Grootverdiener speelde pas 142 minuten namens Arsenal: ‘Wel een dappere zet’

Woensdag, 16 oktober 2019 om

Arsenal bevestigde onlangs dat Granit Xhaka definitief de aanvoerdersband heeft overgenomen van de afgelopen zomer vertrokken Laurent Koscielny. De Zwitsers international zal worden ondersteund door een groepje reservecaptains, waarvan de benoeming van een van deze vier back-ups voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen heeft gezorgd binnen en buiten Noord-Londen. Naast Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette en Héctor Bellerín is namelijk ook Mesut Özil aangewezen als een van de aanvoerders bij the Gunners.

Door Robin Bruggeman

De aanstelling van Özil is op het eerste gezicht wellicht niet zo’n vreemde. De middenvelder speelt al sinds 2013 voor Arsenal en alleen reservedoelman Emiliano Martínez staat langer onder contract bij de club. Özil was bovendien in de afgelopen jaren een van de gezichten van de Londenaren en een dragende speler. De spelmaker heeft tot nu toe 233 officiële wedstrijden in het rood en wit achter zijn naam staan en was daarin betrokken bij meer dan 100 doelpunten: 43 goals en 74 assists om precies te zijn. De status van Özil is de afgelopen jaren echter aan verandering onderhevig en sinds het aantreden van Unai Emery als vervanger van Arsène Wenger is zijn rol zienderogen afgenomen. Dit seizoen kwam hij zelfs pas 142 minuten, verspreid over twee wedstrijden in de Premier League en de EFL Cup, in actie voor de hoofdmacht van zijn club.

Özil werd ruim zes jaar geleden voor een bedrag van bijna vijftig miljoen euro overgenomen van Real Madrid en was in de seizoenen daarna de grote ster in het Emirates Stadium. Met name zijn prestaties in het seizoen 2015/16 spreken tot de verbeelding: de middenvelder leverde toen maar liefst negentien assists in de Premier League en kwam er daardoor slechts eentje te kort om het seizoensrecord van Thierry Henry te evenaren. In datzelfde seizoen schreef hij bovendien een ander Engels record op zijn naam toen hij zeven Premier League-wedstrijden op rij een assist leverde.

Özil speelt sinds de zomer van 2013 voor Arsenal

Contractverlenging
In de seizoenen erop kwam hij echter niet meer in de buurt van die prestatie en nam ook zijn rol op het veld af. Dat weerhield Arsenal er niet van om begin vorig jaar ver te gaan om Özil aan boord te houden. Nadat hij al verschillende transferzomers in verband werd gebracht met een vertrek, waarbij onder meer Manchester United, een terugkeer naar de Bundesliga, een avontuur in de Serie A en de Turkse grootmacht Fenerbahçe als opties werden genoemd, stevende de Duitser dik anderhalf jaar geleden af op een transfervrij vertrek uit het Emirates Stadium. Arsenal maakte in die periode een paar rommelige maanden door en nadat het stof was opgetrokken, had de club de eveneens over een aflopend contract beschikkende Alexis Sánchez met Manchester United geruild voor Henrikh Mhkitaryan, van Pierre-Emerick Aubameyang met een transfersom van 64 miljoen euro de duurste speler uit de clubgeschiedenis tot dan toe gemaakt, Olivier Giroud naar Chelsea laten vertrekken én Özil vastgelegd tot de zomer van 2021.

De middenvelder werd met een nieuw weeksalaris van naar verluidt 392 duizend euro per week de absolute grootverdiener in de selectie, al bleek later dat Özil en zijn entourage zelfs nog hoger in hadden gezet bij de onderhandelingen. Dick Law was namens de club destijds betrokken bij de gesprekken over het nieuwe contract van de vedette en hij maakte vorig jaar in gesprek met Goal een einde aan de geruchten dat Arsenal zich, uit angst om na Sánchez opnieuw een belangrijke speler kwijt te raken en zo wederom gezichtsverlies te lijden, had laten ringeloren door het kamp-Özil: “De gesprekken zijn altijd hartelijk geweest. Erkut Sögüt is zijn advocaat en de contacten waren altijd goed. Het kwam erop neer dat wat hij vroeg niet een klein beetje boven ons topsalaris lag, maar er een significant stuk boven. Hun strategie was om met een zo hoog mogelijk getal te komen en om dan te kijken of wij zouden toehappen als we wanhopig waren. Ironisch genoeg heeft hij bijgetekend voor het bedrag dat we hem anderhalf jaar daarvoor ook al aan hebben geboden”, legde Law uit.

Komst van Emery
Özil werd desondanks verreweg de bestbetaalde speler in de clubgeschiedenis, maar wist deze status steeds minder waar te maken binnen de lijnen. Na jaren van tegenvallende resultaten besloot clubicoon Wenger vorig jaar na 22 jaar aan het roer te hebben gestaan bij Arsenal de eer aan zichzelf te houden en met Emery kwam er een opvolger binnen die andere ideeën heeft over tactiek en speelstijl dan de Fransman. Waar bij Wenger balbezit en verzorgd voetbal in een hoog vaandel stonden, kiest Emery er juist voor om zijn opstelling meer op die van Liverpool te modelleren en zo vanuit de omschakeling op zoek te gaan naar gevaar. De Spaanse oefenmeester geeft daarom op het middenveld de voorkeur aan spelers die veel meters maken en het hele veld bestrijken, terwijl op de flanken, waar Özil in het verleden ook weleens speelde, snelheid en een passeeractie belangrijker zijn dan de ragfijne steekballen waar de spelmaker zich vaak van bediende.

Özil won onder meer driemaal de FA Cup met Arsenal

Özil kwam desondanks vorig seizoen nog 24 keer in actie in de Premier League en had in het merendeel van die wedstrijden zelfs een basisplaats. In de Europa League, waarin Arsenal het uiteindelijk wist te schoppen tot de finale, voegde hij bovendien nog eens tien wedstrijden aan zijn totaal toe en in de latere fases van het toernooi stond hij opnieuw bijna steevast in de basis. De middenvelder drukt met zijn forse weekloon echter zodanig zwaar op het salarishuis dat zijn club afgelopen zomer naar verluidt een aantal pogingen heeft ondernomen om hem van de hand te doen. Doordat Özil op salarisgebied echter geen water bij de wijn wenste te doen kwam het niet van een vertrek uit Londen en hij begon dan ook gewoon bij Arsenal aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Die voorbereiding werd op 25 juli vervolgens danig in de war geschopt toen Özil en ploeggenoot Sead Kolasinac, en hun partners, het slachtoffer waren van een poging tot beroving in de Londense buurt Golders Green. Kolasinac slaagde er uiteindelijk in om de op motoren gezeten overvallers te verjagen, waarna de spelers en hun echtgenotes hun toevlucht zochten in een nabijgelegen restaurant.

Deze zaak kreeg nog een staartje toen in de Engelse pers berichten opdoken dat Özil en Kolasinac zich na de mislukte overval middenin een conflict tussen twee bendes bevonden en moesten vrezen voor hun veiligheid. Arsenal gaf de twee daarop vrijaf om van de schok te bekomen, waardoor Özil op 1 september tijdens de North London Derby tegen Tottenham Hotspur voor het eerst weer op de bank zat en op 15 september tegen Watford zijn eerste minuten van het seizoen maakte. Sindsdien volgde echter alleen speeltijd in de EFL Cup tegen Nottingham Forest en tijdens de afgelopen drie wedstrijden die Arsenal speelde, tegen Manchester United en Bournemouth in de Premier League en tegen Standard Luik in de Europa League, maakte Özil zelfs geen deel uit van Emery’s wedstrijdselectie. De oefenmeester liet vorige week echter wel weten de hoop nog niet helemaal opgegeven te hebben: “Hij kan spelen op de manier die ik voor ogen heb, maar we hebben nu veel spelers die met elkaar om speelminuten strijden en zij verdienen het ook om te kunnen helpen en te kunnen spelen. Iedere speler heeft dezelfde status en ik wil dat ze trainen, dat ze hun best doen om die basisplaats te veroveren. Het is het beste voor nu en voor onze toekomst om zo door te gaan.”

Martin Keown en Gilberto Silva bespreken de situatie van Özil bij Arsenal

‘Een andere speler verdient het dan meer’
De commentaren van die na de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Standard uit de mond van Emery kwamen zullen er waarschijnlijk echter ook toe geleid hebben dat Özil zich eens achter de oren heeft gekrabd: “Ik probeer voor elke wedstrijd de beste spelers te selecteren en te kijken naar welke spelers het team kunnen helpen om te winnen. Als ik besluit dat hij niet bij de selectie zit, is dat omdat een andere speler het meer verdient”, waren de woorden van de Spanjaard toen. In Engeland wordt inmiddels gespeculeerd dat Emery, in samenspraak met het bestuur van Arsenal, Özil buiten zijn selectie houdt om hem naar de uitgang te drijven. Als de middenvelder in januari naar een nieuwe club verkast kunnen de Londenaren een flinke kostenpost uit hun salarishuis schrappen, al is het geen uitgemaakte zaak dat Özils hele salaris uit de boeken zal verdwijnen. Verschillende geruchten in de Engelse pers wijzen er namelijk op dat Arsenal zo wanhopig is om zijn grootverdiener te lozen, dat het zelfs akkoord zou gaan met een vertrek op huurbasis waarbij het nog een deel van zijn loon door moet betalen. Fenerbahçe lijkt op dit moment opnieuw het meest concreet te zijn voor de middenvelder en zou de gesprekken met Arsenal over een transfer op huurbasis in januari inmiddels geopend hebben.

Het lijkt hoe dan ook een lastige klus te worden voor Özil om zich weer terug te knokken in het team van Emery en oud-speler Ray Parlour weet niet of hij hier nog in gaat slagen: “We weten niet wat er achter de schermen gebeurt, we weten niet hoe de sfeer is op de training en we kennen zijn houding op de training niet. Misschien probeert Emery wel een reactie te krijgen en krijgt hij die niet, waardoor hij zegt: ‘Ik kies wel voor de jonkies.’ Het is wel een dappere zet, want Özil is een wereldkampioen en hij heeft een enorm contract bij Arsenal. Ik weet niet wat de toekomst voor hem in petto heeft, maar dit zou weleens de druppel geweest kunnen zijn”, liet hij na de wedstrijd tegen Manchester United optekenen door talkSPORT. Clubicoon Martin Keown heeft nog wel een tip voor Özil, mocht hij voor zijn kans bij Arsenal willen vechten: “Ik vind het teleurstellend dat iemand met zijn talent geen plek in dit Arsenal-team kan vinden. En nogmaals, het gaat allemaal om de balans. Het gaat erom of een speler ervoor wil werken en die andere kant van zijn spel wil laten zien. Tot hij dat doet, zal hij niet in dit nieuwe Arsenal-team spelen.”


Poll

Denk jij dat Mesut Özil in januari gaat vertrekken bij Arsenal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door limit)

Let op mijn woorden. Emery gaat Arsenal eerder verlaten dan Ozil. Dat Ozil helemaal niet meer in de plannen voorkomt van Emery slaat nergens op. Prima je mag een andere basiself hebben maar ook op de bank geen plek voor hem slaat nergens op. Vooral als de fans zien wie er wekelijks mogen aanrommelen.

15 oktober 2019 om 04:16

Emery is een mislukking pur sang. 4231 is en blijft het beste voor Arsenal. Met Ghuendozi en Torreira als blok. Ceballos, Lacazette en Ozil ervoor. En Aubemeyang in de punt. Als er veel ruimtes vallen, kun je eventueel meer snelheid inbrengen en Cebellos of Ozil wisselen voor Pepe en Saka.

15 oktober 2019 om 08:16

Ik ben ook absoluut geen fan van Emery, hij hoort gewoon niet bij een club met grote ambities. Hij past zich altijd aan aan de tegenstanders, zelfs tegen Brighton of Burnley.. dat je zoiets bij Man City of Liverpool uit doet begrijp ik volledig, maar als je het iedere wedstrijd doet komen er nooit vaste patronen in je team. Emery hoort gewoon niet thuis bij een club die om de prijzen wil spelen, dat was bij PSG al zichtbaar. Ben het wel redelijk eens met jouw opstelling, al zou Ozil bij mij alleen de thuiswedstrijden tegen de kleintjes in de basis staan. Hij laat het echt letterlijk iedere uitwedstrijd afweten namelijk. Dan wil ik verder nog even mijn allergrootste bron van Emery ergernis kwijt; Granit fucking Xhaka, de man die al-tijd koste wat het kost in de basis moet en nooit een fatsoenlijke pot op de mat legt. Met Torreira, Guendouzi, Willock, Ceballos en Ozil hebben we 5 betere middenvelders in huis en toch staat deze clown er altijd in. Ongelofelijk!

15 oktober 2019 om 10:31

grote ambities en Arsenal? Die grote ambities hebben ze sinds 2006 al laten varen of is weinig van te merken geweest in ieder geval.

15 oktober 2019 om 11:01

Arsenal en ook jouw United ambiëren toch echt om voor de prijzen te spelen. Dat het al een aantal jaar niet lukt is een ander verhaal. Beide zijn zeer grote clubs, maar volgens jouw redenatie speelt Man Utd om degradatie te ontlopen.

15 oktober 2019 om 16:07

Je wilt Ceballos, Laca en Ozil achter Auba. Wie gaan er dan de flanken bezetten? Ik kan je vooraf al vertellen dat het allemaal (laca in mindere mate) voetballers zijn die de bal in de voet willen en zeker geen snelheid hebben voor de flank. Dit zou een typische Emery-opstelling zijn waar je lekker trechtervoetbal gaat spelen zoals we deden met Alexis. En geen van die drie hebben de kwaliteiten nu die Alexis toen had. Nee dank je..als je zo nodig Ceballos en Ozil op wilt stellen zal er toch echt een Saka of Nelson bij moeten om enige diepgang te krijgen.

16 oktober 2019 om 14:24

Lacazette was eerst een buitenspeler.

17 oktober 2019 om 09:03

Oh dan kan het wel, meteen doen 🤨

15 oktober 2019 om 08:41

Özil is 1 van de meest overschatte spelers op de Engelse velden. Wanneer het allemaal meezit is het een leuk voetballertje maar als het eenmaal wat minder gaat zie je hem totaal niet.

15 oktober 2019 om 10:04

Noem dan spelers op die het beter doen ? Geef hem 5 wedstrijden als hij dan niets laat zien dan kan je dat zeggen. Probleem is alleen hij krijgt die kansen niet. Dat heeft niets te maken met voetballende kwalitieiten. Andere spelers mogen week in week uit falen. Lacazette ook een speler die altijd gewisseld word zonder duidelijke reden

15 oktober 2019 om 12:30

Ozil heeft in elke competitie waar hij aan heeft meegedaan al eens topassistgever geweest: Champions League, Europea League, WK, EK, La Liga, Bundesliga en de PL. Hoewel hij nu al jaren geen CL speelt zijn er in de geschiedenis van de Champions League slechts vier voetballers met meer assists in de competitie dan de Duitser (benzema, Giggs, Messi en Ronaldo). Ook de tweede snelste voetballer aller tijden die 50 assists heeft gehaald in de PL. Daarnaast ook 5 goals en 7 assists in 27 wedstrijden tegen de big 6 van Engeland hoewel Arsenal lang de slechtste van de 6 was. Acht jaar lang won Arsenal niets, met hem erbij zijn ze in jaren niet dichter geweest met een tweede plaats in 15/16 en wonnen ze enkele FA Cups. Akkoord hij heeft kwaliteit rond hem nodig, maar dat heeft Eriksen bijvoorbeeld ook nodig. Zie hem vaak genoeg verdwijnen tijdens wedstrijden maar daar wordt nooit iets over gezegd. 'leuk voetballertje'. Laat me niet lachen. Toen Ozil vertrok van Real zei Fabregas dat hij blij was met Ozil's vertrek omdat hij hem zag als Real's tweede beste voetballer na Ronaldo. En ja mijn reactie is biased, ben een Arsenal fan, maar men moet stoppen met elkaar na te apen omtrent Ozil. Hij is al twee jaar niet meer zichzelf, maar hij is echt lange tijd wereldklasse geweest.

15 oktober 2019 om 17:15

TheMagician: ik snap je betoog maar dat doe jezelf grotendeels teniet door op het einde te stellen dat hij al twee jaar zichzelf niet is. En laat dat nu net de discussie zijn: dat Ozil er al lang niet meer in slaagt om de prestaties te leveren die je kan verwachten van een speler van zijn kaliber. Er is niemand, met een beetje voetbalverstand, die ontkent dat Ozil van absolute wereldklasse was. Maar we dienen spelers toch te beoordelen op wat ze vandaag bijbrengen aan een team en niet op wat ze ooit gebracht hebben. En de laatste 2 seizoen is voor een speler als Ozil veel te weinig geweest.

15 oktober 2019 om 17:39

Neen, niet echt. Mijn punt was niet dat Ozil onbetwiste basisspeler moet zijn. Neen, het was een tegenreactie op Dutchred die zei dat Ozil een van de meest overschatte voetballers van de Engelse velden was. Leuk voetballertje, meer niet. Daar was ik het volledig oneens mee. En wanneer ik zeg dat Ozil 'niet meer zichzelf is', betekent niet dat hij geen waarde meer kan zijn voor de club. Twee jaar geleden was heel de ploeg slecht, en zag ik geen enkel goeie voetballer bij Arsenal en vorig jaar was hij vaak geteisterd door blessures/ziektes. Toch toonde hij enkele keren zijn absolute klasse. Tegen Aston Villa en Leicester City bijvoorbeeld. Dit jaar verdient hij ook gewoon zijn kans. Hij had een goede preseason en alle minuten die hij dit seizoen heeft gespeeld, was hij gewoon goed. Je kan ook niet verwachten dat een voetballer zonder enige wedstrijdritme opeens de beste man op het veld kan zijn. Maar dat was hij wel bijvoorbeeld tegen Watford dit seizoen. Andere voetballers krijgen wel de kans. Hoe vaak speelt Emery ook niet met drie verdedigende middenvelders? Hoe vaak heeft Torreira ook niet als pseudo-aanvallende middenvelder gespeeld. Ook Ceballos wisselt wekelijks een goeie match af met een slechte. Maar die mag wel blijven spelen. Ook al heeft hij net nog duidelijk gemaakt dat Real zijn doel is en niet Arsenal. Ten slotte kan niets mij overtuigen dat het eerlijk is dat Ozil zelfs tegen Standard Luik niet op de bank zit. Niets.

15 oktober 2019 om 09:21

@BRA-Arsenal: zou zo maar eens kunnen aangezien Ozil een dusdanig zwaar contract heeft EN zijn oude niveau al lang niet meer benaderd, dat geen enkele club die een gezond beleid voert deze jongen nog zou aantrekken. Daar waar Emery , als trainer, sowieso het kind van de rekening zal worden van zodra de resultaten tegenvallen.

15 oktober 2019 om 10:08

Emery is gewoon geen goede coach. Tactisch heel zwak en de opstelking klopt niet. De helft van het elftal wil voetballen de andere helft wil counteren. Ik zou na dit jaar afscheid nemen en de huidife trainer van Schalke 04 nemen. Goede trainer kent de engelse voetbal cultuur en tactisch heel sterk

15 oktober 2019 om 11:17

Of Brendan Rodgers? Engels, speelt attractief voetbal dus zou wel iets kunnen maken van dit Arsenal. Al geef ik Emery nog niet volledig op, hij moet wel dringend een vaste 11 kiezen en spelen naar de mogelijkheden van Arsenal.

15 oktober 2019 om 11:54

Zou Brendan Rodgers zeker een goede opvolger vinden. Als je kijkt wat die presteert met Leicester, kan je niet anders concluderen dan dat ie weet wat ie doet. Emery aannemen is gewoon een grote fout geweest, speelt totaal niet volgens de 'arsenal filosofie' die onder Wenger in het DNA van de club is geplant en kan zijn idee (als ie die überhaupt heeft) totaal niet overbrengen op de spelers.

15 oktober 2019 om 13:32

Probleem is dat Brendan tactisch niet al te sterk is. Hij speelt wel aanvallend voetbal met goed positie spel alleen als een wedstrijd een andere tactiek vraagt dan heeft hij geen oplossing

15 oktober 2019 om 17:48

Ik zou gaan voor Arteta. Kent Arsenal, weet hoe we spelen en ben er van overtuigd dat hij veel heeft geleerd van Guardiola.

15 oktober 2019 om 18:47

Arteta mag zo komen, maar ze mogen van mij ook best Freddie voor de groep zetten.

Ik heb het hier al eerder beschreven, maar ik zal het nogmaals doen. Ozil verdient een eerlijke kans om zich terug te knokken in dit team. Hij is eerder met zijn pre-season begonnen dan menig andere voetballer en heeft in de voorbereiding keihard gewerkt. Maar hij strijdt nu een oneerlijke strijd tegen Emery en het maakt niet uit hoe hard hij werkt een eerlijke kans lijkt er niet in te zitten. Een aantal spelers hebben begin van dit seizoen kritiek geuit op bepaalde keuzes van Emery, die daar natuurlijk niet van gediend is. Vandaar dat Ozil is verbannen en een aantal spelers ook minder minuten maken. Enige wat ik hoop is dat het bestuur van Arsenal snel ziet dat het niet gaat werken met Emery en hem de laan uit stuurt en dat we een nieuwe trainer vinden die Ozil kan laten renderen. Met spelers als Pepe, Aubameyang en Lacazette kan Ozil gemakkelijk assist koning worden in een seizoen.

15 oktober 2019 om 13:04

Het is extra oneerlijk als je spelers als Xhaka wekelijks in de fout ziet gaan, aanvoerder wordt gemaakt en wel altijd op het wedstrijdformulier staat ingevuld. Overigens gaat Ozil niet volledig vrijuit. Hij is vaak wisselvallig en past in mijn ogen ook niet echt in het Engelse voetbal. Het is niet de schuld van Ozil dat hij zoveel verdient. Ik had ook geen nee gezegd tegen zo'n salaris en ons board wis het gewoon echt niet meer wat te doen.

15 oktober 2019 om 13:36

Xhaka maar echt wat denk je van die AMN op de rb positie. Die heeft letterlijk een heel jaar mogen aanklooien. Ik vind chambers echt heeeeeeeel veel beter. Verdedigend is hij prima en aanvallend doet hij prima mee. Dat ontlast onze cv's ook

15 oktober 2019 om 16:10

Chambers was uitgeleend, dan kan ie moeilijk opgesteld worden.

15 oktober 2019 om 22:00

Zeiken op AMN kan, maar dan Chambers opnoemen is het wel toppunt van opportunisme. Heeft totaal niet het niveau voor RB. Zelfs in de wedstrijden waarin hij goed speelde, zie je dat er bepaalde beperkingen zijn wat gewoon niet acceptabel zijn op een hoog niveau. Niet genoeg dynamiek of techniek in aanvallend opzicht. Beetje een ALDI Bacary Sagna en die was 15 keer beter. Chambers moet je hoogstens als reserveoptie gebruiken op CV.

15 oktober 2019 om 13:34

Ben het volledig met je eens zie mijn reactie hierboven. Hii verdient een eerlijke kans d.w.z. 5 wedstrijden op rij met een normale opstelling. En niet vanuit het niets in de basis met een opstelling die niet in balans is.

15 oktober 2019 om 22:01

Özil heeft een paar jaar geleden zijn kansen al verspild. Gooit al jaren met de pet ernaar. De situatie waarin hij nu zit, heeft hij aan zichzelf te danken.

16 oktober 2019 om 00:01

Hou toch op man, Ozil bakt er al jaren niks van. Met Emery staat Arsenal nu 3e, dat is hoger dan ze de afgelopen drie jaar zijn geëindigd.

17 oktober 2019 om 09:05

Wat een argument. Onder Wenger hebben ze maandenlang eerste gestaan tijdens de banter-era. Hoger is er niet! Man man

Ik denk dat het Mesut Ozil tijdperk allang voorbij is, presteert vrijwel niets meer en naar Turkije gaan betekent dat je carriere gewoon afgelopen is. De Turkse competitie is gewoon waardeloos. Turken die betalen om de Turkse competitie te kunnen kijken zijn niet goed snik, daar geef ik nooit geld aan uit. Er is een reden waarom vrijwel niemand de uitzendrechten van deze competitie koopt, zelfs de grootste wedstrijd van de competitie is elke keer een gigantische teleurstelling.

Mislukt project uiteindelijk gebleken. Özil had Arsenal moeten dragen naar een hoger niveau, in plaats daarvan zijn we afgezakt naar de Europa League. Niet volledig zijn schuld hoor, maar je verwachtte dat hij het voortouw kon nemen en daar was hij absoluut niet toe in staat. Spelers om hem deden het beter, zoals Cazorla en Ramsey. Uiteindelijk heb je gewoon niet waar voor je geld gekregen. Is ook vaak vergeleken met Coutinho en Eriksen. Had liever die twee gehad. Tottenham en vooral Liverpool hebben veel meer waar voor hun geld gekregen.

15 oktober 2019 om 23:59

Inderdaad, Coutinho kostte trouwens geloof ik 8 miljoen, en Eriksen 12 als ik het goed heb. Bovendien hebben ze Coutinho voor gigantische winst verkocht en kan Spurs Eriksen ook nog verkopen. Arsenal gaat natuurlijk nooit meer wat voor Ozil krijgen.

16 oktober 2019 om 12:40

Helemaal niet meer sinds hij 350k krijgt per week. Zelfs de Chinezen en de MLS branden zich er niet aan, tenzij Arsenal water bij de wijn doet, maar dan wel zo veel dat je water met een vleugje wijn overhoudt.

392.000 duizend per week, echt bizar dat ze hem dat toen nog hebben aangeboden, hij was toen al erg matig en iedereen had kunnen voorspellen dat hij niet lang meegaat, altijd een mooi weer voetballer geweest.

17 oktober 2019 om 09:09

Blijkbaar kunnen ze het zich veroorloven om hem zoveel te betalen, Arsenal is altijd op de centen dus die zullen er goed over nagedacht hebben. Denk ook aan exposure vd club, nieuwe deal met Adidas waar Ozil 1 vd grote namen van is etc. maar de meesten denken niet eens zo ver. Als je hem trouwens altijd al mooi weer voetballer genoemd hebt, heb je je flink wat stront in je ogen gehad.

17 oktober 2019 om 11:53

Ik heb hem inderdaad nooit iemand gevonden die de wedstrijden waarin het er echt om gaat beslist, en ook niet iemand die het voortouw neemt, het voorbeeld geeft wanneer het wat minder gaat en constant in zijn prestaties is. Sorry hoor je kan het daar tot op zekere hoogte mee oneens zijn (misschien ook omdat je Arsenal fan bent?), maar om dan te zeggen dat ik stront in mijn ogen heb... je kan toch zeker niet ontkennen dat Ozil niet bepaald bekendstaat als een type Roy Keane?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

1186 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Arsenal 3 0 0 0
2018/2019 Arsenal 24 5 2 0
2017/2018 Arsenal 26 4 4 0
2016/2017 Arsenal 33 8 2 0
2015/2016 Arsenal 35 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Manchester United-trekjes’ bij Arsenal door loodzware erfenis Wenger

Voor Arsenal is 20 april 2018 een keerpunt in de clubgeschiedenis, want op deze lentedag ruim anderhalf jaar geleden werd het vertrek van Arsène Wenger aangekondigd, na bijna 22 jaar trouwe...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren