Willem van Hanegem stuurt appje na Klassieker: ‘Goed gedaan’

Maandag, 28 oktober 2019 om

Serdar Gözübüyük heeft een speciale band met Willem van Hanegem, zo vertelde de scheidsrechter maandagavond in Peptalk op Rondo. De arbiter kreeg na afloop van De Klassieker, die onder zijn leiding stond, complimenten van de oud-voetballer voor zijn prestatie.

Gözübüyük kent Van Hanegem al langer. "Meneer Van Hanegem is voor mij degene die mij altijd heeft gesteund", zegt de scheidsrechter. "Zijn zoon is een hele goede vriend van mij. Hij zei vroeger altijd van 'joh, doorgaan'. En als ik een keer een foutje maak, dan hoor ik dat ook, kan ik je vertellen." Na afloop had Gözübüyük ook kort contact met de oud-speler en -trainer van Feyenoord. "Of ik gisteren wat van hem heb gehoord? Ik kreeg wel een appje, van: 'Gefeliciteerd, goed gedaan.'"

De arbiter is blij met zijn band met Van Hanegem. "Het is wel echt een fantastische man, hoe hij over voetbal kan praten. Daar probeer ik ook als scheidsrechter van te leren. Je hoort zo vaak analisten roepen: 'Scheidsrechters moeten ook gevoetbald hebben, moeten feeling hebben.' Met dit soort mensen kan je natuurlijk over momenten praten, wat er verwacht kan worden. Daar is hij een topper in."

Gözübüyük deelde tijdens Ajax - Feyenoord (4-0) geen enkele kaart uit. "Ik ben wel een scheidsrechter die lekker wil laten voetballen. Afgelopen donderdag moest ik bij Arsenal fluiten in de Europa League, drie weken geleden bij Manchester City in de Champions League. Dat zijn echt Engelse wedstrijden. Ik was blij dat ik twee keer naar Engeland mocht, om te laten zien van: zo wil ik fluiten. Niet voor alles fluiten, en dat wilde ik gisteren ook doen. Dat is wel gelukt. Ik kreeg heel veel respect van de spelers, de staf en de supporters."Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door pinko)

Het zal ook helemaal niks uitmaken qua resultaat, maar hij miste helaas samen met de VAR toch wel een 100% strafschop voor Feyenoord. Verder wel redelijk gefloten.

28 oktober 2019 om 23:16

Ik vind dat vooral de fout van de VAR. Ik weet niet precies waar hij stond maar snap wel dat je zulks nog kan missen met het blote oog.

28 oktober 2019 om 23:20

De VAR had dat in mijn optiek ook moeten zien, maar helaas maken die ook fouten.

28 oktober 2019 om 23:24

Het feit dat we er al over discuseren zegt dat het geen Var-moment was. De VAR zou er alleen moeten zijn om blunders eruit te halen, niet om discutabele momenten te creëren. Dat hele systeem wordt fout gebruikt, helaas...

28 oktober 2019 om 23:29

Tsja dat is het hem juist. Wat is discutabel en wat is een blunder. Het blijft mensenwerk en dus subjectief. Lastig in te schatten zulke momenten.

28 oktober 2019 om 23:29

Is er discussie over dat het strafschop had moeten zijn dan? Dat is toch wel duidelijk?

28 oktober 2019 om 23:29

Maar dit was gewoon een 100% strafschop. Kan dat niet echt een discutabel moment creëren noemen dat doe je nu juist door er niet naar te kijken of een penalty te geven. Feyenoord verdiende natuurlijk niks maar op dat moment stond het ook pas 2-0.

28 oktober 2019 om 23:26

Inderdaad. Dat was ook gewoon een strafschop. Maar zoals Myvision ook aangeeft, dat moet de VAR (wanneer de scheidsrechter het niet heeft opgemerkt) aangeven. Al had het in dit geval niets aan de wedstrijd veranderd inderdaad.

29 oktober 2019 om 00:37

Daar heb je een punt, Feyenoord had een strafschop verdient, de overtreding was duidelijk alleen was de bal al weggewerkt. Scheidsrechters hebben er dan vaak een handje van het te negeren. Vroeg me ook nog af hoe het zat toen Blind die arm in het gezicht kreeg en naar de grond ging. Dacht daar ook een overtreding te zien.

29 oktober 2019 om 08:59

@SpeedyAFC: Dat komt omdat de scheidsrechter de bal volgt en de overtreding dus niet binnen zijn gezichtsveld plaatsvind. Het enige wat de arbiter dan kan doen is op appèl of op de VAR reageren.

29 oktober 2019 om 10:33

Vooral de VAR ging daar de mist in. Maar daar kun je al heel lang geen peil meer op trekken. Wel staan de topclubs bij de VAR beslissingen beduidend vaker aan de goede kant. Daarentegen is Ajax in Europese wedstrijden nu juist weer vaker de klos. Op de uitwedstrijd vorig seizoen bij Real Madrid na. Viel een wel of niet bal over de zijlijn - beslissend in de aanloop van het Tadic doelpunt - in het voordeel uit.

Hij was totaal onzichtbaar en dat is juist de kunst van goed fluiten. Hij had ook en relatief makkelijke middag door die tamme Feyenoordspelers maar dan alsnog zie je vaak scheidsrechters die aandacht willen en shows gaan opvoeren. Ik denk het beste arbitraire optreden in een nationale topper van de afgelopen jaren.

28 oktober 2019 om 23:21

Helemaal mee eens. Denk aan Bjorn Kuipers of bas Nijhuis, echte mannetjes zijn dat.

28 oktober 2019 om 23:25

Helemaal mee eens, totaal niet opgevallen en verdient het voor deze wedstrijd om in de schijnwerpers te staan. Volgende week met zo'n respect-moment spuwen we onze gal wel weer over hem.

Fantastische wedstrijd gefloten. Echt een goede scheidsrechter. Moment met Veltman een strafschop?

29 oktober 2019 om 01:16

Zuivere penalty was dat ja, heb je wel terug gekeken? 🙄

29 oktober 2019 om 06:14

Ik heb het heel vaak terug gekeken en wat ik zie is dat Narsingh de bal net wegtikt voordat Veltman er invliegt. Die raakt daardoor geen bal, maar alleen de bal. Zuivere strafschop

30 oktober 2019 om 19:56

Jeroen was jou reactie aan mij gericht, of aan Wouter? Want ik heb geen notificatie gezien, maar soms doet de app heel raar.

Hoe kan Willem hem complimenten als Willem zelf heeft verklaard dat hij de tweede helft naar die wedstrijd van Liverpool-Tottenham heeft zitten kijken en dat hij enkel allen even terugzapte om te kijken hoe erg het stond met Feyenoord?

29 oktober 2019 om 10:59

Hij kan hem toch complimenten met wat hij heeft gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

7 fans
Laatste voetbalnieuws

Rai Vloet speelt hoofdrol op Het Kasteel na trap van Adil Auassar

Sparta Rotterdam heeft voor de derde keer op rij geremiseerd in de Eredivisie. In eigen huis raakte de ploeg van trainer Henk Fraser een 1-0 voorsprong kwijt tegen Heracles Almelo: 1-1....Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 oktober
De naam van Dayot Upamecano staat voor volgende zomer bovenaan het verlanglijstje van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren