Feyenoord lijdt ruime oefennederlaag tegen Borussia Dortmund

Zaterdag, 11 januari 2020 om

Feyenoord heeft zaterdagmiddag een ruime oefennederlaag geleden. Het team van Dick Advocaat verloor in Marbella met 4-2 van Borussia Dortmund, ondanks een goede eerste helft van de Rotterdammers. Feyenoord won drie dagen geleden met 3-2 van een andere Bundesliga-club, TSG Hoffenheim. De ploeg van Advocaat hervat de competitie over exact een week met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Feyenoord was in de eerste helft zeker niet minder dan Borussia Dortmund, maar werd toch tweemaal op achterstand gezet. De openingstreffer van de Bundesliga-club vond bovendien al na twee minuten plaats: een fraaie chip van Raphaël Guerreiro over Kenneth Vermeer. Twintig minuten later nivelleerde het team van Advocaat de tussenstand. Roman Bürki blunderde na een voorzet van Luis Sinisterra vanaf links, waarna Nicolai Jörgensen van dichtbij de gelijkmaker tegen de netten werkte.

Naarmate de eerste helft vorderde, had Feyenoord een licht overwicht en kwam Jörgensen net tekort om een rebound na een schot van Steven Berghuis te verzilveren. Op slag van rust was het toch weer Dortmund dat tot scoren kwam. Giovanni Reyna maakte in het strafschopgebied ruimte voor een schot en passeerde Vermeer op diagonale wijze.

In de tweede helft, met Renato Tapia na rust op de plaats van Leroy Fer, moest de ploeg van Advocaat definitief het onderspit delven, daar men het niveau van voor rust niet kon vasthouden. Na nog geen uur spelen dook Guerreiro vrij op voor Vermeer en scoorde hij met de buitenkant van zijn voet zijn tweede van de middag. Invaller Chris Führich schoot negen minuten later raak raak vanaf buiten het strafschopgebied.

Sam Larsson, Luciano Narsingh en Wouter Burger vielen in de laatste twintig minuten in, op de plaats van Jörgensen, Berghuis en Toornstra. Hoewel Feyenoord drie dagen geleden nog driemaal kon scoren in de slotfase van het duel met TSG Hoffenheim, hadden de spelers van Advocaat moeite om de nederlaag te verkleinen. Sinisterra, Tyrell Malacia én Narsingh kregen de bal er van dichtbij niet in en uiteindelijk was het Narsingh in de extra tijd die het slotakkoord verzorgde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Eerste helft echt een hele goede helft gezien. Wonnen elk duel op het middeveld maar onze kansen gingen er niet in. 2 de helft kwam tapia erin en heeft echt niks goeds gedaan opeens werd heel ons middeveld overlopen. En tegen dortmunt straffen die dat af.

1e helft prima. Kansen genoeg gecreëerd. Dortmund maakt de kansen gewoon meteen af. 2e helft helaas veel ruimte waarbij Dortmund nog makkelijker kon voetballen. Al met al een prima oefencampagne tegen 2 mooie tegenstanders. Duidelijk is dat Tapia 100% mag vertrekken echt wat speelt hij enorm slecht zeg..

Ruime oefennederlaag als je met 2 doelpunten verschil verliest? Knap! Al met al kan je gerust een verlies incalculeren als je tegen Dortmund speelt. Ze starten ook gewoon met de sterkste opstelling. Al met al geen schande.

11 januari 2020 om 14:00

Naja sterkste opstelling is het zelfde als een ruime nederlaag met 2 goals verschil. Een prima opstelling maar zeker niet hun sterkste

11 januari 2020 om 14:07

Vind ik niet. Een sterkste opstelling zal iedereen anders interpreteren maar buiten Balerdi en Reyna was het allemaal goed voor heel wat wedstrijden in het shirt van Dortmund.

11 januari 2020 om 14:14

Maar dat is Siem de Jong ook, terwijl je toch niet spreekst van de sterkste opstelling bij Ajax als hij er nu in staat. Naja goed ik ben nu een beetje aan het doordrammen, maar wat jij klopt gewoonweg niet. Je vindt het allemaal goede spelers, maar het is gewoon feitelijk nieut de sterkste opstelling.

11 januari 2020 om 14:24

Wat ik zeg, Balerdi kan je inwisselen voor Akanji of Zagadou en Reyna voor Hazard of Brandt. Verder zou deze opstelling prima aan kunnen treden tegen Gladbach, RB Leipzig of Leverkusen. Dan vind ik het echt niet slecht van Feyenoord dat ze met 2 doelpunten verschil verliezen (en Jorgensen die een doelpunt maakt).

11 januari 2020 om 14:00

Dortmund startte natuurlijk niet met de sterkste opstelling, maar alsnog is het geen schande dat Feyenoord met 2 doelpunte verschil verliest. Eigenlijk doen doelpunten er in zulke wedstrijden totaal niet toe, als er maar genoeg aanknopingspunten worden gevonden om op voort te bouwen.

11 januari 2020 om 14:05

Burki, Piszcek, Hummels, Witsel, Dahoud, Guerreiro, Reus en Sancho noem ik echt wel basismateriaal.

11 januari 2020 om 14:09

Dat kan jij zo noemen, maar Favre is toch de coach en die demkt er anders over. Witsel en Piszcek spelen wel veel, maar zijn geen onbetwiste basis. De rest uit dat rijtje wel. Dat is dus een half basis team en niet de sterkst mogelijk opstelling zoals jij beweerde. Zon Dahoud heeft 6 wedstrijden gespeeld, een Julian Brandt is echt minimaal een klasse beter en speelt veel vaker, net als Weigl. Piszcek is wel een ervaren goede kracht, maar vaak kiest Favre toch voor Zagadou en Akanji als het er echt om gaat.

11 januari 2020 om 14:32

Witsel is wel degelijk basis

11 januari 2020 om 14:35

Het doet echt pijn aan mijn ogen om jouw reacties te lezen omdat er alleen maar onwetigheid uit valt te lezen. Witsel is de belangrijkste middenvelder van Dortmund en onomstreden. Weigl is inmiddels verkocht aan Benfica. Buiten Dahoud, Reyna en Balerdi was dit het sterkste elftal van Dortmund. Daar zouden dan normaliter Hazard, Akanji en Schulz staan.

11 januari 2020 om 14:47

Schulz heeft 8 wedstrijden gespeeld, dat is minder dan Hummels, Akanji, Zagadou, Piszcek en Guerreiro. Hazard noem ik zelf ook en van Witsel zeg ik dat hij geen onbetwiste basis is, niet dat ie niet speelt. Onomstreden ben je als je alles speelt en dat doet Witsel niet.

11 januari 2020 om 15:03

@shorty Witsel is echt wel onomstreden hoor, zoals ElPhenomeno zegt de beste en belangrijkste middenvelder van Dortmund. De laatste maanden speelde hij minder, maar dat kwam omdat hij een blessure had opgelopen.

11 januari 2020 om 15:26

Schulz is een tijdje geblesseerd geweest. Dortmund speelt vaak diverse systemen dus ipv Schulz had ik ook Gotze, Delaney of Paco kunnen noemen. Hazard en Akanji spelen sowieso altijd. De 10de of 11de naam verschilt per wedstrijd. In ieder geval zijn dat niet Dahoud, Reyna of Balerdi. Witsel is sowieso the key player op het middenveld. Samen met Reus en Hummels de eerste namen die op het wedstrijdformulier staan.

11 januari 2020 om 14:02

De basis bestond uit Burki, Piszcek, Hummels, Balerdi, Witsel, Dahoud, Guerreiro, Reyna, Reus en Sancho. Alleen Balerdi en Reyna zijn geen gebruikelijke namen, verder was het de sterkste opstelling.

11 januari 2020 om 14:03

Dahoud speelt geen basis, poszcek ook niet

11 januari 2020 om 14:04

Laatste wedstrijden in de competite speelden weigl en brandt ipv witsel en dahoud, hazard op de plek rechtsvoor en Zagadou en nog een andere verdediger centraal met Hummels.

11 januari 2020 om 14:05

En dan vergeet je misschien wel 1 van de belangrijkste spelers Hakimi. Wat is die goed zeg.

11 januari 2020 om 14:06

Akanji, kon ff niet op zn naam komen.

11 januari 2020 om 14:07

Al is Witsel normaal gesproken absoluut een basisspeler, wegens blessure aan het gezicht inderdaad de laatste wedstrijden afwezig.

11 januari 2020 om 14:08

Inderdaad, ben helemaal Hakimi vergeten! Thanx Sander!

11 januari 2020 om 14:10

Fromthefires, klopt Witsel heeft bijvoorbeeld vorig jaar het merendeel wel gespeeld, speelt nu ook een groot deel nog wel, maar met de goede concurrenten als Weigl en Brandt, is ook hij zn plekje niet meer zeker.

11 januari 2020 om 14:11

Weigl is inmiddels speler van Benfica. Dan zal Dahoud zijn plekje innemen. Balerdi speelde ipv Zagadou of Akanji. Reyna speelde ipv Hazard/Brandt. Piszcek rouleert een beetje door het elftal, zeker als ze met 3 centrale verdedigers spelen. We moeten ook niet doen alsof nummertje 40, 42,48 en 52 in het veld stonden vandaag. Al met al een resultaat die niet beschamend is en wat ik liever zie dan een 2-0 overwinning (want dat zou volgens VZ begrippen een ruime oefen overwinning ipv een ruime oefennederlaag zijn?) tegen een club uit Oostenrijk of Griekenland.

11 januari 2020 om 14:15

Aah dat van Weigl heb ik helemaal gemist, denk je dat Dahoud daar vast komt te spelen dan? Ik denk dat Witsel en Brandt dan het duo is dat de voorkeur heeft voorlopig. Zeker Brandt liijkt me zeker van zijn plekje.

11 januari 2020 om 14:21

Normaal gesproken is het een soort 4-4-2 wat Dortmund speelt. Soms spelen ze een 5-2-3 formatie (zoals vandaag) maar dan met Sancho - Reus - Hazard (of Brandt) voorin. Het is onder Favre vaak Hazard of Brandt. Middenveld is dan Witsel met Guerreiro, Weigl of Dahoud. Geen idee hoe ze het verder aanpakken, maar van wat ik van ze gezien heb dit seizoen is het vaak zo dat met middenveld wel het middenveld blijft en niet dat Brandt als een soort van aanvaller speelt. Daarvoor kiest Favre meestal voor twee echte centrale middenvelders. Ik denk overigens wel dat Dahoud daar wel komt te spelen. Hij is ook meerendeel van de eerste seizoenshelft volgens mij geblesseerd geweest.

11 januari 2020 om 14:24

Aah oke, bedankt voor de aanvullende informatie! Laten we in ieder geval vooropstellen dat het momenteel geen schande is dat Feyenoord niet van Dortmund kan winnen, probeerde niet de indruk te wekken dat ik Feyenoord af wil vallen omdat het niet de sterkste opstelling zou zijm geweest. De eerste helft is belangrijk voor Feyenoord, daar zaten een hoop goede dingen in waar men mee verder kan. Uiteindelijk moet Feyenoord van Vitesse, Zwolle etc gaan winnen, niet van ploegen van het kaliber Dortmund. Althans nog niet.

Vorige wedstrijd met Tapia voor de defensie kreeg Feyenoord 2 goals tegen en nadat Tapia werd gewisseld scoorde Feyenoord 3 keer. Vandaag eerste helft zonder Tapia staat het 1-1. Tweede helft met Tapia vliegen de goals om de oren. Toeval? Al met al komt er wel steeds meer voetbal in de ploeg. Nu nog wat meer diepte op de flanken en ze zijn een stuk gevaarlijker voor iedere ploeg.

Ach het was een prima oefenpot met een resultaat dat je van te voren kunt verwachten. Fijn dat iedereen fit is gebleven. Het is nu toch wel duidelijk dat Tapia geen basis meer hoort te spelen, vooral met een aflopend contract. De bal 10 keer onnodig verspelen lukt een jeugdspeler ook nog wel.

Ik snap de titel niet want met 2 doelpunten verschil verliezen in een oefenwedstrijd tegen BvB is nu echt niet zo slecht. Duitsland is gewoon een stuk verder en zal altijd blijven als ons land. Iemand moet hier toch scherpere kopregels gaan schrijven.

4-2 tegen dit dortmund is gewooon een mooie uitslag. Want dortmund zit al jaren dicht tegen de wereldtop. En hebben altijd spelers waar je graag naar kijkt, en het spel is vaak ook om van te smullen dus 4-2 zegt miss zelfs dat feyenoord op de goeie weg is. Want ik denk dat onder stam tegen dit dortmund het een afslachting zou zijn geweest. En een spits is echt nodig want als het met jorg niet werkt dan moet je een plan b hebben en dat onbreekt bij feyenoord. Die isak is wisselspeler bij zij club,miss een optie? ik denk dat hij het beter zou doen als jorg en ik denk dat hij voor feyenoord wel haalbaar is voor half een jaartje.

11 januari 2020 om 14:16

Ik vond Jorgensen best redelijk spelen en gescoort.

11 januari 2020 om 14:50

Speelde ook niet slecht. Maar hij is wel wisselvallig en isak heeft het al heel goed gedaan in nl. En allebei willen waarschijnlijk ook naar ek. Advocaat is wel zo n trainer die de beste gaat laat spelen . Dus word het een gevecht voor die postitie want een motivatie kan zijn en goed is voor feyenoord, want de speler die speelt mag niet verslappen anders is hij zijn plek kwijt en miss ook ek misloopt.

11 januari 2020 om 20:40

Alexander Isak is tegenwoordig speler van Real Sociedad. Wel jammer want dat was anders een goede optie geweest.

4-2 is een prima resultaat. Hoezo ruime Nederlaag.

11 januari 2020 om 15:09

Met 2 goals verliezen is nooit een prima uitslag. Ben het wel met je eens dat een ruime nederlaag plaatsen weer onnodig provoceren is richting de Feyenoord aanhang. (Heeft Voetbalzone een handje van)

11 januari 2020 om 16:17

Sinds wanneer is verliezen prima?! Met zo'n insteek kom je nooit verder...

Lesje effectiviteit. Mag je je keeper wel aanrekenen. Wat mij betreft mag Bijlow erin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1521
2.Vitesse158
3.PSV137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. BijlowKeeper60
R. HapsVerdediger63
B. NieuwkoopVerdediger60
M. SenesiVerdediger61
S. BerghuisAanvaller66
B. LinssenAanvaller61
M. DiemersMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 6 6 1 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

TOTO's tips: Feyenoord kan werken aan zelfvertrouwen in Europees verband

Komende donderdag staat, na een flinke reeks wedstrijden, in de Europa League alweer de volgende uitdaging te wachten voor Feyenoord: Wolfsberger AC. Hoewel Feyenoord al twintig duels op rij ongeslagen is...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren