PSV drijft clubicoon tot wanhoop: ‘Het was zó slecht, ik heb de tv uitgezet’

Vrijdag, 8 november 2019 om

PSV zakte tegen LASK Linz (4-1) wederom door de ondergrens, ondanks een flitsende start op Oostenrijkse bodem. Oud-spelers Willy en René van de Kerkhof luiden derhalve de noodklok in hun analyse voor Omroep Brabant. De voormalige PSV'ers maken zich net name zorgen over de onthutsend zwakke verdediging van de formatie van trainer Mark van Bommel.

"Het was zó slecht, ik heb de tv uitgezet. Hoe wij ook verdedigen, dat kan gewoon niet", moppert Willy van de Kerkhof op de verdedigingslinie van de Eindhovenaren. "Die Oostenrijkse spits (Klauss, red.) kan tussen twee PSV-verdedigers twee keer vrijuit inkoppen. Waar zijn we mee bezig? Het was niet mijn avond." René van de Kerkhof kraakt het optreden van doelman Jeroen Zoet. "Hij is echt uit vorm. Ik ben alleen bang dat we op dit moment geen goed alternatief hebben."

Van Bommel: 'We zijn niet in staat de rust te bewaren'

Willy van de Kerkhof vindt dat PSV veel meer vechtlust moet tonen, zoals de spelers van Feyenoord sinds de aanstelling van Dick Advocaat als trainer. "Daar gaat het ook niet goed. Maar die spelers tonen ten minste inzet. PSV wil te mooi voetballen. We missen gewoon kwaliteit. Je moet eerst de duels winnen, anders win je nooit een wedstrijd." René van de Kerkhof adviseert een andere speelstijl bij PSV. "Vijf in plaats van vier verdedigers, een versterkt middenveld en één of twee spitsen. Eerst achterin een basis leggen om de boel weer op orde krijgen."

Volgens Willy van de Kerkhof gaf PSV in de tweede helft tegen LASK drie doelpunten zomaar weg. "Misschien moeten we één op één gaan verdedigen, maar op dit moment is het verdedigend dramatisch,", aldus de oud-middenvelder, die verwacht dat PSV zondag tegen Willem II ook weer een zware middag tegemoet gaat. "Ik ben blij met een gelijkspel, maar eigenlijk moet je als topploeg daar drie punten in de wacht slepen."


Poll

PSV speelt na de winterstop nog in de Europa League


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door minichuckie)

Toch frapant, hoe Pereiro er nu ineens wordt ingepraat door de supporters terwijl hij zo vaak kritiek krijgt. Ik vindt dat hij sowieso in de basis hoort maar heb vaak genoeg discussies gehad. Toen hij zijn contract niet wou verlengen zei iedereen mee op de tribune en nu moet ie ineens in de basis. Ik hoop dat hij in de basis komt maar er dan ook in blijft, anders schiet het ook niet op.

8 november 2019 om 11:11

Voor wie moet hij in de basis dan? Ihattaren lijkt me een zekerheidje en op rechtsbuiten zie ik liever Doan, aangezien die meer snelheid heeft en harder werkt... Ihattaren als linksbuiten zou nog kunnen, maar dan heb je 0 diepgang in je team...

8 november 2019 om 11:11

Met Pereiro ga je de defensieve problematiek echt niet oplossen. Überhaupt is deze jongen niet echt het toonbeeld van meeverdedigen. Ook in aanvallend opzicht zal hij niet degene zijn die het creëren van kansen mogelijk zal maken. PSV ontbeert momenteel eenheid én kwaliteit. Een momentenvoetballer als Pereiro zal echt niet ineens het cement van het elftal worden. PSV moet allereerst proberen een stabiel fundament zien te bouwen. De tactiek van van Gaal op de WK van Brazilië zal op korte termijn misschien wat soelaas bieden, echter is het geen oplossing voor de langere termijn en ook nog eens PSV onwaardig om het zichzelf als huisstijl aan te meten.

Ik heb volgens mij nog nooit eerder om een ontslag van een PSV trainer geroepen, maar eigenlijk is deze situatie onhoudbaar. Kei hard (3-0 en 0-4) verliezen van Utrecht en AZ. Puntverlies tegen Sparta, waardoor het gat op Ajax al 8 punten is, begin november. Thuis 0-0 en uit 4-1(!) verliezen tegen een echt heel matige ploeg als Lask, waardoor je waarschijnlijk minimaal een punt moet pakken in Portugal, anders lig je ook uit Europa. Het voetbal lijkt werkelijk waar nergens op, gisteren was de slechtste wedstrijd die ik mij kan herinneren van Psv. Spelers worden niet beter, enkel wat talenten die ontwikkelen, maar dat is logisch. John de Jong heeft ook gefaald, geen van zijn aankopen is tot nog toe een echte versterking gebleken. Dat mag overigens de gehele PSV-directie aangerekend worden. Een man zonder ervaring op die functie dergelijke bedragen laten uitgeven, ongekend eigenlijk. Ik zie het spel niet gauw verbeteren onder de huidige trainer, daar hij al 11 maanden geen verbetering toont. Sinds Emmen-uit loopt het gewoon niet meer. Er zal iets drastisch moeten veranderen, want dit kan zo niet langer. Dat Willy de televisie uitzette kan ik goed begrijpen, ik zelf zal dat nooit doen, maar als je het dan toch doet, dan maar bij deze pot.

Voor nu lijkt het belangrijkst om de stabiliteit achterin te verbeteren, aangezien de goals veel te makkelijk weggegeven worden. Achterin gewoon met Baumgartl en Viergever starten, Dumfries rechtsbank en Boscagli linksback. Viel me op dat niemand sprak over de wanprestatie van Sadilek, bij de 2-1 komt hij gewoon slap in en de 3-1 en 4-1 mag de buitenspeler/back gewoon vrij een voorzet geven. Op t middenveld moet Rosario er echt uit, die voegt echt in alles zo weinig toe. Hendrix en Guti samen op t middenveld en Ihattaren ervoor. Voorin Mitroglu in de spits, dat is tenminste iemand die een bal vast kan houden, met als buitenspelers Doan en Bruma. Gakpo voegt de laatste weken echt helemaal niets toe, Bruma leed gister weliswaar veel balbezit maar had af en toe nog wel een goede, dreigende actie. Liefst Unnerstal dan nog op goal, maar denk dat Zoet gewoon blijft staan. Aanvoerder in dat geval Hendrix maken, is een jongen van de club en iemand die voorop in de strijd gaat.

8 november 2019 om 11:40

Waarom niet perireo in de spits hij deed dat best redelijk toch? Word zo raar genegeerd ter wel die wel een redelijk hoog niveau kan halen

8 november 2019 om 11:57

Ik kan mij niet herinneren dat Pereiro ooit in de spits gespeeld heeft. Maar dat zou eventueel ook een optie kunnen zijn, is in elk geval balvast en doelgericht, maar weet niet hoe goed hij rendeert met twee verdedigers in zn nek. Is toch iemand die vooral met zn gezicht naar t doel zou moeten spelen. Hij zou dan als een soort Tadic moeten spelen, wat hij denk ik wel zou moeten kunnen.

8 november 2019 om 13:08

Ik weet dat hij in ieder geval 1 keer in de spits stond, toen zat ik toevallig in het Philips Stadion: tijdens de achtste finale in de Champions League thuis tegen Atletico (0-0) in 2015/16. Erg succesvol was dat overigens niet, hij ging er toen na een ruim uur vanaf nadat hij zijn 2e gele kaart kreeg. Het seizoen erop stond hij in Vicente Calderon in de groepsfase geloof ik ook in de spits. Maar nee, hij heeft er zeker niet vaak gestaan en volgens mij ook nooit gescoord als hij op die positie stond.

8 november 2019 om 13:11

Wat hebben jullie toch met Guti? Voegt totaal niets toe, kijk voor het gemak eens de eerste 2 ballen aan het begin van de wedstrijd van hem gisteren.

Ze hebben toch ook gewoon een beetje pech met blessures en over de breedte een veel minder sterke ploeg dan Ajax. Ik zie de zin van ontslag niet. Eigenlijk hoeft Studio Sport geen aandacht meer te schenken aan de 'titelstrijd' dit jaar en kan er meer aandacht naar de rest van de competitie.

8 november 2019 om 13:12

Az is er ook nog.

tis kommer en kwel. hoe zou het nu met die supporter gaan die een paar jaar terug op tv kwam met uitspraken als 'ik ben m'n wijf kwijt, ik heb schulden, ik heb een stadionverbod alles. gvd werken voor deh geld. hullie zijn passanten, wij supporters zijn de club'. Heb vaak aan dat mannetje gedacht gisteravond.

Van Bommel is in mijn ogen een van de slechtste trainers die ik in de afgelopen jaren heb voorbij zien komen. Zijn koppigheid, gebrek aan zelfreflectie en selectie en wisselbeleid zijn rampzalig. De spelers gaan niet beter worden als je als trainer niet naar jezelf durft te kijken. Je ziet daarom ook dat de spelers dezelfde fouten blijven maken. Ik denk oprecht dat met de juiste trainer de selectie echt wel kwaliteit heeft om het Ajax moeilijk te maken. Kwaliteit heeft de ploeg wel, er zit alleen 0 progressie in en sommige spelers, zoals Unnerstall krijgen gewoon geen kans. Dit zal zo blijven totdat Mark vertrekt.

Het is echt voor het eerst dat ik PSV gister zo machteloos zag. Er zat totaal, maar dan ook totaal geen lijn in het spel. Wat is eigenlijk het idee achter de tactiek? In de tactiek zijn backs belangrijk, maar dat is onmogelijk met Sadilek en Dumfries. Sadilek komt de middellijn niet over of is angstig om ook maar een actie uit te voeren. Dumfries kan met zijn houten poten ook geen voorzet geven. Schwaab en Viergever die doodleuk iedere bal lang geven en denken dat de Jong er nog staat. Rosario die iedere bal terugspeelt naar de centrale verdedigers en Guti die op het middenveld verzuipt. Dan nog niet gesproken over de keeper die momenteel bij Helmond sport op de bank zou zitten, of een Bruma die met een blinddoek op het veld rent. Nee momenteel is het zo machteloos dat ik ook niet meer weet waar ik moet beginnen. Zowel van Bommel als John de jong hebben dit jaar gefaald en ervoor gezorgd dat we midden november alleen nog hoop mogen hebben op de beker. Wat hoop ik dat er snel een visie achter het voetbal komt waarbij er gericht naar voetballers en eventueel aankopen gekeken wordt. Voor nu zal het momenteel dweilen met de kraan open zijn.

Geen alternatief voor Zoet? Wat dacht je ervan Unnerstall eens een paar wedstrijdjes de kans te geven?! Ik verbaas me er telkens over dat Zoet, met al zijn beoerkingen, gewoon in Oranje zit. Er lopen betere keepers rond in NL... Verder is de verdediging, voor PSV maatstaven, van een erg laag niveau. Breedte van de selectie is niet voldoende... Jammer dat het zo vroeg in het seizoen op alle fronten al klaar is!

8 november 2019 om 11:27

Ik vind Zoet al jaren matig. Keeper met goede reflexen maar een gebrek aan spelintelligentie en een ontzettend slechte positionering. Zag je ook in die interlandwedstrijd tegen Bulgarije heel goed toen iedereen De Ligt afbrande. Unnerstall was bij VVV erg goed en ik vond ook dat hij veel slimmer over kwam, daarnaast gaf hij veel meer leiding aan zijn verdediging, iets wat je bij Zoet niet ziet. Met een Duitse keeper en 2 Duitse centrum verdedigers zou te toch een redelijk blok kunnen vormen?

Nu ineens is feyenoord een voorbeeld geworden terwijl Dickie net twee wedstrijden heeft gehad en het in mijn ogen nog steeds niet best is. En dat verdediging van psv niet van een hoog niveau is wisten we toch ook al nadat de transfermarkt gesloten was?Dit zat er allemaal aan te komen omdat ze allemaal ajax als voorbeeld zien nu. Nee mensen ajax had vorig jaar al de stap hoger gemaakt met transfers en contracten. En die stap hoger konden ze maken door een langlopend beleid van sparen.Kortom psv kan ajax ook niet volgen qua financiën en qua kwaliteit van spelersgroep. Ze hebben goed gevolgd tot er blijkt dat de selectie niet breed genoeg is.

8 november 2019 om 11:44

Feyenoord en PSV zijn heel goed te vergelijken. Ik zeg net in een ander topic over PSV dat de selectie, op de pareltjes Malen Bergwijn Ihattaren voorin na, van net zo'n slechte kwaliteit is als Feyenoord. Ik zie geen speler bij PSV op het middenveld of in de verdediging die bij Feyenoord in de basis zou staan, of andersom. Beide clubs hebben liggen slapen waar actie nodig was, de afgelopen transferramen. Er is middelmaat voor veel geld binnen gehaald dat enkele jaren geleden niet eens in beeld zou zijn geweest. Feyenoord en PSV hebben de komende jaren veel werk te verrichten om het gat naar de top te dichten.

8 november 2019 om 11:55

Ik vind ze totaal niet te vergelijken. Bij PSV zit het nu inderdaad even tegen, maar de club straalt altijd rust en degelijkheid uit. Ze worden binnen 4 jaar vast wel weer een keer kampioen. Bij Feyenoord worden goede beleidsmensen de deur uitgejaagd en is er vaak chaos. Je weet nooit wanneer en of Feyenoord er weer bovenop komt.

8 november 2019 om 12:02

Iki heb niet het idee dat het "even tegenzin', maar ik vind de selectie beneden peil waardoor ze zo slecht spelen nu de hele voorhoede geblesseerd is. Je ziet nu echt dat het veel subtoppers zijn.buiten julle spitsen zie ik geen spelers die Feyenoord beter zou maken. Wat betreft bestuurlijk niveau kan Feyenoord kwa rust nog een hoop van PSV leren.

Psv wil te mooi voetballen? Wat is dat nou voor onzin? Psv wil helemaal niet voetballen. Er staan minimaal 5 spelers in dit elftal die de bal helemaal niet willen hebben.

Ik moet ook even denken aan vorig seizoen. Toen ik Luuk de Jong op dit forum verdedigde, wanneer hij de oorzaak werd genoemd van het slechte spel. Op dit moment zeg ik nog steeds dat juist Luuk er nog wat van maakte. Met zijn gesleep en gesleur compenseerde hij voor het onvermogen van deze ploeg om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Dat onvermogen werd gemaskeerd, omdat elke opbouw die eindigde in een lange bal, toch kon worden gepromoveerd tot balbezit.ook met malen en Bergwijn vind ik dit psv gewoonweg matig.

Zeker hebben ze een alternatief voor Zoet, Understahl ( of zo iets) top keeper heeft die bij VVV laten zien.

Wie zou van Bommel eigenlijk tijdelijk kunnen vervangen? Ik weet geen crises trainer op dit moment.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller53
N. MaduekeAanvaller52
D. MalenAanvaller53
J. PiroeAanvaller20
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper50
E. ZahaviAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

116 fans
Keeper, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren