Arsenal heeft beet na huurdeal Tottenham Hotspur met Southampton

Vrijdag, 31 januari 2020 om 11:16Rian Rosendaal • Laatste update: 11:47

Cédric Soares ruilt Southampton in voor Arsenal, zo maken beide clubs vrijdagochtend wereldkundig.De rechtsback, wiens contract deze zomer afloopt, wordt tot het einde van het seizoen gehuurd door the Gunners. Naar verluidt is met de overgang een huursom van ruim een miljoen euro gemoeid. De Londenaren haalden eerder deze week Pablo Marí op huurbasis op bij Flamengo.

Technisch directeur Edu is blij met de tijdelijke komst van Soares naar Arsenal. "Hij heeft veel ervaring in de Premier League en op internationaal niveau. Hij is een welkome aanvulling voor onze verdediging en brengt het niveau van de selectie omhoog. Cédric is een speler die altijd het uiterste van zichzelf geeft. We kijken uit naar de laatste fase van dit seizoen, met Cédric als onderdeel van deze club." Soares mocht van manager Ralph Hasenhüttl vertrekken bij Southampton, nadat de club Kyle Walker-Peters op huurbasis had overgenomen van Tottenham Hotspur.

Soares kwam in totaal tot 138 wedstrijden in het shirt van Southampton, met daarin 3 doelpunten en 11 assists. Eerder in zijn loopbaan kwam hij uit voor onder meer Sporting Portugal en Internazionale. Soares heeft daarnaast 33 interlands namens Portugal achter zijn naam staan. Het is nog niet bekend of de rechtsback zondag in actie komt in het uitduel van Arsenal met Burnley.


Poll

Goede zet van Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door samcro)
31 januari 2020 om 11:27

Dit is een prima aanwinst voor Arsenal hoor. Cedric gaat echt geen basisspeler zijn en zal waarschijnlijk backup zijn voor Bellerin en zo kan AMN weer terug naar het middenveld. Prima aanwinst voor heel weinig geld.

31 januari 2020 om 11:30

@ArsenalFanehv ik zie vaak voor op dit moment onrealistische namen voor achterin bij Arsenal. Maar wat denk jij bijvoorbeeld van een Mandi (Real Betis). Speelt al een paar seizoenen erg sterk en kan voetballen wat niet onbelangrijk is in het beoogde spel van Arteta..

31 januari 2020 om 11:36

En wat moet AMN op het middenveld? Eindelijk speelt AMN goed op de rechtsback en dan ga je iemand huren? Waarom? Puur voor "bodies" in de selectie snap ik het wel, maar that's it. Misschien wil Arteta hem als CV inzetten? Aangezien hij daar ook kan spelen. Dan nog had ik liever nog een echte CV gekocht/gehuurd.

31 januari 2020 om 11:39

Jackie / ik had ook liever Saliba deze winter al gehaald of Upa gekocht. We kunnen als fans allemaal wel dingen willen, terwijl we allemaal eigenlijk al weten waarom het niet kan. Soms snap ik daar helemaal niks van dat er dan toch geklaagd moet worden. Puur voor het klagen lijkt wel...enige realisme is er in ieder geval niet bij.

31 januari 2020 om 11:41

AMN is gewoonweg geen rechtsback. Dat is gewoon te vaak duidelijk geworden. Nu heb je een echte back up en dat was nou eenmaal nodig. In de zomer 1 of 2 cv’s halen, een middenvelder en een aanvallende middenvelder/flankspeler.

31 januari 2020 om 11:42

Upa gaat gewoon naar een topclub als Bayern of City. Niet naar een club dat geen CL speelt en haalt.

31 januari 2020 om 11:45

Waarom zou Arsenal geen CL kunnen halen?

31 januari 2020 om 11:57

Ik zie het ook graag positief in allemaal, maar de kans dat Arsenal de CL haalt door middel van de competitie acht ik toch wel heel erg klein. Dan zou het via de EL moeten, daar zijn we wel één van de grotere kanshebbers, maar die is ook niet zomaar binnen. Maar goed, 3 maal is scheepsrecht wellicht.

31 januari 2020 om 12:01

Die kans acht ik niet zo heel groot eerlijk gezegd. Maar het zal me positief verrassen als ze het wel lukt.

31 januari 2020 om 12:02

Samcro, ik snap de situatie heus wel. Maar dan nog vind ik het geen super hoopgevende transfers. Mijn verwachtingen zijn erg laag en toch vind ik dit teleurstellend. En dat is niet puur voor het klagen. Realisme is er bij mij ook wel zeker bij. Ik had namelijk niet de verwachting dat Upa zou komen of dat we Saliba terug zouden halen (saliba moet overigens ook nog eerst laten zien dat hij het aankan, ondanks dat iedereen hem als topaanwinst benoemd). Het gaat mij erom dat je nu tussen de 5 en 10 miljoen aan huur betaald, voor spelers waarvan ik verwacht dat ze in de zomer al niet meer bij ons spelen. Soares is geen verkeerde speler, maar voor mij persoonlijk wel de verkeerde positie. En zoals iemand anders al terecht op merkt: Kijk naar welke spelers gehaald worden door clubs die kleiner in statuur zijn en rond dezelfde positie staan als wij. Dan vind ik persoonlijk dat jij zulke dingen weer niet kritisch in ogenschouw neemt.

31 januari 2020 om 12:04

@arsenal890. Maar is dat ook onder Arteta zo? Sinds Arteta er zit heeft AMN nog geen enkele slechte pot gespeeld als rechtsback. En op welke positie heeft AMN PL ervaring? Juist, rechtsback. Als middenvelder heeft hij hooguit 1,5-3 potjes gespeeld en dat was nog niet eens in de PL. En sorry, maar als middenvelder vind ik hem minder indruk maken, terwijl hij als rechtsback de kans heeft om een vaste selectieplek af te dwingen.

31 januari 2020 om 12:20

@elphenomeno. Dat zou het elke Arsenal fan ook doen, want de kans dat we CL halen is nihil... Via de competitie gaat het sowieso niet lukken en in de EL zie ik ons dit seizoen ook de finale niet halen. Er zitten nog erg sterke ploegen in de EL en Arsenal bulkt op dit moment nou niet van het zelfvertrouwen. De overwinningen komen niet veel en niet makkelijk. Dat maakt een EL run moeilijk. Ik acht alleen de FA cup winst nog wel mogelijk.

31 januari 2020 om 12:37

Wat snap je niet aan geen geld @hoogindeconcen? Geen geld is geen geld, en in de winter transferperiode is de kans op verkoop van hun topspelers een kleine kans. Misschien @jackieboy10, maar ik heb liever een echte rechtsback want ik vind cedric beter dan AMN, een paar goede wedstrijdjes veranderd dan niet.

31 januari 2020 om 12:42

Zullen zien @Elphenomeno, volgens mij wilde hij maar wat graag naar Arsenal komen..

Wat moet je hier nu weer van denken? ‘Concurrent’ voor Bellerin? AMN doet het toch verdienstelijk als RA? In elk geval verdienstelijk genoeg om deze transfer overbodig te vinden imo. Maar sowieso wordt je als Arsenal fan toch niet euforisch van dit soort transfers, ook al weet ik dat er geen betere , betaalbare!, opties zijn voor Arsenal. Het geeft Arteta in elk geval meer opties en het is ook maar een gehuurde spelers dus veel doen ze er niet mee verkeerd. Al zou ik eerder voor Meunier gaan als je RA wil versterken deze zomer.

31 januari 2020 om 11:33

Of wat dacht je van Youcef Atal dan zit je de komende jaren zeker goed. Of verwacht je dat die onhaalbaar is?

31 januari 2020 om 11:35

Thenry / Pablo en Cedric kosten samen iets van 5-6m om een half jaar te huren, Pablo kan je daarna voor 5m overnemen en Cedric loopt uit zijn contract dus kan je gewoon wegsturen als het niets is. Daarnaast hebben we maar 1 rb in de selectie in Hector die net terug is van een lange blessure. AMN is geen rb en moet zich richten op het middenveld of wellicht rcm-achtig zoals Xhaka nu lcm speelt. Als je toch al weet dat er in de winter niets beters te halen is, omdat clubs hun bepalende spelers niet laten gaan en wij weinig geld hebben, waarom moet je dan toch zo'n reactie plaatsen? Meunier zal alleen willen komen voor de basis, daar hebben we niemand voor nodig plus deze Cedric kent de PL al en heeft het altijd verdienstelijk gedaan. Ik begrijp echt niet waarom je hierover zou willen zeuren.

31 januari 2020 om 11:49

Samcro: Soares is blijkbaar nog een maand uit. Tegen dat hij fit is, zijn we weeral maart en kan hij nog 2 maand van nut zijn. Dus waarom voor die 2 maand gewoon niet AMN als back up gebruiken, wat we ondertussen al 6 maand doen. In die optiek snap ik deze transfer niet echt nee. Ik wil ook niet zeuren maar je kan bezwaarlijk stellen dat je vrolijk wordt van het transferbeleid van Arsenal.

31 januari 2020 om 11:53

Hasenhuttl heeft vorige week gezegd dat Soares er nog 2-3 weken uit ligt. Nu dus nog 1-2 weken en na dit weekend is de winterbreak in Engeland. Dus hij zal hooguit 1 wedstrijd daarna niet beschikbaar zijn ivm herstel. Half/eind februari is dat dan, we zitten nog in de EL en FA Cup. Ieder zijn ding hoor, ik vind deze 2 transfers zeer te billijken. Laten we deze zomer eens kijken hoe Arteta gesteund wordt en wat er dan allemaal kan gebeuren. Wellicht helpt het bij mij dat ik dit seizoen al een maand of 2 als verloren beschouw en ik mijn verwachtingen dus ook bijgesteld heb naar een realistisch niveau.

31 januari 2020 om 11:57

Gedson Fernandes, een speler waar jij nooit van hebt gehoord of gezien maar beschouw jou al gewoon als een goede aankoop omdat het kan. Rose poe wat een topaankoop zeg, echt een gemiste kans zeg. Bergwijn heeft veel talent maar is net zo’n aankoop waar je niet weet wat je kunt verwachten, Depay deed het beter in NL en die redde het niet in de PL. Bruno Fernandes heb jij waarschijnlijk je hele leven maar max 2 keer zien spelen en daarnaast was ManUnited er al mee bezig sinds de zomer. Ook leuk dat jij kunt kijken hoeveel Arsenal kan uitgeven.

31 januari 2020 om 13:03

Imesutgedson is gewoon een hele bekende talent, zegt meer iets over jou dat jij hem niet kent. Ik vind dat er bij Arsenal te veel net niet spelers worden aangetrokken, Cedric Soares zal ook niet anders zijn.

31 januari 2020 om 13:10

“hele bekende talent”. Ja dus? Talent was Freddy Adu zogenaamd ook.

31 januari 2020 om 11:35

Dit is slechts een back up hè, dus meer dan prima. Meunier had ik ook liever gezien maar die staat in de belangstelling van betere clubs. Daarnaast doet AMN goed sinds arteta er is maar het is geen rechtsback en dat valt ook duidelijk op. Met hem heb je nu een extra optie op het middenveld.

31 januari 2020 om 12:24

Oh ja want Arsenal heeft natuurlijk miljoenen klaar liggen om te investeren? Je bent al de hele tijd aan het trollen maar je weet dat Arsenal geen geld heeft om te investeren?

31 januari 2020 om 13:50

Klopt arsenal890, maar schijnbaar dus wel 10 miljoen voor 2 huurdeals. Dat is dus wel 'wat' geld. Voor dat beetje geld had je in mijn ogen dus ook andere huurdeals kunnen doen, die beter waren geweest. Daar gaat het om. Het gaat er niet om dat je weinig geld hebt, maar wat er mee gebeurd. Ik wil het best aanzien hoor, maar verontschuldig mij als ik niet bepaald enthousiast wordt van dit soort huurdeals....

31 januari 2020 om 14:12

Nee Jackie, de helft. Ik snap ook wel dat er weinig enthousiasme uit kan komen, ik snap alleen niet waarom het de andere kant op moet slaan.

31 januari 2020 om 14:13

Wie had je dan willen halen voor 10 miljoen? Ik zelf had ook liever Saliba, lemar of upamecano gezien. Maar dat kun je niet verwachten.

31 januari 2020 om 11:56

Wat ben jij opeens bitter over Arsenal zeg. Als je niets nuttigs of non-provocerends kunt zeggen, blijf dan lekker weg.

31 januari 2020 om 12:17

Lees maar gewoon de reactie onder die van mij, dan krijg je meteen wat meer informatie en zie je wellicht zelf ook in hoe dom je reactie is. Edit ik lees nu dat jij destijds bij Martinelli ook al zo genuanceerd, inhoudelijk en gefundeerd gereageerd hebt, dus ik herhaal mijn woorden nog maar een keer, blijf lekker weg

31 januari 2020 om 14:13

Dit is niet zozeer tegen Arsenal, dit is simpelweg de stijl van reageren van Hoogindeconcen over zo'n beetje iedere club die niet de zijne is. Er is niets mis met een beetje cynisme, maar zo bijtend en continu als het cynisme van Hoogindeconcen is over clubs die niet Ajax zijn stuit mij ook tegen de borst. Maar goed, dit is zijn stijl van reageren en dat wordt blijkbaar geoorloofd.

31 januari 2020 om 12:02

De grootste ingreep die Arsenal kon doen om de dramatische eerste seizoenshelft te verbeteren is allang gebeurd, dat was het ontslaan van Emery en het aannemen van een coach die een visie heeft (of in ieder geval lijkt te hebben tot nu toe). Dat dit niet de gedroomde namen zijn is iedereen direct met je eens, echter lijken we na de hevige investeringen van afgelopen zomer, gecombineerd met het al jaren mislopen van CL inkomsten en transfersommen voor spelers, het geld niet te hebben om deze namen te halen. Dan is het voor nu (in ieder geval naar mijn mening) toch genoeg dat er wordt gekeken naar goedkopere alternatieven die de selectie van de nodige breedte voorzien. Daarnaast zit je nergens aan vast, als het niet werkt, gebruik je de optie tot koop niet en zoek je verder.

31 januari 2020 om 12:40

Reageer lekke niet als je geen kennis van zaken hebt. Er is geen budget beschikbaar. Daarnaast zijn er in januari vaak geen spelers beschikbaar die je echt verder helpen. In de zomer zullen er gewoon weer versterkingen komen. In de verdediging zijn er nu in ieder geval meer opties. Daarnaast hoeven goede spelers niet altijd veel te kosten, zie United, daar werkt veel geld uitgegeven altijd zo goed wil je zeggen? Je zit niet vast aan deze spelers. Dat je kritiek levert op Arteta zegt al genoeg. Dan kijk je echt geen Arsenal. De weg omhoog is gewoon ingezet, er hangt weer een positieve sfeer, krijgen niet veel doelpunten tegen en er worden weer wedstrijden gewonnen (in ieder geval niet verloren), in 2020 nog ongeslagen. Er breekt enorm veel jeugd door dit jaar, de beste aankoop was overigens maar 7 miljoen en kwam uit de 4de divisie uit Brazilië. Het leuke van alles is dat ik even je reactie heb teruggezocht op de aankoop van Martinelli. Die was precies hetzelfde als die van nu. Daar stelde je dat Everton en West Ham veel betere aankopen hadden gedaan en dat zij Arsenal definitief voorbij waren. Daarnaast was je alleen maar negatief over de aankoop van Martinelli. Nou blijf jij maar van dit soort voorspellingen doen dan weten we zeker dat het goed komt. Klopp vergeten? Of was je daar ook zo kritisch op na 2 maanden? Die werd namelijk 8ste in zijn eerste seizoen..

31 januari 2020 om 13:02

Vriend je doet alsof we 16 punten achter op top 5 staan het is maar 4 punten. We zullen het zien eind van het seizoen. Arteta the magician we gaan 5e eindigen

Ik zie veel mensen klagen en dingen zeggen die onrealistisch zijn. Zoals dat we Upamecano of Atal moeten halen. Die gaan toch niet komen in de winter. We halen nu een speler die niet te oud is en PL proven is. Een goede speler die als backup van Bellerin gehaald word. Bellerin is net terug van een blessure, die gaat niet alles spelen. Je huurt Cedric, doet hij het goed mag die blijven doet hij het slecht stuur je hem weer terug. Niks verkeerd dus.

31 januari 2020 om 12:01

Heeft Arsenal geld om 300 miljoen in 1 jaar uit te geven? Kwaliteit kost geld, echter heeft Arsenal in de zomer al 180 miljoen uitgegeven. Daar kan niet zomaar nog 100 miljoen bij.

31 januari 2020 om 12:18

Heb m’n reactie verwijderd omdat degene waar ik op reageerde dat ook deed maar Fernandes was voornamelijk bankzitter bij Benfica. Echt niet iedereen kent hem. Talenten halen is leuk maar als ze straks floppen ben jij er als eerste bij om te vertellen dat we voor wat meer ervaren spelers moesten gaan.

31 januari 2020 om 13:09

Bankzitter? gedson was gewoon een basisspeler die door een trainerswisseling op een andere positie belanden waar hij niet zijn kunsten kon laten zien. Vandaar dat hij wisselde tussen bank en basis. Ga nou niet overal lopen verzinnen dat Gedson niet bekend was of geen talent was puur om de matige aankopen van Arsenal te kunnen dekken.

31 januari 2020 om 13:15

Dat wilt nog steeds niet zeggen of het een goede aankoop is. Ik verdedig nergens het aankoop beleid van Arsenal, wil echter alleen maar aangeven dat je niet zomaar elke aankoop van een concurrent goed moet beschouwen want talent zijn zegt niet alles. Genoeg talenten die zogenaamd veel potentie hadden en toch niet bleken zoals verwacht.

Wow dus iemand reageert dat Arsenal kleine aankopen doet en serieus rekening mee moet houden dat ze naar de championship kunnen degraderen en dat wordt dan verwijderd? Ook al ben ik er het niet mee eens vind ik het wel eng dat het word weggehaald. Vanwaar deze censuur? Dat vraag ik me oprecht af.

31 januari 2020 om 12:44

Kritiek vind ik niet erg, genoeg gebruikers die het doen op deze site waarmee ik het gewoon eens ben of tenminste hun verhaal kan snappen. Je gaat echter op elke Arsenal topic meteen los met je standaard verhaaltje en kijkt het alleen maar van 1 kant. Je moet er altijd als de kippen bij zijn om gelijk iets negatiefs te zetten. Dat verhaal dat Arsenal weinig ambitie toont en afglijdt kan ik ergens nog wel begrijpen maar weet jij hoeveel geld er in de kassa zit? Afgelopen zomer is er al wat uitgegeven en zoveel heeft het tot nu toe niet opgeleverd. Sommige dingen hebben tijd nodig, Arteta zit er pas net, misschien wacht hij tot in de zomer af om de gewenste spelers te halen.

31 januari 2020 om 12:56

Je kunt lekker die plaat voor je kop houden, zo hebben we hier genoeg mensen rondlopen al. Er is trouwens een reactie van jezelf die je nog geen duimpje gegeven hebt, ga dat snel even doen, hup hup

31 januari 2020 om 13:20

De site had zo veel keer beter kunnen zijn, soms maken ze echt van die kleine domme fouten wat voor veel irritatie zorgt bij de leden. Reacties worden alleen toegelaten als voetbalzone zich niet op z’n teentjes getrapt voelt. Maarja, remember my name!! Zal vast geblokkeerd worden zometeen!

Ik snap sommige van onze fans niet, eindelijk huren we backup spelers waar we het nodig hebben en nu is het weer niet goed. Er is geen budget, mede doordat we niet iemand hebben kunnen verkopen en Pepe erg duur was. Daarna heb je nog Ffp, je kunt dus niet zomaar elke speler kopen, namen die rondgaan kosten al snel boven de 30 miljoen, dat hebben we simpelweg niet. In de zomer hebben we al Luiz, Pepe, Tierney, Saliba gekocht en Ceballos gehuurd, enkel op Iwobi hebben we verdient.. dan lijkt mij het aantrekken van deze Cedric en Mari met een klein budget nog erg knap. Verder ben ik wel fan van hem, hij is een harde werker en prima backup voor Bellerin.

Wat is dit nou weer voor een vercrackte transfer? Cedric heeft notabene zelf een knieblessure en je hebt al twee fitte rechtsbacks. Niet een positie waar je dringend mensen nodig heb. Arsenal is raar bezig man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool9268
3.Chelsea7443
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
K. HeinKeeper
B. LenoKeeper
Cédric SoaresVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

Portugal
0 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Erik ten Hag heeft er nogmaals bij het bestuur van Manchester United op aangedrongen om Antony aan te trekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren