‘Bom ontploft in kleedkamer Club Brugge; kapotte bidon na penaltyincident’

Vrijdag, 8 november 2019 om

Bij Club Brugge is de rust nog niet teruggekeerd na het strafschopincident in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain (1-0 nederlaag) van woensdag. Mbaye Diagne ging brutaal achter de bal staan, terwijl Hans Vanaken de aangewezen speler was op de strafschop voor zijn rekening te nemen. Laatstgenoemde doet er naar verluidt alles aan om Diagne buiten de Belgische club te werken.

Volgens Het Nieuwsblad smeet Vanaken na afloop van de zure nederlaag tegen PSG met zijn bidon en werd Diagne door hem opzichtig genegeerd. "De gelegenheidskapitein werd gevraagd voor interviews, maar kreeg de opdracht niets over het penalty-incident te zeggen." Vanaken kwam vervolgens met een duidelijk antwoord: 'In dat geval ga ik niet', zou de boze Vanaken hebben gereageerd. De middenvelder had zijn falende ploeggenoot anders 'helemaal afgemaakt' in gesprekken met de Belgische media.

Dit bericht bekijken op Instagram

To the Club Brugge family: I'm absolutely sorry for last night. I've made a big mistake and I will do everything to give this big club and his fans back what they deserve. I hope you can forgive me...????

Een bericht gedeeld door Mbaye Jr Diagne (@mbayediagne909) op

Diagne staat er niet alleen bij Vanaken slecht op. Een groot deel van de selectie, inclusief doelman Simon Mignolet, heeft het gehad met de aanvaller uit Senegal, die zijn ploeg een kostbaar punt en de bijbehorende premier door de neus boorde. Directeur Vincent Mannaert heeft in een persoonlijk gesprek al aangegeven dat Diagne beter elders zijn heil kan gaan zoeken. De Afrikaanse spits behoudt echter het vertrouwen van een gedeelte van de spelersgroep van Club. Hij bood via Instagram al snel zijn excuses aan, maar dat lijkt weinig uit te halen.

Jan Mulder sprak zich als analist bij Q2 al duidelijk uit over de kwestie-Diagne. "Ik zou hem op zijn minst een tijdje negeren, net zoals dat met Jelle Vossen (wiens vrouw via Instagram kritiek uitte op trainer Philippe Clement, red.) gebeurd is." Boze supporters van Club maakten kort na de nederlaag in Parijs een Facebook-evenement aan, met als insteek om Diagne op 24 november uit te zwaaien. De actie kreeg al snel bijval van verschillende supporters van de Belgische Champions League-deelnemer.


Poll

Club Brugge moet een einde maken aan de samenwerking met Mbaye Diagne


Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door elninoo)

Als je zo'n grote jongen bent, dat je je ploeggenoot in de media helemaal af wil maken, had je ook zo'n grote jongen moeten zijn en die bal gewoon terugpakken, en die penalty nemen. Vanaken is hier misschien woest over, maar het is net zoveel zijn schuld dat hij die penalty niet genomen heeft.

8 november 2019 om 09:51

Want het betere duw en trekwerk en ruziemaken bij de penaltystip ziet er wel goed uit voor de buitenwereld? Ik denk dat ie gewoon de verstandigste wilde zijn en prefereerde dat iedereen z'n concentratie behield

8 november 2019 om 09:55

Duw- en trekwerk? Gewoon zeggen "hee snotneus ik neem hier de penalties". Vanaken is toch de man die ze altijd (binnen) trapt? Hoezo gaat die Diagne ineens die bal pakken. Als Vormer op het veld had gestaan was dit never nooit doorgegaan, die had hem gelijk verteld hoe het zat.

8 november 2019 om 10:02

Je mag af en toe best op je strepen gaan staan als penaltynemer, vooral als je ook aanvoerder bent. Dit gaat om overwinteren in Europa. Dit is waar het om gaat voor zo'n club. Het doorgaan in Europa op het spel zetten om geen ruzie te maken op tv, maar nu is het gezeik nog veel erger.

8 november 2019 om 10:13

Sander het hele punt is net dat 4 spelers Diagne de bal wilden afnemen maar dat die Einzelganger niet wou luisteren. Jouw hee snotneus maakt weinig indruk op een debiel die zichzelf King Kong noemt. Wat moet je dan doen? Hem te lijf gaan? Een robbertje vechten om de bal? De bal uit zijn handen proberen te trekken als een stelletje 6 jarigen? Vanaken gebruikte zijn verstand.

8 november 2019 om 10:14

Dit hoor je regelmatig in de voetballerij: iemand anders dan de vaste penaltynemer wil de pingel nemen, en vaak is het een beslissende pingel. Soms kan dat, als de vaste man zich niet goed voelt. Maar kom op, als vaste nemer pak je zelf die bal op en leg hem op de pingelstip, en je bedankt Diagne dat hij de bal er vast heeft neergelegd. Zo makkelijk is het. Komt niet sterk over van Vanaken.

8 november 2019 om 10:23

FR_Ronnie, heb je het gezien? Ze probeerden het. Wat moet je doen? Ruziën? Dat doe je dan niet openlijk, gebeurt echt zelden (wilde nooit zeggen, maar niet nooit nee, want daar worden praat programma's mee gevuld). Vanaken was de wijze hier.

8 november 2019 om 10:40

@bon Jovi en Formus: Had het alleen nog gelezen, beelden nog niet gezien, lag al in bed ten tijden van de penalty woensdag (en in de samenvatting zie je niet dat anderen hem proberen tegen te houden om de penal te nemen). Maar als dat zo is hebben jullie inderdaad gelijk! Diagne had al lang moeten luisteren en je kunt het moeilijk op 'ruzie' laten uitdraaien inderdaad. Deze jongen moet het nu maar anderszins voelen: gewoon een tijdje niet meer opstellen. Toch vind ik dat Vanaken wel wel brutaler had mogen zijn misschien: hij mist ze nooit, dit jaar ook al 2 belangrijke gescoord tegen Lask Linz en Dynamo Kyiv in de CL voorrondes (beide 1-0 overwinningen). Hoe komt zo'n Diagne er dan bij dat hij hem eens even zelf zal gaan nemen.. Eeuwig zonde voor Brugge supporters. 1-1 was een mooi (en verdiend) resultaat geweest!!

8 november 2019 om 11:08

Zeker, Vanaken mag wat meer haar op zijn tanden hebben maar tja dat is nu eenmaal zijn karakter en dat zal niet veranderen. Een Iniesta is nog 100x minder assertief en zou zoiets ook nooit durven, het verschil is natuurlijk dat die zo'n enorme status heeft dat niemand een penalty van hem zou durven afpakken.Maar goed, er is al veel over gezegd en geschreven geweest. Ik mag hopen dat deze rare kwibus gestraft wordt, en we ons kunnen focussen op de wedstrijd van zondag. Veel belangrijker dan nieuwe krachttermen vinden om Diagne voor uit te maken.

8 november 2019 om 11:49

Ik heb het niet gezien, maar nogmaals, eis die bal op als je de vaste man ben en ga niet achteraf miepen en dreigen.

8 november 2019 om 12:33

Als je als Vanaken gewoon voor de bal gaat staan dan kan Diagne hem toch ook niet nemen? Als hij dan zijn aanloop neemt blokeer je de bal en leg je hem zelf goed neer. Zo vreedzaam kan het gewoon gaan. Kort gezegd wil ik aangeven dat waneer Vanaken wat meer ballen had getoond hij die bal gewoon had kunnen nemen. Ik vind het erg slap om dan je teamgenoot af te willen maken in de media omdat je zelf te slap bent om die bal te nemen.wellicht vond hij de druk te hoog en vond hij het daarom wel prima. Ik wil niet stigmatiseren maar ik vind dit wel typisch Belgisch. Ik werk vaak samen met bedrijven aldaar en als je ze vraagt wat ze van je werk vinden dan is het allemaal goed en prachtig. Achteraf hoor je dan via via dat er een aantal dingen anders hadden gemoeten. Wees dan gewoon kordaat en zeg waar het op staat.

8 november 2019 om 14:22

Huh? Dit heb ik nooit gezien en dit gaat ook never nooit gebeuren. Diagne versierde de penalty, dus die had de bal al in zijn handen voordat hij die penalty nam. En daarna je gebash op de Belgen vind ik helemaal een aparte wending in deze discussie. Daarnaast een beetje achter gepraat om eerlijk te zijn, want we weten nooit wat er bij "als als" momenten gebeurd.

9 november 2019 om 10:01

@ Bon Jovi. Dit had niet gebeurd als Vormer in die situatie was belandt. Die had die penalty gewoon genomen. Of denk jij van niet ... ?

8 november 2019 om 10:08

@fcg95 ben ik deels met je eens. Ik heb Vanaken niet eens in de buurt zien staan of iets zien roepen.maar probleem is als Vanaken dat wel doet, komt er ook op hem weer 10x zoveel druk om de strafschop te scoren. En dat is niet zijn schuld, maar van Diagne.nu heeft ie er geen show van gemaakt en ligt het probleem alleen bij Diagne wat op zich terecht is

8 november 2019 om 10:14

Als Vanaken hem mist, is het ook (deels) de schuld van Diagne, maar heeft Vanaken in ieder geval wel zijn verantwoordelijkheid genomen. Tuurlijk, dan krijg je analisten die zeggen "had Diagne hem maar laten nemen", maar daar geloof ik niet in. Heldere afspraken zijn hier van toepassing.

8 november 2019 om 10:24

Het is toch gewoon 99% de schuld van Diagne mensen. Als die de afspraken volgt is er niks aan de hand.

8 november 2019 om 10:31

Uiteraard is het de schuld van Diagne. Vanaken is de nummer 1, Diagne staat niet eens op de lijst. Die wou per se scoren op de verjaardag van zijn moeder en wou de bal niet affgeven. Egoistisch en onprofessioneel.

8 november 2019 om 10:12

Nou als ze gingen vechten om de penalty zou het nog genanter zijn geweest.diagne sloeg zelf de instructie van de trainer in de wind en ging zijn eigen gang.ik begrijp het dat Vanaken dan helemaal geen interview wilt geven. Hij had Allicht Diagne afgebrand, maar dat zou volkomen terecht zijn geweest.diagne koos er tenslotte er zelf voor om de penalty te nemen waar hij door ploeggenoten en de staf werd aangesproken dit niet te doen. Dan laat hem maar op de blaren zitten.

8 november 2019 om 10:32

Vanaken is aanvoerder en had Diagne op zijn plek moeten wijzen. Zowel als aangewezen penaltynemer en aanvoerder heeft ook Vanaken verzuimd. Ze moeten dit lekker intern oplossen, wat heet eigenlijk opruimen. Diagne heeft zijn tijd gehad bij Club.

9 november 2019 om 07:05

Wat Vanaken doet zie ik wel vaker bij mijn Belgische collega's, achteraf vertellen hoe het moet. Maar op het moment zelf braaf hun mond dicht houden.

Wat is dat toch met dat verdomde haantjes gedrag. Het is toch duidelijk wie als eerste een penalty neemt en wie als 2e. Daar zijn altijd afspraken over gemaakt en toch willen dan bepaalde spelers de bal op eisen voor de 'fame'. Aan de trainer om een statement te maken !!

8 november 2019 om 10:41

Ik zou die jongen een paar wedstrijden schorsen. Ongelooflijk dat je dit soort dingen flikt.

Jemig jongens, is het niet een beetje overdreven om hem de club uit te donderen? Dit kan je toch gewoon uitpraten. Vanaken heeft blijkbaar niet het natuurlijk gezag om dit in eerste instantie te voorkomen. Dat is ook onderdeel van het probleem. Pleur die gozer die die penalty neemt een paar potjes op de bank en maak iemand anders (reserve) aanvoerder.

8 november 2019 om 12:25

Je wilt niet live op tv op de vuist gaan Om een penalty toch? Juistte beslissing van vanaken om dat niet te doen. Als trainer zou ik hier helemaal gestoord om worden

8 november 2019 om 15:44

Bf1994.je hoeft toch ook niet op de vuist te gaan met elkaar? Alsof dat de enige manier is om hem (diagne) te weerhouden om die penalty te nemen. Ik vind dat als je aanvoerder bent van een ploeg je daar ook je verantwoordelijkheden voor moet nemen en als je die verantwoordelijkheid dan niet neemt je achteraf daar ook niet over moet zeuren. Er zijn legio opties om Diagne te weerhouden te schieten. Al moet ik zeggen dat ik voor een wedstrijdpremie ook best op de vuist zou willen gaan met hem. Het is immers wel je brood waar hij aan zit.

8 november 2019 om 17:40

Als 4 spelers tegen hemOp het veld zeggen dat hij het niet moet nemen en de coach ook en hij neemt hem toch dan kan je de aanvoerder niks zeggen.Die man luistert gewoon niet en doet wat hij wil. Als iemand niet luistert is de volgende stap om hem fysiek weg te halen en dat levert vechtpartijen op

8 november 2019 om 17:46

Je zou ook voor de bal kunnen gaan staan zodat hij niet kan nemen en vervolgens de bal zelf neerleggen en hem nemen. Daar is geen vechtpartij of iets dergelijks voor nodig. Gewoon je autoriteit laten gelden als aanvoerder. Maar als je die autoriteit niet uitstraalt dan neemt niemand je serieus.

8 november 2019 om 20:31

Ja kerel. Jij denkt echt dat als hij daar voor de bal op de grond ligt als een demonstrant dat hij autoriteit uit gaat stralen? Als iemand een rotte appel is dan is die niet iemand die mee gaat werken of zich houdt aan de regels. De aanvoerder heeft het perfect aangepakt. Nu weet die idioot ook dat hij ze niet kan nemen en houdt hij zich eerder gedeisd voortaan. Ik zou hem als trainer paar maanden niet in de selectie meenemen

8 november 2019 om 22:26

Ik denk niet dat je de strekking van mijn reactie helemaal begrijpt, althans dat kan ik niet uit je reactie opmaken. Ik zeg dat Vanaken gewoon voor de bal moet gaan staan net als bij het hinderen van een vrije trap. Je bent immers aanvoerder om je medespelers te corrigeren. Maar ik ga verder ook mijn reactie niet uitleggen want ik denk dat ik wel duidelijk ben. Het feit dat je vindT dat die aanvoerder het perfect heeft aangepakt bevestigd dat. Namelijk Geen wedstrijd premie, geen punt voor Club, geen coofficientiepunten, geen stunt en een bak gezeik achteraf. Inderdaad perfect gehandeld. Als dat jou interpretatie van perfect handelen is ben ik blij dat ik geen collega van jou ben..

9 november 2019 om 00:18

Ik vindt het belachelijk om bij een penalty als een klimaat demonstrant voor de bal te gaan staan zodat je buitensporige teamgenoot hem niet kan nemen. Hij vermeed een verhitte ruzie/mogelijk zelfs fysiek geweld door er bij weg te lopen want voor zo een idioot zie ik diagne aan. Als iemand niet luistert naar de trainer dan zal die dat ook niet doen naar de captain. De schuld is volledig bij diagne. Je hebt nooit in een voetbal team gezeten als jij denkt dat de captain heilig is in het elftal. En ben blij dat ik geen collega van jou ben aangezien jij de schuld legt bij degene die de fout niet zijn begaan. Beetje omgedraaide wereld naar mijn mening. Het is een beetje alsof je denkt dat criminaliteit niet zal bestaan als politie aanwezig is, bij wijze van spreken tenminste dat is wat ik op maak uit je comments

9 november 2019 om 08:53

''het is een beetje alsof je denkt dat criminaliteit niet zal bestaan als politie aanwezig is, bij wijze van spreken tenminste dat is wat ik op maak uit je comments''ik weet niet met welke situatie in mijn reacties je dit wilt vergelijken maar dan snap je de strekking van mijn reacties gewoon niet. Je vindt het belachelijk om bij een penalty als een klimaat-demonstrant voor de bal te gaan staan maar ik vindt het belachelijk dat hij (vanaken in dit geval) dit allemaal maar toelaat. Is hij bang voor Diagne? Hij heeft toch immers dekking van zijn trainer en teamgenoten? Als je dan niet kordaat optreed ben je gewoon een slappeling. En dat een captain heilig is? Waar pretendeer ik dat dan precies in mijn reactie? Ik zet enkel uiteen dat een aanvoerder zijn verantwoordelijkheid moet nemen ten opzichte van de rest van het team. Sturen, corrigeren en het aanspreken van een scheidsrechter wanneer deze in de ogen van de captain niet naar behoren functioneert. Op die manier kun je als aanvoerder een meerwaarde zijn. Dat jij er dan uit opmaakt dat ik dat soort gasten ''heilig'' vind? Mwah, dan snap je de strekking niet helemaal. Maar goed ik zal je in deze gelijk geven. Vanaken heeft hierin goed opgetreden en zijn aanvoerders-capaciteiten laten spreken. De club is er in ieder geval op vooruit gegaan. Ik rep overigens met geen woord over de actie van Diagne. Het moge duidelijk zijn dat zijn actie niet door de beugel kon. Maar het gaat er vervolgens om dat het probleem dat er ontstaat op het veld wordt opgelost en dat je als aanvoerder jezelf dan op iedere mogelijke manier laat gelden. Dat jij ''een vechtpartij'' als enige manier ziet zegt genoeg. Persoonlijk vind ik dat wat kortzichtig aangezien er legio andere oplossingen te vinden zijn.

8 november 2019 om 12:47

Het is natuurlijk ook niet het eerste incident met Diagne. Hij heeft al verschillende keren geweigerd dingen te doen.

Als dit zo is moet Vanaken geen aanvoerder zijn. Tweedracht zaaien in de groep. Niet de autoriteit hebben om die penalty gewoon op te eisen. Niet volwassen genoeg om hier overheen te stappen. Treurig.

Ross Barkley deed in de laatste minuut tegen Valencia hetzelfde, zonder die achterlijke actie waren Chelsea en Ajax al zo goed als door nu... maar goed, hij zit sindsdien amper meer bij de selectie, denk dat ze bij club hetzelfde moeten doen. Een speler die zichzelf zo duidelijk boven de club plaatst ben je liever kwijt dan rijk, in ieder geval tijdelijks

Vanaken heeft zich hier inderdaad te weinig laten gelden. Ik bedoel die jongen speelt al jaren bij Club Brugge, is er een key player , Gouden Schoen, International voor België en aanvoerder tijdens de wedstrijd tegen PSG. En die laat zich door een huurling, die op heden amper 9 wedstrijden voor Club Brugge gespeeld heeft, zo makkelijk opzij zetten? Zegt ook wel iets over Vanaken... en dan bedoel ik niet dat hij een scene moest maken of op de vuist gaan met Diagne maar met enkele woorden zou hij Diagne duidelijk gemaakt moeten hebben wie de penalty neemt. En voorts voor Brugge zelf: deze zomer deze speler met een handleiding per se voor de neus van Anderlecht willen wegkapen, voornamelijk om te tonen aan Anderlecht dat Brugge nu de nummer 1 is. Tja... 3 miljoen huurgeld + nu het verlies van een punt ik de CL (900.000 euro?). Dure jongen gebleken...

Dat is een flinke bom geweest als er een bidon kapot is.

Daar zullen ze in Istanbul zeker blij mee zijn :D

8 november 2019 om 10:29

Daar waren ze vooral blij dat hij weg was!

8 november 2019 om 10:50

Dat ook, 2 vliegen in 1 klap toch XD

.....die zijn ploeg een kostbaar punt en de bijbehorende premier door de neus boorde 😂😂. Leuke verspreking VZ.

8 november 2019 om 11:06

Waren we verdorie bijna van Rutte afgeweest.

8 november 2019 om 12:48

Het zou wel knap geweest zijn als die penalty Brugge een punt had bezorgd en Belgie een regering.

Het grappige is wel dat ze deze jongen voor de neus van Anderlecht wegkaapten om even de spierballen te kunnen rollen. En dan staat karma om de hoek. Ik vond het wel grappig moment. Ze hebben al veel plezier aan hem gehad! :-DMaar heel die heisa om hem zwaar te straffen is er nu ook over. Het was nog 20 min te spelen, dus is als als als...hij kreeg zelfs een 0/10 in belgische kranten omdat hij de bal van hun lieverd afnam. Ben niet zo een grote fan van Vormer maar die stond als kapitein wel op zijn strepen hoor. Als vaste penaltynemer en kapitein mocht HVA toch meer op zijn strepen staan, nu druipt hij af en maakt zich achteraf boos.

Persoonlijk denk ik dat het in deze situatie goed is, dat Diagne tot de winterstop geschorst wordt, omdat hij er momenteel niet goed opstaat bij de selectie, de staf en de supporters van Club Brugge, en er daardoor veel spanning zit in de ploeg. Als de kou en het zeer wat meer uit de lucht is, mag hij wat dat betreft weer in actie komen en herintreden bij de selectie, en voor zijn tweede kans gaan.

En terecht. Er worden afspraken gemaakt waar je je aan moet houden. Wat bezielt je om dan toch achter de bal te staan. De gevolgen zijn groot. Anders zou de wedstrijd eindigen in 1-1 betekend dus 600000 euro voor club .. die ontneemt hij ze nu

Een spits die een penalty wilt nemen, wat een arrogantie zeg..Nee maar als die Vanaken zich niet zou kunnen beheersen voor de camera’s dan mag je je toch wel afvragen of er misschien wel wat mis is bij hem. Ik kan me ook niet voorstellen dat een voorzitter een speler zat is na 1 gemiste strafschop en er zo een gedoe van maakt dat hij die pingel mist. Dat was bij een grote club als United niet eens het geval, toen Pogba die pingel miste.

Als bv Vormer in die zelfde situatie was belandt dan had Vormer die penalty genomen. Die laat niet als Vanaken het kaas van zijn brood eten. Waarschijnlijk baalt Vanaken ook dat het zo is gelopen , dat hij zijn ballen niet heeft getoond en reageerde er dan zo op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. SchrijversAanvaller70
E. DennisAanvaller60
M. KrmenčíkAanvaller63
S. MignoletKeeper90
D. OkerekeAanvaller61
E. HorvathKeeper10
S. DeliVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren