‘Ajax geeft slecht signaal af door 25 miljoen euro te bieden voor Reinier’

Vrijdag, 29 november 2019 om

Vrijdag bracht De Telegraaf het nieuws dat Ajax een bedrag van 25 miljoen euro heeft geboden voor de zeventienjarige Braziliaan Reinier. Valentijn Driessen, chef voetbal van het dagblad, vindt het geen goede zet van de Amsterdammers en stelt dat de Eredivisionist meer aandacht zou moeten besteden aan zijn eigen jeugdopleiding.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Doet Ajax er goed aan om 25 miljoen euro te bieden op Reinier?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door amazingninja)

Op zich zegt hij hier niets geks. Is toch ook belachelijk om voor een 17-jarige 25 miljoen neer te tellen? En ook voor ajax is dit geen bedrag om een 'gokje' mee te wagen. 17-jarige gast, is nog maar de vraag hoe die aard aan de andere kant van de wereld.. Nee ik zou er geen 25 mil voor betalen.

29 november 2019 om 20:15

Mo van PSV, is ook 17 jaar, heeft zich bewezen in eredivisie. Ajax mag daar voor mijn ook zomaar effe 30 miljoen voor neer leggen hoor? Maar psv gaat daar natuurlijk niet mee akkoord.

29 november 2019 om 20:19

Dat is nu precies het punt van Amazingninja. "mo" heeft zich bewezen (vind ik een vrij vroege conclusie, ik zou zeggen laat zich zien) in de Eredivisie. Het gaat er om dat je niet weet of zo'n jongen hier gaat wennen. Het is een andere cultuur, ander weer en ga maar door. Hij heeft genoeg voorgangers die totaal flopten in Europa.

29 november 2019 om 20:31

Het bedrag voor Ihatarran zit wat anders in elkaar. Ajax en PSV zijn concurrenten van elkaar, dan betaal je al meer. Ook heb je met Ihatarran de zekerheid dat hij zijn draai vind in Nederland. Ik denk dat dit punt nog wel eens onderschat wordt: er is ook een leven buiten het voetbal en zeker voor Zuid-Amerikanen, waar familie heel erg belangrijk is, ligt heimwee al snel op de loer. Zeker voor een 17-jarige gast. Die jongen is nog niet eens volwassen.

29 november 2019 om 21:08

Waarom gaat niemand in op t lul verhaal van Valentijn? Alleen Neres geslaagd uit zuid Amerika?? Vergeten we voor t gemak dan even Sanchez, Tagliafico en Martinez? Terwijl Alvarez in mindere mate ook geslaagd is.

30 november 2019 om 01:22

Hij heeft ook genoeg voorgangers die het volgens mij wel prima afgingen toch. Volgens mij spelen er nu twee jochies bij real voor samen 100 miljoen die al gekocht waren toen ze net 16 werden. Daar twijfelt toch ook niemand meer aan.

30 november 2019 om 11:59

@jdg84 Maar die jochies speelden op hun 16de nog in Brazilie. Die zijn toen gekocht, maar later pas naar Madrid gegaan.

29 november 2019 om 20:17

Ik ben benieuwd wat Ajax er zelf over kwijt wil , of ze dit willen bevestigen of niet . Tot nu toe is het de Telegraaf die dit verteld ...

29 november 2019 om 20:27

Tja iedereen weet natuurlijk dat Ajax geld heeft nu en maakt hier maximaal gebruik van

29 november 2019 om 21:36

@amazingninja dat ligt eraan hoe goed die jongen kan voetballen. als het een talent van de buitencategorie is kan het zomaar een koopje zijn

29 november 2019 om 22:10

Oke, ik ben toch een beetje van mening veranderd.voor mijn mag je wel een een gok wagen als Ajax zijnde.je moet in ieder geval niet de nummer twee van Nederland een zak met geld geven, dus PSV kan er wat mijn betreft naar fluiten dat Ajax bergwijn of malen gaat kopen... Als als malen en bergwijn nou bij Feyenoord of een club daar onder gespeeld hadden dan had ik groen licht gegeven omdat Feyenoord ver ver verwijderd is van de club ajax.verder denk ik dat 25 miljoen wel veel is, maar als je dit gespreid kan betalen in 4 jaar ofzo, dan valt het opeens allemaal mee.maar 25 miljoen is veel geld...en dan nog zou ik wachten tot na het seizoen.gespreid betalen zou Ajax voor alleen het grootste talent moeten betalen en dat zou je maar een keer in de 10 jaar moeten [email protected] verder is het belangrijkste dat ten Hag een beter contract kan tekenen dan hij nu heeft.ten Hag is op dit moment belangrijker dan Marc overmars op dit moment.ten hag is wat mijn betreft veel belangrijker om deze man volgend jaar binnen te houden.ten Hag overstijgt op dit moment Marc overmars.

30 november 2019 om 00:14

Volgens mij heeft Valentijn deze jongen nog niet gezien. Die is het echt wel waard...ze lopen hier nu eenmaal niet al steek je 300 miljoen in je opleiding, Messi wordt ook gewoon geboren, alleen ze komen nu eenmaal niet allemaal of slechts zelden uit Nederland.

30 november 2019 om 20:11

Hmmm. 40 miljoen volgens Driessen. 25 Is niet genoeg gebleken

Het gaat om de vraag of je in de jeugd voldoende spelers hebt die kwalitatief ver genoeg zijn om Ajax 1 te halen. En zelfs als er spelers zijn die Ajax 1 kunnen halen (Taylor, Unuvar) dan is het de vraag of zij direct kunnen brengen wat een Reinier kan brengen. Ik heb blind vertrouwen in dit technisch hart dat zij deze afwegingen juist maken.

29 november 2019 om 20:48

Ja en helemaal als er een leegloop is. Er zullen na dit seizoen best wel spelers vertrekken die je dit seizoen binnenboord hebt kunnen houden. Mochten er 4 a 5 man vertrekken dan zal je ook vers bloed van buiten de club moeten halen. Ik geloof niet dat je ineens 5 talenten hebt die basiswaardig zijn. Maar zoveel geld voor een 17 jarig talent vind ik dan wel weer een enorme gok en niet iets voor Ajax.

29 november 2019 om 22:56

Het is net zo goedde vraag of een zeventienjarige Braziliaan direct wat kan brengen in een nieuw team in een nieuw land met een nieuwe cultuur. Dan zou ik toch het geld besparen en de aandacht steken in Naci Unuvar, die de club al kent, een enorm talent is en slechts een jaar jonger is dan deze Reinier. Je moet natuurlijk altijd open staan voor grote talenten, maar juist op deze positie is Ajax al ruimschoots voorzien. Ik vermoed dat de RvC ook van mening zal zijn dat een dergelijke investering niet verantwoord is als je zelf al een toptalent in huis hebt.

29 november 2019 om 23:09

Reinier speelt vooral CAM, maar kan ook op alle andere aanvallende posities spelen, terwijl Unuvar vooral linksbuiten speelt. Wat mij betreft zouden ze prima samen kunnen spelen.

30 november 2019 om 02:27

Met alleen Unuvar ga je het niet redden. Om tot de echte top te behoren zul je doorlopend moeten investeren, en wellicht ook in zulke spelers als Reinier. De echte topclubs betalen ook zomaar miljoenen voor jeugdige spelers, dus waarom Ajax niet. De kweek uit eigen jeugd gaat natuurlijk gewoon door, maar de lat zal ook daar hoger gaan liggen. Overigens is het maar de vraag wat hiervan waar is. Eerst ff nieuws de wereld inbrengen zodat Driessen vervolgens interessant kan doen met dit artikel.

Met zulke berichten weet je gewoon dat het Valentijn is. Waarom zou je niet proberen als Ajax zijnde iemand te halen die een van de grootste talenten van Brazilië is? Ajax is niet meer die club van paar jaar terug. Talenten krijgen heus wel hun kansen, maar ze zullen harder moeten werken dan van te voren.

29 november 2019 om 20:28

Zodra ik na het klikken lees wie het schrijft verdwijnt bij mij al direct alle motivatie. Ik ben van mening dat Ajax de eigen jeugd zeker niet moet vergeten, maar heb niet het idee dat ze dat doen. Voor de jeugd is de stap naar het huidige Ajax niveau gewoon groot. De enige fout die ik wat jeugd betreft momenteel genaakt vind worden is het minuten geven aan De Jong ipv een jeugdspeler.

29 november 2019 om 23:02

Snap wel wat je zegt, het niveau ligt nu enorm hoog. Maar kan een buitenlandse speler van die leeftijd daar dan wel aan tippen? Dat is net zo goed dr vraag, toch? Plus die zal moeten wennen aan van alles en nog wat. Ik vind dit een lastige kwestie. En waar je mee eindigt daar ben ik het volkomen mee eens. Had Gravenberch dan ingebracht ipv Siem de Jong.

Je moet toch iets met je geld? En ajax heeft nog heel wat stappen te maken om bij het niveau van liv/city te komen. Je kunt n iiet op elke positie elke lichting een topper opleiden. Die Reinier lijkt me een prima aankoop.

29 november 2019 om 21:37

Oprechte vraag: op welke manier denk jij dat het mogelijk is voor Ajax om structureel op het niveau van Liverpool of Manchester City te komen? Mijns inziens is dat een utopie namelijk.

Zijn er nog andere bronnen dan de Telegraaf die dit bedrag bevestigen ? Of komt dit van een van de 'betrouwbare' bronnen waar Driessen en Derksen er een aantal van hebben

29 november 2019 om 20:17

Driessen en Derksen zijn 1 pot nat, zolang ze maar aan de poten van Eric kunnen zagen zullen ze het niet bij laten. Zelfde liedje als met Promes, Derksen vond het aan belachelijke aankoop die nergens geslaagd was. Nu speelt die uitstekend, ipv van zijn ongelijk toe te geven. Begint die over een mishandeling met ex?

29 november 2019 om 21:39

@desleyafc veel Ajax supporters zijn ook wel extreem gevoelig hoor. het is niet zo dat Derksen bepaalde spelers of trainers van Feyenoord of PSV nooit hebben afgezeken. laat iedereen lekker zijn eigen mening hebben. als iedereen hetzelfde zou denken over alles was het maar een saaie wereld

29 november 2019 om 21:59

Het gaat er over of er ook nog andere media dit verhaal bevestigen dat Ajax een bod vegan 25 miljoen heeft neer gelegd, of dat Ajax dit bevestigd ?

29 november 2019 om 22:09

@bossie.ok, dat zou ik niet weten. de tijd zal het uitwijzen of deze jongen wel of niet serieus in de belangstelling stond van Ajax

29 november 2019 om 23:03

Wat iedereen lijkt er al van uit te gaan dat dit waar is en dat is wel vreend , omdat de meeste hier de Telegraaf/Driessen niet zo hoog hebben zitten. En veel van dit soort verhalen bleken helemaal niet of gedeeltelijk waar te zijn. Maar ja als het waar is zullen ze bij Ajax ook wel de voor - en nadelen tegen elkaar hebben weg gestreept en dan met dit bod zijn gekomen . Als ze hem voor dit bedrag kunnen krijgen zal dat wel een koopje zijn en denken ze dat ze hem voor meer kunnen verkopen . Het zal meer met dat te maken hebben , dan dat ze geen vertrouwen hebben in hun eigen jeugd .....Business...

Hij heeft wel een punt, maar als je echt wil doorstoten naar de top is alleen de eigen opleiding niet genoeg. Het is naïef om te denken dat je een heel elftal jeugdspelers kan opstellen en dan stelselmatig echt mee kan doen in de CL. Als de nieuwe Frenkie de Jong in de jeugd rondloopt, kopen ze echt geen CM voor 25 miljoen. Loopt-ie er niet, dan heb je daarvoor nu een hele dikke bankrekening.opleiden is mooi en hoort bij Ajax, maar je moet ze er niet inzetten omdat het eigen jeugd is. Je moet ze erin zetten als er geen beter haalbaar alternatief is. Naja, kan wel, maar dan ga je de absolute top niet definitief halen.

29 november 2019 om 22:59

Maar bij Ajax loopt nu juist wel een toptalent rond op de positie van Reinier, Naci Unuvar. Dan is het toch wel gek om met tientallen miljoenen te smijten voor iemand die vermoedelijk net zo goed tijd nodig heeft om een vaste waarde te worden.

29 november 2019 om 23:26

@HijNiet! Unuvar is nog niet zo ver, vooral fysiek niet. Ik denk - mocht Ajax hem echt willen halen - dat het plan is om hem voor komende 2 jaren te halen en dan dik verkopen. Vervolgens Unuvar zijn plek overnemen.

Een journalist die een journalist interviewt is al tragisch. Het verhaal van Driessen is ook ongeloofwaardig. Een paar jaar geleden ajax afbranden omdat ze het met eigen jeugd probeerden en nu zeggen "ik heb liever eigen jeugd". Journalisten schijnen hetzelfde geheugen als politici 'te hebben.

29 november 2019 om 21:41

zo kan je ook alles verdraaien. mensen zeiden toen Ajax moet ook ervaring in hun selectie hebben want de gemiddelde leeftijd van Ajax lag toen altijd rond de 21 jaar ofzo. achteraf hebben die journalisten dus wel gelijk gekregen want sinds de komst van de ervaren Blind en Tadic draait het een stuk beter bij Ajax

29 november 2019 om 21:54

Ajax had toen een mix van te jong en te oud (de Heitingas). Financieel waren goede spelers van 28 niet haalbaar of met de psv/brands constructie waarbij ze na een paar jaar vrijwel gratis de deur uitliepen. Ajax heeft de centjes verstandig opzij gelegd en eerst een goede buffer opgebouwd en toen Blind en Tadic gekocht (waar Driessen ook al commentaar op had). Dat heeft ajax goed gedaan en die credits zijn voor Overmars en Co en niet voor Driessen die altijd maar loopt te jammeren. Ik ben het vaak met je eens Japie krekel maar ik draai hier niet, dat doet valentijn..

29 november 2019 om 22:08

@soccersupp dat kan hoor, ik weet niet precies wat Driessen toen heeft gezegd maar ik had het meer over de algemene mening van de journalisten destijds

Waar maken ze zich druk om. Dit soort spelers worden toch na 2 seizoenen weer weggekocht dus als er niet een talent uit eigen jeugd is die er klaar voor is dat is dit gewoon een goede keuze. Ajax wil weer meedoen in de top van de CL dus ja dan heb je aankopen nodig. Nu doen we eindelijk weer mee Europees en dan begint dat gemiep weer over eigen jeugd. Die eigen jeugd komt er wel. Maar niet het hele elftal vol zoals iedereen jaren geleden graag wilde zien. Dat werkt gewoon niet meer in deze tijd.

Ik blijf het toch vreemd vinden. De Telegraaf brengt dit gerucht (want dat is het nog steeds) en dan krijgt mijn favoriete Valentijn, die nota bene werkt voor de Telegraaf, het platform om weer allerlei conclusies te trekken op basis van een gerucht. Ik word er wel een beetje moe van hoor.

De enige die is doorgebroken is Neres? Hij vergeet voor het gemak Davidson Sanchez, Tagliafico en Martinez vergeten. Alvarez is de vraag, maar zie ik vooralsnog absoluut niet in waarde kelderen. Ajax moet juist op de posities versterking aantrekken waar minder talent in de jeugd rondloopt. Je moet voorbereiden op een vertrek van Donny en Ziyech. Alleen al met deelname aan CL heeft Ajax €40 miljoen binnengehaald. Veel geld op de bank heeft ook geen zin, investeren is goed, doe het dan maar goed! Zoals in Olmo of deze jongen. En met een jongen van 17 jaar kan het zich ook nog dubbel terugverdienen.

Ajax geeft een goed signaal af door het volgende Braziliaanse toptalent uit de A categorie te binden als dit lukt.commercieel briljant, qua niveau verhoogt het de concurrentie en grote kans dat er een veelvoudige transfersom tegenoverstaat als hij presteert. Wat ben ik blij dat Driessen maar een journalistis.go for it Overmars.

29 november 2019 om 21:25

Precies dat, stel dat Reinier wordt gekocht voor 25 miljoen en volgend jaar op zijn 18e met ajax schittert op de cl en een hoog niveau aantikt, zie ik hem gewoon voor 60+ miljoen vertrekken. Blijft hij dan nog een jaar en doet hij t weer enorm goed heeft ajax gewoon een nieuwe transferrecord

29 november 2019 om 21:39

En als hij zijn been breekt of last van heimwee wordt het een gigantische miskoop, de flop van de eeuw. Ik verwacht dat het risico voor Ajax momenteel te groot is en ik vermoed dat 25 miljoen niet genoeg is om hem te halen.

We moeten eens ophouden met dat gezwets over eigen jeugd! Ja natuurlijk heeft dat de voorkeur...maar statistisch gezien hebben grote landen meer betere spelers. Je kan niet alles uit eigen jeugd oplossen.dat is de reden dat we jarenlang niets voorstelde in Europa. Zolang clubs uit de grote Europese competities alle spelers kunnen kopen, zal je daarin mee moeten gaan waar mogelijk, of aanvaarden dat je net als de rest in NL niet meer meedoet in Europa buiten een sporadische opleving.ajax zou niet zo goed scoren momenteel in Europa, hoewel ze nu best veel Nederlandse spelers hebben, maar keyplayers komen nu toch ook uit voornamelijk andere landen.ik juich het toe dat we grote spelers kopen. Wat goed uit de jeugd is komt wel. Vergeet niet dat Ajax een grote selectie nodig heeft om op meerdere fronten te strijden.dus ja Valentijn...je gezwam slaat zoals gewoonlijk nergens op.

30 november 2019 om 20:19

Grote landen? Volgens mij staan Rusland, China, Canada en de VS best wel hoog qua grootte... Noem eens vijf toppers uit deze landen. Nee niet per land, maar totaal om het makkelijk te maken. En dan mag je India en Australië ook mee laten doen.

Het valt zeker te proberen als Ajax zijnde toch. Beter dan dat real of barca hem koopt en over een aantal jaar voor 150miljoen verkocht word. Daarnaast is Neres in Amsterdam waardoor ze allebei een Braziliaans ‘maatje’ hebben waardoor Reinier zich mooi kan aanpassen hier met behulp van nerds. En bij Ajax krijg je genoeg kansen, zeker als er 25 miljoen voor je betaald is. Ik zeg doen en dan kunnen we over een aantal jaar oordelen met z’n allen, maar houd in je achterhoofd dat overmars heeft bewezen dat hij heel goed weet wat die doet

Enige die is doorgebroken is Neres? Meneer Driessen vergeet even Davidson Sanchez te noemen die voor 40 miljoen is vertrokken. Het aanvullen met buitenlanders is nou eenmaal onvermijdelijk als je in top wil zijn in deze tijd.

29 november 2019 om 21:57

Driessen (en Derksen) wil het liefst dat het trio Sar, Overmars en Ten Hag op hun bek gaan. Zeker de Telegraaf is uit op onrust bij de club. Je weet hoe denigrerend men doet over Ten Hag en z'n afkomst. Dit zijn gewoon pogingen om onrust binnen Ajax te krijgen alleen staat Driessen nu in z'n hempje omdat de resultaten goed zijn. Het feit dat hij, de Telegraaf en Johan Derksen als bezetenen iets negatiefs zoeken zegt meer over hun dan over de leiding binnen de club.

Man man man vervelende vent zeg die Driessen!Het grootste talent van Brazilië op dit moment moet je gewoon boven een eigen talent zetten. In het verleden waren bijvoorbeeld spelers als Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Neymar de grootste talenten van Brazilië en die hebben toch zeer aardige carrières.gehad lijkt mij zo!Maar als het aan Driessen ligt moet je zo'n talent niet halen omdat hij dan bijvoorbeeld Ekkelenkamp of Eiting in de weg staat...

De mening van Driessen (of Derksen) kan me gestolen worden. Deze man zoekt continue stokken om mee te slaan. Hij wil Overmars, v.d Sar en Ten Hag weg hebben omdat ze niet slaafs als een groupie achter wijlen Cruijff liepen. Over het bedrag kan je discussiëren of het goed of slecht is, maar Reinier is misschien een gokje waard. De Ajax jeugd moet beseffen dat de club meer van hun verwacht. En als ze het niet halen dan versterken ze andere Nederlandse clubs waar ze wel kunnen bloeien. Kijk nu bijvoorbeeld naar Dani de Wit. Die had 2-3 jaar geleden heus nu bij Ajax gespeeld. Ik hoor ze in Alkmaar niet klagen...De echte toppers in de jeugd komen er wel, maar Driessen en Derksen zijn gewoon achterbaks.

29 november 2019 om 23:32

@007 die gasten lullen maar wat. Tegen Lillie stonden de volgende jongens die allemaal in Jong Ajax opgeleid zijn: Onana, Dest, Schuurs, vd Beek, Mazzroui en Noa Lang. 6 spelers!! Daarnaast nog 3 spelers die uit de jeugd van Ajax komen en teruggekocht zijn: Blind, Promes en de Jong. Ik ben benieuwd welke club en goed presteert en zoveel zelf opgeleide spelers in het team heeft als Ajax.

29 november 2019 om 23:36

correctie: Blind speelde natuurlijk niet. Ook door Ajax opgeleide Veltman was geschorst.

Als ze nou Ibra of Mandzikic halen zou ik zeggen laat die gasten de jeugd niet in de weg staan. Maar een speler van 17 jaar; vorig jaar verspeelde je er nog eentje voor bijna hetzelfde bedrag aan Roma. Nu haal je er mogelijk eentje voor terug. Niet zo dramatisch allemaal.

Valentijn wat ben je nou weer allemaal aan het lullen jonge? Allereerst is 25 miljoen in 2019 niet héél gek veel geld voor een groot talent. Daarnaast klopt de vergelijking helemaal niet, er zijn veel meer buitenlandse aankopen doorgebroken los van Neres; (nico, Sanchez, Marti). Reinier is een talent met exceptionele kwaliteiten, en enorm veel potentie. Dat is waarom Ajax bereid is om het club record te verbreken. Ik durf te wedden dat Valentijn geen enkele wedstrijd van Reinier gezien heeft. En maar praten.. Pannenkoek!

Overmars weet precies wat hij doet, als hij zoveel bied op iemand van 17 jasr geloof maar dat dit dan een waanzinnig talent is.

Noa Lang is inderdaad echt een Ajacied met 8 jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord en sinds zijn 15e bij Ajax. Ajax heeft inderdaad een geweldige jeugdopleiding, maar ik vind dat hijgerig claimen van "jeugdspelers" zo onnodig.

De enige die is doorgebroken was david neres. David neres was gewoon 19 toen hij kwam. Hij kwam trouwens tegelijk met sanchez, die heeft er ook niets van gebakken helaas. De andere van de hele rits was cassiera. Dus 2 van de 3 buitenlanders van toen hebben het niet gered. Misschien heeft hij over jongere gasten, want anders vind ik het erg ruim benoemd als het om 3 man gaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller188
L. TraoréAanvaller41
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper180
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger173
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 januari
Quique Setién overweegt toe te slaan bij zijn ex-club Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren