Verbeek vol verbazing op Schiphol na reis van 34 uur: ‘Dat is wel apart’

Zondag, 12 april 2020 om 17:02Yanick Vos • Laatste update: 19:45

Gertjan Verbeek keerde deze week terug uit Australië nadat de competitie was stopgezet vanwege het coronavirus en hij geen salaris meer kreeg van zijn club Adelaide United. De trainer kwam niet in aanmerking voor de door de Nederlandse overheid georganiseerde repatriëringsvlucht voor gestrande landgenoten omdat hij een expat was, daar hij woonde en werkte in Australië. Hij moest zelf een commerciële vlucht boeken en na een reis van 34 uur kwam hij donderdag aan in Nederland. Aangekomen op Schiphol was hij met stomheid geslagen, zo laat hij weten aan Voetbal International.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door vegitosan)

Allemaal lekker populistisch, maar ook meneer Verbeek besloot gewoon te gaan vliegen in tijden van de corona-crisis omdat meneer in Australie niets meer had. Lekker even meepraten met de buhne, maar je kunt de moraalridder niet spelen als je zelf 1 van de zoveel passagiers op zo'n vliegtuig bent.

12 april 2020 om 17:29

Volgens mij geeft de Nederlandse regering gewoon aan dat alle Nederlanders terug moeten komen? Dus tot zover je argument van populisme. Dat er op Schiphol geen enkele controle plaatsvindt is gewoon absurpt. Snap werkelijk niet waarom daar geen temperatuur wordt gemeten. Natuurlijk zijn er ook mensen besmet en vertonen (nog) geen symptomen, maar iedereen die je eruit kan pikken is er 1.

12 april 2020 om 17:41

Je moet niet terug komen maar mag terug komen. Hij was niet op vakantie.

12 april 2020 om 18:21

Het wordt geadviseerd om terug te komen. Dat is heel wat anders dan dat je mag terugkomen. En hij was inderdaad niet op vakantie, maar werkte daar en zit nu dus zonder werk. Dan is het niet meer dan logisch dat je het advies van de regering in acht neemt, om gewoon terug te keren en hier de situatie gaat afwachten.

12 april 2020 om 18:58

“Absurpt” kan je het ook vinden om a la Belgique volslagen in een kramp te schieten over iets dat je toch niet gaat ontlopen

12 april 2020 om 18:59

Klopt helemaal. Zijn medepassagiers zitten hoogstwaarschijnlijk in het zelfde “schuitje”

12 april 2020 om 18:59

Klopt helemaal. Zijn medepassagiers zitten hoogstwaarschijnlijk in het zelfde “schuitje”

12 april 2020 om 18:59

Klopt helemaal. Zijn medepassagiers zitten hoogstwaarschijnlijk in het zelfde “schuitje”

12 april 2020 om 19:35

Dat het komt weet iedereen, maar om simpele dingen als temperatuur meten niet te doen? Als je daarmee je besmettingen nog verder om laag kan brengen, waarom niet? Er worden extreme maatregelen getroffen, maar een apparaat dat temperaturen meet op het vliegveld is dan weer teveel gevraagd? Je laat de kraan nu dan niet meer doorstromen met de huidige maatregelen, maar door dit soort dingen laat je de kraan wel door druppelen.

12 april 2020 om 17:36

Hij krijgt gen salaris meer als jij zonder geld kan rondkomen zou ik graag wat tips van je willen hebben , en wie ben jij om te bepalen dat hij niet terug zou mogen naar Nederland pff

12 april 2020 om 17:38

Volgens mij zit hij niet zonder geld daar en zegt niemand dat hij terug mag komen

12 april 2020 om 17:42

De club had tot 22 april de lonen volledig stop gezet als ik het goed heb. Hij heeft momenteel dus geen inkomen. Het gaat ook niet zo lekker tussen hem en de club heb ik het gevoel aangezien hij mogelijk juridische stappen ging zetten.

12 april 2020 om 18:18

Volgens mij bedoeld getj dat Verbeek een mooie buffer heeft kunnen opbouwen in zijn carriere en dat ie heus wel 1 a 2 maandjes zonder salaris kan.

12 april 2020 om 18:31

Daar ben ik het zeker mee eens. Maar het lijkt me dus vooral dat Verbeek niet echt verwacht terug te keren bij die club (door de onenigheid over het salaris) en daarom terugkeert naar Nederland. Want ik kan me inderdaad niet voorstellen dat Verbeek het moeilijk zou krijgen om een paar maanden een flat van 600€ te huren.

12 april 2020 om 19:03

Wie wil voor hem bepalen dat hij niet terug mag komen? En ik denk idd dat iemand zoals Verbeek ook al krijgt hij zijn salaris tijdelijk niet uitbetaald krijgt niet zonder geld zit. Maar daar gaat het niet om, ik vind het ironisch dat hij klaagt om de volle vluchten maar zelf ook in het vliegtuig zit.

12 april 2020 om 18:08

Dit is toch een andere situatie. Hij zat vast in een vreemd land zonder inkomsten. Dan kan hij wel eigen geld hebben. Maar niemand weet hoelang zoiets gaat duren. Daarna zit je met de rapen gaat als alles op is

12 april 2020 om 19:09

Idd juvedeef ik geef je helemaal gelijk mijn punt is meer dat de andere passagiers waarschijnlijk in een soortgelijke of zelfs in een veel penibelere situatie zitten aangezien je mag aannemen dat Verbeek nog wel waar spaarcenten heeft en heel veel passagiers die nu terug keren vanuit Australië vaak arbeids immigranten zijn.

12 april 2020 om 18:28

Opvallend hoe je soms ongenuanceerd op het handelen van mensen reageert. Op dit moment zou je toch extra maatregelen verwachten, waaronder wellicht een minder druk bezet toestel. Daar ben je als passagier niet verantwoordelijk voor, en het overzicht ontbreekt daarvoor. Daarnaast kun je helemaal niets zeggen over zijn persoonlijke situatie en dat over zijn gezin. Financieel, heeft hij schoolgaande kinderen. Komt bij dat het onduidelijk is wanneer er weer gevlogen zal worden. Dat je verwacht, nadat je dus in een risico situatie hebt verkeerd, dat je bij aankomst aan extra controles onderworpen wordt is ook niet vreemd. Ik vind jou reactie meer naar populisme neigen eerlijk gezegd.

Had beter in Australië kunnen blijven , daar gooien ze de boel dicht en staat er op overtreding een boete waar je niet blij van wordt. En als hij maar 650 dollar p/m moet betalen huurt hij of een krot of hij bedoelt per week.

12 april 2020 om 21:00

Gezien dat nog minder dan 400 euro zou zijn, kan het bijna niet anders dat hij per week bedoelt (alhoewel huur uitdrukken in /maand een stuk gangbaarder is).

12 april 2020 om 23:25

Moet per week zijn. Voor 650 A$ huur je idd. een krot en huurprijzen gaan in Australië per week.

Lachwekkend hoe sommige leden denken, dus als Verbeek zonder inkomens zit dan moet ie daar blijven;
Sommige gebruiken echt belarde argumenten zoals we wel vaker lezen hier ook een veel gebruikte argument is dat voetballers alles moeten slikken en accepteren omdat ze toch al zoveel verdienen HAHAHA maar goed

12 april 2020 om 20:04

Lol echt zo, zo raar hoe sommige denken. Alsof er ergens in zulke reacties stiekem afgunst en jaloezie zit. Slaat gewoon nergens op. Dit zijn ook mensen zoals wij allemaal en verdienen idd meer maar man dat betekent niet dat ze maar alles moeten accepteren. 70% pay cut tsja ze moeten niet klagen. Zo krom.

Terecht dat GJV weer terug is gekomen. Wat moet je in een "vreemd" land als je geen salaris krijgt? Wel vreemd dat die reizen zo georganiseerd worden en er geen rekening met het virus gehouden wordt.

Zelfs in zo een klein stukje schopt ie naar de maatschappij, de medereizigers en de douane op Schiphol. Altijd maar afgeven op iedereen, maar nooit een spiegel voorzich zelf gehouden. Chapeau!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Adelaide United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: A-League
SpelersPositieW
R. KittoMiddenvelder90
S. MaukMiddenvelder92
C. GoodwinAanvaller95
B. OliveiraMiddenvelder80
IsaíasMiddenvelder80
J. CavalloMiddenvelder70
L. D'ArrigoMiddenvelder70
Voor de complete selectie: Clubpagina Adelaide United.

116 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 januari
Manchester City is dicht bij de komst van Julián Álvarez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren