Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Büttner krijgt na winst fraaie prijs vraag over Ajax-backs: ‘Dat kan ik ook’

Laatste update:

Het doelpunt van Alexander Büttner tegen FC Den Bosch is uitgeroepen tot de mooiste goal van het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De vleugelverdediger haalde na een hoge pass in één keer succesvol en bijzonder fraai uit richting het Bossche doel. "Hij was absoluut bewust", vertelt Büttner in gesprek met Hans Kraay junior van ESPN.

Op 4 november reisde De Graafschap af naar Den Bosch voor het treffen met de lokale FC. De Superboeren begonnen uitstekend aan de wedstrijd door al na een klein kwartier op voorsprong te komen. Jeffry Fortes had vanaf het middenveld een hoge bal in huis op Büttner, die de bal in één keer met binnenkant wreef uit de lucht nam en doelman Wouter van der Steen kansloos liet. "Hij was absoluut bewust", laat Büttner weten. "Het was een fantastische bal van Jeffry Fortes. Het had op dat moment voor mij geen nut om de bal voor te geven, want er was niemand voor de goal. Ik dacht: ik doe het gewoon."

"Ik zag daarvoor al een beetje dat die keeper wat uit zijn goal stond", vervolgt Büttner. "Ik dacht niet na. Als 'ie erin vliegt, vlieg 'ie erin. En als 'ie het stadion uitgaat dan misschien de volgende. Hij vliegt er natuurlijk fantastisch in." De inmiddels 34-jarige Büttner brak aan het begin van zijn carrière door uit de jeugdopleiding van Vitesse/AGOVV. Na vier jaar in het eerste van Vitesse te hebben gespeeld volgde in 2012 een absolute droomtransfer naar Manchester United. In zijn eerste wedstrijd voor the Red Devils wist hij zelfs te scoren. Büttner zou echter niet het maximale uit zijn carrière halen. Na zijn transfer naar Dynamo Moskou in 2014 volgden (tijdelijke) avonturen bij Anderlecht, Vitesse, New England Revolution en RKC Waalwijk. In de zomer van 2022 trok hij naar De Graafschap.

Kraay vraagt vervolgens wat de nu 'volledig afgetrainde en fitte' Büttner denkt als hij kijkt naar de linksbacks van Ajax, Calvin Bassey en Owen Wijndal. "Als ik heel eerlijk ben: dat ik dat ook kan", antwoordt Büttner. "Dat ik de kwaliteiten ook heb om dat niveau te halen. Een voetballer wil altijd stappen maken." Kraay, bekend De Graafschap-supporter, vraagt of de linksback nog weggaat bij de Doetinchemmers. "Nee, ik heb het ontzettend naar mijn zin bij De Graafschap." Büttner maakte naast zijn wonderschone treffer het vorige seizoen nog drie treffers in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast was de aanvallend ingestelde back ook nog eens goed voor negen assists. Een plekje bij de Keuken Kampioen Play-Offs leverde het echter niet op voor De Graafschap. De club eindigde teleurstellend als tiende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is niet echt een leider die een team aanstuurt maar met zijn trap heb je wel iemand die altijd voor gevaar kan zorgen.

Gelukkig vergelijken we elke positie met spelers van Ajax. Hij vergelijkt zichzelf tenminste met 2 spelers die vorig jaar totaal geen niveau haalde op de linksback positie, dus als hij dat zijn niveau vind word het niks 😂

Hahaha prachtig dat kan ik ook de kwaliteiten heb ik. Nou die heb je al heeel lang niet op een hoog niveau laten zien dus zou het niet te hard roepen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren