‘Barcelona ontslaat vanavond Valverde en komt met verrassende opvolger’

Maandag, 13 januari 2020 om

Barcelona komt vanavond om 21:00 uur met een statement over het ontslag van Ernesto Valverde, zo melden diverse Spaanse media maandagavond. Barça heeft voor dinsdag een persconferentie aangekondigd, waar voorzitter Josep Maria Bartomeu en technisch directeur Éric Abidal tekst en uitleg zullen geven.

Volgens meerdere bronnen, waaronder het doorgaans goedgeïnformeerde RAC1, wordt Quique Setién de nieuwe trainer van Barcelona. De Spanjaard werd begin 2019 ook al aan Barça gelinkt en is een ervaren oefenmeester, die de laatste twee seizoenen bij Real Betis werkzaam was. Afgelopen zomer stopte Setién bij los Beticos, nadat hij met de club op de tiende plek eindigde in LaLiga. Eerder werkte Setién in Spanje ook bij Las Palmas, Logo, Logroñés en Racing Santander.

Barcelona had moeite om een opvolger voor Valverde te vinden, omdat diverse kandidaten bedankten voor de functie. Clubicoon Xavi was favoriet om de functie over te nemen, maar de coach van Al-Sadd wilde niet per direct aan de slag bij Barcelona. Ook Ronald Koeman zou zijn benaderd, maar de bondscoach wil aanstaande zomer met Oranje naar het EK en bedankte eveneens.

Ook de namen van Mauricio Pochettino en Massimiliano Allegri passeerden de revue, al zou laatstgenoemde vooral zichzelf hebben aangediend als kandidaat en niet serieus in beeld zijn geweest bij Barcelona. Een goede bekende van de momenteel werkloze Allegri liet de club volgens RAC1 weten dat 'een voorstel van de Catalanen op een positieve ontvangst kan rekenen' van de kant van de Italiaan.Gerelateerd

Meer sportnieuws

120 reacties (laatste reactie door msn10)

YESSSS topnieuws! Eindelijk licht aan het einde van de tunnel.

13 januari 2020 om 19:58

Dat soort aanvallende coaches nemen ook een heleboel onzekerheid mee. Kamikaze voetbal loopt niet altijd goed af, ik zou zeker niet te vroeg juichen, maar als ik jullie zo allemaal hoor hier op vz is alles beter dan Valverde.

13 januari 2020 om 22:18

Valverde, Sarri en Emery zijn de meest koppige en waardeloze trainers die er zijn.

13 januari 2020 om 19:35

Setien is Denk ik ook de juiste opvolger. Speelt mooi voetbal met Betis en ik ben geen Barca 'fan' maar wat ik ben blij dat ze niet voor Xavi of Koeman hebben kunnen kiezen. Dat zijn imo gwn projecten die al falen voor ze starten.

13 januari 2020 om 21:18

Het zal Ten Hag worden let maar op

13 januari 2020 om 21:43

Hoop dat Ten Hag bij Ajax blijft.. Maar het is inderdaad de juiste coach voor Barca.

13 januari 2020 om 19:35

Hahaha ik wist niet dat de Barca fans het zo verschrikkelijk vonden! Nou gefeliciteerd dan maar met het ontslag van jullie trainer :D

13 januari 2020 om 19:48

Dan moet je eens in de live meepraten kijken bij de wedstrijden van Barca 😁

13 januari 2020 om 20:02

De enige reden dat het nog aan te gluren was is Messi. Valverde wist ondanks de honderden miljoenen op het veld er geen lijn in te krijgen.

13 januari 2020 om 19:36

Lood om oud ijzer dit

13 januari 2020 om 19:48

Setien is volgens mij voor Barcelona de beste optie van al de namen die ik zag passeren. Ook al is de timing van het ontslag van Valverde merkwaardig te noemen (logischer was na Liverpool of Roma, niet na een onbelangrijke supercup), is dit wel een verbetering voor Barcelona. Benieuwd hoe dit uitpakt.

Geweldig nieuws. Heeft een geweldige selectie maar heeft de boel nooit aan het voetballen gekregen in 2,5 jaar tijd. Puur teren op individuele klasse. Nu snel een coach aanstellen die weer voetbal brengt. Ik hoop persoonlijk op Xavi. Maar het schijnt Pochettino of Quique Setien te gaan worden. Ben benieuwd.

13 januari 2020 om 19:36

Hoe voelde jij je bij de 4-0 Liverpool-Barca ? Dat moet wel een heel dubbel gevoel geweest zijn hahaha

13 januari 2020 om 19:39

Hij heeft Barca een keer overtuigend zien winnen met een geniale Messi en daarna een ontketend Liverpool ruim zien winnen. Ik denk dat dit voor lucas het tweeluik van zijn dromen was 😉😁

13 januari 2020 om 19:41

Ik heb 2x genoten, maar het maakte me niet heel erg uit wie doorging eerlijk gezegd. Waren 2 geweldige wedstrijden waar ik van heb genoten als liefhebber.

13 januari 2020 om 20:57

Er wordt toch te makkelijk met de vinger naar de coach gewezen. Reality check, Barcelona hangt te veel af van Messi. En dat absolute dream team van zoveel jaar geleden is jaar na jaar toch wat minder geworden. Er zijn nog wel enkele toppers en 1 uitzonderlijke. Maar die worden ook allemaal ouder. Geraken sneller en langer eens geblesseerd. Toch wel veel aankopen die tegengevallen zijn, daar is meer het bestuur de schuldige van. En niet te vergeten, waar er vroeger veel uit de opleiding ( dus gratis ) kwamen, is dat nu ook al jaren niks. Combineer dat met de FFP en je zit in het schuitje waar je nu in zit. En ik voorspel dat het niet snel beter zal gaan.

13 januari 2020 om 19:37

In het artikel staat Setien. Ot: Lijkt mij een goede coach. Heeft altijd aanvallend voetbal gespeeld met Betis, met als hoogtepunt de 3-4 in het Camp Nou.

13 januari 2020 om 19:37

Heb je tekst überhaupt gelezen?

13 januari 2020 om 19:40

Het was vanmorgen al bekend dat deze meeting gepland stond, sindsdien volg ik de Spaanse media, hierin worden als opvolgers Pochettino, Setien en de coach van Barca B genoemd. Dat enkel Setien in het artikel wordt genoemd vind ik opvallend.

13 januari 2020 om 19:42

Nou alle hersenloze kinderen nu blij! Volgens mij liggen de problemen van Barca niet bij de trainer, maar bij het bestuur. De meeste mensen die Barca alleen op champions league avonden in actie zien kunnen wel leuk mee gaan praten dat het aan de trainer ligt, maar denken niet goed na. Als Busquets op de plek van Frenkie staat, is heel de wereld verbaasd. Als Frenkie wel op 6 staat, en Busquets ernaast kan dat ook niet volgens de meeste. Mensen, Valverde ziet zijn spelers elke dag in actie. Hij ziet ze elke dag trainen, moet hij dan naar onze meningen gaan luisteren? Als het echt zo erg was als sommige hier stellen dan had een Messi of een Pique er wat van gezegd. Het is allemaal zo dom hoe we elkaar na praten. Als Dembélé die die kans gewoon erin schiet bij Barca-Liverpool (3-0) dan had Barca de finale ook van Spurs gewonnen. Nu gaan mensen kritiek hebben op mijn 'als', terwijl het wel de waarheid is. Dan hadden we ook niet over het ontslag van Valverde gepraat.

13 januari 2020 om 19:45

Het spel van Barca is er niet beter op geworden, er zijn weinig spelers ook beter geworden onder hem en bij vlagen draait het voor geen meter. Er wordt té weinig uit het elftal gehaald, dat ligt niet perse aan het bestuur. Dat ook het bestuur er een rommel van maakt klopt, maar de coach Valverde is een verschrikking voor het elftal dat er nu staat. Dat jij jouw mening boven die van anderen stelt en anderen hersenloos noemt zegt helaas meer over jouw denkwijze dan over degene die blij is. Over kinderen gesproken, bah.

13 januari 2020 om 22:46

Met een uit goal had het 5-1 moeten worden.

Waarschijnlijk een korte termijn optie waarna gekeken gaat worden naar Xavi of Koeman. Wel blij dat deze gast weg is en hopelijk kunnen we weer gaan genieten van een geweldig Barca. Want dat zit echt in deze selectie

13 januari 2020 om 19:38

Ik denk eigenlijk niet dat Quiqui Setien een korte termijn optie is hoor, is een ervaren trainer die goed bij Barca past en denk ik niet voor een halfjaartje is gehaald

13 januari 2020 om 19:40

Hij was voor ons (las palmas) echt geweldig we speelde echt super mooi verzorgd aanvallend voetbal. Barca gaat echt weer genieten worden om naar te kijken

13 januari 2020 om 19:42

Oké, ik volg het Spaanse voetbal niet echt op de voet dus dat wist ik niet. Wel vind ik dat Koeman en Barca als speler een geweldige match was maar daar zou ik het ook lekker bij laten.

13 januari 2020 om 19:44

Bij ons speelde hij een beetje het zelfde als man city nu volgensmij deed hij dat bij betis ook

13 januari 2020 om 20:13

Hij was geweldig bij las palmas. Vanaf het moment dat hij het overnam stonden plotseling alle poppetjes op de juiste plaats en liep het fantastisch. Ik heb zelden zo van las Palmas genoten. Ik gun hem het allerbeste en hoop dat hij de tijd zal krijgen. Goede beslissing van Barcelona

13 januari 2020 om 20:21

Was dat het Las Palmas met onder andere Roque Mesa? Die speelde echt prachtig voetbal inderdaad.

13 januari 2020 om 20:28

Ja. Het was Setién die het overnam en Roque Mesa voor de verdediging posteerde. 4-1-4-1 werd er vanaf dat moment gespeeld. Ook Vitolo en Jonathan Viera speelden toen mee. Was een geweldige tweede helft van het seizoen met daarna een heel goed seizoen in de Primera division. Helaas vertrok Setien daarna naar Betis.

13 januari 2020 om 20:35

@Lebuffon: Klopt, hij was trainer van 2015-2017. Met o.a. inderdaad Roque Mesa, Jesé en Viera. Las Palmas speelde zeker in 15/16 echt prima, toen zij een nette 11e plek behaalden!

13 januari 2020 om 21:03

Eigelijk hadden wij dat seizoen Europa leugue moeten halen maar nadat hij bekend maakte naar betis te gaan verloren we onze laatste 5 6 potjes en hield we het niet

13 januari 2020 om 21:20

Bedankt voor de opheldering heren! Viera was ik helemaal vergeten, ook echt een geweldige speler. Zie dat hij nu nog steeds bij Las Palmas speelt bij Segunda Division. Hopelijk promoveren ze dit seizoen, want met Pedri en Viera hebben ze interessante spelers. Kan iemand me vertellen hoe Pedri het doet en op welke posities hij in de toekomst bij Barca in aanmerking komt?

13 januari 2020 om 21:22

Andonis ik kan me nog herinneren hoe ze Barcelona scheel tikten in de thuiswedstrijd. Echt een top team en jammer dat Mesa niet meer zijn niveau van toen heeft gehaald.

13 januari 2020 om 22:05

Mesa was een van de spelers die boven zichzelf uitsteeg onder Setien. Om even terug te komen op Viera. Die gaat helaas terug naar China. Hij was geleend, maar het laatste wat ik meekreeg is dat hij weer terug zou gaan. Ben benieuwd of Las Palmas het dit jaar haalt. Ik vrees van niet.

Denk dat alle barca supporters blij zijn en kunnen leven met de nieuwe trainer. Zijn naam viel vaak ook al bij een aantal leden hier.. laat vaak verzorgd aanvallend voetbal spelen . mij als real supporter maakt het geen donder uit wie daar voor de spelers komt te staan. Ik blijf zeggen dat sommige de rol van een coach wel heel groot maken. Het zijn uiteindelijk de spelers die het moeten gaan doen. Of je nou een Valverde of wie dan ook hebt als trainer. De spelers maken je of breken je en dit barca is te afhankelijk geworden van Messi. Gelukkig hebben ze nu met de jong erbij nog een speler die een wedstrijd kan openbreken of dirigeren . Valverde kan zelf iig terug kijken op een redelijk mooie tijd met 2x de titel en wat kleine prijzen.

13 januari, datum om nooit te vergeten. Wil al mijn mede Barcelona fans feliciteren en van deze mooie avond te genieten. Eindelijk zijn we van die amateur af. Geen enkele speler is beter geworden onder zijn bewind, ze zijn alleen maar beduidend slechter geworden. Ik slaap iig zeer goed vannacht.

13 januari 2020 om 19:36

Geweldig nieuws inderdaad. Vanaf nu kan het alleen maar beter worden. 2,5 jaar geteerd op de klasse van Messi, maar nooit goed voetbal laten zien. Geweldige dag!

13 januari 2020 om 19:37

13 januari, ik zal het in me agenda schrijven!!!. En dan nog setien, waarbij ik een mooier afscheid niet had verwacht voor valverde. Wat een dag!!

13 januari 2020 om 19:44

Kan ik begrijpen, want het was idd matig allemaal. En steeds Messi die zijn zinkende boot moest redden maar kon dat niet altijd doen. Wel gek hoe het zo zuur is gelopen en het handelen van het bestuur want ondanks alles verdient Valverde dat ook niet. Wel gekke keuze of is dit tijdelijk en dan na de zomer voor Xavi gaan...?

13 januari 2020 om 19:52

Beste SocioFan mijn favoriete Madrileen, Valverde had natuurlijk vorig seizoen na het debacel tegen Liverpool en de bekerfinale ontslagen moeten worden. Ik geef toe dat het geen schoonheidsprijs verdient hoe hij nu is buitengewerkt. Maar als Barcelona dit had niet gedaan weet ik wel bijna zeker dat Barcelona naast alle prijzen dit seizoen zou gaan grijpen. Messi kan niet iedere wedstrijd de baan van Valverde redden.

13 januari 2020 om 20:28

De verloren bekerfinale was al een duidelijk teken dat het alleen maar minder zou gaan. Dat was al een wonder dat Valverde nog mocht aanblijven. Dat ook de supercup werd verloren was gewoon de eindelijk neergedaalde druppel die de uitermate volle emmer deed vollopen.

Zou dit enorm toejuichen. Sentien een coach met Barca DNA. Hopen dat het waar is want ik weet het niet meer na afgelopen dagen.

Wrm?? Stel dan een interim aan van het 2e en daarna Xavi of Koeman in het nieuwe seizoen. Nu krijg je een zelfde soort situatie waarbij messi de dienst gaat uit maken en de trainer na een jaar weer eruit.

13 januari 2020 om 19:38

Sentien is meer dan een prima trainer. Laat Xavi nog maar even rijpen, dit vind hij zelf ook en is daarom o.a. Niet ingegaan op het aanbod. Had Pimiento ook wel willen zien maar dit is al goed nieuws!

13 januari 2020 om 21:42

Er komen nadien trouwens verkiezingen aan en dan linken coaches zich vaak a/e kandidaat-president. Denk dat bvb. Xavi daarop wacht

Dat zou een erg verrassende opvolger, en mogelijk gewoon een tussenpaus, zijn. Ze kunnen Valverde niet meer houden nu duidelijk is dat andere coaches benaderd zijn. Ze hebben iemand nodig die het seizoen kan afmaken en daarna kunnen ze Koeman of Xavi inpassen. Normaal zou je daar de assistent trainer voor verwachten, maar die krijgt dus niet het vertrouwen.

13 januari 2020 om 19:41

Aub geen Koeman, prima coach maar niet voor Barca. Laat zijn teams nagenoeg het zelfde voetbal spelen als Valverde.

Ken de nieuwe opvolger niet. Maar was sws niet 1e op het lijstje, want ze vroegen eerst Koeman en nog wel een paar.dus dan is het meestal slecht nieuws.. Maar nogmaals ken hem niet, wie weet is het de nieuwe pep die ik niet ken

13 januari 2020 om 19:46

Setien was eigenlijk de beste optie. Ervaren coach die zijn ploegen altijd mooi voetbal laat spelen. Koeman was de laatste die ik (en mede Barca fans) wilde zien en dat komt vooral omdat hij ook best wel verdedigend speelt. Hetzelfde verhaal als Valverde dus.

Ik ben erg blij met dit nieuws alleen snap ik niet waarom hij nu pas ontslagen wordt. Had het dan na de wedstrijd tegen Roma of Liverpool gedaan.

Ja!!! Ik ben zeer blij nu, dit is mijn gedroomde opvolger van Valverde. Wel jammer hoe het uiteindelijk is gelopen met Valverde, maar gelukkig vertrekt hij nu al en niet aan het einde van het seizoen. In ieder geval bedankt voor de prijzen Ernesto!

13 januari 2020 om 21:43

Mee eens! Ken hem zelf niet zo goed. Maar klinkt allemaal positief!

Als dit waar is eet ik mijn schoen op. Ff zonder dollen, goed nieuws want Setién heeft mooi werk verricht bij Betis echter ben ik niet blij met de manier waarop het bestuur met Valverde is om gegaan. Ja misschien was hij verantwoordelijk voor die decepties bij Liverpool en Rome maar kom op man, het is niet alleen zijn schuld. De spelers zouden ook een deel van die schuld op moeten nemen. Dan ook nog achter zijn rug om praten over zijn vervanger, dat is niet netjes. Valverde is ook een sympathieke man met emoties (al komt hij zo soms niet over.), we zouden hem een waardig afscheid moeten gunnen voor wat hij allemaal heeft gedaan.

13 januari 2020 om 19:46

Ik ben het met je eens. Ik heb de afgelopen tijd elke wedstrijd zowat zitten bidden dat valverde ontslagen zou worden. Echter, het is ook gewoon een mens met emoties en dan zo met iemand omgaan (iemand die het tevens, qua resultaat, niet eens onverdienstelijk heeft gedaan) kan niet. Eerst ontslaan en hem een netjes afscheid gunnen en vervolgens andere opties gaan benaderen.

13 januari 2020 om 19:57

Carlito/ hij heeft ook gewoon twee Laliga's op rij gewonnen en alleen Zidane staat nog tussen hem en een derde Laliga titel op rij in. Ik snap niets van deze move en ik krijg er een naar gevoel bij, al gun ik Setien het beste. Ik vind het leuk om trainers vanuit het niets in ene iets te zien worden. De druk zal er wel vol op staan onder een nieuwe trainer, ik vind het geen slimme move

Kan begrijpen dat het spel van Barca niet altijd even leuk is om naar te kijken, maar met Valverde zijn de resultaten toch wel goed. Ze zijn 1ste geworden in de CL-poule en staan op doelsaldo bovenaan in Spanje.. En de spelers zijn toch ook verantwoordelijk voor de afgangen tegen Roma en Liverpool? Ik volg Barca niet echt dus daarom vraag ik het mij af.

13 januari 2020 om 19:39

Dat we nog bovenaan staan ligt eerder aan de 2 concurrenten die ook ongekend veel laten liggen.

13 januari 2020 om 19:55

Andres/ de druk wordt ze te groot en ze zijn bang dat Valverde geen enkele prijs gaat pakken. Ik bedoel, leuk welke trainer er voor de ploeg staat, maar een club die messi heeft zou toch overal gemakkelijk van moeten kunnen winnen. Daarom ontploft het zo vaak daar in de bestuurskamer, dit zouden hun jaren moeten zijn maar messi heeft vanaf 2015 al niet echt meer thuisgegeven. En dan heb je daartegenover Real Madrid, die draait als een gek zonder hun steraanvallers, en dan willen ze straks ook nog Mbappe gaan kopen en Odegaard terug gaan halen. Er moet nu iets gebeuren, maar of dit de move is betwijfel ik. Ik zie vooral paniek en mensen die het messi allemaal zo aangenaam mogelijk proberen te maken

13 januari 2020 om 23:25

Ik had dit een aantal haar geleden al zien aankomen. Heb toen verteld dat real al die talenten aan het halen is en dat barca eigenlijk alleen maar door gaat met de kern die elk jaar ouder wordt. Real met kovacic, lorrente, ceballos, vinicius rodrigo enz. En ik vergeet zeker nog een heleboel. Na vorig seizoen niet goed gevonden; geen probleem dan maar spenderen voor 300mil. Maar dan nog met een idee erachter. Helaas barca fans ik zou zeggen geniet nu messi er nog speelt maar er is daarna denk ik niet veel meer over.

Ik ben heel benieuwd. Quique Setien staat erom bekend dat hij enorm aantrekkelijk voetbal kan spelen en heeft dit ook laten zien bij bijvoorbeeld Betis. Toch heeft ook hij zijn mankementen en die zijn vooral in defensief opzicht. Laten we hopen op het beste!

Ik denk dat elke Madrilista' twee Valverde's in zijn hart heeft. Fede Valverde en deze meneer!

Was voor ons (las palmas) echt een geweldige trainer mooi aanvallend voetbal als die dat er ook bij barca Inkrijgt word barca echt weer genieten

Bij deze wil ik alle Barcelona fans feliciteren met dit geweldige nieuws. Eindelijk zijn jullie van deze man verlost. Setien lijkt mij de juiste opvolger. Kan zijn teams aanvallend laten spelen en laten we eerlijk zijn, alles beter dan Valverde. Voor ons Madridistas is dit nieuws wat minder fijn, maar dit heeft lang genoeg geduurd. Grappig eigenlijk, na de decepties tegen Roma en Liverpool had hij al ontslagen moeten worden maar blijkbaar was het verlies tegen Atleti afgelopen week de druppel.

13 januari 2020 om 19:41

Wat betekent dit voor Koeman? Dit had ik niet zien aankomen. Alsof een nieuwe trainer zonder Ter Stegen en Suarez opeens wel gaat winnen met dit barcelona. Ik vind het een gewaagde move

13 januari 2020 om 19:42

Ik denk dat Koeman zich voor nu lekker op het Nederlands elftal gaat focussen. Ik vind Koeman ook niet de juiste man voor Barcelona. Wordt een hele uitdaging voor Setien om het roer om te gooien, maar hij speelt wel aantrekkelijk en verzorgt voetbal.

13 januari 2020 om 19:59

Ik denk dat Koeman nooit meer aan de bak komt bij barca als et setien word. Ik denk dat De opvolger van Sentien, xavi word die het gezicht van het nieuwe bestuur wordt. Koeman ben ik ook helemaal geen fan van. Dus ik ben hier heel blij mee

13 januari 2020 om 19:46

Vooral de timing is het meest merkwaardige. Je had inderdaad een ontslag verwacht na Roma of Liverpool, maar toch niet na een "onbelangrijke" supercup. Wel een goeie opvolger als het Setien is.

13 januari 2020 om 19:52

De manier waarop het bestuur het aanpakt vind ik vooral respectloos tegenover de persoon Valverde. Geen goede coach voor de club, maar dat betekent niet dat hij maar in het duister moet tasten w.b.t. zijn toekomst. Blijkbaar was de maat dan toch vol wat inderdaad frappant is. Dit hadden ze al veel eerder moeten doen.

13 januari 2020 om 19:56

Bartomeu en zijn team komen zeker nog meer onder vuur met hoe ze dit hebben aangepakt. Frappant hoe hij nu ontslagen wordt, terwijl ze eigenlijk 1 van de beste 70 minuten hebben gespeeld in lange tijd, ook al viel het resultaat dan tegen. Maar uiteraard blijven de spelers buiten schot.

Ben benieuwd zeg, hij kreeg van Busquets ooit een shirt mee omdat Betis 3-4 won met de tekst: “bewondering voor jullie spel” dat klinkt beter dan dit lelijke voetbal

Proficiat Barca fans! Ik ken jullie gevoel/opluchting.. had ik ook toen Kovac ontslagen werd, lekker gevoel:D!

Ben benieuwd. Verrassend is het zeker. Setien liet Las Palmas toentertijd goed voetballen. Barça zal hem wel de kans geven: als hij het goed doet mag hij blijven komend seizoen. Doet hij het slecht dan schakelen ze na het EK over naar Koeman.

13 januari 2020 om 19:49

Nee joh, hoe moet je dat ooit aan Setien verkopen? Alsof je hem verantwoordelijk kan houden indien barcelona geen enkele prijs wint. Je stelt toch iemand aan voor de lange termijn, niet voor een halfjaar

13 januari 2020 om 20:00

Ala Setien komt dan komt Koeman nooit meer aan de bak bij Barça. Setien zou wel blijven tot nieuw bestuur komt. Als er nieiw bestuur komt zullen zij Xavi neer zetten als coach. Koeman mag lekker bij knvb blijven joh

Ben vooral benieuwd of hij Dembele weer aan de praat kan krijgen, zou ook mooi zijn als hij Coutinho weer aan de praat zou krijgen volgend seizoen als hij terug komt.

Grappig hoe iedereen hier aan het juichen is omdat Quique Setién is aangesteld en dat het zo'n logische keuze is met Barcelona Dna. Dit terwijl niemand hier ooit heeft geopperd dat Quique Setién de trainer van Barcelona zou moeten worden. Zoveel namen voorbij zien komen, maar nooit die van deze man en nu hebben ze plotseling een wereldtrainer binnengehaald.

13 januari 2020 om 19:51

Heel vreemd en grappig idd, ik ben ook verrast door deze naam. En sja, barcelona dna??? Ik bedoel waar hebben we het dan precies over. Is Koeman echt barcelona dna? Dan wacht je toch netjes nog een halfjaar en ga je door met Valverde, die overigens eerste staat in de Laliga en in de UCL knockout fase tegen Napoli moet wat absoluut te doen is. Ik zie vooral een overhaaste beslissing en het zou mij gewoon weinig verbazen als messi gezegd heeft dat Valverde nu opeens weg moet. Sorry dat ik het zeg maar dan is het er ook gewoon meteen uit. Dit klopt van geen kant.

13 januari 2020 om 19:54

Ik had als madridista liever Allegri gezien of Koeman. Setien is echt qua opvatting een goede coach voor Barcelona. Het enige onzekere aan dit type coaches is hoe ze aarden eenmaal bij een topclub. Was ook zo bij Pellegrini en Marcelino.

13 januari 2020 om 20:17

Dan zou ik even teruglezen want dat heb ik voor Valverde al geopperd en zeker de laatste tijd zie je zijn naam vaker voorbij komen. Zeer bekwame trainer met een creatieve spelopvatting. Haalt heel veel uit zijn spelers, dat heeft hij vooral bij las palmas laten zien.

13 januari 2020 om 20:35

Dan zou ik nog maar eens wat topics terug lezen, want ik heb deze naam al verschillende keren door verschillende vzers genoemd zien worden.

13 januari 2020 om 20:51

Setién is zeker vaker genoemd, met name onder de wat meer ervaren/ingelezen supporters als mooi buitenkansje. Daarnaast zijn veel mensen vooral blij dat Valverde weg zou gaan.

Wat een paniekreactie. Tegenwoordig word je al ontslagen als je een onbeduidend supercupje verliest.

13 januari 2020 om 19:55

Aan je reactie te lezen is het heel duidelijk dat je geen wedstrijden van Barcelona hebt gevolgd of überhaupt hebt gekeken. Anders had je naar mijn mening beter geweten. Het gaat namelijk niet alleen om de supercup.het veldspel is al jaren matig onder Valverde. Verkeerde keuzes en wisselbeleid. Jeugd krijgt nul kansen.

13 januari 2020 om 20:29

Of hij het spel van OGS gewend en kijkt niet op van het belabberde spel van Barca.

Jezus jongens mn natte droom word werkelijkheid.. hoop dat dit zo waar is. Dit zwarte hoofdstuk komt dan tot einde..nou het bestuur nog

Dit zou echt het best mogelijke scenario zijn! De verrote appel de deur uit en een ervaren trainer voor de groep die 100% de Cruijff filosofie aanhangt. Precies zoals het hoort. Geen Pochettini die al zn hele leven anti-Barca is. Geen Koeman die nog nooit heeft aangetoond het Barca spel na te leven. Geen Xavi die zijn verdiende tijd krijgt om als trainer te rijpen. Ik kan me niet voorstellen dat Setien voor maximaal een half seizoen aan boord komt. Die tekent minimaal voor 2,5 jaar en dat is prima. Wellicht dat Xavi als zijn assistent kan instromen komend seizoen? Dat zou mijn natte droom zijn. De vraag rest nu hoe Setien omgaat met de grote namen in deze groep. Nog even over Valverde: Uit alles bleek dat de man geen Barcelona trainer was. Een aardige en rustige man maar uitermate ongeschikt voor de eisen van Barcelona. Het verhaal over dat trainers heus niet zoveel invloed hebben maar dat het aan de spelers ligt, mag de openhaard in. Valverde heeft hoogstpersoonlijk aangetoond dat een trainer een prima selectie zeer verrot kan laten voetballen en heeft hij verschillende grote aankopen kapot gemaakt. Ik ben blij dat we hiervan af zijn en kan niet wachten op mooi combinatievoetbal zoals Betis dat vorig jaar speelde in Camp Nou

Oke, Valverde is geen goede coach voor Barca, maar wat geeft Barca het recht om hem zo te behandelen. Gaan ze wachten tot de allerlaatste minuut met zijn ontslag en in de tussentijd verschillende potentiele opvolgers benaderd. Waarom niet 2/3 dagen eerder ontslaan en in alle rust opzoek gaan naar nieuwe coach. Nogal respectloos

Ik ben benieuwd of deze trainer met dit materiaal wel potten kan breken. De verdediging is op elke positie, op de linksback na, toe aan vervanging. Rakitic en Busquets zijn ook niet meer wat ze waren. En nu Suarez is uitgevallen voor de rest van het seizoen neem ik aan dat Griezman in de punt gaat spelen. En ik denk niet dat Ansu Fati een waardige linksbuiten kan zijn.

Terecht dat die wordt ontslagen. Mag Messi netjes bedanken voor die twee landstitels. Zoveel teerde die die op Messi's individuele kwaliteiten. Verder zwaar gefaald, met name die twee CL avonden tegen Liverpool en AS Roma. Tussendoor nog een Copa finale verloren en vorige week verloor die in de laatste 10 minuten van de Super Cup tegen Atletico. Teveel, en dan wordt je terecht ontslagen.

Er is 0% respect voor de coach en mens Valverde. Iedereen doet hier alsof hij echt zo waardeloos is terwijl hij enorm gerespecteerd wordt door een guardiola een luis Enrique een iniesta en de spelers nu van Barcelona. Iedereen geeft Valverde de schuld wat nou als het gewoon aan de spelers zelf ligt? Valverde wordt heel erg gerespecteerd en vooral in Spanje dat is toch niet zomaar.

13 januari 2020 om 20:34

Was met Bilbao ook altijd een lastige tegenstander. Maar was qua spelopvatting al vanaf het begin een rare combo, ook al blijft het een goede coach in zijn stijl.ik ga ook geen Renault aanschaffen en dan verwachten dat hij optrekt gelijk een Ferrari, en wanneer dat niet lukt klagen dat die Renault niets waard is. Bij Barcelona heb je dan nog 50 procent kans op een prijs omdat daar een Messi rondloopt.

13 januari 2020 om 20:50

Alsnog moet deze man niet zo vernederd worden zo slecht gedaan maar toch 2x kampioen een copa del rey en dat met slecht voetbal. Clubs zouden er alles aan doen om kampioen te worden maar voor Barcelona is dat niks meer het betekent letterlijk geen moer. Er wordt gezegd we staan achter hem 100% maar stiekem achter zijn rug al zoeken naar een ander, wees een vent en zeg het gelijk face to face. Iemand ontslaan hoort er ook bij dus waarom al die heisa. Er moet inderdaad wat gebeuren alleen vind ik het heel jammer hoe ze met deze mens omgaan. Hij heeft ook nooit de krediet gekregen als hij wedstrijden won, want dat kwam dan door messi en als barca verliest en messi is ontzichtbaar dan is het Valverde. Ik ben de grootste messi van op deze wereld maar het is niet fair.

13 januari 2020 om 20:56

Volledig met je eens hoor. De Liga's die Barcelona recent won werden natuurlijk ook overschaduwd door het enorme succes van Madrid in de CL. Dat in combinatie met de manier waarop Barcelona eruit vloog, nam alle glans weg van Laliga te winnen. Terwijl dat ook een hele mooie prestatie is.

13 januari 2020 om 23:07

Clubs als Barca en Real kennen de term ''respect'' niet wanneer het om eigen spelers of coaches gaat. Het spijt me zeer, maar dat is hoe ik erover denk als Barca fan. Zodra je paar wedstrijden achter elkaar verliest beginnen de eerste kranten de geruchten al te verspreiden. Als Klopp eerste beste 3 wedstrijden verliest zal ook hij onder druk komen te staan ondanks alles wat die tot nu en toe heeft gepresenteerd, maar niet op een niveau zoals bij Barca of Real waar je snel vergeten wordt. Ze hadden Valverde direct na de nederlaag tegen Liverpool moeten ontslaan en niet zo lang wachten tot het triest wordt.

13 januari 2020 om 23:25

Kijk wedstrijden winnen hoort bij real en Barcelona dat is gewoon zo. Als je achter mekaar wedstrijden verliest dan hebben de kranten daar recht op om kritiek te uiten, daar ben ik het zelf ook mee eens. Het is wel barca real waar je over praat en Barcelona heeft wel meer respect voor spelers dan real als het gaat om spelers die stopen zoals een Xavi of iniesta.

13 januari 2020 om 23:29

Niet meteen na Liverpool maar gewoon na zijn 2de seizoen of na Valencia de copa del rey. Een trainer aanstellen midden in een seizoen kan goed uitpakken maar ook slecht. Je kan je team oppeppen maar je team kan ook weer dalen als het aan een nieuw systeem moet wennen maar Barcelona heeft altijd 1 zelfde speelstijl gehanteerd, dat je dat niet altijd ziet oké maar dna van Barcelona is bekend. Het is niet een club dat je ineens denkt hè ik ga nu 5-3-2 spelen of een 4-2-3-1 als je begrijpt wat ik bedoel. Barca is altijd aanvallen 4-3-3 dat is hoe ik barca ken.

Zonder Messi was het spel van Valverde echt Barcelona onwaardig.het lukt Valverde niet om het team te trainen tegelijkertijd mooi en resultaat gericht (te winnen!) te voetballen.

Het is makkelijk alles toeschrijven aan Valvarede maar ik denk niet dat Barca top spelers heeft op alle posities. Eigenlijk, behalve Messi,Ter Stegen , De Jong en Grizy zijn andere of over de top of niet goed genoeg voor Barca.

Goede zaak zeg. Valverde heeft top materiaal, vooral materiaal om mee te voetballen, maar zo'n coach is het niet. Zou het goed doen in Italie. Ik ben een enorme fan van Setien, niet dat ik Betis elke week zie, maar ik vind dat ze altijd prachtig voetbal spelen, zo zo fijn om naar te kijken met ook zo'n leuke club als Betis Sevilla. Dit zou ook fijn zijn voor Frenkie, let op, die zal nog beter spelen.

Het heeft heel erg lang geduurd, ik denk dat pouchitino geen slecht keuze was geweest. Hij is beter dan koeman

Niet de Coach van Barcelona segunda B dan?Xavi Pimienta? Okayokay. Nou ik ben benieuwd. Setien staat ook niet bekend om een plan B te hebben, die zal sterven met zijn ideeen. Die iedeeen komen deels overheen met het Barca DNA. We zullen zien.

13 januari 2020 om 21:27

Tegen nota bene Barcelona (3-4 voor Betis) liet hij zien dat hij juist wel een plan b heeft.

13 januari 2020 om 22:08

Echt niet. De reden waarom hij niet meer de trainer is van Betis, en waarom de meeste fans hem niet meer wilden, had met zn koppigheid te maken.

Goede coach. Beste optie, Xavi moeten se in de zomer niet aanstellen als coach maar als assistent van deze coach dat zou de beste plan zijn en dan 1 jaar of langer mee als assistent daarna pas hoofdcoach

Een van de dingen die ik van Valverde waardeerde was het vertrouwen dat hij vanaf de eerste dag had in Frenkie. Wedden dat hij de eerstvolgende wedstrijd niet in de basis staat ?

Tot gisteren had Valverde op deze plaats nog veel fans. Ineens niemand meer. Maar goed, zo ging het hier eerder ook rond Zidane. werd werelds genoemd tot zijn ontslag bij Madrid, vervolgens afgezaagd maar toen hij ineens weer terug was was hij de grote redder van Real.stelletje opportunisten.

13 januari 2020 om 21:57

Denk dat hoofzakelijk Real supporters fans van Valverde waren

Deze naam had ik nog niet eerder horen vallen. Een veel betere optie dan al die anderen in mijn ogen. Als het een beetje meezit tenminste, bij Betis liep het niet altijd even goed. Heb eigenlijk nooit iets met Barca gehad vanwege het wanbeleid en de arrogantie die er heerst, maar met hem voor de ploeg krijgt de hele club meteen een nieuwe frisse elan. Al vraag ik me wel af of dit type voetbal niet wat gedateerd is. Zoals dat ook met kunst gaat zijn er periodes waarin een systeem bepalend kan zijn, maar daarna zijn zeitgeist en kracht verliest en helemaal geen effectieve resonantie meer heeft.

Had geen idee wie deze manager is, even Tifo football opgezocht en zij hebben een mooi filmpje over zijn tactieken. Ziet er goed uit, hij wordt daar omgeschreven als iemand met ''high risk and entertaining football''. Klinkt goed voor Barca na het saaie Valverde voetbal.

Ik vind het echt niet triest voor Valverde ofzo, maar als club zet je jezelf wel verschut om zo publiekelijk dit af te handelen. Lijkt wel een koppel die via facebook een ruzie proberen op te lossen.gewoon netjes achter de schermen dit oplossen, maar misschien is er wel een rat in de kleedkamer die alles telkens naar buiten lekt. Gebeurt ook wel eens namelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4923 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Sevilla72
12.Osasuna71
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Ansu FatiAanvaller43
PedriAanvaller40
NetoKeeper40
A. GriezmannAanvaller40
TrincãoAanvaller40
L. MessiAanvaller41
Jordi AlbaVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

8 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren