Ajax schuift geldboete door naar daders en deelt stadionverboden uit

Donderdag, 12 december 2019 om

Ajax heeft een boete opgelegd gekregen van de KNVB van 15.000 euro, zo maakt de Amsterdamse club donderdagmiddag wereldkundig. De koploper in de Eredivisie krijgt de straf voor het afsteken van vuurwerk door meegereisde fans tijdens de uitwedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk op 19 oktober. Ajax gaat de boete sowieso verhalen op de daders en deelt daarnaast stadionverboden uit.

Ajax hoeft niet bang te zijn voor een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder uitpubliek, omdat de verantwoordelijken inmiddels zijn geïdentificeerd door de clubleiding. "Ajax wil nogmaals heel duidelijk maken dat ook wordt opgetreden tegen personen die op enigerlei wijze meewerken bij het afsteken van vuurwerk. Ook aan het zicht van camera’s onttrekken van (mede)daders, door bijvoorbeeld het omhooghouden van (span)doeken, valt hieronder", zo valt te lezen in een verklaring op de clubsite.

De regerend landskampioen meldt verder dat personen die zich met hulp van bivakmutsen en capuchons onherkenbaar maken ook een straf tegemoet kunnen zien. Daarnaast benadrukt de Ajax-leiding dat gecoördineerde sfeeracties op de tribunes geen enkel probleem zijn, maar dat onverantwoorde acties niet worden getolereerd. De Ajax-aanhang krijgt tot slot de opdracht mee om zich voorbeeldig te gedragen en voortaan geen vuurwerk meer af te steken bij wedstrijden.

De Ajax-supporters werden dit seizoen al eerder bestraft, want vanwege ongeregeldheden rondom het Champions League-duel met Valencia op 2 oktober waren fans uit Amsterdam niet welkom bij de uitwedstrijd tegen Chelsea op 5 november. De supporters besloten daarom om tegen RKC met vuurwerk een protestactie te houden, wat Ajax wederom op een straf komt te staan.


Poll

Terechte straf voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door orwell)

Dus de supporters proberen je te sturen elke week. Elke wedstrijd. En dan naait ajax ze zo. Tuurlijk is het niet deboelimg maar kom op.

12 december 2019 om 17:43

Van de wal in de sloot ja. Het is van de supporters gewoon oliedom (zacht uitgedrukt) om met vuurwerk te protesteren tegen een straf die ze opgelegd is vanwege vuurwerk.... Ze moeten er maar een keer van leren hoor.

12 december 2019 om 18:05

@kebabslipper Ik wist niet dat het als protest was ik dacht dat het gewoon als steun was.

12 december 2019 om 18:54

Ach ik heb geen medelijden met deze mensen. Ook in Madrid (maart) hadden ze de hele stad op stelten gezet met keiharde vuurwerk en ik weet dat het slechts een klein groepje is die dit doet maar wat mij betreft mogen ze het keihard aanpakken, dit tokkie gedrag. Het is 2019, gedraag je gewoon, helemaal als je in een andere stad bent. Op welke manier steun je je eigen club met vuurwerk? Dat is meer persoonlijk plezier en stoerdoenerij naar de tegenstander's publiek en naar de autoriteiten.

12 december 2019 om 17:45

De gasten die nu aangepakt worden steunen niet... die zijn een doorn in het oog.

12 december 2019 om 17:50

blij dat dit wordt doorgeschoven, Ajax neemt hier dus ook een standpunt mee in. En terecht!

12 december 2019 om 17:55

Mijn onderbuikgevoel zegt dat GOAT1908 zelf ook een supporter is die liever niet herkenbaar in beeld loopt, anders probeer je dit niet zo krom goed te praten.

12 december 2019 om 17:58

Ja heerlijk toch, niet horen is voelen. Hopelijk hebben ze er een aantal weken goed last van in de portemonnee!

12 december 2019 om 18:18

Volgens mij naaien deze "supporters" Ajax juist doordat Ajax de straf krijgt. Moet Ajax dan maar elke keer gewoon betalen? Dacht het niet vriend. Laat die gasten maar lappen. Dit is de manier om het uit te bannen. 15.000 eurootjes. De volgende keer denken deze in ieder geval wel even na denk ik

12 december 2019 om 19:14

Supporters die spelers racistisch bejegenen zijn er ook elke week. Waarom positief bij stadionverboden in dit geval, maar bij vuurwerk niet? Het is beiden niet geaccepteerd, dus waar ga je dan ene grens trekken?

No pyro no party, een geld boete kan ik begrijpen, een stadion vind ik zelf veel te zwaar. Dat zijn ook nog degene die bij nota bene een uitwedstrijd komen.

12 december 2019 om 17:44

No pyro no party wordt alleen geroepen door pyromanen. Andere mensen kunnen prima feesten zonder vuurwerk

12 december 2019 om 18:00

'Dat zijn ook nog degene die bij nota bene een uitwedstrijd komen.' Ja er zijn veel supporters die vanuit de omgeving van Amsterdam meerijden. Maar er zijn ook heel veel supporters van Ajax die om de omgeving van Waalwijk wonen en daarom speciaal naar die wedstrijd gaan. Je moet je gewoon gedragen punt uit. Dat Ajax die boete krijgt is zeer terecht. Maar eigenlijk kan Ajax er ook niet veel aan doen. Die boete laten betalen door de misdragers een hele goede oplossing! En stadionverboden uitdelen ook niet gek. Gewoon duidelijk zijn dat dit de regels zijn. We mogen in Nederland wel vaker wat duidelijker zijn.

12 december 2019 om 18:38

En waarschijnlijk zijn dat ook de mensen die zich bij uitwedstrijden zo voorbeeldig gedragen dat ze als beloning bijvoorbeeld Chelsea uit vanaf de tv mogen volgen.

12 december 2019 om 18:39

No pyro no party? Wat ben jij ontzettend dom zeg. Laat je even nakijken, en zoek naast voetbal eens een andere hobby voor de afleiding.

12 december 2019 om 18:48

Een stadion is best zwaar inderdaad. Wees blij dat je die niet hoeft te tillen. Hele logische stap van Ajax dit. Op deze manier kan het eindelijk eens ophouden met deze flauwekul. Als ze het in de portomonee gaan voelen en kans maken op een verbod houd het snel op. Hopelijk volgen andere clubs dit voorbeeld

Zullen wel weer een hoop moraalridders op af komen die dit terecht vinden maar ik vind dit persoonlijk zulke onzin. Dit zijn supporters die er elke week zijn uit en thuis, een beetje vuurwerk werkt sfeerverhogend en doet niemand kwaad. De heksenjacht die de KNVB maakt op fanatieke supporters is echt ongelofelijk. Pak dan de racisten en hooligans wat harder aan, niet personen die gewoon voor sfeer willen zorgen..

12 december 2019 om 17:50

Dus je bent een moraalridder wanneer je vind dat mensen zich aan de regels moeten houden... fascinerend! Volgens mij heet dat gewoon fatsoenlijk maar jij mag daar natuurlijk een andere mening over hebben

12 december 2019 om 17:59

Ja je aan de regels houden is niet meer van deze tijd. De meeste mensen spelen tegenwoordig voor eigen rechter, en zeg je hier iets van? Dan kan je (als je geluk hebt tenminste) alleen een grote mond terug verwachten. Iedereen doet wel eens iets fout of iets wat niet mag, maar word je gepakt? Neem de consequenties dan ook als een man en loop niet te miepen.

12 december 2019 om 18:00

Wat ik mij oprecht afvraag is het wettelijk recht wat de KNVB hier heeft. Natuurlijk, Ajax zal betalen, anders verliezen ze veel meer geld als de KNVB hun uitsluit in bijvoorbeeld de competitie of iets. Maar als supporter die geldboete doorgeschoven krijgt, en je betaalt niet. Wat gaat de KNVB doen dan? Je opsluiten? Een civiele rechtzaak starten waarin zij geld claimen omdat jij je niet aan regels hebt gehouden waar je niet voor hebt getekend? Zover ik weet is de KNVB geen bevoegd gezag binnen de Nederlandse wetgeving. Iemand die hier juridische correspondentie heeft of weet hoe het zit?

12 december 2019 om 18:09

@elendil - Veel van dat soort claims gaan via artikel 6:162 BW. Let hierbij op dat onrechtmatig niet hetzelfde is als onwetmatig, en dat je "ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt" min of meer kunt opvatten als schade ontstaan door je niet "normaal" te gedragen.

12 december 2019 om 18:09

Als ik 't goed heb ga je automatisch akkoord met de regels van de knvb als je een kaartje of seizoenkaart koopt, weet 't alleen niet zeker

12 december 2019 om 18:09

Denk dat Ajax het bedrag verhaald op de daders maar zelf de boete betaald. Denk dat het kan en mag, neem aan dat ze het hebben uitgezocht of dit juridisch haalbaar is.

12 december 2019 om 18:12

Er zijn regels en er zijn regels. Als het voetgangerslicht op rood staat en er is in geen auto te bekennen, blijf je dan ook wachten op groen licht? Ik bedoel dat zijn de regels. Zou je een boete verdienen als er een sneaky camera hangt die het registreert? Als je daarop ja zegt, ben je in mijn optiek niet fatsoenlijk. Ok, andere situatie maar dat blinde volgen van regels omdat het regels zijn, geeft me wel jeuk hoor. Het is ook nog eens een slippery slope naar het "tja, wij deden gewoon wat ons verteld werd" argument dat na misdaden tegen de menselijkheid gebruikt wordt.

12 december 2019 om 19:58

Hoop dat jij geen rechter of advocaat bent. Loop je door rood dan accepteer je het risico hier een boete voor te krijgen. Zo simpel is het nou eenmaal.

12 december 2019 om 22:44

En dan jank je met je fietsje door rood, terwijl ik met de auto kan wachten voor een rood stoplicht omdat jij het knopje hebt ingedrukt. Persoonlijk kan ik je op dat moment wel schieten en ik zou geen medelijden met je hebben als je een boete zou krijgen.

12 december 2019 om 18:19

Ik kan niet wachten op stadions vol moraal ridders. Gewoon met kinderen aar het stadion kunnen gaan en naast een supporter van de tegensyander kunnen zitten.

12 december 2019 om 18:21

Heerlijk toch, geen ME nodig, geen politie, gewoon zonder clubkaart naar een willekeurige wedstrijd kunnen gaan...

12 december 2019 om 18:41

Welkom terug in 1980, toen het nog kon, bij de mebeste clubs althans. Het is een utopische gedachte dat dat ooit nog kan. Leuk detail overigens dar als Oranje speelt men wel naast elkaar kan staan juichen etc....

12 december 2019 om 19:46

Zo hoort het wel te zijn. Regels zijn regels je mag geen vuurwerk afsteken behakve rond nieuwjaar dus gedraag je. Zover ik weet is alleen bij voetbal het niet mogelijk waar tegenstanders niet langs elkaar kunnen zitten. In America zie je hrt bij iedere sport, dasr kan jet wel maar hier niet?, zeg meer iets over het iq van de mensen die het hier doen. Want het iq van de meeste amerikanen schat ik soms ook niet hoog in

12 december 2019 om 18:41

Als het verbod nou met kleine letters in een pagina's dikke handleiding zou staan en er volgt een straf, dan zijn inderdaad de kleine letter lezertjes de moraalridders, door te zeggen het stond er wel. Kijk maar op pagina zoveel met een vergrootglas. Maar dit is niet nieuw maar is zovaak in de media geweest en het stadion is behangen met huisregels. Je kan het niet gemist hebben. Ik zag dat de volgende boete onderweg is, want tegen Valencia zag ik ook weer veel sfeervol vuurwerk, wat de UEFA maar niks vind. Jammer, dat mensen die gewoon zouden willen dat het stopt en men gezond verstand gaat gebruiken als moraalridders worden gezien.

12 december 2019 om 19:13

Het mag niet klaar.... hoe zou je het vinden als ik elke week gezellig je tuin versier met fakkels en jij daar telkens een boete voor krijgt? Wat is er zo moeilijk aan? Sfeer creëer je niet door fakkels en vuurwerk. Utopie. Hetzelfde excuus van rokers destijds door te zeggen dat het niet gezellig is als je niet mag roken tijdens het stappen. Het is gewoon dom.

12 december 2019 om 20:01

Ik vind het ook heerlijk om met een m16 door de koopgoot te schieten, maar ik doe het niet. Ben ik dan een moraalridder? Vuurwerk afsteken is verboden en ook al is het sfeerverhogend, het is gevaarlijk en er ontstaan elke keer weer brandjes. Dus een verbod is prima. En ik weet zeker dat goed gezang en muziek veel meer bijdraagt aan de sfeer dan vuurwerk waar je met een sjaal voor je mond en tranen in je ogen door de rook het veld niet meer kunt zien.

13 december 2019 om 11:56

Het is ongelooflijk gevaarlijk om vuurwerk te gebruiken tussen een menigte...... Ben ik nu een moraalridder? ..... Neen toch maar misschien heb ik een gezonde dosis verstand en respect voor de medemens..... Daar ligt het 'grote' verschil tussen ons .....

Volkomen terecht natuurlijk. Wie zichzelf brand, of zijn vuurwerk in een voetbalstadion, moet op de blaren zitten. Er kan ook prima sfeer zijn door enkel te zingen en hard te gaan voor je team. Gevaarlijke voorwerpen zoals onder andere vuurwerk wat schade kan richten aan personen en of stadion is nergens voor nodig. Het wordt tijd dat de mensen die daar verantwoordelijk voor zijn dus ook gaan boeten voor de daden die ze uitrichten.

12 december 2019 om 18:08

Denk dat Ajax het besrag verhaald op de daders maar zelf de boete betaald. Denk dat het kan en mag, neem aan dat ze het hebben uitgezocht of dit juridisch haalbaar is.

Dit zijn mensen die voor Ajax in de kou en regen overal naar toe reizen zodat ze naar hun geliefde club kunnen supporter.fakkels zijn gevaarlijk ..maar enige intentie van die supporters waren een beetje meer sfeer en atmosfeer te creëren. Ik snap dat het fout is ..maar het gaat erom voor wie ze het doen. Als je als directie 15,000 euro van je eigen fans gaat vragen ben je wel erg triest sorry !!! Fans zijn diegene die Ajax jarenlang staand houden en niet de directie of spelers. Overigens heb ik het gevoel dat de directie bij Ajax steeds meer arroganter beginnen te worden en ook de bigguys willen hangen. Nou ben wel tevreden met ze om eerlijk te zijn maar als je denkt dat je zelf groter dan Ajax en zijn fans bent mag je Oprotte !accepteer hen fout en begrijp voor wie ze het gedaan hebben. ( Het is net iemand die lijfwacht wilt ..maar niet wilt dat z´n lijfwacht geweld gebruikt)

12 december 2019 om 17:56

Voor wie doen ze het dan Becksss als ze het voor de club doen kunnen ze ermee stoppen die wil het niet namelijk. En zeker daar geen 15k voor betalen.

12 december 2019 om 18:15

Je begrijpt het niet. Die mensen zijn de club.

12 december 2019 om 18:22

De mensen zijn inderdaad de club, zó belangrijk voelen ze zich. Dan is het ook niet meer dan normaal dat ze gewoon betalen toch? Ze zijn immers de club

12 december 2019 om 18:23

Nou nee! Niet die mensen zijn de club. Miljoenen supporters zijn de club niet die supporters die dingen doen wat de club niet eens wilt.

12 december 2019 om 21:06

Man, weet je hoe veel geld, procentueel van hun inkomsten, veel van die mensen in de club hebben gestoken? Mensen die van jongs af aan diep in die club investeren met ziel en portemonnee? Dat is wat anders dan een seizoenkaartje fixen zodat je elk seizoen vier of vijf thuiswedstrijdjes mee kan pakken. En dan die vervelende rook voor je neus ook nog, bah!

12 december 2019 om 18:37

Ik hoop dat iemand jou een totaalpakket Nederlandse taal cadeau doet met de Kerst, mijn God.

12 december 2019 om 20:06

en je zus met een fles chardonnay zou het zeker wel afmaken ja

Ach hou eens op met dat uitdelen van boetes en andere straffen. Laten we blij wezen dat er beetje vuurwerk wordt afgestoken. Bij Ajax tegen valencia was dat ook sfeervehogend, prachtig om te zien. Van mij mogen ze doorgaan met vuurwerk.

12 december 2019 om 18:14

Of het sfeerverhogend is hangt er maar net vanaf aan wie je het vraagt. Als je een paar rijen erboven zit en de wind staat verkeerd is het vreselijk irritant. Daarnaast vinden ook veel mensen het getuigen van tokkiegedrag.

12 december 2019 om 18:19

Tja, ik vind die gast met die microfoon ook vreselijk irritant. Of mensen die met vlaggen voor mn neus blijven zwaaien. Daar heb je langer last van dan de rook van wat vuurwerk. En dat veel mensen het tokkiegedrag vinden, zegt ook weer iets over hen, zo laatdunkend.

12 december 2019 om 18:45

Gecoördineerde sfeeracties zijn wel toegestaan lees ik in het verhaal. Daar zit toch ook regelmatig gecoördineerd vuurwerk bij? Begrijp me niet verkeerd, ik vind het zeker sfeerverhogend maar is het dan niet verstandiger om het vuurwerk alleen gecoördineerd en dus toegestaan af te steken? Of zit ik helemaal mis en is vuurwerk sowieso in de ban?

12 december 2019 om 18:56

Gecoördineerde acties vanuit de club op het veld voor de wedstrijd mag wel gewoon met vuurwerk. Zie je ook regelmatig in de Arena bij de grotere eredivisie wedstrijden. Ga er maar vanuit dat er Zondag bij Az ook wat aanwezig zal zijn bij de re-opening van het stadion. Uiteraard is dat prachtig, maar helaas door de personen die met fakkels zijn gaan gooien, de zo genaamde tokkies, is het dus op de tribunes verboden omdat we nu eenmaal in een safety first cultuur leven.

Fanatieke supporters en beelden van pyro’s zijn zeer belangrijk voor de marketing van ajax. Het helpt ajax juist verder om de hele wereld op social media te bereiken en de spelers krijgen het gevoel dat ze bij een grote club spelen. Jammer dat zulke mensen een stadionverbod krijgen

12 december 2019 om 18:16

Als je weet dat vuurwerk afsteken in het stadion je club dikke boetes oplevert waarom doe je het dan als je het beste met je club voor heb? Ik snap daar werkelijk niets van. De spelers gaan er niet van spelen het is alleen leuk voor een klein deel van de supporters verder levert het niets op.

12 december 2019 om 18:21

Voor die mensen is "de club" niet de BV, de club is de mensen zelf. En zo is het uiteindelijk ook wel. Ik sta ook niet tussen de fanatiekelingen in de Kuip maar zonder hen was Feyenoord geen Feyenoord

12 december 2019 om 18:25

Willens en wetens je club keer op keer aan boetes helpen omdat je noodzaak voelt om te vechten, slopen of vuurwerk af te steken. Allemaal leuk en aardig hoor maar dan vind je jezelf en je stoere gedrag juist belangrijker dan het welzijn van je club.

12 december 2019 om 18:25

Zonder die club waren die supporters er ook niet het is natuurlijk een wisselwerking. Beide hebben elkaar nodig. Het zou een mooi zooitje worden als iedereen maar wat zou doen en iedereen de regels aan z'n laars zou lappen...

12 december 2019 om 18:16

Als je weet dat vuurwerk afsteken in het stadion je club dikke boetes oplevert waarom doe je het dan als je het beste met je club voor heb? Ik snap daar werkelijk niets van. De spelers gaan er niet van spelen het is alleen leuk voor een klein deel van de supporters verder levert het niets op.

12 december 2019 om 18:27

Dat soort beelden zijn, blijven en vind ik ook prachtig in de Kuip en gaan ook de hele wereld over, maar uiteindelijk is het simpel; vuurwerk mag gewoon niet. Zo is het opgesteld door de Uefa en heeft iedere competitie en iedere club zich (helaas) aan te houden. Zoals Ajax in dit geval ook zegt; gecoördineerde sfeeracties zijn goed, maar niet op eigen initiatief vuurwerk afsteken.

12 december 2019 om 18:46

Het is in essentie niet eens de Uefa, het gaat over brandveiligheid en komt dus gewoon van de lokale driehoek. Bonden moeten die veiligheid kunnen garanderen aan de bezoekers van hun sport.

12 december 2019 om 23:30

Is ook zo, maar daarmee wilde ik eigenlijk aangeven dat dit gewoon zo volgens de regels is van de Uefa, de bonden, etc. Dus in essentie zijn het simpelweg de regels die het verbieden.

Heel mooi, komen er weer wat plekjes vrij in het atadion, toch handig met n wachtlijst van 30.000 mensen

12 december 2019 om 18:22

De kassa gaat boven de emotie, dubbel gevoel bij. Ik snap het wel en toch vind ik het zwak.

Even serieus. Wie heeft er nu last van van fakkels ? En zo kunnen ze elke club boetes geven. En blijkbaar is de beveiliging ook niet goed

12 december 2019 om 18:51

Vrij weinig mensen zullen er last van hebben, probleem is alleen dat het niet mag. Die boetes krijgt iedere club ook echt wel als ze maar vaak genoeg de fout in gaan. Qua beveiliging: ik ben al in heel wat stadions in Europa geweest maar geen enkele club fouilleerd iedere supporter. Iets naar binnen smokkelen lukt dus altijd wel.

'voor bijvoorbeeld het omhooghouden van (span)doeken'' Waar slaat dit op dan. Lees ook al op de site dat het gaat over het dragen van een capuchon. Manmanman. Wat een droevenis. Ben zelf pro Pyro, maar goed het mag nu eenmaal niet, jammer genoeg. Dus dat daarvoor straffen worden uitgedeeld prima en dat Ajax de boetes verhaalt kan ik ook wel begrijpen. Maar voor het vasthouden van een spandoek, even normaal blijven doen. Stonden geen rare teksten of tekens op ofzo..

Goede zaak dit. Sfeeracties ok maar tegenwoordig weet je nooit wat voor vuurwerk er meegesmokkeld wordt en vooral hoe krachtig het is. Het capuchon verhaal is wel een beetje apart, het is winter in NL en ik zou ook een capuchon op kunnen hebben tijdens een wedstrijd🤔

Uitstekende zaak dat degenen die verantwoording dragen voor wangedrag nu ook de gevolgen mogen dragen. Dat ze daarnaast ook niet meer welkom zijn is ook niets anders dan logisch.

De kansloze kruistocht tegen het vuurwerk blijft maar doorgaan, afgelopen jaar heb ik meer dan voorheen vuurwerk in de Nederlandse stadions op de tribunes gezien. Wanneer gaan de bonden en clubs deze zinloze exercitie stoppen? Je hebt te maken met sfeergroepen door Nederland die op dit punt niet zullen inbinden. Of je nou met fanatieke Ajax, Feyenoord, Twente, Willem II, De Graafschap of PEC supporters spreekt : ze zullen niet inbinden en ondanks alle boetes en straffen doorgaan. In het buitenland trouwens idem dito, het is namelijk een manier van uiting, het hoort bij de beleving van de fanatieke supporters. Dan kun je wel als bobo je moreel verheven voelen en jouw manier van beleving opleggen en in het kader van ''regels zijn regels'' strict gaan handhaven ... maar op deze manier ga je helemaal niks bereiken. Het gaat ze ook niet echt om de veiligheid de mensen die zich hier zo nodig hard voor maken, want inmiddels ontstaan veel onveiligere situaties waarbij onder spandoeken allerlei vuurwerk afgestoken gaat worden. Nu krijgen we zelfs dat omstanders met capuchons bestraft worden omdat ze identificatie van daders moeilijker maken, waardor de volgende keer het halve vak zijn gezicht gaat bedekken. En zo gaan we maar door .... wat ooit misschien was bedoeld als maatregel de tribunes veiliger te maken is inmiddels een doel op zichzelf geworden. Maar goed, misschien is er nog wel een jaar nodig van kansloze sancties en prachtige sfeeracties voor nodig om dit duidelijk te maken.

12 december 2019 om 22:37

Als ze maar deugen bij de KNVB, een beetje vuurwerk... Er gebeurt nauwelijks iets meer rond wedstrijden, het lijken gvd wel musicals, of kerstmarkten, ook geen reet aan. Elke week worden er grensrechters of scheidsrechters afgetuigd, maar nee, Vuurwerk, da’s pas erg.

Volgens mij klopt het bovenstaande artikel niet. Een club kan namelijk geen stadionverbod uitdelen. Dit kan alleen de knvb. Dus ajax kan de daders alleen doorgeven aan de knvb.

13 december 2019 om 01:22

Een club kan wel een stadionverbod opleggen, evenals de Knvb.het verschil is dat een stadionverbod door de club alleen voor het stadion van de club geldt, terwijl een stadionverbod door de Knvb voor alle stadions geldt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller198
L. TraoréAanvaller51
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper190
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger183
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
Barcelona gaat zich versterken met de talentvolle Braziliaanse rechtsback Yan Couto. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren