De Jong komt met opvallende complimenten na doorslaggevende rol

Donderdag, 10 oktober 2019 om

Luuk de Jong vertolkte donderdagavond een hoofdrol voor het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland (3-1 zege). De spits werd twaalf minuten voor tijd ingebracht bij een 0-1 achterstand en werkte uiteindelijk in de 91ste minuut de 2-1 tegen de touwen. Memphis Depay had daarvoor voor de gelijkmaker gezorgd en bepaalde in extremis nog de eindstand. De Jong is blij dat hij met zijn doelpunt van waarde kon zijn voor Oranje.

De aanvaller wist dit seizoen in zeven officiële wedstrijden voor Sevilla nog niet te scoren, maar behield desondanks als stormram het vertrouwen van bondscoach Ronald Koeman. "Ik weet wat mijn rol is. Ik geef alles voor het team als ik er in kom. Dat doe ik elke keer, nu ook", reageert De Jong afloop voor de camera van de NOS Het doelpunt van De Jong kwam tot stand met enig fortuin, beseft hij zelf ook. "De bal werd voorgezet en ik zag dat hij bij de eerste paal kwam. Ik loerde erop dat de bal zou doorschieten naar de tweede paal en liep vast door. Via Donyell Malen en een verdediger vloog de bal richting de tweede paal. Ik dacht dat ik er niet meer bij zou kunnen, maar gelukkig kon ik de bal nog net aantikken", analyseert De Jong.

Memphis Depay over winst: 'Uiteindelijk kan je het niet tegenhouden'

"Ik dacht dat de bal over het doel heen zou gaan, maar toen zag ik dat de bal net voor de lat langs viel. Toen kon ik hem binnentikken. Dat was wel lekker", glimlacht hij. De Jong hoopt dat zijn doelpunt voor Oranje voor hem persoonlijk de opmaat tot meer is en dat hij zijn doelpuntendroogte voor Sevilla spoedig kan beëindigen. "Je weet hoe het werkt in de voetballerij…. Natuurlijk baal ik er van als het een tijdje niet lukt. Het is heerlijk als het dan nu wel lukt, maar het liefst maak ik hem elke week bij mijn club."

De Jong is ook opvallend complimenteus over de Noord-Ierse opponent van vanavond. "Complimenten aan Noord-Ierland, want die houden de pot goed dicht. Ze vechten voor iedere meter. Ze raakten in de tweede helft vermoeid, maar maakten toch die goal. Dan zit er maar één ding op en dat is proberen terug te komen. Dat hebben we gelukkig gedaan."Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Een puike reactie van De Jong op de spelopvatting van de Noord Ieren, door daar niet zoals z'n coach op af te geven. Beetje jammer van Koeman. Die lui stonden goed en zetten slim druk, beetje flauw om als verschrikkelijk weg te zetten.

11 oktober 2019 om 00:13

Vond wel dat ze enorm aan t rekken waren. En waar was de regel: de kortste weg naar de zijkant met een wissel? Niet gezien. Maar dat was aan de scheids.

11 oktober 2019 om 08:52

Zegt Koeman niet dat het "verschrikkelijk is om naar te kijken"? Heeft hij toch gewoon gelijk? Dat ze het van hun zijde dan op zich goed doen hoor je hem niet ontkennen toch?

Dat is dan toch wel het voordeel van al een leven lang een matige balaanname. Dan leer je daarop anticiperen.....

11 oktober 2019 om 00:16

Absoluut, ik moet in dat kader ook vaak denken aan Lukaku, die speelt zo nu en dan door zijn matige aanname gelijk zijn directe tegenstander uit. Luuk is ook zo opportunistisch, die houdt echt rekening met alles en blijft scherp op de bal.

En dan waren meerdere mensen boos op Koeman dat hij Luuk had geselecteerd ipv Weghorst. Snoert aardig wat mondjes hier.

11 oktober 2019 om 00:15

Dit is toch achteraf makkelijk praten. Misschien had weghorst wel eerdsr gescoord iov pas in de 92ste minuut.

11 oktober 2019 om 00:27

En Luuk doet het uiteindelijk met een belangrijke goal. Het is ook makkelijk om te zeggen dat Luuk er niks van bakt omdat hij eerder in het buitenland is mislukt. Dan is dit toch een mooi antwoord op de zogenaamde kenners.

11 oktober 2019 om 08:57

Nee dus, Luuk weet wat zijn rol is en schikt zich in deze rol! Weghorst en Dost zijn enorme einzelgängers, die willen zelf in de picture staan en niet in dienst van een elftal spelen. Ik zeg niet dat dat goed of slecht is, sterker nog in denk dat de jong dat must om goed te zijn in het buitenland, alleen voor NL is dat niet wat we zoeken! Natuurlijk wel hebben wat bovengemiddelde voetballers, we moeten het alsnog van het collectief hebben. Luuk is daar een perfecte leider en speler voor die alles geeft in 10 min voor het team. Je zag gisteren door Donny en Luuk ook direct meer felheid in het elftal!!

11 oktober 2019 om 00:15

Een goal maken omdat je hem verkeerd raakt vind ik niet echt monden snoeren.

11 oktober 2019 om 01:40

Verkeerd raakt? Hij probeert hem binnen te houden en dat lukt.

11 oktober 2019 om 01:58

Het was überhaupt een hele prestatie om die bal op die behoorlijke hoogte binnen te houden en vervolgens alerter te reageren dan de tegenstanders die er stonden. Was gewoon een knappe goal, ook al was hij onorthodox. Ikzelf had er vast en zeker een liesblessure aan overgehouden. Niets dan lof voor Luuk, chapeau!

11 oktober 2019 om 00:26

Weghorst heeft niet de kans gehad om in te vallen, Luuk de Jong wel. We zullen dan ook nooit weten wat Weghorst had gedaan. Vergelijken is dus ook niet mogelijk. Er vallen dan ook geen mondjes te snoeren.

11 oktober 2019 om 10:27

Daarom moet Koeman ze beide meenemen. Wanneer je een doelpuntje nodig hebt, kun je één van beide inbrengen. Wanneer er absolute nood aan de man is (zoals gisteravond), kun je ze beide brengen.

11 oktober 2019 om 10:47

Dat s een keuze. Betekent echter wel, dat je voor een andere positie minder goed dubbel bezet zou zijn. Er zal dan iemand moeten wijken in de selectie. Twee pure pinchhitters in de selectie, om ze tegelijkertijd in te kunnen zetten, dat lijkt me persoonlijk wat teveel van het goede. Je kunt ook gewoon wat schuiven in het veld, mocht de nood hoog zijn, zoals in de wedstrijd tegen Duitsland voor de Nations League j.l. , toen Virgil van Dijk naar het front werd gestuurd om als extra pinchhitter te fungeren. Dat resulteerde naar ik me herinnerde ook nog eens in de winnende treffer.

11 oktober 2019 om 11:28

Bepaalde mondjes zijn zeker wel gesnoerd.. dan doel ik op de negatieve reacties op moment dat de jong erin kwam.De Jong gewoon lekker aanhouden als pinchhitter. Hoop wel dat inzetten van Luuk komende wedstrijden niet nodig is..

11 oktober 2019 om 11:37

Ik was al en ben voorstander van Luuk de Jong als pinchhitter t.o.v. Weghorst, maar vind niet dat zijn goal persé de discussie beslist en de mondjes snoert over wie de beste pinchhitter is voor Oranje. We zullen nooit weten of Weghorst had gescoord in dezelfde speeltijd, die de Jong kreeg. Daarom valt er gewoon niks te bewijzen en kunnen wat dat betreft ook geen mondjes worden gesnoerd, zoals de topicstarter Sheik Yerbouti in zijn post stelde. Dat was de discussie, niet dat hij niet zou scoren.

Goede reactie van de jong, eerlijk over zijn eigen goal, zelfbewust over zijn rol en netjes naar de noord-ieren. Geeft de laatste tijd goede interviews na wedstrijden!

De Jong komt er in om 1 ding te doen. Een doelpunt scoren omdat de rest het tot dan toe niet gedaan heeft. Als hij dat dan doet heeft hij zijn taak perfect uitgevoerd. En iedere vergelijking met welke speler dan ook is totaal irrelevant. Dat Depay er voor hem ook 1 in schuift heeft ook te maken dat NIR zich niet goed kon instellen op de omstelling van vd Beek en Malen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

190 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Sevilla 7 0 1 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren