‘PSV heeft hem nooit kans en ruimte gegeven die jonge spelers nodig hebben’

Dinsdag, 25 februari 2020 om

PSV betaalde Vélez Sarsfield ruim twee jaar geleden tien miljoen euro voor Maximiliano Romero, maar het dienstverband van de spits in Eindhoven is vooralsnog geen onverdeeld succes te noemen. Mede door blessureleed kwam hij nog niet verder dan twee officiële wedstrijden in de hoofdmacht en afgelopen zomer keerde hij terug naar Argentinië om op huurbasis bij zijn oude club te gaan spelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Maximiliano Romero nog gaat doorbreken bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Geen kans gaat een beetje lastig als alleen geblesseerd bent. Deze transfer was gewoon domme pech. Deze jongen kreeg net als veel buitenlanders bij Ajax en Psv tijd om te wennen in de Keuken divisie maar hij raakte steeds geblesseerd. Dat is pech.

25 februari 2020 om 12:06

Niet helemaal domme pech, hij was voor de transfer naar PSV ook al regelmatig geblesseerd.

25 februari 2020 om 13:13

Dan is dat dom beleid van Brands.

25 februari 2020 om 19:23

Mwah, het is een gok. Als hij niet zo vaak geblesseerd was dan was hij onhaalbaar geweest toen.

Hoe durft deze man dit te zeggen? Romero was constant geblesseerd en wanneer hij wel fit was kon hij altijd bij Jong PSV spelen zoals elk talent bij PSV. In het eerste stond Luuk de Jong in de spits dus dan is het logisch dat Romero dan niet aan de bak komt.

25 februari 2020 om 11:01

@andres13 het verhuren aan een buitenlandse club is m.i geen handige zet. Je raakt hem wat uit het oog. Ze hadden hem beter aan een NL club kunnen verhuren. Net als bij ons met Hassan Bande. Snap reden niet. Had beter bij een NL club kunnen zitten. Kan dan tevens nog meer wennen aan NL en de taal.

25 februari 2020 om 11:02

En welke Nederlandse club zat te wachten op een niet fitte spits die constant geblesseerd is?

25 februari 2020 om 11:08

@skede Ik weet heel zeker dat zeker de onderste regionen zitten te wachten op een van de grootste aanvalstalenten van Argentiniã«, een aankoop van 10 miljoen en een recente ex-doelwit van Dortmund.dus ja. Veel zullen er waarschijnlijk op zitten te wachten. Maar wie weet, wilde PSV hem weer naar een comfortabele omgeving sturen. In het verleden deed Cassio Ramos het ook niet heel verdienstelijk bij Sparta, terwijl hij bij Corinthians uitgroeide tot een van de beste keepers uit de Zuid-Amerikaanse competities en een lid van het Braziliaans elftal.wat betreft Bandã©. Wie weet paste de speelstijl van hun beter.

25 februari 2020 om 11:09

@skede Ik heb Romero uiteraard dit seizoen niet gevolgd, maar was hij constant geblesseerd? Ik dacht x gelezen te hebben vooral gepasseerd. Maar clubs als Sparta waar ook een Piroe van PSV rondloopt, Rkc, Ado dat soort clubs zouden wel hun inbreng kunnen gebruiken. Bande heeft wat minuten gemaakt nu, is nog niet helemaal fit. Maar met deze spelers had je ook constuctie kunnen doen om ze 2 seizoenen te verhuren aan die clubs, mits ze handhaven. Dit halve seizoen zou vooral vooral om fit maken van Bande en volgend seizoen optimaal genieten van hem. Als Ajax zou je genoegen moeten nemen om hem gratis te verhuren. Voor iedereen dan win-win. Ajax heeft speler dichtbij huis, speler maakt minuten en de hurende club krijgt een speler die ze nooit hadden kunnen kopen (romero 10 miljoen, Bande 7 miljoen).

25 februari 2020 om 11:10

Er waren echt wel clubs die hem een kans zouden geven. Maar PSV zal vast wel een reden hebben gehad om hem terug naar Argentinie te sturen. Iedereen kan hier makkelijk beweren wat ze willen, maar niemand weet hoe het echt is. Misschien kan hij hier lastig aarden. Het zou zelfs kunnen zijn dat PSV het ook niet meer in hem ziet zitten. Het zal in ieder geval een lastig verhaal worden want met Malen en Lammers is er veel concurrentie.

25 februari 2020 om 11:17

Hij was heel lang geblesseerd en viel daarna ook steeds van blessure in blessure. Kon nooit echt fit worden. Op zich vond ik het niet zo'n gek idee om hem in zijn oude omgeving zijn spelvreugde terug te laten vinden. Dit zal neem ik aan ook in overleg met speler zijn gegaan. Wat Bandé betreft, wat is dichtbij huis? Die jongen speelt in Zwitserland. In principe volgt niemand bij Ajax de Zwitserse competitie, dus daar moet net als bij de Argentijnse competitie moeite voor gedaan worden. Ik zie het verschil niet echt.

25 februari 2020 om 13:30

@skede - Bovendien zal het huren van zo'n dure speler niet goedkoop zijn. Dat kunnen clubs in het rechter rijtje waarschijnlijk niet neertellen. Een jongen die zoveel gekost heeft ga je niet gratis verhuren. Ook lijkt het kunstgras in de Eredivisie me niet bepaald lekker voor een jongen die nog geen moment echt fit is geweest.

25 februari 2020 om 13:56

@Skede: gezien z’n potentie had ie bij een VVV of PEC of andere ploeg onderin, niet misstaan hoor. Je hoeft er voor verhuur ook niet de hoofdprijs voor te vragen natuurlijk.

25 februari 2020 om 11:40

Nou dat is heel simpel. Voordat de voorbereiding op het huidige seizoen ook maar was begonnen, was Romero al verhuurt aan Velez Sarsfield. Noem jij dat een kans? Ondertussen is er bij PSV het hele seizoen slechts 1 spits fit (malen en daarna Lammers) terwijl er nog een Griek gehuurd moest worden die geen indruk maakt en niet fit is. Je had Romero gewoon nodig dit seizoen, maar ze hebben hem geen kans gegeven. En nee dat is niet achteraf praten. Ik riep vooraf al dat ze hem wel erg vroeg hadden verhuurd. Als ze hem de voorbereiding hadden gegeven en in augustus tot de conclusie waren gekomen dat verhuur de beste oplossing was, had ik het begrepen.

25 februari 2020 om 12:12

Dat is wel achteraf praten Master D. Als Malen en Lammers het hele seizoen fit waren geweest, had Romero misschien weer een jaar lang alleen maar bij Jong PSV gespeeld. Het is wel heel veel pech dat vlak voor aanvang seizoen Lammers zwaar geblesseerd raakt en dat als die bijna terug is, Malen zwaar geblesseerd raakt. Daarnaast werd die Griek (die ik ook niet goed genoeg vind) gehaald als pinchhitter. Ik denk dat ze willen dat Romero een heel seizoen minuten maakt en niet alleen voor het laatste kwartiertje.

25 februari 2020 om 12:17

Maar waarom hem al in juni verhuren? Dat kan in augustus toch ook als na de voorbereiding blijkt dat de keuze op Lammers en Malen valt? Dan had hij in elk geval een kans gehad en had je hem nog gehad bij die ongelukkige blessure voor Lammers. Was Lammers niet geblesseerd geraakt had je hem alsnog kunnen verhuren in die periode.

25 februari 2020 om 12:25

Die jongen is 1.5 jaar van blessure in blessure terecht gekomen. Ik vind het niet zo gek om hem weer even terug naar zijn eigen omgeving te laten gaan om weer een heel seizoen te spelen. Ik denk dat Romero daar zelf ook heil in zag.

25 februari 2020 om 16:36

Je weet blijkbaar van de Romero situatie niets af. Zie hieronder.

25 februari 2020 om 13:54

Gedeeltelijk eens, maar ook achter Luuk heeft hij niet heel veel kansen gekregen. Verhuren buiten Nederland helpt ook niet echt met de aanpassing.... Vind wel dat PSV hier een en ander anders had kunnen doen. Stal hem bij een PEC of VVV en verhuur hem niet weer aan Zuid America...

Romero was alleen maar geblesseerd, niet fit en maakte in de wedstrijden die hij bij Jong PSV speelde ook geen indruk. Hoe kun je dan kansen krijgen?

25 februari 2020 om 12:07

Bijvoorbeeld door hem in de voorbereiding mee te laten draaien, kansen te geven in de oefenwedstrijden en niet al te verhuren in juni. En al helemaal niet aan een club buiten Nederland, nota bene zijn eerdere club: hoe gaat hij in hemelsnaam wennen aan Nederland, de Eredivisie en de voetbalstijl hier als je hem weer terugstuurt naar Argentinie? Zoals eerder Sam Lammers komen Mauro Junior en Armando Obispo rijper terug op de Herdgang volgend jaar. Ik wed dat PSV veel meer moeite heeft om de situatie van Romero op de voet te kunnen volgen. Neemt niet weg dat ik nog steeds het volste vertrouwen heb dat de Argentijn wel kan slagen bij Psv. Wanneer PSV achterin een renovatie doorvoert en ook op het middenveld zijn zaakjes voor elkaar krijgt hoeven wat mij betreft nauwelijks investering te hoeven worden gedaan voorin. Met Lammers, Romero, Gakpo, Ihattaren en Madueke heb je opties te over, miskopen Doan en Bruma niet meegerekend.

25 februari 2020 om 13:11

Tja dat is een afweging die je moet maken. Als van Bommel Lammers en Malen beter vond dan weet je van te voren al dat de kans op speelminuten niet heel groot is. Ik ben het wel met je eens dat verhuren in Nederland misschien beter was. Maar het is wel een voetballer die niet heel lekker in zijn vel zit door al die blessures en waarschijnlijk ook geen Engels spreekt. Daardoor moet hij dus weer wennen aan een nieuwe omgeving, wat bij de meeste clubs niet zo goed geregeld is als bij PSV en Ajax. Zelfs Feyenoord had er geen plan voor. Daarnaast moet je je afvragen of PSV het nog wel in hem zag zitten, omdat ze toch wel een hoop talentvolle spitsen hebben: Lammers, Malen, Vertessen(veel blessures), en Piroe.

25 februari 2020 om 16:04

Dat kan Van Bommel wel vinden, maar op het moment dat Romero al verhuurd was heeft hij nog nauwelijks een beeld van de Argentijn kunnen krijgen, want hoe vaak zag hij die jongen nu echt voor een langere periode aan het werk? Ik durf zelfs te beweren dat Van Bommel nauwelijks belangstelling heeft gehad voor hem, net zoals de andere latino's. Pereiro liet hij uiteindelijk vallen (overigens niet geheel onterecht), Gutierrez mag dromen van het krediet dat Hendrix en Rosario hadden (en hebben) en Mauro Junior heeft in de totale anderhalf jaar dat Van Bommel werkzaam is bij PSV nog nooit aandacht, laat staan een kans gehad, om zijn waarde te bewijzen.

25 februari 2020 om 17:08

Niet. Maar voetbal is ook gewoon business, deze speler heeft PSV veel geld gekost. Een seizoen niks spelen, zou voor zijn waarde in ieder geval slecht zijn. Malen is een toptalent naar mijn mening en Lammers is ook een goede speler. Die bewering zou kunnen kloppen. Maar heel eerlijk heeft Guti ook gewoon niet goed genoeg gespeeld. Mauro vond ik ook altijd wel een leuke speler maar hij heeft wel concurrentie van 1 vd grootsre talenenten van PSV.

26 februari 2020 om 15:59

In mijn optiek had PSV allereerst moeten wachten met het direct verhuren van Romero. De blessure van Lammers begin augustus leerde dat dat niet onverstandig zou zijn geweest. En als dergelijk leed zich niet had voorgedaan waardoor Romero en niet Dimitroglou zijn opwachting voor PSV zou kunnen maken, zouden er genoeg clubs zijn die een talentvolle spits als Romero graag de kans hadden gegeven in de Eredivisie. Dat PSV voor de aanval in Lammers, Malen en Gakpo goede spelers heeft voor het komend seizoen zegt me weinig over de slagingskansen van Romero, die me een heel ander type spits - veel meer een typische 9 - lijkt dan Lammers en Malen en bovendien heb je meerdere basiswaardige spelers voor dezelfde positie nodig. Over Guti: nee, die heeft niet altijd even goed gespeeld, maar kreeg ook nooit eens een wedstrijd of vijf de kans om een iets neer te zetten, waar Hendrix en Rosario - die toch grossieren in blunders en fouten - eindeloos krediet hebben. Mauro zal volgend jaar een verrijking zijn denk ik. Volgens mij is het een gouden greep hém de enige 6 te maken op het middenveld en wanneer je Ihattaren op rechts zet met een vrije rol a la Ziyech is hij als 10 ook uitermate waardevol; hoe hij dat nu bij Heracles invult met Dessers voor zich is gewoon klasse.

Unnerstal
Dumfries
LYANCO
OBISPO
Rodriguez
Ihattaren
Mauro
Gutiérrez
Malen
Romero / Lam
Gakpo

Met Luuk de Jong die geregeld in de laatste paar minuten een goaltje meepikte, in combinatie met blessures, heeft hiervoor gezorgd. Een logische keuze ook. Ik hoop overigens dat hij zijn kans wel nog gaat pakken, dit zou anders een duur foutje kunnen worden.

25 februari 2020 om 11:27

Gaat helaas niet gebeuren. Normaal gesproken denk ik dat spelers als Lammers en Malen volgend seizoen nog voor PSV spelen. Dan is hij dus 3e spits en dan is het zicht op speelminuten met dit systeem gewoon 0.

25 februari 2020 om 11:30

Het is inderdaad ook niet zo dat hij momenteel een geweldige indruk achter laat. Wie weet is een verhuur aan Vitesse/ Utrecht volgend jaar een mogelijkheid? Dat doet Obispo ook goed momenteel.

Wat een grapjas... Romero is vrijwel continue geblesseerd geweest en in die korte periode dat hij eventjes fit was, was hij wekenlang weg in verband met de Copa America onder 20...

25 februari 2020 om 11:42

Ik snap niet dat ze hem in de voorbereiding op dit seizoen geen kans hebben gegeven en hem bij het eerste hebben gehouden. Toen was hij fit. Dan kun je altijd op een later moment in de voorbereiding tot de conclusie komen dat verhuur de beste oplossing voor beiden partijen is. Echter hebben ze hem nu al op voorhand laten vertrekken. Dat is de enige fout die men bij PSV met hem gemaakt heeft wat mij betreft.

25 februari 2020 om 12:10

Het is heel simpel hij wou zelf terug. Hij wou niet wachten op een kans maar terug na het het vertrouwde. Met de blusseres en de daarbij komende mentale problemen is dat ook wel te begrijpen.

Ook een verschil is dat je bij PSV er gelijk moet staan. Met alle respect Feyenoord en fc groningen zijn toch wel van een iets minder niveau (op dit jaar na dan).

Dat is wel heel kras.de man was of geblesseerd, of te zwaar, of allebei.als hij al die pech niet had gehad qua blessures was ie misschien al keihard doorgebroken bij de Onzen.maar van de zotte dat de begeleider naar PSV durft te wijzen.

Er heeft waarschijnlijk nog meer meegespeeld, Maxi zat ook niet lekker in zijn Argentijns velletje ineens zo ver van mama en chicky in combi met blessures, PSV heeft er goed aangedaan om hem lekker thuis volwassen te laten worden, perfecte beslissing dus.

25 februari 2020 om 17:17

Het chicky woonde bij hem in z'n appartement en PSV heeft mama met de complete familie meerdere keren voor een langere periode laten overkomen..

Maar goed, hoeveel kansen kun je een jongen geven die telkens geblesseerd is? Bovendien is het inpassen van talent veel makkelijker bij Groningen dan bij PSV dat om de prijzen speelt. Zijn verhuur naar Argentinie is ook nog niet bepaald indrukwekkend met slechts 3 doelpunten (en 3 assists) in 17 wedstrijden. Als ik dan naar de statistieken kijk, lijkt het erop dat hij inmiddels ook al een tijdje geen vaste basisplaats meer heeft. Hij zal gewoon fit moeten blijven en deze zomer moeten laten zien waarom PSV hem gekocht heeft. Hierna nog een jaar stilstaan kan weleens de doodsteek zijn voor zijn carriere in Europa. Zijn leeftijd kan zijn redding zijn. Hij is namelijk nog steeds jong.

Romero.... veruit het grootste pijndossier wat PSV deze eeuw gehad heeft. Het begon al door zijn ernsige blessure in Argentinie voor zijn komst af te doen als volledig genezen dmv vervalste, medische verklaringen.Heeft bij zijn keuring in het Anna Ziekenhuis zijn quadriceps blessure weten te maskeren en verborgen te houden voor de keuringsarts Indeherberghe. Werd op zijn allereerste dag in dienst van PSV 's nachts compleet dronken opgehaald van het Stratumseind.Heeft daarna een loopje genomen met de revalidatie voorschriften van zijn herhaaldelijk terugkerende blessures.Weigerde zowel onder Cocu als van Bommel uit te komen voor Jong PSV wanneer hij fit was verklaard en kon slechts na dreigen met sancties overtuigd worden.Vertoonde vaak ondisciplinair gedrag en is diverse afspraken, opgelegd door de TS, niet nagekomen.Zowel Cocu als van Bommel waren er snel klaar mee en wilden hem ook niet meer bij de A-selectie. Is tenslotte op uitdrukkelijk eigen verzoek verhuurd. Romero gaat nooit meer wat voor PSV betekenen. Elke transfer euro die ze voor hem kunnen krijgen is meegenomen. Maar het is duidelijk dat het dossier Romero een forse schadepost zal betekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

0 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 22 oktober
Brighton & Hove Albion hangt een hoog prijskaartje om de nek van Ben White wanneer Liverpool in januari aanklopt om hem over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren