Virage Nord in dubbelzinnige brief lyrisch en kritisch richting Depay

Zondag, 15 december 2019 om

De harde kern van Olympique Lyon heeft in een open brief aan Memphis Depay bewondering uitgesproken voor de manier waarop de aanvaller zich heeft opgesteld in de nasleep van de wedstrijd tegen RB Leipzig (2-2) van dinsdagavond. Depay ontstak in woede, toen hij na afloop van de wedstrijd een supporter opmerkte die een spandoek toonde waarin ploeggenoot Marcelo werd opgeroepen om de club te verlaten. De Bad Gones, de harde kern, vindt dat Depay zich als ware leider heeft opgesteld.

Men publiceert via de eigen kanalen een open brief aan Depay. Daarin wordt de aanvoerder enerzijds bewierookt om zijn 'krachtige' reactie, maar men is niet te spreken over de uitspraken die Depay later deed. Hij vroeg zich in een interview openlijk af wie er 'tijd heeft' om een ezel op een spandoek te tekenen, zoals het geval was. "We hebben allemaal kinderen, we hebben allemaal ons werk, wie heeft er de tijd om een ezel op een vlag te tekenen? Als je de tijd hebt om dit soort dingen te doen, dan moet je eens goed in de spiegel kijken. Ga iets anders doen", zei hij.

"Wij, de leiders van de Virage Nord (noordtribune, red.), schrijven deze lange brief zodat onze stem wordt gehoord", zo openen de Bad Gones hun statement. "Met je daden, je woorden en de mentaliteit die je dinsdag toonde, heb je jezelf ontpopt als de leider waar onze ploeg zo naar snakt. Misschien hebben we niet altijd op goede voet gestaan met elkaar, maar jouw vechtlust en jouw waarden komen overeen met die van ons." De supporters blijven echter van mening dat Marcelo niet thuishoort bij Olympique Lyon. De verdediger en de harde kern staan al langere tijd op gespannen voet met elkaar.

"We hebben in juni en in oktober gesproken met de voorzitter (Jean-Michel Aulas, red.) om hem duidelijk te maken dat het gedrag van de speler onacceptabel is, en dat hij de irritante gewoonte heeft om zich respectloos te tonen richting de club", luidt de brief. "Als er naar ons was geluisterd, dan hadden we hier vandaag niet hoeven staan." In oktober speelde Lyon in de Champions League tegen Benfica (2-1 nederlaag) en na die wedstrijden werden de spelers opgewacht op het vliegveld in Frankrijk. Daar ontstond een flinke woordenwisseling tussen Marcelo en de harde kern, die bijna leidde tot een handgemeen.

"Volgens mij kun je wel begrijpen dat we ons minder lief opstellen als we al zo vaak met de club hebben gesproken. Dan moeten we zeggen waar het op staat. Maar als een speler als een ezel voetbalt, dan mag hij niet op die manier worden afgebeeld?", refereert de harde kern aan de uitspraken van Depay. "Jij vraagt je af wie de tijd heeft om een ezel op een spandoek te tekenen? Dezelfde mensen die in hun vrije tijd sfeeracties voorbereiden en Frankrijk rondreizen om de ploeg te zien spelen die ze aan het hart gaat."Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door onlogisch)

Depay vindt het gewoon belachelijk dat iemand de tijd neemt om zoiets negatiefs te doen. Spendeer dan de tijd aan positieve dingen zegt ie eigenlijk. Maar de supporters vonden dit ook iets wat nodig was, dus niet negatief. Gewoon een andere interpretatie van twee kanten. Logisch. En dat ie als leider wordt neergezet door zijn acties, dat is dan mooi meegenomen 😉

15 december 2019 om 10:42

Toch mooi dan dat ze hun tijd spenderen aan een positieve dubbelzinnige brief..een soort kritische liefdesbrief richting hun nieuwe leider Depay.

15 december 2019 om 11:56

Stelletje zwakzinnigen zijn het. Als je invloed wilt hebben op t aankoopbeleid moet je als grootaandeelhouder instappen. Voor de rest heb je niets te zeggen over het aankoopbeleid. Paupers!!

15 december 2019 om 12:38

Komt op mij vooral over dat ze zichzelf enorm belangrijk vinden. Belangrijker dan de club. Dit zie je vaker terug bij 'fanatieke' supportersgroepen. Bijvoorbeeld eerste deel van een belangrijke wedstrijd weg blijven als protestactie. Ik vind het altijd een beetje sneu. Het is en blijft uiteindelijk gewoon een spelletje met 22 man op een grasveld en is entertainment. Ga je negatieve dingen lekker in iets anders steken. Snap de opmerking van Depay volledig.

15 december 2019 om 13:14

Ik weet niet hoe het zit in Frankrijk, maar in Zuid-Europa zijn het doorgaans de clubs zelf die de Ultra's belangrijk maken. Het is gewoon gesubsidieerd wedstrijden bezoeken. En vergis je niet in het ondernemerschap bij de leiders...al dan niet in de georganiseerde misdaad. Ze hebben wel degelijk veel invloed.

15 december 2019 om 14:45

"als je invloed wilt hebben op t aankoopbeleid moet je als grootaandeelhouder instappen."seems legit.als dat het geval was was de slavernarij nooit afgeschaft en hadden we in Nederland nog de 60 uur werkweek voor het proletariaat.

15 december 2019 om 10:44

Nja.. Je kan het nodig vinden, maar het is duidelijk dat het een negatieve insteek is, dat is niet echt een kwestie van 'interpretatie'. Ik vind het al heel wat dat ze Depay wel als leider zien, had ook tov hem nu een stuk negatievere houding verwacht. Maar ja aan de andere kant is je beste speler afbranden niet zo slim natuurlijk.

In alles lees je dat het niet om bijster intelligente personen gaat. “Als er naar ons geluisterd was dan...” tevens qua er tijd voor hebben slaan ze volledig de plank mis, het gaat om tijd steken in negatieve dingen natuurlijk, maar goed zoals ik zei die lui zijn nou niet echt uitblinkers in nadenken.

15 december 2019 om 10:45

Denk dat je zulke hersenloze wel in elke harde kern waar dan ook ter wereld tegenkomt

15 december 2019 om 12:04

Zo is het toch altijd met dit soort figuren? Ze denken dat ze degenen zijn die voetbal sfeer geven en de ekte ekte fans zijn. . Op Fr12 zie ik genoeg van zulke figuren die denken dat zelf vuurwerk afsteken zorgt voor sfeer in het stadion. Maar ondertussen zingt er niemand meer. En dat ligt dan weer aan prestaties/bestuur.

15 december 2019 om 13:03

Ja zo is het nou eenmaal. Zonder die figuren, zou voetbal nooit zo bekend zijn geweest. ‘There people who see. There are people who get shown. The are people who don’t see.’

Ik ben benieuwd hoe die zwakzinnige ultra’s op hem gaan reageren als het wereldkundig wordt gemaakt dat hij Lyon gaat verlaten. Laten zij hem dan met rust of gaan de pesterijen / intimidaties beginnen?

15 december 2019 om 11:29

Denk dat ze dan beter een grote spiegel kunnen halen. En voor hun vak neer moeten zetten als Depay weg gaat. Kan gelijk heel het vak hun eigen in de spiegel kijken waarom hun ster speler vertrokken zou zijn. Denk dat ze dat beter af zou doen dan pesterijen en intimidaties.

Ik vind het sowieso bijzonder dat supporters denken dat ze inspraak horen te hebben in het transferbeleid van hun club. Je mag natuurlijk je mening geven, maar als de club er niet in mee gaat heb je gewoon pech en zal je hem moeten accepteren.

'als naar ons geluisterd was'zou mooie boel zijn als de harde kern van een club het transferbeleid gaat bepalen.

Depay bewees met zij aktie dat hij een waardig aanvoeder is , die op komt voor zijn medespelers. Wat hij daarna zegt over het de tijd die iemand er insteekt om een ezel te tekenen en dat die iemand zijn tijd beter kan besteden , had hij beter achter wegen kunnen laten. Met zijn aktie op het veld liet hij goed merken hoe hij er in stond. En de supporters waarderen dat ook , blijkt....

Kijk dat Memphis opstond was goed maar waarschijnlijk meer voor hemzelf. Ben benieuwd hoe lang hij blijft deze leider van Lyon, want daar moet een leider ook in voorgaan.veder sloeg hij de plank compleet mis met zijn commentaar dat iedereen zo druk is. Dat zijn die supporters met werk en familie maar voornamelijk met het supporter van hun club. De club waar de spelers een aantal jaren voor spelen en veel voor betaald krijgen. Omdat voetbal populair is en omdat de club veel fans heeft. Die spelers hebben nog meer vrije tijd en zouden zich met het geld dat ze verdienen ook wat meer mogen inleven in degene die indirect hun salaris betaald. Als zo'n Marcelo domme opmerkingen maakt moet de aanvoerder hem duidelijk maken dat hij zich moet excuseren aan de club en de fans. Doet hij dat niet dan kun je dit verwachten. Natuurlijk heeft dat geen positief resultaat maar de verantwoordelijkheid ligt wel aan beide kanten en niet alleen bij de supporters wil je een positieve sfeer houden.ls Memphis nou echt een leider gaat hij in gesprek met die harde kern, Marcelo en Aulas zodat alles uitgepraat kan worden. Ik heb nu het idee dat Memphis dat niet gaat doen en alleen bezig is met zijn eigen vertrek.

15 december 2019 om 12:55

Dus spelers moeten nu aan tafel met supporters omdat iets hun niet zint? Wat is de volgende stap? Gaat een beetje ver vind je niet. Iedere club heeft wel een speler waarvan je denkt: laat hem maar gauw vertrekken. Dat zul je ook altijd houden. Maar om dit soort stomzinnige acties te houden gaat ook weer nergens over. Gewoon mondje dicht en de speler vertrekt vanzelf wel weer. Nu haal je weer een hoop gedonder en gezijk en negatieve reacties op je hals. Nee sorry ik zou als speler niet met de harde kern om tafel, laat staan voor zoiets.

Het stomste wat een club of spelers kunnen doen is zn horen naar de supporters laat hangen, al helemaal die lui die zich harde kern laat noemen alsof de gewonen supporters hun club niet steunen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Reims294
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Bertrand TraoréAanvaller160
R. GarciaUnknown
Anthony LopesKeeper200
A. RacioppiKeeper00
J. AndersenVerdediger161
M. BardVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

802 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Lyon 13 9 0 0
2018/2019 Olympique Lyon 36 10 5 0
2017/2018 Olympique Lyon 36 19 3 0
2016/2017 Olympique Lyon 17 5 1 0
2016/2017 Manchester United 4 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Olympique Lyon heeft beet en haalt vervanger Depay op in Spanje

Olympique Lyon heeft de gewenste vervanger van Memphis Depay binnen. De Franse club meldt maandagavond de komst van Karl Toko Ekambi, die tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren