Protest van Ajacieden in Waalwijk leidt mogelijk tot nieuwe straf Ajax

Zaterdag, 19 oktober 2019 om

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax krijgt mogelijk nog een staartje. In de tweede helft moest arbiter Allard Lindhout het spel even stilleggen, nadat er flink wat fakkels werden ontstoken in het uitvak. Bovendien werd achter het stadion vuurwerk de lucht in geschoten. Het kan leiden tot een sanctie van de KNVB, zo meldt Ajax Life. Mogelijk mag Ajax in de volgende uitwedstrijd in de Eredivisie geen supporters meenemen.

De supporters van Ajax protesteerden met hun acties tegen het besluit van de UEFA om geen uitsupporters toe te laten tijdens de Champions League-wedstrijd in Londen tegen Chelsea op dinsdag 5 november. De Europese voetbalbond besloot daartoe naar aanleiding van ongeregeldheden bij het vorige Europese uitduel met Valencia (0-3). Ajax-supporters zouden vernielingen hebben aangericht tijdens de ontmoeting.

Dit bericht bekijken op Instagram

Het zorgde voor mooie plaatjes, maar Ajax moet ook vrezen voor een sanctie van de KNVB nadat supporters in en buiten het stadion van RKC Waalwijk vuurwerk afstaken. De Amsterdammers hadden nog een voorwaardelijke straf uitstaan voor een uitduel zonder publiek, na de bekerfinale van afgelopen zomer #ajax #ajaxamsterdam #rkcaja #rkcwaalwijk

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

De club had toen nog een voorwaardelijke straf openstaan vanwege de incidenten tijdens de uitwedstrijd van vorig seizoen tegen Benfica; die werd omgezet in een definitieve sanctie. Hetzelfde zou nu kunnen gebeuren binnen de eigen landsgrenzen, want in juli kreeg Ajax boetes en een voorwaardelijke straf opgelegd van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk door de eigen fans rond de bekerfinale tegen Willem II.

Als het binnen twee jaar weer fout zou gaan, zo luidde de waarschuwing, dan zou Ajax in de eerstvolgende uitwedstrijd geen fans mogen meenemen. Die wordt op vrijdag 1 november gespeeld tegen PEC Zwolle. Vijf dagen eerder speelt Ajax in het eigen stadion tegen Feyenoord; in De Klassieker zijn uitsupporters al tien jaar niet meer welkom.Gerelateerd

Meer sportnieuws

62 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Altijd slim; protesteren tegen een straf/boete met vuurwerk in het stadion.

19 oktober 2019 om 20:24

Zegt genoeg over het IQ van deze gasten, man man man wat dom..

19 oktober 2019 om 21:17

Echt niet normaal hè. Kan Ajax niet gewoon wat geld vrijmaken voor PB'ers voor die gasten? Scheelt een hoop gezeur en nóg meer straffen. En daar kan je die PB'ers mooi weer van betalen. Alhoewel je het waarschijnlijk ook nog vergoed krijgt door de overheid, omdat deze mensen echt ziek zijn. Niet normaal dit 😔

19 oktober 2019 om 22:07

Slim is t zeker niet idd, man man

19 oktober 2019 om 20:25

Maar je denkt toch ook niet dat er raket geleerden zitten daar? Eens met je, ontzettend dom.

19 oktober 2019 om 20:32

Geen slimme actie! Hier hoort een zware straf tegenover te staan. Je zou zelfs kunnen denken aan punten mindering. Met een geldboete voor de.club bereik je niets ennzo worden ze echt gestraft. En bij elk nieuw geval meer punten. Dan zal het zo klaar zijn met dit soort acties.

19 oktober 2019 om 20:39

Vind dit ook een rare straf. Ajax en de tienduizenden andere fans kunnen er niks aan doen dat er zulke idioten zitten. Vind het trouwens apart dat dit nog zo makkelijk (ook in andere stadions) mee naar binnen kan gaan

19 oktober 2019 om 20:50

Grappig ik vind dat stupide meningen zoals deze van jou bestraft zou moeten worden door Vz..punten in mindering..

19 oktober 2019 om 20:59

Puntenmindering slaat nergens op natuurlijk, dat snap jij zelf ook wel. Zou je over je eigen favoriete team ook nooit vinden. Camerabeelden gebruiken om individuen te beboeten, Ajax hoort hier sportief natuurlijk niet voor gestraft te worden.

19 oktober 2019 om 21:24

Op zich ben ik het met je eens hoor maar het is wel vaker gebeurd? Destijds het staafincident was ook door een individuele gek. Maar Ajax verloor destijds wel reglementair en vloog uit de Europa cup.

19 oktober 2019 om 23:37

ajax kan hier wel iets aan doen en zou dat ook moeten doen. ten eerste is het aan ajax om de supporters te fouilleren voor de wedstrijd. ik denk dat je wel kunt stellen dat dat niet helemaal goed gelukt is.ten tweede moet je de supporters die dit doen bestraffen. iedereen kent elkaar, ze weten echt wel wie deze supporters zijn.ten derde weet ik zeker dat deze actie (met vuurwerk buiten het stadion) ruim van te voren gepland is en bij mensen van ajax bekend is geweest. ook hier is niets aan gedaan.wedstrijd zonder uit publiek zou logisch zijn en die straf moet de knvb veel vaker gaan toepassen als clubs hun eigen supporters niets in de weg legt.

Zal tot veel commentaar leiden dit. Maar waarom toch? Vuurwerk buiten het stadion was gaaf, maar in het stadion weet je toch dat je gezeik weer gaat krijgen.

Dit is wel een sterk staaltje denkwerk. De club krijgt een straf omdat supporters iets gedaan hebben wat niet mag, dus uit protest doen ze maar meer dingen die niet mogen. Erg slim.

19 oktober 2019 om 20:31

En dan ook nog eens tegen een vereniging die niets met de eredivisie te maken heeft.

Ik ben Ajacied in hart en nieren, maar er zitten me wel een stel eencelligen in dat uitvak. Lijkt me juist alleen maar een bevestiging dat men de juiste beslissing heeft genomen in Londen. Stumpers

20 oktober 2019 om 08:29

Helemaal met je eens! En waarom zou je in vredesnaam vernielingen aanrichten na een 0-3 overwinning op Valencia? Dat zou toch 1 groot feest moeten zijn!

Als andere clubs fakkels gebruiken is het goed voor de sfeer, als Ajax het gebruikt is het verboden? Feyenoord kreeg boetes voor zoiets en toen was de wereld te klein en nu mag het dus ook niet

19 oktober 2019 om 21:38

De graafschap heeft al diverse boetes en wedstrijden met een leeg vaak gehad vanwege fakkels, en toen werden nog niet eens fakkels op het veld gegooid.

19 oktober 2019 om 21:53

En stonden er emmers met wat water onder de tribunes voor het geval dat...

20 oktober 2019 om 00:52

Weer een compleet idiote actie. De actie buiten het stadion moet ik ook wel om lachen. Als het voor niemand gevaar oplevert dan is het prima. Maar in het vak met dat vuurwerk en onder de wedstrijd is mijns inziens volledig mesjokke. Wat wil je daarmee bereiken?

20 oktober 2019 om 09:03

Hoe krijgen ze überhaupt dat vuurwerk het stadion in? Eigenlijk vind ik de bewaking van RKC verantwoordelijk voor de veiligheid van de toeschouwers en als je het zo bekijkt moet die dan ook gestraft worden. Ajax kan hier niks aan doen maar die bewakers wel.

20 oktober 2019 om 10:19

Nee dat is de omgekeerde wereld natuurlijk. Ajax treedt niet op tegen deze idioten die keer op keer zich misdragen en toch weer steeds kaartjes krijgen. Je gaat RKC toch niet straffen voor het gedrag van leiden die van Ajax kaarten krijgen?

20 oktober 2019 om 11:22

Martijnovic, jou reactie blijkt dat je iets langer moet nadenken over deze situatie. De Ajax supporters nemen bewust verboden middelen mee naar het stadion toe. Wetende dat ze al bestraft zijn. Je bent en blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen gedrag. Daarnaast hebben de rkc beveiligers hier niets mee tr maken. Het is namelijk zo dat je ook door j eigen stewards/beveiligers wordt gefouilleerd. Dus we kunnen je stelling ook omdraaien. Ajax heeft hier dubbel hard gefaald door het toelaten van supporters met fakkels.

21 oktober 2019 om 04:58

Persoonlijk mag je wat mij betreft het gehele uitvak bestraffen. Normaal ben ik tegen om iedereen te straffen, maar in dit vak was de meerderheid het er 100% mee eens.

21 oktober 2019 om 10:12

Ja, het is altijd maar "een klein groepje"

19 oktober 2019 om 20:35

Tip wanneer je je reactie bewerkt en volledig leeg maakt en opslaat verdwijnt je reactie.

Hiermee bevestigen ze dat het niet toelaten van Ajax supporters in de wedstrijd tegen Chelsea een terechte beslissing is.

21 oktober 2019 om 04:59

Nee dat was niet terecht. Een stadion verbod voor deze gasten zou dat wel zijn.

Persoonlijk vind ik fakkels etc allemaal leuk en aardig maar dit kan je simpelweg niet maken. Je weet dat er consequenties aan verbonden zijn en dat de club zeker deze week onder loep ligt. Oerdom.

Goed bezig. Juist met deze acties zet je weer je club in het hemd. Weer boetes en een wedstrijd zonder publiek. Wanneer leren ze het nou eens.

Dat vuurwerk was tof, ludiek ook. Die fakkels, zeker t gooien op t veld, is niet handig op zn zachtst gezegd...

Tsjongejonge, protesteren tegen de straf begrijp ik volkomen. Maar dan op een manier die een nieuwe straf gaat veroorzaken.... heel slim.... kom op zeg, denk eens na!

No pyro no party!!! Ik snap niet hoe veel mensen dit zien als iets ergs, het is toch juist sfeerverhogend en dat de knvb en uefa liever supporters zien die lekker braaf op hun stoeltjes met hun mondjes dicht zitten kunnen echte supporters niks aan doen.

19 oktober 2019 om 20:51

Het is gevaarlijk voor medesupporters die in de buurt van die fakkels staan. Welke sfeer heeft het precies verhoogd vandaag? Ik heb het niet gehoord. Of konden ze niet uit zichzelf harder zingen, dat ze daar vuurwerk voor nodig hadden. Het zegt voldoende over jouw beperkte kijk op mensen dat enkel dit voor jou de echte supporters zijn. Als je niet met een fakkel zwaait ben je schijnbaar niks.

En vervolgens zeuren en spreken van onrecht als je hier een wedstrijd zonder publiek voor krijgt. Lekker snugger allemaal.

Slechte controle daar bij Rkc, al is het aan de andere kant ook dom om dat mee te nemen naar het stadion

Wat een helden...doe dar in eigen stadion, maar nee daar zijn de jochies te bang voor, want ze weten donders goed dat er dan een zware of zwaardere straf volgt.

19 oktober 2019 om 21:06

Jij denkt dat t nooit gebeurt of gebeurd is in de Arena...? Ook daar is t niet heel slim om te doen trouwens.

19 oktober 2019 om 21:08

Deze mensen krijgen geen straf, dat durft Ajax niet.

20 oktober 2019 om 19:23

Terwijl ze precies weten wie er een uitkaartje heeft gekocht en er zijn toch wel haarscherpe beelden te vinden van dat vak.zo lukt het natuurlijk nooit om de rotte appels uit de stadions te krijgen.

Dus als een stel debielen vuurwerk buiten het stadion afsteken, waar Ajax geen invloed op heeft, dan is het Ajax dat het gedaan heeft? Als iemand besluit om ff naar Den Haag te gaan om daar tijdens een wedstrijd van ADO in de buurt van het stadion wat af te steken dan krijgt ADO een boete? Ik zal zeker niet zeggen dat het heilige boontjes zijn bij Ajax en ze verdienen een waarschuwing voor het vuurwerk binnen het stadion maar sjonge jonge, wat een mierenn**kers bij de Knvb.

19 oktober 2019 om 23:48

Even lezen. Het gebeurde buiten het stadion, maar ook in het uitvak. En voor die supporters is Ajax toch echt verantwoordelijk

Ik ben helemaal klaar met de zogenaamde fanatieke aanhang. Een stel sukkels zijn het. Het mooiste zou zijn als we ze allemaal een stadionverbod kunnen geven en zo zwaar mogelijk straffen ook buiten het voetbal om (volgens mij werd het vuurwerk van buiten het stadion afgestoken en dat is illegaal toch?). Ik heb liever een sfeerloze Johan Cruijff ArenA dan elke keer deze sukkels die alles verpesten met hun vuurwerk en andere ongeregeldheden.

21 oktober 2019 om 05:03

Er zijn eigenlijk nooit ongeregeldheden in de arena en ik wil geen enkele wedstrijd zonder hun aanwezigheid. Echter mogen deze gasten wel verantwoordelijkheid nemen en dit mag wat mij betreft worden bestraft door een volgende uitwedstrijd zonder uitsupporters.

Er zijn andere manieren om te protesteren. Waarom altijd op zo een domme manier? En dan zijn er Ajax supporters die soms beweren dat het niet aan hun ligt.

20 oktober 2019 om 22:11

Het zijn niet alleen Ajax supporters die denken dat het aan anderen ligt.

Wat daar in het vak zat heeft natuurlijk al een hersenen inhoud van n fruitvliegje als je dit zo denkt op te lossen maar hoe in godsnaam krijgen ze die zooi naar binnen , als ik naar n concert ga wordt ik volledig ondersteboven gekeerd en pakken ze zelfs n flesje water af, kortom RKC gaat hier óók niet vrij uit met hun beveiliging

21 oktober 2019 om 05:04

Bij een concert krijg je ook gewoon alles binnen hoor. 100% controle is gewoonweg niet mogelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3534
2.AZ2923
3.PSV2412
5.Vitesse235
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Arsenal heeft scouts gestuurd naar de interland van Turkije tegen IJsland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren