‘FC Twente had zich weer bij Ajax gemeld, ze probeerden het elke keer'

Woensdag, 22 januari 2020 om

Noa Lang maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente, dat de jonge aanvaller tijdelijk heeft overgenomen van Ajax. De huurling liep tijdens het trainingskamp van Ajax in Qatar een lichte beenblessure op, maar Lang hoopt desondanks zondag te debuteren voor Twente in het duel met PSV. "Daar werken we hard voor", zo stelt de aanwinst op het trainingsveld van de Tukkers in een onderhoud met FC Twente TV.

Twente was afgelopen zomer ook al in de markt voor Lang, die destijds echter niet mocht vertrekken van Ajax. In de eerste helft van dit seizoen kwam de twintigjarige aanvaller tot negen wedstrijden in de hoofdmacht, met als hoogtepunt de hattrick tegen Twente (2-5). Toen Ryan Babel eerder deze maand werd teruggehaald van Galatasaray, kreeg Lang alsnog toestemming om met andere clubs te praten. "Ik heb aan Ajax gevraagd of ik uitgeleend mocht worden."

Ryan Gravenberch geniet na van treffer: 'Het was tiki-taka'

"En Twente had zich alweer gemeld", zegt de verhuurde Ajacied met een kwinkslag. "Zij probeerden het gewoon elke transferperiode weer. Het voelde voor mij zo goed, dat ik hiernaartoe ben gekomen. Ik voel me al thuis." Lang wil vooral creativiteit en scorend vermogen toevoegen aan de nummer dertien in de Eredivisie. "Ik wil gewoon veel assists geven en echt mijn steentje bijdragen aan succes met Twente."

Lang is blij met de hartelijke ontvangst in Enschede. "Ik ken al een aantal jongens van Ajax en het Nederlands elftal (Jong Oranje in dit geval, red.). Ze hebben me hier heel goed opgevangen. Ik voel me ook gelijk al thuis hier en ben blij dat ik hier ben." Lang keert in principe na dit seizoen terug bij Ajax, waar hij tot medio 2021 vastligt.


Poll

Met Noa Lang blijft FC Twente behouden voor de Eredivisie


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door jansen joenite)

"maar Lang hoopt desondanks zondag te debuteren voor Twente in het duel met Psv. "daar werken we hard voor" Hopelijk kan NL deze wedstijd shinen en punten afpakken van Psv. Dan is het echt klaar met PSV zien als concurrent. Dan alleen maar focussen op het achterhouden van AZ Succes Bababona en Holand8 met jullie favo. Hopelijk snoeit hij onze monden en blijkt NL wel een groot talent.

22 januari 2020 om 13:38

Ik weet niet of het gunstig is voor de lezers van jouw reactie om Noa Lang af te korten tot NL.. 😉

22 januari 2020 om 16:17

Die ken je toch wel. Nl27, de nieuwe CR7

Nou laat maar zien!dat hij zelf aangaf verhuurd te willen worden vind ik een goed teken in ieder geval.

Met Ajax 1 EN Jong Ajax op de koppositie, een flinke delegatie aan Jong Ajax spelers die nu doorstromen naar Ajax 1 en het slim verhuren van talentvolle spelers zoals Botman, Kuhn en Lang begint er bij Ajax steeds meer een solide basis en structuur te ontstaan waardoor succes in de toekomst alleen maar meer voor de hand zal liggen. Ik hoop dat Lang het volgend jaar bij Ajax gaat redden want hij heeft er absoluut de capaciteiten voor..

22 januari 2020 om 13:38

@spot precies. Had zelf ook graag gezien dat Eifting en Danilo ook verhuurd werden. Nog half jaar KKD is niets voor ze. Vooral Eifting aan een ploeg verhuren die graag voetbalt maar hard moet werken voor lijfsbehoud (rkc bijv). Daarnaast een pittige fitness programma meegeven zodat hij komende maanden wat spiermassa kan opbouwen.

22 januari 2020 om 13:44

Ik hoop dat Eiting het dit seizoen kan waarmaken in Ajax 1. Het gaat anders te lang duren voor hem en de volgende generatie staat eigenlijk al in zijn nek te hijgen..

22 januari 2020 om 14:25

Een jaartje naar een Zuid-Amerikaanse competitie zal Eiting pas goed doen. Die jongen kan geweldig voetballen maar is net een puppy. Hij moet een pitbull worden.

22 januari 2020 om 14:27

Laten we hopen dat hij het kan laten zien dit seizoen. Ik gun het hem en Ajax zeer!

Gaat bij Twente denk ik wel uitblinken, gezien hij voor die club volgens mij wel een surplus aan talent heeft. Blijft alleen een grillige speler en ik weet niet of hij bij Twente dat eruit gaat krijgen. Bij zulke clubs is het risico dat je qua talent zo boven de andere spelers uitsteekt dat je automatisch meer je 'momenten' mag afwachten. Ziyech had dat bijv. ook bij Twente. Hoop vooral dat Lang wat juist meer leert arbeid te verrichten en constanter te worden.

22 januari 2020 om 13:50

gister op de traning leek het iig dat hij een klik heeft met de rest van het team. en klonk heel realistisch

22 januari 2020 om 16:43

Grootste gevaar voor Lang is Lang zelf. Als hij zichzelf als onderdeel van het team ziet gaat het allemaal goed komen. Maar als hij zich opstelt als de grote redder van Twente en ook zo voetbalt, moet ik het allemaal nog zien. Maar hij heeft het op zich helemaal in zich om dit tot een succes te maken.

Zal me wel niet in dank afgenomen worden, maar FCT gedraagt zich altijd ook een beetje als het Ajax vh oosten. Niks Twentse nuchterheid maar af en toe bijzonder arrogant. Snap wel dat de banden goed zijn. Maar ja, mijn bescheiden mening natuurlijk.

22 januari 2020 om 13:51

Ik ben het hier compleet mee oneens, het stadion is altijd geweldig gevuld en de FC Twente supporters zijn alles behalve arrogant, die club word door de mensen gedragen op het moment. Dat de supporters daarvoor in ieder geval passie en strijd terug eissen is niks mis mee. Uw reactie bolwerkt het over het algemeen het gedrag van een gemiddelde Heracles supporter. Calimero gedrag

22 januari 2020 om 13:59

Mij valt juist altijd op dat door dit soort opmerkingen de Heracles supporters zich graag in een soort Calimero positie willen dringen. Volgens mij voelen ze zich ook heerlijk in die rol, haha. Maarja.. mijn bescheiden gedachte.

22 januari 2020 om 14:00

Ik ben het met je eens dat de nuchterheid bij ons na het kampioenschap ver te zoeken was en ik ben jaloers op de vechtspirit die jullie nu hebben. Dat jullie ons arrogant vinden, heeft alles te maken met een select gezelschap in Almelo, die zich achtergesteld voelen bij Enschede, de rest loopt erachteraan, kuddegedrag. Hoe je het wendt op keert, wanneer er wekelijks nog steeds 28000 man op de tribunes zit, ben je ook een soort van Ajax vh oosten. Jullie willen zo graag die derby belangrijk maken terwijl bijna niemand in Enschede er op reageert. Helaas laatste potje kwam er wel reactie van onze kant. Het is pure jaloezie en afgunst en je geeft precies aan waarom men in het oosten jullie piep piep Calimero noemen. Jullie kijken zo enorm op tegen ons, meer bezig houden met ons ipv met je eigen club. De Ajacieden zullen dat gevoel wel herkennen. Wij gedragen ons als Ajax, wat houdt dat nu precies in? Bijzonder arrogant? Persoonlijk gun ik Heracles het beste, hoop dat ze alles winnen behalve die 2 keer tegen ons.

22 januari 2020 om 14:17

Hahaha echt tegen op kijken?ja echt jullie bankrekening,jullie mooie stadion en jullie liedjes oftewel zoals ik het noem Liverpool 2.Nee echt ik kijk tegen jullie op jullie zijn Zo GEWELDIG.

22 januari 2020 om 14:37

Zet het op een shirtje en ga het verkopen, zal vast een hit zijn Rob.

22 januari 2020 om 14:57

En toch even dat topic over Twente lezen hè, stiekemerd. Op het Twente van een jaar of 10/15 terug. Helder licht. Dat je nu niet jaloers bent begrijp ik wel, ja op het aantal toeschouwers. Beetje wedstrijddag in Almelo zit je op 8000 man...piep piep. Liverpool 2 ik vind het een compliment. Liever geldgebrek dan een matje in je nek.

22 januari 2020 om 15:54

hahah robmaas bij jou weten we dat je het bloed van Twente wel kan drinken. Heerlijk. Fijn dat je al onze liedjes ook kent! Jij bent zo'n geval die meer haat heeft naar een andere club dan liefde voor zijn eigen. Gelukkig heb ik daar zelf niet zo'n last van en gun ik jullie alle geluk ondanks dat ik weet dat in Almelo het hardst op ons graf gedanst zou worden bij een faillissement. Wees Trots op Heracles die het goed doet en laat je niet zo kennen zeg.

22 januari 2020 om 16:59

Liever YNWA officieel van Liverpool in bruikleen krijgen dan de ‘sfeer’ op het asito-erf. Grootste actie daar was een dj inhuren die toedeloe liedjes draaide toen Twente degradeerde. Haha wat armoedig

22 januari 2020 om 14:01

Zou je daar ook nog een uitleg bij kunnen geven? Dit is namelijk wel erg ongenuanceerd en argumenten zie ik niet. Daar bedoel ik overigens niets mee, maar bij dit soort statements zijn argumenten en voorbeelden wel nodig. Wel in acht nemend dat dit Twente allang niet meer het Twente van 2009-2015 is.

Ik denk dat het een aanwinst is voor ons, er is er ook verder niet 1 in de selectie die ook maar in de buurt van Ajax 1 in de buurt komt kwa niveau. Ben wel benieuwd waar de Ajacieden hem het liefst zien, op de flank of op de 10? Ik weet niet of ik gelijk heb maar volgens mij speelde hij vorig jaar ons met jong Ajax helemaal kapot en stond hij op 10?!

22 januari 2020 om 13:50

Ik zou hem op 10 zetten , op goede dagen kan hij dan iedere ploeg pijn doen. Is bij Ajax bij gebrek aan beter vaak op de flank neer gezet.

22 januari 2020 om 16:55

Ik verwacht dat ze hem als buitenspeler gaan gebruiken. Daar heeft hij toch het hele jaar gespeeld. Kan ook op 10, maar gezien het risico dat hij vaak in zn spel legt en de positie van Twente op de ranglijst, denk ik dat Garcia meer voor zekerheid op het middenveld kiest.

Ik denk niet dat de komst van Noa Lang invloed heeft op het al dan niet in de eredivisie blijven voor Twente, heb dus daarom op nee gestemd. Noa Lang zelf zal het hier vast niet mee eens zijn..

22 januari 2020 om 14:15

Twentehater

22 januari 2020 om 16:04

Je interpreteert mijn reactie verkeerd. Ik bedoel dat Lang het verschil niet gaat maken. Als Twente er in blijft, was dat zonder hem ook wel gelukt. Na de schandalen van afgelopen jaren heb ik wel minder sympathie voor Twente, maar het is een club met historie die zeker in de Eredivisie thuishoort. Ik hoop dan ook dat ze handhaven.

Lang is gewoon een prima speler , die dit seizoen ook bij Ajax een goede ontwikkeling doormaakt. Heeft in 17 wedstrijden 9 goals en 7 assist op zijn naam. Alleen heeft hij in de pikorde bij Ajax , spelers voor zich die op dit moment verder en beter zijn dat is geen schande. Verhuur is dan ook zeer verstandig , hij moet vlieguren maken op Eredivisie niveau.

22 januari 2020 om 16:12

Wat ik me alleen afvraag bij Lang: zodra het minder gaat, laat hij de kop dan hangen of knokken?spelers die de kop laten hangen hebben we er nl. al teveel van en in combinatie met zijn uitstraling kan dat in ons stadion weleens weerzin opwekken zodra hij er met de pet naar gooit. En geloof me: het gaat vaak 'minder' bij ons :D

Als Twente het moet hebben van spelers als Lang dan wordt het voor mij nagels bijten, waar ik zie dat de concurrentie zich zo op het oog behoorlijk versterkt komt Twente met Lang aanzetten. Ach ja nu zullen er in ieder geval een hoop mensen blij zijn als Twente weer degradeert. Het is zoals het is. Zonder geld kun je niet veel doen, ze hebben het laatste jaar 'boven mijn verwachting' al behoorlijk wat gepresteerd door te promoveren en de eerste seizoenshelft aardig wat punten te sprokkelen.

22 januari 2020 om 14:02

Helaas is het al lange tijd nagels bijten. Het is zoals het is inderdaad en fingers crossed dat we erin blijven dit jaar. Dat Espinosa afgelopen week zelfs de spits was baart mij bijzonder veel zorgen.

22 januari 2020 om 16:10

Jansen Joenite dat laatste baart mij ook zorgen. Is Berggreen dan brandhout in de spits? Ik vond Espinosa ook wederom erg zwak. Ik weet dat hij geen verdediger is, maar iedere speler moet weleens afjagen of verdedigen en dan is het echt sjokken geblazen en alibi-verdedigen. Ik kan niet naar die vent kijken, maar ik weet dat hij ook sporadisch een fantastische pass in de benen heeft. Wat me bijzonder goed gedaan heeft afgelopen weekend is daarentegen het optreden van Pleguezuelo. Die vond ik enorm sterk spelen als CV. Laten staan die vent. Wat Lang toe gaat voegen durf ik niet te zeggen, maar iets zegt me dat dit geen gelukkig huwelijk gaat worden.

22 januari 2020 om 17:11

Haha, ik heb hetzelfde met Espinosa, evenals Aitor dit jaar. Schijnt dat Berggreen er op trainingen echter zo met de pet naar gooit, dat hij ook geen kans meer verdient. Dan zijn we voorin afhankelijk van een spits van glas (vuckic), die eigenlijk ook niet eens een spit is... Ik hoop echt dat er nog een spits uit de hoge hoed komt. Pleguezuelo ben ik ook blij mee, en ik hoop dat we snel kunnen verlengen met Bosch en Roemeratoe. Ze staan er misschien nog niet direct, maar wel goed om voor de toekomst mee te bouwen.

22 januari 2020 om 14:05

Ik vraag me vooral af waar de versterkingen blijven. Troupee en Lang zijn leuk, maar die broodnodige centrale verdediger blijft vooralsnog uit. Als je Van Der Kraan moet geloven, is er nog wel het 1 en ander mogelijk, maar je kunt het ze ook niet kwalijk nemen als je het hiermee moet doen.

22 januari 2020 om 16:59

Zie niet in wat er mis is met Lang. Voetballend gaat hij sowieso wat toevoegen aan Twente. Tenzij je bedoelt dat Twente zich beter op andere posities had kunnen versterken. Dan ben ik het wel met je eens vwb nagelbijten. Maar ik denk dat Twente veel plezier aan Noa gaat beleven. En ik geloof ook niet dat er 'een hoop mensen zijn' die Twente liever zien degraderen. Hooguit een paar in Almelo.

Hopen dat die het goed gaat doen!

Met alleen lang zijn ze er nog niet. Denk dat Twente nog een centrale verdediger Miguel heeft en een spits. Ze scoren zo moeilijk ..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Emmen29-12
13.FC Twente27-10
14.VVV-Venlo27-24
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. ZekhniniAanvaller191
K. NakamuraAanvaller164
Q. MenigAanvaller91
J. DrommelKeeper230
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger181
J. LatibeaudiereVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Twente 5 1 1 0
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 Ajax 5 3 0 0
2018/2019 Jong Ajax 22 5 2 0
2018/2019 Ajax 3 0 0 0

In de wandelgangen

Donderdag 27 februari
Real Madrid hoopt Mohamed Salah te kunnen losweken bij Liverpool zodra Gareth Bale verkocht is. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren