Twijfels bij sceptische Perez leiden tot reactie Robben: ‘En dan?’

Maandag, 29 juni 2020 om

Arjen Robben kondigde zaterdag zijn comeback aan bij FC Groningen en dat leidde niet louter tot positieve reacties. Kenneth Perez is sceptisch over de terugkeer van de voormalig Oranje-international. De analist plaatste bij FOX Sports vraagtekens over de fitheid van Robben en zei irritaties te verwachten in de selectie van Groningen. Robben heeft de woorden van de Deense oud-voetballer meegekregen en zegt er weinig waarde aan te hechten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verwacht jij dat de periode van Arjen Robben bij FC Groningen een succes wordt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door la~decima)

Zelfs een half fitte Robben is in mijn ogen een aanwinst voor Groningen en de Eredivisie, en ook al gaat die geen minuut spelen lijkt het me een geweldige aanwinst voor in de kleedkamer. Zoals Robben zich op het WK in Brazilië profileerde als leider krijgt hij een heel elftal mee, ik denk dat dat een enorme impact kan hebben op de spelers van Groningen. Ik denk overigens wel dat Robben gewoon fit zal zijn en komend seizoen belangrijk gaat zijn.

29 juni 2020 om 10:05

Een half fitte Robben kan niet spelen, ook niet in de eredivisie. Wanneer hij niet fit was waren het bijna altijd spierblessures, daar kun je niet nagenoeg nooit mee voetballen.

29 juni 2020 om 14:41

In zijn laatste jaren was hij ook minstens 1x uit de wedstrijd getrapt. Volgens mij gebeurde dat in de DFB bokal tegen een over andere derde of 4de bundesliga ploeg.

Juist, hij zit in de positie te doen wat hij het liefst doet. Als dat voetballen is voor Groningen, moet ie dat lekker doen. Veel plezier, ik hoop dat hij er van geniet en dat wij als voetballiefhebbers ook van hem kunnen genieten.

29 juni 2020 om 10:11

Zo is dat! Je hoort zo vaak dat zulke grote spelers de eer aan zichzelf moeten houden of moeten stoppen op hun hoogtepunt, bijvoorbeeld ook bij Vd Vaart, maar ik vind het ook gewoon prachtig dat iemand zoveel plezier eruit haalt. Van Persie was ook een verademing om te zien. En als dit allemaal niks wordt, wordt hij dan ineens niet meer herinnerd aan zijn tijd bij Bayern of oranje? Bij Overmars denk ik ook nog aan hij hij iedere back doldraaide in de jaren negentig en niet aan zijn comebackc bij Gae.

29 juni 2020 om 13:15

Inderdaad. Cruijff zat in zijn nadagen nog even bij Levante, Neeskens bij Groningen en Johnny Rep ik geloof bij PEC. Wat maakt het uit?

Kenneth Perez is dan ook echt de meest zure analist die er is, begint standaard de show met heb er zin in en eindigt altijd met wat was het slecht, of die nu naar Ajax-Feyenoord of Top Oss-Cambuur kijkt. Inhoudelijk vind ik hem ook niet heel sterk, doet altijd alsof de gehele wereld perfect moet zijn en je ziet bij hem heel duidelijk voorkeuren naar voren komen. Het is algemeen bekend dat Perez niks met FC Groningen heeft. Perez vind Groningen namelijk de saaiste club van de eredivisie. Zelfs bij Europese wedstrijden komt die bij mij over als een chagerijn. Zie liever een Bruggink ofzo.

29 juni 2020 om 13:27

Wat heeft perez jou aangedaan. Ik ben het juist vaak met hem eens en vind hem juist inhoudelijk sterk. Maar goed zo zal iedereen zijn voorkeur uiteindelijk hebben door met iemand veel dezelfde mening te delen. Hoewel ik het in deze niet met hem eens ben

29 juni 2020 om 14:45

Ik denk dat de waarheid in het midden zit. Soms kan Perez hele interessante en nuttige dingen zeggen maar soms komt ie ook nogal zuur en zeurderig over. Zeker geen slechte analist verder. Dat hij onze ploeg "semi amateurs" noemde bijvoorbeeld vond ik wel heel kort door de bocht voor een ploeg die gewoon al heel lang middenmotor speelt.

29 juni 2020 om 15:15

Ja, dat kan ieder zijn smaak, ik heb er niet zo heel veel mee, luister liever naar van Basten. Maar Perez vind FC Gronignen al saai voor dat de wedstrijd al begonnen is, precies het zelfde als Wim Kieft niet positief over Chelsea kan zijn.

29 juni 2020 om 15:20

Precies, En Sierd niet over Real kan zijn. Maduro is ook met regelmaat positief over de FC. ook leuk om te zien.

Helemaal met Robben eens! Niets te verliezen toch. Lekker simpel van Perez, stel dat hij wel slaagt is het weer een succesvol avontuur... Maja hij is ook analist om er wat van te zeggen. Ik hoop dat Robben een voorbeeld kan zijn voor anderen. Hij mag dan wel 'oud' zijn, maar ik verwacht dat hij volgend jaar gewoon de beste voetballer van de Eredivisie is. Toen hij stopte bij Bayern was hij toch ook nog steeds de beste Nederlandse speler in Europa? En hij heeft wel vaker een jaartje gemist door blessures haha. Als speler van een middenmoter in de Eredivisie, zou ik graag instemmen met een transfer naar Groningen hoor. Is toch prachtig om met zo'n speler te mogen trainen en spelen...

Als je hierover zuur reageert heb je echt een bizar zure leven. Men beseft ook niet, hoeveel mensen over de hele wereld Groningen zullen volgen. Ik als Belg heb Groningen eerder nooit zien voetballen, maar zal ze zeker nu meepikken. Zelfde met de hele wereld. Robben kan niet falen, hij ademt voetbal, leeft voor voetbal.

29 juni 2020 om 09:21

Ik denk dat wel meevalt. Hoeveel mensen hoor je nu dat ze Fiorentina kijken omdat Ribery daar speelt? En met Fiorentina heb je het over een veel grotere club in een veel grotere competitie.

29 juni 2020 om 09:26

Er zullen heus wel Bayern-supporters zijn die af en toe de sociale media van Groningen zullen checken hoe het met hun grote held gaat. Waarschijnlijk zullen media als 433 ook dingen posten waardoor je clicks en likes krijgt. FC Groningen krijgt echt wel wat meer aandacht nu.

29 juni 2020 om 09:44

Ondanks Ribery een topper is, is hij anders dan Robben. Minder geliefd, veel nare streekjes gehad. Robben is simpelweg overal geliefd. Buiten in Mexico dan.

29 juni 2020 om 12:04

Buiten Mexico dan haha! Ik zie meteen weer dat filmpje voor me van dat irritante Mexicaanse kind op de balalaika een dag na Nederland-Mexico 2014

29 juni 2020 om 14:51

FR-RKC toch gaat het qua social media likes en seizoenskaarten erg goed. Voor dat Robben was aangekondigt hadden we ongeveer 8000 seizoenskaarten verkocht. Zondag begin van de middag (1 dag nadat robben was aangekondigt) poste FC Groningen op haar sociaal media dat ze de grens van 10.000 seizoenskaarten hadden doorbroken. Ook het verschil van likes en reacties in social media is duidelijk te zien voor en na de momst van Robben. Dus er is in ieder geval een tijdelijk effect. Nou zou je denken, social media volgers en likes zijn niet zo belangrijk, maar Big Five Account Kpmg noemde dit een van key variabelen voor het meten van waarde (te zien hun boelhoudverslagen european elite, die de 20 waardevolste ploegen van europa meten).voor een ploeg als FC Groningen is dit immens. Daarnaast is Robben erg populair onder de bayern aanhang van Duitsland (scoorde winnende CL, deed Ribery niet) en liggen we relatief dicht op de grens. Als laatst was de meest geupvote post op de voetbalsubreddit het bericht dat Robben terug kwam naar Groningen. Dit levert ons ook weer naamsbekendheid op. Als laatst kun je met een statussymbool als Robben wat extra aantrekkingskracht creeeren om spelers aan te trekken. Nee, als Groningenfan is dit prachtig.

29 juni 2020 om 10:08

Groningen had al redelijk wat naamsbekendheid. Met Ritsu Doan (misschien wel het grootste talent van Japan) keek Japan al mee. Groningen is enorm bekend in Uruguay door Luis Suarez en Bruno Silva. De beste verdediger van de wereld is begonnen bij FC Groningen. Vanuit Serie zijn we groot geworden met Tadic & Kostic. In Scandinavie kennen ze FC Groningen en SC Heerenveen misschien wel beter dan ze Ajax kennen. Als ik verder het verleden in duik heb je nog de familie Koeman en ik zal nog wel wat spelers vergeten waardoor Groningen naamsbekendheid heeft. En het is nu echt niet dat Robben hier komt te spelen dat er meer mensen naar Gronignen gaat kijken dan naar Ajax, PSV en Feyenoord.deze deal heeft alleen maar voordelen, ook als Robben na 1 duel alles afscheurd. Seizoenskaarten gaan opeens stuk harder (ja ook wij zijn gloryhunters, so what? welke club heeft ze niet?) sponsoren staan in de rij, spelers willen sneller naar FC Groningen en het heeft financiele voordelen terwijl bijna alle clubs Corona gaat voelen. Mocht Robben dit 2 jaar volhouden, kan Groningen zomaar ineens Utrecht en Vitesse weer voorbij gaan en 5e club van Nederland worden, dat misschien ook nog wel eens directe plaatsen voor Europees voetbal kan opeisen, niet omdat Robben er 100 gaat scoren, nee omdat er meer geld gaat komen.

29 juni 2020 om 14:21

Milko Djurovski, René Eijkelkamp, Hennie Meijer, Theo ten Caat, Ahmed Fandi, Johan Neeskens, Adrie van Tiggelen, Wim Koevermans, Peter Houtman. Bij Groningen gebeurde altijd wel wat.

29 juni 2020 om 14:53

Precies hopp, met de actie "laat ons weer juichen" waren er zelfs posters in Japan gevonden. Daarnaast gaat elk voetbalhart van de Groninger wat harder kloppen als we onze Bedummer in het Groen Wit zien spelen.

Volgens mij is de beste optie gewoon om af te wachten en te zien wat er gaat gebeuren. Aan de ene kant is het geweldig voor FC Groningen, als hij fit is heb je zomaar een van de beste spelers van de competitie in je selectie rondlopen en daarnaast ook een aandachtstrekker. Ook zal de intensiteit qua trainingen en wedstrijden veel lager liggen dan hij gewend is. Aan de andere kant, Robben staat al niet bekend om zijn fitheid en inmiddels is hij weer een jaar ouder én heeft hij een jaar niet op professioneel gevoetbald. Hoe dit uit gaat pakken moet blijken. Ben wel benieuwd hoe hij het voetballen op een veel lager niveau gaat vinden. Als je gewend bent om te spelen met Kimmich in je rug, Müller naast je en Lewandowski voor je dan lijkt het met toch lastig om ineens met Bart van Hintum en Lundqvist samen te moeten voetballen.

Irritaties? Welke irritaties? De hele selectie van Grunn staat te trappelen voor de eerste training, om met Robben op het veld te staan. Dan heb ik nog niet eens over de supporters. En dan dat geouwehoer over zijn fitheid, Robben is vrijwel zijn gehele carriere niet blessurevrij geweest en heeft dankzij zijn enorme werkethos en talent een fenomenale carriere gehad en is uitgegroeid tot één van de betere Nederlandse voetballers ooit. Al maakt hij drie invalbeurtjes maar laat hij zijn hoofd alleen maar zien in de kleedkamer is dat al een enorme boost voor die boys. En dan heb je nog wat te zaniken als hij bij zijn club puur uit liefde terugkeert, en daarbij nog Ajax, PSV en miljoenen in de zandbak, China etc. links laat liggen. Soms is het beter om gewoon niks te zeggen Kenneth.

Beste Nederlandse voetballer van de afgelopen 20 jaar wat mij betreft. Geweldig dat hij toch nog een poging gaat wagen bij de club waar het allemaal ooit begon. Het is puur omdat hij het spelletje mist, niet puur om te presteren. Al is hij prof genoeg om dat ook nog na te streven. Hopelijk gaat hij veel spelen.

29 juni 2020 om 14:24

Inderdaad. Stiekem hoop ik nog op zijn deelname aan het EK 2021 en evt. WK 2022. Als hij fit is, waarom niet? Leeftijd zegt niet alles en de medische verzorging is stuk beter dan vroeger.

29 juni 2020 om 14:56

Samen met Padt en Zeefuik voor het EK gaan 😜 Groningen gaat voor de Treble en daarna winst EK. Grapje natuurlijk.

Wat een heerlijke nuchtere vent is Robben toch ook. Wat ben ik blij dat hij terug is zeg. Onbeschrijfelijk wat dit voor ons betekent.

Ach Robben, trek het je niet aan joh. Het is maar betweter Perez die zich voor de verandering (ahum) negatief/sceptisch uitlaat over zaken. VZ, weet je wanneer jullie commentaar van Kenneth kunnen plaatsen? Als het eens positief is ! Dan is het nieuws! Anders weet iedereen toch hoe hij zich gaat opstellen tegenover zaken ;-). Lijkt me echt een vreselijke vent... Niks mis met kritiek maar je hebt mensen die kritiek kunnen geven en het ook goed doen maar je hebt ook zwansjes die alleen maar zeuren en zagen zonder toegevoegde waarde..bwerkkkk

29 juni 2020 om 10:06

Idd gister ook al gezegd. Zodra het over Groningen gaat is Perez altijd negatief. Irritant mannetje vind ik het maar. Robben is een held komt als held en gaat als held. Ongeacht wat het sportief gaat doen kan je hier niks negatiefs uithalen. Mijn zoontje is trots en wij gaan van je genieten daar heb ik alle vertrouwen in! Na jaren lang beton voetbal geeft dit zoveel hoop en vreugde! Clubliefde bestaat nog,Arjan bedankt!

29 juni 2020 om 10:10

Ben blij voor jou en voor jouw zoontje. Kan hij tenminste de grote Arjen ook ervaren als speler van Groningen! Eigenlijk ben ik blij voor het Nederlandse voetbal in het algemeen! Robben is met zijn spel, persoonlijkheid en ervaring overal van toegevoegde waarde. Klasse !

29 juni 2020 om 10:06

Idd gister ook al gezegd. Zodra het over Groningen gaat is Perez altijd negatief. Irritant mannetje vind ik het maar. Robben is een held komt als held en gaat als held. Ongeacht wat het sportief gaat doen kan je hier niks negatiefs uithalen. Mijn zoontje is trots en wij gaan van je genieten daar heb ik alle vertrouwen in! Na jaren lang beton voetbal geeft dit zoveel hoop en vreugde! Clubliefde bestaat nog,Arjan bedankt!

Denk dat Robben een beetje het Tadic effect kan geven mbt professionaliteit. Zoals jongens bij Ajax hebben gezien hoe Tadic zijn lichaam verzorgt, zo zullen de gasten bij Groningen te maken krijgen met een Robben die het maximale uit trainingen gaat halen. Zoals dat filmpje op de training met Rafinha. Maximale eisen van je medespelers. Alleen dat is het al waard om Arjen terug te halen

Ik denk echt dat dit een succes gaat worden. Ik lees helaas ook veel zure reacties maar waarom? omdat hij oud is en blessure gevoelig is? Prima maar die mensen vergeten wel dat wanneer hij fit is misschien wel na Ronaldo en Messi een van de beste spelers van de wereld is geweest. Die man is zo goed. Daarnaast leeft hij echt voor de sport en dat is wel degelijk anders dan een van der Vaart. Al kan hij de helft spelen bij Groningen aankomend jaar dan nog is het een aanwinst. Groningen gaat een boost krijgen hierdoor, 100 procent. Heb Cruijf nooit mee mogen maken en van Basten eigenlijk ook niet echt, Robben is voor mij de beste Nederlandse voetballer die ik mee heb mogen maken.

29 juni 2020 om 11:46

Alleen al op het mentale vlak is het een enorme boost voor de FC.

29 juni 2020 om 14:58

En commercieel is het nog een grotere boost. Van 8K naar 10K seizoenskaarten in 1 dag. Het nieuws ging over de wereld dat hij weer zou spelen. Prachtig!

Arjen zou ook nog open staat voor Oranje. Direct Robben in Strootman uit Als dat de motivator is dan zie ik Arjen toch als beter, mogelijk dat ie zelfs nog een keer van waarde kan zijn.

Laat Arjen het toch lekker proberen, als je het leuk vindt en je kunt en wilt doorgaan, waarom dan niet? Zelfs al zou je tot je 40e doorspelen in de KKD. Als je van het spelletje houdt, lekker doorgaan.

29 juni 2020 om 11:45

Precies, voor het geld hoeft hij het niet te doen. Dus zolang je er nog zin in hebt/houdt gewoon doen wat je zelf goed acht.

Ach als Arjen er zelf zin in heeft dan maakt het toch allemaal niet uit. Hij wil gewoon lekker voetballen, soms loot het dan als een trein en soms lukt het niet. Wat maakt het allemaal uit, ik vind het van klasse getuigen door te kiezen voor een mindere club ipv op safe te spelen en voor een grote club te kiezen. Vind het psychisch al een boost voor de club.

Perez baalt gewoon dat hijzelf niet het succes heeft gehad wat Robben heeft. Vooral dat clubs na een afscheid als prof hem nog polste. Als je als prof je club nu een best wel financieel enorm kan steunen door alleen je voetbalschoenen aan te trekken en te doen wat je leuk vind. Seizoenskaarten gaan nu snel, Shirtjes van Groningen met de naam Robben zullen ook warme worstenbroodjes worden. Spelers zullen nu ook gemotiveerder zijn door het binnenhalen van een grote naam. Dat zijn pluspunten voor een club als Groningen. En natuurlijk is het nog altijd de man van glas, maar als een Robben er staat tegen een Ajax, Feyenoord, PSV en vooral tegen Heerenveen dan is hij de held van Grun! De meeste analisten moeten niet zo zuur zijn en het iemand gunnen ipv te zeiken en misgunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Vitesse4110
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. PadtKeeper
A. AbsalemVerdediger
G. CanVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1486 fans
Middenvelder, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Bayern München 12 4 1 1
2017/2018 Bayern München 21 5 0 0
2016/2017 Bayern München 26 13 0 0
2015/2016 Bayern München 15 4 1 0
2014/2015 Bayern München 21 17 0 0
Laatste voetbalnieuws

Buijs verklaart ‘nieuwe’ rol voor Robben in opvallende formatie

Het is bij FC Groningen momenteel vooral wachten op de eerste speelminuten van aanvoerder Arjen Robben. De 36-jarige vleugelaanvaller liet nog verstek gaan tijdens het oefenduel van de Trots van het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren