FC Emmen dient matig FC Twente eerste nederlaag van 2020 toe

Dinsdag, 11 februari 2020 om

FC Emmen blijft in eigen huis sterk presteren in de Eredivisie. Het team van trainer Dick Lukkien zegevierde dinsdagavond in het inhaalduel met FC Twente: 2-0. De ploeg uit Drenthe pakte dit seizoen van alle teams relatief de meeste punten in eigen huis: 92 procent, 23 van de 25. FC Emmen stijgt naar de elfde plaats, terwijl FC Twente na de eerste nederlaag van het kalenderjaar op een dertiende stek is terug te vinden.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor Marko Kolar, maar hij schoot vanuit een gevaarlijke positie voorlangs. Het team van Lukkien maakte in de eerste helft een betere indruk dan het bezoek uit Enschede en had na een half uur spelen pech dat een fraaie vrije trap van Glenn Bijl via de lat en de rug van Joël Drommel niet in een doelpunt eindigde. Twee minuten later leek FC Emmen alsnog op 1-0 te komen via Kerim Frei, maar de treffer van de winteraanwinst ging wegens buitenspel toch niet door.

Ver esta publicación en Instagram

De TOPREEKS van FC Emmen in eigen huis! ?? ? ?? ? ?? FC Emmen verzamelde dit seizoen in de Eredivisie 92 procent van de punten in eigen huis: 23 van de 25 ? ? ? FC Emmen - FC Groningen 0-1? ? FC Emmen - SC Heerenveen 2-0? ? FC Emmen - PEC Zwolle 1-3? ?? FC Emmen - Feyenoord 3-3? ? FC Emmen - ADO Den Haag 3-0? ? FC Emmen - Fortuna Sittard 2-1? ? FC Emmen - Vitesse 2-1? ?? FC Emmen - PSV 1-1? ? FC Emmen - Sparta Rotterdam 2-0? ? FC Emmen - Heracles Almelo 1-0? ? FC Emmen - FC Twente 1-0? ? ?? ? ?? RKC Waalwijk - FC Emmen 1-1? ?? Vitesse - FC Emmen 1-1? ? ?? Sinds 23 september 2019 slaagde alleen PSV erin om De Oude Meerdijk zonder nederlaag te verlaten? ? #fcemmen #eredivisie #emmen #meerdijk #hierkomikweg

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

FC Emmen bracht de wedstrijd vijf minuten voor rust alsnog uit balans. Na een corner belandde de bal op de rand van het strafschopgebied, waar Frei stond. Hij schoot de bal droog in de korte hoek achter Drommel en tekende daarmee voor de verdiende ruststand tegen een FC Twente dat in de eerste 45 minuten ronduit slecht speelde.

Ook in de tweede helft ging het team van Gonzalo Garcia Garcia niet beter spelen en hing de 2-0 in de lucht. Een inzet van Michael de Leeuw eindigde in het zijnet en Sergio Peña liet na nog geen uur spelen een grote kans onbenut. In de slotfase voorkwam Drommel een doelpunt van De Leeuw. FC Twente probeerde weliswaar terug in de wedstrijd te komen, maar de bezoekers speelden zonder overtuiging en stapten als verliezers van het veld.

Anco Jansen maakte in de 72e minuut, als vervanger van Kolar, zijn rentree na een afwezigheid van drie maanden en tekende in de extra tijd voor de eindstand. Na voorbereidend werk van Bijl en Jafar Arias schoot hij met links binnen: 2-0. FC Emmen wacht komend weekeinde weer een belangrijk duel, daar men zaterdagavond op bezoek gaat bij Fortuna Sittard. De Limburgers hebben maar twee punten minder. FC Twente krijgt zaterdag nummer twee AZ op bezoek.

Menig wil stappen maken bij FC Twente: 'Ik ben voor niemand bang'
Meer video's

Poll

Wie gaat dit seizoen hoger eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door disparvulgo)

Moet denken aan het zombie-spandoek uit 2016. We staan er nog steeds, maar het leven is er al lang uit.

11 februari 2020 om 21:28

Ik ook maar dan met het woordje not ertussen.

11 februari 2020 om 22:27

Dit is ook wel gevolg van beleid van 10 jaar geleden, en langer... Minder nadruk op eigen jeugd maar meer op kopen en dan krijg je dit... Hoop dat we er ooit weer bovenop komen en niveau van 09/10 kunnen aantikken

En García, nu wakker? Je schakelt over naar 433 vanaf de 65e minuut en er zit weer een beetje voetbal in... Je hebt meer druk op de bal, je komt richting het doel van de tegenstander, en er is meer duidelijkheid voor de spelers. Volgende wedstrijd gewoon 433 en terug naar de basis, houd het simpel! Gefeliciteerd Emmen, alweer een prima wedstrijd van jullie kant dit seizoen!

11 februari 2020 om 20:33

Ik begrijp sowieso niet waarom die vent zoveel wisselt, van zowel formatie als spelers. Zo komen de vastigheden er ook niet in.

11 februari 2020 om 20:34

Noa Lang op de 10 , niet meer vanaf de zijkant en vanaf dat moment begon het spel er een beetje uit te zien.

11 februari 2020 om 20:41

Kan, alleen wie dan op de flank? Ik zou wel met Nakamura willen en durven spelen, García niet. Zekhnini is veel te beperkt vind ik.

11 februari 2020 om 22:25

Zekhnini lijkt me typisch een speler die je vertrouwen moet geven en niet steeds halverwege 2e helft erin zetten, heeft genoeg techniek en talent lijkt me om door te groeien tot basis speler.

11 februari 2020 om 22:28

Noa Lang is ook gewoon meer een 10 dan een buitenspeler. Daar excelleerde hij bij Jong Ajax en in de jeugd namelijk ook. Ik hoop daarom dat hij de rest van het seizoen vanaf '10' mag spelen en dan kan laten zien wat hij allemaal in huis heeft!

11 februari 2020 om 21:16

Ik vind het wel bijzonder dat niemand in de comments noemt dat Schenk eruit moet. Jemig wat was hij slecht. Misschien dat hij in 4-3-3 beter presteert, maar als linksback (Verdonk stond vaak op het middenveld) kon hij het echt niet doen. 1e kwartier wel 5 voorzetten vanaf die kant van Emmen omdat daar iemand vrij stond.

Mooi dat Emmen medelijden met ons had en niet wegliep naar 6-0. Enig hoogtepuntje van de dag, samen met Drommel en Lang. Bij Lang lukte niet alles, maar hij probeerde nog wat en werkte als een slag in de rondte. Had de rest 1% van zijn werklust gehad vandaag...

11 februari 2020 om 20:26

Hoe doet Troupee het bij jullie?

11 februari 2020 om 20:29

Afgelopen weken redelijk, vandaag net als iedereen drama.

11 februari 2020 om 20:29

En Espinosa geschorst. Ook een lichtpuntje. Nog even en ik ga denken dat het allemaal niet zo slecht was vandaag.

11 februari 2020 om 20:34

Genoten van Lang , enorme drive en bij vlagen ongrijpbaar

11 februari 2020 om 21:03

Volgens mij kon Lang op voorhand al niet veel fout bij jou doen en was oa ik erg sceptisch over zijn komst maar eerlijk is eerlijk: hij was vandaag weer vol gif, aanwezig en aanvallend sterk. Fijne speler om erbij te hebben, die gaan we nog hard nodig hebben om erin te blijven. Ik ben om!

11 februari 2020 om 21:16

Kan gewoon prima voetballen , maar word door velen alleen beoordeeld op zijn voorkomen.

11 februari 2020 om 21:19

Ik moet eerlijk zeggen dat Lang aan het eind beter in de wedstrijd zat, hij leek toen meer op 10 te spelen. Eerste 70 minuten amper gezien met als dieptepunt het schot dat over de zijlijn ging. Niet allemaal zijn schuld, want heel Twente was drama, maar als je daarvan genoten hebt dan ben je wel snel tevreden.

11 februari 2020 om 21:36

Niet genoten van het schot , maar hij had een aantal prima dribbels en altijd oog voor medespelers.

11 februari 2020 om 22:26

@twenteletterlijk, Lang schoot een bal op doel over de zijlijn. Ik zat in het stadion, maar hij was gewoon bizar slecht.

Wat was FC Twente matig zeg. Geen idee wat nu de bedoeling was qua tactiek om hier een resultaat te halen. Wat een verschil met FC Emmen dat met een idee speelt en de betere spelers lijkt te hebben, ondanks dat het spelersbudget van FC Twente gewoon veel hoger ligt.

11 februari 2020 om 22:09

Vandaar de vele aankopen afgelopen zomer en winter. Er staat bagger materiaal met een trainer die er volgens mij niets van begrijpt.

11 februari 2020 om 22:21

Toch heeft Emmen ook zeeer ruim ingekocht(noodzakelijk) maar er wel een trainer staat die rust behoud en heel duidelijk is!

Drama Twente! Wat weinig pit in de wedstrijd gooien... Maar zal ook wel beetje aan de opstelling liggen laatste 10 min begon Twente eindelijk beetje te voetballen pff snel vergeten.. Emmen gefeliciteerd 1ste helft speelden jullie echt heel goed voetbal mijn complimenten

11 februari 2020 om 21:55

Snel vergeten....zo kunnen we elke nederlaag wel afdoen. Het seizoen zit er bijna op. Opstelling en systemen me reet. Als voetballer heb je toch ook gewoon een keer lak aan die maffe tactiek van García en ga je vol op de aanval ballen. Angst is een slechte raadgever

Triest dat sommige FCT-fans nu roepen om Boschker. Dat is nu net zo’n type die parasiteert op zijn status van clubicoon en ondertussen mooi het scholletje uithangt en tot in lengte van jaren zijn eigen agenda voert.

11 februari 2020 om 20:29

Denk meer dat het probleem is dat Ted zijn eigen pielemuis trainer heeft gemaakt. Die laat je er toch liever aan hangen. Onmogelijke situatie nu.

11 februari 2020 om 20:35

Ik denk ook dat Ted deze trainer iet gaat ontslaan. Deze komt niet alleen uit zijn hoed, maar lijkt ook een vriend van hem.

11 februari 2020 om 20:52

Vind het wel opmerkelijk dat Garcia naar zoveel jaar in Nederland nog niet de moeite heeft gedaan de taal te leren. Vind ik vaak wel veel zeggen over mensen. Hij behandeld Brama (weet niet of er iets is voorgevallen maar heb niks gelezen) als oud vuil en zet hem op de tribune terwijl hij vorig jaar heel belangerijk was. Daarnaast is hij qua prestaties ook zeer matig het ziet er nu nog goed uit maar over 2 weken kan Twente ook zomaar weer 16e staan. Hoop dat ze erin blijven maar het moet wel heel veel beter de komende weken.

11 februari 2020 om 20:30

Alles beter als García maar liever iemand met ervaring

11 februari 2020 om 20:33

Boschker is inderdaad totaal geen optie. Veel spelers spreken niet eens Engels, laat staan Nederlands en Boschker lijkt me nou niet bepaald iemand met een talenknobbel en veel tactische kennis. Bovendien heeft Boschker minder ervaring dan Garcia en Pusic.

11 februari 2020 om 20:46

Nee García is een groot tacticus. Bewijst vanaf minuut 70 zijn eigen ongelijk: het gaat zo waar beter lopen met Lang op 10 en Aburjania op het middenveld. Waarom loopt het dan ineens stukken beter. Na Verbeek dacht ik dat het niet behoudender kon, maar García presteert het. In een zespunten wedstrijd zo inzet en inspiratieloos ten onder. Wanvertoning van staff en spelers.

Emmen is thuis gewoon sterk en dat een ploeg als Twente er verliest is geen schande. Dat het spel van twente ook maar matig is vind ik wel begrijpelijk want ze zijn net gepromoveerd. Als twente dit seizoen erin blijft is de missie geslaagd en ze moeten daar in Enschede als men hogerop wil maar meer geld binnen zien te harken. Ik lees soms negatieve dingen over Twente dat men zo baalt van het spel etc maar met die begroting kun je geen wonderen verwachten. En wanneer Twente weer eens in het linker rijtje wil komen zal de begroting fors omhoog moeten.

11 februari 2020 om 20:47

Het gaat niet om verliezen, het gaat om het passieloze....totaal geen wil. Schandalig dat je het niet wil opbrengen voor deze club.

11 februari 2020 om 20:52

Je mag tenminste toch wel iets van inzet verwachten? Spelers hebben geen idee wat ze moeten doen, dat in combinatie met nul inzet.

Wat wasTwente slecht Gaan ze maar 20 min voetballen Dan wordt zaterdag genieten tegen AZ Je mag hopen dat dit goed gaat

Ziek van weer. Wat een stel slappe losers zijn het ook. Espinosa en Busquets ben ik al tijden klaar mee en zijn obersturmbahnslappelingen en hoef ik nooit weer te zien. Bosch had ons niet gered vandaag maar zat niet eens bij selectie terwijl hij wedstrijden eerder prima speelde. Ik ben niet voor een ontslag v garcia, maar ik volg hem gewoon niet.

11 februari 2020 om 20:40

Ik ben geen groot fan van Espinosa hoor, maar die jongen heeft wel voetbal in zich. Busquets is alleen maar tikkie breed, tikkie terug. Espinosa kwam een lijn naar achteren te spelen en probeerde het spel vooruit te verdelen. Zet er Aburjania en Selahi naast voor de meters en het vuile werk, en er is meer balans. Of kies voor Aburjania of Selahi en met Vuckic op '10'. Los van dit alles is het gewoon een geweldige puzzel aangezien het middenveld op alle fronten kwaliteit en diversiteit mist...

11 februari 2020 om 20:49

Laatste 15 minuten was Espinoza redelijk, 4-3-3....... lees je mee García???

11 februari 2020 om 21:12

Eens dat die jongen voetbal in zoch heeft en ik weet ook dat hij in de passing belangrijk kan zijn en geweest is. Juist daarom vind ik het v een verfijnde speler als hem afgrijselijk wat ik al een hele lange tijd zie, behalve slapheid. Doe mij maar een middemveld met Bosch, Selahi en Vuckic als aanv middenvelder, kom je alleen wwer bij het volgende probleem, wie gaat er dan spits? Berggreen kan weleens en puzzelstuk zijn, maar dan moet hij wel fit zijn en vertrouwen krijgen. Busquets verder eens, geen aanvulling op welk vlak dan ook. Neemt plek v jeigdspeler in die het zeker niet slechter doet/deed, Roemeratoe.

11 februari 2020 om 21:37

Espinosa is een goede voetballer....voor in de zaal. Men die 2 schoten op doel ( lees 2x krachteloos recht op de keeper) van hem, wat lief allemaal.

Het begint zo langzamerhand normaal te worden, het afschuwelijk slechte spel. Het middenveld stond weer eens stil en ook de aanval heeft misschien 5 minuten druk geprobeerd te zetten. Garcia is het echt helemaal kwijt en bij de spelers is nauwelijks beleving te bespeuren buiten Drommel, Selahi en Vuckic. Dit team begrijpt elkaar niet en de buitenstaanders begrijpen Garcia niet. Van Leeuwen mag zich ook wel achter de oren krabben met zoveel nationaliteiten in de ploeg en zoveel spelers die niet eens Engels spreken, laat staan Nederlands.

Garcia is al weken compleet de weg kwijt. Ik heb geen vertrouwen meer in dat deze man z'n gezonde verstand terug krijgt. Wat een ongekende slechte opstelling, met een waardeloos middenveld. Emmen was heer en meester tot de 60e minuut. Zeer terecht dat Emmen ook voor stond. Na de omzetting wel een aardig goed Twente. Maar wanneer je je eigen glazen in gooit door week in week uit met een flutopstelling begint maak je het jezelf heel lastig. Hier hadden we minimaal een punt moeten pakken. De volgende 5 wedstrijden zie ik ons namelijk niet veel punten pakken met wedstrijden tegen ajax, az, vitesse, utrecht en heerenveen.

Ik zie nog altijd mensen hier op Voetbalzone Emmen kleineren, maar deze ploeg spelt gewoon goed, verzorgd voetbal als het kan. Het is kwalitatief niet altijd even best, maar er is vaak een duidelijke strijdplan en met aanvallend voetbal als uitgangspunt. En dit alles met het budget van de C1 van Ajax. Dit kan je lang niet zeggen over de meeste ploegen in de Eredivisie.

11 februari 2020 om 20:34

Volledig mee eens, buiten dat ik het ze gun vind ik dat ze sinds ze in de Eredivisie spelen ook zeker hebben getoond dat ze wat toevoegen aan de Eredivisie. Leuke club waarvan ik hoop dat ze gestaag door zullen groeien tot minimaal een subtopper.

11 februari 2020 om 20:50

Dat valt allemaal wel mee; Emmen nou zo goed of de eredivisie gewoon slapper. Emmen verdiend gewonnen, maar het speelde nu ook niet echt de pannen vh dak. 18:30 en kunstgras: Rip eredivisie.

11 februari 2020 om 21:01

Ze hebben de afgelopen 1,5 jaar toch aardig wat meer gepresteerd dan FC Twente...

11 februari 2020 om 21:22

Gekke en onzinnige vergelijking. Twente is een grotere club, Emmen voetbalt vele malen beter. Prima toch. De situaties zijn volledig anders.

11 februari 2020 om 21:22

Als je mijn reacties leest geef ik aan dat Emmen verdiend gewonnen heeft. Maar waarom is iedereen opeens angstig om naar Emmen te moeten. Ik vind Emmen een leuke ploeg en trainer, maar het zal toch nooit een hoogvlieger worden. Momenteel beter dan ons staat buiten kijf.

11 februari 2020 om 21:29

Heb jij de 1e helft wel gezien? Het enige dat we ons kunnen verwijten is dat het met rust al niet 3/4 - 0 stond.

11 februari 2020 om 21:38

Emmen heeft niet de achterban en het achterland om een subtopper te worden, het kan wat dat betreft niet tegen Twente op. Maar ze voeren degelijk beleid met weinig middelen en groeien gestaag. Ik zie wel echt een vergelijking met Heracles 10 jaar geleden. De angst begint toch wel gegrond te lijken. Van de 1e 3 thuiswedstrijden er 2 verloren maar van de laatste 8 geen een verloren, terwijl wel o.a. Feyenoord, Psv en Vitesse langs zijn geweest. Denk dat volgende x willem 2 daar wel verandering in gaat brengen trouwens.

11 februari 2020 om 21:42

Ja ik vind het onkunde van onze kant, vooral de tactiek.....jij vindt het sprankelend van jouw kant... Ik vond ons dramatisch kwa beleving en inzet, dat hadden jullie wel. Maar ik vind het niveau in deze wedstrijd echt heel erg laag of wil je nu beweren dat je de pannen vh dak speelde? Met een normale 4/3/3 opstelling zoals je vanaf minuut 70 zag begonnen de verhoudingen langzaam te draaien. Niet dat ik het daardoor beter zou vinden, maar met een beetje normale tactiek, zou het meer in evenwicht zijn. Enfin terechte drie punten, geniet ervan op basis van inzet meer dan verdiend.

11 februari 2020 om 21:47

Ja het is wat met dat kunstgras....

11 februari 2020 om 22:03

Emmen heeft de potentie om een subtopper te worden. Zo heeft Emmen het grootste industrie gebied van Noord Nederland en is de Drent eindelijk trots op FC Emmen. Wanneer het nieuwe stadion er komt en Lukkien blijft nog aantal jaar trainer, kan het maar zo zijn dat Emmen het nieuwe Heerenveen is.

11 februari 2020 om 22:50

@fct1981als je als Emmen zijnde eigenlijk wel met 5-0 had kunnen winnen van Twente doe je het goed. De combinaties liepen vlot, vrij grote kansen gecreëerd. Goed spelidee. Emmen is voetballend een prima ploeg.

12 februari 2020 om 11:02

@rijkaard2in Drenthe wonen toch wel erg weinig mensen, zeker als je ziet dat bijvoorbeeld Meppel veel meer op Zwolle gefocust is en Assen meer op Groningen. Dan blijft er best weinig achterland over, of een van de grote multinationals op het industrieterrein moet zich volledig achter Emmen gaan scharen. Een subtopper zie ik dus niet snel gebeuren, maar een stabiele eredivisionist met af en toe een piek richting het linkerrijtje zou erg mooi zijn. Zeker als dat gebaseerd is op een stabiele organisatie en leuk voetbal.

12 februari 2020 om 11:44

Nou, ik als neutraal toeschouwer, heb de eerste helft echt genoten van een fantastisch emmen! Scheelde wel dat Twente echt op derde divisie niveau acteerde, maar bij emmen zat er echt een idee achter!

11 februari 2020 om 22:51

Helemaal mee eens, vind het een geweldige club en hoop van harte dat ze zich zullen ontwikkelen tot een stabiele eredivisie club.

Hoppa!!! Zeer terechte overwinning, Twente pas vanaf minuut 70 wat aanvallender, verder heerste emmen. Helaas drukken we het niet in doelpunten af.. Hoezo Cavlan als we Burnet hebben! Messi van de Meerdijk is back!!

11 februari 2020 om 20:34

Gefeliciteerd

11 februari 2020 om 20:36

Gefeliciteerd, verdiend. Positief voetbal waar ik alleen maar jaloers op kan zijn.

11 februari 2020 om 21:24

Wees onze trainer dankbaar die met 5 verdedigers tegen Emmen aantreedt, die knuppel bewijst zijn eigen ongelijk vanaf minuut 70 wanneer die wel 4/3/3 gaat spelen en het zo waar ergens op gaat lijken. Buiten alles terechte overwinning, goed afgestraft die laffe, behoudende tactiek.

11 februari 2020 om 21:50

Messi was wel wat kilootjes aangekomen...wel mooi hoe hij die speler van ons een duw geeft net nadat hij invalt om het Vuurtje op te stoken, hoort gewoon geel te zijn, maar Bax gaf ze uiteraard allemaal weer heel makkelijk aan onze kant.

11 februari 2020 om 22:51

Wat een kul. Twente kwam zelfs een paar keer goed weg zonder kaart. Twee keer een counter afgestopt zonder geel. Al verloor Bax wel compleet de controle over de wedstrijd in de tweede helft, maar klagen hoeft Twente niet. Frustratie droop van sommige spelers af.

12 februari 2020 om 09:01

Idd, niet klagen....zoiets hoeft geen geel te zijn....enige wat ik vond was dat de gele kaart van....ik dacht busquets niet gegeven had hoeven worden.ze ging namelijk allemaal vol in de sliding. En van opzet was weinig sprake

11 februari 2020 om 22:50

@jeronzat je ook in het stadion? Ik vond Burnet defensief goed, maar aanvallend wel ondermaats. Zijn voorzetten waren ondermaats. Cavlan blijft natuurlijk stukken beter.

12 februari 2020 om 09:03

Men doet Burnet te kortcavlan was aanvallend inderdaad veel sterker, maar verdedigend minderik heb graag toch verdedigers die kunnen verdedigen.wanneer je terug kijkt zie je idd dat een aantal voorzetten niet aan kwamenmaar je ziet ook overduidelijk dat hij een aantal keren niet klakkeloos hem voor de pot gooit, maar vasthoudt en kijkt wie er vrij komt en dan inspeelt in de 16 of wacht dat Frei er weer over komt en meegeeft

Mijn excuses aan alle voetballiefhebbers. Wat een wanvertoning.

Het was de eerste helft bizar slecht. Tactisch leek het nergens op. Door die bizarre 5-3-2 opstelling kwam Twente totaal niet aan het voetballen. Buiten het feit dat Garcia schandalig omgaat met clubicoon Brama ben ik ook niet meer in staat om zijn spelopvattingen te volgen. Als dit maar goed gaat.

Kerim moest nooit in Turkije spelen. Ideale speler voor 433 systeem van deze tijd. Bovendien ook geen blinde voetballer met altijd goeie voorzet.

11 februari 2020 om 22:52

Kerim heeft ook de nodige bravoure in zijn spel. Wist spelers soms met gemak te passeren, iets wat Emmen goed kan gebruiken.

Feli Emmen, terecht afgedwongen overwinning. Twente.. tja... niemand snapt iets van de opstelling, ook de spelers niet zo te zien, nul idee aan de bal, nul inzet, nul beleving. Laatste 20 minuten 4-3-3 en hop, iedereen doet wat hij moet doen. 4e pot na de winter en wederom in een opstelling die nog nooit eerder zo samen heeft gespeeld, dat is gewoon bijna knap van García. Hij prutst maar wat aan, proefballonetjes, probeerseltjes, oogappeltjes op blijven stellen, volduwen met instructies, het lijkt nergens op.

In de kelderklasse kun je nog een keer opbellen als je geen zin in voetballen hebt. Geef je wel 3 punten weg maar je hoeft tenminste niet te voetballen.foij foij foij wat was Twente slecht

García maakt blamage nog groter met zijn persconferentie.....

Heel veel respect voor Emmen, de leiding daar heeft een gouden hand met het binnenhalen van prima spelers als Pena, Frei, Laursen, Araujo, Kolar en nog genoeg anderen. Einde seizoen moet de kassa daar gaan rinkelen, Pena en Frei zijn echt spelers die makkelijk nog een paar stappen omhoog kunnen maken.

11 februari 2020 om 22:54

Kolar presteert anders echt ondermaats. Heeft nog niet vaak veel laten zien. Laursen is ook compleet uit vorm al een lange tijd. Eens over Pena en Araujo, voor Frei is het nog te vroeg.ik schat zelf misschien Araujo wel het hoogste in, zeer solide. Pena is nog wel eens onzichtbaar.

FCTwente baart mij nu wel grote zorgen .nu wel rijp voor de degradatie kandidaten.want als je in Emmen zo slecht speelt .en de thuisclub duidelijk de betere ploeg is geweest

"FC Emmen verzamelde dit seizoen in de Eredivisie 92 procent van de punten in eigen huis: 23 van de 25", lekker staaltje rekenwerk van de reactie hoor. De wedstrijden staan er onder opgesomd, 2x gelijk en 2x verloren, dan heb je geen 2 verliespunten he! 23 van de 33 punten hebben ze, nog altijd een erg knappe thuisbalans, dat wel!

11 februari 2020 om 21:40

Emmen heeft in totaal 25 punten. Daarvan 23 thuis en 2 uit. Daar komen de cijfers vandaan. Anders zijn er wel andere ploegen met betere statistieken, maar die presteren uit waarschijnlijk ook beter

11 februari 2020 om 22:29

Wow goeiemorgen! Ik las het totaal verkeerd inderdaad je hebt helemaal gelijk. Thanks haha!

Het zegt natuurlijk niet alles maar als ik het speelschema van Twente zo bekijk wordt het nog een heel zware kluif. De volgende vijf tegenstanders zijn namelijk AZ, Utrecht, Heerenveen, Vitesse en Ajax.

11 februari 2020 om 22:08

Het maakt niet uit wie er tegenover je staat...het begint allemaal met passie en inzet en een fatsoenlijke tactiek. Iets waar het publiek in Enschede zich graag mee wil identificeren, dan is verliezen, zelfs degraderen nooit erg. Als je het niet tegen Emmen kan opbrengen waarom dan wel tegen Az Heerenveen en Utrecht? Met deze passieloze bende en trainer zonder idee wordt het nooit wat. Tel daarbij op dat het beleidsmatig nog steeds enorm rommelt en er gewoon nog steeds geen echt plan is. Het is maar hopen dat je er 3 onder je houdt, maar iedereen binnen Twente weet toch dat je met die behoudende speelstijl die Verbeek ooit ook hanteerde je nooit uit die onderste regionen komt en waar dit gaat eindigen? Waarom wordt niemand in die rvc of een directeur wakker en laten we ons zo makkelijk weer naar een faillissement of opnieuw jupiler league leiden. Je moet elke wedstrijd ervoor willen gaan, met lef naar voren, zoals Emmen dat thuis doet, dan zit er heus een keer een verliesbeurt tussen, maar had je echt meer punten gehad. Iets wat je de trainer kwalijk kan nemen. Man wat is mijn club afgegleden🙁. In al die tijd Twente was Rkc uit voor de kerst een pijnlijke, maar deze was net zo pijnlijk, puur om het inzetloze. Kan me weinig wedstrijden herinneren in al die tijd als supporter zijnde die zo slecht waren.

11 februari 2020 om 22:15

Het blijft een moeilijk verhaal. Voor clubs als Emmen, Fortuna en zelfs hekkensluiter RKC is alles meegenomen maar het verwachtingspatroon en de financiële druk blijven in het geval van Twente als een zwaard van Damocles boven de club zweven.

11 februari 2020 om 22:27

Moi...spelersbudget is altijd nog groter dan menig club, daar moet toch wat van te maken zijn, met zo’n stadion en achterban. Dan moet er zeker thuis toch een vechtmachine van te maken zijn en geen mak, angstig lammetje. Het is een grote bende bij ons de laatste jaren: zowel op bestuurlijk vlak als op het veld: bij elkaar geraapt zooitje zonder ook maar een idee...veel zakkenvullers. Pijnlijk om te zien.

11 februari 2020 om 23:24

Meerdere factoren spelen een rol. Twente is natuurlijk lang de enige eredivisieclub in Overijssel geweest zodat eigenlijk alle talenten uit de provincie en ook uit Drenthe en de Achterhoek naar de jeugd van Twente kwamen. Ook dat aspect is veranderd.

Emmen kon met de rust al leiden met 3 a 4 doelpunten. Ondanks dat Frei er is gekomen en Jansen op de weg terug is, mist Emmen wel het stabiele scoorvermogen. Goede pot van Emmen! Alweer!!

11 februari 2020 om 22:56

Ook niet gek voor een team als Emmen. Een speler die veel scoort bij een laag team in de Eredivisie zou meteen worden weggekocht. Het is niet makkelijk om zo'n speler te vinden. Dan kom je uit bij spelers als De Leeuw, of Arias met hele specifieke kwaliteiten.

Vind dat Garcia niet alle blaam verdient, heeft toch op begin van seizoen getoond dat hij aardig kan neerzetten, alleen met dit materiaal is dat gewoon onmogelijk! Kijk onze achterhoede pfff... drama! Emmen speelt bij vlagen echt goed voetbal voor een bescheiden provincie clubje

11 februari 2020 om 22:36

Gewoon 4/3/3 destijds met lef naar voren en vanaf Heracles thuis die je onterecht verloor heeft lef plaats gemaakt voor angst. Angst is een slechte raadgever...5 verdedigers tegen Emmen...hoe haal je het in je hoofd? Dan weet je toch dat je die pot niet wint met Emmen dat wel gaat komen. In een zespuntenpot zo belabberd en verdedigend voor de dag komen. Poep in je broek voetbal wat terecht afgestraft is. Met wat druk naar voren, kun je tegen dit Emmen gewoon scoren. Of je wint is een tweede, maar met deze opstelling scoor je van zijn leven niet.

11 februari 2020 om 22:50

Ja sowieso, begreep totaal niet de logica om zoveel op de verdediging te leunen... net of dat sterke punt is van Twente. Echt jammer, want je hoefde niet te verliezen bij Emmen. Tactiek lijkt nu wel meer van 'liever niet verliezen' dan gewoon voor winst te gaan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Emmen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Twente27-9
13.FC Emmen26-14
15.VVV-Venlo24-25
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TelgenkampKeeper230
M. de LeeuwMiddenvelder237
S. PeñaMiddenvelder203
M. KolarAanvaller183
T. HiariejMiddenvelder170
N. LaursenAanvaller172
J. AriasAanvaller160
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Emmen.

15 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Emmen 4 1 0 0
2018/2019 FC Emmen 29 5 7 0
2017/2018 FC Emmen 29 4 7 0
2016/2017 Boluspor 25 2 4 0
2015/2016 Boluspor 26 7 10 1
Laatste voetbalnieuws

Unieke eindstand voor FC Emmen bij Fortuna Sittard na 639 dagen

De ontmoeting tussen Fortuna Sittard en FC Emmen heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Op een bijzonder slecht veld kwamen de twee teams niet tot scoren: 0-0. Het is voor FC Emmen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 februari
Juventus gaat komende zomer proberen om Paul Pogba terug naar Turijn te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren