FC Twente pakt door en haalt Václav Cerny naar Enschede

Maandag, 13 juli 2020 om 10:01Yanick Vos • Laatste update: 10:19

Václav Cerny draagt komend seizoen het shirt van FC Twente, zo heeft de club maandagochtend wereldkundig gemaakt. De Tukkers huren de Tsjechische buitenspeler voor een jaar van de Domstedelingen zonder optie tot koop. "Voor Václav is het in deze fase van zijn loopbaan erg belangrijk om speelminuten te maken in de Eredivisie. De kans daarop is voor hem nu groter bij FC Twente, dan bij FC Utrecht”, stelt technisch directeur Jordy Zuidam op de website van FC Utrecht.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat de periode van Václav Cerny bij FC Twente een succes wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door antonieajax)

Van Ajax, naar Utrecht, naar FC Twente. Het zal me benieuwen of hij zij eeuwige belofte eindelijk kan inlossen.

13 juli 2020 om 10:10

Nee, is het al veel te laat voor, naar mijn gevoel. En mocht die slagen, weetje ook gelijk wat blijkbaar zn niveau is..

13 juli 2020 om 10:25

Nou ja, veel te laat? Hij is nog maar 22 jaar. En waarom zou hij niet zoals bijvoorbeeld een van Nistelrooy alsnog op kunnen bloeien op latere leeftijd? Deze jongen heeft zo veel talent. Ik verwacht niks van hem, maar op basis van zijn talent is afschrijven te vroeg.

13 juli 2020 om 10:32

Veel te laat? een Toornstra speelde tot zijn 20e nog bij de amateurs, en kan ook prima het Nederlandse voetbal aan. Cerny kan wellicht wel wat worden als hij vertrouwen en wedstrijdritme krijgt, om dan eindelijk de stijgende lijn in te zetten en zijn belofte waarmaakt. Hopelijk dat hij een beetje blessurevrij kan blijven. Niet iedereen takelt af na zijn 22e, iets wat veel op voetbalzone wel denken

13 juli 2020 om 11:11

Het klopt dat er genoeg spelers zijn die op deze leeftijd nog op een lager niveau zaten en er toch nog gekomen zijn. maar dat zijn vooral spelers die laag begonnen zijn en daarna steeds verder opgeklommen zijn. Na de misser in de kampioenswedstrijd in Doetinchem is Cerny alleen maar achteruit gegaan, en weet hij nergens echt indruk meer te maken. bij Jong Ajax pakte hij nog wel eens een doelpuntje mee, maar vond ik hem wel heel egoistisch spelen (wat ik ervan zag).

13 juli 2020 om 11:49

Jaaaaarenlang bij Ajax, niks geworden, bij Utrecht niks geworden. Het kan nog wat worden, maar nooit meer op een enige relevant niveau. Daar ben ik van overtuigd

13 juli 2020 om 14:19

Als die jongen dit seizoen 4 doelpunten maakt en 5 assists geeft, heeft hij voor FC Twente z'n waarde eigenlijk al wel gehad. Een speler voor Ajax of een soortgelijk niveau zie ik niet snel gebeuren, maar als hij zich herpakt bij FC Twente, kan hij in de toekomst voor Utrecht wellicht nog wel van waarde zijn. Echter is FC Twente wel min of meer z'n laatste kans in de Eredivisie. Als hij daar niets laat zien, wordt het toch problematisch voor Cerny.

Als hij zelf zn uiterste best gaat doen is het een prima aanwinst. Maar hij wil nog wel eens zn koppie laten hangen. Hopelijk kan Jans hem goed aanpakken als dat gebeurd

Dan duurt het zo lang voordat er eindelijk een speler gehaald word en dan vis je in de catagorie Cerny. Ik had het nog gesnapt wanneer dit een transfervrije speler was geweesd, maar in de huurcatagorie moeten er toch betere "vissen" te vinden zijn. Cerny heeft het nog nergens bewezen en is inmiddels al bijna 23 jaar. Maarja kww. Op naar de volgende 10 spelers.

13 juli 2020 om 10:29

Toch een logische vijver voor fc Twente? Ex toptalenten. Enige nadeel is dat er geen optie tot koop is.

13 juli 2020 om 10:34

Helaas bijten de vissen in de vijver van Twente doorgaans pas laat, omdat ze eerst hopen op een betere visser

13 juli 2020 om 11:40

Ik vind dat je niet mag klagen over wat er komt. Er zijn ongeveer een maand terug flink wat mensen ontslagen bij Twente: inkrimping vanwege financiële redenen werd er gezegd. Echter wel spelers willen blijven aantrekken vind ik een gekke prioriteit. Waren deze mensen dan overbodig of ligt de prioriteit bij het halen van betere spelers en niet bij het op orde hebben van alles bovenaf? Links of rechtsom, er zit iets mis bij de handelingswijze.

13 juli 2020 om 11:47

Legends. We hebben nu net 11 man als ik mij niet vergis. Er moeten simpelweg spelers bijkomen.

13 juli 2020 om 12:02

We hebben 18 veld spelers en 4 keepers

13 juli 2020 om 12:27

En dan heb je het ook over die 10 jeugdspelers waarvan er misschien maar een paar blijven hangen - met geluk.

13 juli 2020 om 12:30

@jopie ligt het feit dat je 11 spelers hebt aan de spelers of het management?

13 juli 2020 om 12:41

Wat denk jezelf? Als je de financiële situatie van de club de afgelope jaren gevolgd hebt, dan weet je hoe het ervoor staat. Twente heeft onder Ted, vanwege financiën, veel spelers vastgelegd met korte contracten (in de meeste gevallen max 2 seizoenen), waardoor er veel spelers vertrokken zijn. Dan moet er wat bijkomen, zo simpel is het. Dat er mensen ontslagen zijn komt door het coronavirus. Zonder dit virus waren deze mensen er niet uitgegaan.

13 juli 2020 om 12:48

Sorry maar personeel ontslaan en het aantrekken van spelers staat toch los van elkaar? We kunnen moeilijk in de wei gaan staan met 3 boekhouders, de iter achterin de koffie juffrouw en 2 schoonmakers op de flanken? En ja klopt we hebben weinig te willen en als dit het type speler is dat moet komen dan moet dat maar, immers hebben wij(fctwente) er zelf een zooi van gemaakt en dan begin je gewoon weer onderin het rijtje.

13 juli 2020 om 12:52

Inderdaad beter om alleen jeugdspelers op te stellen en sowieso te degraderen. Het is niet zo dat we nu enorme bedragen betalen aan vedettes van het formaat Bale he? Niet degraderen is de prioriteit en daarvoor heb je spelers nodig die niet van het niveau brandhout zijn. Dat vind jij kennelijk een 'gekke' prioriteit? Dat vind ik op mijn beurt dan weer gek.

13 juli 2020 om 12:46

Vraag en aanbod he !!

Beetje realistisch weet je dat je in het linker rijtje ben geëindigd!!
El ahmadi en elia komen ook niet 😉 gaan ineens een jaar door in midden oosten en turkije... omdat feyenoord door pakt en hun geen interesse hebben in het linker rijtje !!

13 juli 2020 om 12:53

Penn mijn vriendin weet het verschil ook vaak niet tussen links en rechts. Ben jij het schat?

13 juli 2020 om 13:42

De huurcatagorie boven Cerny zal pas heel laat beschikbaar komen. De transfer windows zijn in de meeste landen, ondanks dat er al transfers worden gedaan, agv Corona nog niet open en gaan daardoor doorlopen tot eind september of zelfs begin oktober. Dan moet je er rekening mee houden dat huur spelers die afvallen pas in september echt beschikbaar zijn. En dan kun je je nog afvragen of die spelers zo veel beter zijn. Bij de buitenlandse topclubs krijg je ook de ene keer Mason Mount of Angelino en de volgende keer een speler van wie je aan het einde van het seizoen al niet meer weet wie het is.

Wat is die jongen toch ver terug gezakt na zijn blessure(s) zeg. Ooit hoorde hij bij de grote 3 van de toekomst samen met Nouri en van de Beek, triest hoe het zo heeft kunnen lopen.. Nu komt hij dus al niet eens meer aan de bak bij Utrecht, ouch.

13 juli 2020 om 10:08

Nou, nou, nou, ver terug gezakt/triest. Hij is nog jong en is op zoek naar een club waar hij een heel seizoen de kans kan krijgen, dan is Twente toch een prima club?

13 juli 2020 om 10:13

Grote drie ja? Het was in de jeugd een leuke vleugelspeler bij Ajax, maar ik vond het wel categorie Ebecilio, Lukoki, De Sa en Meenig.

13 juli 2020 om 10:16

Er is echt wel een tijd geweest dat hij gezien werd als 1 van de grootste talenten van de opleiding, inderdaad met Nouri en vd Beek. Het is uiteindelijk alleen nooit gelukt om die belofte in te lossen.

13 juli 2020 om 10:35

achteraf wel, destijds rekende de supporters zich al rijk met de door Cerny gebrachte kampioenschappen en de miljoenen van zijn transfer naar Europese top. Geeft vooral aan hoe betrekkelijk de voetbalwereld is

13 juli 2020 om 10:14

Cerny was een hele vervelende jongen in de Ajax jeugd, zeiken op medespelers in het veld, soms niet meeverdedigen, zijn instelling was bijvoorbeeld nog minder dan die van Bazoer... Kwaliteit heeft Cerny zeker, maar ik denk dat hij mentaal niet goed in elkaar steekt....

13 juli 2020 om 11:13

Ik vond hem voordat hij naar Utrecht ging ook bij jong Ajax heel egoistisch over komen. Zelf zeuren als iemand de bal niet af gaf, maar als hij zelf een kans kreeg dan had hij helemaal oogkleppen op.

13 juli 2020 om 11:44

Kan me nog wel die wedstrijd tegen Celtic herinneren waarin hij de winnende maakte. Kijk er is niks mis mee als je zelf schiet en scoort, maar hij schoot hem met z’n zwakke been in de korte hoek van de keeper met binnenkant paal erin, van een redelijke afstand. 9/10 gaat ie mis natuurlijk en er stond gewoon iemand beter voor, dat vond ik al twijfelachtig

Erg benieuwd wat hij kan als hij een keer een heel seizoen op Rechtsbuiten kan spelen. Dat Utrecht hem haalde vond ik al heel vreemd (aangezien Kerk al op zijn positie speelt) en dan mocht hij een paar keer invallen op links, waar hij niet zo veel kan.

Ik was in de jeugd erg gecharmeerd van hem. Hij was razendsnel en combineerde die snelheid met een goede, korte dribbel en doelgerichtheid. Na blessures leek zijn vertrouwen voor een deel weg en speelde hij opeens vrij anoniem. Hoop dat hij bij Twente zijn vertrouwen weer kan opkrikken. Voorheen zag ik zijn overzicht louter als een groot verbeterpunt, nu moet hij in zijn algehele spel het vertrouwen terugkrijgen.

Welkom Cerny. Voetbaltechnisch een meer dan prima speler voor ons. Hopelijk blijft hij blessurevrij en lukt het hem om het mentaal goed voor elkaar te krijgen.

13 juli 2020 om 11:37

Wat staat er bij Twente nog allemaal op de geruchten radar? Alles lijkt er (van buitenaf iig) op, dat het een heel zwaar seizoen gaat worden voor Twente.

13 juli 2020 om 11:49

De 'bekende' namen als Elia, El Ahmadi en Ola John heb je vast voorbij zien komen. Daarnaast schijnt Twente rond te zijn met Everton rechtsback Markelo. Verder hoor en lees je qua namen weinig. Ik verwacht op korte termijn een spits en het zou mij niet verbazen als Twente alsnog doorgaat met Berggeen.

13 juli 2020 om 12:36

El Ahmadi zou geen slechte zet zijn, of je nog aan Elia moet beginnen is nog maar de vraag. Weegt de prijs die jij kost op tegen hetgeen hij nog kan brengen..?! Zeker aangezien die prijs er waarschijnlijk voor zorgt dat een aantal andere speler dus niet kunnen komen. Enfin, ben benieuwd wat de toekomst brengt. Twente gaat nog tegen Fortuna oefenen, eens zien hoe we er beide voor staan tegen die tijd.

13 juli 2020 om 12:47

El Ahmadi zal zeker een meerwaarde zijn en Elia ook, denk ik. Echter zie ik inderdaad liever El Ahmadi komen dan Elia. Jans speelt met twee controleurs en we hebben alleen Brama, Roemeratoe en Selahi (meer B2B - en lijkt te gaan vertrekken). Een extra CVM is dus niet verkeerd. Dat i.c.m. zijn ervaring en kwaliteiten zou hij een mooie toevoeging zijn. Ik ben benieuwd hoe het er dan voor staat inderdaad. We gaan het zien. Hoe doet Fortuna het op de transfermarkt tot dusver?

13 juli 2020 om 14:00

@jopie22 - Ik hoop alleen wel dat ze niet een groot deel van het budget gaan uitgeven aan El Ahmadi en Elia, waardoor je straks met 4-5 huurlingen op het veld staat. Er is natuurlijk wel iets meer dan 5 miljoen euro beschikbaar en tot nog toe hebben ze alleen een goedkope Gijs Smal en Cerny en Markelo die ook zeer weinig kosten aangezien ze gehuurd zijn. Je kunt er dus best vanuit gaan dat er nog genoeg geld over is om ook waarde aan de selectie toe te voegen.

13 juli 2020 om 14:31

Precies. Van mij hoeft en - en ook niet. Of El Ahmadi of Elia. De rest proberen te investeren in vaste contracten met restwaarde.

13 juli 2020 om 16:16

Ervaring is essentieel, zeker voor clubs in het rechterrijtje zoals Fortuna en Twente.

Tot nu toe is afscheid genomen van een legioen huurlingen die niets toegevoegd hebben en zijn Diemers en Ciss verkocht voor samen zo'n 2,5 miljoen. Ook Passlack is weer retour Dortmund gegaan en zal wel ergens in de Bundesliga aan de slag kunnen komend seizoen. Roel Janssen, Emil Hansson en een nieuwe tweede doelman zijn terug gekomen. We missen nog zo'n vijftal basis krachten, waaronder een goede spits. Voor alsnog blijft het afwachten tot eigenaar Gün een aandelen deal gesloten heeft met Turks mediamagnaat Ilicalli. Indien dat gebeurt kan Fortuna spelers uit een andere categorie binnenhalen dan waar er voor alsnog naar gekeken moet worden. Spannende tijden dus voor beide.

13 juli 2020 om 20:44

Ik ben erg benieuwd naar de ontwikkelingen rondom Fortuna! Cisse verkopen voor 1,5 miljoen is wel een stuntje natuurlijk, haha!

13 juli 2020 om 22:46

Ciss, zonder e trouwens, kopen voor 1,5 miljoen is je scouting niet op orde hebben zou ik zelfs durven stellen 🤪

Mooie club en eindelijk trainers waarvan ik denk die het maximale uit hem kan halen! Hopelijk word dit eindelijk zijn seizoen.

Ik vind persoonlijk dat vd brom die technische spelers altijd wat kapot maakt. Ik vond die kleine Ilias in tijden dat strengs etc geblesseerd waren ook altijd de zondebok. Begin afgelopen seizoen zat brommers vaclav ook telkens te wisselen en verrot te schelden. Vind het maar een vage vent. Hoop dat cerny gaat draaien. Aardige gast met redelijk wat talent. Is ook meerdere malen geblesseerd geweest. Alleen t verschil wat El ghazi nu speelt en hij. Toch een beetje de zelfde lichting. Misschien wel wat leeftijdsverschil.

13 juli 2020 om 14:04

Het verschil is dat El Ghazi direct indruk maakte bij Ajax, terwijl Cerny het moeilijker had. We kunnen best concluderen dat El Ghazi simpelweg een betere speler was en is dan Cerny. Verder ben ik het niet eens met wat je zegt, want ook Idrissi, Maher oa. zijn technische spelers en die renderen of rendeerden toch prima onder Van Den Brom. Cerny is tot op heden gewoon gewogen en te licht bevonden. Hij zal dus aan de bak moeten om te laten zien dat hij wel degelijk meerwaarde kan hebben.

Het is eigenlijk alleen bergafwaarts gegaan met die jongen na het missen van die kans tegen de Graafschap. Ik heb niet het idee dat het een gebrek aan inzet is bij hem, maar meer een gebrek aan vertrouwen. Ik heb niks met Twente, maar hoop wel dat Cerny zijn vorm vindt.

Denk dat ie vertrouwen van de trainer nodig heeft. Hoop dat Jans hem dat kan geven en hij niet teveel druk van de veste op zijn nek krijgt. Denk voor Twente een prima aanwinst.

13 juli 2020 om 10:41

De Veste zal niet erg vol zitten dit jaar, dus druk ervan zal ie hopelijk niet voelen, anders zit er wel heel erg iets mis.

Het zit er niet in bij Cerny. Blijkbaar toch een mentaal probleempje, want hij is in beginsel een prima voetballer. Maar ik snap FC Twente wel. Die moeten met een lege portefeuille kopen. En dan kom je bij dit soort overbodige spelers terecht. En dan maar hopen dat Jans de boel aan het draaien krijgt.

13 juli 2020 om 11:16

Het nadeel is wel dat je bij dit soort spelers een soort alles of niets hebt. Het kan geweldig lopen, maar de kans dat het ook hier mislukt is misschien nog wel groter. Een twente in haar/zijn positie heeft ook zekerheidjes nodig. Dus ervaren spelers die weten wat het betekend tegen degradatie te spelen. Weten welke druk het brengt. Dit zijn over het algemeen andere spelers dan deze Cerny.

13 juli 2020 om 14:13

En toch is er een budget van iets meer dan 5 miljoen euro voor enkel de spelersgroep. Het is dus ook niet zo dat er helemaal niets mogelijk is. Gezien het feit dat er nog minstens 10 spelers moeten komen en ze tot op heden alleen twee huurlingen en een transfervrije Gijs Smal aan de selectie toevoegen, is er nog wel wat te besteden. Streuer zal er alleen wel creatief in moeten zijn. Het kan namelijk niet zo zijn dat hij straks een te groot deel van dat budget spendeert om twee dertigers te halen. De transfers tot nog toe zijn wel logisch, maar er zal ook waarde gecreeerd moeten worden. Ik vraag me echter wel af of Cerny over de mentale capaciteiten beschikt om eventueel tegen degradatie te strijden, want het is vrij reeel dat dat gaat gebeuren.

13 juli 2020 om 14:20

Eigenlijk bedoel ik met lege portefeuille: bijna niets te besteden;-)).

Wat lijkt ie op Cillissen op die foto zeg! Hoop dat ie het eindelijk waarvan gaan maken. Heeft het niet meer echt laten zien sinds zijn blessure. Zit waarschijnlijk iets tussen de oren waar ie lastig vanaf komt (imo)

Hoeveel jaren in zijn carrière gaan nog belangrijk zijn om wedstrijden te spelen?

Op het eerste oog denk je; aardige speler voor FC Twente, maar als je even verder kijkt heeft hij echt werkelijk niets gepresteerd. De vraag is of hij er iets van gaat bakken, want bij FC Utrecht was het echt drama. Als hij niet ineens uit het niets in een dik halfjaar tijd reuze stappen heeft gezet, gaat hij iig niets toevoegen aan Twente.

13 juli 2020 om 14:16

Volgens geruchten kost hij FC Twente nauwelijks iets, dus wat dat betreft wel een goede deal voor alle partijen. Bij FC Twente krijgt hij een nieuwe kans en het is toch wat makkelijker om daar op dit moment een basisplaats af te dwingen, Utrecht heeft weer een extra plek in de selectie en misschien blaast deze huurperiode z'n carriere wel een nieuw leven in, terwijl FC Twente een zeer goedkope buitenspeler ter beschikking heeft die relatief weinig invloed op het budget heeft (volgens geruchten). Ik vraag me alleen af of hij over de mentale capaciteiten beschikt om momenteel tegen de omstandigheden te vechten waarin FC Twente zich bevindt.

Lijkt me een aardige speler voor Twente. Heeft het bij Utrecht niet laten zien maar dat wil natuurlijk niks zeggen. Kijk maar naar Dessers, slaagde niet bij Utrecht, nu topscorer Eredivisie en voor 4 miljoen naar Gent. Kan dus alle kanten op met Cerny, ben benieuwd!

Een prima buitenseler die ook nog eens betaalbaar is. Dat verrast me van Twente. Zal zeker een toevoeging zijn.

13 juli 2020 om 12:28

Vol verrassingen deze club! Overigens heb ik gelezen dat Utrechts grotendeels zijn salaris zal blijven doorbetalen. Helemaal een goede deal dus.

13 juli 2020 om 13:27

Snap ik. Zit op een dood spoor bij Utrecht maar ze hebben wel voor Utrecht begrippen fors voor hem betaalt. Als hij nu bij Twente opleeft en (al is het maar een deel van) zijn potentie waarmaakt, kan hij alsnog serieus geld opleveren. En voor Twente een heel goedkoop gokje die potentie heeft de sterspeler te worden.

Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden. Hij zal nauwelijks iets kosten en wat dat betreft dus een goede deal, maar ik weet niet of hij iets toe gaat voegen. Als je bij Utrecht niet bestand bent tegen bepaalde factoren, ga je het wellicht in Enschede ook heel moeilijk krijgen. Het is niet zo makkelijk om daar momenteel te excelleren en Cerny blijkt mentaal toch wel wat zwak. We gaan wel zien wat het gaat worden. Talent heeft deze jongen absoluut, maar hij oogt altijd als een jongen die totaal geen zelfvertrouwen heeft.

Hoop voor Cerny dat hij zich in de luwte, en met veel vertrouwen nog tot een goede speler kan ontwikkelen. Had absoluut aardig wat talent in de jeugd, en werd vaak ook in hetzelfde rijtje genoemd als Nouri en Van de Beek. Helaas kwam het er bij Ajax en Utrecht nog niet echt uit. Maar wie weet dat hij onder de vleugels van deze trainer wel zijn talent een beetje tot wasdom kan laten komen én dat hij nu een lange tijd vrij blijft van blessures.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. VlapMiddenvelder345
R. ZerroukiMiddenvelder322
R. van WolfswinkelAanvaller3216
L. UnnerstallKeeper320
V. Misidjan Aanvaller273
D. RotsAanvaller273
M. UgaldeAanvaller253
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren