Concurrent van Cillessen kent met Valencia dramatische middag

Valencia is zondagmiddag hard onderuit gegaan op bezoek bij laagvlieger Real Mallorca. De formatie van trainer Albert Celades werd in de eerste helft overlopen en keek bij de pauze tegen een 3-0 achterstand aan. Na de onderbreking wisten beide ploegen nog een keer te scoren. 4-1. Jasper Cillessen zat bij los Che negentig minuten op de bank.

Enkele Spaanse media suggereerden dat Cillessen zondag de voorkeur zou krijgen boven Jaume Domènech, nadat de Spanjaard de mist inging tijdens de halve finale van de Supercup tegen Real Madrid (1-3). Celades koos echter gewoon voor Domènech, die in de eerste helft drie keer moest vissen. De openingstreffer kwam na zeven minuten van Antonio Raillo, die een vrije trap van Salva Sevilla knap verlengde: 1-0.

Halverwege het eerste bedrijf verdubbelde Ante Budimir de voordelige marge door een schot van Daniel Rodriguez op de juiste wijze te toucheren: 2-0. De lijdensweg van Domènech en Valencia was nog niet voorbij, want vlak voor rust maakte Budimir zijn tweede van de middag. De aanvaller mocht na een knappe aanval afdrukken, een hard schot dat Domènech te machtig bleek: 3-0.

Tot overmaat van ramp werd Dani Parejo vroeg in de tweede helft met zijn tweede gele kaart naar de kant gestuurd. Met een prachtig schot bracht Rodriguez zijn ploeg op 4-0, maar Ferran Torres wist ook nog op het scoreformulier te belanden: 4-1. Door de fikse nederlaag blijft Valencia op de zevende positie steken, terwijl Real Mallorca de zeventiende plek, vlak boven de degradatiestreep, met twintig punten stevig in handen heeft.