‘Hij had beter met Fellaini kunnen spelen, daar is geen twijfel over mogelijk’

Maandag, 7 oktober 2019 om

Manchester United maakt een dramatische seizoensstart door en the Red Devils slaagden er zondag tegen Newcastle United opnieuw niet in om het tij te keren. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer maakte een onmachtige indruk op St. James’ Park en ging uiteindelijk met 1-0 onderuit tegen the Magpies. Gary Neville denkt dat de selectie van Manchester United te weinig ervaring en mentale veerkracht herbergt om echt het verschil te kunnen maken.

“Als ze uit moeten spelen, hebben ze niet de mentaliteit om te winnen. Ze laten wedstrijden wegglippen. Ik denk dat ze redelijk spelen, maar ze zijn niet meedogenloos, niet klinisch in de afronding. De kwaliteit is er niet, de selectie is niet diep genoeg en ze hebben een stap terug moeten doen”, is de clubicoon kritisch bij Sky Sports. “Solskjaer had beter met Marouane Fellaini voorin kunnen spelen, of Romelu Lukaku, of Alexis Sánchez, daar is geen twijfel over mogelijk.”

Solskjaer geeft toe dat het lastig wordt om in de top zes te eindigen

Fellaini, Lukaku en Sánchez waren vorig seizoen regelmatig het mikpunt van spot en trokken afgelopen zomer alle drie de deur van Old Trafford achter zich dicht. Doordat Anthony Martial echter worstelt met een blessure en Marcus Rashford het moeilijk heeft, kon Solskjaer zondag alleen de talenten Tahith Chong en Mason Greenwood inbrengen.

“Ze eindigden de wedstrijd met zes jonge spelers, dus ze waren beter geweest als die spelers (Fellaini, Lukaku of Sánchez, red.) op het veld hadden gestaan. Maar Ole heeft de beslissing genomen dat die spelers de club op de lange termijn niet terug zullen brengen op de plek waar ze thuishoren”, sluit Neville af. Manchester United staat momenteel op de twaalfde plek in de Premier League en heeft slechts twee punten meer dan Everton, dat onder de rode streep staat.


Poll

Ben jij het eens met Gary Neville?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door _buffalo_)

Op het moment dat je als United zijnde de afspraak met Solskjear maakt dat hij 3-4 transferperiodes de tijd krijgt moeten we nu ook niet gaan klagen. Er staat een jong elftal dat natuurlijk niet direct kan presteren. Probleem is wel dat United dit bij iedere trainer zo doet.. echter, er staat nu wel voor het eerst een team met talenten ipv gearriveerde vedettes die niet presteren.

7 oktober 2019 om 09:42

Zoveel talenten zitten er niet in dat team vgm. Echt een drama ploeg

7 oktober 2019 om 10:17

de gea (28)young (34)maguire (26)tuanzebe (21)dalot (20)mctominay (22)james (21)mata (31)perreira (23)rashofrd (21)dit was de basis gisteren. Dus je kan wel zeggen dat het een team is met ''talenten''

7 oktober 2019 om 10:47

Het feit dat ze jonge spelers in hun opstelling hebben staan, maakt nog niet dat je kan spreken van talenten. Mctominay, Tuanzebe, Perreira, Dalot, James en Rashford zie ik persoonlijk niet als spelers die je in de toekomst naar de top van de PL gaan brengen. Een aantal zal voor de breedte vast nuttig kunnen zijn voor de toekomst, maar zij gaan nooit het elftal dragen. Het worden hoogstens modale Premier League spelers.

7 oktober 2019 om 10:50

En Young en Mata spelen ook niet als iedereen fit is. Dan heb je daar Shaw (24) en Pogba voor in de plaats (26). Pereira zal waarschijnlijk banken als Martial weer fit is, maar die zijn even oud. Wan-Bissaka is ook onbetwist basis voor Dalot en dat scheelt ook 1 jaar tussen die 2. @masterd, De helft van de spelers die je noemt zijn in mijn optiek juist spelers die wel aantonen te groeien naar een hoog niveau. Tuanzebe doet het gewoon uitstekend momenteel. Verdedigend ijzersterk, alleen door de lucht moet hij echt veel beter. Juist een lichtpunt momenteel die zeker wel tot een topverdediger uit kan groeien. Ditzelfde geldt voor James, een jonge en relatief gezien goedkope aankoop waar rek in zit, en die juist 1 van de weinige spelers is die wel met regelmaat wat heeft laten zien. Mctominay heeft bij mij lange tijd op het lijstje gestaan van spelers die echt direct uitgezwaaid dienden te worden. Maar ik moet daar op terug komen. Speelt momenteel gewoon sterk en heeft een duidelijke groei laten zien. Ook 1 van de weinige spelers bij United die wel wat laten zien. Pereira en Dalot komen wel te kort, in ieder geval op dit moment. Rashford heb ik twijfels over. Te veel omhoog gepraat in eerste instantie wellicht. Heeft het duidelijk moeilijk, oogt ook nog steeds niet fit maar bij hem is het twijfelen of het nu alleen aan hemzelf ligt of ook aan de lamlendige speelwijze momenteel. Ik ben wel van mening dat hij naast zijn schoenen is gaan lopen. De afgelopen 2 seizoenen was het me een doorn in het oog dat hij van de meest onmogelijke afstanden direct op doel probeert te schieten. Zeker bij vrije trappen slaat het vaak nergens op.

7 oktober 2019 om 11:16

Jaja, Mctominay speelt sterk. Daarom winnen ze 5 van de 23 wedstrijden omdat Mctominay zo goed speelt. Hij is niet gegroeid, maar de rest om hem heen is nog slechter geworden waardoor zijn niveau plotseling acceptabel is. Wat laat ie precies zien dat een Will Hughes van Burnley niet laat zien? Of de gebroeders Longstaff gisteren bij Newcastle? Precies helemaal niks. Pure middelmaat is het. James mogen we niet te veel van verwachten vanuit het Championsship, vandaar dat ook hij meevalt omdat ie er af en toe een bal in schiet. Maar voor het niveau waar United naar toe moet is het allemaal maar matig en dan moet de onvermijdelijke terugval nog komen. Van spelers als Tuanzebe lopen er nog honderd rond. Bij Chelsea hebben ze met Tomori een volledig vergelijkbare speler. Echter mag die nooit meedoen omdat ze toch een niveautje hoger mikken. Bij United noemen ze dat tegenwoordig 'uitstekend'. Je staat 12e en wint amper een wedstrijd. Dan is het niet uitstekend. Rashford begon leuk onder van Gaal, maar heel veel beter is ie niet geworden de laatste 3 seizoenen. Dan kun je je inderdaad afvragen of hij de toekomst van United zou zijn vwb de spitspositie. Je verwacht toch iemand die er rond de 20 maakt en hij komt daar bij lange na niet in de buurt.

7 oktober 2019 om 11:37

Het is in mijn ogen erg kinderachtig om meteen te concluderen dat iemand niet sterk kan spelen in een team dat momenteel niet goed presteert. Hij is slechts 1 van de radartjes en dit specifieke radartje doet het momenteel gewoon steeds beter.daarnaast toon je een enorm gebrek aan kennis van zaken door je totaal misplaatste verhaal over Tuanzebe/tomori. Tomori speelt volgens jou nooit omdat hij van vergelijkbaar niveau als Tuanzebe zou zijn en dat niet goed genoeg zou zijn voor Chelsea. Vreemd dan dat Tomori sinds speelronde 4 geen seconde heeft gemist bij Chelsea in de PL en Champions League. Alles gespeeld, gescoord tegen Wolves enkele weken terug en afgelopen week nog een assist in de CL tegen Lille. Dat Rashford momenteel niets laat zien en zich al langere tijd niet lijkt te ontwikkelen ben ik overigens wel volledig met je eens. Die moet lekker op links gaan draven en het is niet zonder reden dat Martial eerste spits werd dit seizoen, totdat hij geblesseerd raakte.

Duidelijke sneer naar Solskjaer als hij zelfs Alexis Sanchez benoemt. Is toch de grootste miskoop van dit decennium geweest bij Utd,dus dan vindt hij het ech helemaal niks wat er nu staat.

7 oktober 2019 om 10:32

deze interview is zwaar uit context gehaald. Garry zri gewoon dat ze ervaring nodig hebben en dat een lukaku etc dat hadden en als vervanging dan ook spelers met ervaring nodig hebben.

Hoe kan Neville nu roepen om Alexis, terwijl de man werkelijk geen ene pepernoot geraakt heeft in zijn Man Utd periode? Daar waar Neville 6 maand geleden waarschijnlijk een van de analisten was die stond te orakelen dat Alexis niets bijbrengt aan Man Utd en men hem beter zou verkopen! Dezelfde Gary Neville die 2-3 maanden geleden stond te orakelen dat Lukaku te lui is en te dik stond. En hoe Man Utd een goede zaak had gedaan Lukaku te verkopen want hij leefde toch niet 100% voor zijn sport. Nu roept Neville dat Man Utd diezelfde Lukaku mist? Man man man... hoe kan je deze man nog serieus nemen???

Van de namen die hij opsomt had alleen Fellaini wat kunnen toevoegen. Lukaku had vorig seizoen 1 goede maand, voor de rest was hij een ramp. Ook bij Inter vind ik het voorlopig maar zwak, ondanks dat hij nu wel in een team speelt dat in vorm is. En ja over Sanchez in Manchester zullen we maar zwijgen... In de aanval zijn ze niet slechter af dan vorig jaar, al missen ze nu wel de creatieve input van Pogba door diens blessure. Op het middenveld Fellaini en Herrera niet vervangen was echter wel een blunder. Alleen Mctominay en Pogba zijn in dit team beter dan Fellaini op het middenveld, dus hij had dit seizoen zeker nog een belangrijke rol kunnen spelen.

7 oktober 2019 om 11:04

Voorlopig laat Rashford anders niet zien beter te zijn dan Lukaku. Dat is mij een overschat blind renpaard zeg. Komt ook niet in de buurt van het aantal doelpunten van Lukaku. Dat noem jij dan niet minder slecht af zijn dan vorig seizoen. Dit terwijl Lukaku ook in dat dramatische seizoen vaker scoorde dan Rashford en ook nu in minder wedstrijden net zo vaak het net weet te vinden. Paul Pogba zijn creatieve input wordt helemaal niet gemist, want toen hij 5 wedstrijden meedeed leek het ook nergens op. Wat Mctominay kan, dat kan Fellaini ook, alleen heb je aan die laatste ook nog iets bij spelhervattingen.

7 oktober 2019 om 11:22

Dat slaat natuurlijk nergens op. Pogba wordt extreem gemist omdat hij verreweg de beste middenvelder van United is. Die heeft een average van 2,6 key passes per wedstrijd dit seizoen. Ter vergelijk: Mctominay en Fred halen 0,8 per wedstrijd. Dat feit alleen al zegt voldoende. Daarnaast geeft hij 20 passes per wedstrijd meer dan de tweede middenvelder op de lijst, Mctominay.pogba geeft ook nog eens 0,6 through balls per wedstrijd, de enige die uberhaupt iets telbaar hebben op die statistiek zijn Maguire en Rashford, met 0,1. Dus ondanks dat Pogba simpelweg ook te ver van de goal speelt en veel verdedigende taken heeft (voor zijn blessure kwam een statistiek langs dat hij de meeste recoveries van alle spelers in de grote competitie had), is hij simpelweg ook de enige die nog iets probeert te creëren door middel van passing. De rest schuift de bal plichtmatig rond, wat resulteert in het tenenkrommende spel zoals gisteren vertoond.

7 oktober 2019 om 11:42

Roepen dat Mctominay sterk speelt om 2 posts later te roepen dat de rest buiten Pogba de bal plichtmatig rondschuiven, hetgeen resulteert in tenenkrommend spel dat slaat pas nergens op.

7 oktober 2019 om 11:55

Mctominay is een verdedigende middenvelder die op zijn positie met Matic moet concurreren. Zijn taak ligt niet in het maken van het spel of het geven van briljante passes. Daar wordt hij logischerwijs ook niet op beoordeeld. Juist daarom is de aanwezigheid van Pogba van zo'n groot belang. Hij is momenteel de enige middenvelder van United die dit wel kan. Fred zou in theorie ook meer een verbindingsspeler moeten zijn, maar die valt riant door de mand. Jij zegt dat de creatieve input van Pogba niet gemist wordt en dat is statistisch eenvoudig te weerleggen. Dat jij dan een foute conclusie trekt door te denken dat stellen dat Pogba zijn creativiteit gemist wordt betekent dat Mctominay niet goed kan spelen, daar kan ik weinig aan doen. Maar goed, ieder zijn mening en laten we het daar maar bij houden.

7 oktober 2019 om 17:12

Nuja niet in de buurt, Lukaku heeft vorig seizoen in totaal 15 doelpunten gescoord als de spits van Man Utd, waarvan 6 op 1 week tijd. Rashford heeft er 13 gescoord waarvan hij ongeveer 50% op de vleugel stond. Lukaku heeft zich uiteraard meer bewezen als doelpuntenmaker, maar hij was lang niet goed genoeg voor de som die hij heeft gekost, 15 doelpunten is veel te weinig voor zo een spits die verder niks toevoegt. Als je daar dan een groot deel van kunt recupereren, was dat een deal die Man Utd niet kon laten liggen. Het tandem Martial - Rashford vond ik eerder dit seizoen beter klikken dan het tandem Lukaku - Rashford vorig seizoen. Ik ben wel akkoord dat Rashford (veel) beter moet spelen, maar voorlopig is hij op een andere manier gewoon even frustrerend als Lukaku vorig seizoen. En Sammerens heeft er al uitstekend op gereageerd, maar dat de creatieve input van Pogba niet wordt gemist is natuurlijk een lachertje. Het is bij momenten een zeer frustrerende speler, maar hij voegt aanvallend zoveel toe aan dit team, ook dit seizoen al.

Tja, die spelers hadden behoudens Sanchez allen wel hun nut. Echter liet je ze met een reden vertrekken en het punt zit hem er in dat United er in is gefaald om ze te vervangen. Dat het dan met een blessuregolf handig zou zijn geweest als ze er nog waren is wat mij betreft eenvoudig scoren. Er zijn zat clubs die in de problemen komen als ze 4-5 basisspelers tegelijk in de lappenmand zouden hebben zitten. A met al zal United in januari echt de markt op moeten voor een middenvelder die creativiteit brengt, dan wel een sloper die er voor zorgt dat Pogba door kan schuiven. Zonder dat gegeven zal de slag om het middenveld steevast verloren worden en de aanval ook hopeloos blijven. Ook krijg je het idee dat Solskjaer het eigenlijk ook allemaal niet meer weet. Totaal geen lijn in het spel en het inbrengen van Chong in de slotfase geeft dat ook wel aan. Je speelt tegen een ingegraven tegenstander en brengt dan een buitenspeler die het van zijn snelheid moet hebben terwijl je met Gomes juist een wendbare speler hebt die de technische kwaliteiten bezit om in de kleine ruimtes uit de voeten te kunnen. Overigens wel grappig: Op basis van xG voor en tegen zou United eigenlijk derde staan met 5 gewonnen wedstrijden en 3 gelijke spellen, 12,6 goals voor en slechts 6,7 tegen. Het momenteel bejubelde Leicester leeft op die basis bvb ruim boven hun stand, met een twaalfde plek op de xG gebaseerde ranglijst. Meest opvallend: Tottenham dat op basis van xG op plek 17(!!) terug te vinden is met slechts 6 punten. Die scoren dus niet alleen feitelijk slecht, maar op basis van xG hebben ze daarmee zelfs nog mazzel gehad en boven hun stand leven. Als je dan toch iets positiefs voor United moet benoemen is dat het feit dat de verdediging momenteel dus wel solide is. Krijgen weinig kansen tegen en dan kan je niet anders dan concluderen dat de transfers op dat gebied goed zijn geweest, al ligt Wan-Bisakka er uit en speelt Young voor Shaw. Nu de andere linies nog.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
David de GeaKeeper240
M. RashfordAanvaller2214
L. GrantKeeper00
S. RomeroKeeper00
E. BaillyVerdediger00
D. BernardVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

Engeland
10 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 25 januari
De Saudische kroonprins Mohamed Bin Salman heeft zijn pijlen op een andere Premier League-club gericht nadat het niet is gelukt om Manchester United over te nemen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren