‘Hij wil echt weg bij Ajax, dit kan een dingetje worden’

Donderdag, 14 mei 2020 om

Ajax neemt deze zomer afscheid van Hakim Ziyech en de kans is groot dat er nog meer spelers vertrekken. Diverse Ajacieden worden gelinkt aan een buitenlandse topclub, onder wie André Onana, die in verband wordt gebracht met onder meer Barcelona, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en Chelsea. Marco Timmer benadrukt dat de 24-jarige doelman echt aast op een toptransfer.

"Er moet eerst iemand weg voordat er iemand anders gehaald kan worden", omschrijft de journalist bij Voetbal International de situatie van Ajax. "Er zijn een aantal spelers met een vertrekwens: Nicolás Tagliafico, André Onana, Donny van de Beek en Sergiño Dest. Over Onana is de laatste weken veel te doen geweest. Zijn zaakwaarnemer loopt aardig met hem te leuren."

Hakim Ziyech in tranen bij afscheid in Tuschinski

"Bij Ajax zijn ze natuurlijk niet gek. Ze weten dat ze het gedroomde bedrag van veertig miljoen euro niet zullen krijgen. Dat is ongeveer het bedrag dat ze vóór de coronacrisis hadden willen hebben. Maar ze gaan er ook niet heel ver onder zitten", zegt Timmer, die aangeeft dat directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar standvastig zijn.

"Overmars heeft niet voor niets Marc Netto als bijnaam. Van der Sar heeft al gezegd dat er geen final sale is bij Ajax, dus geen uitverkoop. Die jongen wil echt weg en dat kan een dingetje gaan worden. Overmars wacht tot de transfermarkt wat rustiger is. Op dit moment staat iedereen in de paniekstand. Over twee maanden verwacht hij dat de kramp eraf is", besluit Timmer.


Poll

Verwacht jij dat André Onana komende zomer vertrekt bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door dreamingalaska)

Denk dat die kramp er over 2 maanden nog is. Je kan een club toch niet serieus nemen als de contractspelers een x percentage moeten inleveren van hun salaris om kosten te besparen maar een club wel 40 miljoen uitgeeft voor een nieuwe speler. Dat kan je echt nooit uitleggen ook al zouden het andere potjes zijn. Daarom denk ik dat Ajax minimaal 30 miljoen voor Onane wil en ja dan kan je graag weg willen maar een club moet wel dat bedrag betalen simpel zat. En veel problemen lijkt het me niet op te leveren komt er geen club die dat betaald dan gaat Onane niet goed simpel zat lijkt me dat.

14 mei 2020 om 07:49

Ik vind dat je er te makkelijk over praat, simpel zat. Onana heeft heel duidelijk aangegeven dat hij klaar is bij Ajax. Mentaal is het echt wel een probleem als hij deze zomer geen transfer krijgt. Hoe is zijn houding dan en voor hoeveel onrust zorgt hij? Of mist hij dan de echte scherpte om top te presteren? Ik zeg zeker niet dat Ajax zomaar elk aanbod moet accepteren, maar jij stelt het hier echt te makkelijk naar mijn mening.

14 mei 2020 om 08:20

Onana heeft ook baat bij een goed seizoen dus zal ook willen presteren

14 mei 2020 om 08:21

@diegelbereds, ik vind dat jij ook iets te makkelijk redeneert. Om een transfer te maken, moet er natuurlijk ook wel een club concreet zich melden in Amsterdam. Allemaal leuk en aardig dat "er clubs met interesse" zijn, maar dan is er nog geen transfer in de maak. Ajax gaat echt wel meewerken, maar ik zie eerlijk gezegd niet zo snel een club 30 miljoen betalen voor een keeper. Onana is een potentiële topkeeper, maar van de bovengenoemde clubs zie ik Barcelona en Dortmund geen investering in een keeper doen. Bij PSG zal de boel pas op gang komen als Neymar veel centjes op gaat brengen en Chelsea moet ik ook nog maar zien. Die laatste lijkt me van dit rijtje het meest concreet. Dus als er geen club komt, kan Onana zich heel vervelend voelen, maar dan gaat hij gewoon op 1 september bij Ajax keepen.

14 mei 2020 om 09:17

Het is geen kwestie van een trasnfer krijgen, er moeten wel clubs zijn die hem willen halen en een bod doen. De bal ligt niet bij Ajax maar bij zijn potentiele nieuwe club.

14 mei 2020 om 08:20

Ja, simpel zat, dat is het natuurlijk niet. Genoeg voorbeelden in de voetballerij van spelers die tegen hun zin er een seizoen aan vast moesten plakken en vervolgens een enorme pain in the ass werden, zwaar gedemotiveerd waren en uiteindelijk de marktwaarde van omlaag ging. Onana zit nu al aardig wat jaartjes bij Ajax, als hem mondelinge toezeggingen zijn gedaan en hij dit seizoen al een beetje klaar was (wat ik wel het idee kreeg), lijkt het me sterk als hij bij Ajax blijft.

14 mei 2020 om 08:32

Ach dat kan je roepen maar dan zal een club toch de transfersom op tafel moeten leggen die Ajax wil. Geen korting voor niemand en ook geen ruil.

14 mei 2020 om 08:52

Tja, stoer, zo'n halsstarrige houding maar of het allemaal effectief is is maar hoogst de vraag. Je blijft met een gedemotiveerde speler achter, je zendt ook een signaal af naar toekomstige spelers die Ajax als springplank zien dat het er lastig weg te komen is. Dit soort 'hard talk' is vaak leuk voor de bühne en houdt de achterban tevreden, maar in de realiteit gaat er echt wel een keer water bij de wijn gedaan worden.

14 mei 2020 om 09:18

Het is lastig wegkomen als er geen biedingen gedaan worden. Daar kan Ajax verder niets aan doen, er zal toch echt eerst een club met een bod moeten komen.

14 mei 2020 om 09:25

@orgullo tja, stoer, je hebt een contract voor zoveel jaar getekend met je gezonde verstand. Ajax zal best mee willen werken aan een transfer, maar wil toch minimaal een bepaald bedrag gaan cashen. Krijgen ze dit niet dan hebben ze alle recht om geen transfer te laten plaats vinden, ook al hebben ze toegezegd mee te werken. Mee werken betekend namelijk niet dat je je een oor aan moet laten naaien qua transferprijs. Gaat de speler vervolgens als een gedemotiveerd knulletje lopen huilen, dan zet je hem maar lekker tot einde contract op de bank.

14 mei 2020 om 09:27

@janh. Ja, dat lijkt me verstandig voor z'n waarde op deze al getroebleerde transfermarkt. Een van de spelers die potentieel het meeste transferwaarde heeft een jaar lang op de bank laten wegkwijnen. Ik hoop en ga ervanuit voor Ajax dat Marc Netto iets meer gevoel voor tactiek heeft in het onderhandelingsspel.

14 mei 2020 om 10:13

Maar wat moet Ajax dan doen, maar voor 5 miljoen laten gaan omdat Onana zelf graag weg wil? Ajax vraagprijs is ongeveer 40 miljoen. Dat is denk ik een redelijke vraagprijs in de huidige transfermarkt. In het buitenland heb je ploegen die in het contract zetten dat spelers voor 100+ miljoen pas kunnen gaan. Als een club komt zal Overmars ook echt wel onderhandelen, maar je laat hem natuurlijk niet gaan tegen elk aannemelijk bod, want je wil er ook wat aan verdienen. Dus Ajax zal best wel mee willen werken en evt. Wel genoegen nemen dan iets minder dan die 40 miljoen. Daarnaast kan er ook afgesproken worden over bonussen en doorverkooppercentages wat de transfersom zelf ook weer iets omlaag kan drukken. De coronacrisis zal vast wel veel invloed hebben op de transfermarkt, maar dat betekent nog niet dat jij je betere spelers dan maar voor weinig moet laten gaan. Verder is er ook nog geen club geweest die zich concreet gemeld heeft en als dat niet gebeurd dan kan Onana hoog of laag springen maar dan blijft die bij Ajax.

14 mei 2020 om 10:18

Aan de andere kant zijn er ook zat spelers geweest die een jaar extra bleven, zich herpakten en hun beste jaar ooit hadden. Zie bijvoorbeeld Ziyech voor een recent voorbeeld.

14 mei 2020 om 10:43

Ook genoeg die zich er over heen zette. Als je in beeld wilt blijven van topclubs moet je toch spelen. En die willen toch ook spelers met een topsportmentaliteit?

14 mei 2020 om 08:30

@Sebasjuh, Onana wilt weg en er zijn genoeg redenen om weg te mogen. Alleen het plaatje moet wel kloppen voor beide kanten. Er zijn op het moment misschien 15 clubs die een stap omhoog zouden zijn voor Onana. Waarvan 12 clubs een goede eerste keeper hebben en niet geïnteresseerd zullen zijn. Of Onana word daar tweede keeper en dat lijkt niet zijn doel. Dan blijven er drie mogelijke clubs over en die moeten maar net het geld hebben. Alles valt of staat met uit spelen competities, kampioenschappen en Europese gelden.

14 mei 2020 om 10:05

Sterker nog, buiten Juve en Dortmund zie ik geen enkele club in de internationale top waar een plek vrij is. Bij Barca, Real, Atletico, Inter, Bayern, Chelsea, Man Utd, Man City, Liverpool, Tottenham en PSG zijn ze allemaal voorzien. Waar moet hij dan heen?

14 mei 2020 om 10:19

Ik zie Onana Lloris bij Tottenham er wel uitspelen hoor, die maakt ook elke paar weken wel een foutje.

14 mei 2020 om 09:04

Je moet een speler zien als een investering voor clubs, niet als een soort luxe aankoop. Een goede keeper verdient zijn transfersom terug, en ik bedoel dan in geld.

En speler die zo graag weg wil is niet te houden. Natuurlijk kun je hem aan zijn contact houden, maar je wilt geen onrust in de groep.

14 mei 2020 om 08:22

Klopt maar niet ten koste van alles. Clubs die niet kunnen betalen moeten creatief zijn, bijvoorbeeld in enkele termijnen betalen, en hun beleid aanpassen en stoppen met geld uitgeven dat ze niet hebben maar er wel op rekenen. Ajax heeft recht op een juiste transfersom.

14 mei 2020 om 09:21

Klopt dat Ajax recht heeft op een juiste transfersom. Echter is het zo dat transfersommen gebaseerd zijn op vraag en aanbod en de markt. Laat nu de markt waarschijnlijk grotendeels in gaan storten, dan heeft dat tot gevolg voor alle transfersommen (of Edwin dit nu wil of niet). En ja, je kunt hem aan zijn contract houden, maar met een contract van nog 2 jaar gaat hij volgend jaar niet echt meer opleveren. En daarbij is het voor Ajax wel belangrijk dat er een gemotiveerde keeper in de goal staat. Ik vind Onana een goede keeper, maar als hij minder geconcentreerd is, dan valt er bij hem wel echt iets weg.

14 mei 2020 om 08:26

Geheel eens. Echter, gaat Overmars 10-20 miljoen van zijn transfersom af laten knagen door een geïnteresseerde club? Zijn tenslotte een hoop centjes die de club mis kan gaan lopen.

14 mei 2020 om 08:34

Dat antwoord is kort FR_JC: Nee er gaat geen 10 tot 20 miljoen af.

14 mei 2020 om 08:37

Als dit de marktwerking is, kan Overmars bij een andere club ook voor minder centjes een andere keeper terughalen. We moeten niet doen alsof alleen Overmars korting moet geven op ‘zijn’ spelers.

14 mei 2020 om 08:49

En dan blijft hij en loopt hij vervolgens transfervrij de deur uit? En heb je helemaal niks?

14 mei 2020 om 08:51

Bjp79; Dat is relatief makkelijk geschreven (al ben ik het wel met je eens), Onana wil al 2 jaar een transfer maken waarvan hij vorig jaar al heeft gezegd dat hij dit transferwindow zeker de stap zal gaan maken. Corona gooit nu roet in het eten ivm transferbedragen. Het zal voor Ajax dus de vraag worden, 'nemen we een verlies of houden we een ongelukkige speler'.

14 mei 2020 om 09:16

@fr_jc: Neem aan dat beiden kampen een beetje water bij de wijn zullen doen. Neem aan dat Onana ook begrijpt dat Ajax geen fooi in 1x zullen accepteren. Zijn wens is duidelijk en neem ook echt aan dat Marc en consorten zullen meewerken, maar niet ten koste van alles. Corona maakt alles wel veel gecompliceerder dan ervoor. Dan was het gewoon 40 miljoen, take it or leave it. Nu zullen 'we' dat bedrag echt niet meer krijgen en is het maar de vraag of er een uberhaupt een club komt die een groter bedrag voor hem wil betalen natuurlijk.

14 mei 2020 om 09:21

Hij staat nog twee jaar onder contract. Zoalng er geen enkel bod ligt, is een vertrek niet aan de orde. Normaliter benaderd een zaakwaarnemenr clubs in alle rust om zijn speler aan te bieden, die van Onana doet het door hard in de pers te roepen. Weet niet of dat de slimste weg is.

14 mei 2020 om 09:29

4ever4ajax; Uiteindelijk zal enkel Ajax zelf water bij de wijn moeten doen aangezien zij het bedrag willen gaan ontvangen voor hun speler. Onana zal inderdaad niet voor een appel en een ei worden verkocht maar ben zeer benieuwd naar hoe hij gaat presteren als er uiteindelijk geen club komt die het 'gewenste' bedrag wil (of kan) gaan betalen, mentaal zal hij misschien wel een tik krijgen, ook al ligt alles zeer gecompliceerd momenteel zoals je al aangeeft en hij dit alles zelf al aan kan voelen komen.

14 mei 2020 om 09:31

Speedy; Ik denk dat het komt doordat Onana, zoals al geschreven zelf aangegeven heeft vorig seizoen in 2020 van club te willen gaan ruilen. (hij is specifiek gebleven dit jaar, meermaals gezegd)

14 mei 2020 om 09:37

@fr_jc: bedoel dat Onana water bij de wijn moet doen dat hij niet ten kosten van alles weg kan. Ik vraag me af in hoeverre hij echt mentaal een breakdown zou hebben als het toch niet doorgaat. Onana is een sterke persoonlijkheid en weet het leven echt te waarderen (kwam ook zo mooi uit die Fox-doc over hem als hij terug naar 'huis' gaat). Ik denk dat het wel goed komt mocht hij toch wel nog een jaar blijven.

14 mei 2020 om 09:39

Tja het is nu toch echt aan zijn zaakwaarnemer, die zal clubs moeten overhalen een bod uit te brengen, iedereen weet nu wel dat Onana te koop is. Maar ja, Corono dus zijn er geen biedingen gedaan. Denk niet dan nog harder roepen iets uit haalt, je hebt het niet altijd in de hand hoe dingen lopen.

14 mei 2020 om 10:21

4ever4ajax; Duidelijk. en ook ik denk dat Onana een sterke persoonlijkheid is en mentaal sterk in zijn schoenen zal staan ook al zal het een domper zijn als hij niet naar een andere mooie club kan of mag. De tijd zal het ons gaan leren.

Ik vermoed dat de grote clubs momenteel meer prioriteit geven aan het fatsoenlijk beëindigen van de competities. De transfermarkt kan wel eens heel laat op gang komen, wat bepaald niet in het voordeel is van Nederlandse clubs.

14 mei 2020 om 08:00

Vaak juist wel. Er komt meer geld los op de laatste momenten. Transfers worden eenmaal duurder aan t einde transfer Window. Maar t mooiste is. Een club als Ajax moeten in deze tijden meer werken met eigen jeugd. En dat telt gelukkig voor elke eredivisie club. Ik denk win win. Aankopen kan Ajax al wel wat gericht doen met scouting die ze de afgelopen jaren hebben opgebouwd.

14 mei 2020 om 08:19

De grote talenten, lichting 2002 & 2003, tekenen nog niet zomaar bij helaas. Heeft Ajax naar verluid niet goed aangepakt.

14 mei 2020 om 08:40

Drl80: Ajax is met Brobbey, Salah-Eddine, Taylor, Hansen (allen 2002), Unuvar en Rensch (beiden 2003) in onderhandeling over contractverlenging en ik ben er vrij zeker van dat de meeste van hen gewoon nog een nieuw contract zullen gaan tekeken. Hoe kom jij er bij dat dat niet zo zal zijn? En wat heeft Ajax 'naar verluid' niet goed aangepakt?

14 mei 2020 om 10:03

Drl80, nou ik ben benieuwd wat Ajax dan niet goed heeft gedaan. Alle grote talenten hebben een contract getekend op het moment dat zij de leeftijd bereikte waarop dat mocht. Echter, dan is het mogelijk om slechts een contractvoorstel te doen met een beperkte looptijd. Om die reden komt Ajax nu 'al' terug om die contracten te verlengen en op te waarderen. Dat is een vrije logisch traject waarbij de onderhandelingen gaan zoals ze gaan: vraag en aanbod bij elkaar brengen. Van deze lichting hebben alle spelers aanbiedingen uit het buitenland ontvangen en kunnen elders hele grote contracten tekenen of hebben dit al afgeslagen. Eigenlijk is alleen Gravenberch (met Mino) waarvan wordt gezegd dat hij ook over de landsgrenzen kijkt. Echter, als hij daadwerkelijk vertrekt, krijgt hij eerst een mep van zijn broer en hoeft voorlopig niet bij zijn ouders te komen eten. Dus die gaat bijtekenen. Hansen, Unuvar, Taylor en Salah-Eddine gaan ook bijtekenen. Wat betreft Brobbey en Rensch zal Ajax wel een duidelijk plan moeten komen; die zitten ogenschijnlijk wat verder van het eerste af dan eerder genoemde spelers.

Dit is gewoon speculatie. We moeten gewoon afwachten wat er gebeuren gaat. Als Onana vertrekt komt er gewoon een andere keeper. Het zal er ook van afhangen welke clubs er voor hem komen. Het zou zo maar kunnen zijn dat veel clubs financieel niet meer kunnen doen wat ze wilden en hun transfer doelen aan gaan passen....

Hoe moeilijk is het? Nu 20 miljoen. Volgend seizoen 10 miljoen. Seizoen daarna ook 10 miljoen. Dan heb je ook gewoon 40 miljoen te pakken. En gaan clubs daar niet mee akkoord dan blijft ie. Je kan een speler niet halen als je het geld niet hebt want je kan niet verwachten dat de verkopende club dan maar heel veel korting gaat geven omdat jij je zaakjes niet op orde hebt.

Doe nou gewoon weg voor een 30 miljoen net zoals nico voor 20.. Dan heb je mooi wat transfergeld voor een spits want die moet echt komen. Als tadic zo speelt als vorig seizoen dan word dat niks. Traore gaat op europees niveau ook niet het verschil maken. Je zou neres nog in spits kunnen zetten maar dat is dan ook een vraagteken. Er moet iemand komen voor die positie desnoods linssen want die kan wel in een tadic rol spelen (hij heeft nig wel dat gif wat tadic helaas niet meer heeft)in de spits en hij heeft afgelopen seizoen 2 keer zo goed als tadic gespeeld.

14 mei 2020 om 08:25

Zeg jij hier nou echt dat Bryan Linssen 'de afgelopen 2 seizoenen 2 keer zo goed als Tadic heeft gespeeld' of begrijp ik je verkeerd?!

14 mei 2020 om 08:41

Jij begrijpt het verkeerd. Hij zegt dat Linssen afgelopen seizoen 2x beter heeft gespeeld dan Tadic. Niet de afgelopen 2 seizoenen.

14 mei 2020 om 08:44

Even voor de duidelijkheid, Linssen is een prima speler (overigens is hij ook geen echte spits en vult hij die rol zeer zeker niet beter in dan Tadic, zeker niet in de CL of iets dergelijks) maar hij kan echt niet tippen aan Tadic hoor, op geen enkel vlak. Ter toelichting even de cijfers van beide heren in de afgelopen 2 jaargangen: Linnsen speelde 69 duels en was daarin goed voor 27 goals en 11 assists (elke 150 minuten betrokken bij een goal). Tadic speelde 98 duels en was goed voor 54 goals en 45 assists (elke 85 minuten betrokken bij een goal). Tadic was zowel vorig seizoen als dit seizoen MVP in de Eredivisie en stond vorig jaar in het CL team van het seizoen en was direct betrokken bij 23 (!) goals in Europese duels de afgelopen seizoenen (incl. voorrondes Cl). De beste man loopt al 2 seizoenen (vooruit 1 en driekwart seizoen) aan een stuk 1 op 1. Hoe kom je erbij om te stellen dat Linssen beter is dan Tadic?

14 mei 2020 om 08:55

@suc6// Ahja, martijnovic doelt enkel op afgelopen seizoen, zou zweren dat er eerst 2 seizoenen stond maar wellicht heb ik verkeerd gelezen Maar zelfs dan klopt er weinig van zijn uitspraak natuurlijk. Niet alleen was Tadic (ook dit jaar) direct betrokken bij meer goals dan Linssen. Ook stats als key-passes (91 van Tadic vs 24 van Linssen) of grote kansen gecreerd (23 van Tadic vs 7 van Linssen, dit is excl. kansen die tot assist zijn gepromoveerd) spreken zeer duidelijk in het voordeel van Tadic. Linssen is echt een topspeler voor een club als Vitesse en ben persoonlijk wel gecharmeerd van hem, op en naast het veld. Maar hij is simpelweg niet van het niveau van Tadic, ook dit seizoen niet.

14 mei 2020 om 09:23

Wat een kolder zeg, kijk gewoon eens naar de eredivisie stats. Tadic staat eerste met 25 goals/assists. Linssen staat 5de, met 19 goals/assists.

14 mei 2020 om 09:54

Vinden jullie het gek bij ajax krijg je ook veel meer kansen. Als linsen in de spits van ajax speelde afgelopen seizoen had hij alleen al 25 goals gemaakt.

14 mei 2020 om 10:06

Martijnovic, dat kan inderdaad, dat je bij Ajax meer kansen krijgt. Heeft iemand de statistieken van het aantal doelpunten t.o.v. het aantal kansen/doelpogingen en het aantal gecreërde kansen van beide heren? Misschien dat daar nog iets leuks bij komt. Daarbij: als Linssen echt zo goed was, had een grotere club 'm toch al wel voor 6 miljoen opgepikt?

14 mei 2020 om 10:19

@robin// Ja hoor: Linssen ondernam dit seizoen 93 shotpogingen (3.7 per duel) en scoorde daaruit 14 keer: 15 procent van zijn doelpogingen resulteert dus in een goal. Bij Tadic is dit 63 schotpogingen (2.5 per duel) waaruit hij 11 keer doel trof: 17.5 procent van zijn schoten resulteert dus in een doelpunt. Dus ook op dat vlak klopt het niet precies wat martijnovic zegt. Bovendien stelt hij "bij Ajax krijg je meer kansen", ja dat klopt, Ajax krijgt meer kansen, maar dat komt voor een aanzienlijk deel juist door Tadic, hij creerde namelijk 23 grote kansen (buiten zijn 14 assists) en is daarmee gedeeld koploper van de Eredivisie (met Ziyech). Ook met key-passes in de aanloop naar een kans is Tadic aanvoerder van de gehele competitie (91 stuks). "bij Ajax heb je meer kansen" vind ik dus een slap argument als je zelf een sleutelrol hebt in het creeren van die kansen. Bronnen: whoscored.com en tranfermarkt.nl.

14 mei 2020 om 10:38

@sanderk91 dat is leuke statistieken journalistiek maar heb je tadic ook zien spelen afgelopen jaar? Dat kon echt niet! Plus 11 goals als ajax spits is veel te weinig. Linsen heeft nauwlijks als spits gespeeld bij vitesse wat hij wel uitstekend kan dan krijg je ook makkelijkere schoten dus hoger percetage. Maar om terug op mijn punt te komen ajax heeft gewoon een spits nodig die er 25 inschiet en zich kan onderscheiden op europees niveau ik zeg desnoods Linnsen maar haal een ervaren spits uit duitsland italie of portugal van 20 miljoen en je team is drie keer zo goed.. echt ik heb Tadic wedstrijden zien spelen daar werd je diep triest van en dat hij dan ook nog toevallig 2 assists meepakte doet daar niks van af.

14 mei 2020 om 10:55

Ja, ik heb al jaren geen duel van Ajax gemist dus uiteraard heb ik hem zien spelen. De kritiek op hem is gewoon overdreven, klaar. "dat kon echt niet!" kun je mijns inziens onmogelijk zeggen over de MVP van de competitie. Hij kon zich tijdens de malaise ook niet echt onderscheiden, dat klopt, maar wie zegt dat Linssen (of een andere ervaren spits) dat wel had gekund? Het liep gewoon niet in heel het team destijds, mede door de vele afwezigen. En nee, Ajax heeft helemaal niet per se een spits nodig die er 25 in schiet, sterker nog, dat hebben ze zelden gehad. De kracht van het spel van Ajax is juist dat er 5 - 6 mensen in de selectie er 10 - 15 goals per jaar in leggen en dat niet alles is afgesteld op de spits. Linssen is, net als Tadic, geen echte nummers 9. Dus hem als alternatief noemen voor iemand die er wel even 25 inlegt is gewoon onzin. Dat zal hij nooit doen. En als 'valse spits' net als Tadic is Tadic gewoon aantoonbaar beter in vrijwel alle aspecten van het spel. "dat hij dan nog toevallig 2 assists meepakte doet daar niks aan af" vind je die zin zelf ook niet dom klinken? Dat Tadic in 19/20 minder speelde dan in 18/19 dat zien we allemaal (niet gek ook, toen was hij een van de beste aanvallers van Europa), maar mensen als jij slaan mijns inziens wel door met hun kritiek hoor.

Ik denk dat vooral de zaakwaarnemer wil dat hij écht weggaat. Maar goed, laat er eerst maar een geïnteresseerde club voor hem komen met een serieus aanbod. Pas dan kan er nagedacht worden. Er vinden momenteel amper transfers plaats, wanneer gaat het spel beginnen ? Het wachten is op Barcelona, Manchester Utd, Internazionale, Liverpool, Bayern München en Nufc natuurlijk !

14 mei 2020 om 08:46

Nou de interviews met Onana zijn heel duidelijk hoor. Hij wil zelf ook. De tijden zijn echt wel veranderd. Spelers tekenen tegenwoordig zelf al voorcontracten met clubs. Clubs met veel geld laten clubs met minder geld een speler kopen zodat een speler minder hoeft te kosten, waarna de club met meer geld vervolgens de speler weer weghaalt bij die club tegen een vergoeding aan de club met minder geld. Genoeg slimme trucs om spelers tegen lagere bedragen weg te krijgen bij hun huidige clubs.

14 mei 2020 om 09:24

Harstikke mooi als er al een voorcontract getekend is. Dan kan Onana vragen of die club dan eindelijk een bod bij Ajax wil uitbrengen zodat ie ook daadwerkelijk verkocht kan worden. Slimme truuks werken overigens niet met nog twee jaar contract.

Als hij moet kiezen zou ik naar bvb gaan of chelsea hij is sws beter als burki en speelt gelijk in een betere competitie en speelt meestal cl

Tja de keepersmarkt is altijd een lastige geweest qua timing (juiste club op juiste moment met juiste budget die jou wil hebben) en zal er deze zomer niet makkelijker op worden. Eerst maar eens wachten tot een club zich meldt voordat iedereen hoog van de toren blaast dat hij weg moet/mag. Er zijn misschien 20 clubs ofzo interessant voor Onana, waarvan maar een beperkt aantal op zoek zal zijn naar een nieuwe eerste keeper en een nog beperkter aantal daar het budget voor vrij zal maken.ajax zal vast begrijpen dat 40M te hoog gegrepen is, maar alle clubs die voor Onana interessant zouden zijn zitten wel in de buitencategorie en hoeven logischerwijs ook niet met een bod van 20M aan te komen.

weg willen is een, weg kunnen is een tweede, er moet een club zijn die: 1 een nieuwe keeper nodig heeft, 2 moet voldoen aan de transfersom 3 goed genoeg zijn in de ogen van onana. dit zijn maar een paar dingen en ik zie onana dit seizoen nog geen transfer maken, de coronacrisis drukt te veel op de transfermakrt en grote bedragen zullen alleen voor de echte toppers betaald worden en om de geleden schade af te dichten, nee onana kan zoveel willen maar ik vrees voor hem dat het nog een jaartje amsterdam zal zijn

14 mei 2020 om 09:40

Nu het er alle schijn van heeft dat er overal zonder publiek gespeeld gaat worden zal je weinig spectaculaire transfers gaan zien. Clubs zullen proberen overbodige spelers te slijten maar zelf dik investeren, denk dat veel clubs een jaartje overslaan.

14 mei 2020 om 10:19

Aan de andere kant - voor genoeg clubs is het stadionpubliek een relatieve inkomstenbron. Als je bijvoorbeeld Chelsea neemt dat in de markt zou zijn voor Onana - matchday inkomsten zijn slechts 15% van het totaal. Tel daarbij op dat de inkomsten van Chelsea de afgelopen 2jaar met 25% zijn gegroeid. Dan valt het dus best mee voor een club als Chelsea. Nederland is veel meer afhankelijk van stadioninkomsten

Rajkovic halen, zal Ajax geen spijt van hebben. Vind hem meer potentie hebben dan Onana

Overmars heeft de bijnaam Marc netto, omdat hij vroeger bij zijn contracten vroeg of het bruto of netto was en het verschil niet wist .... Heeft niks te maken met spelers verkopen voor de hoogst mogelijke prijs.

14 mei 2020 om 10:56

Bijna goed - hij wist namelijk dondersgoed het verschil tussen bruto en netto. De bijnaam komt inderdaad wel van dat hij als speler al veel met geld bezig was en vaak vroeg of iets bruto of netto was.

Ik heb het hierboven al ergens gelezen, maar er zal inderdaad eerst een club zich moeten melden. Zolang dat niet gebeurt blijft het speculeren. De meeste clubs hebben een goede keeper dus ik ben benieuwd. En ik denk dat wanneer er een club zich meldt die denkt dat Onana voor 10 miljoen op te halen is dat dit door Onana ook niet echt als respectvol wordt gezien. Wanneer een club bereid is om ver voor jet te gaan geeft dit ook een signaal af. Ik denk dat Ajax best wil luisteren naar een bod van 25 miljoen.

Met alle respect, maar nu op een transfer aansturen is echt het meest egoïstische dat je kunt doen. Alle clubs zitten in de problemen, alle clubs kampen met dalende waarde van spelers. Als je dan een vertrek afdwingt ben je wel een beetje contact met de realiteit kwijt. De beste jongen heeft nog een contract, waarom zou Ajax hem nu in hemelsnaam verkopen?

14 mei 2020 om 11:38

Wellicht omdat hij vorig jaar zijn contract heeft verlengt met de afspraak dat Ajax deze zomer zou meewerken aan zijn vertrek. Als Ajax nu breekt met haar belofte zullen spelers in de toekomst nog wel 3x nadenken voordat ze onder dergelijke voorwaarden nog een jaar kunnen blijven. Wellicht dat hij door de situatie nu minder kan opbrengen dan vorig jaar, vind ik dat Ajax zich het beste aan de afspraken kan houden. Wie zegt dat de transfermarkt volgend jaar of het jaar erop weer volledig zijn hersteld?

14 mei 2020 om 12:10

Je neemt nu aan dat zulke afspraken er zijn, zonder dat daar bewijs voor is. En zelfs al zouden er afgelopen zomer zulke afspraken zijn gemaakt, dan zou je toch kunnen verwachten dat Onana begrijpt dat de situatie nu anders ligt?

Er zullen heus wel afspraken gemaakt tussen Onana, Ajax en zijn zaakwaarnemer. Ajax heeft zich al vaker flexibel opgesteld naar spelers die graag willen vertrekken. Dat zal nu ook wel gebeuren, ik verwacht dat er ook wel is afgesproken dat er alleen zaken worden gedaan. Ik vermoed dat er toch wel minimaal 30 miljoen op tafel wil komen, wil Ajax om tafel gaan. De vraag is meer welke club die een keeper nodig heeft kan dit nu neertellen. Barcelona, Real Madrid, Atletico, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Bayern Munchen zijn qua keepers toch wel voorzien. Wellicht dat er kansen liggen bij Arsenal, Chelsea, Psg, Dortmund, Juventus of Napoli. Maar gaan die in deze tijden zoveel geld neer tellen voor een nieuwe keeper. Ik vraag me het ten zeerste af. Ik denk overigens dat Onana wel klaar is voor de volgende stap, ben alleen benieuwd of deze zomer het juiste moment is.

14 mei 2020 om 20:49

Arsenal heeft met Leno al goede doelman. Chelsea, Spurs, Dortmund of PSG zou eventueel kunnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Napoli heeft een poging van Real Madrid om Fabian Ruíz in te lijven afgeslagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren