Ronald de Boer trekt conclusie na debacle PSV: ‘Ajax heeft het wel ingezien’

Zaterdag, 30 november 2019 om

Ronald de Boer betwijfelt of het aankoopbeleid van PSV verstandig is geweest. Twee dagen na de kansloze nederlaag tegen Sporting Portugal (4-0) komt de analist bij FOX Sports tot de conclusie dat trainer Mark van Bommel een 'te jeugdig' elftal tot zijn beschikking heeft. In tegenstelling tot Ajax heeft PSV er niet voor gekozen om ervaren spelers aan te trekken en dat breekt de club nu op, denkt De Boer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door ahmedhossam)

Moet je ook wel de centen voor hebben natuurlijk. Ajax heeft een goede spaarpot opgebouwd en kunnen dit nu makkelijk doen. voor psv word het wel lastig om zo een potje sparen.

30 november 2019 om 20:17

Recent haalde PSV nog spelers als Moreno en Guardado... Tel daarbij op dat PSV dit seizoen meer dan €30 miljoen heeft uitgegeven... dan ligt het dus niet alleen aan een goede spaarpot.

30 november 2019 om 20:22

Plus de CL inkomsten van vorig jaar. En de verkoop van Angelino, Lozano en Luuk. PSV heeft best wat te besteden toch?

30 november 2019 om 20:25

Absolute buitenkansjes als Moreno en Guardado moet je natuurlijk niet als maatstaf gaan nemen. Normaal gesproken hebben ervaren spelers die zo weinig geld kosten de kwaliteiten van een Viergever of Schwaab.

1 december 2019 om 08:02

John de Jong is verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. Out de Jong.

30 november 2019 om 20:26

Het is wel makkelijk om nu Ajax aan te wijzen als de alwetende club die het allemaal beter weet, die hebben nu een poosje schitterend ingekocht gecombineerd met eigen talent maar met die spaarpot gaan die echt nog wel tegen een zeperd aanlopen. Als er zo een aankoop van 20/30 miljoen niet thuisgeeft dan is ineens PSV weer de verstandige.

30 november 2019 om 21:09

Ik geloof niet dat ze er zo een halen voor 20 of 25 miljoen. Maar ik wijs niet naar ajax ik gebruik hun als voorbeeld omdat ze ajax willen nastreven door gerbrands zelf bevestigd. Daarbij was het altijd het beleid van psv dat ze ervaren spelers hadden. Dus ik snap niet dat die nu niet gehaald zijn.

30 november 2019 om 22:43

Bij Ajax mislukken ook zeker (dure) spelers, maar bij psv is de afgelopen 2 jaar geen aankoop echt geslaagd op angelino na.

1 december 2019 om 00:26

Lozano ook gewoon hoor. Heeft PSV toch een mooi bedrag aan overgehouden.

1 december 2019 om 07:43

Als je als PSV een ervaren speler koopt , Affeley die al niet fit is en nog geen wedstrijd heeft gespeeld, dan kan je niet zeggen dat je goed bezig bent

30 november 2019 om 20:37

Ajax is gewoon slimmer in het aankoopbeleid. Tadic en Promes hebben tussen de 11-13 miljoen gekost, tuurlijk vangen ze wel aardig wat salaris, maar als je beseft dat Baumgartl en Bruma ook ongeveer evenduur waren. PSV mist gewoon leiders in het veld, en bij Ajax heb ik juist het idee dat het merendeel van de selectie de boel op sleeptouw kan nemen als dat nodig is. PSV legt haar eigen lot in de handen van een paar jonkies die ongelofelijk goed kunnen voetballen, maar die hebben zelf ook sturing nodig. Voorheen hadden ze nog een Luuk de Jong, een Guardado of Moreno, maar zo'n type loopt er niet rond. Degene die dat zou moeten zijn (afellay) is niet fit en dat is ook slecht gehandeld van Psv. Ajax haalt een Huntelaar terug en die is vanaf het begin een meerwaarde geweest.

PSV is totaal niet in balans en daar speelt het gebrek aan ervarenheid mede een grote rol in. Jammer voor PSV dat o.a. Affelay voetballend niks meer toevoegt. Geeft opnieuw een bevestiging dat de verantwoordelijke voor het aankoopbeleid een dikke onvoldoende heeft gescoord.

Ervaren spelers zitten er helemaal niet op te wachten om naar PSV te komen. Wat hebben ze daar te zoeken? PSV kan die spelers geen Tadic of Blind-achtige salarissen geven, laat staan dat ze transfersommen boven de 10 miljoen euro uit kunnen geven aan spelers zonder restwaarde.

30 november 2019 om 21:19

In het verleden heeft PSV niet anders gedaan, geld smijten en ervaren talent verleiden. Nu lukt t ze niet meer puur omdat het als organisatie steeds meer wankelt. Ze scouten te weinig intensief, Bruna had veel meer afgetast moeten worden. Eveneens als Baumgartl. PSV moet oppassen wil het geen 2e Feyenoord worden.

30 november 2019 om 22:11

Het pijnlijke is juist dat Bruma al hoog op de lijstjes van PSV staat nog voordat hij naar Galatasaray vertrok. Sindsdien is hij nergens geslaagd. Na drie jaar intensief volgen is er dus geen scout geweest die De Jong en Brands ervan heeft kunnen overtuigen dat deze jongen alleen maar snelheid met zich meebrengt en verder niets. Zijn basistechniek is beroerd, het lijkt of-ie met dozen om de schoenen voetbalt. Dat eindverantwoordelijken daar uiteindelijk het transferrecord voor verbreken en er mee wegkomen is bedrijfstechnisch zwaar onverantwoord. Om nog maar te zwijgen van aankopen als Baumgartl, Boscagli en Doan, die de club naar eigen zeggen ook al veel langer volgt. Bij Feyenoord halen ze Kelly en Johnston zonder dat er maar een scout of videoband aan te pas kwam. Dat is kwalijk, maar nog voor verbetering vatbaar. Maar als je als PSV spelers langere tijd intensief volgt en het blijken ook nog eens miskopen, heb je echt een probleem. Niet scouten kun je oplossen, maar slecht scouten is veel lastiger om op te lossen.

1 december 2019 om 01:59

@gomes1pav eens over Bruma, maar Doan, Baumgartel en Boscali is nog te vroeg om te oordeleb

1 december 2019 om 09:53

" In het verleden heeft PSV niet anders gedaan, geld smijten en ervaren talent verleiden. Nu lukt t ze niet meer puur omdat het als organisatie steeds meer wankelt ". Dan moet je er ook bij verteleen dat dat beleid is voortgezet toen dat door de op hol geslagen transfermarkt feitelijk al niet meer kon en de club bijna aan de rand van de afgrond heeft gebracht. Verstandige, verantwoordelijke en vakbekwame mensen leren van hun fouten en kiezen andere weg als de oude niet meer begaanbaar is. Dat is exact was Gerbrands en PSV hebben gedaan, dat mensen hen een gebrek aan visie verwijten, komt omdat ze zelf blind zijn. PSV heeft wel een duidelijke visie en die is ingericht naar de jeugdopleiding. Iedereen die niet alleen verstand heeft, maar daar ook gebruik van weet te maken, begrijpt dat bij zo een ommezwaai de kost altijd voor de baat uitgaat en je pas kan oogsten als er is gezaaid. Dat die mensen PSV een gebrek aan visie verwijten, komt door hun onrealistische verwachtingspatroon en de verwachting dat er meteen gewassen uit komen als je bolletjes in de grond stopt. En die verwachting berust op een misvatting. Supporters zijn overal hetzelfde en dezelfde geluiden die je nu in Eindhoven hoort, waren de eerste jaren na de Cruijffrevolutie ook in de Arena te horen en de Amsterdamse collegas van Gerbrands en De Jong kregen exact dezelfde verwijten naar hun hoofd geslingerd als zij. Van der Sar en Overmars zijn ondanks het gemor van de achterban stoicijns door gegaan met hun hervormingen, al hadden zij daarbij het geluk dat Frank de Boer een ondanks een matige selectie vier keer op rij kampioen wist te worden en daarmee een unieke prestatie leverde. De standvastigheid van de bestuurders van Ajax hebben de club geen windeieren gelegd en nog maar eens aangetoond dat de weg naar succes leidt langs het pad van visie en een consistent beleid. En dat een beleid dat is ingericht naar de waan van de dag een doodlopende weg is. Overmars en Van der Sar zijn bij Ajax door dezelfde personen die hen eerst verketterden, nu op een voetstuk gezet en ook de personen die nu om de scalp van Gerbrands en De Jong roepen, zullen die later weer tot keizer kronen als ook het nieuwe beleid van PSV haar vruchten gaat afwerpen. Als Gerbrands en Co tenminste voldoende ruggengraat hebben om net als hun collegas in Amsterdam op dezelfde wijze verder te gaan. Zo is het altijd al gegaan in de voetbalwereld en zo zal het waarschijnlijk ook altijd blijven gaan zolang er voetbal is.

1 december 2019 om 00:07

Dit is iets wat vaak wordt gezegd, maar iemand als Bruma verdient geloof ik 3,5 miljoen per jaar bij PSV. Dat zijn Tadic en Blindsalarissen

Vorig jaar kon je in de Champions League al goed zien dat de ik noem ze maar even kernspelers van Psv, de mannen die de selectie structuur en leiding zouden moeten geven, gewoon tekort kwam. Juist zij maakten veel fouten waar uiteindelijk tegendoelpunten uit voortkwamen. Zoet liet tot twee keer toe een houdbare bal door, Schwaab en Viergever verloren cruciale kopduels en Hendrix was als vertragende factor vaak een van de zwakste spelers in de ploeg. Intussen maakte Luuk de Jong indruk met zijn werklust en zelfs een paar goals, maar voor Europese begrippen was zijn voetballend vermogen natuurlijk zorgwekkend. De klasse van Angeliño, Lozano en Bergwijn kunnen die zwaktes niet compenseren; je hebt echt meer individuele klasse nodig dan wat PSV destijds had. En in plaats van anticiperen op de behoefte aan een kwaliteitsinjectie, legde PSV Zoet en De Jong langer vast met een verbeterd contract, haalde het afgelopen zomer geen directe versterking voor het centrum die van Viergever de reserve zou maken die hij eigenlijk hoort te zijn en haalde men Schwaab uiteindelijk weer terug omdat het behalve een teleurstellende Baumgartl niets beters kon vinden. Ironisch dat Gerbrands' boek 'de prijs van succes' heet. PSV betaalt nu namelijk juist de prijs van onvoldoende visie, vooruitziende blik en zelfgenoegzaamheid: geen Champions League-kwalificatie, geen overwintering in Europa, geen enkel uitzicht meer op titelwinst. Maar bovenal een ongebalanceerde selectie, waar kwaliteit en vertrouwen ver onder peil zijn en de technische leiding grossiert in excuses waarom het allemaal zo lastig is.

30 november 2019 om 21:29

@gomes1psvje ziet al meerdere jaren dat het ontbreekt aan visie. De afgelopen 3/4 jaar ben je een aantal keer kampioen geworden omdat Luuk de Jong steeds een prima seizoen heeft gedraaid. Met het hanteren van de lange bal straal je als topclub naar mijn mening niet veel uit. zowel AZ als Ajax kunnen ten alle tijde terugvallen op een goed positiespel. Dat ontbreekt al jaren bij Psv. Nu dat PSV het zo slecht doet, wordt het snel duidelijk dat er de afgelopen jaren onbegrijpelijke keuzes gemaakt zijn. Kijk daarbij naar bijvoorbeeld John de Jong, Mark van Bommel, de linksback positie, Rosario, keepers en centraal achterin en je merkt dat er wel heel veel fout is gegaan. Dat we eind november dan ook nergens meer voor spelen is de schuld van structurele fouten. Ik zie dit jaar als een tussenjaar, maar dat er heleboel moet gaan veranderen is duidelijk. Laten we hopen dat dit gaat gebeuren.

1 december 2019 om 02:00

@rossum psv kan nog de beker winnen

Wat PSV nodig is heeft zijn twee goede centrale verdedigers een goede linksback en nog twee middenvelders het liefst. Een box to box middenvelder en een ervaren controleur die voor balans op het middenveld zorgt. Eigenlijk zou je spelers als Baumgartl, Sadilek, Schwaab, Hendrix, Rosario, Bruma gewoon moeten verkopen. Ook uitzoeken waarom je uitmuntende aanvallers produceert maar weinig tot geen verdedigers. Heel apart.

30 november 2019 om 20:45

Moet je niet gewoon beginnen met het aanstellen van een nieuwe trainer? Meen me te herinneren dat Cocu anderhalf jaar geleden kampioen werd met Zoet, Brenet, Isimat, Schwaab, Hendrix, Ramselaar en Pereiro als basisspelers. Is het materiaal nu minder? Nee. PSV moet met het huidige materiaal van 90 procent van de Eredivisieploegen makkelijk winnen.

30 november 2019 om 21:21

ik Heb ook het gevoel dat deze trainer de spelers en het team niet beter maakt. Er is veel kritiek op Schwaab (en in de huidige vorm terecht) maar het was een meer dan stabiele verdediger die in de ere divisie bij de 3 beste verdedigers hoorde. Hier is weinig van over. Daarnaast lijkt het spel meer op toeval gebaseerd dan op vaste patronen.

30 november 2019 om 21:23

Dat ben ik met je eens. En ook een Hendrix, Pereiro waren onder Cocu nuttige krachten. Niet super, maar wel goed genoeg voor top Eredivisie. Van Bommel laat die jongens niet in hun kracht voetballen

30 november 2019 om 23:25

Ik denk wel dat het nu niet meer kan met die selectie, want Ajax is veel sterker geworden.

Het is een combinatie van. Een te jonge selectie met ervaring die geen toegevoegde waarde hebben en een coach die er niet mee kan omgaan.

Volgens mij is het eerst een kwestie van talent. Malen, Ihattaran en Bergwijn zijn nog jong, maar hebben talent. Bruma, Doan, Baumgartl en bijvoorbeeld Boscagli komen niet precies meteen uit een jeugdafdeling. Spelers als Zoet, Dumfries en Hendrix zouden in principe de genodigde ervaring moeten hebben, niet? Vind echt dat het grootste probleem te weinig kwaliteit is.

PSV heeft jaren wel geïnvesteerd in oudere spelers (een guardado, Moreno, van Ginkel of een de jong). Vorig jaar was het verschil tussen de clubs heel klein, en was de wedstrijd in Amsterdam cruciaal, waarbij psv ook kansen had hem te winnen. Dit jaar slaat psv wel door met jonge spelers. Het is alleen de vraag of psv de (belachelijk) hoge salarissen van Ajax wil betalen.

1 december 2019 om 01:26

Bij PSV willen ze die salarissen wel betalen maar kunnen dat niet en te maken met de grote verschillen in hun begroting en wat heb je op de bank staan. Die kloof gaat alleen maar groter worden omdat Ajax bijtijds internationaal aan de weg aan het timmeren is zodat de begroting dat nu al 110 miljoen is gaat verdubbelen of in iedergeval het streven daarna.

Het ligt echt niet alleen aan de selectie, met deze spelers moet psv ook bijna alle clubs in de ed kunnen verslaan. Ajax en AZ mss niet maar de rest echt wel. Met malen, inhatteren, Bergwijn, Gakpo, Dumpfries heb je gewoon topspelers in huis. Dan zijn Swaab, Viergever, Hendrikx, Gutti en Unnerstal/Zoet ook gewoon prima spelers voor erbij. De klik met Van Bommel is er gewoon niet, lijkt wel of het elke week minder wordt.

Het probleem van PSV is inderdaad het middenveld, op het middenveld speelt geen enkele ervaren spelers die al veel meegemaakt heeft, dan denk ik bijvoorbeeld aan spelers oa Strootman. Die zou PSV kunnen helpen het niveau omhoog te brengen.Ik heb het idee dat Dumfries dit alles moet oplossen terwijl hij geen ervaring heeft hoe het is om buiten de Eredivisie te voetballen. Hendrix, wat moet je hiervan denken?In dit geval had PSV er alles aan moeten doen om Strootman te halen. Afellay zou een optie kunnen zijn maar hij speelt erg weinig de laatste jaren en is ook geen echte leider.

De speler die gehaald is en die ervaren is , heeft nog geen minuut gespeeld in het eerste van PSV. Affeley is natuurlijk wel.een ervaren spelers, maar niet fit om te spelen. Schijnt blijkbaar heel belangrijk te zijn in de kleedkamer en op de tribune en voor het begeleiden van neus in talent , alleen win je er geen wedstrijden mee..

Kwaliteit is er genoeg. Iig voor de Eredivisie. Er ontbreekt te veel ervaring, vertrouwen en visie. Denk ook dat ze moeten afstappen van 4-3-3 naar 4-4-2 nu. Unnerstall - Dumfries Schwaab Baumgartl Viergever - Hendrix Ihattaren Pereiro Gutierrez - Malen Bergwijn

Het grappige van deze situatie is is dat het feitelijk de omgekeerde wereld is. Ajax heeft ingezien dat je met alleen (talentvolle) jeugd geen succes haalt. Ze investeren eindelijk en halen ervaren krachten en voilà: instant succes. PSV heeft over het algemeen een goed aankoopbeleid gehad en durfde ervaren spelers als Guardado en Moreno te halen. Op de een of andere manier zijn ze daar vanaf gestapt en halen ze jeugdige spelers/ stellen ze jeugd op. En alhoewel dat vorig seizoen nog veel verbloemde aangezien het puntenverschil tussen Ajax en PSV minimaal was is het dit seizoen kommer en kwel voor de Psv'ers.

Het voordeel aan deze jonge groep is weer dat je volgend jaar weer gewoon beter kan zijn. Stel dat je hetzelfde draait en je hebt alleen maar Jan-Arie van der Heijdens in het elftal. Dan weet je nu al dat het volgend jaar ook niet beter wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder182
C. GakpoAanvaller184
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller123
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren