‘Rare gozer’ Mario Balotelli staat wéér voor transfer: ‘We zijn teleurgesteld’

Woensdag, 27 mei 2020 om

Het lijkt erop dat Mario Balotelli komende zomer opnieuw een transfer gaat maken. De 29-jarige spits speelt sinds dit seizoen in het shirt van Brescia, maar staat na een jaar alweer voor een vertrek bij de huidige hekkensluiter van de Serie A. Brescia-voorzitter Massimo Cellino laat in het programma Qui Studio a Voi Stadio van TeleLombardia weten dat de ‘gedachten van Balotelli niet langer bij zijn huidige werkgever zijn'.

Eerder op de dag werd er in Italiaanse media gespeculeerd over een vertrek van Balotelli bij Brescia. De flamboyante spits kwam dinsdag niet opdagen bij een training, vanwege vermeende buikklachten. Volgens La Gazzetta dello Sport was de onaangekondigde absentie van Balotelli voor de clubleiding van Brescia een reden om de gesprekken over de ontbinding van zijn contract te starten. “Ik probeer een rechtszaak te voorkomen en de zaak rond Balotelli is uit zijn verband getrokken, omdat er geen voetbal is en mensen niks anders hebben om over te praten”, zo laat Cellino weten.

“Hij is een rare gozer, zijn gedachten zijn niet langer bij ons en ik ga er vanuit dat hij vertrekt. Dat is niet per se anders dan hij tot dusver in zijn carrière heeft gedaan, hij is een beetje anarchistisch. Zijn contract (dat nu nog loopt tot medio 2022, red.) wordt automatisch beëindigd als we degraderen, dus naar alle waarschijnlijkheid is hij komende zomer transfervrij”, vervolgt de preses van Brescia. Zijn club is momenteel de hekkensluiter in de Serie A en moet bij een eventuele hervatting negen punten goedmaken in twaalf wedstrijden om nog handhaving te realiseren. Onlangs werd de naam van Balotelli in verband gebracht met onder meer Galatasaray en Vasco da Gama.

“Onze vorige trainer Eugenio Corini gaf om hem, hij stond toe dat hij af en toe te laat kwam en enkele trainingen op een laag tempo deed. Wij zijn teleurgesteld, misschien is hij dat ook. We hebben Balotelli niet binnengehaald als pr-stunt, want we geloofden echt dat hij een belangrijke bijdrage zou kunnen leveren op het veld. Ik dacht dat hij voor zichzelf iets nieuws kon creëren in Brescia”, besluit Cellino. Balotelli, die eerder uitkwam voor achtereenvolgens Internazionale, Manchester City, AC Milan, Liverpool, OGC Nice en Olympique Marseille, was dit seizoen namens Brescia goed voor vijf doelpunten in negentien wedstrijden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Blijft toch een vreemde vogel die Balotelli. Heeft sowieso niet het maximale uit zijn carrière gehaald. Misschien zelfs eerder het minimale. Het lijkt wel alsof het hem ook allemaal niets uitmaakt. Gewoon centen op de bankrekening en zijn eigen zinnetje doen. Jammer, want talent had (heeft) hij voldoende. Karakter en discipline daarentegen...

27 mei 2020 om 23:52

Wie weet maakt het hem ook totaal niks uit. Hij is multi miljonair geworden door zijn baan, maar wellicht heeft hij gewoon niks met voetbal.

27 mei 2020 om 23:59

Ik denk het ook eerlijk gezegd. Niets mis mee overigens. Er zijn zat mensen die niet alles op alles zetten om het maximale uit hun carrière te halen, maar als ik het talent van Balotelli zou hebben, zou ik er wel alles proberen uithalen wat erin zit!

28 mei 2020 om 00:17

Minimale is ook overdreven. Balotelli kwam op jonge leeftijd als grote hype maar bleek gewoon niet zo goed te zijn. Technisch niet zo goed als gedacht. Dan vind ik een carrierre met een aantal topclubs zeker niet minimaal. Eerder maximaal imo.

28 mei 2020 om 00:47

Nee, Balotelli heeft zeker veel talent, hij kan zo een topspits zijn bij een grote Europese club als hij zich volledig inzet in zijn vak. Wat hij zichzelf aan doet in zijn carriereverloop is gewoon triest

28 mei 2020 om 01:29

Is kwa potentie eigenlijk gewoon minimaal. Hij had de absolute vedette bij een topclub moeten zijn en strijden voor een gouden bal. Daar is hij nooit in de buurt gekomen. Beetje zelfde verhaal als Cassano en Adriano.

28 mei 2020 om 01:48

Misschien, maar zoals iemand anders al zei. Ballotelli geeft misschien gewoon niet zo veel om voetbal om het beste eruit te willen halen? Hij verdient sowiezo genoeg geld om de rest van zijn leven comfortabel te leven. Dat de beste willen zijn en de aanleg ervoor ook hebben is echt weinig spelers weggelegd. Sneijder had ook wel de aanleg om structureel een van de beste te zijn maar gaf laatst ook toe dat het hem gewoon niet zoveel boeide.

28 mei 2020 om 06:47

Is niets nieuws wat jij zegt nu. Over 20 jaar zegt men nog steeds hetzelfde. Hij zelf weet ook dondersgoed dat er meer uit zijn carriere viel te halen, dan wat hij heeft laten zien. Het is wat het is. We kunnen elke keer deze uitspraken gaan herhalen of we herrinneren hem ook om zijn mooie momenten die hij ook wel heeft gehad. Toch?

28 mei 2020 om 06:49

Ik denk wel dat hij het maximale eruit heeft gehaald. Iedereen had met zulke gedrag en zulke fratsen al lang en breed werkeloos thuis gezet, maar hij heeft nog een lange tijd zeer goede contracten bij grote clubs gekregen. Met zo'n karakter is dit echt wel het maximale.

28 mei 2020 om 06:58

Hij heeft volgens mij ook et geld niet nodig. Hij is geadopteerd door een hele rijke Italiaanse familie met aardig vermogen. Ik dacht dat een tijdje geleden te hebben gezien. Ik denk dat hij daarom niet die drive en honger heeft.

28 mei 2020 om 10:18

Vergeet niet: hij won the Golden Boy in een jaar dat Coutinho, De Gea, Eriksen, Gotze, Hazard, Kroos en Lukaku op de shortlist stonden (en Luuk de Jong maar goed).niet het maximale uit zijn carriere gehaald is een beleefde manier om te zeggen dat hij eigenlijk gewoon gefaald heeft.

Dus je wist wat je zou binnenhalen als het gedrag bij andere clubs niet anders is geweest. Beetje naïef om te denken dat hij nu juist bij Brescia zou veranderen. Maar alles valt of staat met presteren en nu ze onderaan staan wordt dit extra uitgelicht.

Balotelli is een soort vd Gijp maar dan 10x zo erg. Het talent zit er echt wel, maar met zijn belachelijke capriolen doet hij zichzelf keer op keer de das om. Het had wel wat overigens, Balotelli bij een kleinere Italiaanse club waar hij weer wat op kon klimmen en zijn carrière toch nog leuk afsluiten. Maar nee, hij gaat het weer elders proberen. Vasco da Gama zou wel heel diep zinken betekenen. Galatasaray kan nog wel, al hebben die volgens mij Falcao lopen, toch?

28 mei 2020 om 06:33

Achja, 'diep zinken'.. We weten inmiddels hoe de beste jongen in elkaar steekt toch? En een mooi avontuur in Brazilië zou niet mis zijn. Die jongen interesseert het volgens mij niet zo meer en dat kan helaas.

28 mei 2020 om 08:16

Ja dat weten we inderdaad wel. Maar kom op, welke Europese voetballer van weleer is ooit naar de Braziliaanse competitie gegaan om daar potten te breken? Een Galatasaray spreekt dan nog veel meer aan lijkt me, ook zullen de verdiensten in Brazilië enorm veel lager liggen dan in Europa.

28 mei 2020 om 10:52

Ik ken nog wel een vrij aardige speler, Clarence Seedorf. Maar inderdaad, doorgaans gaan spelers uit Europa niet naar Brazilië.

Balotelli moet ik meteen denken aan dat moment met dat hesje omdoen zo domme jongen dat er nog profclubs zijn die in hem geloven hij verdient het nieteens om prof genoemd te worden. Imo

Nja je wist al op voorhand hoe deze gozer in elkaar zit. Hij is een goeie voetballer dat heeft hij al bewezen maar toch is het altijd het zelfde met hem. Hij voetbalt wel graag maar ik denk dat hij een hekel heeft aan het wereldje zelf. De valse hypocriet mensen in het voetbal. Deze jongen is al 29 voor het geld moet die niet Meer voetballen. Maar ik vraag mij af welke club het zal riskeren om deze jongen aan te trekken. Moest ik hem zijn zou ik richting China gaan ergens in 2 klasse en een paar miljoenen scheppen. En er dan de brui aan geven.

Zo zonde wat kan deze man goed voetballen. als hij de inzet zou hebben van Ronaldo CR7. Dan was het genieten voor jaren.

Donkere aanvallers pieken vaak op relatief jonge leeftijd vanwege hun fysieke voordeel. Er zijn er maar weinig die het, zoals bijv. Drogba, goed kunnen voortzetten. Balotelli is niet echt een uitzondering wat dat betreft.

28 mei 2020 om 06:52

Dat slaat helemaal nergens op kijk na Seedorf,Fernandinho,Eto'o,Henry,Davids,Evra enz

28 mei 2020 om 07:02

Net zoals dat het nergens op slaat om als iemand het specifiek over aanvallers heeft, 6 spelers te noemen waarvan er 4 niet in de aanval staan, om zogenaamd een punt te maken.

28 mei 2020 om 07:14

Ok speciaal voor jou Nkufo,William,Pele,Wiltord,Kalou,Van Hooydonk

28 mei 2020 om 07:25

En toch zie je vaak dat jeugdspelers die fysiek erg sterk zijn, moeite hebben zich bij de senioren ook te bewijzen. Het fysieke voordeel valt namelijk weg. Dat Balotelli hier niet het juiste voorbeeld van is, ben ik met je eens.

28 mei 2020 om 07:43

Is gewoon onzin wat ie zegt bij Balotelli is het gewoon dat ie er met ze pet na gooit heeft niets met ze fysiek of ze conditie te maken,je kan ook genoeg blanke spelers opnoemen

28 mei 2020 om 10:29

Lukaku heeft er weinig problemen mee. Eto'o scoorde op zijn 30ste nog 23 doelpunten in de serie A, Les Ferdinand scoorde nog 12 goals in de Premier League op zijn 37ste, Hasselbaink scoorde in de dubbele cijfers in de Premier League tot hij 34 was ...daarbij: Drogba piekte juist niet toen hij jong was. Speelde op zijn 22ste nog in de Ligue 2.

Als ik hem was zou ik gewoon naar China gaan. Hij heeft nog steeds de naam dat ie veel talent heeft maar een fatsoenlijke club in een mooie competitie kan hij wel vergeten. En ik denk dat hij een kleinere competitie in Europa niet ziet zitten.

28 mei 2020 om 10:16

De anarchist Balotelli in het strict gereguleerde China? Je mag al blij zijn als hij niet Wereldoorlog 3 veroorzaakt.

Ik heb nu al zin dat deze man met pensioen gaat en dat hij alles in een boek vast gaat leggen. Dat wordt een best-seller. Zonde dat hij zijn talent zo heeft weggegooid, man bij Inter was hij echt bizar goed in die periode. Als jong binkie maakte hij iedereen gek. Dat EK (geen idee meer ff welk jaar) was hij ook briljant. Die wedstrijd tegen Duitsland was geniaal, was een goal en wat een gek toen hij z'n shirt uittrok. Geweldige, bijzondere speler. Zou 'm alleen nooit kopen.

Heb om een of andere rede nog steeds het gevoel dat we het over een jonge speler hebben als we over Balotelli praten, maar hij is al 29. Tijd gaat snel. Zijn goal tegen Duitsland is alweer 8 jaar geleden..

En hoe doe je het als trainer nou goed. Balotelli mocht wel eens te laat komen of een training op halve kracht doen. Als je dat als trainer goed vindt dan mag je ook wat terug verwachten tijdens wedstrijden. Zie Romario in zijn tijd bij Psv. Als Romariozei dat hij moe was moest hij vooral niet te ard trainen. Maar dan schopte hij er op zondag wel even een paar in voor Psv. Dat nu heb ik nooit bij Balotelli terug gezien.doordeweeks niet presteren tijdens trainingen en in ruil daarvoor falen op zondag. Feitelijk vind ik Balotelli al jaren een weggooier.

Benieuwd of er nog een club is die het met hem wil proberen, misschien wel in de VS, China, of een oliestaatje. Het is er duidelijk niet allemaal uitgekomen, en het is zeker een dommige kerel met een slap karakter, maar misschien was hij wat zijn voetbalkwaliteiten betreft ook wel wat overschat. Ik heb niet het idee dat hij bijvoorbeeld van het niveau van een Henry of Lewandowski was geweest als hij zich wat meer had ingezet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brescia

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. SabelliVerdediger290
S. TonaliMiddenvelder261
D. BisoliMiddenvelder251
A. DonnarummaAanvaller246
M. BalotelliAanvaller195
J. JoronenKeeper250
J. ChancellorVerdediger233
Voor de complete selectie: Clubpagina Brescia .

899 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 5 juli
Mocht Manchester United Jadon Sancho willen aantrekken, dan moet men minstens 120 miljoen euro neerleggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren