Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ten Hag: ‘De scheidsrechter zou daarnaar kunnen kijken om zich aan te passen’

Laatste update:

Erik ten Hag belegde vrijdagmiddag zijn wekelijkse persconferentie en het duel met FC Groningen van zaterdagavond was niet de enige kwestie die ter sprake kwam. Het valt de oefenmeester van de Amsterdammers namelijk op dat zijn spelers op het veld weleens hinder ondervinden van de scheidsrechter en hij hoopt dat hier in de toekomst verandering in komt.

“De scheidsrechter verijdelde een grote kans van Hakim Ziyech tegen Lille OSC. Wij kijken in ons aanvalsspel vaak naar diagonale lijnen, daar loopt ook de scheidsrechter”, stipt hij een recent voorbeeld aan. “De scheidsrechter zou daarnaar kunnen kijken om dat aan te passen.”

Ten Hag over hinderende arbiters: 'Maar wij zullen ze niet omkopen'

“De scheids is een spelleider. Een belangrijk element dat je moet respecteren, maar het gaat uiteindelijk om het voetbal, om die 22 spelers op het veld. Ze moeten het de voetballers niet onmogelijk maken. Dat doen ze natuurlijk niet bewust, maar ze zouden daar wel over na kunnen nadenken”, gaat Ten Hag verder.

De trainer sluit dan ook niet uit dat hij in de toekomst met scheidsrechters in gesprek zal gaan over dit onderwerp: “Dit zet me wel aan het denken. Goede tip”, reageert hij met een glimlach op de persconferentie. Na de wedstrijd tegen FC Groningen wachten voor Ten Hag en Ajax nog de Champions League-ontmoeting met Valencia en een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag voor de interlandonderbreking.

Snap jij de 'frustratie' van Erik ten Hag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nobel streven en het kijken of dingen beter kunnen is natuurlijk altijd goed. Wel betwijfel ik of er hier veel beter kan. De huidige looplijnen van de scheidsrechters zijn al dusdanig ingericht dat ze zo weinig mogelijk hinder (zouden moeten) veroorzaken.

27 september 2019 om 18:53

Exact. Scheidsrechters lopen allang geen diagonale lijnen meer, dat is al van 10 jaar terug. Tegenwoordig is het volgen van de bal voldoende.

Ik heb alleen maar het stukje tekst gelezen, maar wat wil ten hag hier precies zeggen?

Dit is Cruyffiaans in het allerbeste geval. maar ik snap er iig niks van. Vooral dat, wij kijken naar diagonale lijnen, de scheidsrechter zou daar naar kunnen kijken om aan te passen. Wie wat moet ie dan aanpassen?

27 september 2019 om 18:01

In plaats van vrij recht naar links, rechts, voor of achter te lopen vanuit je positie, loop je schuin / diagonaal. In principe is inderdaad het advies voor scheidsrechters om zoveel mogelijk diagonaal te lopen, zodat je de voetballers uit de weg blijft. Maar tegenwoordig zijn die lang niet meer zo netjes aan hun positie gebonden, waardoor dat advies niet meer praktisch is. Dus iets om over na te denken voor de scheidsrechters.

27 september 2019 om 18:34

Diagonaal lopen heeft ook te maken met dat je de grens als hulpstuk gebruikt. Zo loopt er altijd iemand dicht bij het spel

27 september 2019 om 19:07

Vaag verhaal. Zowel voetballers als scheidsrechters zijn toch niet gebonden aan plaatsen of looplijnen. Is de vraag gewoon : kunnen scheidsrechters een beetje uit de buurt van de actie blijven om te voorkomen dat ze ons omver of in de weg lopen? Als dat zo is, vind ik t nog steeds een vreemde vraag. Alsof ze elke wedstrijd weet ik hoe vaak belemmerd worden in hun aanvallen

Haha, het is toch wat! Een journalist van nota bene Ajax TV brengt hem op het idee om zich hierover te frustreren. Wees gewoon een vent en zeg dat het eens kan gebeuren en dat je je verder niet bezighoudt met zulke incidenten. Nee hoor, Ten Hag gaat 'in gesprek.' Trouwens, 'een belangrijk element dat je moet respecteren' om een scheidsrechter - volgens mij weet iedereen wel wat een scheidsrechter is - te omschrijven? Wie in hemelsnaam praat zo!?

De huidige 'regels' is dat de scheidsrechter altijd 3 kwart tegenover waar de grensrechter loopt zodat ze samen goed zicht hebben op het veld. Natuurlijk is het belangrijk dat de scheidsrechter ook zelf heeft gevoetbald en dat ie het begrijpt waar hij rekening mee moet houden met hoe hij loopt.

27 september 2019 om 20:16

3 kwart wat?

Zonder gekheid, het was me de laatste tijd inderdaad ook opgevallen dat de scheids zo vaak onhandig gepositioneerd stond op de punt van de zestien. Als bijv Neres naar binnen komt voor de combinatie of als het spel verlegd wordt vanaf de andere kant, staat de scheids daar soms echt in de weg. Met name in de wedstrijd tegen Lille gebeurde het meerdere keren. Bij dat moment met Ziyech stond die scheids gewoon te slapen, maar het gebeurt een aantal keer per wedstrijd de laatste tijd.

27 september 2019 om 18:38

Mee eens, eigenlijk mag de scheidsrechter niet in de 16, maar steeds driekwart tegenover waar de grensrechter staat, dus de lijn tussen waar de keeper en hoekschop (niet de hoekschop waar de grensrechter loopt) staan.

27 september 2019 om 18:56

Is puur toeval. De scheids positioneert zich daar waar hij het beste zicht op de spelsituatie heeft. Dat de scheids niet in de 16 mag komen is pure onzin. Of het verstandig is, is een tweede.

28 september 2019 om 12:05

Nee zeker niet in de 16! De looplijn van de scheidsrechter moet altijd: de looplijn tussen achterlijn en middenlijn, deze looplijn bevindt zich tussen de doel en hoekschop tegenover waar de grensrechter loopt. Loopt de scheidsrechter naar de andere helft dan moet ie 'spiegelen', dus bij de middenlijn 'oversteken'.Als je in de 16 loopt heb je weinig zicht op het veld.. Dat staat in de scheidsrechtersboek.

Wat ik vooral gek vond, was dat er geen scheidsrechter bal gegeven werd. Dat is toch de nieuwe regel en de bal raakte de scheids.
Hoe zit dit?

27 september 2019 om 18:45

Volgens mij de club die de bal per ongeluk scheidsrechter raakt krijgt een scheidsrechterbal.

27 september 2019 om 18:58

Dat is als de bal de scheids raakt, waardoor het balbezit naar de tegenpartij gaat (geen voordeel). Niet als de scheids in de weg staat.

27 september 2019 om 19:43

Is het niet zo dat een scheids net als een cornervlag als dood materiaal wordt beschouwd in het spel?

27 september 2019 om 20:01

Niet meer. Die regel is gewijzigd.

En het volgende waar die droeftoeter zich druk over maakt is zeker hoe een ballenjongen de bal aan gooit, de stadionomroeper de klemtoon legt, of de bal klaar ligt voor de scheidsrechter.

27 september 2019 om 19:42

Met die verstande dan dat het voor die "troeftoeter" deel maakt van zijn werkgebied.

Dit verhaal is gebaseerd op het gedrag van scheids Jovanovic, die Ajax - Lille floot. Hij liep in totaal vier keer in de weg. Drie keer tijdens redelijk onschuldige situaties die beide teams een maal het balbezit kostten en eenmaal bleef de bal alsnog in bezit van Ajax. Maar er ontstond ook een situatie uit een hoekschop vanaf rechts bij Ajax waarbij de volledig vrijstaande Ziyech de doorschietende bal vanaf links vrij had kunnen schieten. Ware het niet dat Jovanovic Ziyech in de weg liep waardoor hij de bal niet onder controle kreeg en de kans verkeken was.het ging mij kortom ook opvallen dat de betreffende ref te vaak slecht positie koos en daar werd kennelijk naar Ten Hag op terug gekomen vanavond. Ik heb het niet gezien. Maar als er dan naar gevraagd wordt mag hij denk ik zeggen wat hij daar van vindt.maar natuurlijk ben je dan volgens sommigen een droeftoeter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren