‘Brutale’ Neuer krijgt ervan langs in Duitse media na eisen ‘XXL-contract’

Dinsdag, 31 maart 2020 om 10:54Yanick Vos • Laatste update: 10:58

Manuel Neuer heeft er in de Duitse media flink van langs gekregen van Lothar Matthäus. De 34-jarige doelman van Bayern München is met zijn werkgever in gesprek over een nieuw contract, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. De ervaren sluitpost is naar verluidt uit op een zogenoemd ‘XXL-contract’ tot medio 2025, terwijl de Duitse topclub niet verder wil gaan dan een verbintenis tot aan de zomer van 2023. Matthäus vindt dat Neuer water bij de wijn moet doen en zich minder ‘brutaal’ moet opstellen, aangezien de club veel voor hem heeft betekend.

De huidige verbintenis van Neuer loopt medio 2021 af. Beide partijen willen graag met elkaar door, alleen is er onenigheid over de duur van het contract. BILD maakte al melding van een eventueel vertrek van de Duits international en een mogelijke overstap naar Chelsea. Matthäus is van mening dat club en speler het zover niet moeten laten komen. Hij vindt dat Neuer akkoord moet gaan met het aanbod van Bayern: “Vooral in deze tijden moet hij bedenken dat dankbaarheid en waardering geen eenrichtingsverkeer zouden moeten zijn”, stelt de oud-international in zijn column voor Sky Deutschland.

“Het zou brutaal zijn om hardnekking vast te houden aan een contract dat hij op zijn leeftijd nergens anders aangeboden zou krijgen”, aldus Matthäus. De oud-speler van onder meer Bayern München en Internazionale herinnert Neuer eraan dat de club altijd achter hem heeft gestaan, ook in moeilijke tijden. Hij wijst naar de discussie van vorig jaar over wie de eerste doelman van de nationale ploeg moest zijn. Barcelona-keeper Marc-André ter Stegen en Neuer stonden lijnrecht tegenover elkaar. Onder meer Bayern-voorzitter Uli Hoeness steunde Neuer toen publiekelijk. “Ik kan me niet herinneren dat Bayern een speler meer waardering heeft gegeven dan Manuel Neuer.”

Daarom vindt Matthäus dat Neuer, die hij ‘de beste keeper ter wereld’ noemt, zich bescheidener op moet stellen. “Als Bayern een contract aanbiedt tot 2023 en de speler wil verlengen tot 2025, dan moet je elkaar halverwege ontmoeten en kom je uit op 2024.” Bayern heeft zich voor volgend seizoen al versterkt met 23-jarige Alexander Nübel, die op de lange termijn Neuer moet gaan opvolgen onder de lat in Beieren.


Poll

Snap jij het standpunt van Bayern München om niet langer dan drie jaar te verlengen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ná Neuer zijn blessure hem een beetje kwijt ben geraakt. Daarvoor kwam hij wekelijks in het nieuws met bizarre reddingen en acties.. Tijdens zijn lange blessure zijn er wel een aantal andere keepers die zichzelf meer in de picture hebben gespeeld. Volgt iemand Bayern om goed te kunnen zeggen of hij nog steeds de Neuer is als vóór zijn blessure?

31 maart 2020 om 11:07

Neuer is naar z'n blessure wel veranderd ja. Maar als je de meeste wedstrijden van dit seizoen bekijkt. Was Bayern in de eerste helft erg goed en scoorde ze er 2 of 3. En de 2e helft werd het minder en kregen ze veel kansen tegen. Toen stond Neuer vaak daar nog als een muur die moeilijk te verbreken was.

31 maart 2020 om 11:09

Ja Neuer is 5/6 maanden na het wk van 2018 terug op zijn oude niveau gekomen dus al even( zou volgens dokters/specialisten 6/7 maanden duren vooraleer hij zijn niveau terughad en gelijk hadden ze), staat werkelijk fantastisch, enkel diegene die Bayern goed volgen kunnen dit bevestigen, wordt ook in Duitsland gezegd dat hij de oude weer is en dit zie je ook. Het contract dat hij wilt zal hij niet krijgen,hij zal water bij de wijn moeten doen. 3+1 eventueel

31 maart 2020 om 11:09

Ja hij is gewoon weer de oude Neuer. Voor mij nog steeds een top-3 keeper in de wereld.

Neuer heeft toch ook veel voor de club betekend. Ze onderhandelen en daar mag Bayern bieden wat ze willen en Neuer vragen wat hij wil. Als ze daar niet uit kunnen komen dan gaat het niet door, maar brutaal is het absoluut niet. Matthäus lijkt sowieso een beetje de grip op de realiteit te zijn verloren.

31 maart 2020 om 11:13

Anderzijds is Neuer in 2025 rond de 39 jaar. Als hij dan ook nog eens een heel hoog salaris vraagt is dat toch wel opvallend te noemen lijkt me. Hij is natuurlijk een Bayern legende en waarschijnlijk de beste Duitse doelman ooit (al was Kahn ook geen koekenbakker), dus ze zullen er wel uitkomen lijkt me.

31 maart 2020 om 11:25

Het salaris zijn ze over eens, salaris is nooit echt een probleem bij bayern. Leeftijd maakt niet zoveel uit als je blessure vrij blijft kijk naar buffon.

31 maart 2020 om 12:31

Vind dat lastig om te zeggen. Duitsland heeft echt heel veel goeie keepers gehad. Maier, Schumacher, Kahn, Lehmann, Kopke, Ilgner, Neuer en Ter Stegen waren toch allemaal van wereldklasse.

“vooral in deze tijden moet hij bedenken dat dankbaarheid en waardering geen eenrichtingsverkeer zouden moeten zijn”, wat is dat nu weer voor flutargument? Matthã¤us haalt allerlei randzaken aan en bedient zich van allerhande drogredenen om uiteindelijk te betogen dat club en speler maar een compromis moeten sluiten met een contract tot 2024. Goed verhaal. Lijkt me toch dat dit iets is tussen speler en club, geen enkele reden om hier als publiek figuur zo'n slecht onderbouwd en onsamenhangend betoog over in de media te ventileren.

"matthäus vindt dat Neuer water bij de wijn moet doen en zich minder ‘brutaal’ moet opstellen, aangezien de club veel voor hem heeft betekend." erg makkelijk die stelling want volgens mij heeft Neuer ook veel voor Bayern betekend

31 maart 2020 om 12:42

Alleen de eerste alinea gelezen Japie?"matthäus is van mening dat club en speler het zover niet moeten laten komen. Hij vindt dat Neuer akkoord moet gaan met het aanbod van Bayern: “vooral in deze tijden moet hij bedenken dat dankbaarheid en waardering geen eenrichtingsverkeer zouden moeten zijn”, stelt de oud-international.Mattheus onderbouwt waarom hij vindt dat Bayern zich correct opstelt in deze onderhandeling.

Weet Mattheus niet hoe het spelletje dat 'onderhandelen' heet, gespeeld wordt? Als 'brutaal' persoon kun je vragen (eisen) wat je wil en de andere partij gaat akkoord of niet. En wellicht is Bayern hier wel de 'brutale' door 2 jaar minder aan te bieden dan Neuer wil...?

Wacht even. Neuer moet accepteren wat hem geboden wordt, dus 2023. Maar daarna moeten beide water bij de wijn doen en dan kom je uit op 2024. Maar die hele situatie wordt verder niks over gezegd. Dus eigenlijk is er weinig aan de hand, is er vorig jaar een nutteloze discussie geweest over wie er eerste keeper moet zijn en wordt uiteindelijk (weer) door iemand van bayern naar de media gegrepen om zo het eigen standpunt te versterken. Die hele goegemeente daar is zo manipulatief als de neten man.

Tsja als dit waar is slaat het natuurlijk nergens op. Neuer denkt dat hij nog 28 jaar is ofso. En dan zoveel willen eisen is niet realistisch. Hij wordt 35 jaar en Bayern moet ook aan de toekomst denken. Maar wie weet denkt Neuer wel dat een Buffon achtige carriere einde kan nastreven maar ja dat is dan maar net de vraag of hij dat kan. Goed dan nog is het te gortig als hij dit echt eist. Bayern kennende gaan ze dat ook zeker niet doen. Bayern moet vooruit kijken en wie weet wordt die Nubel wel snel een grote.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
T. MüllerAanvaller2810
L. SanéAanvaller284
A. SiebAanvaller00
R. HoffmannKeeper00
M. NeuerKeeper300
A. NübelKeeper00
L. SchnellerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

268 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren