‘UEFA eist 300 miljoen euro van clubs en bonden bij verplaatsen EK’

Maandag, 16 maart 2020 om

De UEFA wil een compensatie van honderden miljoenen euro’s zien wanneer dinsdag wordt besloten om het EK te verplaatsen naar 2021 vanwege de uitbraak van het coronavirus. Volgens The Athletic gaat het om een eis van driehonderd miljoen euro, die de Europese voetbalbond wil verhalen op de clubs en aangesloten voetbalbonden. De UEFA verwacht dat dat bedrag nodig is om de kosten te dekken die het verplaatsen van het Europese eindtoernooi met zich meebrengt.

Dinsdag vindt een crisisoverleg plaats tussen de UEFA en de 55 aangesloten voetbalbonden. Tijdens de conference call bellen ook de European Club Association en European Leagues in. Een van de belangrijkste agendapunten is EURO 2020, dat op 12 juni zou beginnen. Omdat vrijwel alle competities zijn stilgelegd vanwege het virus, is de kans groot dat het EK verzet moet worden omdat de nationale competities grote vertraging hebben opgelopen.

UEFA staat voor historische dag: alle scenario's op tafel bij mega meeting

Lees artikel

De voetbalbonden willen hoe dan ook de competities tot een goed einde brengen, wat negatieve gevolgen zou hebben voor het EK. Clubs en bonden zien het niet zitten om het seizoen per direct te beëindigen, om vervolgens de huidige stand als eindstand op te nemen. Ondanks dat niemand weet wanneer de competities weer hervat kunnen worden, houdt men hoop om het huidige voetbalseizoen voor het einde van juni af te ronden. Het EK zal derhalve verzet moeten worden naar mogelijk later dit jaar of volgend jaar. De UEFA wil de kosten volgens The Athletic verhalen op de clubs en bonden.

Dinsdag gaat de vergadering om 13.00 uur van start. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin zal naar verwachting een aantal voorstellen over het EK, de Champions League, Europa League en overige competities op tafel gooien, waarover de betrokken partijen mogen stemmen. Namens Nederland zullen KNVB bondsvoorzitter Just Spee en secretaris generaal Gijs de Jong inbellen bij de vergadering. Zij worden bijgestaan door KNVB-jurist Mark Boetekees.97 reacties (laatste reactie door thomas1391)

Wat een geweldige engnekken. Ik kan bijna niet in woorden beschrijven hoe misselijkmakend ik dit vind. Natuurlijk, de commerciã«le belangen zijn groot en alles was al gepland deze zomer, maar kom op zeg. Kunnen die kwallen niet even de situatie die momenteel gaande is in ogenschouw nemen? Ze zouden er beter aan doen steun te betuigen aan de Europese samenleving en economie, die door dit virus een enorme knal krijgen. Maar nee, de hoge heren hebben het drukker met compensatie en eigenbelang. Walgelijk.

16 maart 2020 om 23:45

Helemaal met je eens, wordt er gewoon akelig van. UEFA heeft al meerdere malen vieze acties gegooid om geld binnen te harken. Ook bij alles wat hun doen draait het om geld, en nu verlangen ze geld van andere clubs en landen in nood. Bah bah

16 maart 2020 om 23:51

De Uefa is een bedrijf, geen liefdadigheid instelling, logisch dat zij gecompenseerd willen worden, als jij ergens 100 miljoen insteekt en het wordt verplaatst waardoor dat geld verdampt wil je ook compensatie.. Dat corona virus is natuurlijk heel erg maar het is volkomen te begrijpen, nu wordt het virus meer als excuus gebruikt om maar niet te zeuren want het virus is erger.. Vanuit menselijk oogpunt is dat zeker zo, vanuit bedrijf oogpunt niet en we leven nu 1maal in een wereld waar geld belangrijker is dan een mens

17 maart 2020 om 00:05

Uefa is helemaal geen bedrijf. Het is een organisatie dat gevormd wordt door nationale bonden. Het is de Europese tak van een grotere organisatie (fifa). UEFA wordt gevormd door nationale bonden en is bedoeld voor het oa organiseren van europese toernooien. Je zou het zeg klein beetje kunnen vergelijken met de EU. Voor een instantie als de UEFA is het helemaal niet de bedoeling dat ze winst maken. Dat zij dit hebben kunnen doen en blijven doen heeft puur met het amateurisme en lafheid van nationale bonden te maken. Tegen UEFA’s structuur hebben ze namelijk al 30 jaar geleden moeten optreden. Ik ga hier niet eens verder op door omdat het zo belachelijk is, dat ik me er nu al boos om maak.

17 maart 2020 om 00:05

Wat hebben de clubs uiteindelijk met het EK van doen dan? Volgens mij organiseert de uefa dit toernooi voor landen en niet voor clubs? Dan heb je nog het punt dat je lid moet zijn van de uefa wil je meedoen binnen het professionele voetbal. Volgens mij moet je als land een hele goede reden hebben om niet deel te hoeven aan de kwalificatie en eindtoernooi (weet ik overigens niet zeker) en het lijkt mij ook dat bonden en clubs al geld betalen om lid te kunnen zijn van de UEFA? Dat uiteindelijk hun feestje (het EK) waar de landen aan deelnemen niet doorgaat, is uiteindelijk niet het probleem van de bonden en landen lijkt mij.

17 maart 2020 om 00:06

Hoezo compensatie? Is het de schuld van de clubs? De clubs betalen de spelers salaris, niet de UEFA. Die vangen al het geld via uitzendrechten en marketing en compenseren de clubs maar minimaal. Dit is pure overmacht waarbij de volksgezondheid op de eerste plaats komt. Ze zijn bij de UEFA net zo knettergek als bij de FIFA.

17 maart 2020 om 00:08

Kunnen die clubs en bonden er wat aan doen dat een virus het dagelijks leven overgenomen heeft? Nee. De bonden en clubs betalen al jaarlijks een bedrag aan de UEFA. De UEFA is het overkoepelende orgaan, dus zij vangen deze klappen op. Daar hebben ze een potje voor en ik mag aannemen verzekeringen voor afgesloten. Dat ze bonden en clubs om een kleine bijdrage vragen dat kan, samen de lasten dragen. Maar alles op hen verhalen? Ik zou lekker zeggen donder op met je EK en dan slaan we deze over. Over 2 jaar weer een WK. En dan ook nog het compleet waanzinnige idee om het EK over verschillende landen te verdelen, wat deze hele kwestie nog moeilijker maakt. Al met al is de UEFA gewoon een foute club mensen, ook al is het een bedrijf en geen liefdadigheidsinstelling. Dat laatste was overigens al heel lang heel duidelijk.

17 maart 2020 om 06:40

Ze zouden non profit moeten zijn

17 maart 2020 om 09:27

@regulator. Even buiten de hele discussie om, maar de Uefa is wel degelijk een bedrijf. De Uefa is gewoon ingeschreven in het handelsregister van Zwitserland. Het is ontstaan vanuit de nationale bonden. Wel graag even de informatie juist houden.

17 maart 2020 om 09:50

Het is een bedrijf dat is opgericht door de Uefa welke weer is opgericht vanuit de nationale bonden. Oftewel de Uefa is ook van de nationale bonden en wordt geacht te faciliteren aan de bonden. Wat dat betreft is het net als de Knvb die de Nederlandse clubs dienen te faciliteren.deze claim is echt belachelijk en lijkt me ook niet dat bonden dit gaan betalen. Anders zou ik zeggen, stap collectief uit de Uefa en richt samen een nieuwe Europese voetbalbond op. Zet je gelijk een goede structuur op en ben je ook gelijk af van deze corrupte gasten. De bonden hebben de macht, niet de Uefa. Alleen dan heb je wel solidariteit nodig en dat is er helaas nooit.

17 maart 2020 om 10:01

@kokkieafca: Een bedrijf? Een non-profit organisatie zul je bedoelen, haha een bedrijf; t moet niet gekker worden

16 maart 2020 om 23:48

Dit moet toch wel de grootste vervroegde 1 april grap ooit zijn? Hoe bedenk je het, jaren verdient de UEFA miljarden aan de CL en wanneer ze echt een keer leiding kunnen nemen bedelen ze voor geld terwijl de Zwitserse en Franse bankrekeningen vol staan. UBS moest bewijze van zelfs uitbreiden met een complete oostvleugel om al dat geld op te kunnen slaan. Wat een schande om zoveel geld te vragen van de clubs die hier ook helemaal niks aan kunnen doen. Dit bedenk je toch niet, boycotten die handel, en gauw ook.

17 maart 2020 om 01:48

Al die miljarden gaan terug naar de clubs en de bonden. De Uefa maakt zelf niet of bijna geen winst. Dat kun je gewoon in de jaarverslagen nalezen. Die cijfers worden geaudit door EY, die gaan echt hun handen niet branden aan een voor hun relatief kleine klus als de Uefa, dus je mag er van uit gaan dat die kloppen. Wanneer de Uefa dan nu extra kosten moet maken om het EK een jaar te verplaatsen dan moet dat geld toch ergens vandaan komen. De kosten voor het vorige EK lagen tussen de 700 miljoen en 1,1 miljard (exclusief de kosten voor de locale organisatie), dat gaat eigenlijk elk toernooi omhoog dus dat zal deze keer nog wel weer meer zijn. Dan lijkt 300 miljoen die ze extra nodig hebben me niet direct een raar bedrag.in de praktijk zal dit vooral betekenen dat het prijzengeld en de solidariteits bedragen e.d. die de Uefa normaal verdeeld uit de inkomsten die ze genereren met het EK met 300 miljoen omlaag zullen gaan.

16 maart 2020 om 23:59

En dan willen ze ook nog geld van clubs. Ik denk dat de meeste clubs niet eens op een EK zitten te wachten. Dat levert alleen maar vermoeide en geblesseerde spelers op die later tijdens de voorbereiding inhaken.

17 maart 2020 om 00:12

Vind je? Het zijn toch de bonden die het probleem verleggen, niet de ueafa. De bonden krijgen hem dus mooi als een boemerang terug. In NL bv heb je het over 9 wedstrijden, in andere competities rond de 12 ofzo, veel meer is het niet. Dat is binnen 3,5 week af te werken met wat goede wil. Meeste bekercompetities zijn ook dicht tegen het einde, moet binnen een week lukken. Zit je nog met de Europese competities. Return wedstrijden spelen en dan knock outs can 1 wedstrijd tot aan de finale. Met wat goede wil is zes weken een haalbare kaart. Maar nee de bonden willen nu al inplannen voor maanden. Verplaatsing EK zou pas een issue moeten zijn als over een maand de bal nog steeds niet rolt.

17 maart 2020 om 00:35

@ninjakai: Echt waar heb je het over? 2 van de 12 steden zitten in de meest getroffen landen in Europa. De overige landen zijn ook allemaal getroffen. Er is nog zo veel onduidelijk over het virus. In hoeverre zal het zich verspreiden, hoe lang zal het duren etc. Meeste landen zijn recent pas met maatregelen nemen begonnen. Het is nog onduidelijk hoe deze maatregelen in stand blijven, of ze over een maand bijvoorbeeld lichter worden of dat wellicht meer landen in lockdown moeten. Het toernooi moet 12 juni beginnen, wat pakweg betekent dat je als land (en stad) zijnde 3 maanden de tijd hebt om veiligheid, infrastructuur, horeca aan te passen aan de huidige omstandigheden. Naast de organisatorische factoren heb je dus ook clubs die contracten hebben met providers, sponsoren en jaarkaarthouders, die gerespecteerd dienen te worden. Daarnaast en ik snap niet hoe je uberhaupt hier overheen kijkt: ze zijn volkomen afhankelijk van de nationale maatregelen. Ze hebben nu al een verbod tot 6 april. Wie zegt dat het daarna niet verlengd wordt? Wie zegt dat andere landen die nog weinig maatregelen hebben genomen (vk) niet pas later hard worden getroffen? Het is echt veel lastiger dan je hier zelf stelt.

17 maart 2020 om 00:36

Hoe wil je 9 wedstrijden in 3,5 weken proppen? Laat staan 12 wedstrijden, dat is elke 2 dagen een pot. Denk dat je mistens 2 maanden nodig hebt met europees voetbal erbij. De eredivisie zal wel sneller kunnen met 9 wedstrijden+bekerfinale zonder europees voetbal, maar dat moet ook minstens 5 weken duren en dan komt er nog play offs achteraan.

17 maart 2020 om 00:43

In theories zou dat inderdaad qua competitie best kunnen, dam spelen ze maar 2 of zelfs 3 wedstrijden in de week. Maar dat Corona is in Juni nog niet weg hoor. In het gunstigste geval is het tegen die tijd enigzinds onder controle , maar dan nog ga je niet het risico lopen het weer terug te krijgen door 'onnodig' honderduizenden mensen zich door Europa te laten verplaatsen

17 maart 2020 om 01:05

Pardon? Ik weet niet wat een onmenselijk schema jij in gedachten hebt, maar dat gaat natuurlijk nooit werken. Verder is het de UEFA met het probleem, de clubs zelf hebben geen baat bij een EK. Helemaal niet als hun spelers ziek of geblesseerd terug komen..

17 maart 2020 om 06:47

@ninjakai newsflash!!! De bal rolt over een maand nog niet. Plus dan heb je haast weer n voorbereiding nodig. Er zijn clubs/spelers die nu langer stil liggen dan tijdens n normale zomerstop. Je hebt ook voorbereiding op t ek nodig met trainingen en t liefst oefenwedstrijden. Je bent vrij naïef. Enige positieve aan dit virus voor t voetbal is, dat de. Spelers nu echt allemaal eens tot rust kunnen komen. Alleen thuis wat kracht training en conditie op peil houden.

17 maart 2020 om 04:35

Verdienen de clubs niet heel veel geld aan de Champions League? Wie organiseert die dan? De geldmachine in het voetbal gaat een enorme knal krijgen en de rekening wordt bij de rijke clubs neergelegd. Prima. Als dat nivellering teweeg brengt is dat een uitstekend gevolg.

17 maart 2020 om 06:27

Nee maar dat is omdat de Uefa alle spelersalarissen betaald en zij ook met de problemen zitten als spelers geblesseerd raken tijdens de competities.

Top Uefa, volgens mij hebben jullie al genoeg corrupt geld binnen gekregen om dit soort zaken te regelen. Was het ook niet de UEFA die deze editie in meerdere landen wou doen? Hoop dat ze hier van leren en er niet meer over denken het nogmaals op deze manier te willen plannen.

Geen woorden. UEFA ga je schamen, mocht dit kloppen

17 maart 2020 om 02:02

Die 300 miljoen is om de kosten van de verplaatsing te regelen.de totale kosten voor de Uefa (dus exclusief de locale kosten) van het vorige EK lagen afhankelijk van de bron tussen de 700 miljoen en 1,1 miljard. dat zal deze keer wel weer meer zijn. Dan lijkt 300 miljoen niet bij voorbaat een raar bedrag aan kosten die extra gemaakt moeten worden voor een jaar uitstel.de Uefa zelf maakt in tegenstelling tot wat de meeste mensen hier denken niet of nauwelijks winst. Over de afgelopen 3 jaar maakte de Uefa achtereenvolgens 7 miljoen verlies, 5 miljoen verlies en vorig jaar zelfs 46 miljoen verlies.dus het is makkelijk om nu boos naar de Uefa te kijken, maar als zij het geld niet hebben, wie gaat het dan betalen?

17 maart 2020 om 18:21

Jouw cijfers lijken me wat aan de hoge kant maar ik heb me er niet in verdiept en geen zin in om dat wel te doen en zal je dus voor het gemak maar op je blauwe ogen geloven. 300 miljoen eisen om een toernooi naar een andere datum te verplaatsen lijkt me echter krankzinnig hoog. Aangezien jij het geen raar bedrag vindt kan je mij vast wel uitleggen waar die kosten vandaan komen.

17 maart 2020 om 18:58

De kosten voor de Uefa het vorige EK waren 1.1 miljard. Die kun je gewoon opzoeken op de site van de Uefa en op google (onder andere een stuk van Reuters tegen gekomen). Dat komt nog bovenop de kosten voor de lokale organisatie en de bouw van stadions e.d.. Door de complexiteit van dit EK, gespeeld in 12 landen, zullen de kosten nog weer een stuk hoger zijn. Maar wanneer je 20 of 25 procent van de kosten (er van uitgaande dat de kosten zoals bij elk groot evenement weer fors gestegen zijn t.o.v de vorige editie). kwijt bent doordat je zaken moet herplannen, aanbetalingen kwijt bent, contacten breekt, zaken opnieuw moet laten drukken, websites moet aanpassen, bedrijven en personeel opnieuw in moet huren e.d. lijkt mij in ieder geval niet op voorbaat heel raar.

Dit toont maar aan wat hun agenda is, het draait alleen om de centen.

16 maart 2020 om 23:48

Ben jij verrast? Nou ik niet hoor, ze zijn allemaal zo corrupt. Het draait alleen om geld, geld, geld en nog eens geld...🙄

Ach joh, dat is niks voor de voetballerij. Daar koop je net een Coutinho en Dembele voor. Dan ben je er al. Dit kunnen ze wel ophoesten.

17 maart 2020 om 00:17

Daar moest ik ook meteen aan denken. In een normale gang van zaken wil Neymar in de zomer naar eventueel Barcelona. Men had het al over honderd vijftig miljoen euro. Dat is al de helft van het bedrag wat de UEFA wil...

Clubs hebben zelf al genoeg hinder van de crisis. Die gaan echt geen geld betalen voor het verplaatsen van het EK. Daarnaast kan je morgen wel maatregelen bedenken maar je weet niet wanneer weer gevoetbald gaat worden. En Corona kan ook aan het einde van het jaar weer terugkeren.

Wat is dit voor onzin? Zelfs al laat je het EK staan zoals hoe het nu staat, wie zegt dat de crisis in juni al voorbij zal zijn? Echt wat haat ik dat soort vastgeroeste, van de wereld gerukte, volgevreten, tot het bot gecorrumpeerde organisaties zoals de Uefa.

Mooi niet, allemaal weigeren. Dan kan de UEFA ook niks. Ze menen oprecht dat ze dictator zijn.

De UEFA moet eens normaal gaan doen. Te idioot voor woorden dit. Paar weken terug op een congres liepen ze zichzelf nog enorm op de borst te kloppen vanwege alle winst die ze bereiken en al het geld dat ze hebben en nu moet er opeens 300 miljoen bij. Wat een verschrikkelijke organisatie.

Wat een schande dit, die mensen denken alleen aan hun eigen portemonnee, dat er vele mensen sterven interesseert hun echt niks. WALGELIJK!!!

Verhaal het lekker op China. Daar begon het virus en dit is niet de eerste keer dat het gebeurd is.

17 maart 2020 om 00:47

Kan je mooi doen, ik zie china echter totaal niet meewerken. En die hebben hun eigen schade geleden, die willen zij vast eerst herstellen voordat ze uberhaupt aan compenseren aan de rest van de wereld denken. Laat staan een bijzaak als voetbal. Ik zie liever dat geld dan naar midden kader bedrijven gaan die misschien wel het hardste getrofffen worden

17 maart 2020 om 08:17

Dat het virus daar begonnen is, kan nog. Maar dat ze (de overheid) daar een maand hebben gedaan alsof er niks aan de hand is, dat vind ik pas erg.

Clubs betalen nu salaris door mogen zij dat ook ergens declareren? Uefa betaald geen cent aan de spelers en zij zijn degene die het geld voor ze binnenharken. Als de UEFA besluit de clubs te straffen dan met z’n allen eruit stappen, zijn ze nou helemaal mal bij de UEFA

Clubs lijden onder deze situatie en vervolgens gaat de UEFA doodleuk de kosten op hun verhalen. Ongekend dit.

Uit de as herrijst een feniks. Als dit de opstelling van de Uefa is kan het wel eens snel gaan met clubs die een eigen pan-Europese competitie op willen zetten buiten de Champions League om. Ga maar eens zitten met de bonden van Spanje, Engeland, Duitsland en Italië om een alternatieve bond op te richten. En kijk dan maar eens hoe snel de Uefa terug deinst.

17 maart 2020 om 01:09

Zie die bonden maar eens elkaar steunen. Het lukte de FA niet eens om de transferperiode in te korten, simpelweg omdat ze niet door andere bonden werden gesteund.

17 maart 2020 om 12:23

Ze spreken al langer over een extra Europese competitie buiten de Champions League om. Dus ze zien een toekomstig toernooi zonder de Uefa best zitten, maar wat ze tegen lijkt te houden is dat wanneer ze dat doorzetten ze bij UEFA-evenementen geweerd worden. Dus daar vallen de nationale competities ook onder. Maar de vrees om dit te verliezen heeft ze, volgens mij, doen besluiten dit nog niet actief voort te zetten. Maar deze houding van de Uefa maakt die vrees toch minder. Die vrees maakt misschien sneller plaats voor opluchting. En wat weerhoudt de grote clubs en de bonden er dan van om zich af te splitsen van de Uefa? Die mannetjes zitten er al lang niet meer voor de clubs en de bonden.

Als je dacht dat het allemaal niet triester kon worden, dames en heren we vergaten natuurlijk wat voor een dwazen er bij de UEFA rondlopen. Begrijp dat het een bedrijf is, maar dit gaat wel wat ver

En als die clubs weigeren? Gaat het EK dan door of wat? De vraag is of uberhaupt dit soort evenementen in de komende periode doorgaan. Het land kan niet eeuwig op slot , echter is zo een EK in deze situatie nogal catastrofaal.

Een maatregel kan zijn: #verplaatsen EK naar de winter (veel clubs hebben winterstop) #geen aggregiate maar 1 match op neutraal terrein vwb Europese matches #eind vd competitie matches inhalen door “Engelse weken” dmv het spelen van 2 matches per week dus 8 matches in 4 weken. #korter en strakker plannen, clubs mieten ook hierdoor efficiënte gebruik maken van hun bank- en jeugdspelers (positieve ontwikkeling).

Hahaha en waarom?ten eerste is dit een gigantische schande, waar we inmiddels wel gewend aan zijn. Uefa heeft niks met Respect en Equality te maken, al jaren niet, maar dit is toch alweer zo'n gestoorde wending. Hoe kan je het maken om bij de clubs te gaan vragen voor 300 miljoen, die betalen de spelers hun contracten, moeten die nu ook gaan betalen voor de verplaatsing van het Ek?ik begrijp best dat je als bedrijf aan het commerciele belang moet blijven denken, maar ze verdienen miljarden met dit toernooi net als aan de andere competities. Vooral in zo'n tijd hoop je niet weer zulke streken te zien, maar het enige wat de mensen bij de Uefa kunnen zien zijn euros.

17 maart 2020 om 00:16

Volgens mij is het officieel geen commercieel bedrijf. Helaas gedragen ze zich wel zo.

17 maart 2020 om 01:08

Wat het erger maakt is dat zij helemaal geen commercieel bedrijf zijn. Het is echt apart hoe UEFA hiermee wegkomt

17 maart 2020 om 02:16

Ik denk dat we het verhaal ook iets anders moeten lezen.de Uefa verdient wel miljarden met de toernooien die ze organiseren. Alleen gaan die miljarden ook direct weer naar de bonden en de clubs. zelf maakt de Uefa niet of nauwelijks winst.de kosten die de Uefa maakte voor het vorige EK lagen tussen de 700 miljen en 1.1 miljard.als je Reuters mag geloven dan bleef er daarna 800 miljoen over aan winst, daarvan ging 600 miljoen direct naar de bonden en de clubs. wat er over blijft is om de Uefa draaiende te houden en indirect komt daar ook nog weer een deel van in de landen diverse projecten die de Uefa steun in het voetbal e.d.wat de Uefa nu vraagt - eist is dat die 600 miljoen die naar de bonden en de clubs gaat geen 600 miljoen wordt maar 300 miljoen omdat ze 300 miljoen extra nodig hebben om het EK een jaar te verplaatsen.

Na het lezen van dit bericht vraag ik me toch af waarom ik wel allerlei steunbetuigingen zie voor mensen in de zorg die onmisbaar zijn, maar geen voor de helden in de top van de UEFA.... 🤦‍♂️

Moet geen probleem zijn die 300 miljoen, als iedere grootvediener van een ploeg die bij de beste 20 zou horen nou eens zijn halve jaarsalaris zou inleveren zitten we al ruim over de helft

17 maart 2020 om 01:09

Ik zeg de UEFA kan de pot op. Ze mogen niet handelen als een commercieel bedrijf. Dat zijn ze niet

17 maart 2020 om 02:23

Maar daar ligt dus wel het probleem, ze zijn geen commerzieel bedrijf en ze maken ook geen winst (zie de jaarverslagen) en wanneer ze wel winst maken gaat dat geld naar clubs en de bonden in de vorm van prijzengeld, solidariteits bijdragen etc....volgens Reuters waren de kosten voor het vorige EK 1,1 miljard, dan klinkt 300 miljoen me niet direct als een vreemd bedrag in de oren voor kosten die je opnieuw moet maken voor een jaar uitstel.de Uefa, die dus in tegenstelling tot wat veel mensen hier denken dus geen winst maakt omdat ze geen commercieel bedrijf zijn heeft niet zo maar 300 miljoen. dus wie gaat die dan betalen?

Naast het betalen van het salaris en het opleiden van de spelers zouden de clubs ook dit moeten ophoesten? Mag toch hopen dat dit klinkklare onzin is.

Nou zeg geld van de clubs en de bonden. Net of die er wat aan kunnen doen. De clubs hebben hier toch niets mee te maken. En de clubs krijgen na het toernooi vermoeide spelers terug die een te korte vakantie hebben gehad. Uefa een net zo'n tering bende als de Fifa.

De UEFA bewijst hier maar weer eens een gitzwarte vlek te zijn op deze mooie sport. Je zou toch verwachten dat zo'n organisatie een beetje meedenkt in deze lastige tijden, maar nee hoor ze vragen even 300 miljoen euro van voetbalclubs. Waanzin is het! Hoop dat die corrupte instantie is een keer opgedoekt wordt.

Haha echt bizar om te zien hoe niemand hier in de reacties ook maar iets snapt van dit soort zaken. (zie je vaak wanneer het gaat om het financiële aspect van voetbal, dan worden de domste dingen geroepen.) Uefa zou zogenaamd de zoveelste list hebben verzonnen om geld te melken van de clubs volgens de reacties. Het is juist het tegenovergestelde: De Uefa is een non-profit organisatie, de Uefa betaalt juist de Europese clubs. Het geld dat Uefa verdient met tv-rechten etc. wordt verdeeld over de Europese clubs/bonden. De Uefa kan niet zomaar €300.000.000 uit haar hoed toveren dus zullen de gemaakte kosten hoe dan ook door clubs, bonden of overheden moeten worden gedekt..

17 maart 2020 om 06:59

Waarom blijven mensen als jij roepen dat er geld van het EK naar clubs gaat? Dat is namelijk pure onzin. Ja, de Uefa moet het salaris dat de spelers van de clubs krijgen betalen tijdens het EK. Lijkt mij niet meer dan logisch dat je als club niet hoeft op te draaien als jouw werknemers voor een andere ploeg spelen. De clubs moeten hun spelers dus maar gratis en voor niks afstaan, dat is jouw idee om die 300 miljoen op te brengen. Dan wordt je als club dus dubbel gepakt, want je mag spelers nog anderhalve maand extra doorbetalen zonder inkomsten.

Makkelijk om hier direct op tegen te zijn natuurlijk. Om te beginnen maakt de Uefa zelf helemaal geen winst (kun je gewoon opzoeken in het jaarverslag)de kosten voor de organisatie van het vorige EK lagen afhankelijk van de bron tussen 700 miljoen en 1,1 miljard. Doordat dit EK in half Europa gespeeld wordt zullen de kosten nog wel weer een stuk hoger liggen. Daar staat tegenover dat de Uefa natuulijk ook veel geld binnen haalt met het EK, het grootste deel daarvan gaat terug naar de clubs en de nationale bonden. Wat er overblijft is genoeg om de Uefa draaiende te houden . Maar ze hebben niet ergens een enorme spaarpot waar ze zomaar een zak met gelf uit kunnen halen. Wanneer ze dan een deel van de kosten voor het EK opnieuw moeten maken zal dat geld toch ergens vandaan moeten komen. Waarschijnlijk gaat dit in de praktijk inhouden dat de bonden en de clubs straks 300 miljoen minder te verdelen hebben dan wanneer het EK gewoon door zou gaan. Mogelijk dat een deel hiervan in de toekomst nog via de verzekering terug komt. Maar voor 300 miljoen gaan die echt alle kleine lettertjes doorlezen en dan nog kan het wel een paar jaar duren voor dat is opgelost.

17 maart 2020 om 06:44

Dan moeten ze niet zo veel geld uitgeven, ze moeten ook rekening mee houden met buffer voor het geval. En nog hebben de bestuurs van het UEFA een behoorlijk salarissen en ze geven ook veel onnodig uit oa declaraties.

17 maart 2020 om 11:50

Daar heb je zeker een punt. Alleen gaat al het geld wat ze uitgeven vooral naar de clubs en de bonden.van de 3.8 miljard die de Uefa vorig jaar aan omzet draaide ging 3.1 miljard naar de clubs, 300 miljoen naar de bonden en ongeveer 300 miljoen was nodig voor de organisatie van Uefa competities wat er over blijft is om de Uefa zelf draaiende te houden. Nou weten we allemaal wat de clubs en bonden gaan roepen als iemand hun 3.4 miljard ietsje minder maakt...

Verdienen miljarden en durven dit gewoon te zeggen Iedereen gaat naar de klote iedereen kan ze vakantie op ze buik schrijven maar nee zij eisen 300 miljoen

Uh? Voor dat bedrag kunnen ze beter eerst coronavirus bestrijden? En sporten heeft op dit moment niet de prioriteit. Simpel, het EK kunnen we een keertje missen. De bestuur van het UEFA heeft de salarissen nodig lijkt me...

Hiervoor bestaan toch verzekeringen om je hiermee in te dekken? Ik denk niet dat bonden/clubs geld gaan betalen. Ben toch benieuwd als ze dit gaan eisen zal het toch een stuk sneller worden dat clubs zelf iets gaan beginnen zoals je al vaker hoort dat de topclubs hiermee bezig zijn.

en als de bonden nu eens massaal nee zeggen, dan zit de uefa met een ek dat niet gespeeld kan worden, wat op niemand verhaald kan worden. dan heeft de uefa ook geen toernooi inkomsten en kunnen de bonden daarna gewoon hun competie afmaken, kijken hoe de uefa dat gaat vinden dan.

17 maart 2020 om 12:05

Als bond commiteer je je toch ook aan zo'n toernooi. Dus dan kan de Uefa dat ook de totale kosten van het EK verhalen op de bonden die liggen nog weer hoger dan die 300 miljoen (het vorige EK kostte 1.1 miljard). Daarnaast gaan de opbrengsten van het EK ook vooral terug naar de bonden. De Uefa maakt, in tegenstelling tot wat veel mensen hier denken namelijk zelf geen winst.

Ik denk dat we tegen de tijd dat het EK zou gaan beginnen we nog steeds in deze ellende zitten. Dus als voetbalbonden en clubs lekker zeggen, je zoekt het maar uit. Als nog steeds diverse landen in lock-down zitten veel sterkte met doorlaten gaan van je EK. Ik verwacht dit seizoen geen voetbal meer, dus het wordt of de huidige stand handteren of gehele voetbaljaar schrappen en volgend voetbaljaar beginnen zoals dit jaar begonnen met dezelfde clubs in Europa en geen promotie of degradatie.

Zal dit dan eindelijk het einde van de UEFA betekenen? I hope so... Of denken jullie daar anders over?

17 maart 2020 om 12:45

Dan ook maar de Knvb afschaffen? Eigenlijk alle bonden, net zo makkelijk, toch metaalverf.... Zal je de wedervraag stellen, het einde van de Uefa zou een geweldig 'iets' zijn. waarom?

17 maart 2020 om 22:17

De UEFA is oud en stoffige. Daarnaast druipt de corputheid er vanaf. De organisatie is van binnenuit niet meer substantieel te veranderen en het corrupte imago gaan ze niet meer kwijtraken. Nadeel van de huidige UEFA is dat voetbal niet om voetbal draait maar om centjes en status van clubeigenaren. Als we willen dat de nadruk weer op het spelletje zelf willen leggen dan is daar zou de UEFA omgestoten moeten worden en een nieuwe bond opstaan.

Ongelofelijk als dit waar is!! Een bond die op de mouwen van spelers het woordje respect laat naaien maar zelf dus geen greintje inlevingsvermogen of respect heeft!! Ze zijn al bezig met het vernietigen van het normale club voetbal op landelijk niveau met hun bizarre regeltjes en toepassing van die regels zoals bv financielfairplay waarbij er af en toe eens een clubje wordt gestraft voor iets dat alle grote clubs doen maar dit laat hun ware aard zien!

Misschien moeten de clubs dan ook maar geld aan de Uefa gaan vragen.omdat ze Champions league en Euro League wedstrijden hebben uitgesteld vanwege het Corona Virus.

De Uefa laat nu eindelijk haar ware gezicht zien. Zaken doen brengt nu eenmaal risico met zich mee, die kun je niet door overmacht op andere verhalen.

Als het zoveel geld moet kosten, dan doen we toch lekker geen EK? Hebben de bonden de ruimte om de competities uit te spelen, de spelers waarschijnlijk ruimte voor een goede vakantie en kan iedereen fris en uitgerust aan het nieuwe seizoen beginnen.

17 maart 2020 om 15:38

Nee joh, gewoon dat EK spelen. Persoonlijk vind ik het mooiere toernooien dan de CL. Teams kunnen geen spelers kopen, maar moeten gewoon roeien met de riemen die ze hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 7 augustus
Napoli zit om de tafel met de zaakwaarnemer van verdediger Kalidou Koulibaly. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren