Gertjan Verbeek: ‘Als de wind verkeerd staat, adem je rook en as in’

Dinsdag, 7 januari 2020 om

Grote delen van Australië worden al weken geteisterd door bosbranden en daar ondervindt Gertjan Verbeek relatief lichte gevolgen van. De trainer van Adelaide United moet zo nu en dan trainingen afbreken als de wind rook en as meevoert naar het trainingsveld van zijn club.

"Als de wind verkeerd staat, adem je rook en as in. Soms moet ik de training afbreken”, laat Verbeek optekenen in gesprek met de Leeuwarder Courant. Onlangs hadden de spelers en technische staf ook last van de bosbranden tijdens de competitiewedstrijd tegen Sydney FC. “Ineens woei er allemaal rook, roet en as het stadion in. Ademen deed zeer en je kreeg de tranen in je ogen. De zon had gewoon moeite om door dat wolkenpak heen te breken."

De afgelopen dagen heeft het geregend in sommige delen van het land en viel er zo’n vijftien milimeter neerslag. Volgens Verbeek is er veel meer regen nodig om de bosbranden tegen te gaan. “Je houdt je hart vast, want de echte zomer moet nog gaan beginnen. De prioriteit ligt nu ook niet meer bij het blussen, maar bij het redden van mensen, dieren en gebouwen”, aldus Verbeek.

"De stad Adelaide is er redelijk gevrijwaard van gebleven, maar ook in de bergen, de Adelaide Hills, woeden de branden”, legt de trainer uit. “Dat is best ver weg van hier, maar als de wind verkeerd staat, ruik ik de brandlucht al als ik wakker word. Het is dan ook niet verantwoord om te trainen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door rugu)

Heftig om mee te maken hoor. Hoop dat ze daar snel uit die ellende komen en dat herf maar flink mag gaan regenen.

7 januari 2020 om 17:48

Helemaal mee eens. Het is echt heel heftig. Super sneu ook voor de dieren die komen te overlijden aan gruwelijke dood. Klimaatactivisten die ervoor zorgden dat de de brandzones verdwenen en de extreme droogte is de oorzaak. Hopelijk kan zo veel mogelijk zo snel mogelijk weer herstellen.

7 januari 2020 om 18:16

Dat extreme droogte hier de oorzaak van is, is volgens mij ook iedereen het over eens. ON: Zeer heftig wat daar gebeurd, dat gaat me echt aan het hart. Desondanks heb ik er weinig vertrouwen in dat Morrison al toe is om zijn hoofd uit het zand te halen en eindelijk de aard van de problemen eens te onderkennen. Toch eigenlijk bizar dat er zoveel geleden moet worden omdat een absolute minderheid nog in de middeleeuwen leeft en middeleeuwse theorieã«n aan houdt.

Wat daar gebeurd is echt afschuwelijk. De gevolgen zijn echt niet normaal. Zo heftig gewoon. Ik zag wat beelden pff niet om aan te zien. Echt zo zielig voor al die mensen, de dieren, het natuur zelf. Hopelijk gaat er meer regen komen.

Verschrikkelijk wat daar allemaal met de natuur en dier gebeurd. Evenals voor vele mensen die hun huizen en sommige zelfs hun leven verloren zijn. Off: kan je in Australië gesponsord worden door een grote fastfoodketen. Blijf dat frappant vinden, in sport een fastfood keten. Volgens mij was er ook een Spaanse club een aantal jaar geleden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Adelaide United


4 fans
Selectie
SpelersPositieW
R. McGreeMiddenvelder2310
R. StrainMiddenvelder220
P. IzzoKeeper250
N. MileusnicAanvaller225
K. OpsethAanvaller216
J. ElseyVerdediger211
M. JakobsenVerdediger261
Voor de complete selectie: Clubpagina Adelaide United.

118 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 28 september
Manchester United kan Andreas Pereira mogelijk op korte termijn lozen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren