‘Symptomatisch is Ziyech, die als een veredelde toerist de tijd uitspeelt’

Donderdag, 5 maart 2020 om

Voor Ajax is de crisis compleet na de eliminatie in de halve finale van de TOTO KNVB Beker door FC Utrecht. De ploeg van trainer John van den Brom was in eigen stadion met 2-0 te sterk voor de dolende Amsterdammers, die de tweede nederlaag op rij leden. De ochtendkranten zijn weinig positief over de huidige situatie bij Ajax en voorspellen dat de druk op trainer Erik ten Hag verder zal toenemen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Krijgt Erik ten Hag de boel nog aan de praat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door porque)

Op naar de volgende walk of shame op de werkvloer. Bedankt mannen!

5 maart 2020 om 07:30

Je hebt uit bij Utrecht in de halve finale van de beker verloren, dat kan gewoon. Vorig jaar hebben jullie de dubbel gepakt en in de halve finale van de Champions League gestaan en jullie staan in de huidige competitie nog gewoon eerste hoor."De volgende walk of shame op de werkvloer"? Stel je toch niet zo aan, verwende succesfan.

5 maart 2020 om 07:45

Precies. Ook de uitschakeling in de 8e finale kan gewoon. Maar na vorig jaar denken veel Ajacieden dat Ajax een Europese topclub is en gaan ze doen alsof dit absolute wanprestaties zijn.

5 maart 2020 om 07:53

Verliezen van Utrecht, AZ en Getafe kan prima als Ajax zijnde. Als je dan vervolgens wat statistieken erbij pakt en ziet dat geen enkele eredivisieclub sinds december meer verloor dan Ajax, is dat een absolute wanprestatie. Dat heeft dan verder weinig met het Europese topclub zijn te maken.

5 maart 2020 om 08:10

Rustig aan maar hoor, loop echt niet met m’n ziel onder m’n arm ofzo. Bij mij op de werkvloer lopen voornamelijk Feyenoorders rond en die weten me de laatste weken (terecht) wel te vinden. Voornamelijk vanuit dat oogpunt poste ik mijn reactie dus zeg maar..

5 maart 2020 om 08:12

" Verliezen van Utrecht, AZ en Getafe kan prima als Ajax zijnde. Als je dan vervolgens wat statistieken erbij pakt en ziet dat geen enkele eredivisieclub sinds december meer verloor dan Ajax, is dat een absolute wanprestatie. Dat heeft dan verder weinig met het Europese topclub zijn te maken ". Natuurlijk heeft dat er wel mee te maken. Het gebruik van het begrip wanprestatie toont aan dat je je te groot voelt om te verliezen en dat toont weer aan dat je je boven een andere verheven voelt. Terwijl verliezen van Utrecht nu niet bepaald een nieuwe ervaring voor Ajax is en AZ ook gewoon een tegenstander van formaat is.

5 maart 2020 om 08:15

@ Benzema Tuurlijk kun je bepaalde wedstrijden verliezen, zeker met de waslijst aan blessures van de afgelopen maanden, maar Ajax presteert desondanks gewoon bagger hoor. Het verval is echt veel te groot. En dat mag ook gewoon gezegd worden.

5 maart 2020 om 08:55

@Scepticus,Waar heb je het nou allemaal over? Ik noem het een wanprestatie dat Ajax sinds december 8 nederlagen heeft geleden. Meer dan elke andere club in de eredivisie over diezelfde periode. Dat! Is een wanprestatie. Ik zeg in de reactie waar jij op reageert zelfs letterlijk dat je van Utrecht en AZ kan verliezen als Ajax zijnde.

5 maart 2020 om 09:10

Ik denk dat jij ze andersom ook goed te grazen neemt als 't kan Nelson haha 😜

5 maart 2020 om 09:14

Ik snap hem wel. Bij mij werken er merendeel Feyenoorders en die komen allemaal even langs om hun zegje te doen. Dat maakt hem niet een succesfan, hij omschrijft gewoon zijn situatie op de werkvloer

5 maart 2020 om 09:21

@ Supportert haha laat ik het zo zeggen. Al het leedvermaak van eerder dit seizoen komt momenteel als een boomerang weer terug op mijn eigen bordje. En groot gelijk hebben ze.

5 maart 2020 om 13:11

Wat voor onzin is dit. Een keer verliezen van Utrecht en AZ kan gebeuren. Maar sinds december houdt Ajax qua resultaten in de Eredivisie alleen RKC onder zich, las ik. Daarnaast amper een fatsoenlijke wedstrijd gespeeld. Ik lees ook van andere Ajax supporters dit soort teksten. Een goede wedstrijd en het lek is boven. Tja, die hebben blijkbaar vroeger veel sprookjesboeken gelezen. Een of twee ongelukkige nederlagen is inderdaad mogelijk. Maar vanaf half december pure wanprestaties leveren, onder het motto geen daden maar woorden, kan bij geen enkele club. Ook niet bij die vechten () tegen degradatie. Ik zie bij Ajax alleen maar een zwalkend team afzonderlijke Bv’tjes zonder een greintje saamhorigheid. En dat onder leiding van een zonderlinge akela uit het Oosten, die maar een zinnige opmerking maakt, en die is, we staan nog altijd bovenaan. Nou, vertel die kwibus maar dat het onder zijn leiding nog harken wordt om EL (geen Cl!) voetbal te halen. Maar gelukkig zijn de meeste Ajax supporters overtuigd van een goede afloop. Dus die komen er ietsje later wel achter....

5 maart 2020 om 09:21

Als je bij je werk een walk of shame hebt omdat je favoriete team heeft verloren, ben ik benieuwd met wat voor volk je werkt. Een paar keer verliezen is toch niet zo extreem dat je op je teentjes rond moet lopen.

5 maart 2020 om 09:26

Gewoon met prima mensen die altijd wel in zijn voor een dolletje. Geen neanderthalers hoor. Uiteraard is een reactie op een forum soms lastig te interpreteren, maar in dit geval kun je mijn bovenstaande reactie met een flinke korrel zout nemen.

5 maart 2020 om 09:44

Dan is het goed haha, een walk of shame klinkt wel extreem maar onderling dollen is natuurlijk altijd leuk. Hoop dat Ajax gauw weer wint en je ze terug kan pakken. Feyenoord gaat vast nog wel eens verliezen dit seizoen

Wat ik toch niet snap is je weet hoe een Utrecht voor de dag gaat komen, afwachten en reageren en gebruik van hun snelheid maken en toch loop je als Ten Hag zijnde gewoon weer in het mes en heb je van de afgelopen week helemaal niets geleerd. Een Blind is na zijn blessure zo matig en zijn passing is zo slecht hou die jongen er eens buiten, daarnaast Tadic heeft die überhaupt een goed duel dit seizoen gespeeld? Hou die jongen er ook eens buiten. Verder had ten Hag zijn team echt anders moeten laten beginnen door lekker Utrecht het spel te laten maken en zelf af te wachten en te reageren, gewoon eerst eens de boel dicht houden achterin en alle linies kort op elkaar zonder 60m ruimte achter de laatste linie zodat ze op snelheid continue geklopt worden. Speltechnisch is ten Hag echt een drama en leert helemaal niets van zijn fouten, is hij dan net zoals Bosz (eigenwijs en hardleers en je eigen filosofie door blijven drukken)?

5 maart 2020 om 07:34

Welke spelers zou je willen opstellen dan als Blind en Tadic eruit gaan? Volgens mij hebben we gister weer duidelijk kunnen zien dat Alvarez ook niet de oplossing is, zelfde geld met Tadic, een Huntelaar, Traore is ook niet de oplossing.. Gister weer met Ekkelenkamp, er wordt veel te veel gewisseld, geen vastigheden meer, iedereen speelt voor zichzelf, de almachtige Donny die niks fout kan doen bij de meeste maar die eigelijk alles fout doet wat fout kan gaan, het is gewoon hopeloos en dat gaat echt niet beter worden door spelers uit vorm te wisselen voor spelers die het niveau niet (meer) aankunnen

5 maart 2020 om 08:49

Makkelijk gezegd , maar wie stel je dan op. Op de e bank zitten nou ook niet de magiers die alles veranderen.

Als Ziyech niet de erkenning krijgt waarop hij meent recht te hebben, of als het niet loopt zoals hij wil . Dan valt al snel zijn masker af en toont hij zijn ware aard. Misplaatste arrogantie en kinderachtig vervelend gedrag krijgen dan de overhand. Heel veel succes bij Chelsea.

Of misschien kom hij net terug van een blessure en is nog altijd niet topfit, dat zou ook maar kunnen.

5 maart 2020 om 07:28

Waarom staat hij dan in de basis? Dat moet dan toch niet kunnen, zeker niet in deze belangrijke wedstrijden.

5 maart 2020 om 07:45

" Waarom staat hij dan in de basis? Dat moet dan toch niet kunnen, zeker niet in deze belangrijke wedstrijden ". Dat is toch overduidelijk? Omdat Ajax hem nodig heeft en omdat het kwaliteitsverschil tussen hem en zijn mogelijke vervanger immens is. Bovendien is topfit niets anders dan een synoniem voor wedstrijdfit en dat gaat hij alleen worden door wedstrijden te spelen.

5 maart 2020 om 09:31

Ziyech, Tadic, Promes en Blind zijn nodig om landskampioen te worden. Dus laat je die hele wedstirjdne spelen om ze zo snel mogelijk weer in vorm te krijgen. Echte alternatieven zijn er ook niet aangezien ook Veltman en Neres geblesseerd zijn.

5 maart 2020 om 13:24

Kunnen ze dan niet elke dag spelen? Komen ze misschien net voor de maand mei in vorm;-)).

5 maart 2020 om 16:14

Omdat er nood aan de man is en Ziyech enorm belangrijk is. Daarom spelen ze liever met een half fitte Ziyech in de basis dan een top fitte Danilo.

Ik zit toch in dubio. Van de ene kant verdient Ten Hag vertrouwen, zeker gezien vorig seizoen. Van de ander aknt is topsport keihard en verdient hij een enkeltje uitgang. Zoals tegen Getafe is gespeeld, tegen AZ en gisteren tegen Utrecht is Ajax onwaardig, zeker met deze spelers. Wat mij betreft ligt hij bij elke volgende misser eruit.

5 maart 2020 om 07:50

Ten Hag is puur in paniek! Normaal zou een trainer als aller laatste persoon moeten zeggen dat het crisis is. Bovendien is ten Hag uit paniek erg zoekende in zijn opstelling. Mede ook dankzij blessures maar hij lijkt geen vertrouwen te hebben in zijn middenveld en verdediging. Terwijl vertrouwen het belangrijkste is in zo'n fase.

5 maart 2020 om 07:54

Dat ben ik niet met je eens Rochus. Laat ten Hag gewoon zitten, het is een prima trainer die nu aan alle kanten wordt aangevallen door mensen die nu hun kans ruiken. Het probleem is dat Blind het nog wel probeert maar zijn nivo niet heeft van voor zijn blessure en hij grossiert nu in verkeerde passes. Daarnaast doet Ziyech nu ook niet veel meer. Het is nu weer de speler van vroeger. Als hij de bal kwijtraakt verdedigt hij niet mee terug maar maakt hij alleen maar vervelende gebaren. Tadic speelt al het hele seizoen dramatisch en ook Donny loopt op zijn dooie gemak terug naar achteren. Daar waar hij mee omhoog moet met van der Streek, laat hij deze gewoon vrij inkoppen. Onana moet op zijn lijn blijven of er eerder uit zijn. Hiertegen kan ten Hag ook niets doen. Je kunt moeilijk al je sterspelers op de bank zetten. Hopelijk ziet Overmars dit nu ook en ziet hij dat hij naast technisch begaafde spelers ook fysiek sterke spelers en werkers nodig heeft. Ook worden we op snelheid voorin en ook achterin steeds geklopt. Overmars moet dus op zoek naar een fysiek sterke grote spits. Met al die corners die we krijgen creëren we namelijk nul gevaar omdat niemand kan koppen. Op het middenveld moeten 2 snelle lopers die de counter eruit kunnen halen en snel van box tot box kunnen spelen. Marin werd er gewoon kompleet uitgelopen en kan gewoon in de verkoop. Achterin wil ik een back die ook achterin blijft en alleen zijn momenten zoekt naar voren. Dest staat gewoon rechtsbuiten te voetballen en Alvarez en Schuurs moeten het maar uitzoeken. Hopelijk biedt Bayern nog die 20 miljoen voor Dest want die valt nu ook hopeloos door de mand. Komend seizoen moet het gehele elftal volledig op de schop en moet gezocht worden naar veel meer balans. Dan kan ten Hag bewijzen dat hij toch een goede coach is.

5 maart 2020 om 07:58

" Ik zit toch in dubio. Van de ene kant verdient Ten Hag vertrouwen, zeker gezien vorig seizoen. Van de ander aknt is topsport keihard en verdient hij een enkeltje uitgang ". Een probleem kan je alleen maar oplossen door de oorzaak weg te nemen. Als de oorzaak bij Ten Hag zou liggen, zou een ontslag te rechtvaardigen zijn omdat je daarmee een probleem oplost. Allleen is dan de vraag hoe aannemelijk het is dat de oorzaak ook echt bij Ten Hag ligt, terwijl dezelfde spelers onder zijn leiding amper 3 maanden terug Chelsea in eigen huis helemaal van de mat hebben gespeeld. En als de oorzaak niet bij Ten Hag ligt, los je niet alleen het probleem niet op, maar creeer je ook nog eens een nieuw probleem omdat Ten Hag bewezen heeft een voortreffelijke en vakkundig coach te zijn en je maar moet afwachten of dat ook voor zijn opvolger geldt. Ik vind het veel aannemelijker dat het probleem bij de spelers ligt, van wie er 1 al zeker is van een vertrek en anderen in hun hoofd al afscheid hebben genomen van de club. Het is zeer aannemelijk dat dat motivatieproblemen oplevert en dat hoeft niet eens bewust te zijn. Een ontslag van Ten Hag heeft sowieso geen enkele zin omdat zijn mogelijke opvolger helemaal opnieuw moet beginnen en het niet voor de hand ligt dat hij dezelfde spelers binnen de paar weken die hij nog heeft voor de prijzen gaan worden verdeeld, de boel weer aan de praat zou kunnen krijgen. Die veronderstelling lijkt me vrij onrealistisch en dan heeft een ontslag dus een louter averechtse werking en wordt de opvolger van Ten Hag al door de supporters uitgekotst voor hij goed en wel is begonnen. Tel uit je winst. Ik ben sowieso niet voor het ontslag van de coach en ben van mening dat Overmars zich waarschijnlijk beter over de vraag kan buigen of het nog wel zin heeft om spelers die een vertrekwens hebben, er met ingewikkelde constructies toe te bewegen om nog een jaar langer te blijven. Ik plaats daar inmiddels grote twijfels bij.

5 maart 2020 om 08:52

Ik sluit me daarbij wel aan. Je merkt dat sommige spelers al dan niet onbewust met hun hoofd ergens anders zij. Ik denk dan ook dat Overmars nooit meer zo vroeg moet onderhandelen over spelers. In maart/ april kun je ook vrij snel handelen. Ik denk dat daar de crux zit. Zyech raakt geen pepernoot meer na zijn chelsea verhaal. Ook v.d. Beek lijkt al bezig te zijn met zijn volgende club. Dat merk je aan het feit dat ze er niet meer vol inklappen, bang voor blessures o.i.d.. Vanuit het perspectief van de speler logisch, maar daardoor ben je altijd wel net te laat.

5 maart 2020 om 09:40

@scepticus "omdat Ten Hag bewezen heeft een voortreffelijke en vakkundig coach te zijn" Ik ben met je eens dat Eth een goede coach is en super gepresteerd heeft, alleen heeft hij ook wat mindere punten wat irritaties opleveren. Ik denk - idd mijn aanname - dat een deel van het probleem ligt bij Eth's onzekerheid. Een en al twijfel. je zag vorig seizoen toen selectie grotendeels fit was. Hij hoeft dan niet te veel te wijzigen. Kritiek was op zijn wisselbeleid. Waarom zo laat wisselen en zo weinig? gebruikte bijna niet de 3 wissels. Dit seizoen met aantal belangrijke blessures zie je zijn onzekerheid. Veel spelers lijden aan zijn twijfels. Continue gejojo met spelers op verschillende posities (blind, Martinez, Mazzroui, Tadic, v beek, Ziyech, Promes). Bepaalde spelers als die een mindere match spelen krijgen bijna (lange tijd) geen kansen meer Marin, Alvarez maar geldt ook voor jonkies die niet weten waar ze aan toe zijn zoals Schuurs, Ekkelenkamp, Eifting, Gravenberch, Danilo en Traore. Die zien spelers als Babel en Tadic die continue mogen aanmodderen. Ik denk dat we al veel geholpen zijn als hij stopt met onnodige positiewisselingen, spelers meer vertrouwen geeft en gewoon beter gaat wisselen. Niet net als tegen AZ, pas heel laat alleen Huntelaar inbrengen en Ziyech eruit. Je staat achter!

5 maart 2020 om 10:01

" Een en al twijfel. je zag vorig seizoen toen selectie grotendeels fit was. Hij hoeft dan niet te veel te wijzigen. Kritiek was op zijn wisselbeleid. Waarom zo laat wisselen en zo weinig? gebruikte bijna niet de 3 wissels ". Het is toch overduidelijk waarom hij dat doet? Dat heeft niets met onzekerheid te maken. Tadic is al het hele seizoen uit vorm, maar zelfs dan is hij nog aantoonbaar beter dan zijn eventuele vervanger. Wisselen doe je alleen als het team daar sterker van wordt en als je bijv. naar de spelers kijkt die Ten Hag bijv. tegen AZ naast zich op de bank had zitten, is het niet heel erg aannemelijk dat het team er beter van zou zijn geworden als hij die had ingebracht. Als Ajax 23 min of meer gelijkwaardige spelers zou hebben gehad, zou je een punt hebben, maar dat is niet zo. Als je Eiting zou vervangen door Marin, heb ik niet de illusie dat je daarmee het lek boven hebt. Ik begrijp daarom helemaal niets van die kritiek. Dat Ten Hag zoals jij dat noemt continu zit te jojoen met spelers op verschillende posities, heeft natuurlijk te maken met het feit dat geen van die spelers de kansen die ze hebben gekregen, hebben waar gemaakt en geen van allen een onuitwisbare indruk hebben achter gelaten. Hadden ze dat wel gedaan, was dat gejojo achterwege gebleven omdat daartoe dan geen noodzaak geweest was. Zoals vorig jaar met Mazraoui. Het is volkomen logisch dat Ten Hag niet wisselt terwijl hij weet dat die wissels bijna altijd kwaliteitsverlies tot gevolg hebben. Al helemaal niet in de situatie waarin Ajax zich nu bevindt.

5 maart 2020 om 10:07

Dus kan je spelers met een vertrekwens beter laten gaan, mits een club aan de financiele voorwaarden wenst te voldoen. Aan de andere kant zou het ook zomaar zo kunnen zijn dat het gebrek aan motivatie, als dat er zou zijn, te maken heeft met de uitschakeling in de CL. Wellicht had dat bij een langer verblijf in de CL dat kunnen worden voorkomen. Zyech had vorig jaar ook regelmatig problemen om zich voor een competitieduel op te laden en kwam daar ook gewoon eerlijk voor uit.

5 maart 2020 om 09:33

Je kan een trainer niet ontslaan die beter presteerd dan alle andere trainers sinds van Gaal. Je maakt je als club echt onsterfelijk belachelijk als je een trainer ontslaat die eerste staat in de eredivisie. Voor Ten Hag overwinterde Ajax zelden in Europa. Sterker nog, vaak werd de CL poule fase niet eens gehaald. We winnen ook niet elk jaar de Knvb beker. En elk jaar kampioen is ook echt niet de norm.

Ziyech, Tadic, Promes, vd Beek en Blind waren zo ongeveer de slechtste van het veld. Onvoorstelbaar! Allemaal zo snel mogelijk verkopen, overbetaalde prutsers. Stel Jong Ajax maar op.

5 maart 2020 om 07:57

Frank de Boer terug en weer lekker met de jeugd werken Onee die halen we pas terug als Ajax 40 miljoen schulden heeft dan kan hij dat mooi weer wegwerken...

5 maart 2020 om 08:17

Hou me alsjeblieft op zeg! Het voetbal van Frank de Boer was werkelijk niet om aan te gluren!

5 maart 2020 om 08:55

@spielen er staat genoeg jeugd in, wat een onzin.de selectie is op dit moment meer dan goed genoeg om simpel kampioen te worden, dus er gaat ergens anders iets fout.ja, op het moment dat ziyecht, promes, neres en blind geblesseerd waren, hadden we een probleem, maar dat is logisch als 4 zulke belangrijke spelers ontbreken.

5 maart 2020 om 09:35

Spelers die terug komen van een blessure zijn uit vorm. Als je dat reden vind om ze meteen te ontslaan, dan kan je er beter mee op houden, dan zal je nooit meer succes hebben. Verleden jaar met dezelfde spelers de dubbel gepakt en bijna de CL finale gehaald. Nu zijn het prutsers en moeten ze weg. Beetje overdreven, vind je niet?

5 maart 2020 om 10:14

Er zit geen mentaliteit in die gasten als het tegenzit. Verongelijkt zijn en miljoenen binnenharken dat is wat ze op dit moment doen. En dan straks de trainer weer ontslaan want zo gaat dat bij Ajax. Laat dat maar aan de Telegraaf over.echt ik heb me kapot geërgerd aan die prima-donnas. Vorig jaar is vorig jaar, dit jaar is dit jaar.vorig jaar waren de spelers goed nu zijn ze dramatisch.

5 maart 2020 om 10:17

De spelers waren goed totdat verloren werd uit bij Chelsea en de CL droom uiteenspatte. De spelers waren een jaartje extra gebleven juist voor de CL. Komende zomer krijg je een inhaalslag en zal Ajax een nieuw elftal bouwen.

Ziyech wil maar 1 ding en dat is heel blijven, zodat hij fit aan volgend seizoen kan beginnen. Dáár ligt zijn priotiteit nu. Wellicht heeft hij het zelf niet eens in de gaten, omdat hij zichzelf wel frustreerd. Toch zal dit meespelen.

Ajax heeft net op tijd gecasht. Ziyech is helemaal niks meer. Wat een flop gaat dat worden bij Chelsea. Als je na zo'n mooie transfer met zo'n grafkop op het veld staat dan ben je gewoon een oncollegiale hufter. Ten Hag mag hem van mij naar jong Ajax sturen... of wat stuur hem gelijk naar Londen. Dan kan Ajax vast wennen aan het feit dat hij er straks niet meer bij is.

Ten Hag moet nu gewoon echt z’n ballen laten zien! Afwezige vedetten als Tadic en Ziyech naar de bank en de jeugdige onbevangenheid een kans geven. Gooi een Naci Unuvar of Sontje Hansen of Brobbeast maar eens voor de leeuwen. Zij hebben niets te verliezen en willen zich bewijzen!

5 maart 2020 om 08:57

Ja hoor dat is echt geniaal! Gooi in de beslissense fase in een slexhtdraaiend team nog even een paar 17 jarige talentjes Erin. Want die Eitings ekkelenkamps en Gravenberchs tillen ajax echt naar een ongekend niveau.

5 maart 2020 om 09:17

Pietertje, alleen commentaar leveren maar verder niets zeggen. Heb jij de oplossing dan? Ekkelenkamp en Eiting komen gewoon tekort, maar jij hebt het nu over het middenveld. Voorin zit het probleem. Amper kansen worden er gecreerd, er word niet gescoord en Tadic en Ziyech laten niets zien. Bovendien zijn de 3 die ik noemde vele grotere talenten dan Eiting of Ekkelenkamp.

5 maart 2020 om 11:01

Nou de oplossing is in ieder geval alles behalve nu 17 jarige talentjes erin te gooien. Wat hebben die Unuvar, Hansen etc laten zien: wat aardige dingen in jeugdelftallen en Kkd...precies dezelfde verhalen hoorde ik over Gravenberch en Eiting...dat waren de grote verlossers en het was een schande dat ze te weinig speelden. Ook voor de talenten zelf zou het killing zijn om nu gebracht te worden. Daarnaast zit het probleem juist op het middenveld. Dat er weinig kansen worden gecreeerd komt omdat de aanvoer niet goed is. Ik zou daarom juist het middenveld versterken en daar een 4-mans middenveld van maken met voetbalkwaliteiten: Zyech - vd beek - blind - Tadic en dan Huntelaar - Traore in de spits

We zoeken allemaal een - oorzaak - Ten Hag/blind/blessures/ etc, Maar het is niet altijd even duidelijk is wat nu precies 'diepere oorzaken' en wat 'symptomen' zijn. Dat maakt het ook zo complex. Zelf denk ik wel dat Ten Hag een van de oorzaken is van het verval. de reden? Als het goed gaat komt hij tot zijn recht en kan het team nog beter maken, gaat het slecht of de omstandigheden veranderen dan is ingrijpen nodig. Dit is een zwakke plek van Ten Hag. Bij ingrijpen bedoel ik niet alleen wisselen maar ook mbt het mentale aspect

Het is helaas nog niet opgemerkt in deze discussie, maar Utrecht speelde gewoon geweldig. Een compliment voor Utrecht is dik verdiend. Er wordt nu gedaan alsof het alleen aan het zwakke ajax lag. Daarmee ktijgt Utrecht niet de credits die het verdient.

5 maart 2020 om 10:10

oeioeioei wat een inzin van je. Het leek of FC Utrecht geweldig speelde omdat Ajax er helemaal niets maar dan ook niets van bakte. Natuurlijk wel gefeliciteerd met het resultaat en succes in de finale.

5 maart 2020 om 13:34

@johannes: zou het niet zo zijn dat al die clubs precies weten hoe je Ajax moet bestrijden. En daardoor Ajax heel slecht laten lijken? Het is toch raar dart een AZ, Getafe, Willemii, Heracles, Groningen (in mindere mate) en nú Utrecht winnen van Ajax maar dat het komt omdat Ajax slecht is.

5 maart 2020 om 10:16

Net als Willem II, AZ, Groningen, Heracles, Getafe. Die waren gewoon goed. Kan Ajax niks aan doen.

Och och, die jongen heeft net een spierblessure gehad. Wanneer je zelf gevoetbald hebt weet je dat je dan in het begin altijd nog een beetje gereserveerd bent.

Het is toch geweldig dat de kleinere clubs af en toe ook een succesje boeken. Jammer genoeg gebeurt dat meestal alleen als grotere het totaal af laten weten. Zo ook nu. Veel succes in de finale FC Utrecht.

Ajax moet gewoon de portomonnee gaan trekken en toppers gaan halen na dit seizoen. Anders zie ik t nog fout gaan

Het leek Ziyech niets te schelen. Hij liep er verveelt en ongeïnteresseerd bij. Ik ben heel benieuwd of hij het kan opbrengen om er nog wat van te maken.

8 maart 2020 om 17:40

Wat is het nou liep hij er verveeld bij of boos? Want de een ziet een (terecht) boze Ziyech. En de andere doet weer alsof ze in Ziyech zijn hart kunnen kijken. P.S. wordt het niet tijd om je mening bij te stellen en gewoon toe te geven dat Ziyech gewoon keihard heeft gewerkt afgelopen seizoenen en dat hij nu gewoon net terug van een blessure het moeilijk heeft? Is het niet nu zaak de jongen die "ons" zoveel moois heeft gebracht nu te steunen nu die het moeilijk heeft? Of zit iets anders dan zijn voetbal kwaliteiten je dwars?

Ziyech is net terug van een blessure wat mee kan spelen. Maar de vorige wedstrijd tegen AZ, zag iedereen hem als een zeurmannetje. Maar bij hem zag ik juist wat ik van meer mensen wil zien. Boos dat dingen niet lukken, dingen niet worden begrepen, de simpelste dingen fout gaan. Hij raakt er gewoon geirriteerd van, lijkt me een instelling die belangrijk is bij een voetballer ! Maar wij gaan meteen roepen dat het arrogantie is...

Poeh, vind dat je met Ziyech nog een echte tien kan opstellen, want met dat middenveld op lijn, of vd Beek als 10 naast twee andere jonge gassies, is te licht. En Blind naar het midden opschuiven omdat Martinez het wel lekker vind achterin, dit is echt ten Hag die er een zooitje van maakt en de spelers er niet meer in laat geloven. Ik zou ten Hag per onmiddellijk op straat zetten want hij is niet in staat het tij te keren. Er is nog maar een taak, dat is kampioen worden. En daarvoor moet iedere speler 100% gemotiveerd zijn en dat is wat ten Hag niet kan. Haal Henk ten Cate maar voor die laatste wedstrijden van het seizoen.ik vind met name dat Ajax weer moet gaan aankopen en selecteren op basis van techniek want na de Jong en Schone verliezen we straks ook Ziyech. Dan heb je met Tadic de enige verfijnde technicus over in vergelijking met 4 vorig seizoen. En als je MVP Tadic goed wilt gebruiken zet hem dan weer terug op links. Een gedeelte van de teloorgang van Ajax dit seizoen hangt samen met het feit dat hij niet meer op zijn favoriete en succesvolle positie staat. Snap niet dat ten Hag dit niet ziet en er niet functionerende spelers als Babel, Lang en Promes neerzet, Weet je wel hoeveel goals en assists hij heeft weggegooid door deze vreemde move???de techniek zorgt voor controle, het spel sneller te laten gaan want dat tikkie voorwaarde, zijwaarts, achterwaarts is weer net als het was. Er zit totaal geen verassing in het spel, elke mogelijkheid op een uitbraak gaat weer langzaam naar voren net of ze willen dat de verdediging terug is om ze tegen te houden.

Onana
Dest
Schuurs
Blind
Tagliafico
vd Beek
Ziyech
Gravenberch
Promes
Brobbey
Tadic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

286 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Misschien lachen jullie me uit, maar hij heeft alles van een jonge Van Persie’

Kai Havertz heeft grote indruk gemaakt op Hans Kraay junior. De spits van Bayer Leverkusen scoorde zaterdag tweemaal in de uitwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-3), nadat hij maandag hetzelfde deed op...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 mei
Mikel Arteta droomt van de komst van Philippe Coutinho, wiens koopoptie niet is gelicht door Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren