‘Strootman ondanks contract tot 2023 transfervrij aangeboden in Turkije’

Dinsdag, 23 juni 2020 om 14:08Robin Bruggeman • Laatste update: 15:41

Kevin Strootman toog twee jaar geleden met hoge verwachtingen van AS Roma naar Olympique Marseille. De dertigjarige middenvelder is er in Zuid-Frankrijk echter nog niet in geslaagd om uit te groeien tot een onbetwiste steunpilaar en in het afgelopen seizoen werd hij langzaam voorbijgestreefd door de pas twintigjarige Boubacar Kamara. Marseille staat dan ook zeker open voor een vertrek van Strootman, die met zijn torenhoge salaris zwaar op de begroting drukt.

Fanatik weet dinsdag te melden dat les Olympiens de 46-voudig international van het Nederlands elftal hebben aangeboden bij Fenerbahçe. De grootmacht uit Istanbul krijgt de mogelijkheid om Strootman, ondanks een nog tot medio 2023 doorlopend contract in Marseille, gratis over te nemen.

De Fransen betaalden AS Roma in de zomer van 2018 nog 25 miljoen euro voor Strootman. Vanwege zijn maandelijkse gage van een half miljoen staat Marseille nu echter open voor een transfervrij vertrek, zodat in ieder geval Strootmans salaris uit de boeken kan worden geschrapt. De nummer twee van het afgelopen Ligue 1-seizoen werd onlangs al door de UEFA op de vingers getikt vanwege het overtreden van de Financial Fair Play-regels en moet onder meer een boete van drie miljoen betalen.

Strootman kwam uiteindelijk 25 keer in actie in het voortijdig afgekapte afgelopen seizoen in de Ligue 1. In zijn laatste tien wedstrijden in de Franse hoogste afdeling maakte hij echter slechts tweemaal de negentig minuten vol. Als Strootman akkoord gaat met een overstap naar Fenerbahçe wordt hij herenigd met Luiz Gustavo, vorig seizoen zijn partner op het middenveld bij Marseille.


Poll

Denk jij dat Kevin Strootman beter naar Fenerbahçe kan vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Deze jong ging als een speer maar na die knieblessure is hij in alles veel trager geworden. Schaars verwoordde dat paar jaar terug in een intervieuwe perfecr dat je 1000 seconden trager wordt na zo blessure wat essentineel is al mid mid zonde kon de top echt halen

23 juni 2020 om 14:20

Gaan jullie een keer stoppen met Fanatik als bron te gebruiken? Niemand neemt deze krant serieus en alles wordt verzonnen, ze kunnen zomaar Messi aan Fenerbahce linken. Ik begrijp echt niet dat er hier een heel artikel over beschreven wordt.

23 juni 2020 om 14:25

Heeft toch een fantastische carrière gehad? Jarenlang de baas op het middenveld bij Roma. Miljoenen verdient. Bij oranje viel hij mij tegen maar dat hebben meerdere spelers. Knappe carrière voor deze Sparta boy.

23 juni 2020 om 15:27

Nou niet zo jarenlang - hij speelde inderdaad driekwart seizoen geweldig maar kreeg een zware knieblessures in Maart 2014, revalideerde acht maanden, speelde weer drie maanden en scheurde de boel opnieuw met anderhalf jaar revalidatie. Sindsdien is hij nooit meer vaste basisspeler geworden daar.

23 juni 2020 om 17:26

Volgende keer lezen we dat hij met Roma de Champions League finale heeft gewonnen. Zo fantastisch was het allemaal niet, misschien wel als je kijkt naar wij hij begon.

Is dit niets voor Ajax? Wanneer Strootman zijn niveau haalt van een paar jaar geleden lijkt hij mij een welkome versterking.

23 juni 2020 om 14:25

nee dit is niks voor ajax.plus...als Marco van Basten zn niveau haalt van een paar jaar terug, is het ook een welkome versterking. Maar daar heb ik net zo weinig fiducie in

23 juni 2020 om 15:59

Wat een onzettend simpele reactie zeg en dan nog het woord fiducie gebruiken, weet je zelf wel wat het betekend? . Ik volg de Franse competitie niet dus ik was benieuwd of hij misschien nog iets kon toevoegen. Ajax kan namelijk zeker een breekijzer gebruiken een beetje hetzelfde als Gabri en Poulsen toendertijd. Kan me voorstellen dat hij niet altijd basis speelt maar ik heb goede dingen gezien van Strootman.

23 juni 2020 om 17:04

@nederland79. Grappige opmerking over v. Basten, hahaha. Maar Strootman kan toch best nog zo'n 2 a 3 jaar van waarde zijn voor Ajax?

23 juni 2020 om 17:07

Dat jij onder de indruk bent van een woord met 3 lettergrepen zegt meer over jou dan over mij. Ajax wil toe naar een bepaald niveau. Dat is een niveau wat strootman al jaren niet gehaald heeft, plus veel blessures. Dan is het toch gewoon totaal geen optie

23 juni 2020 om 14:26

Wel een risico vanwege zijn marseille niveau en ajax heeft wel genoeg op het middenveld staan volgensmij.

23 juni 2020 om 14:27

Enerzijds denk ik dat hij als controleur zeker wat kan toevoegen aan Ajax. Tegelijkertijd heb je Martinez, Eiting, eventueel Gravenberch, die daar ook kunnen spelen. En dan gaat je gokje met Strootman wel ten koste van bv Eiting. Maar ik weet zeker dat die jongen in Nederland weer helemaal zou kunnen opleven, wat voor hem, met het oog op het EK, natuurlijk ook interessant is. Met het huidige middenveld plus zijn verleden bij PSV zie ik het echter zomaar gebeuren dat hij daarheen vertrekt (als hij daadwerkelijk transfervrij of spotgoedkoop kan vertrekken)

23 juni 2020 om 18:44

En wat kan je in deze tijd qua salaris eisen, zeker gezien wat hij gepresteerd heeft afgelopen jaren. Ik zie hem graag terug bij PSV.

23 juni 2020 om 16:39

Dat is wel een grote als. Zijn zware blessures waren al weer 4 jaar geleden, dan had hij inmiddels toch al weer een heeld eind terug moeten zijn op zijn oude niveau.

23 juni 2020 om 17:35

@cruijf Nee zie hem liever naar PSV gaan. Wel dure jongen dus mogelijk - als hij gratis weg mag gaan wt ik betwijfel - kan PSV hem bijv. 1.5 mil betalen per jaar en groot tekengeld als compensatie. Voor PSV wel goed om een stabiele leider te hebben komende jaren.

Zijn cariere gaat ook als een nachtkaars uit, bijzonder om te zien wat voor impact blessures kunnen hebben betreffende de stagnatie van een speler zijn ontwikkeling.

23 juni 2020 om 14:55

Gaat wel als een nachtkaars uit maar heeft goed verdiend in het voetbal. Vind het toch wel knap dat die weer bij zo'n grote clubs heeft gevoetbald.

23 juni 2020 om 15:46

Vlak voor zijn transfer naar AS Roma toonde Manchester United hardnekkige belangstelling. Op dat moment was dat misschien nog een stap te groot, maar na Roma zag ik hem zeker op dat niveau terechtkomen. Blessures gooiden roet in het eten. Hij kan straks rustig met Afellay en Van Ginkel wachten op een vierde persoon die hun klaverjasclub compleet maakt. Ik zie niet

23 juni 2020 om 16:07

Haha moest goed lachen om je klaversjas club opmerking. Moet dan wel iemand zijn met PSV verleden natuurlijk. Idd, doe toekomst van Strootman zag er in zijn pre-blessure periode bij Roma rooskleurig uit.

23 juni 2020 om 16:20

Wat doet Van Ginkel eigenlijk? Die zou toch nog een zeker niveau moeten aankunnen of vergis ik mij? De progressie die Strootman maakte, hij had echt bij de top kunnen spelen en aanhaken. Zonde. Gelukkig wel nog wat van zijn carriere kunnen maken en de centjes gepakt.

23 juni 2020 om 17:27

@medellin Van Ginkel is nadat hij voor de 2e keer kampioen met PSV is geworden na z'n terugkeer bij Chelsea tot twee keer toe geopereerd. De laatste update vanuit hem komt uit april, en daarin gaf hij aan nog steeds te werken aan zijn revalidatie.

23 juni 2020 om 19:23

@medellin: Ik zou niet weten hoe die het niveau nog moet aankunnen. Zelf heb ik een knieblessure gehad dat schade opleverde van Jonathan Reis-achtig niveau en als ik een sprintje voor de bus trek komt de pijn al opzetten. Hoe Van Ginkel na drie zware knieblessures dan topsport zou moeten bedrijven is me een raadsel; die jongen heeft onderhand pap of lucht zitten op de plek waar ooit een meniscus en kraakbeen een goed huwelijk hadden.

Toch wel apart dat die Turkse topploegen zo veel geld hebben, maar al jarenlang niets presteren in Europa.

23 juni 2020 om 14:27

Slecht beleid. Kopen uitgerangeerde toppers. Ze willen grote namen. Kijken minder naar het niveau wat een speler brengt. De eigenaren willen met de ex topspelers op de foto, uiteten en vrienden worden. Zo werkt dat gewoon.

23 juni 2020 om 14:47

Heeft ergens een reden. In Turkije zijn %90 van de clubs geregeerd in een bestuurlijk vorm waar er om de 3 of 4 jaar verkiezingen worden gehouden. Hierdoor voelen de voorzitters zich genoodzaakt om gevestigde namen te halen, dit is in hun logica nodig om snel succes te behalen en na 3 of 4 jaar herkozen te kunnen worden. Je hebt er ook een aantal corrupte tussen zitten die hier hun financiele profijt uithalen en zo de clubkas op hun manier legen, een en al zooi uiteindelijk. In Portugal is het voor zover ik weet bij de meeste clubs ook hetzelfde (betreft verkiezingen), alleen kunnen die wel nog relatief gezond beleid uitvoeren. Het is maar net welk weg je verkiest.

23 juni 2020 om 14:30

Ergens wel te begrijpen toch? Zelden dat het bestuur bij zon club stabiel en rustig is. Daarnaast halen die clubs vaak topspelers die een grote naam hebben, maar al lang niet meer de motivatie of kwaliteit om op dat niveau te presteren. En in Turkije kunnen ze nog lekker wonen, op handen gedragen worden en een geweldig salaris verdienen. Als alle clubs in Turkije beleid op de lange termijn zouden voeren, investeren in de jeugd, enz, dan zouden ze met dat geld veel meer kunnen bereiken.

23 juni 2020 om 14:43

Zo veel geld is er in Turkije al een poos niet meer hoor. Inderdaad zoals je zegt, het was er wel maar is door wanbeleid steeds minder geworden. Nu heb je 2 ploegen die gericht aankopen doen, slim zijn met hun geld en die zijn toevallig ook de nummer 1 en 2 van de competitie. Waarvan Basaksehir het ook nog aardig doet Europees. Echter laat de traditionele top het al een poos afweten en moeten nu een soort "rebuildproces" ingaan.

23 juni 2020 om 15:29

Zo gek is het niet dat ze behoorlijk veel geld hebben, voetbal is populair, de stadions zitten vol en sponsors staan in de rij.

zou hij zelf die overstap wel willen? misschien vindt hij het voor een half miljoen per maand ook wel goed zo om op de bank in frankrijk te vertoeven.

Een half miljoen per maand? Dat is 6 miljoen per jaar. Heb een beetje de hoop gehad dat hij misschien terug bij psv wil komen maar gezien deze betalingen gaat dat hem zeker niet worden. Jammer want is wel een type die we kunnen gebruiken.

Misschien is het een idee om terugkeren naar Nederland? Weer even zelfvertrouwen kweken in de Eredivisie..?? Feyenoord, PSV, AZ, Utrecht moet kunnen toch?

23 juni 2020 om 19:16

Het niveau zal hij wel aankunnen maar zijn huidige salaris van 6 miljoen zal een probleem zijn. Dan is AZ of Utrecht wel een hele grote stap terug. Zeker wanneer je ergens anders misschien geen 6 miljoen maar nog wel miljoenen per jaar kan verdienen.

Okay, hij is niet meer wat het geweest is. Maar als hij toc hnog 25 keer in actie is gekomen in de Ligue 1, dan moet hij toch zeker een versterking zijn in de Nederlandse competitie? Wellicht niet bij Ajax, maar een Feyenoord of een PSV kan wel wat ervaring gebruiken op het middenveld. Tegen een sterk gereduceerd salaris, zou ik wel een balletje opgooien bij Kamp Strootman.

Nooit echt een topper geweest, maar stond er wel altijd. Net als bv Klaassen, hoop voor hem dat die nog wat plezier uit het restant kan halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.RC Lens527
7.Rennes485
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
S. MandandaKeeper310
F. ThauvinMiddenvelder318
D. Ćaleta-CarVerdediger292
B. KamaraVerdediger290
D. BenedettoAanvaller284
Álvaro GonzálezVerdediger272
P. GueyeMiddenvelder272
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Marseille.

354 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren