‘Geen toeval dat Cristiano Ronaldo en Matthijs de Ligt naar Italië zijn gegaan’

Dinsdag, 5 november 2019 om

Jordi Cruijff maakt zich zorgen om de toekomst van de Spaanse competitie. De trainer van het Chinese Chongqing Dangdai Lifan, die bijna zijn hele voetballoopbaan in Spanje speelde, constateert dat LaLiga moeite heeft om financieel de aansluiting te behouden met de Engelse Premier League en de Italiaanse Serie A.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door fvddb)

je zal altijd voetballers hebben die hun voorkeuren hebben voor bepaalde clubs, competities of salarissen. toch heeft Laliga gewoon geweldige spelers rond lopen. dit jaar zijn daar ook weer geweldige voetballers zoals oa. Joao Felix, Hazard, Frenkie De Jong en Fekir bij gekomen dus ik denk dat die competitie nog steeds heel interessant is voor veel topspelers

5 november 2019 om 12:41

@japie; de vraag is toch ook niet of de competitie momenteel interessant is, maar of die in de toekomst nog net zo interessant gaat zijn ten opzichte van bijvoorbeeld Italie?

5 november 2019 om 14:30

@ijsmuts daar heb je zeker een punt maar toch denk ik clubs als Barcelona en Real Madrid toch altijd iets magisch zullen blijven hebben voor voetballers. de clubs daaronder zullen er inderdaad wel veel meer hinder van kunnen ondervinden

5 november 2019 om 21:58

Tja, waarom zijn ze magisch? Omdat alle generaties voetballers opgroeien met Barca en Madrid die prijzen winnen en topspelers in de gelederen hebben. Zodra ze een poosje niets meer winnen is die magie voor de daaropvolgende generatie snel verdwenen denk ik. Kijk naar de clubs in Milan, of naar wat er nu met United aan het gebeuren is

5 november 2019 om 13:02

Het gaat er volgens mij inderdaad om dat het de komende jaren snel bergafwaarts kan gaan. Je ziet nu zelfs dat Barca hele rare constructies bedenkt om spelers aan te trekken. Op dit moment zijn er zeker nog 4/5 teams die ook goed meedraaien in Europa maar het kan zomaar zijn dat Italie dit over een paar jaar heeft. Je ziet nu wel steeds vaker 'grotere' namen richting Italie vertrekken, ook worden daar stap voor stap de subtopteam (roma, inter, lazio) weer wat beter. Voorlopig is dit natuurlijk alleen maar koffiedik kijken..

5 november 2019 om 13:57

Je ziet het echt verkeerd, een club als Barcelona had die uitstraling in het verleden helemaal niet. Pas toen ze in Spanje de expat regeling invoerde waardoor top voetballes slechts 25 procent belasting hoefde te betalen, trokken diverse top voetballers naar Barcelona. Met die top voetballers, allemaal aangetrokken in een zeer korte tijd, wist Barcelona de CL te winnen. Dat was het startsein van een ongekende succes periode. Pas in de crisis, toen bleek dat voetballers gefinancieerd waren en op de balans stonden van banken die door de ECB gered moesten worden, schafte de overheid die regels af. Ook moest de overheid beginnen met het innen van de miljarden aan achterstallig belasting schuld van diverse PL clubs. Ook begon men spelers aan te klagen om belasting over verdiensten met hun portretrechten te innnen, offshoring was niet langer toegestaan. Sindsdien zien we dat de topspelers niet langer zomaar naar la Liga gaan maar veel meer naar Engeland, PSG en nu ook Italie. Want daar kunnen ze nu meer verdienen.

Tja aan de ene kant het is juist beter dat clubs als Barca en Real wat zwakker zijn geworden want dat zorgt er weer voor dat de competities spannender worden en dan vooral rondom de titelstrijd.

Ach die voetballers verdienen zoveel geld dat het belastingpercentage niet eens voor hun moet uitmaken, net alsof bijvoorbeeld bale er zoveel last van zou hebben als hij in spanje iets meer belasting moet betalen als hij jaarlijkst 15 miljoen euro opstrijkt.. sterker nog, in spanje proberen ze nog de belasting te ontduiken en dat is nog het ergste als je zoveel verdiend..

5 november 2019 om 14:11

als je 15 miljoen verdient betaal je in Spanje 6, 75 miljoen belasting. en in Italie maar 3,15. Dat is een behoorlijk verschil. Dat merkt iedereen wel in zijn portomonnee.

5 november 2019 om 22:01

Zoals Gloryunited zegt. 9miljoen verdienen of 12 is toch wel een flink verschil. En de clubs kost het dan evenveel. Als Atleti eenzelfde netto salaris wil betalen als Juve (12 miljoen) kost het ze 5-6 miljoen meer.

''vanaf volgend jaar is voor voetballers de helft van hun inkomen belastingvrij, waardoor ze over hun hele salaris slechts 21 procent belasting betalen.''geldt dit alleen voor bepaalde beroepen , zo ook voetballers , of voor iedereen?

Toch opmerkelijk dat een land zo in crisis hun belastingen voor voetballers verlaagd.

5 november 2019 om 12:46

Wellicht dat ze, om buitenlands intellect aan te trekken, een algehele fiscale regeling hebben bedacht om Italie aantrekkelijker te maken, Nederland heeft een soortgelijke regeling.

5 november 2019 om 13:07

Belasting naait iedereen die veel verdient maar voetballers die miljoenen verdienen helpen ze een handje. Leuker kunnen ze het niet maken...

5 november 2019 om 13:17

Niet alleen die veel verdienen.

5 november 2019 om 14:13

alleen geldt de regeling in Nederland niet voor voetballers. In Nederland krijg je deze 30% regeling alleen als je een beroep uitoefent dat aantoonbaar schaars is en niet is in te vullen door een Nederlander. Voetballers hebben er daarom geen profijt van en als je ziet hoe mensen in Italie worden uitgeknepen is het schandalig dat ze zo'n belastingvoordeel geven aan mensen die toch al stinkend rijk zijn, maar goed. Italië is op dat gebied sowieso een puinhoop.

5 november 2019 om 16:53

@migi Het uitgangspunt is niet de spelers voordeel te geven, maar de clubs de kans te geven te concurreren met andere Europese landen. Juist is een land in crisis is "geef het volk brood en spelen" van toepassing! Evengoed oneerlijk hoor, maar het leven is ook niet eerlijk.

5 november 2019 om 18:12

@kevinho het kan natuurlijk zijn om het voetbal weer wat meer aan te trekken aangezien ze sinds de val van ac milan zijn ingehaald door engeland en la liga. Ik weet de ins en outs ook niet van het wat oplevert, ze kunnen wat meer en betere spelers aantrekken. Maar als buitenstaander blijf ik het wel opmerkelijk vinden. Daarbij is er wel vaker kritiek op het italiaanse beleid door economen(o.a. Mario Draghi welk zelf ook een italiaan is).

5 november 2019 om 12:55

Waarom niet? Je trekt populaire spelers aan bied hun minder geld en de bevolking gaat meer spenderen waarbij ook door hun belasting wordt betaald. Volk wordt genaaid en het voetbal stijgt.

5 november 2019 om 14:49

Het kan zelfs goed zijn voor het land en ‘gewone’ volk om deze regeling te hebben. Deze regeling kan er voor zorgen dat de absolute grootverdieners voor Italie kiezen, waardoor er in absolute zin meer belasting binnenkomt bij de overheid. Uiteindelijk heeft de overheid een absolute rekening te betalen en geen procentuele, en wellicht helpt deze regeling daar bij. Je moet de cijfers kennen om hier iets van te vinden denk ik.

5 november 2019 om 18:07

Zeker waar NL heeft het natuurlijk ook met haar brievenbusfirmas. Wat dan ook veel geld oplevert en werkgelegenheid. Het is op basis daarvan lastig het te veroordelen maar zou het wel opmerkelijk vinden als ik een 'gewone' arbeider was in italië die een hoger belastingpercentage moet betalen.

Dat is 1, maar wat te bedenken van de vrije val van clubs als Valencia, Villareal, en Deportivo la Coruna. Tegenwoordig gaat t tussen 3 clubs (barca atleti en real) en dan is er heel lang niets! In Italië is t Juventus, maar dan krijg je wel napoli, Roma, lazio, inter, atalanta timmert aan de deur en Milan zal ook nooit zijn historie en naam verliezen. Het niveau van de Italiaanse subtop is gewoon veel hoger in mijn ogen wat voorheen andersom was.

5 november 2019 om 13:06

Goede reactie

5 november 2019 om 13:37

Mwa. Valencia of Sevilla hoeven toch niet onder te doen voor Roma of Lazio? Als je Inter en Napoli bij de subtop rekent lijkt het inderdaad wel sterk, maar eigenlijk moet je die clubs dan ook met Real en Atletico vergelijken...

5 november 2019 om 13:57

Sevilla, Valencia zijn niet minder dan Lazio en Roma hoor. Inter en Napoli is nog atlijd minder dan Real en Atletico. En clubs als Betis, Sociedad en Granada hebben wel de weg omhoog geslagen. Net zoals in Italie dat het geval is met clubs als Atalanta en Cagliari.

5 november 2019 om 14:15

Milan verliest z'n status misschien niet, maar zowel Valencia als Sevilla lijken me op het moment, en ook de laatste jaren, een stuk beter. Zolang in Italië ieder jaar hetzelfde team kampioen wordt, blijft het een saai competitie.

Seria A is een verschrikkelijke competitie. Niet door het niveau, maar door het racisme. Daar wordt door de bond ook gewoon letterlijk niks gedaan behalve aan kleine boete. De clubs zelf doen ook niks. Dat van Balotelli zal ook wel eindigen met een boete van 2000 euro en verder niks meer. Denk als dit in Nederland, Engeland of Spanje was gebeurd dat er veel harder opgetreden zou worden en ook de media veel meer aandacht zou besteden. Wij lezen om de week wel iets over racisme in Italie en dan lees je schande enzo, maar uiteindelijk gebeurd er vrij weinig mee.

5 november 2019 om 13:43

Zolang als er enkel word gezegd en geschreven "trek het je niet aan, dit is al sinds dag 1, het is niet racistisch bedoelt" en al dat slappe geleuter nog meer zal er niks veranderen. De bond in Italië alsook de clubs durven niet op te treden tegen harde kernen, rn net zolang ze geen statements of straffen zal dit zo blijven daar. Zo ook de UEFA doet niets in die landen, maar een opblaas banaan in NL.... (ben het geheel eens met je reactie trouwens!)

Wat mij betreft zal t eens tijd worden ...die Spanjaarden winnen al jaren alles. Uefa cup en CL worden al jaren door hun gedomineerd. Geloof er alleen niks van dat voetballers alleen kiezen voor hun portemonnee. De Ligt wilde beter leren verdedigen, waar kan dat beter da IN Italië. Ronaldo wilde weer es wat anders en Neymar wilde de ster zijn en kon dat bij psg..tuurlijk was geld n factor maar echt niet alles. Uiteindelijk zullen real en Barça altijd de x factor behouden waarvoor voetballers maar al te graag daarheen gaan.

Bélachelijk!! De helft van je salaris belastingvrij? Deze spelers verdienen al abnormale bedragen... Ik vraag me af hoe de Italiaanse burger daarover denkt...

"aan de andere kant: in Spanje is voor veel mensen voetbal belangrijker dan politiek"voetbal vinden ze wel belangrijker dan politiek, maar de sociale voorzieningen waar ze elke dag mee te maken hebben dan? Die worden toch echt betaald van belastingcenten.

Mag toch hopen dat niet meer landen zo’n belachelijk belastingvoordeel voor voetballers bieden. Is toch om woest van te worden dat mensen met t meeste geld nog extra financiële mevallers krijgen, al helemaal in landen waar het economisch ook niet allemaal van n leien dakje gaat.. Zelfs die 45% over het hele inkomen in Engeland en Spanje vind ik nog weinig. Ik hoop van harte dat voetballers in NL gewoon over alles boven de 70k grofweg 52% afdragen..

Fiscaal oninteressant. De Ligt kon 8 miljoen verdienen en 12 miljoen bij Juventus. Het is eerder zorgelijk dat 8 miljoen jaarsalaris al oninteressant is. Maar je hoort mij niet klagen, heb zelf een voorkeur voor de serie a, ligue 1, premier league, bundesliga of eredivisie boven de Spaanse competitie.

"aan de andere kant: in Spanje is voor veel mensen voetbal belangrijker dan politiek."" Dit is de waarheid. Het is zo erg gesteld in dat land, dat onlangs het debat is verkort, vanwege de uitzending van een sportwedstrijd, daarna. Over vijf dagen wordt er gestemd. Laat dat even tot je inzinken. Sport is belangrijker in dat land, dan politiek. En het volk vindt dat prima.

Alleen maar goed nieuws voor Spanje als zij ruim 20 procent meer belastingen ontvangen van de meest overbetaalde beroep ter wereld.

Hoe is het mogelijk dat een land als Italië wat een enorme begrotingsschuld heeft in de staatskas belastingen zo maar even aanpassen buiten de normen van de Europese Gemeenschap. Ze verdienen al zo enorm veel en moeten nog meer bevoordeeld worden en dat allemaal ten nadele van onze pensioenen van de beste heer Draghi. Wij als Nederlanders betalen ons scheel aan belastingen en dat allemaal te voordele van Italië waar die bijzondere heer wel even voor gezorgd heeft. Er moet een regeling komen voor alle landen wat bereft belastingen en BTW zo niet weg wezen uit die Europese gemeenschap. Waarom moeten die voetballers daar in Italië zoveel verdienen, is toch een schande voor iedereen die al moet rondkomen op een dun rietje en voedselbank en daar kan alles. Het is schande grote schande dat daar miljoenen verdient worden voor een paar uurtjes voetballen waar iemand zijn leven lang hard voor moet werken. Rutte hier kun jij het mee doen door ook alle belastingen te halveren in Nederland niet alleen van voetballers maar van alle sporters en hard werkende mensen.

En toch heb je in Spanje 6 of 7 van de top 15 bestbetaalde voetballers rondlopen. Die spelen dan wel allemaal bij de top 2 of top 3. Overigens verdienen die 2 clubs nog steeds meer dan eender welke Engelse of Italiaanse club op United na en hebben ze een boel transferrecords op hun naam staan. Dit lijken wel Guardiola taferelen dit “gossie wat zijn we arm. Wat hebben we het zwaar en wat heeft de rest toch een voordeel op ons”. Als hij de Spaanse subtop en daaronder bedoelt is het wel wat laat. Dat is al een decennium aan de gang

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

0 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 26 september
Atlético Madrid heeft Edinson Cavani een éénjarig contract aangeboden, met de optie op een tweede seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren