Dortmund-zestal berispt na knipbeurt door ‘Fresh Prince The Barber’

Donderdag, 4 juni 2020 om 09:42Yanick Vos • Laatste update: 09:59

Jadon Sancho, Raphaël Guerreiro, Manuel Akanji, Thorgan Hazard, Axel Witsel en Dan-Axel Zagadou zijn op het matje geroepen door hun werkgever Borussia Dortmund vanwege een knipbeurt door sterrenkapper Winnie Nana Karkari. Vorige week donderdag werd de kapper uitgenodigd door het zestal en de aanwezigen hielden zich hierbij niet aan de coronaregels.

De Bundesliga is de eerste grote Europese competitie die is weer hervat, maar wel onder strenge voorwaarden. Dat de spelers van Dortmund de regels hebben overtreden heeft dan ook voor ophef gezorgd in Duitsland. Op de foto’s, die gepubliceerd zijn door BILD, is te zien dat geen van allen zich aan de voorzorgsmaatregelen houdt. Niemand draagt een mondkapje en Karkari heeft geen handschoenen aan, wat in overtreding is met de richtlijnen van het Duitse Ministerie van Volksgezondheid met betrekking tot het coronavirus.

Borussia Dortmund heeft inmiddels gereageerd op het incident: “Het is vrij gebruikelijk dat onze jongens zich na al die maanden laten knippen. Maar het is duidelijk een no-go, van beide kanten, om geen mondkapje te dragen. We zullen onze spelers dat opnieuw zeer duidelijk maken. De kapper zal ook vraagtekens moeten zetten bij zijn gedrag.”

Karkari, die de bijnaam Fresh Prince The Barber draagt, is zich overigens van geen kwaad bewust. Hij geeft aan dat hij wel een mondkapje en handschoenen droeg, maar dat hij deze had afgezet voor de foto’s. “Ik heb alle hygiëneregels zeer strikt gevolgd”, benadrukt hij. Het zestal wordt op korte termijn getest om uit te sluiten dat een van hen besmet is geraakt met het coronavirus.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door louismanuel)

Zo een onzin allemaal met die regels. Als je niet ziek bent dan ben je niet ziek klaar. Voetballen met elkaar mag en elkaar omhelzen bij een goal mag ook, maar diezelfde voetballers mogen niet naar de kapper met elkaar. Ze dragen ook geen mondkapjes en handschoenen in de wedstrijden. Geen voetbalsupporters en horecazaken die van alles moeten doen zodat ze niet failliet gaan, maar wel met 5 duizend man op de dam. Ik snap er niks meer van.

4 juni 2020 om 10:05

Ja en ze mochten zonder mondkapje gaan voetballen, omdat ze met elkaar in quarantaine zitten. Ik snap heel goed wat je bedoelt! Maar ze willen allemaal.weer voetballen, en dat moet dan helaas onder deze omstandigheden. Dus het is klote maar het is even niet anders

4 juni 2020 om 10:09

Het is gewoon tegen de regels om op deze manier geknipt te worden in Duitsland. Daarnaast hebben voetballers buiten het veld extra regels opgelegd gekregen zodat ze op het veld enigszins normaal kunnen voetballen. Dan doe je allebei niet en dan komt er een beetje ophef over nounou. Ze hebben nog niet eens een boete gehad dus het valt allemaal wel mee.

4 juni 2020 om 10:09

Zou de regels nog maar een keer doorlezen, omhelzen bij een goal mag niet. Daarnaast worden de spelers wel getest, maar stel dat er 1 het virus pas heeft opgelopen, en geen symptomen heeft, dan heeft die nu misschien wel 6 andere mensen besmet, die op hun beurt ook weer contact hebben met anderen. Dus zo heel gek is het niet.

4 juni 2020 om 12:06

Demonstraties op de dam zijn nu ook niet meer toegestaan vanwege corona. Ook al ben je niet ziek dan kan je alsnog anderen besmetten.

Het ergste hieraan vind ik nog dat de meeste van die jongens een kapsel hebben dat elke huis tuin en keuken kapper met z'n ogen dicht net zo netjes kan knippen.dit is echt een voorbeeld dat je van malligheid niet weet wat je met je geld moet doen en die Karkari lacht zich helemaal een deuk. Is toevallig ooit als bekende van 1 of andere voetballer het wereldje ingerold, doet niks bijzonders, maar verdient bakken met geld met een tondeuze.als zo'n voetballer van sportwagens houdt en hij koopt een dure auto dat kan ik nog begrijpen. Maar waarom je geld op zo'n onbenullige manier uitgeven. Net als die toilettasjes van 1500 euro.

4 juni 2020 om 10:12

Hoeveel betalen ze daarvoor dan? Dat weet jij toch helemaal niet? Denk jij dat ze allemaal 1k cash aftikken ter plekke? Mogen ze toch lekker zelf weten.

4 juni 2020 om 10:27

natuurlijk mogen ze het zelf weten, maar zo'n jongen komt niet voor 2 tientjes die kant op.je ziet het wel bij veel meer spelers, die laten een kapper over de hele wereld vliegen om in 2 minuten met een tondeuse op standje 1 de kop te scheren. Ik vind het idioot, maar ja, ze mogen het zelf weten.

4 juni 2020 om 10:33

Vind het ook raar hoor, maar ik heb geen idee hoeveel ze daar voor betalen. Een paar 100tjes misschien?

4 juni 2020 om 10:41

Ach Hanni Hanna vloog ook met het Nederlandse elftal naar het WK. Omdat Gregory Van Der Wiel en consorten fresh moesten uitzien. Al dat soort influencers/bekende rappers/voetballers laten hun kappers rijden/vliegen terwijl de lokale kapper idd het zelfde resultaat kan halen voor 2 tientjes max.

4 juni 2020 om 10:48

Lol , die Hanni Hanna is de grootste grap onder de kappers haha , die vent kan amper knippen.ik denk dat ze normaal gesproken zo'n 200 a 300 euro per knipbeurt betalen.

4 juni 2020 om 10:45

Ik ben geen kapper maar zie toch wel duidelijk kwaliteitsverschil. Die gasten worden tot op de millimeter precies geschoren met verschillende standjes, 9 van de 10 budget franchiseketens hier in Nederland krijgen dit niet voor elkaar hoor. En tuurlijk, zijn genoeg goede kappers die dit ook kunnen maar deze man beschikt over de juiste connecties, dat is ook een kwaliteit.

4 juni 2020 om 13:22

'het ergste hieraan vind ik nog dat de meeste van die jongens een kapsel hebben dat elke huis tuin en keuken kapper met z'n ogen dicht net zo netjes kan knippen'hahaha, de meeste mensen kunnen het woord kroeshaar niet eens fatsoenlijk uitspreken, laat staan dat zij iemand met kroeshaar fatsoenlijk kunnen knippen. Het is het meest veelzijdige en complexe haarstructuur. Ik weet 100% zeker dat niet elke huis, tuin en keuken kapper met zijn ogen dicht bijvoorbeeld een mooie fade (overloop) kan aanbrengen.

4 juni 2020 om 14:49

begin maar te oefenen met Manuel Akanji. Dat is echt tondeuse werk.en dan nog...er zijn miljoenen mensen op de wereld met kroeshaar en die worden ook netjes geknipt, zonder dat ze een kapper inlaten vliegen en mal geld betalen.in Dortmund zijn er ongetwijfeld genoeg

4 juni 2020 om 15:30

Ik ken er niet veel van, maar Axel Witsel staat er ook bij. Lijkt mij geen makkelijk kapsel. Om dat helemaal rond en gelijk te houden.

Het gene wat me het meest verbaast is dat iedereen die betrokken is daarbij (spelers, kapper, entourage, ...) niet lijkt te begrijpen dat als het op straat komt te liggen dat ze dingen doen die tegen de regels heeft hun en/of de club in de problemen brengt. Balen voor Dortmund, brengt de club toch in verlegenheid.

4 juni 2020 om 10:33

Precies dit ja, dat die gasten zo dom zijn om dit te doen tegen de regels in is al niet handig. Dat er dan ook nog iemand is die dit de wereld inbrengt is nog veel dommer. Hetzelfde als dat grietje die laatst die foto waarop onder andere Luuk de Jong stond de wereld in te helpen. Denk toch eens na voordat je dingen doet en denk nog 5 x naar voordat je dingen doet die niet mogen en dan toch de behoefte heb om het te delen via sociale media.

wat onzettende dom zeg!er zijn miljoenen belangen, ze verdienen dit ook nog eens, maar even simpel een paar regels opvolgen omdat nu eenmaal nodig is zodat ook weer miljoenen mensen je kunnen zien schitteren is weer teveel gevraagd..

4 juni 2020 om 10:47

Waarom is dit dom? Als de kapper aangeeft zich netjes aan de voorschriften te hebben gehouden is dat toch prima? Ik neem aan dat jij ook 'gewoon' naar de kapper gaat, is dat dan ook dom?

4 juni 2020 om 11:08

Het probleem is dat ze zich niet aan de voorschriften houden..

4 juni 2020 om 11:51

Ik sta niet bij BvB op de loonlijst voor ik weet niet hoeveel heb vanuit mijn werkgever niet deze regels opgelegd gekregen.bundeliga doet er alles aan om te zorgen dat de wedstrijden weer afgewerkt kunnen worden. Goed voor het publiek (achter de tv), sponsoren, de club, spelers etc...dat kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Om dan arrogant toch tegen de afspraken in dit te doen is gewoon dom. Simpel.

Met welke oogdoppen sommige mensen naar deze kapsels hebben zitten kijken weet ik niet. Elke huis- tuin-keuken kapper kan dit al helemaal niet. Kijk alleen al naar de overloop en de fade op Sancho's kop. Niet elke jongen heeft de standaard Klaas-Jan Huntelaar kam en schaar knippen maar coupe. De meeste ''witte'' kappers weten niet eens hoe ze met een klassieke scheermes om moeten gaan zonder er schuim bij te gebruiken. Dat is inderdaad wat je kant en klare kappers noemt. Deze kapper is een echte vakman die alle standjes en stijlen van het knippen beheerst.

4 juni 2020 om 11:27

Ik vind z’n overloop maar zwakkie man. Marra The Barber uit Damsco produceert veel gladdere fades man, zeg je eerlijk.

4 juni 2020 om 13:19

'marra The Barber uit Damsco produceert veel gladdere fades man, zeg je eerlijk. 'hij maakt gebruik van die spray, toch? Dat ziet er mooi uit, maar het brengt ook weer iets frauduleus met zich mee.

Schijnheilig gedoe wat er nu speelt in en om de voetbalwereld. Denk je nou echt dat er bij iedere kapper 1.5 meter afstand gehoudem wordt? Juichen met elkaar mag niet maar strakke dekking wel. Idioterie.

Voor de cameras houden de meeste zich aan de regels maar alleen schapen hebben nog niet in de gaten dat we met z'n alle verschrikkelijk in de maling zijn genomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

37 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 februari
Morten Thorsby kan mogelijk een mooie stap omhoog zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren