Olympische Spelen uitgesteld; Oranje Leeuwinnen moeten jaar wachten

Dinsdag, 24 maart 2020 om

De Olympische Spelen van 2020 in Tokio zijn definitief met een jaar uitgesteld, zo maken het IOC en het organiserend comité dinsdag in een gezamenlijke verklaring wereldkundig. De Japanse premier Abe legde vanwege de wereldwijde coronacrisis het verzoek bij het IOC neer om het evenement met een jaar uit te stellen. Abe heeft hier inmiddels toestemming voor gekregen van IOC-voorzitter Thomas Bach, zo klinkt het.

Abe deed de noodoproep dinsdag in een telefonische vergadering met Bach. Japan en het IOC, dat de eindverantwoordelijkheid draagt voor de organisatie van de Olympische Spelen, wilden lange tijd niet praten over uitstel. Vanwege de aanhoudende coronacrisis werd de druk echter steeds groter om alles naar de zomer van 2021 te verplaatsen. Bij veel landen die Olympische sporters zouden sturen leeft de angst dat het coronavirus deze zomer nog niet onder controle is. Mede hierdoor zijn alle betrokken partijen tot de conclusie gekomen dat uitstel onvermijdelijk is geworden.

De Olympische Spelen zouden plaatsvinden van 24 juli tot 9 augustus, met de Oranje Leeuwinnen als één van de deelnemers. Het elftal van bondscoach Sarina Wiegman plaatste zich dankzij de tweede plaats op het WK van vorig jaar. Volgende maand zou de loting voor de groepsfase worden verricht. Het is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met het EK Vrouwen, dat voor de zomer van 2021 op de agenda staat, met Engeland als organiserend land. Het Zweedse Expressen wist al te melden dat het eindtoernooi naar de zomer van 2022 gaat. Het besluit tot uitstel heeft geen nadelige gevolgen voor Jong Oranje, dat er niet in slaagde om plaatsing voor de Spelen af te dwingen. De UEFA besloot vorige week dinsdag al om het EK van deze zomer te schrappen en te verplaatsen naar 2021.


Poll

Verstandige beslissing?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door london calling)

Meest logische en verstandigste beslissing.

Dat worden 2 mooie sportjaren achter elkaar 2021 en 2022! Ek mannen, ek vrouwen, wk mannen, zomerspelen en winterspelen. Gelukkig is er net glasvezel getrokken bij ons 😉

24 maart 2020 om 14:23

Vraag me wel af of het EK voor vrouwen niet een jaar wordt opgeschoven omdat die anders met EK van mannen samen zou vallen en er ook teams zijn die met OS mee mogen doen. Dit is anders dan bij de mannen waar onder 23 teams met de OS meedoen.

24 maart 2020 om 14:24

Ek vrouwen is al verplaatst naar 22 omdat dan het wk pas in de herfst is!

Arme Tokyo, het is de tweede keer dat er een OS niet doorgaat in hun stad (al is deze enkel uitgesteld). Maar het is ook begrijpelijk. Dat wordt nog een leuke sportzomer in 2021

Er was gewoon geen andere keuze maar ben best benieuwd naar het financiële plaatje. Zondag werd er bij Studio Sport verteld dat uitstel echt heel veel geld gaat kosten. Hoe dan ook is er nu duidelijkheid en kunnen alle sporters hun ambities even een jaartje uitstellen. Er is nu geen normale voorbereiding mogelijk.

25 maart 2020 om 03:33

Ik heb ergens gelezen dat ze al 30 miljard hebben uitgegeven (heel veel meer dan de bedoeling was) en dat daar nu nog weer een flink bedrag boven op komt. Het kan helaas niet anders dan dat ze de spelen een jaar verplaatsen. Maar met die bedragen kan ik me best voorstellen dat ze zo lang mogelijk willden wachten met die beslissing.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederlands vrouwenteam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. JanssenVerdediger81
D. van de DonkMiddenvelder87
M. van DongenVerdediger70
L. BeerensteynMiddenvelder71
S. SpitseMiddenvelder710
V. MiedemaAanvaller78
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederlands vrouwenteam.

0 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren