Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal-legende Vieira motiveert Jong Oranje-debutant: ‘Hij daagt me uit’

Laatste update:

De carrière van Emanuel Emegha zit behoorlijk in de lift. De twintigjarige spits zag een uitstekend seizoen bij Sturm Graz beloond worden met een transfer naar RC Strasbourg én maakte vrijdagavond zijn debuut voor Jong Oranje. Ondanks een basisplaats en de 3-0 zege op Jong Moldavië zat een treffer er echter niet in. "Als ik niet scoor, ben ik helemaal nergens blij mee", baalt Emegha in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Dat zijn debuut voor Jong Oranje een speciaal moment was voor hem en zijn familie, bleek wel uit het aantal mensen dat speciaal voor hem naar het Mandemakers Stadion in Waalwijk kwam. "Mijn moeder, tantes, neefjes, neven, vrienden, nicht: iedereen was er. Ik denk dat ze met veertig man sterk waren”, lacht de geboren Hagenees. Emegha wist in eerste instantie niet waar zijn entourage zich bevond. "Ik wist eerst niet waar ze zaten, maar na mijn kans in de eerste helft wist ik het meteen. Aaah, echt jammer, ik had die kans af moeten maken", baalt Emegha.

"Ik ben blij met mijn debuut", benadrukt Emegha. "Maar ik ben boos dat ik niet heb gescoord. Ik had gewoon moeten scoren in de eerste helft. Ja, dat gevoel overheerst wel om eerlijk te zijn. Als ik niet scoor ben ik met niets blij. Ik vond het een heel matige wedstrijd van mezelf, maar dat kwam ook omdat de tegenstander heel laag speelde met drie centrale verdedigers.” Emegha werd bij een 1-0 stand na een uur naar de kant gehaald voor Noah Ohio. Jong Oranje scoorde vervolgens tweemaal binnen een kwartier. "Die wissel begreep ik wel hoor, even een nieuwe kracht erin. Maar ik was niet blij, want je weet dat in zo’n wedstrijd de goaltjes in de laatste tien of vijftien minuten nog gaan vallen. Dat is altijd zo! Dus ja, jammer."

In de punt van de aanval lijkt Brian Brobbey op papier de nummer één. De spits van Ajax moest zich echter afmelden wegens een blessure, waardoor Emegha aan de aftrap stond. "Ik vind hem een goede spits en ik vind mezelf een goede spits", stelt Emegha. "De beste gaat spelen. Mijn grootste kracht ligt achter de verdediging. Ik ben snel en sterk. Als we tegen een ploeg spelen die hoog op het veld druk durft te zetten, ga ik tegenstanders nog kapot maken. Dat weet ik zeker.”

Patrick Vieira
Emegha speelt sinds deze zomer voor Strasbourg, waar Patrick Vieira de trainer is. "Ik voelde meteen zijn vertrouwen. Als je zoiets meteen voelt, en dan ook nog eens van zo’n legende, dan is dat fantastisch. Dan moet je niet twijfelen en meteen gaan. Wat hij heeft gepresteerd met Arsenal, dat is fantastisch. Hij daagt me uit om het maximale uit mezelf te halen. We werken hard aan mijn zwakke punten, bijvoorbeeld koppen. Nu heb ik al meteen een kopgoal gemaakt. Daar ben ik echt blij mee." Emegha, die tot medio 2028 vastligt bij Strasbourg, maakte op 27 augustus in de wedstrijd tegen Toulouse zijn eerste doelpunt voor le Racing. Hij kopte van dichtbij raak en zorgde zo voor de belangrijke 1-0. Vlak voor tijd bepaalde Jean-Ricner Bellegarde de eindstand op 2-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vind Emegha een goede spits. Heeft genoeg potentie om een hele goede spits te worden. Kende hem nog vanuit zijn tijd bij Sparta Rotterdam en viel mij toen op doordat hij door z'n fysiek en lengte best wel dreigend was, alleen scoorde hij toen nog niet zoveel. Nadat hij vertrok bij Sparta ben ik hem uit het oog verloren, totdat ik hem afgelopen seizoen ineens in de poulefase van de Europa League twee keer tegen Feyenoord zag spelen met Sturm Graz. In de eerste wedstrijd ging hij vrij vroeg met een blessure naar de kant, maar in de minuten die hij speelde was hij juist het meest dreigend bij Sturm Graz en de tweede wedstrijd kwam hij ergens in de tweede helft erin en kwam wederom vooral veel dreiging van hem af.

Ben hem toen vanaf de wedstrijden tegen Feyenoord gaan volgen en heeft het afgelopen seizoen prima gedaan in Oostenrijk. Nu een mooie transfer van RC Strasbourg verdiend, denk dat hij het er uiteindelijk ook wel goed zal doen. Werd afgelopen zomer ook bij o.a. Salzburg, Leipzig en AC Milan genoemd.

Pat heeft gelukkig niet met de minste spitsen gewerkt in zijn trainerscarriere. Nog Iheanacho (jong city), Villa (new york city), dolberg (nice, toen nog in redelijk goede doen), edouard, en zaha (beiden palace). Daarnaast nog natuurlijk met geweldige spitsen samen getrained en gewerkt op club en landniveau (Henry, Bergkamp, Trezeguet, Anelka, Cisse, Wright, Van persie, ibra, crespo, adriano, julio cruz, balotelli, tevez, adebayor, santa cruz, dzeko, eto’o, milito, baggio, weah, en di canio (misschien ben ik nog een paar namen vergeten)). Dus hopelijk kan die dat overdragen aan Emegha, want Emegha heeft alles om een geweldige spits te worden. Maar als die geforceerd gaat spelen, dan speelt die echt te wild.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren