ajax en de rivaliteit maar al te goed kent. Maar een jonge gozer uit Engeland die de beleving niet heeft en - in zijn eigen tijd - in een shirt van een maat van hem een work out doet; boeie! Je hebt wel heel weinig te doen als je je daar druk om gaat maken. Erg sneue reactie van Sky Sport Deutschland. Alles voor de likes en de aandacht

14 juli 2020 om 18:23

Ik kan me er maar weinig bij voorstellen, het zal mij aan mijn billen oxideren als Calvin Stengs in een shirtje van Donny v/d Beek loopt maar dat is wellicht mijn gebrek.

14 juli 2020 om 16:48

Wat maakt het nou weer uit dat hij een work out doet in een shirt van een maat van hem. Het is te triest voor woorden dat helemaal niets meer kan tegenwoordig. Altijd is er wel weer iemand op zijn pik getrapt.. Supporters zijn tegenwoordig meer tegen hun rivalen, dan voor hun eigen club. Dat zie je hier ook continu op deze site. Wat een zielig leven heb je dan hè.. Enkel het voetbal is kennelijk niet spannend genoeg dus moet je maar continu spanningen creëren, de hooligan spelen en rivalen de grond in trappen. Je voelt je als supporter aangesproken, geprovoceerd of beledigd door zoiets? Laat die jongen lekker zelf weten wat hij aan doet. Dit soort supporters halen van alles aan om dingen belangrijker te maken dan ze eigenlijk zijn.. Je koopt af en toe een kaartje en volgt de wedstrijden op tv, meer niet! In tegenstelling tot de spelers en mensen die daadwerkelijk iets met de club te maken hebben, denken dit soort supporters dat ze net zo belangrijk zijn. Wat een grap.

14 juli 2020 om 17:59

Of de man staat er gewoon niet bij stil. Geeft gewoon geen ruk om Schalke en haar tradities, en dat is best logisch. Deze man doet gewoon zijn werk en kreeg bij Schalke blijkbaar het beste voorstel waardoor hij daar aan de slag is gegaan. Dat maakt hem niet opeens iemand die leeft voor de club. Hij vind het belangrijker of fijner om zijn vriend te steunen dan om de club waar zijn vriend speelt te haten. Als je dat als club niet kan hebben dan moet je gewoonweg enkel spelers kopen die in de eerste plaats binding hebben met de club.

Zeker niet handig natuurlijk, maar lijkt me duidelijk dat dit op onderlinge vriendschip is berust en niet op liefde voor Bvb... Kan me moeilijk voorstellen dat hier harde consequenties zullen volgen, waarschijnlijk moet hij gewoon zijn excuses aanbieden.

14 juli 2020 om 15:22

Maar voor de fans blijven dit soort dingen emotioneel lastig. Dus de straf van de club zal wel volgen, puur om de fans voor de bühne gerust te stellen.

14 juli 2020 om 15:25

Ja, dat zal inderdaad wel. Ik vind dat soort fans persoonlijk altijd een beetje triest, alsof hij minder hard zijn best doet voor Schalke omdat hij vrienden is met Sancho... Waarschijnlijk gewoon goede maatjes en Matondo is trots op wat Sancho presteert. Maar goed, er zijn inderdaad fans die zoiets maar lastig kunnen verkroppen.

14 juli 2020 om 15:25

Een straf van de club zou echt lachwekkend zijn.

14 juli 2020 om 15:45

Het wordt tijd dat de volwassen mensen die emotioneel zo lastig hebben eens veranderen. Ik vind het ook heel triest van dat soort mensen. Vroeger haatte ik Inter, omdat ik van Milan hield en toen werd ik een beetje volwassen. Zouden die mensen ook een moeten doen, maar er wordt altijd maar rekening gehouden met dit soort idioten.

Die jongen is misschien vrienden of iets dergelijks of bewondert hem. Wat een flauwe reacties op deze tiener, ik zou er niet minder om slapen als Dest in een Feyenoord shirtje oefeningen doet oid. Simpel volk soms ook. Edit; vrienden dus, overheen gelezen.

14 juli 2020 om 15:22

Dan nog kun je er toch zelf over nadenken en bedenken dat het gewoon echt niet handig is. Je weet hoe er in de voetbalwereld wordt gereageerd op dit soort dingen. Ik ben het helemaal met je eens dat het niet zo zou moeten zijn maar zowel Matondo als zijn trainer hadden dit toch kunnen voorzien. Nu zit je als 19 jarige met het gezeik.

14 juli 2020 om 15:40

@ajaxf1: ik vind het te simpel gesteld. Het zou me persoonlijk geen donder kunnen schelen als Dest in een Feyenoord shirt traint, maar ik vind het disrespectvol naar je werkgever toe. Ik vind het nogal een heel domme actie, simpel volk om met jouw bewoording te spreken. Je gaat ook niet in je Rabo shirt in een ABN Amro kantoor werken.

14 juli 2020 om 15:49

Ik denk dat de werkgever het niet zo erg zou vinden en dat het vooral een bittere pil is voor de mensen emotioneel betrokken zijn, maar die emoties niet als een volwassen mens onder controle kunnen houden. Jouw voorbeeld is geloof ik onder werktijd. Het boeit de ABN geen drol als iemand op sociaal media deelt dat hij een hypotheek heeft afgesloten bij de ING.

14 juli 2020 om 15:53

Hij is toch met werken bezig? Alleen niet op de club. Je gaat dan een videogesprek als ABN-Amro-medewerker niet in een Rabo shirt doen. En je laatste zin klopt echt niet hoor, het boeit ze wel degelijk, heb dat zelf ervaren. En dan deelde ik niet eens wat op Social Media (dat doe ik sowieso niet), maar betaalde ik met mijn ABN Amro pas in de bedrijfskantine van Ing.

14 juli 2020 om 16:04

Dan is een gesprek met de gene die er iets van durfde te zeggen op zijn plaats. Is alles wat een voetballer op het gebied van sport doet werken? Het lijkt mij heel duidelijk dat dit een privé workout was. Het is van de zotte dat iemand het lef heeft om iets te zeggen over waar jij je bankzaken regelt. Ik mag hopen dat je dat hebt duidelijk gemaakt.

14 juli 2020 om 16:10

Ik trek m'n schouders op en ga weer verder. Ik pronk er niet mee, dat zou ik zelf ook nooit doen (en zou ik ook niet chique vinden naar m'n toenmalige werkgever). Dat is wat anders met deze voetballer. Getuigt niet van veel intelligentie. Dat begrijp je toch ook wel?

14 juli 2020 om 16:23

Heel irritant hoe je de vraag stelt, alsof je over feiten spreekt. Het is niet handig van deze jongen, omdat hij er gezeur mee kan krijgen. Juist dat hij er gezeur mee kan krijgen stort me. Jouw loyaliteit naar je werkgever is denk ik helemaal goed, maar het lijkt me niet erg als je voor een andere bank kiest. Als je voor een hypotheekverstrekker werkt, maar je kunt ergens anders betere voorwaarden voor hetzelfde product krijgen dan is de keuze toch snel gemaakt? Overigens vind ik het best vreemd dat je het idee hebt dat hij pronkt met het shirt, volgens mij gaat het eerder om de workout.

14 juli 2020 om 16:58

Het shirt staat prominent op de foto. Als hij in een shirt slaapt of iets dergelijks of er van mij part in woont, moet hij zelf weten. Maar zo op Social Media vind ik het gewoon heel dom. Doe dat dan niet op de foto, zo moeilijk is dat niet.

14 juli 2020 om 19:19

4everajax, het is een jongen die voor zichzelf aan het trainen is in het shirt van een vriend. Ik vind dit zo enorm overdreven en imo heeft het niks te maken met respect. Hij zet zich geloof ik gewoon volledig in voor Schalke dus ik snap dit probleem niet zo.bovendien vind ik de vergelijking met het zakenleven erg krom, daar spelen hele andere soorten belangen.

15 juli 2020 om 06:33

@ajaxf1: wel makkelijk zeggen, waarom is de vergelijking krom? Die is juist heel logisch. Maar omdat je het niet kan weerleggen, kom je met zo'n oneliner.

14 juli 2020 om 16:02

Dragen is niet het probleem, er mee pronken op sociale media is gewoon naïef en dom. Je weet de geschiedenis van de clubs, dan moet je slimmer handelen.

Dan ben je zowel als Matondo zijnde als als Personal trainer niet zo snugger. Iedereen snapt toch dat dit niet handig is en dat het zeker niet op social media gepost moet worden.

Ach, ik vind het niet zo erg, ik bedoel, ik zou het niet tof vinden om Zeefuik met een Heerenveenshirt aan te zien lopen, maar dat moet hij lekker zelf weten. Ik zou wel willen zien wat er gebeurd wanneer Neres een Feyenoordshirt aan doet, of Berghuis een Ajaxshirt. De F-side zal wel genoeg schuimbekken voor een gemiddeld bubbelbad.

14 juli 2020 om 16:04

Het legioen zal berghuis met kokende hoofden op zoeken, zo werk dat inderdaad nu eenmaal.

Nee dit is niet heel slim. Zou het zelf ook niet heel grappig vinden als Sancho in een shirtje van Schalke zou omlopen. Maar om dan gelijk te roepen dat ze hem van hand moeten doen gaat ook wel weer heel ver. Het ligt nou eenmaal gevoelig bij supporters. Voor de spelers zelf is het gewoon een teken van hun vriendschap. Bij zijn volgende goal weer even een keer het logo kussen en iedereen is het vergeten.

Ik vind dit juist mooi, deze onbevangenheid en het feit dat hij zijn vriend openlijk durft te steunen. Dat hele geforceerde gecreëerde rivaliteitsgejank, waar mensen blijkbaar zelfs "misselijk" door kunnen worden, valt wel onder de meer infantiele gedragingen van de mens

Vooral bij een club als Schalke, kunnen ze dit soort dingen (zeker op dit moment) even missen als kiespijn. Wel lastig, want ik denk ook; laat lekker gaan, Sancho is een vriend van hem, so what....maar tegelijkertijd wek je de indruk niet zoveel passie te hebben voor de club als de meeste supporters. En dat laatste zal bij weinig spelers zo zijn, maar het op deze manier duidelijk maken is niet handig.

Wat een stel kinderen zijn voetbalfans man. Het is alleen een shirt en van een goede vriend van hem. Grown up man

Welkom in Duitsland en voetbalsupporters. Dit is echt iets wat bij elke club met grote achterban gebeurd hoor. Ik kan me nog goed herinneren dat Bosz werd aangesteld bij Dortmund en er direct op werd aangesproken door Dortmund fans dat ze op Facebook hadden gezien dat Bosz’s oma voor Schalke is. Het is gewoon niet slim van Rabbi, maar goed hij is jong en dus het zal hem wel terecht vergeven worden.

14 juli 2020 om 16:21

Welkom in De Wereld en voetbalsupporters. Of dacht je dat dit alleen in Duitsland gebeurde? 2 meest recente gevallen in Nederland die ik zo bedenk zijn Diemers die Ajax de mooiste club van Nederland vind en Scherpen die tweet dat hij voor Feyenoord is.

Ik kan de ophef wel begrijpen, maar als je even nadenkt slaat het nergens op natuurlijk. Laat die jonge lekker een shirt dragen van een maatje van hem. Ik begrijp wel dat het niet heel goed overkomt verder en ergens vind ik dat hij dat ook wel had kunnen weten, dus het was te voorkomen. Dat reken ik hem dan wel weer aan

Ik snap dat hij dit vanwege zijn vriend Sancho doet, maar het is natuurlijk niet slim van hem. Hij vertegenwoordigt Schalke 04, dan kun je toch niet zomaar in een shirt van een concurrent gaan rondlopen, ook al is het in je vrije tijd. Dat zou bij ieder normaal bedrijf consequenties hebben. Een tijdje geleden gebeurde dit ook al met Todibo, die in een FC Köln shirt rondliep vanwege zijn vriend Modeste. Ik vind dat Schalke hier zelf professioneler in moet worden, want bij welke andere club in Duitsland zie je dit nou gebeuren?

Het is een gegeven dat veel voetbalsupporters nogal primair zijn in hun reacties. In die wetenschap is dit gewoon oliedom. Bij twee foute passes roep je de fluitconcerten in de Veltins Arena over jezelf af.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

8 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren