Roy Keane haalt hard uit: ‘Ik walg ervan, ze knuffelen en kussen elkaar’

Zondag, 20 oktober 2019 om

Manchester United en Liverpool deelden zondag de punten op Old Trafford (1-1). Doelpunten van Marcus Rashford en Adam Lallana vormden de hoogtepunten in een verder niet al te spectaculaire wedstrijd. Roy Keane constateert dat het al voor het eerste fluitsignaal bij beide aartsrivalen ontbrak aan pit.

Diverse spelers van United en Liverpool hadden vlak voor de aftrap vriendelijk contact met elkaar. "Ik walg ervan, je staat voor een oorlog en deze spelers knuffelen en kussen elkaar", liet Keane in niet mis te verstane woorden optekenen. Onder meer de onderonsjes waarbij de Brazilianen Andreas Pereira, Fred (beiden United), Roberto Firmino en Fabinho (beiden Liverpool) betrokken waren, leidden tot irritatie bij de oud-middenvelder.

"Je moet de tegenstander niet eens een blik waardig gunnen. Je staat op het punt om de strijd met ze aan te gaan", vervolgt Keane. De 48-jarige Ier was in het verleden jarenlang aanvoerder van United en wedijverde in die hoedanigheid regelmatig met Patrick Vieira, op dat moment de captain van Arsenal. De persoonlijk strijd tussen de twee bereikten zijn apotheose in 2005 op Highbury, toen Keane en Vieira het nog voor het eerst fluitsignaal in de spelerstunnel met elkaar aan de stok kregen.

Keane vindt niet dat het voetbal door de jaren heen is veranderd. "Het spelletje is niet veranderd, maar de spelers wel. Je gaat in oorlog tegen deze spelers en zij staan met elkaar te knuffelen! Spreek elkaar na de wedstrijd, of spreek elkaar zelfs helemaal niet na de wedstrijd", aldus de robuuste oud-middenvelder.


Poll

Kun jij je de reactie van Roy Keane voorstellen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door bossie)

Ja je moet ze lekker invalide trappen toch Keane? Die Engelse prehistorische commentatoren zijn echt wel een grap met hun uitspraken. Het voetbal is juist enorm veranderd en ook de manier van omgang tussen spelers tov ‘vroeger’ met oorlog.

20 oktober 2019 om 21:48

Keane is een Ier. Verder heb je gelijk. Achterlijk gezwets van een marginaal.

20 oktober 2019 om 22:19

Je hebt helemaal gelijk!

20 oktober 2019 om 21:50

Dat bedoelt keane toch helemaal niet. Voorbereiding en tijdens de wedstrijd moet je gewoon elkaars rivalen zijn en moet je ze niks gunnen. Na de wedstrijd is dat over en kunnen ze elkaar ff lekker knuffelen als ze willen.

20 oktober 2019 om 21:55

Duidelijk! Voetbal is sport voor bikkels en er moet strijd zijn. Wat ook van levensbelang is om rivaliteit in stand te houden, zijn de individuen op het veld. We gaan een tijdperk tegemoet met veel ‘neutrale’ voetballers. Het scouten op steeds jongere leeftijd sloopt het clubgevoel bij spelers en dan krijg je “soldiers for hire”

20 oktober 2019 om 22:18

Volgens mij is enkel de wedstrijd belangrijk, de voorbereiding hoef je helemaal geen rivaal te zijn. Achterlijke toneelstukjes van primaten die ineens woest op iemand in een ander tenue zijn.

21 oktober 2019 om 08:43

Helemaal met je eens. Ben al heeeel lang Ajacied en heb mij wel eens geërgerd aan andere clubs, vooral natuurlijk de directe concurrent. Maar haten? Of fysiek iets aandoen... Wat een bullshit. Ondanks zijn staat van dienst begint de beheersing binnen het voetbal uiteraard op het veld waar men het voorbeeld dient te geven voor de supporters. Dus strijd na het fluitsignaal mag heel heftig zijn, maar daarnaast zijn het uiteindelijk toch vaak collega's die elkaar ook elders tegenkomen of eerst 10 jaar in dezelfde opleiding hebben gezeten? Dus leuk de draak met elkaar steken en verder lekker normaal doen.

20 oktober 2019 om 21:50

Ik snap het punt wel. Je mag buiten het veld vrienden zijn, maar als jij het kleedlokaal uitkomt, dan moet je toch een andere mindset hebben. Als je elkaar net een leuk gesprek hebt gehad, dan lijkt het me toch moeilijker om 15 minuten later een tegenstander hard aan te pakken.

20 oktober 2019 om 21:58

Ik heb toch echt 100% liever die Engelse commentatoren die op top niveau hebben gepresteerd in plaats van Bromsnor en vrienden. Elke keer als ik een Shearer of Keane hoor praten denk ik, waarom kunnen we niet hetzelfde doen in Nederland in plaats dat VPersie, Seedorf of Gullit contracten tekenen bij de Engelse sport kanalen.

20 oktober 2019 om 22:00

@JK-AjaxMoest meteen aan Alf Inge Haaland denken...Het seizoen is lang, we leven pas in oktober. Wanneer het echt "do of die" is zullen de spelers best meer strijd tonen.

20 oktober 2019 om 23:23

Keane heeft de carrière van Haaland niet beëindigd hoor. De knieblessure die hem de kop koste was aan de andere knie dan die knie die de horrortackle van Keane te verwerken kreeg. Daarnaast speelde Haaland een paar dagen later gewoon nog een partij voor Leeds.

20 oktober 2019 om 23:53

Het gaat voor mij vooral om de intentie. Keane had wel een carrière van een speler kunnen beeindigen. Net zo smerig vond ik die tackle afgelopen week in de derby van Spakenburg. Is dat wat Keane meer wilde zien? Ik zeg nogmaals, het seizoen is erg lang. Heus, als deze pot in April had gespeeld dan zou er meer strijd zijn.

20 oktober 2019 om 22:58

Waar zegt Keane dat je ze invalide moet trappen dan? Beetje sneu om mensen ook direct als primaten neer te zetten omdat ze nog van de oude stempel zijn en vinden dat je op een andere manier de wedstrijd in moet gaan.

21 oktober 2019 om 00:06

Iemand invalide trappen en je gewoon anders opstellen dan zo soft zijn echt twee verschillende zaken. Wat een soft gezwets weer. Je verdiend bakken met geld en je moet ten koste van alles (binnen het toelaatbare) willen winnen. Dan ff gezellig doen voor de wedstrijd past daar niet bij. Ik snap Keane wel. Gezellig doen kunnen ze de rest van het jaar op 2x 90+ minuten en wat minuutjes daarvoor om.

21 oktober 2019 om 08:47

Nou ik weet niet maar ik heb vroeger veel met vrienden gevoetbald en gesport en het ging er altijd uiterst fanatiek aan toe. Fanatiek zijn of de tegenstander willen opvreten in de sport zijn in sport goede eigenschappen. Keane was waarschijnlijk het type die dat niet ineens kan oproepen maar het nodig had om zichzelf van tevoren al goed op te fokken. Nou ik ben blij dat de profs van nu dat minder nodig hebben. Als we minder geweld willen en dat mensen iets meer empathie met elkaar hebben is dit toch alleen maar goed? Heb trouwens ook nog geen topwedstrijd gezien waar men knuffelend over het veld liep en niet fanatiek was....

21 oktober 2019 om 00:15

Lol jk ajax. Precies hoe ik het ook zie. Die Keane zag het als een gladiotor gevecht volgens mij. Ik houd wel van strijd maar hij overdrijft nogal

Die Keane is blijven haken. Kon enkel schoppen en denkt daarom dat voetbal altijd zo hoort te zijn. gelukkig zijn die tijden ver vervlogen en kijkt men naar het technische aspect van het spelletje. Dat is doorslaggevend. Ga dan Rugby kijken.

20 oktober 2019 om 22:14

Als jij echt denkt dat Keane enkel kan schoppen geloof ik niet dat jij toen hij nog speelde echt op hem gelet hebt. Het middenveld van Utd is nooit meer hetzelfde geweest sinds hij weg ging/gestuurd werd. Keane was de baas op het veld, ging voorop in de strijd en zorgde ervoor dat de andere spelers konden spelen zoals zou hoorde te spelen. Tuurlijk kreeg hij af en toe een rode waas voor zijn ogen, maar hij heeft veel meer in positieve zin bijgedragen dan dat hij in negatieve zin heeft bijgedragen. Misschien moet je maar eens wat oude beelde van hem terug gaan zien.

21 oktober 2019 om 08:43

Nou ik heb Keane wel meegemaakt. Een middenvelder a là Gattuso, voorop in strijd en een echte leider maar enorm houterig als speler. Hij zou tegenwoordig met wat er van middenvelders vereist wordt (dynamiek, scorend vermogen, discipline etc.) niet een prominente rol bij een topclub hebben. We moeten eens stoppen alles van vroeger te overromantiseren.

20 oktober 2019 om 22:19

Jij was waarschijnlijk nog niet geboren toen hij bij United speelde. In zijn tijd een van de beste defensieve middenvelders ter wereld. Kon uitdelen, maar ook fantastisch voetballen.

21 oktober 2019 om 01:17

Bwahaha! ‘Kon enkel schoppen’ jij hebt hem nooit zien spelen. Dat is geen aanname van me, dat is zekerheid. Kijk anders ff naar Juventus-United in ‘99. Eigenhandig de wedstrijd omgedraaid. Keane is een legende. Beter waren ze er niet. Ja, hij was hard en soms ging hij over de scheef. Maar ik wilde dat er nog spelers waren die spelen zoals hem. Helaas worden ze zo niet meer gemaakt.

Ik ben het met hem eens. Ik ben zelf ook een liefhebber van fysiek voetbal en ik kreeg vaak genoeg de vraag of het wat rustiger kon, de watjes. Sindsdien maar over gestapt op een andere sport, waar men zich niet zo aanstelt.

Keane was een gekke dwaas op het veld, als er toen een VAR was, was deze gek de helft van de competitie geschorst.

20 oktober 2019 om 22:59

Leuk dat jij dat denkt, maar dat is totaal niet zo. Keane kon veel meer dan wat jij denkt.

20 oktober 2019 om 23:02

Hij was een echte kapitein en een strijder. Fenomenale speler die echter ook te vaak over de schreef ging. Maar ik heb 100 keer liever die tijd, toen het nog uitdelen en incasseren was als het nodig was, dan de huidige theatrale tijd waar zelfs lichte tikjes resulteren in eindeloos doorrollen en overdrijven. En waar je vaak teams constant om de scheids ziet vragen om kaarten voor de tegenstander.

20 oktober 2019 om 23:13

@etcheverry. Hij was idd hard. En soms ging hij over het randje. Maar toen voetbalden nog kerels. There's only one Keano!

Ik begrijp wat Keane probeert te zeggen. Tuurlijk zegt hij niet dat je respectloos moet zijn, maar dit is een wedstrijd op zich en die moet je serieuzer nemen dan elkaar knuffelen in de dug-outs. En zeker in de periode waarin United zich begeeft moeten ze harder knokken voor de punten. Maar dat is helaas niet de mentaliteit de dag van vandaag. Er zijn heel veel seutjes op het veld.

dat je elkaar na de wedstrijd knuffelt en vriendelijkheden uitwisseld dat is te begrijpen . Voor en tijdens de wedstrijd moet je je tegenstanders opvreten en er alles aan doen om te winnen. Natuurlijk wel met de nodige respect.

Tja is niet echt de schuld van de spelers maar eerder de clubs zelf. Welke van de 22 jongens op het veld hebben tegenwoordig echt nog affiniteit met Liverpool of United? Zijn gewoon buitenlandse huurlingen die de rivaliteit niet echt voelen. Daarnaast zijn Liverpool en united dan wel rivalen maar tegenwoordig niet echt meer concurrenten. Dat maakt een wedstrijd ook al minder beladen natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

44 jaar
49 fans

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren