Faber krijgt er aanvallende opties bij: ‘Hij is goed fit en moet minuten maken’

Woensdag, 22 januari 2020 om

PSV speelt donderdagavond in het toernooi om de TOTO KNVB Beker tegen NAC Breda en trainer Ernest Faber zal dan in ieder geval wat extra aanvallende opties hebben. Naast Kostas Mitroglou, keert namelijk ook Sam Lammers terug in de wedstrijdselectie. De 22-jarige spits raakte in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax zwaar geblesseerd aan de knie en speelde sindsdien geen minuut meer voor zijn club.

“Hij is goed fit en moet nu langzaam weer minuten gaan maken”, laat Faber, die toevoegt dat Lammers een gretige indruk maakt, weten via de officiële kanalen van zijn werkgever. “Op de training zie je niets aan hem, dat is mooi om te zien. De vooruitzichten zijn positief. Nu is het aan hem om in de praktijk te bevestigen.”

Hoewel het bekertoernooi door de Nederlandse topclubs nog regelmatig wordt gezien als een ‘troostprijs’, is Faber niet van plan om zich door dit soort opvattingen te laten leiden. “Wij gaan met ons sterkst mogelijke elftal starten. De beker is een heel belangrijk toernooi voor ons. We willen ‘m winnen”, is hij stellig.

Wie donderdag tegen NAC de linksbackpositie voor zijn rekening zal nemen is nog helemaal niet duidelijk. Olivier Boscagli stond zondag tijdens de in 1-1 geëindigde wedstrijd tegen VVV-Venlo op die plek, terwijl ook Michal Sadílek dit seizoen regelmatig op die positie speelde.

PSV wordt daarnaast nadrukkelijk gelinkt aan de komst van Ricardo Rodríguez, maar hier wilde Faber verder niet op ingaan: “Je moet in principe bij John (technisch manager John de Jong, red.) zijn. Het is zijn expertise. Voor mij is iedere versterking welkom, dat is voor elke trainer zo”, tekende Voetbal International op uit zijn mond.


Poll

Denk jij dat PSV gaat winnen van NAC Breda?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Ik las laatst nog even de Visie 2030 terug van Psv... Doelstellingen 2030 waren om te behoren bij de 32 beste clubs in Europa en de 3e ster op het shirtje. Ik denk dat de visie herzien moet worden.. Ook met Lammers terug in de basis..

22 januari 2020 om 14:45

Na een half jaar doelstellingen voor de toekomst aanpassen lijkt me wat overdreven. Maar de 3de ster betekent de komende 10 jaar 6 keer kampioen worden. Dat vind ik stevig en eigenlijk gewoon onrealistisch. Bij de beste 32 clubs van Europa horen is ook te pittig in mijn ogen. De laatste jaren laten wij in ieder geval niet zien dat we in Europa ineens veel beter gaan presteren.

22 januari 2020 om 14:45

Die 30 kampioenschappen is misschien overdreven inderdaad. Maar hoezo moeten zij een visie bijstellen voor 2030 in 2020?? Dat heeft toch niks met Lammers te maken of dit seizoen? Ajax kwalificeerde zich in 2017 niet voor Europees voetbal en in 2018 stonden ze in de halve finale van de CL. Ik zeg niet dat dit bij PSV ook gaat gebeuren maar zo zie je maar dat elk jaar compleet anders kan zijn. Je moet ook ambitieus zijn als PSV zijnde vind ik. Na Ajax gewoon de meest succesvolle club van Nederland!

22 januari 2020 om 16:26

Het zou getuigen van realisme als PSV de doelstellingen terugschroeft. 3 sterren en bij de beste 32 ploegen uit Europa behoren in 2030 is onhaalbaar en daardoor ook weinig motiverend.

22 januari 2020 om 14:53

Een langtermijnplan van tien jaar herzien omdat het een jaar rot gaat is een beetje tegenstrijdig. We hebben met Ajax kunnen zien dat ze na een aantal ellendige jaren (2014-2017) ineens zomaar weer op kunnen staan. Kwestie van goed beleid voeren en geluk hebben met zeldzame pareltjes uit de jeugd die het niveau naar een hoger niveau kunnen tillen.

22 januari 2020 om 14:58

Ook in die jaren eindigde Ajax steevast in de top 2.... We werden dan geen kampioen, maar Ajax is al jaren erg stabiel. Wij zijn in die jaren nooit erg weggezakt, iets dat PSV wellicht wel overkomt dit seizoen.

22 januari 2020 om 15:00

Daarbij is Ajax in alles nu veel dominanter dan PSV of een andere club was tijdens de "ellendige" jaren van Ajax.

22 januari 2020 om 15:19

Top 2 eindigen als Ajax zijnde is nauwelijks een prestatie te noemen in deze Eredivisie. Het gaat erom dat Ajax na die jaren ineens weer is uitgegroeid tot een (tijdelijk) gevreesde ploeg in Europa, en er in plaats van een Sana, Ziemling, Gudelj of Duarte nu wel spelers als Tadic, Blind, Babel en Martinez binnengehaald worden. Dat er een paar misperen tussenzitten qua transfers is onoverkomelijk, maar qua uitgaande transfers heb je met Frenkie en De Ligt kunnen concurreren met de buitenlandse top als het gaat om transferwaardes. Er wordt veel ingezet op de jeugd, en dat JA eerste staat in de KKD is een goed teken. Met jonkies als Gravenberch, Unuvar, Hansen, Taylor en Brobbey heb potentieel goud in handen.

22 januari 2020 om 15:19

@De Toekomst: "wij zijn in die jaren nooit erg weggezakt"? "ajax is al jaren erg stabiel"? Echt? Kijk nog eens even naar die seizoenen. 17 Punten minder dan PSV in 2014-2015... Europees uitgeschakeld door clubs als Red Bull Salzburg, Dnjepr Dnjepopetrovsk, Rapid Wien, Molde FK, Rostov (4-1 in de uitwedstrijd) en Rosenborg... In de beker uitgeschakeld door Vitesse (0-4 thuis), Cambuur en Twente... Inderdaad, je bent in die periode nooit lager geeindigd dan de tweede plek, maar volgens mij is Ajax toen toch enkele keren aardig door de ondergrens gezakt.

22 januari 2020 om 16:52

Ik ben bang dat Ajax een nieuwe weg is ingeslagen en niet snel door PSV zal worden ingehaald. De Jong en De Ligt zijn goed verkocht en dat zal voor Onana, Van der Beek, Neres en Ziyech niet anders zijn. Jeugd stroomt op dit moment volop door en O-19 en O-17 barsten ook van het talent. Kortom: aan geld en talent geen gebrek, dit in tegenstelling tot Psv. Ik kan het niet mooier maken.

22 januari 2020 om 17:47

Dat gevoel had ik al gezien je eerdere opmerkingen. Je bent erg voorbarig en duidelijk met je hoofd in de Amsterdamse wolken. Dit seizoen is nob niet voorbij en wat de komende jaren gaat gebeuren kan je helemaal niet weten. Beide clubs zijn op diverse vlakken bezig om hun begroting op te krikken, beide zijn druk met hun jeugdopleiding en sportieve successen kunnen binnen een seizoen veranderen. Dus schrijf PSV maar niet af!

22 januari 2020 om 18:13

@Romarky, helemaal mee eens. Ajax is door de financiën en Europese prestaties op papier in de positie om de komende jaren telkens kwalitatief goede spelers te kunnen kopen/behouden, maar ook nu zien we er jongens als Magallan, Alvarez, Marin, Labyad, Bande, Pierie tussen zitten. Als Onana, Tagliafico, Veltman, Van de Beek, Ziyech en Neres vertrekken is het maar de vraag welk niveau we volgend seizoen halen. Zeker als ook Ten Hag gaat. En omdat Ajax bij het vertrek van veel basisspelers waarschijnlijk zelf ook flink de portemonnee gaat trekken, zal de druk om kampioen te worden gigantisch zijn. En jij als, volgens mij dan, PSV-supporter weet precies hoe een combinatie van veel investeren en hoge druk kan werken op een grotendeels nieuwe ploeg.. (jaar dat Strootman, Wijnaldum etc gekocht werden). Dus ja, Ajax staat er geweldig voor en is in de positie om kwaliteit in te kopen, maar het is geen zekerheid dat dat gebeurt of leid tot goede prestaties.

22 januari 2020 om 18:37

Dus jij zegt dat al die geweldige talenten alleen bij Ajax zitten en niet bij PSV?.... de onderlinge duels van de jeugdteams van beide clubs geven dat niet aan hoor

22 januari 2020 om 19:26

Ajax de laatste 30+ jaar op 1 jaar na altijd top 2. Kan inderdaad zeggen wat je wil maar doen dus altijd mee om de titel. Psv en Feyenoord worden nog wel eens 4e of 5e in slechte jaren.

22 januari 2020 om 19:48

@jarijari: Wat je beweert is absoluut niet waar. Nog niet bijna. Ajax werd in de afgelopen 30 jaar drie keer derde (1993, 2001, 2009), twee keer vierde (1997, 2006), een keer vijfde (2000) en zelfs een keer zesde (1999).

22 januari 2020 om 14:55

Staat er in dat plan dat PSV zich bij Ajax wil voegen? Anders zeer onrealistisch 😜

22 januari 2020 om 15:08

Natuurlijk klinkt het nu allemaal onrealistisch. Maar aan de andere kant: wie zou vijf jaar geleden hebben geloofd dat Ajax in 2019 de halve finale van de CL zou halen?

22 januari 2020 om 15:31

Inderdaad. Denk wel dat veel valt of staat met het beleid na dit seizoen. De afgelopen 2 seizoenen hebben toch wel laten zien dat het niet helemaal goed zit qua beleid en dat gaat komende zomer wel een impact hebben. Van de huidige groep zijn er een enkeling die een leuk bedrag kunnen opleveren, maar er moet een zware bezem door dit team en ik vraag me af in hoeverre we daar de middelen voor hebben of krijgen...

22 januari 2020 om 15:58

Twee jaar geen CL zal toch tegen je gaan werken als je die ambities hebt. En met het technische beleid van JDJ lijkt het een schier onmogelijke opgave.

Leuke speler. Benieuwd hoe hij het doet na zn blessure. Maar kan PSV voorin zeker helpen.

Zal hij de Messias van Eindhoven zijn de wederopstanding ik hoop het .... maar ben er bang voor .......

Qua doelpunten zullen we het het hele restant van het seizoen afhankelijk zijn van Lammers. Bergwijn scoort er in totaal (hopelijk) 15, Dumfries 8, de rest scoort er bij elkaar opgeteld een stuk of 10. Zit je op 33 in totaal, dat is gemiddeld 67 te weinig voor een kampioensploeg. Sam moet aan de bak 🙃

22 januari 2020 om 14:53

Ihattaren moet eigenlijk ook meer doelpunten maken, maar ja mag je dat verwachten van een 17 jarige. Voor de rest is het gemis van Malen natuurlijk ook gewoon bijna het doodvonnis voor dit PSV want dat is natuurlijk je absolute topscorer en in mijn ogen na Ihattaren het grootste talent. Lammers is eigenlijk ook in potentie een hele goede spits, maarja de druk nu bij PSV zou die jongen ook opkunnen breken.

22 januari 2020 om 15:09

Van Ihattaren verwacht ik vooral dat hij dit seizoen went aan het Eredivisieritme en op een hoger niveau wekelijks 90 minuten spelen. Net als Lammers nu, inderdaad, is het niet reëel om meer te verwachten dan dat Ihattaren zijn potentieel etaleert. Wat hij nu al laat zien, is voor zijn leeftijd bizar goed. Maar ondanks dat kunnen we hem natuurlijk niet de druk opleggen van een gearriveerde vedette. Het is bijna oneerlijk dat PSV zo afhankelijk is van deze twee op dit moment. En het is eigenlijk te bizar voor woorden dat PSV zo weinig scorend vermogen in het team heeft gezien de afgelopen seizoenen. Zelfs met een positieve schatting, en met Malen fit, kom ik niet aan de 100 goals. Dat moet je toch aantikken als je kampioensambities hebt.

22 januari 2020 om 14:57

Het gebrek aan scorend vermogen in het elftal is inderdaad schrijnend, daar moet echt iets aan gedaan worden. Gakpo heeft het potentieel er zeker 10 te maken maar is niet in beste doen nu. Hopen dat Lammers er inderdaad een paar in schiet

22 januari 2020 om 15:20

Gakpo komt ook net kijken, inderdaad. Hij zou zich eigenlijk onder de vleugel van Bergwijn moeten ontwikkelen tot een volwaardige eredivisiespeler dit seizoen. Al die jonge spelers krijgen nu een spoedcursus, en misschien dat dat voor volgend seizoen heel gunstig is, maar voor dit seizoen moeten we dan maar accepteren dat het vooral om potentieel en groei gaat. Dat hoort eigenlijk niet bij Psv, want hier gaat het om de knikkers, maar goed in die situatie zitten onze spelers met groeipotentieel nu. Ik zal dit soort jonge talenten, hoe slecht het ook gaat dit seizoen, in ieder geval nooit afvallen.

Voor PSV is de beker op dit moment zeker geen troostprijs, het is de enige prijs waar ze nog een realistische kans op maken na de uitschakeling in Europa en de flinke achterstand in de eredivisie. Een fitte Lammers zou natuurlijk kunnen helpen om PSV weer de juiste kant op te krijgen, het is in ieder geval een echte spits met wat ervaring in de Eredivisie. Ben benieuwd of hij minuten gaat maken morgen, maar ik hoop het wel

Ik zie PSV niet winnen van NAC. In uitwedstrijden heeft PSV vanaf september niet meer gewonnen (buiten VVSB), een avondje NAC ligt ons niet en daarnaast is PSV geen bekerploeg. Mochten ze wel doorgaan dan wachten uitwedstrijden tegen AZ, Feyenoord en een finale tegen Ajax. Mission impossible dus.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5345
2.AZ5031
3.Feyenoord4613
4.PSV4525
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder242
C. GakpoAanvaller246
BrumaAanvaller163
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper120
S. LammersAanvaller52
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

13 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2019- PSV
2016-2018 FC Groningen
2015-2016 NEC
2012-2015 PSV
2010-2012 FC Eindhoven
Laatste voetbalnieuws

‘PSV heeft een beter elftal dan Feyenoord, zij gaan een overwinning boeken’

Theo Lucius verwacht dat PSV komende zondag in de Eredivisie-topper met Feyenoord met de zege aan de haal gaat. De oud-verdediger, die jarenlang voor zowel de Eindhovenaren als de Rotterdammers speelde,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren