Analisten positief gestemd over uitblinker: ‘Koeman zal dat nu moeten zeggen’

Zaterdag, 16 november 2019 om

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn van mening dat Davy Pröpper zich zaterdagavond op positieve wijze liet gelden tijdens het EK-kwaificatieduel van Oranje met Noord-Ierland (0-0). Pröpper werd in de loop van de eerste helft als vervanger van Marten de Roon ingebracht door bondscoach Ronald Koeman, waarna Nederland meer controle kreeg.

De Roon speelde een ronduit zwakke wedstrijd in Belfast en liep al vroeg tegen een gele kaart aan. De mannetjesputter van Atalanta werd na 36 minuten voetballen uiteindelijk uit zijn sportieve lijden verlost door Koeman. "Pröpper vulde dat goed in. Hij maakte het spel wél sneller", analyseert Pierre van Hooijdonk na afloop bij de NOS.

Van Hooijdonk merkt op dat Frenkie de Jong na het inbrengen van Pröpper op zijn 'Barcelona-positie' kwam te spelen, als linkshalf en wat hoger op het veld. "We hebben vaak de discussie gehad over Marten de Roon, maar de bondscoach zal nu ook wel moeten zeggen dat het met Pröpper kan op die positie. Hij kan ook ballen afpakken", aldus Van Hooijdonk.

Collega-analist Rafael van der Vaart merkt op dat Frenkie de Jong na de komst van Pröpper minder dominant was aan de bal. "Frenkie moest in de eerste helft alles alleen doen: indribbelen, passen, de bal ophalen. Met Pröpper zie je dat iedereen wat meer in zijn kracht komt te spelen. Frenkie komt dan echter wel wat minder aan de bal dan normaal", zegt de oud-middenvelder.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door wagwan)

Propper kwam erin en er was gelijk controle op het middenveld. Ik overdrijf niet wanneer ik zeg dat Propper 5 klasse beter is dan deRoon wie zijn eerste goeie wedstrijd nog moet spelen voor Oranje.

16 november 2019 om 23:20

Het zijn totaal andere voetballers. Als je met de Roon tegen een kleinere tegenstander speelt moet je voor hem een echte voetballer en geen loper zoals Donny neer zetten.

16 november 2019 om 23:23

Als je met De Roon tegen een kleinere tegenstander speelt heb je niks als bondscoach bij dit voetballend genot dat Oranje kan zijn te zoeken.

17 november 2019 om 09:56

Je kunt best met de roon spelen tegen zo n tegenstander maar dan moet je met een type als ihatarren daarvoor spelen en niet met een loper zoals vd Beek. Met de Roon en vd Beek heb je 2 spelers die het spel niet maken. Daarbij heb je ook nog backs die aanvallend te weinig brengen. De Roon kan prima maar is wel afhankelijk van de rest van het team.

16 november 2019 om 23:37

Ik zie ook liever Pröpper, die combineert verdedigende arbeid met een goede techniek,echter je doet De Roon ook tekort. De Roon speelde uitstekend tegen Frankrijk, die o.a. dankzij hem niet in hun spel kwamen. Tegen teams van het niveau N. Ierland moet je idd kiezen voor Pröpper. Maar tegen een top team kan De Roon absoluut nog een rol spelen.

17 november 2019 om 00:57

El Barto, thanks! Deze nuance mis ik bij zoveel mensen die nu de Roon afbranden. Juist tegen grote tegenstanders is hij misschien de belangrijkste schakel in dit team. Zelfde verhaal als eerder met van Bommel en de Jong, dat was tegen grote teams juist de doorslaggevende factor in die tijd.

17 november 2019 om 01:48

Prima dan jij niet overdrijft als je Propper vijf klasses beter vindt dan de Roon en dat de Roon zijn eerste goede pot nog moet spelen voor Oranje terwijl hij een jaar geleden nog man of the match was tegen en Duitsland en Frankrijk. Vind mezelf alles behalve een expert op gebied voetbal, maar dat de Roon geen uitstekende wedstrijden heeft gespeeld en nog steeds van waarde is kan ik duidelijk zien. Jammer dat er weer een hetze tegen zo'n kerel wordt opgezet!

Wil Koeman niet bij Barca zien aub. Is dezelfde type als Valverde, veel te pragmatisch en houdt teveel vast aan spelers die geen plek in de selectie verdienen. Het voetbal is saai en vandaag is het bewijs dat hij teveel teert op de klasseflitsen van Memphis en Wijnaldum. Wil graag Ten Hag, Arteta of Quique Setien voor de selectie van Barcelona zien.

16 november 2019 om 23:17

Of ten hag bij het Nederlands elftal maar dat zal niet zo snel gebeuren denk ik

16 november 2019 om 23:20

Wat heeft Arteta precies gepresteerd dat jij hem bij barca wilt zien? toch niet omdat die de bank mag warm houden naast Guardiola? want ook mourinho werkte bij barca en het is nergens terug te zien bij de teams die hij heeft gecoached qua speelstijl.

16 november 2019 om 23:40

Hij was zelf een sierlijke speler op het middenveld. Verder zat Mourinho naast Van Gaal, die vaak uitgaat van de organisatie en verdediging belangrijk vindt. Guardiola daarentegen is een tegenpool en doet aan volle pressing op de helft van de tegenstander. Arteta lijkt me daarom een mooie kandidaat.

17 november 2019 om 08:48

@wagwan,bij Barca heeft Koeman ook wel wat andere spelers hoor. Daar speelt op de positie van De Roon ene Busquets. Lijkt me toch wel een verschil. Of op LB Alba ipv Blind? Of Semedo ipv Veltman? Met dat soort spelers kan Koeman echt wel aanvallend spelen.

17 november 2019 om 19:41

Busquets wil ik juist zsm weg uit de basis. Die is al 3 jaar over zijn top. Semedo is verdedigend sterk, maar aanvallend veel te zwak. Alba wordt ondertussen ook al wat ouder.

Propper zorgde voor veel meer voetbal in Oranje. Straks met Wijnaldum, Propper en Frenky heb je een goed middenveld. Propper heeft zn kans gepakt en dan hoeft Frenky ook niet in zn eentje de opbouw te verzorgen en kan hij meer uit zn kracht spelen.

Met blind en Veltman als backs, de Roon en vd Beek op het middenveld heb je veel te weinig voetbal in het team. Alles moet dan van Frenkie komen. Dit is in inmiddels toch al een aantal keren aangetoond.

16 november 2019 om 23:21

Ik snap niet zo goed dat je met Vd Beek die absolute basis van een van de best voetballende ploegen van Europa is, hij geen voetbal zou brengen bij Oranje. Vd Beek is juist die snelle combos gewend. En lekker tussen de linies opduiken. En dat kan bij Oranje niet omdat je daar met die logge spelers als De Roon, Babel en bij totale ellende ook nog Strootman staat.

16 november 2019 om 23:25

Natuurlijk.. het ligt aan iedereen behalve aan Van de Beek zelf. Begrijp me niet verkeerd, Ik ben groot fan van Donny, maar we moeten gewoon erkennen dat hij in het NL elftal vaak tegenvalt. Hij moet bij zichzelf te rade gaan. Je kunt discussiëren over de kwaliteit die om hem heen loopt, maar een echt goede speler past zich aan en weet een manier te vinden om zich toch nuttig te maken.

16 november 2019 om 23:31

@dzeekoe je hebt pas wat aan Vd beek als iemand hem de diepte in kan sturen. Ihatarran kan daar de man voor zijn maar die zie ik eigenlijk liever op 10 en dan Stengs op rechts

16 november 2019 om 23:34

Precies zoals Japie zegt. Het ligt dus niet aan vd Beek.

16 november 2019 om 23:35

@japie Bedoel je dat we in Oranje het spel op een middelmatige speler als Donny van de Beek moeten afstemmen? Dat alle spelers die aantoonbaar over meer kwaliteiten beschikken (frenky, Ihattaren, Wijnaldum, Propper, straks Memphis, Malen en Bergwijn, en daarna Stengs nog) zich moeten aanpassen in hun spel om de grote Donny in zn kracht te kunnen laten spelen? Het moet niet nog gekker worden.

16 november 2019 om 23:42

@holland8 ik zeg niet dat we het spel op wat voor speler dan ook moeten afstemmen, alleen dat een Vd Beek zijn specialiteiten zijn diepgang en scorende vermogen zijn en dat het iemand is die pas rendeert als er iemand in het elftal staat die hem in stelling kan brengen. dat is de reden dat hij nu in Oranje niet uit de verf komt want Koeman stelt te weinig creativiteit op. mijn ideale middenveld zou bestaan uit Wijnaldum, Frenkie en Ihatarran en dan voorin Promes, Depay en Stengs

16 november 2019 om 23:44

@japie Duidelijk en begrijpelijk.

17 november 2019 om 00:24

Ik vind dat dat scorend vermogen van Donny van de Beek nogal vaak als reden gebruikt word. Ja Donny scoort, en heeft diepgang in het spel van Ajax, maar dat komt enkel en alleen doordat Tadic inzakt en aanspeelbaar is waarna Donny door kan lopen. Zoals vandaag gebleken zoekt Donny veel te snel en te gemakkelijk die “spits” positie op en is daardoor niet aanspeelbaar. Conclusie, zolang de spits van het Nederlands elftal niet inzakt om de kaats te zoeken, moet Donny of controlerender spelen en wachten op het moment, of moet Koeman met een 10 spelen die wel durft mee te voetballen

17 november 2019 om 00:38

Die beperkte speler Donny wordt aankomende transfer window de duurste Nederlandse speler ooit. Let maar op.

17 november 2019 om 00:45

@woutersl Goed gehypet dan. Ik wens de koper dan alvast veel succes met die kat in de zak.

17 november 2019 om 01:50

Het zijn altijd dezelfde mensen die vinden dat de Roon moet banken en dat van de Beek een garantie op een basisplaats moet hebben. Hoop snel op objectieve en sympathieke reageerders hier op voetbalzone dan dezelfde meuk!

17 november 2019 om 10:01

Donny heeft zeker kwaliteiten, bij Ajax is hij als komende speler gevaarlijk. Maar bij Ajax heeft hij spelers als Ziyech en Tadic bij zich die de ballen geven. Het Nederlands elftal speelt anders dat minder bij vd Beek past.

Heb me gigantisch geërgerd aan de manier waarop Koeman z'n gram ook nog probeert te halen na dexe angsthazen avondje van 'm. Als je gewoon een voetballend sterk team neerzet dat win je gewoon 0-3 en word je groepshoofd. Ik vond het tekenend dat Frenkie niet tevreden was en de heren die minder niveau gewend zijn Koeman en Berghuis, die vonden 't wel prima.

16 november 2019 om 23:23

Hoe kom je erbij dat Koeman minder resultaat gewend is? De man heeft een CL gewonnen en is Europees Kampioen geweest. Hij zit er om het EK en dat is gelukt, incl. een mooie winstpartij uit bij Duitsland. Overall gezien is het zo slecht niet. Dat vandaag niet sprankelend was mag inderdaad toegegeven worden maar daar is Koeman niet nou eenmaal niet zo best in.

16 november 2019 om 23:35

Als trainer? Het is en blijft een behouden coach die niet het optimale uit dit voetballende sterrenteam lijkt te halen.

16 november 2019 om 23:38

Berghuis speelde echt niet slecht en was samen met Promes met name 1ste het creatiefst. En Luuk brengen en iemand als Berghuis eruit halen die voor voorzetten kan zorgen is natuurlijk matig gewisseld. Die wissel pakte sowieso slecht uit want nadat Berghuis eruit was was t aanvallend gedaan.

17 november 2019 om 00:31

@pirlo Tess Helemaal mee eens. Promes en Berghuis speelden gewoon prima en Babel was sterk aan de bal. Luuk voor Berghuis begreep ik gewoon niet. In ieder gevaal heeft Luuk de Jong weer bevestigd dat hij absoluut geen basisspeler is want hij komt voetballend op dit niveau gewoon zwaar tekort. Als breekijzer blijf ik hem nuttig vinden.

Ja het ging beter met Propper, maar laten we niet doen alsof hij een topper is. De Roon is tegen zwaardere tegenstanders gewoon ontzettend nuttig. Tegen mindere tegenstanders duidelijk niet. Koeman moet daarom wat flexibeler zijn en niet constant vasthouden aan een speler. In dit geval De Roon. Ik hoop eigenlijk dat Koeman het de komende wedstrijden om een centrum met van Dijk en de Vrij te testen. In mijn ogen op het moment sterker dan De Ligt die opnieuw een paar opmerkelijke momenten had.

17 november 2019 om 10:04

Ik blijf erop terug komen dat het niet alleen de Roon ligt maar vooral aan de rest van het elftal / middenveld. Met een middenveld De Jong, de Roon en vd Beek heb je 2 spelers die het spel niet maken / verplaatsen. De Roon wil de bal niet en vd beek staat bijna altijd al bij of voorbij de spits.

doe mij maar Wijnaldum en Frenkie als controleurs, Ihatarran op 10 en Stengs op rechts. het is nou niet zo dat De Roon en Babel nou zoveel beter zijn en deze jongens hebben creativiteit en de toekomst

17 november 2019 om 01:52

Haha, kan wel lachen altijd om die kop van Jan Kooijman die bij iedere wedstrijd van het Nederlands elftal roept om Steng en Ihataren. Ben het absoluut niet met je eens en kan door je afbeelding daarom ook nooit helemaal peilen of het een grapje is of zeer serieus!

17 november 2019 om 08:27

Haha, maar gezien jouw afbeelding kies jij ook niet voor kwaliteit of wel 😉?

Koeman is gewoon een saaie luie coach. Geen tactische coach zoals Tuchel, Pep en ETH. Wat ben ik blij met ETH bij Ajax zeg. Maar als bondscoach is Koeman prima. Wil hem echter niet bij Barca zien. Mooie praatjes, speelt op resultaat en weinig verrassingen in zijn spel of opstelling. Prima als bondscoach maar voor een club coach is het tegenwoordig te weinig.

Wie was de spits van het nl 11 tal eigenlijk? Was dat Berghuis of van de Beek?

17 november 2019 om 10:06

Ik dacht Babel. Maar vd Beek stond als middenvelder inderdaad heel vaak heel diep.

Promes was voor mij de beste man op t veld

Laten we nou niet net z'n allen om Propper gaan roepen want dan zet die eigenwijze Groninger gewoon weer de Roon erin!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 12
2210 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

77 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 14 december
Manchester United wil Dries Mertens volgend jaar zomer transfervrij aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren