‘Vermeer krijgt groen licht en vertrekt naar Verenigde Staten’

Dinsdag, 14 januari 2020 om

Kenneth Vermeer heeft zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord gespeeld. De doelman vertrekt naar Los Angeles FC, zo meldt Voetbal International. Vermeer neemt dinsdag afscheid van de Feyenoord-selectie, alvorens hij naar de Verenigde Staten verkast. De Rotterdamse clubleiding heeft hem groen licht gegeven om De Kuip per direct te verlaten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

67 reacties (laatste reactie door willempiedebok)

Is het nu Los Angeles FC? Eerst werd er interesse gerept van LA Galaxy? Het ga je goed Kenneth.

14 januari 2020 om 12:06

Gisteren werd er inderdaad gerept over de Galaxy maar bleef onbevestigd tot vanmorgen de Lafc. concreet genoemd werd.

14 januari 2020 om 12:08

Galaxy heeft al een onomstreden doelman, dus ik gok op Los Angeles.

14 januari 2020 om 16:02

La is La. Geweldige stad. California wie wil dat nou niet. Veel geld verdienen daar en prachtig wonen en mooie uitgaansgelegenheden.

14 januari 2020 om 17:47

Doet Kenneth goed, mooi weer, geweldige stad en n vorstelijk salaris; no brainer

En dan Drommel naar Feyenoord, ik heb het daadwerkelijk gehoord binnen de sponsor gelederen van twente.het zal toch niet, die jongen staat bij ons echt fantastisch te keepen dit seizoen.

14 januari 2020 om 12:03

Vind Drommel overbodig als je Justin Bijlow hebt. Drommel is een goede keeper hoor maar dat is Bijlow ook en ook nog een speler uit de feyenoord jeugd.gewoon lekker bijlow nummer 1, marsman nummer 2 en Evora als derde keeper. Verder wens ik Vermeer veel succes!

14 januari 2020 om 12:39

@samhan, lijkt me meer dan logisch dat Feyenoord geen extra keeper aantrekt middenin een verloren seizoen. 2e voor de vCL ticket zit er niet meer in en nacompetitie haalt Feyenoord ook met Marsman op doel. Het lijkt mij daarnaast uitstekend voor de ontwikkeling van Bijlow als hij vrij baan krijgt om als eerste keeper het seizoen uit te spelen. Daarnaast lijkt mij Drommel voor Marsman lood om oud ijzer.

14 januari 2020 om 12:42

Verloren seizoen vind ik overdreven. Er is nog veel om voor te spelen. Feyenoord moet Europees voetbal behalen en de beker pakken. Ondertussen waarde creeren waardoor misschien wel komende zomer een speler voor veel geld verkocht zou kunnen worden.

14 januari 2020 om 12:44

ja joh het laatste waar feyenoord naar moet kijken is een keeper. Vind het overigens wel apart dat je midden in een seizoen je eerste keeper laat vertrekken maar dit kan te maken hebben met en een verloren seizoen en de gunfactor tegenover Vermeer. Gelukkig komt er nu een beetje geld vrij. een spits en een middenvelder is echt nodig maar naar mijn mening ook een rechtsback. Geertruida gaat hem niet worden op die positie ben ik bang en Hall moet nog eerst debuteren voordat we echt een oordeel kunnen geven. Ook bij hem heb ik het gevoel dat hij zich beter kan ontwikkelen als centrale verdediger ivm zijn lengte.

14 januari 2020 om 12:48

@rbn_ plek 3 is het maximale wat Feyenoord kan halen en dat was al vroeg in het seizoen te merken. Dan mag je dit seizoen best beschouwen als mislukt. Met het huidige materiaal speel je toch wel om europees voetbal.

14 januari 2020 om 12:52

Kampioen worden zat er sowieso niet in, 3e plek dus Europees voetbal, beker pakken en waarde creeren zou dan niet slecht zijn.

14 januari 2020 om 12:59

Feyenoord hoort juist om de kampioenschap te spelen. Of je kampioen wordt is een ander verhaal maar zo snel afhaken is gewoon slecht. Plek 3 is zelfs dit jaar moeilijk haalbaar en dan mag je echt spreken van een slecht seizoen.

14 januari 2020 om 13:13

Daarom is Stam ook vertrokken. Sindsdien is het weer prima. Sterker nog, onder Advocaat had Feyenoord na AZ de meeste punten gepakt. Feyenoord moet nu zorgen dat het stabieler wordt en sowieso 3e eindigt. Daarbij met spelers die waarde hebben waardoor Feyenoord hopelijk financieel komende zomer een klapper kan maken.

14 januari 2020 om 13:54

Feyenoord moet net zoals elke andere club proberen het maximum uit het spelersmateriaal te halen. Afhankelijk van hoever dat lukt bij jezelf en bij anderen kan je spreken van een mislukt of geslaagd seizoen. De derde plek was van te voren het maximaal haalbare. Wordt die gehaald is het seizoen geslaagd. Pak je daarnaast de beker dan heb je een goed seizoen. Alles meer een heel goed seizoen. Als jij wil beweren dat Feyenoord van de zomer een kampioenskandidaat was dan sta je buiten de realiteit.

14 januari 2020 om 14:29

@wakanda, Dat heeft niks met buiten de realiteit te maken. Feyenoord is een club die Moet mee spelen om de kampioenschap waarbij plek 3 het minimale is ipv het maximale. Dit is nu niet het geval. Als ze nu derde worden met de beker erbij kan je alleen concluderen dat Feyenoord de schade gedekt heeft ipv een ontwikkeling is door gegaan. Ik praat niet graag in termen van 'als' daar win je niks mee maar het blijkt toch dat Stam er vrij weinig van kon en Advocaat het nu aan het redden is. Als feyenoord een coach heeft die het goed neerzet zoals Advocaat dat nu doet dan hoef je van niemand in Nederland perse te verliezen. met Haps heb je mits fit een top linksback en oranje kwaliteit, Senesi is zijn belofte aan het waar maken, Botteghin bloeit op naast Senesi maar hij mag wel door geselecteerd worden en met Karsdorp heb je mits fit ook een back die in oranje kan spelen. Kokcu hebben we allemaal gezien dat hij heel goed kan voetballen en met Fer en Toorsntra heb je ervaren mannen die de klappen van de zweep kennen. Daar achter is het helaas wat minder waarvan Tapia mij het meest heeft teleurgesteld. Laat het wel bij Twente, Willem 2 en Peru zien maar Feyenoord niet. Aanvallend is het bij Feyenoord wat minder waar alles van sini en berghuis moeten komen. Van Jorgensen en Larsson mag je ook echt veel meer verwachten. Alleen de komst van Narshing snap ik geen snars van.

14 januari 2020 om 12:08

Als ze drommel zouden halen kunnen ze net zo goed niemand op goal zetten wat een slechte keeper is drommel

14 januari 2020 om 12:54

Je ziet overduidelijk nooit een wedstrijd van Twente, Drommel is elke week belangrijk, staat echt heel erg goed te keepen.

14 januari 2020 om 13:52

De Drommel van voor de degradatie van Twente had je 100% gelijk gehad, maar dit seizoen in de Eredivisie is het wel echt een sterkhouder hoor. Hij is wel twee jaar ouder dan Bijlow, maar dan ook momenteel beduidend beter. Daarbij vind ik sowieso niet dat Bijlow tot dusver echt heeft laten zien dat hij de Eredivisie aan kan, maar daar is geen schande in als je pas 21 bent. Als je kijkt naar de reddingspercentages zit Drommel op de 68,3% op basis van 104 schoten op zijn doel, waar een Vermeer zelf op het moment op 63,5% staat op basis van 74 schoten op doel. Ik zou overigens het ook graag willen vergelijken met de cijfers van Bijlow, maar die zijn bij de bron niet bijgehouden (gezien hij geen vaste eerste keeper was zijn er ook maar 19 wedstrijden in totaal om hem op te beoordelen).verder heeft Drommel een lengtevoordeel van vijf centimeter, wat natuurlijk niet heel veel is maar toch net iets imposanter overkomt. Al met al zou ik het van Feyenoord erg slim vinden (mits Drommel betaalbaar is) maar zou het voor Twente echt een aderlating zijn (wat Vak104 waarschijnlijk ook wel zal beamen).ot: Leuke stap voor Kenneth om toch nog even te proeven aan een andere cultuur in dit stadium van zijn carriere. Verder ook een behoorlijk aardige selectie met leuke frisse spelers als Brian Rodriguez (uruguyaans talent) en Diego Palacios (ex-Willem Ii), en wat oude rotten met kwaliteit als Carlos Vela en Adama Diomande.

14 januari 2020 om 13:51

Drommel heeft een contract tot 2021 met een eenzijdige optie voor nog een jaar. Je gaat er dus een leuke transfersom voor vangen, mocht hij vertrekken. Verder moeten we het niet overdrijven. Drommel pakt net zoveel punten als dat hij verliest. Hij wisselt uitstekende reddingen af met flaters. Dat heeft natuurlijk ook met zijn leeftijd te maken, maar zo enorm goed is Drommel nou ook weer niet. Overigens zie ik hem niet zomaar naar Feyenoord vertrekken in de winterstop. Ze hebben Bijlow. Ook geen geweldenaar, maar gezien z'n leeftijd zou het halen van Drommel betekenen dat Bijlow beter een andere club kan zoeken.

14 januari 2020 om 15:16

Welke flaters begaat Drommel dan dit seizoen??

14 januari 2020 om 15:21

Hij gaat regelmatig in de fout en staat te vaak niet goed gepositioneerd. Hij maakt geen blunders (meer), maar hij maakt absoluut nog fouten die tegendoelpunten opleveren.

14 januari 2020 om 15:25

Volgens mij niet, tenminste geen ovderduidelijke keepersfouten die punten kosten. oik denk zelfs, zoals tegen Rkc, dat hij ons regelmatig van vernederingen redt…..

Kenneth, het ga je goed. Bedankt voor de afgelopen jaren. Je was een fijne kerel en een goede doelman.

14 januari 2020 om 12:53

Zeker een fijne kerel die alleen op een wat vreemde manier (kan ook heel goed zijn zaakwaarnemer geweest zijn) van Ajax naar feyenoord is gegaan. (dat daarna een aantal randdebielen een pop ophingen is ver over de schreef en een schande). Maar zoals ik hem ken van interviews en media gewoon een sympathieke gast. Succes in het buitenland.

14 januari 2020 om 13:00

Hoezo een vreemde manier ? Bij ons keepte hij niet, bij Feyenoord kon hij eerste doelman worden. Dan kan je het hem moeilijk kwalijk nemen. Ook een mooi gebaar van Overmars destijds, dat hij niet hoog in de boom ging zitten.

14 januari 2020 om 13:59

Ben alleen benieuwd of de som nog steeds 1 miljoen zou blijven als hij wist dat het om Feyenoord (ofwel binnenlandse transfer) ging, haha. Maar het is zeker een mooi gebaar, zoals ook Feyenoord niet moeilijk doet wat betreft dit vertrek en zijn eventuele transfersom.

14 januari 2020 om 14:33

De vreemde manier is vooral dat ze eerst de toezegging wilden dat het 1 miljoen was, voordat ze met Feyenoord aan kwamen zetten. Op dat moment was namelijk AZ concreet en was er ook buitenlandse interesse en dat waren transfers die Overmars hem gunde, dus was Ajax bereid zich coulant op te stellen. Vervolgens kwam hij direct daarna met de rivaal en (op dat moment nog) concurrent van Ajax aanzetten. Hij heeft Ajax dus wel een beetje genaaid. De reactie van sommige medesupporters was overigens wel gewoon ronduit schandalig, onbegrijpelijk en buiten alle proportie.

14 januari 2020 om 14:37

Omdat hij voor 1 miljoen weg mocht, maar niet om een binnenlandse concurrent te versterken, zoals mgmv hieronder ook zegt. Ik meen mij te herinneren dat Overmars de 1 miljoen had bevestigd aan zijn zaakwaarnemer waarna pas bekend werd dat het om feyenoord ging. Was of een beginners fout van Overmars of slim van de zaakwaarnemer.

14 januari 2020 om 15:16

'' Ik meen mij te herinneren dat Overmars de 1 miljoen had bevestigd aan zijn zaakwaarnemer waarna pas bekend werd dat het om feyenoord ging.'' Haha ja, zo is het eigenlijk ook precies gegaan.

14 januari 2020 om 13:15

Fijne kerel zeker maar goede doelman vind ik niet, had meer fouten dan goede reddingen en bij elke terugspeel bal of vrije trap/corner was het weer zweten.

14 januari 2020 om 14:42

Je blijft wel erg in het verleden hangen zeg

14 januari 2020 om 17:06

Das toch knap als vermeer pas weer sinds dit seizoen keept.

Het is hem van harte gegund!

Ik gun het Kenneth. Heeft zich altijd als voorbeeldig prof gedragen. Heeft Bijlow altijd ter zijde gestaan toen hij zelf geblesseerd was. Het ga je goed kerel en een fijne tijd in Amerika.

14 januari 2020 om 14:10

Vond die wedstrijd om de Johan Cruijff schaal in Eindhoven tekenend voor z'n professionaliteit en hoe hij omging met z'n medespelers. Net voor die strafschoppenserie was hij helemaal met Bijlow bezig en uiteraard ook al die weken ervoor.

Ik gun hem echt van harte deze transfer en waarschijnlijk Feyenoord ook, maar als ik naar die andere 2 keepers kijk heb ik toch echt het gevoel dat ze de beste doelman nu hebben laten gaan.

14 januari 2020 om 12:17

Dat is meestal zo as de eerste keeper vertrek. Echter is dit gewoon een verloren seizoen en kan je nu Bijlow de kans geven zich te ontwikkelen, terwijl je waarschijnlijk derde of vierde wordt. Dan heb je volgend seizoen een Bijlow met een beetje ervaring.

14 januari 2020 om 13:07

Ja op dit moment wellicht wel. Maar in Bijlow heb je meer iemand voor de lange termijn

Kenneth, topgozer! Veel succes in Amerika en bedankt voor je inzet bij onze mooie club. Een prachtig avontuur. Het is je enorm gegund.

Deze man blijft toch wel een bijzondere keeper. Met wat geluk had hij zomaar bij Barcelona in het doel kunnen staan. Uitstekende reflexen en kan heel goed meevoetballen. Jammer van de fouten af en toe

14 januari 2020 om 13:56

Niet voor niets heeft hij z'n gehele carriere tot nog toe in de Eredivisie gekeept. Gewoon een goede doelman voor Eredivisie-begrippen, maar niet meer dan dat. Barcelona is wel een aantal bruggen te ver.

Ik gun het hem van harte! Bedankt voor wat je allemaal gedaan hebt, geniet ervan.

Dank je wel Kenneth, dank je wel voor alles. Het ga je goed. Hoop wel dat er een keeper bij gaat komen, want Marsman als 2de keeper? Oei.

Vermeer zag er altijd wel spectaculair uit maar pakte vrijwel geen punten over een heel seizoen gezien. Was met zijn ervaring en leeftijd ook niet constant genoeg. Als je dan zijn salaris ziet dan is dat eigenlijk onacceptabel. Ook dit seizoen liet Opta zien dat Vermeer geen punten heeft gepakt. Door deze transfer kan Bijlow op doel en creert Feyenoord eindelijk weer waarde op het veld.

14 januari 2020 om 12:42

In zijn eerste seizoenen bij Feyenoord heeft hij zeker wel wat punten gepakt. Heeft ze toen echt vaak op de been gehouden.

14 januari 2020 om 12:46

En liet ie ook weer veel schoten door. Met name afstandsschoten was hij extreem slecht in.

Bedankt Kenneth! Een mooi persoon met een fijne/goede persoonlijkheid. Stond altijd klaar voor een ander, ongeacht of het een supporter was of z'n concurrent onder de lat. Succes in de MLS en Amerika. Je past daar sowieso thuis!

Blijf het vreemd vinden dat deze jongen nooit een mooie stap naar de Europese subtop heeft kunnen maken.

Zeer goed bekeken :-) Lekker met de kids en moeders de vrouw in het zonnetje en op een nog groeiende niveau van je leven gaan genieten, top beslissing!!

Wel een mooi moment voor Bijlow om van zich te doen spreken op het veld, mits ze er geen ervaren keeper bij halen. Het lijkt me namelijk niet dat Marsman nu bovenaan in de pikorde staat. Die laat namelijk al jaren zien geen stabiele en betrouwbare factor te zijn en als je 29 jaar bent als keeper, gaat dat waarschijnlijk ook niet meer komen.

14 januari 2020 om 14:12

Bijlow wordt inderdaad (gewoon) de eerste keeper. En er komt eventueel een ervaren doelman (jones wordt genoemd) bij, maar dat zal meer zijn om het keeperstrio/-kwartet vol te maken.

Kenneth bedankt voor alle jaren. Hoop dat jullie gezin en mooie en leuke tijd tegemoet gaan. Vind hwt zelf best jammer aangezien het toch de beste keeper van Feyenoord is.....maar nooit geklaagd of gepiept . En zal best een zware overstap zijn geweest toen der tijd.

Ik heb het altijd een goede en vooral ook 'mooie' keeper gevonden met zijn kat-achtige reddingen. Gaaf voor die jongen om bij Los Angeles FC te gaan spelen. 2 maanden terug door USA gereisd tijdens de MLS play-offs en veel wedstrijden bekeken. Het niveau is niet best, en naar mijn mening iets slechter zelfs dan de eredivisie. Vooral veel atletische looppaarden.. maar voor flitsende aanvallen hoef je niet te kijken. Los Angeles FC viel me toen vooral op door de fanatieke support op de tribunes. Club is erg jong en wordt veel gesupport door latino's waardoor je een beetje de zuid-amerikaanse sfeer op de tribune krijgt. Ook een heel gaaf zwart tenue, maar daar kijk ik dan weer naar als voetbalshirtliefhebber . Hopelijk kan Kenneth hier een basisplaats pakken en nog lekker een paar jaartjes in Los Angeles voetballen wat mij een fantastische beleving lijkt.

Had beter halfjaartje kunnen wachten met oog op het EK. Was samen met Bizot de beoogde reservekeeper van Koeman na het uit de gratie raken van Zoet bij PSV. Nu zal Krul wel meegaan wat natuurlijk ook helemaal terecht is

14 januari 2020 om 14:35

Amerika is al een tijdje zijn droom dan laat je zo'n kans niet schieten.

Een echte ajacied die een echte Feyenoorder werd! 😁 Veel plezier in LA!

wie word zijn vervanger dan? ik heb die Bijlow vorig seizoen zien keepen en dat vind ik echt 3 x niks

14 januari 2020 om 15:19

Haha kom is op, 3x niks? Ik denk dat je jezelf dit alleen maar aanpraat en het nog gaat geloven ook. Bijlow was destijds een prima/goede en ook stabiele keeper. Maakte een goede flater tegen Ajax en dat werd lekker groot uitgemeten. Daar tegenover staat bijvoorbeeld weer z'n uitstekende pot tegen PSV in de Johan Cruijff schaal. Het is een jongen met potentie (en belangrijk voor jou: restwaarde) die het nu verdient om te spelen. En door spelen wordt hij ook alleen maar beter.

14 januari 2020 om 16:57

ik heb hem letterlijk geen punt voor ons zien pakken in de competitie. leuk dat hij dan 1 keer incidenteel tegen PSV goed stond te keepen maar zelfs een matige speler of keeper kan incidenteel een keer een goede dag hebben. toen ik hem daarna over langere periode in de competitie heb zien keepen heb ik letterlijk niks gezien waarvan ik dacht, dit is een keeper met de potentie om een goede te worden. zoals hij toen stond te keepen bij Feyenoord zou hij bij een RKC niet eens zijn opgevallen in positieve zin

14 januari 2020 om 19:27

Tegen Trencin was het ook niet echt lekker. Hij had een rampzalige start van dat seizoen, nu mag hij het bewijzen maar de druk zal groot zijn.

Mooi avontuur voor Vermeer en ik denk dat Feyenoord hem nog gaat missen. Goede keeper en leuke vent, het is hem gegund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.PSV138
4.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper50
R. HapsVerdediger52
B. NieuwkoopVerdediger50
M. SenesiVerdediger51
L. FerMiddenvelder50
S. BerghuisAanvaller56
B. LinssenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Nederland
160 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren