Kenneth Perez linkt buitenlandse trainer aan PSV: ‘Ik hoop dat hij komt'

Maandag, 10 februari 2020 om

PSV heeft al twee gesprekken gevoerd met de beoogde nieuwe trainer voor volgend seizoen. Met wie de Eindhovenaren om de tafel hebben gezeten is vooralsnog niet bekend. In de wandelgangen wordt de naam van Roger Schmidt genoemd en Kenneth Perez hoopt dat de Duitser de trainer is met wie PSV in gesprek is. De Deen heeft de ex-trainer van onder meer Red Bull Salzburg hoog zitten.

Schmidt maakte naam bij Salzburg en werd daarna aangesteld bij Bayer Leverkusen, waar hij tussen 2014 en 2017 werkzaam was. De 52-jarige coach stond vervolgens aan het roer bij het Chinese Beijing Sinobo Guoan, maar vertrok daar vorig jaar en zit sindsdien zonder club. Met name in zijn tijd bij Salzburg heeft hij indruk gemaakt op Perez. “Ik hoop dat hij het is”, aldus Perez bij Napraten van FOX Sports.

“Ik vind dat Red Bull-concern zo ongelofelijk interessant. Ik vind het heel interessant hoe dat concern die elftallen laat voetballen”, aldus Perez, doelend op onder meer Red Bull Salzburg en RB Leipzig. “Daar zit een bepaalde filosofie achter. Daar ga je in mee als je daar een aantal jaren gewerkt hebt. Dan krijg je tachtisch mee wat voor spelers je moet hebben. Ik ben daar heel erg voorstander van. Dus ik hoop dat hij komt.”

Wanneer PSV in zee gaat met Schmidt, zal de club volgens Perez een drukke transferzomer tegemoet gaan. “Het hele gekke is dat PSV dit jaar onwijs veel heeft geïnvesteerd en voor mijn gevoel moeten ze weer helemaal opnieuw beginnen”, aldus de Deen, die denkt dat PSV veel spelers moet verkopen. “Of je moet een trainer krijgen die het wél voor elkaar krijgt dat spelers gaan renderen. Maar het is niet aannemelijk dat ze met deze selectie het komende seizoen ingaan.”

Toon Gerbrands: 'We moeten het met zijn allen doen'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Veel verkopen hoeft niet perse lijkt me? Hebben onlangs Bergwijn verkocht en hebben meer dan 60 miljoen winst afgelopen seizoen? Dus verwacht dus dat er niet bijzonder veel verkocht hoeft te worden. (Baumgartl, Bruma, etc. Mogen wel weg😄)

10 februari 2020 om 23:15

Baumgartl gewoon erin zetten in plaats van Schwaab en deze verdediging de rest van het seizoen het vertrouwen geven.

10 februari 2020 om 23:21

Financieel kan het wel eens tegenvallen. Van de verkoop van Bergwijn moest Bruma nog betaald worden bijv. Natuurlijk is er nog wel wat geld, maar meer dan een speler of 3 kun je niet halen of je moet concessies aan de kwaliteit van de spelers doen...

10 februari 2020 om 23:25

@ mayarood, PSV is wel kampioen zichzelf arm lullen, dat is het enige goede wat De Jong nadoet van Brands. Met een CV, een LB, en een middenvelder (leiderstype Guardado / Van Ginkel) ben je er ook al. Dus meer dan 3 is niet nodig.

11 februari 2020 om 00:20

Dat Bruma nog betaald moet worden heeft niks met de verkoop van Bergwijn te maken natuurlijk. Vorig seizoen is er ook verkocht en als Bruma daar niet direct van betaald is moet dat geld er nog zijn. Hij is echt niet gekocht met de gedachte die betalen we wel van een andere transfer volgend seizoen. Verder zou Schmidt erg welkom zijn maar de kans lijkt me erg klein.

11 februari 2020 om 08:10

" Veel verkopen hoeft niet perse lijkt me? Hebben onlangs Bergwijn verkocht en hebben meer dan 60 miljoen winst afgelopen seizoen? ". 60 miljoen winst? PSV heeft de jaarcijfers van vorig jaar al lang gepresenteerd en de winst bedroeg ondanks deelname aan de CL 4,6 miljoen.

Elkaar allemaal lekker nalullen. Ze hoeven ergens maar een buitenlandse trainer op te noemen en vervolgens hoor je het overal.

10 februari 2020 om 23:23

Dat is hier niet het geval. Perez noemde Schmidt vorig jaar ook al voor Feyenoord. Meer zijn persoonlijke voorkeur dan dat hij het kopieert

De nieuwe trainer moet wel iemand zijn waar het team tegenop ziet en geen lichtgewicht. Iemand met ervaring in de top zie ik verder niet in de Eredivisie behalve Advocaat maar daar moet PSV niet meer aan beginnen. Schmidt lijkt mij een uitstekende kandidaat, maar ook iemand als Marcelinho, Blanc of Rangnick zou al mooi zijn. Of ze haalbaar zijn is een tweede, maar je kan het altijd proberen.

Lijkt wel een vooraf bedacht PR dingetje. Van der Vaart noemde hem gisteren ook al en nu praat Perez die random keuze ook na. Niemand die deze man ooit noemde en nu wordt hij ineens 2x genoemd.

10 februari 2020 om 23:30

Valt wel mee. Zie al maanden de naam van Schmidt regelmatig op social media voorbij komen eigenlijk. Met name supporters maar ook onder journalisten/watchers/analisten werd ie wel eens genoemd. Ook destijds voor Feyenoord.

10 februari 2020 om 23:31

Ik heb de suggestie al vaker gezien op fora onder ons leken. Maar als je ziet wat goed genoeg, haalbaar genoeg, beschikbaar genoeg en voor de lange termijn geschikt genoeg is lijkt Schmidt een uitstekend profiel te hebben. Andere suggesties voldoen minder. Met Slot zou Gerbrands een risico nemen opnieuw een onervaren trainer aan te stellen en Koster zou opportunistisch zijn; als die gewoon nog netjes zijn puntjes zou halen met Excelsior zou niemand het in zijn hoofd halen. Wormuth vind ik persoonlijk een interessante optie maar gezien zijn grotere ervaring als trainer in de Bundesliga zou ik Schmidt het meest logisch vinden.

11 februari 2020 om 01:07

Wat laat Wormuth zien wat Adrie Koster niet doet? Koster heeft het destijds als interim bij Ajax ook naar behoren gedaan meen ik me te herinneren.

11 februari 2020 om 09:52

Die vraag begrijp ik wel en inderdaad zijn de prestaties van Koster niet minder indrukwekkend dan die van Wormuth, misschien zelfs wel aantrekkelijker als we stellen dat het verwachtingspatroon van beide clubs min of meer gelijk is. Mijn voorkeur voor Wormuth zit hem vooral in mijn nieuwsgierigheid. Koster is een oude bekende in de Eredivisie, een voor de hand liggende optie als je de mogelijke ‘ervaren’ trainers eens op een rijtje zet. Bepleiters die graag dwepen met het – naar mijn smaak overschatte – argument dat hij ‘bekend is met de clubcultuur’ zouden bovendien graag wijzen op zijn verleden als ex-speler van de club. Maar juist Wormuth maakt me nieuwsgierig. Een Duitse trainer die voor ons uit het niets bij Heracles komt en vriend en vijand verrast door vanaf het begin de Tukkers leuk en goed te laten voetballen. Hij heeft een goede kijk op het spelletje, speelt initiatiefrijk voetbal met een team dat hij goed op de kwaliteiten van iedere speler heeft afgestemd. Bovendien heeft hij de representativiteit van geen sympathieke gentleman. En als extra denk ik dat zijn rijke verleden als o.a. opleider bij de toch moderne DFB hem een trainer maakt die graag het vele talent op de Herdgang een kans in het eerste elftal zou geven. Nu en in de toekomst. Met dit plaatje vind ik het vreemd dat Wormuth over het hoofd wordt gezien als optie en dat de heren analisten bijvoorbeeld wel Slot als optie zien. Terwijl die nog maar net een halfjaar verantwoordelijk is als volwassen coach op het hoogste niveau en het argument dat ‘hij zo rustig en voorkomend’ is kan gelijk de prullenbak in, want de man heeft als coach nog geen enkele tegenslag gehad.

11 februari 2020 om 00:17

Is wel één van de meer realistische namen die ik gehoord heb. Na Van Gaal, Stevens, Adriaanse (allen met pensioen), Advocaat (coach Feyenoord), Koster (opportuun), Slot en Fraser (geen ervaring op topniveau), is Schmidt de eerste trainer die aan de profielschets voldoet en haalbaar is.

11 februari 2020 om 04:57

Wat dacht je van Ron Jans? Kent Faber en Doan goed uit Groningen. Mij lijkt dat precies iemand die en met de Jong en met Gerbrands overweg kan. Heeft super resultaten met groningen en heeft in de top van Belgie gewerkt.

11 februari 2020 om 09:59

Subtop-Eredivisie. Geen toptrainer. Jans deed het leuk met Groningen en had ook met PEC een aardige opleving. Maar bij SC Heerenveen liet de doorgaans goedlachse trainer een heel donker kantje zien van zichzelf, toen hij niet met tegenslag om bleek te kunnen gaan. En werken in de Belgische top? Met nog geen vijf volle maanden bij Standard Luik is dat argument natuurlijk een lachtertje. Bovendien zou ik mijn trainer ook niet kiezen omdat hij gewerkt heeft met de huidige interim-trainer (eveneens middelmaat) en toevallig een van de spelers beter kent dan de andere.

11 februari 2020 om 15:53

1 wedstrijd verliezen,en de meute staat voor de deur,ga eens jeugd opleiden,en niet 1 jaar maar 50 jaar!

11 februari 2020 om 08:39

Niemand die deze naam ooit noemde... Tenzij jij weet wat er achter de schermen allemaal speelt en besproken wordt, vind ik het niet gek dat zoiets bij het grote publiek nog niet bekend is. Maar oud-voetballers hoe vdv en perez zullen hun ingangen en contacten nog wel hebben waardoor ze meer horen dan de gemiddelde tv kijker.

11 februari 2020 om 08:40

Klopt Porque. Ik heb van zeer betrouwbare bronnen binnen De Telegraaf begrepen dat Van Bommel hier achter zit!

De Red Bull clubs en de top van de eredivisie volgen in principe hetzelfde groeimodel, en bij de Red Bull clubs is dit niveau heel hoog. Dus wat dat betreft maak je gebruik van hun kennis door deze trainer aan te stellen. Net zo goed als dat je nooit een afdankertje van een Red Bull club moet kopen ( Bruma), want als zij er geen potentie of winstmogelijkheid in zien, dan is die er voor een eredivisietopclub ook niet.

Zoveel hoef je niet te kopen toch? Misschien een bewezen kracht achterin. Op het middenveld een goede controleur, het liefst ervaren. Maar wellicht die Midtjo van AZ, al zal die flink wat kosten. En voorin breekt die jonge Engelsman door op de flanken, heeft Lammers alleen vertrouwen nodig en zou het zinvol zijn om een ervaren aanvaller te halen. Dus in elke linie 1 speler, het liefst met wat ervaring. Zal moeilijk worden, maar ik denk dat je met drie aankopen hier alweer een heel goed elftal van kan maken.

10 februari 2020 om 23:27

We hebben controleurs. We moeten goals en assists kopen. Leiderschap en spelbepaling. Type Van Ginkel zou ideaal zijn.

11 februari 2020 om 05:06

Leiderschap en een spelbepaler heb je juist als controleur nodig. En dat hebben rosario en hendrix allebei niet. Ik zou als trainer met 1 nummer 6 gaan spelen en daar een echte leider neerzetten. Die mexicaan heeft psv toch ook nog? Die samen met itaharan op het middenveld. op rechts gakpo/doan en op links Malen.

11 februari 2020 om 08:55

@MT87 je hebt twee controleurs lopen die verdedigend steken laten vallen en de bal niet over drie meter naar de goede kleur kunnen passen op het moment. Ik denk inderdaad dat iemand als Van Ginkel goed kan werken naast bijvoorbeeld Rosario en dat bedoel ik dan ook: dat een van die twee controleurs vervangen wordt door een ervaren speler. Al denk ik dat Van Ginkel weer een risico is, aangezien die weer terugkomt van een blessure.

10 februari 2020 om 23:27

Een goede keeper is ook nog wel handig. Ben niet zo kapot van Unnerstall om eerlijk te zijn. Zoet zal komende zomer wel verkocht worden en komt er dan hopelijk een beter alternatief voor Unnerstall.

10 februari 2020 om 23:39

Unnerstall is meer dan een redelijke keeper en zeker top drie ED. Kijk met wat voor achterhoede hij speelt. Sls Zoet in de gol stond was het al voor de rust 3-0...

11 februari 2020 om 00:05

Toen hij bij VVV zat heb ik echt handenwrijvend gewacht tot hij bij ons onder de lat zou staan. Snap ook niet dat zo'n imponerende keeper ineens ook aangestoken wordt met die onzekerheid die bij PSV heerst. Hij lijkt wel 10 centimeter kleiner. Maar er zit een stijgende lijn in, en als hij bij ons kan pieken dan is hij zeker een betere keeper dan Zoet. Hij moet alleen niet voetballen haha

11 februari 2020 om 09:19

@martijnnr12 ik denk ook dat het wel meevalt. Ze hebben sws 2 spelers die verhuurd zijn die ze terughalen (verwacht ik). Obisipo en Mauro Jr. Een linksback is nodig. RR of van Aanholt. Een of twee (ervaren) middenvelders en mogelijk nog een rechtsbuiten. Heb je bijna alle posities dubbel bezet. Om ieder geval voor plek 2 te spelen. Willen ze komende tijd gaan gebruiken om door te selecteren om hoger niveau te halen, dan zal er wel meer gekocht moeten worden. Ze zouden m.i. dan eerst de volgende spelers moeten verkopen: Schwaab, Viergever, Lukassen, Zoet, Hendrix, Rosario, Guti, Bruma, Romereo, Thomas en Afellay. Als je voor deze 11 spelers totaal iets van 40 miljoen krijgt, dan verdient JdJ lof. Ze hebben al 2 spelers die ze terughalen, plus wat aanvullingen uit de jeugd (gloster, Teze, Sambo, Mendonca, Ledezma en Madueke). Dit aangevuld met 2 a 3 gerichte (ervaren) aankopen en PSV is m.i. stuk sterker.

11 februari 2020 om 10:12

Je moet vooral verkopen. Waarschijnlijk zal het in de praktijk nog wel langer dan een jaar duren voordat PSV de schade van John de Jong heeft hersteld. Maar gezien Psv’s vertrouwen in hun clienten zou je zaakwaarnemers wel alvast kunnen informeren dat Bruma, Boscagli, Baumgarl, Doan en Luckassen bij een acceptabel bod (verlies lijdt je sowieso) welkom zijn om de club te verlaten. Gezien de fase van hun carriere en hun matige bijdrage dit seizoen zullen de zaakwaarnemers van Hendrix en Zoet sowieso al uitkijken naar andere clubs en zou het een zegen zijn als een leuke middenmotor in het buitenland interesse heeft om Rosario over te nemen. Na het vertrek van Bergwijn zullen Dimitroglou, Afellay en Schwaab in elk geval bijdragen aan leegte in de selectie en is de verwachting niet dat Rodriguez volgend seizoen voor PSV zal spelen. Moet je dan veel spelers aantrekken? Met een slimme, aanvallende coach die lef en visie heeft niet. Dan heb je een goede linksback, een extra centrumverdediger, in het geval van een vertrek van Dumfries een nieuwe rechtsback, een ervaren middenvelder met diepgang en een extra vleugelaanvaller. Als linksback zou ik Cufré van Velez Sarsfield voor niet al te veel geld halen (contract loopt medio 2021 af), flink geld investeren in de komst van Lyanco en als vervanger van Bergwijn Diego Lainez een nieuwe kans in Europa geven. Voor die extra middenvelder vrees ik dat PSV op de verrotte knie van Van Ginkel gaat vertrouwen, maar zou ik even doorzoeken naar toekomstbestendiger opties.

Lekker makkelijk. Hij praat letterlijk van der vaart na die gisteren op tv de naam Smidt liet vallen. Overigens geen verkeerde keus. Een tactisch zeer sterke trainer die van aanvallend voetbal houd.

Hiddink heeft een hengel uitgeworpen naar Schmidt in Beijing. Tweede gesprek heeft plaatsgevonden. Denk dat de Duitsers zich ook beter zullen ontwikkelen en met name Baumgartl zal de vruchten ervan plukken. Van Aanholt, Van Ginkel , Van Drongelen moeten Iig worden aangetrokken. Zou mooi zijn 2 opkomende backs met Dumfries en Aanholt. Van Ginkel zal de kar trekken en Thomas met wedstrijdritme zal nog veel kunnen betekenen. Er is licht aan het einde vd tunnel. GK: Unnerstall LA: van Aanholt CV: van Drongelen CV: Baumgartl RA: Dumfries CM: Thomas CM: Van Ginkel LAM: Gakpo CAM: Mo RAM: Malen SP: Lammers.

11 februari 2020 om 00:08

Mooi hoe je elke week een heel plan van aanpak en een opstelling klaarzet voor het volgende seizoen maar dat deze elke keer weer totaal anders is als je vorige opstelling.

11 februari 2020 om 00:15

Als PSV zijnde op van Ginkel gokken is het domste wat je kan doen. Er moet gewoon een middenvelder bij voor de basis dat is hopelijk nu eindelijk is een keer duidelijk bij John de Jong. Van Ginkel in vorm is hartstikke goed maar het is en blijft een twijfelaankoop omdat je ten eerste niet weet hoe hij terugkomt van zijn blessure en ten tweede blijft hij blessure gevoelig. Ik zou hem er zeker bij nemen maar de verwachtingen moeten niet te hoog zijn.

11 februari 2020 om 01:11

Van Ginkel is wel transfervrij toch? Dan zou je het gokje wel kunnen wagen, je kan er dan nooit een buil aan vallen. Het moet natuurlijk niet de grote zomeraankoop zijn.

11 februari 2020 om 10:18

Ben wel een beetje klaar met die gratis en goedkope gokjes. Met Afellay, Boscagli, Dimitroglou en Schwaab lopen er genoeg gokjes rond, maar conclusie blijft dat je voor het juiste niveau, laat staan het verbeteren ervan, geen steek verder komt. Ondanks de geldverspilling van De Jong - 35 miljoen dat letterlijk op de bank zit - heeft PSV nog steeds een postieve balans van 60 miljoen+. Een deel daarvan zal beschikbaar zijn om weer te investeren. Laat dan alsjeblieft gewoon kwaliteit en zekerheid daar de uitgangspunten weer eens voor zijn. Heel simpel: welke spelers zijn een directe versterking voor ons basiselftal, waar onze jonge spelers zich het hele seizoen aan op kunnen trekken?

11 februari 2020 om 08:25

" Van Aanholt, Van Ginkel , Van Drongelen moeten Iig worden aangetrokken ". Schiet PSV helemaal niets mee op omdat dat die spelers geen van drieen de kwaliteiten bezitten die de club nodig heeft. PSV heeft spelers nodig die de ploeg op sleeptouw kunnen nemen en de ervaring en persoonlijkheid hebben om dat te doen en de jeugd mee te krijgen. Zolang de selectie in onbalans blijft, zal geen enkele trainer daar de resultaten behalen die men wil, dus de samenstelling van de selectie is veel belangrijker dan de aanstelling van een trainer. Een speler die PSV heel goed zou kunnen gebruiken, is bijv. Goeram Kashia. Zet er op het middenveld en in de aanval zo een speler bij en de rest zal ook veel beter functioneren.

11 februari 2020 om 08:46

De namen van Marshmallow afbranden en kwalitatief als niet goed genoeg bestempelen, om vervolgens zelf met Guram Kashia te komen. Kashia is een sterke persoonlijkheid, een winnaar. Maar Kashia is allesbehalve een CV voor een topclub. Van Drongelen is een veel beter alternatief, waar ook nog veel rek en potentie in zit.

11 februari 2020 om 10:00

Dank is groot

Welke trainer het ook wordt, ik wil graag een kamikaze trainer.op de wedstrijden tegen de top 4 na, moet je als topclub toch 100% op de aanval tegen de rest?weg met het schuiven en schaken. Voorzichtigheid overboord. Kamikaze voetbal.

Ik lees net dat zowel Ten Cate als Klinsmann vrij zijn. En misschien een vreemd eend in de bijt: Arveladze?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Duitsland
3 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07

In de wandelgangen

Vrijdag 28 februari
Chelsea heeft serieuze belangstelling voor Houssem Aouar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren