Kritiek op ‘dure’ Guus Til: ‘Dan wil je iemand als Hulk terugzien op het veld’

Maandag, 30 september 2019 om

Guus Til maakte afgelopen zomer voor een bedrag van achttien miljoen euro de overstap van AZ naar Spartak Moskou. De Russische topclub begon nog goed aan het seizoen, maar de voorbije weken kwam er zand in de motor. Het kostte trainer Oleg Kononov de kop en nu bestaat er ook kritiek op het bedrag dat Spartak heeft neergeteld voor Til.

“De prijs is vrij hoog. Waarom? Hoe is dat zo gekomen? Je kan deze conclusie niet trekken op basis van één wedstrijd”, zegt Aleksandr Mostovoi, oud-middenvelder van onder meer Spartak en Benfica, in gesprek met Sports. “Wanneer je twintig miljoen euro voor een speler neertelt, wil je iemand als Hulk op het veld terugzien. Hij kwam voor een dergelijk bedrag naar Rusland, liet zich zien en scoorde geregeld.”

Zenit Sint-Petersburg telde in 2012 veertig miljoen neer om Hulk over te nemen van FC Porto. Vier jaar later vertrok hij voor een kleine 56 miljoen naar het Chinese Shanghai SIPG. “Bij Axel Witsel was dat hetzelfde, zijn waarde was direct duidelijk”, wijst Mostovoi op de Belgische middenvelder, die Zenit tevens veertig miljoen kostte. Witsel kwam vervolgens het Chinese Tianjin Quanjian bij Borussia Dortmund terecht. “Bij Til dat op dit moment niet het geval, dat is niet goed.”

Til was in zijn eerste drie wedstrijden goed voor een doelpunt en drie assists, maar slaagde er daarna niet meer in om betrokken te raken bij een treffer van Spartak. Met veertien punten uit elf wedstrijden bezet de club momenteel de negende plaats in de Russische competitie. “Ik kan ook niet begrijpen dat Jordan Larsson en Ezequiel Ponce gehaald zijn. Met Alex Kral is er nog een Tsjech gekocht, voor heel veel geld (twaalf miljoen, red.). Er is heel veel geïnvesteerd. Teveel, dat is wel duidelijk. Er hebben veel veranderingen plaatsgevonden in de selectie en dat heeft tijd nodig.”


Poll

Snap jij de kritiek op Guus Til?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Grappig. De prijzen van nu vergelijken met de prijzen van 5 jaar geleden. De markt is op hol geslagen. Dus voor een talentvolle middenvelder betaal je dit bedrag. Dat hij niet gelijk een dragende kracht is had ik je ook wel kunnen vertellen.

30 september 2019 om 11:16

De vergelijking is nog gekker als de vertaling klopt dat deze meneer doodleuk aangeeft dat Til voor een vergelijkbaar bedrag is gehaald als Hulk... Til is voor de helft van het geld gehaald terwijl de markt ondertussen flink ontploft is. Rare vergelijking. Hoop dat Til en Spartak er ook niet naar omkijken

30 september 2019 om 11:29

Echt he, hoe kan je die vergelijking maken, ook nog eens omdat die spelers dus ruim het dubbele hebben gekost toen in de aanschaf.als het niet lekker loopt met een elftal ga je uiteraard ook naar je aankopen kijken.

30 september 2019 om 11:54

Maar is Til dan zo'n talentvolle middenvelder? Ik vind dit bedrag ook in de huidige markt namelijk veel te veel voor hem.

30 september 2019 om 12:14

Til heeft bij Az als 10 ongevver 10 goals per seizoen gemaakt en tal van assists gegeven.op zijn leeftijd en met het lange contract dat hij nog had is dit wel Zo'n beetje de prijs waarop je uitkomt ja.laat hem en net als andere spelers nou eerst maar eens gewoon een jaartje voetballen voordat we gaan oordelen, een De Ligt schrijven we toch ook niet af of zeggen we dat er veel te veel voor is betaald.dat heet ook knap kunnen handelen en daar is Max ook een held in.

30 september 2019 om 13:17

Nou ben ik zelf ook voor AZ maar 18 miljoen voor Guus Til is de absolute hoofdprijs, ook in de hedendaagse markt.

30 september 2019 om 18:01

Dan moet jij toch weten dat Til vooralsnog niet te vervangen is door de Wit of Ouwejan. Til had een neusje om altijd gevaarlijk voor de goal op te duiken waardoor andere door zijn loopwerk konden profiteren.

30 september 2019 om 12:19

Sterker nog, 7 jaar geleden.in datzelfde jaar (dat Hulk naar Zenit ging voor 40 miljoen), ging Hazard voor 32 miljoen naar Chelsea en Modric voor 30 miljoen naar Real Madrid.

30 september 2019 om 13:06

Ach veel Nederlandse spelers worden volledig overhyped (denk aan Til, Luuk de Jong, Siem de Jong, De Ligt etc.). Allemaal spelers die helemaal niet zo goed zijn als er in ons land wordt beweerd. Daar doen de media en allemaal hypeboys hier op VZ aan mee. De volgende overhypte spelers komen er alweer aan en dat zijn Koopmeiners (matige speler) maar de meest overhypte speler allertijden: Donny van de Beek. Daar wordt zelfs een heel circus aan nepnieuws omheen gebouwd. Kijken welke club daar intuint. Ik heb nu al te doen met die arme club. Gewoon een hele matige speler. Voor deze puur middelmatige speler moeten bij Ajax veel meer getalenteerde spelers wijken (neres, Promes, Alvares, Martines, Noa Lang, Gravenberg). We doen onze club gigantisch tekort zo. Daarentegen zijn er ook spelers die juist worden ondergewaardeerd en voor een te laag bedrag worden gekocht/verkocht: Frenky de Jong (echte topper), destijds Virgil, Promes, Malen, Neres.

30 september 2019 om 13:18

Til, Luuk de Jong en Siem de Jong hypen? Ik weet niet welke nieuwssites jij allemaal leest, maar deze drie spelers zijn toch niet bepaald gehyped en werden juist eerder afgebrand? Virgil en Malen destijds voor een te laag bedrag verkocht/gekocht, welke bedragen doel je dan precies op? Donny van de beek is gewoon een goede speler hoor, die ik de echte subtop wel zie halen. Ik vind het ook geen Real Madrid materiaal (wat overigens bijna iedereen hier vond), maar een leuke speler voor een top 5 competitie zeker wel. Vraag mij dus serieus af wat voor gehype jij hier bedoelt.

30 september 2019 om 14:04

Ik heb letterlijk nog nooit iemand Luuk de Jong zien overhypen. Als hij iets is dan word hij onderschat.in elk land worden talenten overschat. Daarom zijn het ook talenten. Je weet niet hoe goed ze gaan worden.

Beetje rare vergelijking. Witsel en Hulk kwamen van Europese subtoppers met een redelijke staat van dienst, terwijl Til van een bescheiden Nederlandse subtopper komt. Dat je er 18 miljoen voor betaalt kan Til zelf niks aan doen, en in 7 jaar is de markt ook wat veranderd.

30 september 2019 om 11:53

Til er niet te zwaar aan. Het komt wel goed met Guus. Heeft gewoon tijd nodig.

30 september 2019 om 17:01

Nou dat moet ik nog zien. Ik denk dat Guus over anderhalf jaar voor een derde van zijn transfersom opgepikt kan worden. Heel knap onderhandeld om zo’n matige speler voor zoveel geld te slijten

Daarom sta ik ook niet te springen om voor grote bedragen jongens van AZ te halen. Begrijp me niet verkeerd, AZ heeft alle rechten om hoge bedragen te vragen en zou ook stom zijn als ze met een fooi genoegen zouden nemen (dus AZ doet alles goed in mijn ogen). In het verleden zijn er echter maar weinig voorbeelden van jongens van AZ die een stapje hoger aankunnen. Daarom begrijp ik het bewieroken van AZ al die jaren al niet. Ja, ze doen het bij tijd en wijle echt heel leuk, maar het is en blijft subtop. Ik sta dan ook niet te springen als bijvoorbeeld Ajax (mocht het ooit het geval zijn) 20 of 25 miljoen voor Stengs of Boadu zou neerleggen. Heel eerlijk moet ik wel bekennen dat het nu wel heel erg vroeg is om een aankoop al af te serveren. Elke aankoop waar dan ook heeft tijd nodig (de een wat meer dan de ander).

30 september 2019 om 11:11

Ik denk dat je hier een goed punt aan weet te halen. Een stapje hoger zouden spelers van AZ prima moeten aankunnen, maar het probleem is vooral dat ze geregeld direct vijf stapjes hoger gaan proberen en daarnaast ook niet de meeste handige keuzes maken qua clubs.

30 september 2019 om 11:15

Spartak is toch zeker geen vijf stappen hoger dan AZ? Afgelopen jaren 2x 5e, 1x 6e, 1x 3e en 1x kampioen geworden in de Russische competitie. Dat zou een speler die bij AZ uitblinkt aan moeten kunnen zou ik denken.

30 september 2019 om 13:06

@jjvh91grappig dat je Til een speler noemt die bij AZ uitblinkt. Vorig seizoen was Til namelijk alles behalve uitblinker. De 1e seizoenshelft was hij bijna (Op van Rhijn en Hatzidiakos na) de slechtste speler van AZ. Op het einde van het seizoen was hij weer een goed bruikbare speler, maar absoluut geen uitblinker.

30 september 2019 om 11:14

Iedere beetje volger van AZ weet dat de talenten Koopmeiners, Stengs en Boadu van een totaal andere orde zijn dan Guus Til. Guus Til is op zijn best zonder bal , met een loopactie in de diepte. Als hij dan goed bediend word dan is hij in staat om een goal te maken , niet meer en niet minder. Die andere 3 beschikken over veel meer voetballend vermogen , en vooral Koopmeiners is gewoon zeer constant en dominant. Is samen met Blind de beste passer van de Eredivisie.

30 september 2019 om 11:18

@baradona: ik ga hier ook niet verkondigen dat ze het niet gaan redden, dat weet ik ook niet. En voor die jongens hoop ik het persoonlijk natuurlijk wel. De historie laat niet veel hoopvols zien, maar dat zegt nooit iets over de toekomst uiteraard. Ik ben het totaal met je eens dat deze 3 heren het echt leuk doen, maar moeten het echt nog maar laten zien op een niveau hoger. Tot nu toe in de Europa League vind ik ze alles behalve overtuigend bijvoorbeeld.

30 september 2019 om 11:58

Stengs wil ik nog in mee gaan. Daar zie je iets bijzonders in maar ook bij hem geldt dat AZ geen Ajax, PSV of Spartak Moskou is. Qua club, niveau, druk en topsportklimaat is dat echt nog wel wat anders. Ook Maher leek een speciale te zijn in zijn tijd bij AZ maar blek niet goed genoeg. Het verleden heeft dat bij veel AZ spelers die de stap maakten aangetoond. Bij Koopmeiners en Boadu heb ik zelfs nog meer twijfels. Koopmeiners kan op de wat langere termijn misschien een Strootman-achtige speler worden maar ook zo maar een Hendrix blijken te zijn.

30 september 2019 om 12:34

Wat een slap betoog hou je hier.als er ergens een topsportklimaat heerst is het al jaren in Alkmaar.en dan je strootman-Hendrix verhaal, hij zit nu al op het niveau wat strootman heeft, want die is er na zijn PSV tijdperk niet echt op vooruit gegaan en Teun gaat nog groeien en niet richting Hendrix daar kun je vergif op innemen.ik vind het echt waardeloos om te lezen hoeveel afgunst men heeft als het over Az gaat en de daarbij behorende waarde van spelers echt lachwekkend.ook dat eeuwige gezeur over spelers die het niét gemaakt hebben is echt kansloos.kijk eens naar een Dembélé, De Zweeuw, Moisander, Weghorst, Altidore, Viergever, Schaars, Moreno en die Argentijnse keeper....zelfs een Graziano Pele.

30 september 2019 om 12:52

Strootman was in het eerste jaar gewoon heel goed hpor bij roma, alleen nooit meer dezelfde geworden na z'n blessure. Verder kan er wel een 'topsportklimaat' heersen, echter is deze gewoon heel anders. Bij ajax en PSV (op het moment) moet je kampioen worden en geeft dat een veel meer druk als het mogen (az). Koopmeiners, stengs en boadu vind ik hele grote talenten, echter is het maar de vraag hoe ze met die extra druk zullen omgaan.

30 september 2019 om 12:01

Ik vind het eigenlijk wel een beetje een onzinnig betoog. We praten hier over een speler die voor 18 miljoen gekocht is, pas 21 is en desondanks bij 5 goals betrokken is in zijn eerste 10 wedstrijden bij de club. Dat is gewoon hartstikke netjes. Als je hem dan gaat vergelijken met Hulk of Witsel, die beiden veel verder waren in hun carriere en minstens dubbel zo veel hebben gekost in een tijd dat de markt nog heel wat anders was, dan sla je de plank gewoon volledig mis. En natuurlijk helemaal als je gaat roepen dat Hulk zich liet zien en geregeld scoorde. Nogal wiedes, die speelde bij Zenith op rechtsbuiten en zelfs geregeld in de spits. Natuurlijk is Til de grote aankoop, maar als je wat verder kijkt dan is het toch ook veelzeggend dat de huidige topscorer een centrale verdediger is met 4 goals, daarna de rechtsbuiten met 2 goals en voor de rest niemand dus meer dan 1x gescoord heeft. Het is gewoon een team met veel matige spelers en ze zullen ten eerste moeten zien dat ze een spits op kunnen stellen die de ballen er überhaupt in weet te rammen. Verder heeft AZ natuurlijk best wel wat spelers die na een overstap succesvol zijn geweest. Weghorst doet het momenteel toch gewoon uitstekend. Gudelj heeft zijn waarde gehad bij Ajax. Een Moreno heeft het meer dan prima gedaan bij Espanyol. Demi de Zeeuw daarvoor nog. Je moet ook niet vergeten dat AZ een flinke pas op de plaats heeft gemaakt na het debacle met Scheringa en daar van moest herstellen. Zo ontzettend veel grotere transfers heeft AZ niet gedaan natuurlijk. Of je 20 miljoen neer moet leggen is wellicht de vraag, maar dat zijn wel de huidige prijzen voor talenten die hun hoofd echt boven het maaiveld uit steken. Transfers blijven hoe dan ook een gok. Er zijn zoveel zaken die invloed hebben op de prestaties van een speler na een overstap.

30 september 2019 om 12:30

AZ heeft best een aardig aantal transfers op zijn naam staan van spelers die niet lekker gingen. Denk aan spelers zoals Janssen, Altidore, Jahanbaksh, Maher, Berghuis, Kromkamp en Luckassen. Een Haps zit met pech qua blessures, maar ook daar werd toch iets meer van verwacht. El Hamdaoui bij Ajax wellicht niet netjes behandeld, maar daarna bij elke andere club ook via de achterdeur vertrokken. Dat is toch ook geen succesverhaal Ik vind het er al met al best veel. Weghorst en Moreno waren inderdaad succesvol, maar Demy de Zeeuw en Gudelj vallen wat mij betreft niet onder het kopje 'succesvol'. Die zijn nooit bepalend of onmisbaar geweest op een hoger niveau. Ze deden mee, maar voegden niks toe. Natuurlijk is het te vroeg om Til al af te schrijven en qua statistieken doet ie het niet slecht. Maar dat neemt niet weg dat het trackrecord van AZ-spelers op een hoger niveau verre van indrukwekkend is.

30 september 2019 om 13:15

Altijd maar de nadruk op spelers die het niet goed gedaan hebben na AZ, terwijl er meer zijn die wel een mooie carrière hebben gehad:ik heb al zo vaak die lijstje geplaatst, dat ik je adviseer om zelf op transfermarkt te kijken. om je op weg te helpen:https://www.transfermarkt.nl/az-alkmaar/wer... spelers hebben ook echt pech gehad, zoals El Hamdaoui en Rasmus Elm.

30 september 2019 om 16:30

Het lijstje met mislukkelingen is langer, alleen dat blijf jij stelselmatig ontkennen multatuli. Ook is het gewoon onzin om bij El Hamdaoui van pech te spreken. Die kwam bij Ajax op een zijspoor, om er daarna bij Fiorentina en Malaga ook niks van te bakken vanwege zijn houding. Aan zijn talent lag het immers niet. Rasmus Elm is wel een triest verhaal inderdaad. Daar kan niemand iets aan doen.

Ook in de huidige markt is 18 miljoen teveel geweest. Hij was een leuke speler maar nog lang niet klaar voor een stap hogerop. Hopelijk leren spelers nu eerst hier twee goede seizoenen te draaien en dat echt niemand om hun heen kan voor ze die stap maken. Of dat ze elke Europese wedstrijd eigen handig beslissen maar anders kom je er niet.

30 september 2019 om 11:13

18 miljoen in de huidige markt is niet teveel. Ik vind ook niet dat je nu op basis van een paar wedstrijden Guus Til al direct moet gaan afschrijven. Je doet het nu voorkomen alsof hij over twee seizoen heeft bewezen het niveau niet aan te kunnen, dat is absoluut niet het geval. Til doet het eigenlijk prima, maar Spartak als team heeft momenteel wat problemen. Anders zouden we bijvoorbeeld ook moeten concluderen dat Michel Vlap het niveau van Anderlecht niet aan zou kunnen. Terwijl daar natuurlijk ook andere factoren waardoor hij nog geen stempel heeft weten te drukken.

30 september 2019 om 11:32

@dejan: imo is 18 miljoen voor Til voor russische begrippen een te hoog bedrag. Een speler die beter is zonder bal dan met, die het leuk doet bij een subtopper in een kleine competitie, maar zich europees niet weet te /kan onderscheiden. Voor engelse begrippen zou dat bedrag misschien normaal zijn. Ze hebben hem gekocht toen zijn waarde op het hoogtepunt zat... dat is zelden verstandig

30 september 2019 om 17:15

Ik denk dat 10-12 miljoen een passend bedrag was voor Til. Zelf vindt ik deze speler gewoon niet meer waard. Techniek prima, snelheid prima, tactisch/loopacties prima, mentaliteit prima. Maar voor 18 miljoen is prima niet genoeg. Dan moet je toch iets hebben wat top is en dat is het allemaal (nog) niet bij Guus

30 september 2019 om 11:16

Jaja. Til kan zijn salaris van drie ton vertienvoudigen naar drie miljoen en gaat dan doodleuk zeggen: ‘nee, laat maar, ik heb nog zoveel te leren hier’. Zal hem boeien om er niet te komen met 15 mio bruto in het vooruitzicht.

Vooral de aankopen van Larsson en Ponce zijn twijfelachtig te noemen. Ponce maakte een goede indruk in Griekenland, maar dat is kwalitatief een competitie die een stuk minder is dan de Russische. Larsson maakte een redelijk seizoen door in Zweden, maar die competitie is zo mogelijk nog veel minder dan de Griekse. Ook qua kracht en lengte komen zowel Larsson als Ponce tekort voor het vaak vrij fysieke voetbal in Rusland. Ik vraag me dus af op basis waarvan deze spelers zijn gehaald.

30 september 2019 om 11:14

Ponce is een zeer goede speler. Als hij daar op de wip zit, zou ik zeker als Feyenoord zijnde een poging wagen voor deze spits!

Hulk kwam niet voor een 'dergelijk' bedrag, dus. Hij kwam 7 jaar geleden (!) voor 2 keer zoveel geld. Vergelijking van niets, dus. Met de voetbalinflatie in gedachten heb je 3x zoveel betaald voor Hulk, dan mag je 3x zoveel verwachten.

Wat een domme vergelijking zeg. Hulk en Witsel komen voor circa 40 miljoen PER speler. Til voor 18, maar dan wel hetzelfde verwachten terwijl de markt (lees vraagprijs) enorm hoger ligt dan een paar jaar geleden. Ik vind het ook raar dat Rodrygo niet brengt wat hij moet bij Madrid. Toen ze Cristiano Ronaldo kochten, stond die er ook gelijk...

Ja, dat ze veel te veel betaald hebben voor Til was al snel duidelijk. En kennelijk hebben ze nog meer middelmaat gehaald van kleinere clubs voor te veel geld. Deze spelers zul je echter zeker tijd moeten geven na een grote stap, maar zo werkt het vaak niet voor de buitenwacht .

40 miljoen toen is 140 miljoen nu. Lekkere vergelijking.

Dat er nog steeds clubs intrappen bij die spelers van az. Snap er niets van. Zijn goede spelers hoor maar ze horen nog een tussenstap te maken waar je met echt druk moet spelen. Bij az maakt het allemaal niet uit. Daarom zie je 99% falen. Maar ze blijven maar betalen ervoor.

30 september 2019 om 12:16

Ik vind Spartak op zich nog wel een aardige tussenstap. Het is niet dat ze daar een wereldniveau aantikken. Wel denk ik iets beter dan AZ. Alleen het cultuurverschil met Rusland lijkt mij groot, maar voor de rest zie ik het niet als een stap die in beginsel te hoog zou moeten zijn.

30 september 2019 om 13:54

Dat is wat kort door de bocht. Promes ging ook van FC Twente naar Spartak en was daar al heel snel de beste speler. Het niveau in Rusland is goed, maar niet dermate goed dat een sterke kracht van AZ niet mee zou kunnen. Zijn begin daar was ook gewoon goed, maar Guus Til is nog wat onervaren en dat gaat gepaard met wisselvalligheid.

Appels met peren vergelijken! Witsel en Hulk waren op dat moment gearriveerde spelers die op de radar stonden van zeer grote clubs. Het was echter Zenit dat het snelst handelde en vooral genoeg wou betalen. Maar je kan deze twee spelers toch niet vergelijken met Guus Til. Dat is gewoon geen eerlijke vergelijking en slaat dus nergens op.

Dan hadden ze hem beter moeten scouten. Guus Til is geen dominant persoon in het veld. Is ie ook nooit geweest. Hij gaat vaak diep zonder bal en pikt van daaruit zijn doelpuntjes mee. Hij is in niks een type Hulk qua spel, persoonlijkheid en aanwezigheid binnen een groep en op het veld. Dat weet iedereen in Nederland. Eigen schuld als je daar 18 miljoen voor betaald.

AZ boft gewoon dat er veel geld voor zowel Janssen als ook Til is betaald. Op zich prima, wordt een Nederlandse club financieel alleen maar beter van en kan men dat geld (deels) weer herinvesteren. Maar Til was/is, gemeten langs de Europese meetlat, toch ook maar een matige middenvelder? Voor 18 miljoen kun je toch echt wel wat beters scouten. Maar goed, Ajax heeft12 miljoen betaald voor Marin, en voor hem geldt hetzelfde: gewogen en te licht bevonden....

30 september 2019 om 13:21

Hoe kun je nu al zeggen dat Marin gewogen en te licht bevonden is? Die jongen is het 2 maanden bij Ajax. Geef hem minimaal een seizoen de tijd met voldoende speelminuten en dan kun je pas stellen of hij wel/niet voordoet.

30 september 2019 om 13:27

22 miljoen voor Janssen, 25 miljoen voor Jahanbakhsh, 18 miljoen voor Til. Wat zullen Stengs, Idrissi, Boadu en Koopmeiners wel niet gaan opleveren? Puik werk van AZ.

30 september 2019 om 13:52

AZ blijkt dus een goede onderhandelaar. Janssen wist zich niet eens echt te onderscheiden bij Fenerbahce laat staan Tottenham, Jahanbakhsh is de minst effectieve aanvaller van de Premier League en Til is nog jong en te onervaren om nu al elke week bepalend te zijn. Aan de andere kant is het misschien ook wel de markt en als je dan is club brutaal bent en op je strepen gaat staan, zullen clubs uiteindelijk wel overstag gaan.

30 september 2019 om 16:50

AZ is niet alleen een goed onderhandelaar. Ze leiden ook spelers op. De spelers die worden verkocht, worden gescout binnen de speelwijze van AZ. Daarin voldoen ze. Het is aan de kopende club om te bepalen of zij denken dat iemand binnen de eigen plannen past.laat mijn club AZ lekker op AZ-niveau opereren, Als je het plezier binnen de huidige selectie ziet dan is dat voor iedere voetballiefhebber een genot. Hetzelfde gold voor Ajax afgelopen jaar. En de jaren ervoor gold dit voor Psv. Echter, iedere club op zijn niveau....az hoeft niet te concurreren met een Ajax of Psv. Het zou kunnen verrassen maar het achterland is te klein om structureel om het kampioenschap te gaan spelen. Wat wel de meerwaarde van AZ momenteel is dat het laat zien dat investeren in de jeugd loont.mensen die roepen dat er dure uitgaves moeten komen begrijpen de rol van een AZ niet. Het is leuk om een keer kampioen te worden, echter die enkele keer dat.... is het niet waard om dure investeringen voor te doen.wat zou het prettig zijn als men eens stopte met het neerhalen van spelers van andere clubs? Het zou VZ een stuk prettiger maken.....al die önderbouwde" meningen....sirius, hoe kom jij aan de info over de onderhandelingstactiek van AZ?

Is toch ook logisch dat Til niet zo bepalend kan zijn als Hulk. Andere posities en andere rol.

30 september 2019 om 13:48

Bovendien heeft Zenit destijds 40 miljoen euro voor Hulk betaald. Dan is het sowieso al lachwekkend dat die man verwacht dat je voor 18 miljoen euro een speler als Hulk op het veld wil zien. Die heb je namelijk niet voor 18 miljoen euro.

Mostovoi kan beter zijn zere vingers leggen bij spelers zoals Dzhikiya en Zobnin, die op het veld de leiders van het elftal horen te zijn, maar de eersten zijn die compleet door de afgrond zakken.

Wat hadden ze dan verwacht, dat ze het volgende Nederlandse toptalent hadden aangetrokken? Guus Til is een leuke dynamische middenvelder met scorend vermogen. Verder is hij nog jong en relatief onervaren. Dan ben je niet elke week bepalend en dat is ook geen schande. Ook de vergelijking met Hulk laat het vermogen van deze man wel zien. Ten eerste twee totaal andere spelers en bovendien heeft Hulk Zenit destijds 40 miljoen euro gekost. Dat is meer dan het dubbele dan is betaald voor Guus Til.

Ik kijk de Russische competitie niet. 18 miljoen was wel behoorlijk aan de hoge kant. Az onderhandelt altijd scherp, hulde daarvoor

Er is zoveel mis met deze statement: A) Prijzen van nu zijn minimaal 10x hoger dan in de tijd dat Hulk werd aangetrokken. B) Guusje Til gaan vergelijken met Hulk klopt in alle opzichten niet, zowel positie als functie, tot z'n fysieke aanwezigheid. C) Hulk kwam al van een topclub af, terwijl Til 'maar' van een AZ komt. Begrijp me niet verkeerd! Als Vitesse supporter ben ik soms stiekem toch wel jaloers op AZ. Op het beleid, de jeugdspelers en dat ze ZOOOO lastig te kloppen zijn voor ons, over het algemeen. Maar AZ 2018 vs Porto 2013??.. kom op..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Spartak Moskou

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Ural24-7
11.Tambov21-3
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. MaksimenkoKeeper180
AyrtonVerdediger170
G. DzhikiyaVerdediger171
Z. BakaevMiddenvelder173
R. ZobninMiddenvelder170
E. PonceAanvaller163
J. LarssonAanvaller154
Voor de complete selectie: Clubpagina Spartak Moskou.

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Juventus wil Ivan Rakitic graag naar Turijn halen in de winterstop. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren