Faber onthult details gesprek met Zoet; Pereiro speelt tot 1 februari niet

Vrijdag, 17 januari 2020 om

Jeroen Zoet maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Utrecht. De doelman had niet het gevoel dat hij snel zou terugkeren onder de lat bij PSV. "Voor mij was het duidelijk. Ik wist hoe het zat. Daarom heb ik snel geschakeld en de keuze gemaakt om hierheen te gaan", liet Zoet woensdag weten. Volgens interim-trainer Ernest Faber was het nog geen uitgemaakte zaak dat de sluitpost weer voorrang zou moeten verlenen aan Lars Unnerstall. Faber wil echter nog niet zeggen of laatstgenoemde zondag tegen VVV-Venlo ook daadwerkelijk een basisplaats heeft.

"Na het trainingskamp in Qatar is Jeroen bij me gekomen. Hij wilde weten hoe het ervoor stond. Ook met het oog op het EK", wordt Faber vrijdag op de persconferentie van PSV in aanloop naar de uitwedstrijd tegen VVV geciteerd door onder meer het Algemeen Dagblad. "Ik heb toen mijn verwachtingen gedeeld: dat Lars (Unnerstall, red.) licht voor stond, maar dat er nog niets definitief was. Toen gaf Jeroen aan dat hij wilde gaan voor wekelijks keepen."

In de optiek van Faber had Zoet wellicht beter een paar dagen kunnen wachten, zeker nu er door hem nog geen definitief besluit is genomen over de doelman voor de tweede seizoenshelft. "Officieel is morgen (zaterdag, red.) de opstelling pas bekend, dan is het zeker. Zo moet je dat zien. Spelers trekken altijd eigen conclusies, dat deed ik als voetballer zelf ook, dus dat is geen probleem." Faber kan eventueel ook nog kiezen voor Robbin Ruiter, al lijkt Unnerstall zijn plaats gewoon te behouden.

Faber weet dat PSV nog steeds bezig is met het aantrekken van Ricardo Rodríguez, al lijkt Fenerbahçe momenteel de beste papieren te hebben om de linksback voor circa zes miljoen euro over te nemen van AC Milan. "Het is aan de club om een linksback te vinden. Ik hoop dat ze aan iemand kunnen komen. Veel hangt af van financiële middelen." PSV hoopt aan de andere kant Gastón Pereiro nog deze maand van de hand te kunnen doen. "We houden Pereiro aan de kant tot aan het einde van de transferperiode", aldus de interim-coach, die nog twijfelt over het inzetten van de weer fitte Sam Lammers tegen VVV. Nick Viergever ontbreekt sowieso wegens een schorsing.


Poll

Jeroen Zoet had voor een langer verblijf bij PSV moeten kiezen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door constant kante)

Zoals het hier opgeschreven staat lijkt het alsof Faber de keuze tussen Robbin Ruiter en Unnerstall nog niet heeft gemaakt, maar uit het citaat blijkt alleen dat hij de opstelling nog niet wil prijs geven. Nu heb ik dit interview niet gezien dus kan ik er niet over oordelen, maar van de 11 spelers is de keeper natuurlijk wel de enige waarvan je gewoon kunt zeggen: hij is mijn man, hij speelt. Had hij best mogen doen van mij. Want Unnerstall straalt tot nu toe ook niet het zelfvertrouwen uit wat hij bij VVV wel uitstraalde. Edit: het staat nu iets genuanceerder in het artikel, dus het eerste deel van mijn reactie doet er niet meer toe. Overigens zou ik Lammers niet laten spelen, dat veld van VVV is zo belabberd. Dat risico zou ik niet willen nemen.

Faber had als trainer in moeten grijpen tussen Zoet en die trainerkeeper .!!!

17 januari 2020 om 15:18

had dat iets uitgemaakt ? Zoals ik het hier lees maakt Faber de keuze en heeft Zoet het gevoel gehad dat hij (nog) geen eerste keuze zou zijn.

Hendrix in de punt naar achteren met Ryan Thomas als nummer 8 / loper en Pereiro als aanvallende middenvelder is in mijn ogen nog steeds het beste middenveld voor PSV. Blijkbaar spelen ze daar liever met tikkie breed Rosario dan met een creatieve speler als Pereiro. Donkere tijden in Eindhoven.

17 januari 2020 om 15:15

En daar is er weer eentje, de 'creatieve speler als Pereiro'! Hoezo liever met Rosario dan Periero...?? Wel, heel eenvoudig. Rosario speelt als controleur. Pereiro als nummer tien. Totaal verschillende posities. Los daarvan, als jij PSV intensief had gevolgd had je kunnen zien dat Pereiro op zijn goals na in 90% van de wedstrijden onzichtbaar is, geen inbreng heeft en verstoppertje speelt. En ik snap op zich ook nog wel het argument dat je mooie stilisten moet koesteren omdat die wedstrijden kunnen beslissen. Rosario en Hendrix kunnen dat niet. Maar de harde realiteit is dat we het over Pereiro hebben. Niet over Riquelme, Maradona, Romario of Michael Ballack of zo. Pereiro heeft gewoon veel en veel en veel te weinig geleverd en meer dan zat kansen gehad om zich te bewijzen. Jij bent kennelijk tevreden met een paar goals tegen Ajax en Feyenoord en leuk bezig in vijf duels. Maar dit is Psv. Daar is 34 wedstrijden goed bezig de norm. En die norm heeft Pereiro nooit aangetikt. Nooit. Dus niks donkere tijden, Pereiro is gewogen en veel te licht bevonden. Next!

17 januari 2020 om 15:20

Het stomme is dat ik het hier van de ene kant volledig mee eens ben, echter als je ziet dat je (bijna) geen enkele speler hebt die doelpunten maakt, dan is het toch fijn om een scorende speler te hebben.

17 januari 2020 om 15:23

Het huidige middenveld van PSV heeft inderdaad bijna geen scorend vermogen. Daar heb je absoluut een punt. Maar, hoewel het altijd fijn is een middenvelder te hebben die er tien per seizoen maakt, ik vind dat niet doorslaggevend. Als gezegd, Pereiro is zó onzichtbaar dat ik liever een speler als Ihattaren daar heb staan die zelf een goaltje meepikt én veel kansen voor andere spelers creert, althans betrokken is bij doelrijpe kansen.

17 januari 2020 om 15:31

Maar als je dan een criterium hebt van 34 wedstrijden goed zijn dan kan je het hele middenveld van Psv wel vervangen want Rosario, Hendrikx en Guti komen ook per seizoel aan een handvol goede wedstrijden

17 januari 2020 om 15:51

Maar rosario heeft in 2019 ook waardeloos gespeeld. Die haalde 34 wedstrijden hetzelfde niveau, maar dat niveau was dramatisch. Kun je beter pereiro hebben die in 10 van die 34 wedstrijden nog bepalend is met een goal of assist. De enige speler die vaker beslissend is voor psv is bergwijn. Een ihattaren had in 2019 in 27 wedstrijden ook "maar" 3 goals en 5 assists in de Eredivisie en zelfs de cijfers van malen vallen een beetje tegen buiten die 5 klapper tegen vitesse om. Het zijn goede talenten, maar met luuk, pereiro en lozano heb je mega veel rendement ingeleverd tov malen, ihattaren en doan. Had pereiro hoe dan ook wel opgesteld boven doan.

17 januari 2020 om 16:47

Prima constant kante, dan proberen jullie het toch weer lekker met Rosario en Hendrix op het middenveld het komende halve jaar. Mij best als je daar naar wil kijken uit clubliefde hoor maar met leuk voetbal heeft het helemaal niks te maken. Elke blinde kan zien dat er nog meer techniek en vernuft in de linkerteen van Pereiro zit dan in Hendrix en Rosario bij elkaar opgeteld. Gewogen en te licht bevonden is een zinnetje die je eerder op Rosario kan plakken. Hendrix eigenlijk ook maar goed.. die was basisspeler in een kampioenselftal dus daar kan je weinig over zeggen. Voorin kun je dan met Mo, Bergwijn en een willekeurige derde spelen (maakt nu niet uit wie aangezien alles tekort komt)

17 januari 2020 om 18:32

Pereiro voor PSV in de ED: 59 goals/assists gegeven in 6993 minuten, oftwel elke 118 minuten betrokken bij een goal. Dat zijn gewoon top statistieken voor een 10. Vergelijk dat met de beste 10 in de ED op dit moment, Ziyech bijvoorbeeld, die heeft in zijn ajax tijd de volgende statistieken in de ED: 89 goals/assists in 9225 minuten oftewel een goal/assist elke 104 minuten. PSV mist op dit moment zoveel scorend vermogen zonder Malen, want Bergwijn is ook geen doelpuntenmaker. Dan ben je toch gek als je Pereiro niet gebruikt. Van mijn part speelt hij de hele wedstrijd verstoppertje, als hij wel 2 keer iemand voor de keeper zet of een goal maakt is hij al 10 keer waardevoller dan een Thomas, Doan, Rosaria of Guti.

17 januari 2020 om 19:20

Kokkie. Nee, (uiteraard) niet 34 wedstrijden goed. Dat is niemand. Maar Pereiro is niet 25 wedstrijden 'goed'. Het zijn een handvol wedstrijden. Dat is niet voldoende voor een nummer tien van een topclub. En Rosario en Hendrix zijn andere middenvelders, die een heel ander verwachtingspatroon, rol en plafond hebben.

17 januari 2020 om 19:26

Zytto. Rosario staat niet op de plek van Pereiro. Hoe kom je erbij dat ik de maatstaven voor een tien van PSV toe zou (moeten) passen op een controleur? En yep, Rosario speelde (ook) als een drol, maar ik verwacht van Rosario ook geen 10+ goals en ditto assists. Die moet gewoon vooral duels winnen, aanspeelbaar zijn voor de verdedigers en de bal snel vooruit spelen naar een van de vier aanvallende spelers. Heeft hij in gefaald. Maar ik zie niet zo goed wat dit met het zeer zeer matige spel van Pereiro te maken heeft. Want ik wil naast dat beslissend zijn in tien wedstrijden ook zien dat hij zich laat gelden, en bezig is. Maar Pereiro is een verstopper. Tijd dat hij weggaat.

17 januari 2020 om 19:31

consy. Het lijkt er een beetje op dat je mijn reactie niet goed hebt gelezen. Ik betoog toch net dat Rosario en Hendrix helemaal geen concurrenten zijn voor de plek van Pereiro. Hoezo begin je dan weer over die twee? PSV kan toch prima met Guti, Thomas en Ihatteren spelen, dus zonder Rosario en Hendrix? Dat ik Pereiro zat ben wil niet zeggen dat ik dus vóór Hendrix en Rosario ben?en ja, ik ben ook zo'n blinde die nog kan zien dat Pereiro meer met een bal kan dan R&h. Maar dát is totaal ook niet de discussie.

17 januari 2020 om 19:37

Amazing. Yep, dat is hét standaard cliché argument! Kijk eens, dit zijn de statistieken: ... Helaas echter zijn statistieken weliswaar feiten, ze zijn daarmee niet 'de waarheid'. Aangezien 'waardevol' een subjectieve grootheid is, die iedereen anders in kan vullen, is het best tricky om één enkele statistiek (in een sport met heel veel statistieken) tot enige factor te maken die deze waardevolheid 'bewijst'. Yep, voetbal win je door goals, maar in die andere 89 minuten wordt er ook gevoetbald. Als je 4-2 verliest en een speler heeft drie keer iets doms gedaan die tot een tegengoal hebben geleid, maar hij scoort twee keer, is dat dan dus onvoorwaardelijk 'waardevol'?

18 januari 2020 om 14:42

Constant kante, excuses voor het verkeerd lezen. Kan me ook zeker vinden in het middenveld wat jij voor ogen hebt maar aangezien Ihattaren vaak aan de rechterkant wordt opgesteld had ik hem niet echt in beeld voor het middenveld. Als iedereen fit is bij PSV is dat natuurlijk wel zijn beste positie. Voor Oranje lijkt het me echter beter als hij zich de komende maanden focust op de rechterflank. Daar heeft PSV natuurlijk geen boodschap aan, snap ik ook wel.

19 januari 2020 om 16:05

Ihattaren is het seizoen inderdaad op rechts begonnen. Mat Bergwijn op tien. Gelukkig is Mo daarna op tien gezet, waar hij bij PSV beter tot zijn recht komt. In oranje lijkt het mij ook niet waarschijnlijk dat Mo op tien terecht komt, met de concurrentie die hij daar heeft. En omdat Depay en Malen geblesseerd zijn, zodat er ruimte komt voorin zou dat voor spelers als Ihattaren én Stengs goed uit kunnen pakken, bv op rechts.

17 januari 2020 om 15:43

Ehhh mo ihattaren....?

17 januari 2020 om 15:54

Speelt vanaf rechts denk ik.

17 januari 2020 om 16:01

Speelt bijna altijd op 10.

17 januari 2020 om 16:22

Ik zou het bijzonder jammer vinden als hij weer op rechts gezet wordt door Faber, aan het begin door van Bommel gedaan om in het elftal te groeien, maar nu moet hij toch op 10 blijven, Komt daar het best tot z’n recht en is goed voor het elftal.

Wat is dit nou voor een slechte reactie van Faber. Als hij Zoet de beste keeper voor PSV 1 vindt dan had hij dat beter moeten managen. Want dan was zoet niet weg gegaan. Mede met het oog op het ek. Want als je nu twijfelt tussen ruiter en unnerstall dan denk ik dat hij zoet ws beter vindt dan unnerstall

17 januari 2020 om 15:17

Faber kan managen wat hij wil, maar Zoet heeft een probleem met keeperstrainer Hesp. Dát is de reden dat hij persé per direct weg wilde uit Eindhoven. Hij heeft gezegd: zolang die hier zit, speel ik hier niet meer! Kan je wel over het managen van Faber beginnen, wat trouwens ook niet meer dan een tussenpaus is, maar dan weet je niet waar dit over gaat.

17 januari 2020 om 15:43

Ik maak toch echt op dat Zoet voelt geen 1e keuze te zijn dusndaarom weggaat. Faber heeft opneem rare reactie door te zeggen dat Zoet had kunnen wachten tot de opstelling bekend was nadat ie net zegt dat Unnerstall een lichte voorsprong heeft. Dat veranderd namelijk niet als je niet speelt. Ik snap dat Zoet dan een andere keuze maakt.

Dit is Faber ten voeten uit. Bij een amateurclub waar iedereen contributie betaald geef je dit soort antwoorden, aangezien je iedereen tot het laatste moment het idee wil geven dat de kansen gelijk zijn en alle opties open. Professionals, zeker in het geval van Zoet met mogelijke EK deelname, houd je niet aan het lijntje. Een ‘ lichte voorsprong’ voor Unnerstall ga je niet met een paar trainingkjes ombuigen, doe normaal man. Je kiest voor Unnerstall en alleen bij een mogelijke blessure ga je dat wijzigen. Incapabel gelul, maar dat ben ik van hem gewend gezien zijn periode in Groningen. Faber is niet geschikt voor dit soort functies, dan heb je charisma en doortastendheid nodig.

PSV heeft er een handje van om middelmaat in grote hoeveelheden in te kopen. Zoet, Ruiter en Unnerstall vinden allen dat zij de eerste keeper moeten zijn. Op zich logisch, want voor alle drie geldt dat hun directe concurrenten niet aantoonbaar beter zijn. Probleem is alleen dat ze onder aan de streep alle drie niet goed genoeg zijn voor het niveau wat PSV na moet streven. Achterin heb je dezelfde situatie met Viergever, Schwaab, Baumgartl en Boscagli. Ze kunnen niet allemaal spelen, maar wie je opstelt is lood om oud ijzer. Op het middenveld idem, met Rosario, Hendrix, Thomas en Guti. En voorin eigenlijk ook, met Doan en Bruma. Ga er maar aan staan om dat zooitje middelmaat goed te managen. Simpelweg dramatisch ingekocht, PSV had zich in de diepte moeten versterken en niet in de breedte.

Mijn hemel wat een niveau. Maandag stond Unnerstall dus licht in het voordeel, maar was er nog geen besluit genomen. Alsof je op basis van de 3 trainingen deze week nog tot een ander inzicht gaat komen. Had gewoon die knoop doorgehakt in plaats je keepers in onzekerheid te laten.

17 januari 2020 om 15:56

Nouja, als je naar de spelers communiceerd dat je op een bepaalde datum je definitieve keuze maakt dan is het toch prima. Dan moet je ook jezelf daar aan houden en niet daarvoor al keuzes gaan maken want dan breek je al direct met je eigen afspraak.Nu gaat Zoet eerder al en gooit dus zelf de handdoek in de ring voordat de wedstrijd afgelopen is... Daarna kun je nog vanalles zeggen over iedereen maar dat maakt geen verschil.Dus niet op basis van die laatste 3 trainingen maar de hele periode zoals de afspraak is.

Eerste keer dat Zoet concurrentie voelt en hij vertrekt ipv te vechten... Mentaliteit is bij PSV een groot probleem.

17 januari 2020 om 19:39

Waarom ging hij destijds toen Pasveer de concurrentie aanging met Zoet niet weg dan?

17 januari 2020 om 22:48

Omdat dat geen concurent was, wel 2e keeper, maar geen concurent. Die Unnerstall die lijkt van een gelijkwaardig niveau, dus wel een concurent, en weg is ie! En ik moet zeggen als jij Pasveer wel een concurent vind voor Zoet is het heul erg terecht dat Unnerstall er nu in staat, want dan is Zoet gewoon niet goed genoeg.😏

19 januari 2020 om 16:01

Zoet is gewoon niet goed genoeg nee. Mee eens.

Als ik Faber hoor en zie, bemerk ik besluiteloosheid en twijfel. Ik hoop dat hij intern duidelijker is naar zijn spelers. Ik hoor hem over Bergwijn in de spits, Ihattaren op rechts, zet alsjeblieft je beste spelers op hun eigen plek en zet dat complementaire spelers omheen. Meest logisch op dit moment lijkt me Unnerstall, Dumfries, Baumgartl, Schwaab, Viergever (ivm schorsing tegen vvv Boscagli); Hendrix, Afellay, Ihattaren; Bergwijn, Lammers (als hij nog niet fit is Madueke), Doan. Op de bank heb je dan spelers met wie je geacht het wedstrijdverloop de tactiek kan wijzigen, maar start gewoon met het inbrengen van automatismen. Ik heb zelf lang hoop gehouden op een definitief doorbreken van Pereiro, maar dat is helaas niet gelukt, nu toch maar afscheid gaan nemen.

Verandering zou wel eens goed kunnen uitpakken voor Zoet. Wat betreft Gaston, tsja nu gaat hij gratis de deur uit en mag ie niet meedoen. Oftewel De Jong is de weg kwijt, laat hem of spelen of verkoop hem. Maar hem niet verkopen en niet laten spelen, terwijl hij zijn salaris wel krijgt is helemaal gekkenwerk

17 januari 2020 om 17:13

Hij speelt tot 1 februari niet, zodat hij zijn zinnen op een transfer kan zetten èn om te voorkomen dat hij vlak voor een overgang geblesseerd raakt. Dit is een vrij veel voorkomende gang van zaken en heeft niets te maken met het wel of niet de weg kwijt zijn van John de Jong

Wat is er mis gegaan met PSV ..sinds de Tijd dat ze Spelers als..gomez.alex.park. kochten..en nu..

19 januari 2020 om 16:10

Jij hebt het over 2004, toen die spelers die jij noemde kwamen. Sindsdien haalde PSV dus in 15 seizoenen zeven (7!!) landstitels. 2005, 2006, 2007, 2008, 2015, 2016 en 2018. Dat is bijna een titel per twee seizoenen. Ajax haalde in die periode vijf landstitels. Just saying. Kennelijk vind je het heel slecht of zo, zeven titels in 15 jaar, maar wat is er dan volgens jou allemaal mis bij Psv??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5346
2.AZ4729
3.Feyenoord4613
4.PSV4224
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder232
C. GakpoAanvaller235
BrumaAanvaller153
D. MalenAanvaller1411
K. MitroglouAanvaller111
L. UnnerstallKeeper110
S. LammersAanvaller41
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 4 0 0 0
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 22 februari
Barcelona hoopt te kunnen profiteren van de Europese uitsluiting van Manchester City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren