Jong Ajax verliest koppositie na doffe dreunen van eigen jeugdexponent

Vrijdag, 24 januari 2020 om

Jong Ajax is de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie kwijt. In een spektakelstuk tegen NEC liet de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag twee punten liggen: 3-3. Namens Ajax blonk Brian Brobbey uit met twee doelpunten: hij werd met zijn 17 jaar en 357 dagen de jongste speler die tweemaal scoorde voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Voormalig Ajacied Zian Flemming scoorde op zijn beurt echter tweemaal voor NEC en zodoende remiseerden beide ploegen. De koppositie werd overgenomen door SC Cambuur, dat met 3-1 zegevierde over Jong FC Utrecht.

NEC - Jong Ajax 3-3
Jong Ajax heeft al sinds 4 november (1-3 tegen FC Volendam) niet meer verloren, maar het eerste waarschuwingsschot van NEC liet niet lang op zich wachten. Al in de vierde minuut kopte Josef Kvída tegen de lat aan. In het restant van de eerste helft moest zowel Kjell Scherpen als Mattijs Branderhorst enkele reddingen verrichten om de stand op 0-0 te houden. Ajax zette aan en kreeg in de blessuretijd van de eerste helft waarop het hoopte. Na een counter trok Danilo buiten het strafschopgebied naar binnen en plaatste hij de bal feilloos in de linkerhoek: 0-1. Het was een mooi moment voor de Braziliaan, die maandenlang buitenspel stond met blessureleed en maandag tegen FC Dordrecht (2-0) pas terugkeerde op het veld.

De tweede helft begon voor Ajax echter rampzalig. Een opzichtige overtreding van Kik Pierie op Anthony Musaba in het zestienmetergebied resulteerde in een strafschop, die werd benut door voormalig Ajacied Zian Flemming. Het was voor Jong Ajax het eerste tegendoelpunt in 503 minuten. Al gauw hervonden de bezoekers echter de voorsprong: Kenneth Taylor lanceerde Brian Brobbey, die Kvida van zich afhield en doelman Branderhorst verschalkte. Snelle combinaties buiten en binnen het strafschopgebied van NEC resulteerden daarna in de 1-3 van Brobbey. Het werd een spannende slotfase door een treffer uit de draai van Anthony Musaba en uiteindelijk wist NEC een punt aan de wedstrijd over te houden. Het was opnieuw Flemming die zijn oude club pijn deed en de eindstand bepaalde.

SC Cambuur - Jong Utrecht 3-1
Het was een emotionele avond in Leeuwarden, waar stil werd gestaan bij de overleden Chris de Wagt. De oud-speler van Cambuur overleed onlangs aan de gevolgen van kanker. Toen Robin Maulun na een halfuur spelen de 1-0 maakte, zocht de ploeg massaal Sandor van der Heide op. De assistent-trainer van Cambuur was goed bevriend met De Wagt. Cambuur was de bovenliggende partij, maar Jong Utrecht beet van zich af. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Giovanni De La Vega. De ploeg van trainer Henk de Jong verloor de koppositie vorige week aan Jong Ajax en moest dan ook winnen om in het spoor te blijven van de Amsterdammers. Na rust werd dan ook de jacht op de voorsprong ingezet. De 2-1 kwam er uiteindelijk via Ragnar Oratmangoen, die een niet te missen kans kreeg geboden door Robert Mühren. Tien minuten voor tijd maakte Mühren met de 3-1 aan alle onzekerheid een einde.

De Graafschap - MVV Maastricht 3-2
De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie kwam voor eigen publiek al snel op voorsprong. Na een briljante steekbal van Branco van den Boomen tekende Daryl van Mieghem al in de derde minuut voor de 1-0. Toen Leeroy Owusu na een kwartier spelen vanuit de rebound voor de 2-0 zorgde, leek de wedstrijd al vroeg gespeeld. Toch kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd, mede door een fout van Owusu. De doelpuntenmaker ging in de fout in het eigen strafschopgebied en zag Anthony van den Hurk de aansluitingstreffer maken. Vlak voor rust voorkwam Hidde Jurjus de gelijkmaker door goed redding te brengen op een kopbal van Van den Hurk. De tweede helft was pas dertien seconden oud toen Stef Nijland het scorebord in beweging bracht. Na een vlot lopende aanval werd hij bediend door Van Mieghem: 3-1. MVV gaf zich niet gewonnen en kwam opnieuw terug in de wedstrijd. Het was de Duitse verdediger Joshua Holtby die voor de 3-2 zorgde en de spanning terugbracht.

Roda JC Kerkrade - FC Volendam 2-3
Meerdere keren kwam Roda JC bijzonder goed weg in de eerste helft. Tom Muyters reageerde met de voet op een inzet van Jari Vlak, waarna AS Monaco-huurling Francesco Antonucci in de rebound op de paal schoot. Kort daarna trof ook Nick Doodeman de paal, hij met een diagonaal schot richting de linkerhoek. Acht minuten voor de pauze was er geen houden meer aan voor Roda JC: Martijn Kaars werd gelanceerd door Antonucci, schoof de bal in de verre hoek en tekende aan voor zijn negende treffer van het seizoen. Negen minuten na de pauze kwam de thuisploeg langszij. Volendam verdedigde zwak uit, waarna Antonio Cotán vanbuiten het strafschopgebied met succes kon uithalen: 1-1. Kaars zorgde vervolgens voor de 1-2 na voorbereidend werk van Vlak, maar Jordy Croux bracht de stand al gauw weer in evenwicht. Kort nadat Chelsea-huurling Iké Ugbo de paal trof voor Roda JC, trok Volendam de wedstrijd alsnog naar zich toe via Derry John Murkin.

Telstar - FC Oss 1-0
Na een afwachtende openingsfase ontstond plots een grote kans voor Reda Kharchouch, die werd bediend door Ilias Bronkhorst en stuitte op keeper Ronald Koeman junior. Ook de tweede mogelijkheid van Telstar was voor Kharchouch, die ditmaal naast schoot. Over het geheel had Telstar moeite de hechte verdediging van Oss te slechten. Dat lukte pas halverwege de tweede helft. Niet geheel toevallig was het Kharchouch, de gevaarlijkste man van de thuisploeg, die de score opende. Na een voorzet van Redouan El Yaakoubi vanaf de linkerflank nam de aanvaller de bal aan, kapte hij weg bij zijn bewaker en liet hij Koeman junior kansloos. Telstar neemt dankzij de overwinning de achtste plek in de Keuken Kampioen Divisie in en heeft uitzicht op deelname aan de play-offs.

FC Dordrecht – FC Eindhoven 1-0
Het werd een avond die uiteindelijk in het teken kwam te staan van Cas Faber. De zoon van PSV-trainer Ernest Faber was twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gekomen, maar ging er een kwartier later per brancard vanaf. Na een kopduel kwam hij verkeerd neer en lijkt hij te moeten vrezen voor een ernstige knieblessure. Beide kansen kregen na rust verschillende kansen. Achraf El Bouchataoui was er met een schot op de lat dichtbij namens Dordrecht, terwijl Eindhoven-middenvelder Samy Bourard voorlangs schoot. In de slotfase zetten de Schapenkoppen nog even aan en dat resulteerde in de overwinning. In blessuretijd was het Hogesteger die vanuit de rebound scoorde en Dordrecht de drie punten bezorgde. Ondanks de overwinning blijft de ploeg van trainer Claudio Braga hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Helmond Sport - FC Den Bosch 0-0
Helmond Sport was op zoek naar de eerste zege sinds 18 oktober 2019, toen het zegevierde bij FC Dordrecht (1-2). De eerste kans was ook voor de thuisploeg, maar het eerste bedrijf werd gekenmerkt door doelpogingen aan weerszijden. Echt grote kansen ontstonden na de pauze. Pedro Marques kopte voorlangs namens de bezoekers, terwijl een goed uitgespeelde aanval van Helmond resulteerde in een schot tegen de lat van Jordy Thomassen, uit de draai. Dertien minuten voor tijd moest Helmond Sport door met tien man, nadat Bodi Brusselers een doorgebroken speler neerhaalde. Arbiter Michiel De Cuyper beging aanvankelijk een blunder door Marques weg te sturen, maar herstelde zijn fout tijdig.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door ikea)

Aparte poll. Het verschil op de ranglijst is 12 punten, het zou een wonder zijn als NEC dat nog goed zou maken. Zeker met het huidige spelniveau.

Toch nog een punt overgehouden , goed teruggekomen !

Jammer voor alle Ajacieden maar het is wel te hopen dat een echte club kampioen wordt. Daarbij ook hopen dat NEC wat begint te draaien want ik mis ze enorm in de eredivisie.

24 januari 2020 om 22:29

Als je niet kunt winnen van jochies van 16,17,18 jaar aangevuld met een paar twintigers verdien je niet om kampioen te worden hoe jammer je dat ook vindt.

24 januari 2020 om 22:33

Veel echter dan Ajax krijg je ze niet. En als je doelt op het feit dat het Jong Ajax is, dan moeten die zogenaamde clubs eens goed naar zichzelf kijken. Ze verliezen van jongens waarvan de meeste 17,18,19 of 20 jaar zijn. Dat zegt meer over die andere clubs

24 januari 2020 om 22:45

Je hoeft niet zo geagiteerd te reageren Yiddo. We weten allemaal dat bij Jong Ajax heel veel belachelijk getalenteerde jongens spelen die ook hun minuten bij de subtop in de eredivisie zouden maken. Steek die maar in je zak. Ik onderstreep gewoon dat het een schande an sich, los van het talent, los van het vertoonde spel, los van de andere clubs, dat het tweede elftal van Ajax kampioen moet worden. Ik snap dat jij dat graag anders ziet, maar ik denk dat de rest, die gewoon een neutrale voetballiefhebber is, ook vele malen liever Cambuur, Nec, Nac, de Graafschap, FC Dordrecht, Telstar of wie dan ook kampioen ziet worden!

24 januari 2020 om 22:45

Die jongens kunnen jong zijn, maar er staan wel 2 aankopen van meer dan 1 miljoen in. Dat geld hebben we in de keukenkampioendivisie niet

25 januari 2020 om 07:02

Omdat je opmerking nergens op slaat. Het is namelijk alleen Jong Ajax dat zo goed is. Rest van de ‘jong-teams’ doet het helemaal niet zo goed. En ik denk dat de neutrale voetballer het liefst naar het leukste voetbal kijkt en het niet uitmaakt welke club dat is. Ze zijn namelijk neutraal.

24 januari 2020 om 23:53

Hoezo is dat te hopen? De best voetballende ploeg mag van mij altijd hoog eindigen. En als je Ajax soms ziet spelen.. Dan verdienen zij de titel gewoon? Leuk hoor, dat mensen blijven zeiken op het verleden dat 1e elftal spelers mee deden maar dat is al 3 jaar niet zo. In die tijd pakte Ajax al eens een titel, en dat moet er dit jaar ook gewoon weer komen. Mits de ploeg net zo mooi kan blijven spelen als zij momenteel wekelijks doen. Het zijn jonge jongens. Waarom is er alleen commentaar op Ajax? Juist ja, omdat zij van de tegenstanders winnen met goed spel.

25 januari 2020 om 00:47

Ik ben het met je eens dat ze terecht staan waar ze staan en ik gun die jonkies al het succes van de wereld. Ik haal nergens de spelers van het eerste erbij en ik richt me ook nergens in het specifiek tot Ajax. Ik heb geen commentaar op Ajax, ik heb geen commentaar op Jong Ajax of op de jong zus of zo ploegen in het algemeen, nergens heb ik commentaar op hun vertoonde spel of iets. Ik ben gewoon een romanticus, en dat is niet meer van deze tijd blijkt, in ieder geval niet in de wereld van het voetbal. Je hoeft me zeker niet te begrijpen, en wat je zegt klinkt allemaal uitstekend, ik zou het wel echter op prijs stellen als je toon volgende keer iets minder zuur is. Ik ben namelijk geen zins van plan geweest iemand of iets te beledigen, enkel van mening dat een echte club kampioen moet worden en niet Jong PSV (voor jou, omdat het anders lijkt alsof ik alleen maar op Ajax loop te drammen!).

Jonge ploegen kunnen mentaal kwetsbaar zijn. NEC heeft optimaal gebruikt gemaakt van de weinig ervaring van Jong Ajax. Als Ajacied baal ik best van het resultaat, maar Brobbey begint lekker op stoom te raken.

24 januari 2020 om 23:10

Ik ben tevreden met het resultaat! Als jong Ajax de kansen had afgemaakt in de eerste helft dan waren we weg gevaagd. Maar goed er lopen genoeg pareltjes rond in dit jong Ajax waar je over een paar jaar nog van kunt genieten!

Heerlijk Volendam weer gewonnen! Gaat de goede kant op, zou het leuk vinden als ze promoveren lekker om de hoek en prima club met een goede jeugd opleiding.

Man man man, iedereen die geen keuken kampioen divisie speelt spreekt misschien ten schande van de rest van de ploegen in de competitie. Maar wat is dat jong Ajax goed zeg, met een vaste ploeg zouden zij met gemak mee kunnen doen om de eerste 10 plekken in de eredivisie. Wat een wonder dat wij hier een punt uit hebben gehaald, er zit zoveel talent in die ploeg, daar kunnen wij gewoon niet mee evenaren. Dat maakt wel dat ik erg blij ben met dit punt. Als je ziet met wat voor gemak deze ploeg af en toe door onze defensie heen sneed dan kan een punt, ondanks de kansen die mijn club had alleen maar als winst worden opgevat. Tot slot de scheids was om te huilen, het verschil tussen de eredivisie en de kkd is voor mijn gevoel enorm groot

Hele sterke pot van Taylor en Brobbey vooral, die aanval bij de 1-3 was van wereldklasse. Timber, Castillo, Taylor, Hansen en Brobbey combineren zich daar geweldig doorheen. Slechtste pot van Castillo dit seizoen, niet in de laatste plaats door zijn directe tegenstander. Pierie leek weer op de Pierie van eerste paar weken, dat kan gebeuren. Van Gelderen ook wel eens beter zien spelen, al met al is 3-3 uit tegen NEC geen resultaat om je voor te schamen. Invloed van een fysiek sterke spits zoals Traore of laatste weken Brobbey op dit team is wel enorm, vanaf moment dat ze die niet hebben spelen ze stuk lastiger.

Nou we staan weer bovenaan, maar man man wat hebben we het de afgelopen 2 wedstrijden laten liggen, hopelijk is dit de ommekeer weer!

Jong Ajax is een opleidings groep en die mogen fouten maken. Voor de titel gaan is mooi maar geen must.

Niet de meest sprankelende wedstrijd maar wel 3 punten. Wat een leuk seizoen speelt Telstar. Hopelijk houden we dit vol, deze ploeg verdient het om de playoffs te halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


96 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller121
J. PinasAanvaller100
D. KotarskiKeeper70
C. RasmussenAanvaller50
K. ScherpenKeeper70
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

0 fans
Middenvelder, 22 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Fortuna Sittard 10 3 2 0
2020/2021 PEC Zwolle 0 0 0 0
2019/2020 NEC 24 13 7 0
2019/2020 PEC Zwolle 4 0 1 0
2018/2019 PEC Zwolle 25 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Oussama Tannane houdt ploeterend Vitesse in het spoor van Ajax

Vitesse blijft voorlopig met twee punten achterstand in het spoor van koploper Ajax. De Arnhemmers hadden het in eigen stadion niet bepaald gemakkelijk met laagvlieger Fortuna Sittard, maar wonnen door doelpunten...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 30 november
Sadio Mané is wederom op de radar van Barcelona verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren