Wederom hoofdrol Bergwijn bij Tottenham; Alderweireld held en schlemiel

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag met 2-3 gewonnen van Aston Villa. Steven Bergwijn was wederom een van de uitblinkers aan de zijde van the Spurs. Toby Alderweireld tekende voor een schlemielig eigen doelpunt, maar wist ook in het goede doel te scoren. De Londense club doet door de late zege in Birmingham zeer goede zaken in de strijd om Champions League-voetbal.

Voor Alderweireld sloeg het noodlot al na negen minuten toe. De mandekker taxeerde een voorzet vanaf de zijkant van Anwar El Ghazi op verkeerde wijze en zag zijn inzet achter Hugo Lloris in het doel verdwijnen. Met bijna een halfuur op de klok op Villa Park maakte Alderweireld zijn fout goed. De mee opgekomen verdediger schoot van dichtbij keihard raak, nadat Eric Dier de bal had verlengd uit een hoekschop. Tottenham ging zelfs met een voorsprong rusten. De pijlsnelle Bergwijn werd in het strafschopgebied onderuitgehaald door Björn Engels, waardoor de bal op aanraden van de VAR op de stip werd gelegd door scheidsrechter Martin Atkinson.

Heung-min Son ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door de alerte José Manuel Reina. In de rebound wist de aanvaller van Tottenham echter alsnog te scoren. Engels nam net als landgenoot Alderweireld sportieve wraak. De boomlange verdediger verwerkte een afgemeten hoekschop van Grealish al koppend tot doelpunt. El Ghazi maakte de slotfase niet mee in Birmingham, want de vleugelaanvaller werd na zeventig minuten afgelost door Trezeguet.

Ook José Mourinho voerde enkele wissels door. Giovani Lo Celso en Gedson Fernandes verschenen hierdoor binnen de lijnen. In de slotminuut pakte Tottenham alsnog de volle buit tegen Villa. Son profiteerde optimaal van knullig balverlies van Engels en schoot alleen voor Reina raak, tot grote vreugde van de meegereisde fans en de gehele bank van de bezoekende ploeg. Mourinho greep gelijk in en haalde Bergwijn naar de kant. Jan Vertonghen werd als extra slot op de deur ingezet. The Spurs overleefden de zes minuten toegevoegde tijd en schreven drie belangrijke punten bij.

ZIe jij Tottenham Hotspur dit seizoen Champions League-voetbal halen?

1
2

Heel jammer dat er een winnaar is gekomen uit deze wedstrijd. Beide teams verdiende het niet om te verliezen of te winnen vind ik. Aston Villa speelde vandaag heel erg goed moet ik zeggen. Maar Tottenham toch ook wat grote kansen gemist, en dan met name Alli. Ik heb in ieder geval genoten van de wedstrijd.

16 februari 2020 om 17:16

Ik vind Spurs toch wel de verdiende winnaar. Ik heb de eerste 30 minuten gemist, maar de rest van de eerste helft was Spurs veel beter. Tweede helft vond ik ze ook beter. Villa scoort uit het niets de gelijkmaker en daarna kwamen ze wat meer in de wedstrijd, maar Spurs had de meeste en beste kansen. Was geen kwestie van of die zou vallen, maar wanneer.

ik vind wel dat Aston Villa echt genaaid werd door de VAR bij dat penaltymoment met Bergwijn. die gozer zet imo gewoon een perfecte tackle in en raakt Bergwijn voor mijn gevoel amper

16 februari 2020 om 17:14

Raakt juist Bergwijn en amper de bal, Dat is nooit een perfecte tackle, is juist hoe het niet moet.

16 februari 2020 om 17:27

@aze/che 4 Ever misschien dan niet de perfecte tackle maar ik vond dit echt geen penalty waard

16 februari 2020 om 17:15

Mweh in de herhaling was goed te zien dat Bergwijn eerder werd onderuitgehaald dan dat de verdediger de bal raakte. Terechte penalty.

16 februari 2020 om 17:17

Hij raakte juist Bergwijn en schampte de bal. Hij raakte meer Bergwijn dan bal, dus kon de penalty heel goed begrijpen.

16 februari 2020 om 17:34

Japie heeft de wedstrijd niet gekeken haha

16 februari 2020 om 17:41

@fcbuurman en hoe kom je daarbij dan? omdat jij het wel een penalty vond zeker?

16 februari 2020 om 18:16

Was een penalty

17 februari 2020 om 00:48

Is gewoon een penalty en allesbehalve perfecte tackle. De verdediger komt met zijn verkeerde been insliden. Als je vanuit zijn positie met rechts inkomt, moet je de bal meteen spelen, anders heb je een probleem. Heeeell weinig bal en veel man: penalty

Mooi hoe voetbalzone altijd Nederlanders op de buitenlandse velden zo hyped... lijkt me toch dat de hoofdrol voor Son is deze wedstrijd.

16 februari 2020 om 17:13

Dat neemt niet weg dat Bergwijn een prima wedstrijd speelde en ook degelijk een hoofdrol had. Of mogen alleen de ligt en de jong gehyped worden?

Huh? Hij heeft het toch over Nederlanders die altijd gehyped worden? Hoezo zouden de Jong en de Ligt volgens hem dan wel mogen?

16 februari 2020 om 17:26

Omdat ik hem nooit heb zien reageren onder een post van De Ligt of Frenkie op eenzelfde manier

16 februari 2020 om 18:11

Want hier maakt ie zijn punt onvoldoende of zo? Ibracadabra heeft gewoon gelijk. Prima als Bergwijn een goede wedstrijd speelt, maar bijna de door Son gescoorde penalty claimen op Bergwijns naam is wel weer typisch. Wat deed Bergwijn nou helemaal dan voor bijzonders dan?

Hoofdrol is idd voor Son maar kijk even naar de reacties van de Spurs fans over het optreden van Bergwijn. Is geen hypen aan.

Waar kan ik deze reacties zien?

16 februari 2020 om 17:22

Verschillende Social Media platforms, vind het zelf wel tof om te kijken wat fans van een ploeg nou van een Nederlander vinden.

Mooi hoe de reageerders op voetbalzone Nederlandse talenten volledig onderuit haalt. Ik vond Bergwijn zeer goed spelen. In de eerste helft had hij twee uitstekende steekballen waaruit een goal kon voortkomen. Daarnaast heeft hij een penalty veroorzaakt en deed hij zijn verdedigende taken uitstekend.

Ik moet zeggen dat het mij en met mij ook vele anderen wel degelijk interesseert hoe Nederlanders het doen in het buitenland. Al helemaal in een 2e potje bij een top club als Tottenham, zijn dat toch best belangrijke dingen

16 februari 2020 om 17:19

Bergwijn speelde gewoon goed en het is logisch dat Nederlanders aandacht krijgen op een Nederlands voetbalplatform. Ik vind het bijvoorbeeld heel interessant om spelers als Bergwijn te volgen in de grote competities.

16 februari 2020 om 17:24

Viel mij altijd al op in de Van der Vaart tijden bij Real Madrid. Was vrij matig daar maar je zag altijd headlines op VZ als ''real Madrid wint met Van der Vaart bij ****''. Terwijl VDV maar 20 minuten inviel en nauwelijks wat deed. Of hij speelde 60 minuten matig en de headline lichtte VDV altijd eruit.

16 februari 2020 om 17:54

Nogmaals, het is dan ook een Nederlands voetbalplatform...

16 februari 2020 om 21:54

Dus omdat het een Nederlands voetbalplatform is moet je een rooskleurige voorstelling van zaken geven? Dat is geen feitelijke berichtgeving.

Wat een leuke wedstrijd was dit. 2 teams die er vol voor gingen. Eerste was Aston Villa maar Spurs was klinischer. Tweede helft was Spurs de betere maar hebben ze kansen gemist die er zeker in moesten. Dan een domme fout van Engels en die word afgestraft door Son, wat een speler zeg. Op dit moment top 3 aanvallers in de PL voor mij samen met Auba en Aguero. Bergwijn weer een goede wedstrijd gespeeld, niet gescoord maar echt goed werk geleverd. Hij heeft gewoon geen tijd nodig om zich aan te passen wat indrukwekkend is. Hopelijk trekt hij deze vorm door en kan hij een belangrijke speler voor ons zijn op het EK.

Misschien geen goed voetbal maar punten worden gepakt! The special one brengt spurs het onmogelijke namelijk CL-voetbal. Toen mourinho binnenkwam zag niemand het aankomen maar het zit nu toch wel gebeuren.

Mooie en verdiende overwinning voor Mourinho. Als de aanvallende spelers wat clynischer worden, gaan we een hele goeie Tottenham zien, want er wordt genoeg kansen gecreeerd.

16 februari 2020 om 17:28

Erg veel kansen die erin moesten ja maar wil Villa niet tekort doen want die waren de eerste helft de betere denk ik. Maar er zit een stijgende lijn in vooral in kansen creëren. Als City nou de ban krijgt dan maken wij wel kans voor CL. 4de zie ik niet echt gebeuren.

Heerlijk voor Bergwijn dat hij zo begint. Dat hij 90 minuten mag blijven staan is gewoon een goed teken. Speelde een goede wedstrijd en verdiende een penalty, en was dus beslissend. Ik hoop echt dat hij deze lijn kan doorzetten, dan hebben we er een zekerheidje bij voor t Nederlands elftal (al vind ik sws dat Bergwijn altijd moet spelen in het Nederlands elftal)

16 februari 2020 om 17:20

Nou ja, vooralsnog maakt Bergwijn niet veel indruk in Oranje. Hij heeft dan ook nog maar 9 interlands achter z'n naam, maar Bergwijn nu al een zekerheidje noemen is wel wat voorbarig. Dan moet hij eerst gaan presteren in het shirt van Oranje. Het is inderdaad wel een goed teken dat hij nu al vertrouwen krijgt en direct z'n waarde toevoegt. Hij is ook nog jong, dus er zal denk ik nog wel meer in het vat zitten.

Dat Bergwijn 90 minuten heeft gespeeld is prima om te zien dat hij het conditioneel kan volhouden, maar je moet niet vergeten dat Spurs geen aanvaller c.q. flankspeler op de bank had zitten. Waren enkel verdedigers of middenvelders.

Bergwijn wederom sterke pot. Loopt ook goed mee terug en zag hem regelmatig de bal weer veroveren. Leuk om te zien dat hij het prima doet, benieuwd hoe het gaat over langere tijd. Die fout van die Aston verdediger was echt pijnlijk om te zien overigens, erg hard om zo te verliezen maar dat is ook voetbal.

Die grealish is echt wel een goede voetballer. Kan moeiteloos mee bij een leicester of Tottenham. Bergwijn wat weinig in het spel betrokken maar wat hij deed deed hij goed. Hele vermakelijke wedstrijd waar een gelijkspel terecht was geweest.

Grealish voor Alli graag, Hele goede technische en slimme speler die ook niet vies is van hard werken. Alli moet vaker de schuld bij zichzelf neerleggen dan had hij zijn super ontwikkeling doorgezet van twee jaar terug. Ik zeg niet dat hij slecht is maar hij is inconsistent en lijkt dingen te willen doen die niet zijn kracht zijn.Bergwijn gewoon erg degelijk en zocht in tegenstelling tot de andere aanvallers vaak de pass of voorzet. Brengt ook toch wel iets anders dan de andere, meer kracht ook. Ben erg blij met hem

Wat was dit een goede wedstrijd voor de neutrale kijker. Zo veel kansen en schoten en op en neer. Het kon echt alle kanten op ook omdat beide verdedigende linies matig waren. Beide teams hadden geen verlies verdiend eigenlijk. Dier wil ik niet zien in de basis en ook Alli mag wel vaker op de bank. Ik hoop dat Ndombele snel zijn conditie op peil kan brengen en 100% is. Lo Celso was niet geheel fit maar weer heel goed toen hij inviel echt een goede speler. Ook Winks altijd basis graag. Fernandes mag ook meer minuten maken, verkoop Dier maar want die kan eigenlijk niks goed en vertraagd alles. Moura Alli en ook Son weigerden te passen als het erop aankwam Bergwijn erg degelijk en deed ook zijn verdedigende werk, ben blij met hem gezien hij toch iets anders brengt dan de anderen en ben verast door zijn kracht en versnelling. We hadden vooral de tweede helft veel kansen maar Son Moura en Alli waren slecht met afmaken het verschil is dan toch weer Son die anticipeert en weer een sprint eruit trekt in minuut 94 en hem dan toch weer beheerst afmaakt. Ik hoop zo dat hij zijn oude volle zelfverzekerdheid terug krijgt want dan had hij er 3/4 gemaakt vandaag. Toch weer twee gemaakt.En voor de rest is het duidelijk dat we verdedigende aankopen nodig zullen hebben maar dat weten wij nu wel. Tot de zomer gewoon de tegenstander outscoren dan maar 😂Oh ja complimenten aan Villa.Verdiende eigenlijk geen verlies zoals ik al zei.

"Hoofdrol", haha. Als aanvaller enkel een twijfelachtige penalty meegekregen en geen assist/goals.

16 februari 2020 om 17:29

Absolute penalty waar hij voor zorgde dus ja hoofdrol. Was heel degelijk weer en kon makkelijk de 90min mee.

16 februari 2020 om 17:36

Gelukkig is er meer belangrijk dan alleen assists en goals, namelijk balbezit en bal veroveren. Dit deed Steven erg goed. Hij liep vaak mee terug en veroverde de bal, waarna aanvallen opgezet konden worden. Deze jongen is gewoon goed bezig geweest vandaag, jammer dat je hem succes misgunt. Twijfelachtige penalty vind ik ook vreemd, je ziet duidelijk de speler geraakt worden en vervolgens wordt de bal geschampt. Dat is een 100% strafschop.

16 februari 2020 om 20:01

Balbezit en balveroveren is belangrijk, maar niet hoofdrolwaardig. Zeker niet in de mate van Bergwijns statistieken vandaag.

Na de wedstrijden van de Jong en de Ligt volgt er vaak minstens één zeer uitgebreid artikel over de prestatie en de kritieken in de kranten. Gaan we ook dergelijke artikelen krijgen over Bergwijn, Wijnaldum en van Dijk? Lijkt me erg interessant en lijkt me ook niet meer dan logisch.

16 februari 2020 om 18:17

Gewoon één artikel met hoe de nl'ers het in het buitenland deden/scoorden zou wel top zijn. Zeker aangezien ze het nu alleen maar voor enkele spelers (Frenkie, Mathijs, ...) doen in aparte artikels.

16 februari 2020 om 18:19

Ik begrijp inderdaad niet goed wat het criterium is. De Jong en De Ligt worden er echt enorm uitgehaald steeds. Waarom is ze een raadsel.