‘240.000 doden, niet te bevatten, het lijkt hier veel erger dan in Europa’

Maandag, 6 april 2020 om 15:50Rian Rosendaal • Laatste update: 16:44

In de Verenigde Staten lijken de problemen rondom het coronavirus het grootst te zijn. De vrees is zelfs dat de coronacrisis minstens 240.000 Amerikanen het leven zal kosten, zo liet president Donald Trump vorige week weten. Het aantal doden gaat richting de 10.000, terwijl ruim 330.000 mensen zijn besmet in de Verenigde Staten. Alexander Büttner, sinds januari verbonden aan New England Revolution uit de Major League Soccer, wacht in Boston af wat er de komende tijd gaat gebeuren in zijn nieuwe thuisland.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door sirius)

Staten zijn bijna net zo groot als Europese landen dus ergens is het wel te verklaren de hogere cijfers. nog steeds verschrikkelijk natuurlijk

6 april 2020 om 16:00

In Europa gaan er zeker geen 240.000 doden vallen, momenteel zitten sommige landen al weken in een crisis en voor zover ik weet is de 50.000 grens in Europa nog niet eens bereikt (of heel nipt). Daarnaast woont er in de gehele EU 2 keer zoveel volk als in de USA.

6 april 2020 om 16:27

In de Vs gaan die ook niet vallen. Ik denk dat het a la gisteren in zml werd gezegd zich gaat voltrekken. Trump slaat nu compleet de andere kant op door extreem veel doden te benoemen zodat hij zometeen kan zeggen dat het allemaal meeviel dankzij de goed genomen maatregelen van hem.

6 april 2020 om 16:34

Ja vond het ook wel een goede redenering van Lubach. Wel is het duidelijk dat het er niet goed uitziet voor de USA.

6 april 2020 om 17:10

@lierse1997, ik heb geen periode van Trump gehoord maar 240000 in Europa lijkt me ook absoluut niet onrealistisch over een heel jaar gezien bv. Tenzij er echt snel een goed vaccin wordt ontwikkeld maar dat lijkt me niet realistisch.

6 april 2020 om 19:34

Dit bericht klopt niet helemaal, de experts hebben aangegeven dat er tussen de 100.000 en 240.000 doden kunnen vallen. Dit betreft een periode van tot en met December - tot er een vaccine komt. Maar goed, zoals dr Fauci al vaker heeft aangegeven: dit soort modellen zijn net zo goed als de aannames die je maakt. Daarnaast valt het in USA nog mee qua aantal doden, momenteel in NYC wordt de piek deze week verwacht (of we zitten er al in) en die is een stuk lager dan verwacht. De president is een idioot, dat klopt inderdaad. Maar de VS beschikt over de meest intelligente experts ter wereld, en gelukkig adviseren die nu Trump (ook al gaat dat verdomd lastig). Deze president is een schande, al die bright minds die de VS kan gebruiken worden niet gebruikt. Meeste andere functies worden aan vriendjes gegeven.

6 april 2020 om 19:40

@Evangelista, maar het is wel zo dat er staten zijn waar mensen geen afstand houden en geen andere beperkingen hebben. Ze gaan gewoon naar de kerk, evenementen en ga zo maar door. Dus het aantal doden kan nog behoorlijk stijgen daar.

6 april 2020 om 19:52

@Kyle Goed punt. Het is problematisch, maar Amerika is qua oppervlakte ontzettend groot en dat is een voordeel. Overigens hebben alle staten nu wel social distancing measures, maar dat wordt bepaald op stadsniveau en dorpsniveau. Afgelopen 5 dagen hebben alle staten (soort van) social distancing geïmplementeerd, niet officieel, maar als guidelines. Het gaat er in de kern om dat NY state en NYC onder controle wordt gehouden alsmede California. Ik voorzie problemen met name in deze staten. Voor wat betreft evenementen, ja kerkelijke diensten, maar die worden alweer onder de duim gehouden. Dus verwacht niet dat die er nog zullen zijn.

6 april 2020 om 20:22

In New York verwachten ze nu al bijna een piek? Als ik het goed heb is het daar een stukje later uitgebroken dan in Europa en zelfs hier weten we nog niet eens zeker of de piek al bereikt is. Verder is dat ook weer typisch Amerikaans: “De VS beschikt over de meest intelligente experts ter wereld”.

6 april 2020 om 20:49

@Evangelista Die cijfers komen vanuit het witte huis, dus vanuit trumps administratie. Dat het een extreem hoge projectie is zodat trump straks met een lager aantal kan schermen is allesbehalve vergezocht, kijkend naar zijn handelen tot op heden.. & precies waarop ze hopen gebeurt: noem 100.000 tot 240.000 en men neemt - zoals ook buttner lijkt te doen - klakkeloos de 240 over..

6 april 2020 om 21:02

@Lietse Men verwacht dat de piek komt binnen enkele dagen - of we zitten er al op en het wordt een gelijke lijn. Het is hier eerder uitgebroken en maatregelen zijn ook eerder genomen in de VS dan de meeste Europese landen. Ik weet niet waarom men dat constant vergeet, de VS was er nog redelijke ‘snel bij’ in vergelijking met andere landen. Pas toen de VS de travel ban instelde werd heel Europa angstig. En ja, de VS beschikt ook over de slimste mensen, kan ik vrij weinig aan doen. Maar de topuniversiteiten zijn gewoon vele malen beter en de professoren/deskundigen ook. Dus ja, ik zou mijn geld niet inzetten op de zorgkosten hier, maar wel op de expertise en de mitigatie van het probleem. En ik snap dat niet heel goed met het niet zeker weten of je een piek bereikt. Als je iedereen binnen huizen hebt en je weet dat symptomen binnen elke weken optreden, dan kan je al een schatting maken van de piek.

6 april 2020 om 21:05

@KamielUhm, die cijfers komen vanuit dr Fauci en de andere experts. Die cijfers kloppen wel, want dit virus kan nog een jaar in de samenleving blijven. Ik vertrouw wel op dat gemiddelde, maar Trump heeft zelf al aangegeven dat het hoger en lager kan uitvallen, dus tja.Kijk, either way, het gaat niet om het gelijk hebben aan het einde. Het gaat erom hoe je zoveel mogelijk die cijfers naar beneden haalt. That’s all.

6 april 2020 om 16:01

Het is net zoals het Defensie-budget van Amerika. Ze hebbe meer gevallen dan de nummer 2 en 3 bij elkaar.

6 april 2020 om 16:03

Gaat eerder om aantal inwoners... 327 miljoen in de VS tov 741 miljoen in europa. Nogal een verschil Luke

6 april 2020 om 16:18

Precies daar draait het om (inwoners aantallen). Bijvoorbeeld Bulgarije is een veel groter land dan Nederland, maar bijna de helft minder bewoners.

6 april 2020 om 16:46

Staten zo groot als Europese landen, maat staten als Montana, Alaska etc. hoe groot ze ook zijn hebben niet oer se zoveel inwoners. Een staat als Californie, of New York natuurlijk wel.

Tja dat krijg je als algemene ziekteverzekering en enige sociale zekerheid gezien wordt als iets “communistisch”. Qua zorg is Amerika bijna een derdewereldland en als je dan nog eens een president hebt die het eerst bagatelliseerde, kom je heel snel in de problemen.

6 april 2020 om 16:15

Alle presidenten / leiders hebben het gebagatelliseerd. Onze voormalige minister van volksgezondheid heeft het in januari zelf ook een griepje genoemd en gezegd dat de kans nihil was dat het in Europa een probleem zou gaan vormen. Trump heeft redelijk snel juist actie ondernomen door direct vluchten vanuit China en Europa te weigeren, werd nog schande van gesproken. Ja ook gezegd dat het maar een griepje is, maar als 1 van de eerste juist actie ondernomen.

6 april 2020 om 16:21

Hij heeft eigenlijk nog niks gedaan. Wat helikoptergeld en Amerikanen aansporen om een ongetest medicijnen te proberen.

6 april 2020 om 16:24

Toen Europa al in brand stond, sprak Trump nog over Fake News en over een hoax van de Republikeinen. Al heb je wel een punt dat de huidige situatie geen gevolg is van Trump. Het is het gevolg van jarenlang bezuinigen op ziektezorg.

6 april 2020 om 16:33

Als eerste vluchten geannuleerd, een steunpakket van 2 biljoen, extra steun / druk voor de ontwikkelingen van een medicijn, miljoenen mondkapjes laten bijmaken, ook daar mag je niet met meer dan 10 mensen bij elkaar zijn, etc. Een stuk meer dus dan jij [email protected] ja hij heeft het gebagatelliseerd, net zoals alle wereldleiders. Maar waarom praten over Trump als onze eigen leiders in Europa het ook doen of hebben gedaan. Oprecht wat doet Trump nou anders dan een Rutte? Dezelfde maatregelen zijn van kracht en er zijn grote plannen voor het redden van de economie. Dat Trump de ene dag A zegt en de andere dag B weten we wel, maar dat doen de politici in Europa ook.

6 april 2020 om 16:37

Er is een groot verschil met het in het begin onderschatten of op publieke televisie spreken van fake news of een hoax van de Republikeinen. Als je de volgende dag namelijk zegt dat het wel allemaal erg is, zullen veel mensen het nog bagatelliseren (zoals ook op grote schaal gebeurt in de VS).

6 april 2020 om 17:00

Lierse, toen China al in brand stond meldde het RIVM ook dat het coronavirus niet in Nederland zal komen en dat het niets voorstelde. Die tweets kan je zo terugvinden. Ik ben geen fan van Trump, maar dit is wel heel makkelijk allemaal om hem te bashen.

6 april 2020 om 17:24

Bashen en terechte kritiek zijn twee verschillende dingen. Zo mogen we ook kritisch op het Rivm zijn dat ze gezegd hebben dat de kans dat Corona ons zou bereiken ontzettend klein was omdat er geen directe vluchten naar Nederland waren. Zo mogen we ook kritisch zijn dat Trump het fake news noemde, dat hij het een griepje noemde en ook nu weer dat hij zijn landgenoten aanspoort om een medicijn te gebruiken waarvan nog lang niet zeker is hoe goed het werkt. Bovendien word dit medicijn normaliter gebruikt wanneer je al Corona hebt en in het ziekenhuis ligt. Trump kan in de media nooit wat goeds doen, als hij 3 kinderen uit een brandend gebouw red dan zal de media hem kwalijk nemen dat de kat kwam te overlijden. Maar dat wilt niet zeggen dat alle kritiek daarom maar onterecht is.

6 april 2020 om 18:42

Dat Trump exact hetzelfde reageerde als onze West- Europese leiders (door alles te bagatelliseren) is onzin. De eerste reacties van Trump staan haaks op die van Rutte en adere Europese regerinsgleiders en lijken eerder op die van die idioot in Wit Rusland die gewoon het voetbal en de ijshockey vrolijk door laten gaan alsof er niks aan de hand is. "ach, ziet u hier een virus rondzwerven? Welnee, ik drink wodka, helpt daar uitstekend tegen, mensen moeten niet in paniek raken en normaal doen!" Dát werk. Werd Trump nota bene niet op nationale TV gecorrigeerd door een viroloog, die Trump totaal te kakken zette omdat die het tegengestelde beweerde van hoe het echt in elkaar zat? En dat voor een President die zelfs naar de supreme Court wilde om álle arabieren de toegang tot het land te ontzeggen, maar die dus totaal niet de maatregelen nam die hij moest nemen om verspreding van Corona tegen te gaan/te beperken. Nee, de chaos in de VS verbaasd mij echt helemaal niets.

6 april 2020 om 21:50

Democraten denk ik. Het is verkiezingstijd, dus alles wat nu fout gaat, wordt door Trump aan de democraten toegeschreven. Niet zijn eigen heilige republikeinen.

6 april 2020 om 16:19

Dat je claimt dat niet iedereen toegang tot zorg heeft, heb je natuurlijk gelijk. De zorg in Amerika is wel het beste van de wereld, niet voor niets worden mensen vanuit hier naar Amerika gevlogen voor specifieke operaties die we hier niet kunnen uitvoeren. Mbt Corona, is het ook gewoon de wet van de grote getallen. Amerika is een heel groot land waardoor je ook sneller meer slachtoffers krijgt.

6 april 2020 om 16:22

De zorg is de beste ter wereld voor de rijken. Dus dan heb je zeker niet de beste zorg ter wereld naar mijn idee. Het heeft zelfs niets te maken met de grote aantallen. Het heeft te maken met jarenlang te weinig investeringen en besparingen, daardoor is de zorg onbetaalbaar. Zeker omdat veel verzekeringen verbonden zijn aan werken bij een bedrijf. Als je dus ontslagen wordt (zoals nu massaal gebeurt in de VS), heb je geen verzekering.

6 april 2020 om 16:27

De beste als je geld hebt. Dat mag ook wel, want zorg is daar de allerduurste ter wereld. Je hebt tientallen miljoenen mensen die niet eens verzekerd zijn omdat ze het niet kunnen betalen. De prijzen van medicijnen zijn verschrikkelijk hoog, en kunnen op ieder moment met ontelbaar factor verhoogd worden, omdat er geen wetgeving is om dat tegen te houden. Dat alles heeft tot gevolg dat in een derde wereld land als Cuba, waar zorg gratis is, de levensverwachting hoger is dan veel staten in de VS.

6 april 2020 om 16:30

De beste zorg van de wereld, tsja, wat heb je daaraan als het grootste deel van de bevolking geen zorg kan betalen. Mensen slaan een ritje met de ambulance al over omdat het te duur is. 50.000 mensen per jaar gaan dood omdat ze geen zorg kunnen betalen. Of je betaalt je helemaal scheel waardoor je failliet raakt en op straat komt te staan met je gezin. Dat krijg je met een zorgsysteem dat volledig gekaapt is door het grote geld. Het zorgsysteem van de VS is inferieur aan dat van alle rijke landen.

6 april 2020 om 16:36

@lierse1997: Daar heb je ook zeker een punt, ik ben hier ook geen pleitbeslechter van de Amerikanen, ik wilde alleen een nuancering maken. Dat de zorg daar niet voor iedereen (een fors aantal mensen) goed geregeld is, is een feit. Ik weet wel dat ziekenhuizen over het algemeen nu niet "picky" zijn en iedereen helpen die een probleem heeft. Het is nu niet zo dat miljoenen Amerikanen tevergeefs op behandeling staan te wachten.

6 april 2020 om 16:40

Het is inderdaad niet zo dat er honderdduizenden geen toegang hebben, maar mochten er Italiaanse omstandigheden ontstaan in sommige staten (wat nu in New York al aan de gang is en daar hebben ze voor de standaarden van de VS een goede algemene zorg) krijg je een echte ramp. Het is echt schandalig hoe slecht de zorgsector geregeld is een van de rijkere landen op de wereld.

6 april 2020 om 16:45

@sniewaar: het grootste deel van de bevolking kan gelukkig wel de zorg betalen (de ontslagen nu helpen daarin niet mee), maar ik ben het met je eens dat er heel veel onverzekerde Amerikanen zijn. Dat percentage lag 2 jaar geleden op net geen 10% van de bevolking. Dat zijn uiteraard schrikbarende aantallen, maar dat is niet "het grootste deel van de bevoling" zoals jij meldt.

6 april 2020 om 16:48

New York is echt er verschrikkelijk aan toe man, ik ben 3 weken geleden gevlucht en je krijgt kippenvel als je ziet wat het ziekenhuis personeel daar mee maken. Echt dit is zo'n gigantische ramp.

6 april 2020 om 16:52

@emileheskyg: Kan helemaal meegaan met je tekst, met alleen de kanttekening dat je niet per se "rijk" hoeft te zijn om verzekerd te zijn, maar je hebt wel degelijk inkomen nodig. Je allerlaatste zin zou best kunnen kloppen mbt levensverwachting (niet gecheckt), ik vraag me alleen af of dat alleen met de zorg te maken heeft of ook met de levensstijl. Ik denk namelijk niet dat je dat sec kan afschuiven op het zorgsysteem.

6 april 2020 om 16:54

@binny: Helemaal eens. 1 van mijn beste vrienden woont op Manhattan (nederlander met een greencard) en die zit echt angstvallig thuis (gelukkig kan hij wel werken van uit huis). Het is daar nu wat hij zegt echt een spookstad geworden met bijna apocalyptische praktijken rondom ziekenhuizen.

6 april 2020 om 18:09

@4ever4ajax, grappig, ik ben ook Nederlander met Greencard. Ik ken veel mensen die verplegers/of dokters zijn in de ziekenhuizen, echt ik krijg rillingen op me lijf als ik er over na denk. Wat een helden ook.ja, voor een drukke stad als NY, waar nu niemand meer buiten is, is het echt raar. Net als in Amsterdam natuurlijk.

6 april 2020 om 21:20

Het valt vooralsnog naar mijn inzien mee. Ja de cijfers geven vele cases aan, maar het valt mee als je her vergelijkt met Italië, dergelijke toestanden hebben we hier niet. In die zin had het veel erger kunnen zijn. En het is logisch dat NY zo hard wordt geraakt, omdat NYC daarbij hoort - grootste wereldstad - dus tja, density is heel ruim. In NYC zijn er 80.000 cases. En trouwens: Ik heb het nogmaals nagelezen, maar die cijfers die Buttner dus opnoemt kunnen vele malen lager uitvallen FYI. Qua doden valt het nog mee in de VS.

6 april 2020 om 16:45

Derdewereld land? Nou, misschien in bepaalde delen, maar in de grote steden is het gewoon prima hoor. Maarja, ik heb dan het geluk gehad dat ik altijd in goede buurten heb kunnen wonen in Detroit, Las Vegas, Atlanta, DC, en New York. Verder heb je gelijk, ik vind Trump een griezel, maar hoe hij dit heeft aangepakt neem ik hem nog het meest kwalijk van alles. Het is een schande hoe onvoorbereid Amerika is voor Corona, elke Amerikaan denken dat ze het beste, geweldigste, en sterkste land ter wereld is, maar ze hebben er een puinhoop van gemaakt. 1/3de van de economie gaat naar de klote deze quarter, dat is gigantisch.

6 april 2020 om 16:52

Tja de zorg kan nog zo goed zijn als je wilt, als je em niet kunt bereiken ben je er niets mee. Door de massale ontslagen door Corona verliezen enorm veel mensen hun ziekteverzekering. Veel publieke ziekenhuizen zijn dan ook nog eens verouderd en hebben te kampen met personeelstekort en te weinig vakkundig personeel (dat is voornamelijk zo in de meer rurale gebieden en staten). Verder geef ik je volledig gelijk over “the greatest country in the world”. Het is een land vol met idioten en een matige infrastructuur.

6 april 2020 om 18:17

@lierse1997, Bedoel je het niet kunnen bereiken vanwege de grote afstanden? dat is zeker zo in die rural gebieden, maar dat is ook niet zo heel makkelijk. Amerika is het 3de grootste land ter wereld, Nederland ongeveer de grote van New Jersey.de ziekte verzekering hier is inderdaad een ramp, en dan heb je het nog niet eens over hoe duur de medicijnen zijn etc.. Ach het is een lachertje, ik ben dol op Amerika, maar heb ook veel afschuw, vooral voor de mensen die denken dat alles beter is in Amerika. Dat is niet zo. De infrastructuur is inderdaad broodnodig toe aan verbeteringen, denk dat bjivoorbeeld honderden bruggen in Amerika op instorten staan, de wegen zijn verschrikkelijk in bepaalde delen.ben je er zelf ook geweest? Neem aan van wel Verder, kom jij uit Belgie? Woon je in Nederland.vraag het mij gewoon af want ik vind je mening vaak heel objectief en duidelijk over komen en dat je ook veel van de Belgische en Nederlandse competitie wee, sorry als dat te persoonlijk is!

6 april 2020 om 18:35

Ik ben het volmondig met je eens dat het in de VS een teringzooitje is, maar ik ben sowieso niet echt fan van het land zelf (was je waarschijnlijk al opgevallen 😅). Daarom dat ik ook niet echt behoefte heb om er naar op reis te gaan. Ik ben wel al in Canada geweest en daar leer je al snel mensen kennen die beter bekend zijn met het Amerikaanse systeem. Om op je vraag te antwoorden. Ik ben een Belg, maar met veel Nederlandse familie. Daarom dat ik ook veel naar de Nederlandse tv en voetbalcompetitie kijk.

6 april 2020 om 19:21

@lierse1997, ik begrijp dat je geen fan van het land zelf bent. Canada is ook prachtig met de natuur en top steden zoals Montreal en Toronto. Toch zou ik het je wel een keer aanraden, een stad als Chicago bijvoorbeeld, of misschien Washington D.c., maar dat moet jezelf weten. Ik heb buiten Sint Petersburg ook geen behoefde om in Rusland te gaan reizen of zo. Amerikanen en Canadezen, zijn uiteindelijk wel anders en zullen het zeker niet met elkaar eens zijn dus met een beetje zout nemen . En top man, goed om te weten en bedankt voor je antwoord

6 april 2020 om 21:52

@Lierse. Als je genoeg geld hebt, is de zorg in Amerika net zo goed of misschien beter dan hier. Echter staat of valt het bij je bankrekening geen geld geen zorg of minimale zorg.

6 april 2020 om 21:59

Dan spreek ik dus van een slecht zorgstelsel. Gewoon schandalig voor zo een rijk land.

6 april 2020 om 22:15

Amerika is sowieso al jaren een luchtkasteel. Ze klagen al jaren over het vele aantal geweldsdelicten en slachtoffers door wapens, maar intussen kun je daar op elke hoek van de straat aan een wapen komen. Het zorgstelsel daar is al hopeloos daar zolang ik me kan herinneren, veel te veel mensen daar hebben nauwelijks onderwijs genoten en zo kun je wel door blijven gaan. Ze pronken er graag mee dat ze een grootmacht zijn en de woorden "the American Dream" kunnen ze daar niet vaak genoeg horen, maar het land is op veel te veel vlakken al jaren in verval. Laten we eerlijk zijn: De mensen daar hebben Trump nota bene in het Witte Huis gestemd.

Voorlopig zijn 50000 van de 70000 doden in Europa gevallen dus waar heeft deze man met over? Die inschattingen kun je toch nog weinig mee

6 april 2020 om 16:40

Die inschatting komt van de president. En alhoewel ik hem nogal een clown vind neem ik aan dat hij die schatting niet zelf heeft gemaak maar heeft vast besloten om uitendelijk toch naar de wetenschappers te luisteren

Elk land heeft het virus onderschat maar VS heeft het echt bont gemaakt met hun genie die het heel lang minimaliseerde en tot vorige week nog altijd dacht dat het wel over zal waaien. Ondertussen onderscheppen ze ladingen maskers van andere landen en maken ze even 2000 miljard vrij voor de crisis. Het is te hopen dat hun inhaalbeweging veel goed maalt want heel de wereld is afhankelijk van hun.

Het lijkt daar niet veel erger dan in Europa, het is veel erger dan in Europa. Dit is nog geen maand geleden: Trump zei dat de „brede maatregelen” die zijn regering direct heeft genomen om toegang vanuit besmette gebieden te beperken, hebben gezorgd voor „dramatisch lagere aantallen” van besmettingen in de VS dan in andere delen van de wereld. „de Europese Unie heeft gefaald, zij heeft geen restricties opgelegd aan het verkeer vanuit China”, zei Trump. „ik zal nooit aarzelen om drastische maatregelen te nemen.” Amerikaanse burgers die zijn getest en vanuit Europa terug willen naar de VS, kunnen dat doen.wat krijgt de VS het hard terug, met die enorme loser aan het hoofd van dat land.

6 april 2020 om 17:18

Feiten als deze kan je inderdaad niet lang ontlopen. Dat je de opwarming van de aarde nog ontkent kan hij nog mee wegkomen want hij zal de gevolgen zelf niet meer meemaken.

6 april 2020 om 22:02

Elke landsbestuurder in Europa had zeer waarschijnlijk dezelfde cijfers gehad. Ik ben ook geen fan van Trump, maar het is wel ernstig dat mensen dat virus gebruiken om deze man verder naar beneden te halen. Zelfs deskundigen wisten en weten nog steeds niet zoveel omtrent dit virus, terwijl zij de bestuurders erover moeten informeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NE Revolution

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. BuksaAanvaller31
T. BunburyAanvaller20
E. KizzaAanvaller10
E. EdwardsKeeper00
M. TurnerKeeper30
J. BellVerdediger00
B. ByeVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina NE Revolution.

70 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 5 mei
Daniele De Rossi staat voor een terugkeer bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren