Justin Kluivert: ‘Ik lees zelfs dat hij te vroeg is weggegaan, kom op’

Maandag, 14 oktober 2019 om

Justin Kluivert, Ludovit Reis en Rick van Drongelen verlieten de Eredivisie al op jonge leeftijd. Het drietal koos buiten de vertrouwde omgeving voor een weg met meer weerstand dan bijvoorbeeld Calvin Stengs, Teun Koopmeiners en Myron Boadu bij AZ. Kluivert heeft geen spijt van zijn vertrek uit Nederland. “Ik lees nu af en toe zelfs dat Matthijs de Ligt te vroeg is weggegaan, kom op”, verbaast de aanvaller van AS Roma zich in De Telegraaf.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door migi)

De Ligt is juist op het meest gunstig moment vertrokken. Ver gekomen met Ajax en aanvoerder. Heeft hierdoor een contract van maar liefst 12 miljoen per jaar afgedwongen. Had Ajax dit jaar al in de voorrondes eruit gelegen en hij speelt hoe hij nu speelt, dan had die misschien een jaar later ook weggekund maar de helft minder kunnen salaris kunnen vragen. Nee, dit heeft de Ligt heel goed gedaan.

14 oktober 2019 om 08:22

Aha, dus het gaat alleen om de centjes? Wat een lariekoek, zeg. Je bent op de eerste plaats voetballer, dan lijkt het me verstandig pas weg te gaan als je niets meer te leren hebt in de Eredivisie, als er geen sportieve uitdaging meer is. Voor zowel de Jong als de Ligt was het helemaal niet erg geweest om nog 1-2 jaar in NL te ballen, als je het mij vraagt.

14 oktober 2019 om 08:46

@nickhet klopt dat ze voetballer zijn, maar in dit geval is het ook hun werk. Net zoals ieder ander willen ze het meeste uit hun carrière halen. Mensen wisselen niet alleen van baan als ze bij hun huidige baan geen uitdaging meer hebben. Ze wisselen ook wanneer ze bij een andere werkgever meer uitdaging zien of voor dezelfde uitdaging betere arbeidsvoorwaarden krijgen.wat hadden de Ligt en de Jong nog meer kunnen bereiken als ze nog 1 à 2 jaar in NL hadden lopen te ballen? Ze voetballen nu al bij de Europese top, zijn voor de basis gehaald, en hebben een top salaris.nog 1 à 2 jaar in NL ballen had alleen maar afbreuk kunnen doen aan hun carrière.

14 oktober 2019 om 11:02

helemaal eens met jou nanninga. Er is naar mijn mening veel te weinig aandacht geweest voor het feit dat hij matthijs helemaal niet nua la hoefde te vertrekken.... Als je willens en wetens Mino Raiola als zaakwaarnemer wil hebben....als je perse op je 19e al weg wil bij je zogenaamde jeugdleifde Ajax. ...als je daarna eigenlijk mino de opdracht geeft om het zo hoog mogelijke salaris voor je te vinden in europa....sorry maar als hij niet een lieve blonde gozer uit Abcoude was geweest, was ie uitgemaakt voor geldwolf.... @jogiknows: je had meerdere lanstitels op je naam kunnen zetten. Je had de EL of CL kunnen winnen en dan nog had miljoenen per jaar verdien bij Ajax en had je op je 21 als grote ster naar de top kunnen vertrekken. Wat een onzin dat er niks meer te halen viel.

Hmm, ik lees eigenlijk bijna nergens, dat de Ligt te vroeg naar buitenland is weggegaan. Ik lees vooral dat men vindt, dat hij de verkeerde club in het verkeerde voetballand heeft gekozen. De algemene tendens eind vorig seizoen was, dat Matthijs wel zo’n beetje uitgeleerd was in de Eredivisie.

14 oktober 2019 om 08:24

Juventus is voor een verdediger een geweldige club. Een andere manier van verdedigen in een land waar je als verdediger als held wordt onthaald. Zie die bal zoals hij die gisteren blokte. Geloof me: hij wordt een killer. Eentje met ook nog eens voetballend inzicht.

14 oktober 2019 om 08:53

Daar ben ik het ook mee eens hoor. Het is ook niet mijn persoonlijke mening, dat hij met Juventus en Italië een verkeerde beslissing heeft gemaakt. Dat land is gewoon het voetballand, waar verdedigen tot kunst is verheven en waar hij de fijne kneepjes van het vak het beste kan leren, ook nog eens bij de momenteel beste club van het land. Ik heb er geen twijfel asn, dat Matthijs de Ligt zich daar alle aspecten van verdedigen onder de knie zal krijgen. Ik hoop alleen, dat hij op termijn wel verhuist naar een groot voetballand, waar men wat meer op puur voetbal en aanvallen gericht is. Maar op het moment als 20-jarig is hij prima op zijn plek wil hij uitgroeien tot één van ‘s werelds beste centrum verdedigers.

Ik denk dat je de eredivisie best te vroeg kan verlaten maar de de Ligt had geen uitdaging meer in de eredivisie. Bij Juve moet hij weer veel leren maar dat betekend juist dat het goed is dat hij weg is gegaan. Dat betekend dat hij alleen maar groeit

Nieuw land nieuwe competitie nieuwe taal. Het is allemaal best veel voor zo'n jonge gozer. Het komt allemaal wel goed met hem, laten we hem nou maar gewoon de tijd geven..

Wat een slap gelul van Kluivert, dit heb ik niemand horen zeggen

14 oktober 2019 om 09:28

Hoeveel Italiaanse media lees jij dan?

14 oktober 2019 om 10:01

Volgens mij heeft Kluivert het gewoon over Nederlandse media.

14 oktober 2019 om 16:22

Maar weet je dat zeker ?

Kluivert vergelijkt zichzelf met de Ligt, maar hij is zelf wel te vroeg weggegaan. Afgelopen jaar heeft hij te weinig gespeeld en is daardoor in ontwikkeling achtergebleven. Nu speelt hij weer vaker, maar Koeman heeft al gekozen voor Bergwijn en Malen. Reis zien we nooit op dit moment, misschien alleen bij Jong Oranje en van Drongelen zal Oranje ook niet meer halen, want die heb ik wel gezien in Jong Oranje waar hij vies tegenviel. De beste manier om een goede carriere te hebben in het voetbal is door toch basisspeler te worden in de eredivisie omdat je daar wel voldoende wedstrijden krijgt om je te ontwikkelen, terwijl je de kans op grote blessures door forceren beperkt....

14 oktober 2019 om 10:00

Hij vergelijkt zichzelf niet met De Ligt. Hij vergelijkt zijn situatie met De Ligt. Dat zijn 2 verschillende dingen.

Niemand zegt dat toch over De Ligt? Die heeft laten zien de top aan te kunnen door met Ajax consistent heel goed te presteren tegen de grote clubs der Aarde. Of Juve de perfecte plek is, is een ander punt. Het gaat niet alleen om leeftijd. Kluivert vertrok na een half jaar prima, maar volgens mij wel vrij wisselvallig, te spelen. De Ligt had er al een aantal hele seizoenen (2 denk ik?) op zitten. Dat zie je ook aan de status waarmee hij binnenkomt itt Kluivert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

52 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Arkadiusz Milik krijgt in januari mogelijk een kans om te ontsnappen uit zijn uitzichtloze situatie bij Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren