Zoet spreekt zich uit over toekomst bij PSV na ‘geen grote sportieve stap terug’

Woensdag, 15 januari 2020 om

Jeroen Zoet maakte eerder deze week verrassend de overstap van PSV naar FC Utrecht. De Domstedelingen huren hem tot het einde van het seizoen, waarna hij in principe terugkeert naar Eindhoven. Zoet sluit in gesprek met De Telegraaf niet uit dat hij na zijn huurperiode bij FC Utrecht weer een toekomst in de hoofdmacht van PSV zal hebben.

“Ik sta nog onder contract bij PSV. Niemand had verwacht dat ik nu hier zou zijn, misschien is het volgend jaar wel zo dat niemand had verwacht dat ik weer bij PSV ging keepen. Voetbal kan raar lopen en ik heb veel te danken aan de club. Maar dat gaan we in de zomer weer bekijken. Dan maak ik de balans op”, geeft Zoet te kennen. De 29-jarige sluitpost heeft in Eindhoven nog een contract tot medio 2021. Zoet stelt dat hij er de afgelopen tijd ‘alles aan gedaan heeft’ bij PSV, waar hij met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter moest concurreren om een plaats onder de lat.

“Maar voor mij was het duidelijk. Ik wist hoe het zat. Daarom heb ik snel geschakeld en de keuze gemaakt om hierheen te gaan. Tijdens mijn vakantie had ik al verschillende opties op een rijtje gezet en daardoor kon ik snel een beslissing nemen, toen FC Utrecht interesse toonde”, zegt de sluitpost. Met het oog op het EK van komende zomer wil Zoet komend halfjaar zoveel mogelijk aan spelen toekomen. “Rondom de transfer heb ik niet met Koeman gesproken, maar ik heb wel contact gehad met Patrick Lodewijks (keeperstrainer Oranje, red.).”

“Met hem heb ik ook gesproken over eventuele keuzes. Daaruit kwam naar voren dat het belangrijk was, dat ik lekker zou gaan spelen”, vervolgt Zoet, die naar eigen zeggen ‘geen grote sportieve stap terug’ maakt. “PSV speelt in de competitie en de KNVB-beker en FC Utrecht speelt ook in de competitie en de beker. Het is niet zo dat ik nu Europees voetbal ga missen. Ik zie het vooral als een uitdaging om weer minuten te maken.”


Poll

Zie jij Jeroen Zoet op termijn weer eerste doelman bij PSV worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door henkde tank)

Moet je als Zoet zijnde toch niet willen. Gewoon naar een leuke club in Duitsland of zo en daar gewoon een aantal jaren keepen. Maar goed, echte PSV man dus zie het hem zo doen. Maar in mijn ogen is dit niet meer te redden.

15 januari 2020 om 19:28
0

Zoet heeft wel eens aangegeven dat hij helemaal niet zo de behoefte heeft om naar het buitenland te gaan. Kan me best voorstellen dat als je gewoon kunt keepen binnen de eredivisie, dicht bij vrienden en familie woont, kinderen op hun school kunnen blijven en je vrouw gewoon een leuke baan in NL heeft, het helemaal niet zo vanzelfsprekend is om naar het buitenland te gaan.

15 januari 2020 om 20:53
0

Maar goed, ik denk niet dat Zoet ooit verwacht had de tweede keuze te worden bij Psv. De keuze qua clubs wordt op die manier toch aanzienlijk kleiner als hij ook volgend jaar niet de eerste keuze is.

15 januari 2020 om 19:30
0

Tja unnerstall moet toch ook wat meer laten zien.. het is niet zo dat zoet zijn eigen ruiten hiermee ingooit. Hij is eerder alecht behandeld door de trainer. Voor mij is hij gewoon weer welkom. Laat van de zomer maar zien dat je de beste bent. Een keer een nieuw keeperstalent zou alleen wel fijn zijn..

15 januari 2020 om 20:51
0

Ik denk ook dat de situatie nu niet meer in het voordeel van Zoet spreekt. Hij kiest z'n gehele carriere al voor de veilige weg en wat ga je dan doen als je 29 jaar bent en gepasseerd wordt door "jouw" eigen veilige haven? We moeten niet vergeten dat hij eerder in verval is dan dat hij zich heeft ontwikkeld in de afgelopen jaren.

15 januari 2020 om 22:14
0

Punt is: wat is de veilige weg? Concreet is er gewoon nooit een (volgens hem) goede club voor Zoet gekomen die hem een plek als eerste doelman kon bieden. De clubs die kwamen wilden hem bijna altijd als back-up. Dus koos hij voor een langer verblijf bij Psv. Op zichzelf genomen was zijn periode bij PSV eigenlijk al een hoogtepunt in zijn carriere. Zes jaar lang eerste doelman, oranje gehaald (bij gebrek aan betere doelmannen), mooi toch? Maar ik zie er echt niet meer in zitten. In die zin zou ik een definitieve overname door Utrecht wel zien zitten. PSV moet nu echt verder, want Zoet was middelmaat en is middelmaat gebleven.

16 januari 2020 om 00:03
0

Ik ben ook niet gecharmeerd van Jeroen Zoet, maar hij heeft toch echt wel zijn waarde gehad. Dan gaat het wat ver om hem kwalitatief ineens naar Utrecht te schrijven. Zoet heeft zich gewoon niet ontwikkeld op bepaalde gebieden en dan met name op mentaal gebied. Te snel weggaan kan de ontwikkeling remmen, maar te lang blijven ook. Zoet is echt wel een stuk beter geweest dan hij dit seizoen was (tot nog toe), maar hij ging mee in de sportieve malaise en als er dan ongezonde druk en kritiek bijkomt, heeft Zoet moeite om sportieve revanche te nemen.

16 januari 2020 om 08:20
0

Makkelijk gezegd, in de winter is het een stuk lastiger om een goede overstap te maken omdat de meeste teams zomers het team samenstellen. Er moet in de winter veelal ontevredenheid heersen of langdurige blessures aanwezig zijn mochten teams echt spelers aantrekken. Zoet maakt hier een gigantisch slimme keuze om zijn kansen aller eerst op het EK mee te maken en ten tweede om toch onder de aandacht te blijven van al dan niet een leuke club of opnieuw vechten voor zijn kans bij Psv.

16 januari 2020 om 08:23
0

Maar misschien is er wel geen leuke Duitse club die hem wil hebben? Dan kun je wel zeggen dat ie "gewoon" naar een leuke Duitse club moet, maar zo makkelijk is dat niet. Ik wil zelf ook heel graag bij een leuke Duitse club keepen, alleen kan ik daar ook niet gewoon even heen. Die clubs hebben helaas ook wat te zeggen daar over...

Standaard antwoord van Lodewijks dat het belangrijk is om te spelen, dat is denk ik wel voor iedereen duidelijk. Ik weet alleen niet of je als keeper van Utrecht kans maakt voor Oranje

15 januari 2020 om 19:10
0

Michel Vorm vergeten? Ik denk dat elke keeper kans kan maken op een plek in oranje als je maar de juiste kwaliteiten hebt. Zoals Padt van Groningen werd ook vaak opgeroen. Dus denk dat Zoet kans maakt om opgeroepen te worden maar denk wel dat het lastig word. Ik vind persoonlijk dat Krul en Bizot een goed jaar draaien en Cilessen is normaal 1e keeper van Oranje dat Zoet wel echt een heel goed half jaar moet hebben om de selectie te halen.

15 januari 2020 om 19:30
0

Ik hoop persoonlijk dat Mark Flekken van Freiburg ook kans maakt op een plekje in de selectie, maar denk dat dat voor het EK niet meer gaat gebeuren

15 januari 2020 om 21:34
0

Ik denk het niet. De eredivisie is een lachertje. Met zijn keuze zorgt zoet er zelf voor dat hij in de pikorde achter Bizot komt. Die speelt nog Europees met AZ en komen die nog wat verder dan heeft Bizot het seizoen op een hoger niveau afgesloten. Dan heb je ook nog keepers als Krul in zwaardere competities. Net zo als Boadu Babel voorbij gaat in de pikorde, als Babel voornamelijk de bank warm houdt bij Ajax (redelijke kans, Promes is al terug en Neres is op de weg terug).

15 januari 2020 om 22:17
0

Zeg jij nu"'wie het seizoen op een hoger niveau eindigt, wordt geselecteerd voor oranje? Dus als Ajax verder komt dan AZ en Ajax kampioen wordt, waardoor het seizoen op een hoger niveau eindigt, dan staan Babel en Lang in oranje en laten we Boadu en Stengs maar thuis?? Okay, okay, ik chargeer maar even maar dat is toch geen argument wie 'het seizoen hoger eindigt'?? Dan kan je dus álle Psv'ers bij voorbaat wel thuis laten (bergwijn, Dumfries, Ihattaren).

15 januari 2020 om 19:29
0

Toen Cillessen bij Barcelona tekende heeft hij dus niet goed geluisterd naar Lodewijks ik denk dat Cillessen de eerste man moet blijven bij Oranje. De overige twee kun je kiezen uit Krul, Zoet, Bizot, Padt, en misschien Een talent dat zich de komende 6 maanden ontwikkeld. Het is in ieder geval te hopen dat Cillessen fit blijft (en als het kan zijn basisplaats terug krijgt)

15 januari 2020 om 20:33
0

Bizot in zijn huidige vorm zou ik ook niet erg vinden.

15 januari 2020 om 20:55
0

Een vorm heeft natuurlijk ook met de omstandigheden te maken. Je moet er toch niet aan denken dat Cillessen geblesseerd raakt en je ineens Bizot op moet stellen op het EK. Ik heb namelijk enorm m'n twijfels of die jongen zich dan op mentaal gebied staande kan houden. Bizot is ook niet meer de jongste en heeft op een dergelijk niveau eigenlijk geen ervaring.

15 januari 2020 om 23:21
0

Als je de wedstrijden van NL bekijkt in 2019 is Cillessen ook alles behalve een rots in de branding gebleken atm. Daarnaast zit die momenteel op de bank bij Valancia. Ergens is dat ook wel armoede als dat de eerste keeper moet zijn van NL. Ik hoop dat Bizot een paar wedstrijden mag maken in NL voor het EK begint. Ik ben heel benieuwd of die het niveau aan kan. In ieder geval de enige keeper mijn inziens atm die elke wedstrijd een goed niveau haalt. Dus ben het niet echt eens met je reactie. Natuurlijk is het maar eredivisie, maar geef hem dan een kans in een paar oefenwedstrijden.

16 januari 2020 om 00:05
0

"ergens is dat ook wel armoede als dat de eerste keeper moet zijn van NL. Ik hoop dat Bizot een paar wedstrijden mag maken in NL voor het EK begint." - Ja, want de doelman van een subtopper uit de Eredivisie is goede reclame. Dan zie ik toch liever de tweede doelman van Valencia met jarenlange ervaring op een hoog niveau. Niet een doelman die met 28 jaar nog steeds bij een subtopper in Nederland speelt en nooit hoger heeft gespeeld dan dat.

16 januari 2020 om 10:36
0

Denk dat Jeroen Zoet wel dusdanig krediet heeft dat, als hij goed keept bij Utrecht, hij wel wordt geselecteerd.

Als je alle wedstrijden hebt gezien is het mede de schuld van Zoet dat het niet zón grote stap terug is. Heeft helaas de nodige fouten gemaakt en geen punten gepakt. Hopelijk dat hij zijn vorm vind en een stap naar het buitenland gaat maken.

15 januari 2020 om 19:54
0

Het is mede de schuld van het hele elftal. Er ligt wat mij betreft te veel nadruk op de fouten van Zoet, terwijl de hele verdediging en het hele middenveld liep te schutteren. Tevens was het belachelijk om alleen Zoet na die wanprestatie in Linz te slachtofferen en voor de rest met de 10 zelfde veldspelers te starten. Daarmee geef je het signaal af dat die nederlaag in Linz vooral aan Zoet te wijten was, hetgeen natuurlijk onjuist is.

15 januari 2020 om 20:57
0

Dat was misschien een inschattingsfout van Van Bommel, maar uiteindelijk is het wel terecht dat Zoet ernaast kwam te staan. Als je als doelman meer punten kost dan oplevert, ben je nou eenmaal de persoon die er als eerste naast komt te staan. Een keepersfout valt eigenlijk direct op.

De kans is wel erg groot dat hij gaat spelen, maar het verloop en de keuzes van Zoet laten ook wel zijn zwakke punt in het doel zien. Hij is te onzeker en nu hij 29 jaar is, zie ik dat ook niet meer veranderen. Twee jaar geleden koos hij voor de veilige keuze en ook na z'n topjaar een aantal jaren terug liet hij z'n zaakwaarnemer met rust om voor de veilige keuze te gaan bij Psv. Dat kan 'm nu weleens op gaan breken. Hij is 29 jaar, heeft zich in de afgelopen jaren helemaal niet ontwikkeld en hij is onzeker als het allemaal niet hosanna is binnen de ploeg waarin hij speelt. Ik zie hem dus ook niet zomaar meer terugkeren bij Psv.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder182
C. GakpoAanvaller184
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller123
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 FC Utrecht 1 0 0 0
2019/2020 PSV 11 0 1 0
2018/2019 PSV 34 0 1 0
2017/2018 PSV 32 0 1 0
2016/2017 PSV 31 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Teleurstellend debuut voor Zoet na spectaculair begin van 2020

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben het nieuwe decennium in de Eredivisie ingeluid met een spectaculaire onderlinge wedstrijd. Met debutant Jeroen Zoet onder de lat gaven de bezoekers in de slotminuten...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Barcelona is in de zoektocht naar defensieve versterkingen neergestreken in Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren