FC Twente krijgt opnieuw afwijzing van beoogde nieuwe trainer

Maandag, 15 juni 2020 om

Ook Dick Lukkien wordt niet de nieuwe hoofdtrainer van FC Twente, zo meldt Voetbal International. De huidige oefenmeester van FC Emmen werd onlangs benaderd door de Tukkers, maar gaat niet in op de toenaderingspoging. Lukkien committeert zich voor de komende jaren aan Emmen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is het logisch dat Dick Lukkien bij FC Emmen wil blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door ruiz_fct)

Goh... Als de beste man nog een contract heeft tot 2023 snap ik überhaupt niet dat je het vraagt. Hoop dat Jans het wordt!

15 juni 2020 om 20:21

Als Jans het niet wordt dan heeft twente wel een probleem, dan kom je onderhand bij de 4de keus uit. En dat is niet echt een teken van vertrouwen en voor geen van de partijen prettig

15 juni 2020 om 20:26

De afgelopen jaren was het de assistent van de assistent, dus zoiets went wel. Ik vind dat het bestuur er vooral slecht mee omgaat. Een te dure Duitse coach, een coach die net een nieuw contract heeft getekend... Tja, en dan komt het ook nog allemaal naar buiten. Dat vind ik echt slordig.

15 juni 2020 om 20:33

Haha oke, ja ik snap wat je bedoelt. Ik verwacht ook wel dat Jans het gaat doen hoor, fijne rustige trainer die zijn sporen meer dan verdiend heeft. Daar heeft Twente een goede aan, en als ze hem voor jaren vast kunnen leggen dan kunnen ze prima bouwen naar een stabiele middenmoter/subtopper.

15 juni 2020 om 22:33

Ik maak me dan ook drukker om de selectie. Qua hoofdtrainer zie ik vanzelf wel wie er uit de koker komt rollen, maar er moeten nog zeker 12-13 spelers bij en waarschijnlijk nog meer als jongens als Drommel en/of Selahi vertrekken. Eerst maar zorgen dat ze 2021 overbruggen als Eredivisieclub. Als dat gebeurt, zie ik het erg positief in.

16 juni 2020 om 02:51

Je moet ook niet alles geloven wat er hier geschreven word, dat van lukkien is al weken geleden,(dat schrijft Voetbal International maandag. Volgens het weekblad kwam de poging vanuit Enschede vlak nadat Lukkien zijn contract bij FC Emmen had verlengd. Op 27 april dit jaar zette hij zijn handtekening onder die verbintenis. "Ik heb daarom aangegeven dat ik bij Emmen wilde blijven." een keer geopperd, niks serieus, zo werd er ook al beweerd dat we Booy benaderd zouden hebben, dat is ook broodje aap, zeer waarschijnlijk dat Ron Jans al rond is.

Ik zou op dit moment ook niet weten waarom hij daar heen zou willen gaan. In Emmen alles aardig op orde en nog steeds een lager verwachtingspatroon dan bij Twente, terwijl de personele mogelijkheden groter zijn. Logische beslissing.

Ik geef Dick Lukkien groot gelijk dat hij niet in de slangenkuil stapt die FC Twente op dit moment is. Bij Emmen heeft hij zekerheid, veel inspraak in de selectie en ook binnen de club een zeer goede reputatie.

15 juni 2020 om 19:25

Het is inderdaad een slangenkuil, maar voor een trainer juist erg interessant om op dit moment in te stappen lijkt mij, want hoeveel slechter kan het gaan? De verwachtingen zijn nu ook echt niet hoog aangezien we al zo'n 10 jaar echt dramatisch voetbal zitten te kijken in de Grolsch Veste. Met alle respect voor Emmen, maar Twente heeft toch echt veel meer potentie om te groeien? Vroeg of laat zal Twente gewoon weer bij de beste 5 van Nederland horen.

15 juni 2020 om 19:52

De verwachtingen zijn misschien niet hoog, maar toch word de trainer elk jaar weer weggestuurd. De afgelopen 5 jaar heeft Twente 5 trainers versleten. Pusic werd ontslagen na het winnen van de Jupiler League, met Garcia is niet verlengd ondanks dat Twente zich als promovendus weet te handhaven.verder gaat de helft van de selectie weg, is er nauwelijks geld om nieuwe spelers te halen, dus de kans op een degradatiestrijd is gewoon groot. Dus waarom zou een Lukkien instappen? Emmen is op dit moment qua selectie gewoon verder dan Twente en er staat een stabiele organisatie.

15 juni 2020 om 20:07

De verwachtingen zijn niet hoog, maar je verwacht wel dat Twente weer bij de top 5 van Nederland gaat horen? Dat lijkt me een behoorlijk hoge verwachting.

15 juni 2020 om 20:09

@texeira, als buitenstander vind ik dat FC Twente na al die beginnende en onervaren trainers vooral behoefte heeft aan een gepokt en gemazelde oefenmeester. Daar valt met alle respect Dick Lukkien nog niet onder. Die, dat is mijn bescheiden mening, zijn presteren bij FC Emmen vooral te danken heeft aan het spelen op competitievervalsend en voetbalverziekend kunstgras. Voor mij zijn er maar twee trainers die de kwaliteit en de ervaring hebben om de club FC Twente weer terug te krijgen op het niveau waar de club thuishoort. Gezien het verleden en de publieke belangstelling. Ik denk daarbij in de eerste plaats aan Ron Jans of aan Maurice Steijn.

15 juni 2020 om 20:27

@gw1988 - Nu verdraai je zijn betoog wel. Hij zegt toch niet dat ze nu weer tot de top 5 van Nederland gaan behoren? Hij heeft het over de (verre) toekomst. Als FC Twente niet degradeert, is dat ook bijna onvermijdelijk gezien de middelen als de club gezonder wordt. Op dit moment zijn ze echter "gewoon" een degradatiekandidaat en dat weten de supporters echt wel.

15 juni 2020 om 21:47

Ruiz, in welk opzicht is het interessant? Er is geen tot amper budget, de fans zijn de wispulturigheid meer dan zat lijkt mij, dat je al 10 jaar dramatisch voetbal zit te kijken uitspraak zegt mij dan ook genoeg. FC Twente moet een nieuw team bouwen, met zeer beperkte middelen, der is nog steeds gedoe met de gemeente, en ik zie ook niet in dat FC Twente op termijn een schuldenvrij bestaan zal lijden waardoor er weer kwalitatief ingekocht gaat worden. In dat opzicht heeft Lukkien het stukken beter bij FC Emmen.

15 juni 2020 om 23:16

@TJFaijer Alsnog zijn die beperkte middelen niet minder dan wat Lukkien nu bij zijn Emmen te besteden heeft. Sterker nog, olgens de regionale journalisten heeft Twente gewoon een linkerrijtje waardig spelersbudget. Als het doel dan is om niet te degraderen en een beetje leuk voetbal te laten zien is dat geen gekke doelstelling toch?

15 juni 2020 om 23:21

@GW1988 Wat begrijp je niet aan 'vroeg of laat'? En inderdaad, wat Sirius zegt, de komende 5 jaar zal niemand dit verwachten.

16 juni 2020 om 00:18

@ruiz_fct En wat heeft Luckien eraan dat Twente over 10 jaar misschien wel weer de top 5 haalt? Want dat was toch echt je punt. Emmen is op dit moment voor een trainer als Luckien veel aantrekkelijker dan Twente, waar geen eer aan te behalen valt.

16 juni 2020 om 02:55

@linksbuiteadem,ik kan het beter omdraaien wat heeft Fc Twente als het binnen 3 jaar weer aansluiting heeft met de (sub) Top aan een veredelde amateur zoals Lukkien?en met alle respect voor emmen,(leuke club) maar de hele entourage bij Twente ademt Top uit vergeleken bij Emmen, daar moet je als Lukkien ook nog maar tegen kunnen, elke week 30.000 man die op elke fout letten, is wat anders als in Emmen.

16 juni 2020 om 07:21

Zolang jullie Twentesupporters nog het idee hebben dat jullie binnen 3 jaar of op langere termijn weer bij de top 5 kunnen aansluiten, zou ik er als trainer nooit aan beginnen. Vooralsnog zit jullie clubje zonder geld, zonder trainer, zonder beleid, zonder visie en zonder selectie.Maar voel jezelf vooral te groot voor een trainer als Lukkien, dan komt het helemaal goed.

16 juni 2020 om 08:26

@linksbuiteademer zit ook nog wel wat tussen top 5 en de degradatiezone waar ze nu staan dus dat is helemaal niet mijn punt. Mijn punt is dat de potentie, ondanks alle problemen, aanwezig is om gewoon weer omhoog te kijken. Als de komende trainer weer een stabiele middenmoter van Twente weet te maken zal deze alle eer krijgen die hem toe behoort.

16 juni 2020 om 08:29

@gw1988je doet er alles aan om te stoken he? Waarom reageer je niet op mij als ik uitleg dat de meeste supporters helemaal niet op korte termijn een een top 5 ranking verwachten?

16 juni 2020 om 09:20

Ik probeer helemaal niet te stoken. Ik vraag me alleen af over welke potentie je het hebt en waarom Twente een interessante club is voor welke trainer dan ook. Op dit moment is Twente een armlastige club met supporters met een te hoog verwachtingspatroon. Garcia is vorig seizoen het hele seizoen uit de degradatie problemen gebleven met een knakenelftal en wordt door boze supporters in Hengelo opgewacht. Welke trainer zit hierop te wachten?

16 juni 2020 om 09:54

Volgens regionale journalisten heeft FCT een linkerrijtje waardig spelersbudget? Dan vraag ik mij af welk budget FC Twente heeft, aangezien er in diverse media over budgetten tussen de 4 en 5 miljoen word gesproken..

16 juni 2020 om 10:27

@gw1988 Dan heb je Twente niet goed gevolgd. Was het seizoen afgemaakt, dan had Garcia het niet gered met Twente. Er was, behalve ADO misschien, geen team wat slechter voetbal liet zien dan Garcia met Twente in die laatste weken. Dat is ook de reden dat supporters het gevoel hadden dat ze zich moesten laten horen omdat het absoluut de verkeerde kant op ging zo. Ik ben het met je eens dat het een slachtveld is geweest voor trainers de laatste jaren, maar ik denk ook dat het ook gewoon stuk voor stuk geen geweldenaren geweest zijn. Om naast Garcia een paar van zijn voorgangers ook maar even af te gaan: Pusic: Geen ervaring, matig voetbal en nauwelijks een vast elftal te herkennen gedurende het hele seizoen ondanks een begroting die verreweg de hoogste was in de Keukenkampioen divisie. Verbeek: Ongelooflijk eigenwijs, bleef maar vast houden aan 5 verdedigers terwijl hier geen punten mee gepakt werden. Eindigde laatste(!). Schreuder: slaapverwekkend anti voetbal en matige resultaten, ondanks prima spelers als Ziyech en Mokotjo. Hake: Over hem moet ik eerlijk zijn, die had zijn ontslag niet verdiend na éã©n slecht seizoen waarin alle sterspelers net vertrokken waren. Dit is echter alweer een behoorlijke tijd geleden en de verwachtingen zijn nu echt een stuk lager dan [email protected] Met een spelersbudget van 5 miljoen schijn je dus comfortabel in de middenmoot te staan in de Eredivisie.

16 juni 2020 om 11:32

De verwachtingen zijn niet hoog? elke trainer wordt binnen de kortste keren ontslagen, de spelersbus regelmatig opgewacht, en spelers en trainers liggen regelmatig met elkaar overhoop. Jarenlang door de gemeente in leven gehouden. Alleen een echt wanhopige trainer heeft zin in zo'n wespennest. Twente weer bij de top 5 horen? Hoe dan? Met de nieuwe technische man die slechts een jaartje blijft en binnen no time een dom interview geeft. Succes daar en dream on!

16 juni 2020 om 12:07

@thiesarend Het is vrij lastig om Twentefans te doen inzien dat ze geen fan meer zijn van een (potentiële) topclub. Als je dat probeert duidelijk te maken, ben je aan het stoken.

16 juni 2020 om 12:38

@Ruiz_FCT Ik snap best dat de laatste jaren teleurstellend zijn verlopen en dat het voetbal soms niet om aan te zien was, maar de spelers die op het veld stonden hadden ook niet de kwaliteit om het veel beter te doen, ook al vinden jullie misschien van wel. Maar genoeg over het verleden, de situatie zoals die nu is, is gewoon hopeloos. Op elke afdeling (bestuurlijk, financieel, technisch) is het een chaos. Waar zie jij dan die potentie in?

16 juni 2020 om 16:06

Supporters aantallen en sponsors. Qua supporters is Twente namelijk nog gewoon de 4e club van Nederland. Ik snap niet dat het zo moeilijk te begrijpen is dat je met die statistieken ooit de weg omhoog weer zult vinden, wat voor teringzooi het op bestuurlijk/technisch vlak nu ook is. "topclub" is een woord die alleen jij genoemd hebt.

Was ook wel een beetje een kansloos, hij had net zijn contract verlengd tot 2023 natuurlijk. Wel een goede trainer verder, misschien iets voor de toekomst eventueel. Ik verwacht zelf dat Ron Jans de nieuwe trainer zal worden, daar hebben ze al een positief eerste gesprek mee gehad.

Lukkien, een trainer die presteert bij Emmen. Een club zonder druk. Da's andere koek dan Twente. Naar mijn mening te licht! Laat Ron Jans maar komen!!!

15 juni 2020 om 19:14

Maar Lukkien heeft het wel bewezen bij een club met weinig middelen. Maar was ook niet anders te verwachten dit. Gaan voor Ron Jans. Ook iemand die met weinig middelen veel gepresteerd heeft.

15 juni 2020 om 20:24

Dat zegt ook niet zoveel. Bij Emmen kun je niet veel verkeerd doen. Als ze degraderen, wijst men naar de beperkte middelen en als ze erin blijven is alles helemaal fantastisch. Je krijgt daar als coach waarschijnlijk pas kritiek als de prestaties in de Keuken Kampioen Divisie tegen gaan vallen. De omstandigheden bij FC Twente zijn voor een coach als Lukkien ook totaal nieuw. Buiten het feit dat de situaties totaal verschillend zijn is FC Twente ook een aanzienlijk grotere club. Het is maar de vraag hoe een onervaren coach daarmee omgaat.

16 juni 2020 om 11:33

Mag je bij Twente wel meezingen in de kleedkamer? Anders komt Jans niet denk ik....

15 juni 2020 om 20:15

@bakerfield: Emmen is voor Lukkien zijn 1e job als hoofdcoach (jong Groningen daar gelaten) en daar doet hij het fantastisch. Ik vind het heel gek dat jij al weet dat hij een grotere club niet aankan. Wat zal je dan zuur door het leven gaan zeg. Ik gun je wat meer Pippi Langkous in het leven: "ik heb het nog nooit gedaan, dus denk dat ik het kan".

15 juni 2020 om 23:31

Nou, ik mag toch zeggen wat ik er van vind. Twente is nog steeds een grote club met een grote achterban die veel verwacht. Twente heeft de laatste jaren veel onervaren coaches gehad en leuk om naar te kijken was het niet. De prestaties waren ook niet om over naar huis te schrijven. Ik vind dat Twente voor een trainer moet gaan met meer ervaring, het is een zware job. Dat heeft niets te maken met verzuurd zijn of met Pippi Langkous. Meer met het feit dat degradatie een doorsteek kan zijn voor Twente. Maar je hebt aandelen in Lukkien begrijp ik?

Snap wel dat Lukkien de rust van Emmen niet gaat verruilen voor het wespennest van Twente, rommelt aan alle kanten weer. De verwachtingen zijn nog steeds torenhoog en er is geen geld om te investeren, neem daarbij dat je gehele selectie eigenlijk weg gaat deze zomer. Naast centrale middenvelders, keeper en linksbuiten moet er op elke positie nog wat gehaald gaan worden. Ben heel benieuwd hoe Twente met een lege portemonnee in deze tijd een selectie gaat neerzetten die het beter gaat doen als dit jaar. De geruchten van Elia zijn leuk maar die moet ook gewoon een heel dik salaris zeker voor Twente begrippen krijgen en dan moet je met de rest van het potje nog zoveel spelers aantrekken, ga er maar aan beginnen.

15 juni 2020 om 19:30

Tja, het is wel een moeilijke club, maar ik denk voor een trainer ook een mooie kans om een (in Nederland) vrij grote club weer naar boven te helpen. De potentie is er gewoon.

15 juni 2020 om 20:20

Dat is absoluut zo, maar je moet als coach wel sterk in de schoenen staan om FC Twente aan het draaien te krijgen. Je maakt je makkelijk onsterfelijk in Enschede op dit moment, maar je kunt ook snel op een zijspoor belanden als coach. Verder vraag ik me ook af of Lukkien dan de uitgewezen persoon is om het te doen. In niets zijn de omstandigheden bij FC Twente vergelijkbaar met dat van Emmen. Bij FC Twente moet je, bij Emmen is dat veel minder het geval.

15 juni 2020 om 23:24

Veel trainers delen in ieder geval jouw mening en zijn te bang af te gaan. Alvast extra plus punten voor de moedige coach die het wel aan durft!

16 juni 2020 om 00:26

Het lijkt te rommelen. Aan de andere kant kun je ook stellen dat er nu schoon schip gemaakt wordt. Van Leeuwen en Garcia hebben slecht gepresteerd afgelopen seizoen. Met een goede, rustige trainer en een nuchtere TD kan er nu een paar jaar aan een stabiele selectie worden gebouwd. Elk nadeel heb z'n voordeel. Als er nog weinig spelers zijn heb je als trainer ook niet de erfenis van je voorganger en kun jezelf meebeslissen in de samenstelling van je nieuwe team. Ondanks dat veel mensen al een beetje in de stress zitten, denk ik er nu juist ruimte is ontstaan om echt opnieuw te beginnen. Ik hoop in deze op de komst van Ron Jans. Iemand die de benodigde rust en ervaring brengt en bovendien een goed netwerk heeft.

En gelijk heeft hij. Twente heeft elk seizoen een andere trainer en voor je het weet sta je als trainer op straat. Bij Emmen zit hij goed en kan hij rustig in alle vertrouwen werken. Qua salaris zal het ook geen wereld van verschil zijn.

16 juni 2020 om 00:29

Als je als trainer altijd voor de veiligheid kiest kom je niet veel verder denk ik. Belangrijker vind ik dat hij getekend heeft bij Emmen en gewoon zijn woord houdt. Dat siert hem.

Op zich niet vreemd. Bij Emmen weet hij wat hij heeft, terwijl het voor een trainer niet makkelijk is bij FC Twente op dit moment. Je kunt je snel onsterfelijk maken in Enschede, maar je kunt ook snel op een zijspoor belanden als je als coach voor FC Twente kiest. Verder is FC Twente ook gebaat bij een ervaren coach die het klappen van de zweep kent. FC Emmen en FC Twente zijn twee totaal verschillende clubs in totaal verschillende situaties qua druk is het ook niet te vergelijken.

Ron Jans zou ook wel een goede keuze zijn lijkt me. Het is namelijk ook niet zo dat trainers staan te springen om nu bij Twente te willen werken. Maar na het onzinnige ontslag van Jans in Amerika lijkt me dit wel een goede keuze voor Jans om in Enschede aan het werk te gaan. Jans krijgt dan wel met een selectie te maken die echt tegen degradatie moet strijden want Twente kan financieel vrijwel niks en het zal wel weer een vreemdelingen legioen worden komend seizoen.

15 juni 2020 om 20:29

Er is 5 miljoen euro beschikbaar min de salariskosten van de overgebleven spelers. Verder ben ik het eens met jouw betoog.

15 juni 2020 om 21:18

Dan zal Twente echt haar best moeten doen om spelers te halen die Twente erin kunnen houden. Met die miljoenen die beschikbaar zijn kom je in het rijtje van Ado, VVV en Rkc.hopelijk begrijpen de fans dat lijfsbehoud het doel is voor Twente komend seizoen.

15 juni 2020 om 21:58

Het voordeel van dat rijtje met clubs, is dat ze er niet een 10-15tal spelers van hoeven bij te halen. gelet op het feit dat ze op dit moment volgens transfermarkt.nl maar 8 spelers hebben waarvan er 3 van Jong FC Twente af komen. Met een budget van 5 miljoen, ga je denk ik geen lekker draaiend elftal op de mat krijgen, en zal er ongetwijfeld enorm gehuurd gaan worden.

15 juni 2020 om 22:38

@sannedijkstra - Dat is niet correct. Daar waar andere clubs ook personeel, overige contractspelers e.d. in het budget opnemen, is dit bij FC Twente enkel het budget met betrekking tot de a-selectie. Naar verluid kom je met een selectiebudget van 5 miljoen euro in de stabiele middenmoot. Dat is op papier meer dan die andere clubs beschikbaar hebben voor de selectie.

15 juni 2020 om 22:43

@tjfaijer - Dat klopt, maar de spelers die ze hebben slokken dat bedrag al op. Het is dus niet zo dat de concurrentie 5 miljoen euro uit heeft te geven, want de huidige spelers slokken het budget al grotendeels op. Bij FC Twente is dat 5 miljoen - het salaris van de 8 spelers uit het eerste elftal op dit moment. Verder betreft de 5 miljoen euro bij FC Twente uitsluitend het spelersbudget van de a-selectie. Bij andere clubs betreft het budget ook salaris van het personeel en salarissen van profcontracten uit het tweede elftal. Dat maakt het ook dat FC Twente qua budget in ieder geval stabiel in de middenmoot staat. Dat zegt niets over de kwaliteit, maar als het geld goed uitgegeven word, is er meer mogelijk dan bij de clubs die @sannedijkstra noemt. Maar goed, dat is puur theoretisch. In de praktijk wordt het een bij elkaar geraapt zooitje en dan moet je hopen dat het gaat draaien of dat de technisch directeur geweldig werk verricht.

15 juni 2020 om 22:45

Met 5 miljoen in de middenmoot? Dan ben ik heel benieuwd welke 10-15 spelers FC Twente haalt. Gelet op het feit dat ze niet voetballen voor een appel en een ei, een gemiddelde eredivisie speler verdiend op jaarbasis 290.000 euro (volgens Ad), laten we zeggen dat een gemiddelde speler uit het rechterrijtje ongeveer 190.000 verdiend per jaar (de een wat meer, de ander wat minder) en een selectie van ongeveer 20 mensen, zit je al snel rond 3.8 miljoen, houdt FC Twente nog 1,2 miljoen over aan transferbudgetten, als ze een vrije coach halen. Sorry maar voor 1,2 miljoen ga je niet een volwaardig elftal kunnen kopen...

15 juni 2020 om 22:54

Dat klopt, dus Streuer zal z'n oren ook moeten openhouden met betrekking tot transfervrije spelers en goede huurdeals. Hij heeft het geluk dat FC Twente nog een zeer behoorlijke uitstraling heeft. FC Twente is wel een leuke club om talenten te kunnen stallen. De toptalenten of zo ga je natuurlijk niet krijgen, maar je moet sowieso geluk hebben dat er een keer een jongen tussen zit die iets toe kan voegen aan de Eredivisie. Ik heb het ook niet verzonnen dat ze met dat budget op papier een stabiele middenmoter zijn. Meerdere bronnen kwamen met die financiele prognose en vergelijking op de proppen.

16 juni 2020 om 00:30

Het nadeel van dat rijtje is dat wat afgelopen seizoen slecht was er dus het komende seizoen ook nog rondloopt. Daar heeft Twente gelukkig geen last van.

Zitten ook niet te wachten op die trainer van Emmen. Wat heeft die man in godsnaam bewezen tot op heden. Hij heeft resultaten gehaald met prima voetbal bij Emmen. Dat is iets anders dan presteren en goed voetbal spelen bij Twente. De druk bij Twente is vele malen groter. Bij Emmen is geen druk en mogen ze rustig 3 of 4 keer verliezen op rij. Geen man overboord, dat is bij Twente toch echt anders!

15 juni 2020 om 21:51

Volkomen mee eens,zoals hierboven al gezegd, FC Twente heeft 3-4 posities nu bezet, dus er moeten er nog minstens 14 bij komen, wil je een redelijke selectie hebben om tegenslagen op te vangen. Er schijnt 5 miljoen te zijn en dat is inclusief salarissen. Ik weet niet wat je komend seizoen verwacht, maar ik denk dat je er niet teveel druk op moet gaan leggen.

15 juni 2020 om 22:49

Momenteel hebben ze met Drommel, Pleguezuelo, Schenk, Selahi, Roemeratoe, Bosch, Aburjania en Menig toch jongens waarvan de meesten basisspeler zijn geweest vorig jaar en waar ze allemaal minuten hebben gemaakt. Zerrouki komt vrij nieuw over. Verder heeft Peterwiggers tot op zekere hoogte wel gelijk, in ieder geval met betrekking tot het laatste gedeelte van zijn betoog. Emmen presteert momenteel ver boven verwachting en niemand zal er raar van staan te kijken als ze degraderen. Bij FC Twente is dat totaal anders. Degraderen is geen optie. De druk is dus totaal niet te vergelijken.

16 juni 2020 om 00:25

Drommel ben ik het mee eens, Pleguezuelo vind ik 2 uitersten, hij kan mij in de ene wedstrijd enorm bekoren, de andere totaal niet. Schenk heeft verlengt, die heb ik gemist(transfermarkt.nl staat dat hij transfervrij is) Roemeratoe is een leuke speler, maar zie ik niet de dragende speler van FC Twente zijn. Bosch komt maar net kijken, zelfde als Roemeratoe, zie ik ook niet direct 1 van de sterkhouders worden. Aburjania en Menig laten over het algemeen wel leuke dingen zien. Maar dan mis je nog mijn punt, je noemt nu 8 spelers op, om een stabiel seizoen te kunnen draaien, moeten daar nog minstens 8 spelers bij. En dan zit je nog redelijk krap. En om nu te zeggen dat niemand raar op kijkt als Emmen degradeert, ben ik het niet met je eens. Zeker als je kijkt naar de selecties die er op dit moment zijn van de eredivisie teams, vind ik er minstens een stuk of 5 zwakker dan die van FC Emmen.

15 juni 2020 om 22:59

Hahaha Hij heeft met nihil kwaliteit ze de eredivisie in gekregen... Hij heeft met een "camping elftal" ze erin gehouden... En nu het 2e jaar eredivisie ze netjes neergezet... Jij ziet Twente zeker nog als een subtopper...

Had niet anders verwacht ... Momenteel zijn sportief de clubs aan elkaar gewaagd .. Twente heeft dan wel een bredere achterban, stadion en mogelijkheden.. maar daar is zoveel onrust en bij Emmen is zoveel stabiliteit en rust dat hij vanuit Emmen sneller een grotere stap kan zetten dan dat hij zich aan Twente verbind..

16 juni 2020 om 00:18

Ze nemen de tijd en dat is prima. Rust in de tent, geen rare keuzes in de vorm van met alle respect de trainer van Emmen. Leuke gast, doet het prima, maar zie liever een ervaren man. Bij Emmen zoveel stabiliteit, uitspraak naar 2 jaar, waarvan dit jaar nacompetitie ook gewoon een optie was. Komend jaar kan Emmen zo maar weer aan de beurt zijn. Dat we nu sportief even op gelijke hoogte staan is prima, maar ga nu niet doen alsof Lukkien straks een grotere stap kan maken vanaf Emmen, dat is natuurlijk flauwe kul, de natuurlijke stap zou juist een middenmoter of subtopper zijn, juist de categorie waar wij straks weer onder vallen. Komt bij dat wanneer je nu met Twente de weg omhoog inslaat, het je waarschijnlijk nog betere kansen biedt voor de toekomst. Voor ons beide is het overleven, alleen zal dat voor Emmen wat langer gaan duren. Bij ons zullen de middelen weer toe gaan toenemen.

16 juni 2020 om 00:30

Fct1981, dat is wel hele erge grootspraak. Zeker gezien het feit dat financieel nog niet alles rond is, er met een zeer beperkt budget, een enorm aantal spelers moet worden gehaald terwijl FC Emmen een zeer stabiele kern heeft op het veld, die zeker uitgebreid kan worden. Daarnaast is de zoektocht naar een trainer ook nog een hele weg, en hoe langer het duurt, hoe moeilijker het gaat worden. Op dit moment heeft Emmen zeker geen zwakke selectie als je ze vergelijkt met overige eredivisie teams die mee spelen voor plek 12-15, waar ik Twente op dit moment ook onder schaar.

16 juni 2020 om 08:49

Je snapt zelf ook wel dat Twente verheerlijken een utopie is met de werkelijkheidtwente heeft nog 4 man en een paardenkop in de selectie.financieel is het nog roder dan de clubtenue.enige waarin Twente voorloopt is de grote van het stadion en de achterban.een Lukkien maakt eerder een stap richting de absolute subtop dan dat hij het via Twente probeert.onze cijfertjes zijn groen, met Lubbers en co is er financieel het één en ander mogeljk.of dacht je dat Pena en Araujo voor een prikkie spelen...dat Emmen net zo dicht bij nacompetitie als playoffs europa league stond zegt veel over de competitie

Blij dat hij het niet doet. Had hem graag bij Twente gezien, maar fc Emmen doet het erg goed onder hem. Heb liever dat een concurrent niet aan de bak moet door Twente.

Eigen schuld dikke bult.. Twente is een geweldige en mooie Nederlandse club. Maar dit is toch op de blaren zitten na keihard je reet te hebben gebrand na het ontslaan van Tedje door zeggenschap van die Paul van de Kraan. Waarom moest Ted met zijn grote Tedwerk ik bedoel netwerk weg? En haal je iemand uit zijn pensioens met een netwerk waar het stof 5 laags op ligt.. En wat was er mis met de prestaties als coach van García? Volgens mij was dat niet zo slecht om hem te ontslaan. Maar goed Ted en Gonzalo zijn weg.. Zorniger, Lukkien worden het niet.. Jans is de volgende kandidaat.. En dan zal Maurice Steijn waarschijnlijk aan de beurt komen.. En uiteindelijk wordt het dan Alfred Schreuder. Taddaaaaa.. Verrassing! Nou niet echt!..

16 juni 2020 om 13:45

Lekker van Leeeuwen verheerlijken. Heeft zijn doelstelling gehaald, maar verder ook niet. Geen spelers verkocht, je 2 beste gratis de deur uit laten lopen, je totaal niet gemengd in de samenwerking met Heracles. Bepaalde wie er speelde. Jeugd niet de kans gegeven. Ted heeft het redelijk gedaan, naar de middelen, maar hij heeft ook een hele hoop niet gedaan. Derksen is lovend over hem, logisch aangezien dat zijn ingang is naar nieuws. Ted is een redelijk td, maar niet de tie ta tovenaar zoals hij door Derksen en co wordt neergezet. Dat je aangeeft dat Schreuder het wordt, daar geef je al mee aan dat je Twente niet volgt. Afbraakvoetbal op en top en in alle tijd dat ik er kom, de meest uitgekotste trainer ooit, die gaat echt niet terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Q. MenigAanvaller61
J. de LangeKeeper00
J. DrommelKeeper60
D. DumićVerdediger40
T. EbuehiVerdediger60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

3 fans
Coach, 48 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren